Written by AbangNara | January 7th, 2014

Sebagai rakyat Malaysia, Abang Nara berbangga apabila lagu nyanyian Yuna bersama Owl City yang bertajuk “Shine Your Way” tercalon di dalam senarai awal Anugerah Oscar. Untuk anda yang tidak tahu, lagu ini adalah lagu tema untuk filem The Croods. Lagu ini tercalon di dalam kategori Original Song.

yuna owl city oscar 86

Pastinya Yuna berdebar-debar menantikan sama ada lagu nyanyiannya ini akan disenarai pendek di dalam Top 5. Kata Yuna kepada Berita Harian:-

Walaupun saya hanya berduet dalam lagu ini, namun saya sangat gembira dan teruja kerana lagu ini terpilih ke Oscar. Harapan saya, dapat terus menyumbang lebih banyak lagi bakat saya dalam filem akan datang, tidak kira di Hollywood atau Malaysia.

Untuk anda yang tidak pernah mendengar lagu ini, Abang Nara kongsikan video klipnya untuk tatapan anda.

Semoga berjaya buat Yuna. Sama-samalah kita doakan. Ada rezeki Insya Allah boleh menang. Good luck!!!

P.S: Ilustrasi Proton GSC (P2-30A)

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

47 responses to (TAHNIAH)Lagu Nyanyian Yuna, Shine Your Way Tercalon Untuk Anugerah Oscar

  1. me says:

    respect & salute!

    0

    0
    • minah jambu tukar kaler merah biru says:

      Bodohnya kau Naraaa!!!!! Yuna baru masuk pencalonan awal lah BODOH!!!! Bukan official top 5!!!! Official top 5 next week 16 Jan baru diumumkan!!! Lain kali jadi bijak lah sikit !!! Dah TUA pun BODOH!!!

      0

      0
      • laila says:

        ko yg bodoh…tak reti bace ea bodo??

        0

        0
      • inspektor says:

        Gile kasar bahasa ko kn.. ko xbce ke?

        “Pastinya Yuna berdebar-debar menantikan sama ada lagu nyanyiannya ini akan disenarai pendek di dalam Top 5.”

        Dia ada ckp ke dh senarai pendek?? senarai awal ni, kalau ada 10 lagu, juri akn teliti utk senarai pendek top 5.. kalu dasar xda adab, mulut mmg kurang ajar..

        0

        0
    • Mashi says:

      setahu aku, ini lagu owl city, bukan lagu yuna.. yuna featuring je…mana 1 betul ni haaaaaaa

      0

      0
      • liliylala says:

        even featuring je pun ok lah. melayu ni pun satu suka mrendah rendahkan sesama melayu.

        0

        0
      • Mashi says:

        kasi betul sikit.. aku tak merendahkan..LOL title and content menampakkan lagu shine your way ni lagu yuna, bukan owl city..itu maksud aku.. sebenar nye ada laa jugak bangga nyee nominated, better than dato siti tho.

        0

        0
  2. jambu says:

    Contoh Terbaik…satu-satunye artis malaysia yg smakin maju ke depan tanpa publisiti murahan…moga trus maju yuna :)

    0

    0
  3. kuit says:

    tok ti dh dpt dato ponx tercalon kt oscar…hehehe..tahniah yuna..

    0

    0
  4. cik piNgu says:

    terbaekkkk!

    0

    0
  5. melati says:

    Suara dan nyanyian mendatar ni dipilih nyanyi lagu T.M.M…buat malu Malaysia lah….saper yg pilih tak tau lah.

    0

    0
    • Kamjat Musibat says:

      I like your comment

      0

      0
    • Jengkel says:

      cer ko nyanyi…boleh ke mcm dia?

      0

      0
    • Bedah says:

      Cik Melati tungkik si busuk hati.. Ko dah tawaf satu US ngan Europe bawak nama Malaysia? So typical malay lah you.. choi!

      0

      0
    • pu3bibah says:

      ko tak nampak bakat dia..tapi orang lain nampak.. ape ade hal?

      0

      0
    • hmmm says:

      One thing for sure bukan orang Malaysia yang pilih Cik Melati, if tunggu org kite sampai ketua lah gayanye :) Perasaan hasrat dengki lebih menebal dari mengaku kebenaran yang dimemang diakui diluar sana.

