Written by AbangNara | November 21st, 2013

Pereka fesyen terkenal tanah air, Jovian Mandagie akhirnya telah pun mengumumkan tarikh perkahwinannya dengan kakak kepada penyanyi Dafi, Nina Ismail Sabri di dalam satu majlis di Bangsar Shopping Centre sebentar tadi. Jutaan tahniah diucapkan kepada mereka berdua atas berita gembira ini.

jovian mandagie dan nani ismail sabri

Di dalam kad jemputan yang diberikan kepada tetamu yang hadir, turut disertakan minyak wangi yang diberi nama Jovianina. Majlis resepsi bakal pengantin ini akan berlangsung pada 14 Disember 2013 bertempat di Grand Ballroom Shangri-La, Kuala Lumpur.

jovian mandagie dan nani ismail sabri

Semoga segala persiapan perkahwinan berjalan dengan lancar buat mereka berdua. Tahniah sekali lagi diucapkan. Beberapa lagi gambar bakal pengantin baru ini dengan membaca artikel ini sepenuhnya.

P.S: Putrajaya hentikan cadangan hadkan jangka hayat kereta

jovian mandagie dan nani ismail sabri
jovian mandagie dan nani ismail sabri
jovian mandagie dan nani ismail sabri
jovian mandagie dan nani ismail sabri
jovian mandagie dan nani ismail sabri
jovian mandagie dan nani ismail sabri
jovian mandagie dan nani ismail sabri
jovian mandagie dan nani ismail sabri

79 responses to (TAHNIAH)Jovian Mandagie Dan Nina Ismail Sabri Kahwin 14 Disember Ini

  1. iman says:

    ermmm… 14 12 14 ke 14 12 13 ni…

    • eh! says:

      laaaa.. ingatkan dah kawen.. gaya hidup mcm suami isteri jer kt instagram mereka…

      • miss ynwa says:

        ermmmmm …boleh tak jgn bagi aku nampak gambar suci dalam masjid
        tu tapi kat luar cam hampeh …macam ‘laki bini’ belom sah! bitch please

        sila la dislike
        shewwwrammm~

      • udang geragau says:

        alhamdulillah kahwin…….ok la…..ingatkan gay tadi….
        berjuta juta tan
        niah~

      • Cik Nin says:

        Sedihnya tengok anak menteri macamni. Seksi & berpeluk sakan dgn lelaki bukan mahram.

        • terima kasih! says:

          elehhhh bkn anak menteri je..org miskin pun banyak tak sedar diri. cium cium, peluk2..lg2 melayu… tak percaya? g je kt tasik titiwangsa tu mlm2…takpun jambatan2 kt putrajaya..dan kebanyakkanya sume bertudunggggg….. hahahahaha…

        • heehehe says:

          terima kasih! mana ko tahu…? ko skodeng ke? dah jatuh bersubahat tu namanya… hahahaha

        • terima kasih! says:

          to : heehehe

          dorang buat kt public wei. skodeng mende. terang2 nmpk. tp ape blh buat. nak tego kang kene tembak pulak. HAHAHA. maklumlah Malaysia kn masih aman…

      • jemah says:

        Tulah tu… mati2 aku igt dh kawen! coz kt instagram dorg asyik pergi bercuti jer… pastu bergambar mmg macam suami isteri…

    • nikhirim says:

      Hang paham dok maksud ‘ini’?

    • Abby Adabi says:

      AKU YANG KONFIUS!!

      Islam ke tak yg lelaki?…Nama Kafir, muka Taiwan..Yang Pompuan plak, nama islam, muka Vietnam..Tp yang persamaan kedua2 nya ialah cara hidup la BARAT..LIFESTYLE MCM KAFIR YAHUDI..

      • zz says:

        Err, laki tu indonesian kan? Dah kenapa kalau nama camtu takleh ke islam?
        Aku tau ko nak cakap pasal lifestyle tapi nape nak babitkan nama?

      • tak perlu confuse sgt says:

        muka taiwan, muka vietnam, tak boleh jadi islam ke?

      • redmerah says:

        nko pernah pegi yahudi ker derr??

      • Gadis says:

        sengal . da tu kw egt asl y ISLAM j MELAYU laa . komen membodohkan diri sndr laa kw nie ?? . dok ckp hal ilmu agme sgle mcm bgai egt pndy sangadd rupe nye BODO jgk .

      • lynn says:

        at least diorang ni dah tentu2 nak kawin. drpd byk2 manusia dlm dunia ni (termasuk org2 yg komen lebih2 kat sini), yg dah buat lebih dari sekadar peluk tapi tak kawin2 jugak. boleh lagi tukar2 pasangan.

        bukan nak menyokong perangai diorang ni. tapi saya tak suka cara awak, Abby Adabi, komen. too rude. kalau nak nasihat, guna lah perkataan elok sikit (walaupun kdg2 saya suka kondem retis dlm blog ni tapi tak pernah lah nak guna perkataan kasar mcm tu).

        p.s. saya dah kawin tau. anak dah 3. so tak termasuk dlm golongan org2 yg peluk2 tapi tak kawin2. kuikuikui :p

      • erghh?? says:

        Dear hakak adabi, aku x tau larr ko nie jenis hakak2 ke or mak cik2 ker.. most of orng2 seni xkkan guna nama btol larr sengal, nama komersial tau ke idok??… xde larr heran sngt klau nama btol pun mak indon ayah die orng kelantan..adik die pun guna nama shims madagie so??ke ko jeles kat nina hakak??hahahah…hbis tue lifestyle ko duk kata kt orng jenis yahudi ape plak??klau ko hidup dgn cara islam sngt, islam ajar ke umat die berckp cm tue??.. kesimpulanya ko jelesss .. :p

      • menyampah says:

        Allah saja yang maha Membalas atas kejahatan dan hipokrit kau. Aku memang sumpah kau lah. mulut jahat dan busuk berlagak baik tapi mempergunakan agama. Islam tak ajar nasihat buruk2 mcm tu kat oranglah. jangan tunjuk alimlah.

    • Abby Adabi says:

      PHOTOSHOOT PRA PERLAHWINAN DI PARIS..GENG CHE TA SORG LAGI NI..

      • cilikering says:

        sekurang2nya dorang ni x gilakan glam and media industry. no need to mention cost of pre wedding photoshoot, preparation etc. dorang 2 tersangat mampu, full stop.

        i bet rozita che wan masih tertunggu2 org sponsor die, sebab tu la xde final date lagi utk wedding die. kesian i tgk rozita tpaksa ‘memudakan diri’ utk bakal suami die. bakal suami rozita pun tpaksa sediakan duit yg tersangat byk utk kawen dgn rozita. i hope bakal suami rozita tu x jadi seperti kakak die, cerai bcos of money and money and money, keje x nak kakak die tu. kesian betul.

        • lantak korang says:

          betul tu at least dorg mampu dek~ nak pegi mne2 pun mampu takat peris tu kecik jer amount nyer bg jovian~ lain lh kalau jenis yang tau dengki jer tp takde duit nak pegi mana2~ haha ni belum lgi kalau dorg pegi honeymoon mesti byk yang kutuk!!

          melayu takkan pernah maju kerana melayu sendri menjatuhkan maruah melayu sendiri

      • mia lola says:

        yg ni photoshoot kat eiffel, sambil tarik wheelbarrow je, tp gamba tetap nampak cantik, yang cek ta buat la kat mane pun posing dada dgn punggung je nmpk, background lgsung tak nampak ape, baek la pose kt malaysia jeee.. *im not a fan of this couple*

    • mayo says:

      yeayyyyy….alhamdullilah akhir nya nak kawin gak diorg..aku suka ngan couple ni..comel jer..

  2. lala says:

    muka sama!

  3. minah jambu merah biru says:

    14 dec 2014 ! lambat lagiiiiiii ! minah jambu ingat kn 14 dec 2013 ! ape2 pon semoga bahgia ..

    • nanana says:

      hang baca balik entry. takkan la depa nak hanta kad jemputan setahun awal. pikiaq la dulu

      • minah jambu merah biru says:

        eh helo kau tk baca ke ha !! kan dia cakap 2014 bukan 2013 ! kau yg bahlol nk cakap orang pulak huh ! korek bijik mate tu nanti baru tau huh bwekk !!

        • minah jambu merah biru says:

          ni mesti bang nara dh tukar kn date dia..tadi petang bang nara tarok 2014 n bukan 2013 ! ni semua bang nara punye pasal ! helo bang nara mana u !!!!!!!!!!!!!!!!!!! nanti kau !!

        • nanana says:

          Dude sebelum aku tulis comment tu aku baca dulu. Then kalau aku salah tak boleh nak cakap baik baik? Benda ni je pun nak kecoh bukannya aku pinjam duit tak bayar nak marah sampai macam tu sekali. Please be matured and please dont use harsh word =)

      • Olngok says:

        WOI NARA SILAP LETAK TARIKH MASA DIA POST BNDA NI,DIA DAH TUKAR TAHUN 2013 BALIK,KAU TU NGOK,LEMBAB BARU BUKAK XTAU APE2 DOK DIAM

  4. muja says:

    wah,,, sama cantik sama padan,,, baguslah dah nak kahwin,, seksa tengok mereka mesra cenggini sebelum kawin :'(

  5. nikhirim says:

    Aku harap apa yang aku dengar pasal jovian selama ni tak betul le ye. Mintak jauh dari menjadi seperti itu.
    Tahniah ye aku ucapkan.

    • kiah says:

      ape yg ko dengar?

    • hoho says:

      nina tau la yg jovian ni G.huhu

      • Nok-Nok-Nok says:

        Uoalzzz.,
        Ishhh korang., jangan la buat2 suara sumbang or buat org lain2 tertanya2.
        nanti lagi bnayak fitnah pulak..
        Whatever yg korang dengar kalo baik inform dekat org lain., kalau yang kurang baik tu simpan je dlm hati ok..!!