      0

      0
      • Shamil says:

        org kita juara kampung jew boleh….gah di kampung jew.paling jauh and heboh pon indon tak pun shanghai.so bile ada yang up sikit mula busuk hati.seb bahek tak dikatanya guna mandrem utk tcalon

        0

        0
  6. mimi says:

    Cik/Puan Melati…diamlah!!! agak2 suara ko bole tercalon ke Oscar?? Nan hado…

    0

    0
  7. Anonymous says:

    baru pencalonan awal je…byk tapisan lagi…..anyway good luck

    0

    0
  8. lihat says:

    wow. tahniah. anyway good luck jugak yuna, dato’ siti nurhaliza, shila amzah kat world music awards okay. i always support them :)

    0

    0
    • Anonymous says:

      World music awards ni award cikai je kat sana. Artis indon yang tak international pun boleh tercalon kat situ.
      Tengok je ah mana pernah taylor swift mng wma ni. Biasanya kalau award yg memerlukan undian, mesti dia yg menang

      0

      0
  9. mak jemah says:

    mak jemah s0lute si yuna ni..pandai dye bwak diri kn dik non…

    0

    0
  10. Anonymous says:

    ap pn tahniah la ye yuna…moga berjaya….tpi nape tudung yuna makin lama makin menampakan leher….sy lagi suka penampilan yuna y dulu…

    0

    0
  11. Mirai Suenaga says:

    Aku ingat tadi Lionel Messi. heheh. muka seiras

    0

    0
  12. azreen says:

    Congrats Yuna..nice song by good singer! Proud of u!

    0

    0
  13. Anonymous says:

    penyanyi sendu pon popular

    0

    0
  14. mizz says:

    hurm yelah…
    dijulang org2 sana jgn smpi lupa diri sudah

    0

    0
  15. Nok-Nok-Nok says:

    Tahniah buat Yuna.,

    Antara artis Malaysia yg berbakat dan punya peribadi yang baik setakat ni.
    Tiada kontroversi murahan untuk meraih populariti dan tidak melatah bila ada dugaan.

    Buat yang tak suka tu, apa pun alasan korang, Yuna telah pun buktikan pada semua bahawa dia mula menakluki persada seni antarabangsa. Sebagai rakyat Malaysia, wajar kita bangga dan sokong. Cuba lah jadi masyarakat yang berfikiran positif.

    Kalu nak komen tu cubalah komen dengan ilmu. Ada yg kata nyanyian Yuna suara mendatar. Kenapa nak pertikaikan sebab memang beliau perlu nyanyi mendatar untuk filem tu. Pengarah filem yang pilih kenapa kita pulak nak menidakkan rezeki Yuna.?? Cuba buang jauh hasad dengki tu. Norah Jones tak perlu jerit2 atau buat “key” macam Mariah Carey tetap menang macam2 anugerah.

    Ada yg komen bab tudung, tu agak sukar Nok nak komen lebih2 tapi apa yg Nok boleh nyatakan, Nok tetap bangga dekan pendekatan yang Yuna ambil. Kalau kita di tempat Yuna sekalipun, memang sukar untuk membuat keputusan. Tapi apa yang Nok nampak Yuna telah melakukan sebaik mungkin dalam bab menjaga aurat nya.
    Jika Yuna betudung labuh atau memakai purdah, Mesti Beliau tidak akan diterima oleh masyarakat USA. Kita doa sahaja Yuna akan lebih baik dan selebihnya serah pada yang Satu. Jangan lupa apa yang Yuna lakukan dan perjalanan yang Yuna tempuhi semuanya adalah dengan izin Dia.

    Perlu tahu juga dengan imej sopan Yuna itu sedikit sebanyak telak mengurangkan Islamophobia di USA. Ada sebab mengapa Allah hantar Yuna ke USA disaat masyarakat Islam sana dikecam hebat.Kita doa sahaja yang baik2 ok..

    All the best for you Yuna.. Fly and spread your wings around the world…

    Daaaaaaaaaaaaaaaaa…

    0

    0
    • Anonymous says:

      Fesyen turban Yuna dah boleh diterima kat sana sampai blog popular kat sana pun ada bezakan fesyen yuna dengan miley cyrus dan blog tu cakap fesyen turban yuna ni perlu dikekalkan utk 2014. Kalau tak caya, boleh pergi blog huffington post. Cari ah dia punya post pasal fesyen 2014

      0

      0
  16. Yuna..... says:

    Kira okay ah ni pencalonan awal oscar, fikir senang ke nak masuk pencalonan awal oscar? Dalam banyak banyak OST , lagu owl city dengan yuna ni dapat 75 terbaik

    0

    0
  17. Me says:

    Kalaulah album yuna yg baru tu keluar sebelum september, mesti boleh tercalon kat grammy. Kalau buat research pasal yuna, album dia mmg blogger terkenal bagi top ah. Kat itunes & amazon pun top gak. Kita tunggu dan lihat je, tahun ni mesti jadi tahun yuna ah. Ticket tour yuna kat US pun sold out tau.
    Satu kejayaan yang susah nak dapat

    0

    0
  18. minah jambu merah biru says:

    macmana punye bagos pon dia punye lagu minah jambu tk minat lah ngan si yuna ni….lagu dia th ape2 ! lagi bagos lagu mencheh cheh nyanyian tan sri P.ramlie huh !!

    0

    0
  19. zeen says:

    da pakai tudung tu ta payala na nyanyi2 sgt!

    0

    0
    • minah jambu merah biru says:

      betol tu zeen ! minah jambu sokong kau…dh bertudong buat apeeee nk nyanyi2 lagi kan..rilek sudah lahhhhhhh d bertudong nk melonjak2 kt pentas dh tk boleh jadi buat ape nk nyanyi2 lagi tol tk ! kalau dia buat persembahan pon setakat dudok main gitarrrr aje eeee boring Nye ! babtu yuna ni dia buat lagu semua lembek2 lagu dia jadi dia tk payah la nk goyang2 kannnnnn cian yuna nk goyang2 joget dh tk boleh takot nanti peminat cakap dia ni pakai tudong tapi kt pentas gelek2 …nk tk nk tepaksa lahhhhh nyanyi lagu lembek jadi senang dudok aje main gitar hepening kan..

      0

      0
  20. anon says:

    Dah pakai tudung tak payah nyanyi??? Hah…gih bagi tau siti nurhaliza tu.Dia pun dah hajjah, sudah2lah nyanyi bagi peluang org lain pulak. Kat mana2 je ade je dia, nak termuntah pulak. …
    .Melati, minah jambu…..nilah org2 melayu, .busuk hati dengki. Sepatutnya kamu berbangga org melayu capai taraf dunia. Ni duk memperkecil2kan bangsa sendiri, mcm si Yuna ni, shila….tapi kalau korean bukan main lagi duk puja2 melangit. Kalau kita sendiri tak support bangsa kita, sape lagi. Kalau artis tak pakai tudung, duk kutuk2. Ni yg dah pakai, cari kelemahan lain pulak. Kalau dah busuk hati tu, takleh tengok org senang. Walaupun belum menang tapi baru tercalon, tu dah kira bagus… Though l’m not a fan, Yuna but l’d like to congratulate you on yr achievements. You go gurl, we are proud of you…..

    0

    0
    • Rozita Cawan says:

      Eleh anon.. cakap dgn org busuk hati.. yg ko nk kutuk2 tokti tu pesal plak? tu halal la ek..? cakap tapi x reti nk cermin2 diri.. nak cakap, biar sedor diri siket.. nk bajet2 alim, cakap jgn busuk hati.. tp diri sendiri pon komen hipokrit.. tu, yg ko komen tu, ko cakap kt diri ko sendiri k.. tok ti ke, shila ke, yuna ke, x kisah la sape2 pon.. selagi die bwak name Malaysia aq sokong..

      0

      0
  21. nenek masih dara says:

    dulu nenek xminat yuna… tp nenek mula jth aty sbb yuna pndi bw diri… lagu2 yuna xde la nenek minat sgt tp suka gn yuna yg xde kontrovesi… lg 1 nenek xphm.. mesti nk suara tggi2 jerit2 smpi kuar anak tekak ker br korg nk ckp TERBAIK??? cuba korang tgk rancangan VOICE tu… berebut duk pilih suara ala2 yuna ni (mendatar).. yg korg kata lembik jer… kt sana xpyh nk jerit2, kalau suara mendatar tp lunak merdu berebut org nk amek jd artis… bak kata juri VOICE ‘dgr suara mcm tu sgt merdu seperti sedang minum kopi sambil belengkar dlm selimut…trasa tenang’… atleast yuna da dikenali kt sana.. korang2 yg pendengki ni hado mcm yuna????

    0

    0
  22. yuna kalau nyanyi lagu love you for a thousand years from christina perry msti menjadi
    sbb nyanyi lagu2 note n key cmtu pon lebih kurg je

    0

    0
  23. saya_benci_yuna says:

    saya benci yuna. dulu saya menyukai cerita crood. tetapi setelah mengetahui ada lagu nyanyian yuna didlm cerita crood. maka saya membenci crood.
    dan saya membenci kamu semua yang membenci komen ini.

    0

    0
  24. zeen says:

    eee… ta payala…

    0

    0