        Carot je pic kat atas tu tp jangan sampai aibkan org lain.. Manusia boleh berubah uolazz, kita doa je yang terbaik..

        Daaaaaaaaaaaaaaa..

  6. peminat bapak dafi says:

    inilah gaya hidup anak ank menteri kot nooo

  7. blom kawen pon da plok sane sini
    mcm xde agama je…
    trend artis, orang kaya mmg cmtu agaknye
    * mohon sentap*

  8. sweetpearl says:

    Semoga allah beri petunjuk kepada kedua2nya…

  9. juuu says:

    artis keee ni???? perlu ke aku tahu kau nak kawen?

  10. LadyD says:

    Wah.. Gambar seksi, peluk-peluk… Sekali gambar dalam masjid buat2 muka tak bersalah. Podahhhh ~ ~ ~
    Hmmm ke patut bersangka baik je?

  11. nanana says:

    Tak sabar nak tengok diaorang ! Jovian asyik buat baju orang kahwin je tak sabar nak tengok baju kahwin dia mesti special !

  12. ataspagar says:

    Jovian ni hensem and putih, yg perempuan sederhana & ok lah jugak. Ade yg tanya dia ni artis ke sb masuk dlm blog ni…. mmg bukan artis pun. Adek dia yg artis kot. Tapi yg si Apek penjaga gol je, bukan artis pun selalu menyemak jugak dalam ni.

  13. Lynn Usj says:

    Alhamdulillah , Tahniah semoga majlis yang bakal berlangsung dipermudah dan berbahagia hingga akhir hayat..

  14. maili serius says:

    one word – coverina!
    jgn dok usha adik dia si dafi dah

    • Nok-Nok-Nok says:

      Ishhhh ko ni Maili..,

      org tu nak buat benda baik, sokong je la.. xde nye istilah coverina ., coverini or coveranu..

      At leats org tu berusaha nak mendirikan masjid uoalzz… Doa je yg baik2 ok.!!

      daaaaaaaaaaaaaa…

  15. Linzy Longkang says:

    ada udang sebalik mee ker upanya nak rembess kan dafi ker aduyaiiii kesian ahkak dia jadi mangsa

  16. Anonymous says:

    Kalau orang kaya buat majlis tak heboh2 pun berapa belanja dikeluarkan walaupun tanpa tajaan. Yang tak de duit ni la sebenarnya yang suka hebohkan berapa duit dah dikeluarkan untuk buat majlis .

  17. green skarf says:

    to abby kekunun abadi sngt… hello dh sah2 pereka fesyen, orng seni2 cm ne x guna nama btol larr sengal!hahahah kelakar larr ko ke sbb mmg jenis x mampu nk beli baju2 die??so dengki??..patut kita bedoa kehidupan diorng lebih berubah kearah yg lebih baik selepas kawin. Fine pernah jumpa nina personally die sngt humble dn x mengharapkn sebarang sponsor pun , xkisah makn kt kdai mamak pun xpe janjji i kenyang..doakan yg baik2 utk diorng.

  18. mamamia says:

    sweet..mcm comey je mcm comey je.. same padan la

  19. nonamanes says:

    Terpalit nama bapak. Emm

  20. boooooooooooooooo.... says:

    muka pompuan ni iras muka marion wife sm nasa jer..

  21. NinaKarina says:

    semoga kita semua mendapat hidayah dari Allah SWT

  22. dadidu says:

    RCW—->> 11/12/13 tarikh nikah reception 13/11/13 kat Setia Alam Convention Centre…. sama tarikh dengan Jovian Mandagie ngan anak Ismail Sabr nikah..tapi JM wedding kat Istana Negara kot.. lagi dasyat.. hahahahhahaha

  23. Putera yang ditukar says:

    Ahhhh tersangatlah. Dari belakang mahu ke depan. Terus aja sih, jangan di undur ke belakang semula. Jijik.

  24. [email protected] says:

    cecomel! cutie cutie

  25. Yusof says:

    nak kawen tu mmg bagus, alhamdulillah..sebab menghalalkan perhubungan..tapi kalau sebelum kawen pun mcm org dah kawen, tertanya2 jugak apa fungsi perkahwinan pada org2 mcm ni?

  26. Anonymous says:

    Tahniah.. jovian cute mcm muka bekas guru aku dulu tp dia keturunan org siam, tak sangka pulak jovian ni straight, ingat kan G….

  27. […] semalam Abang Nara telah berkongsikan tarikh 14.12.2013 sebagai majlis resepsi perkahwinan Jovian Mandagie dan Nina Ismail Sa…, dilaporkan bahawa majlis pernikahan mereka berdua bakal berlangsung pada 11.12.2013 di Muzium […]

  28. […] semalam Abang Nara telah berkongsikan tarikh 14.12.2013 sebagai majlis resepsi perkahwinan Jovian Mandagie dan Nina Ismail Sa…, dilaporkan bahawa majlis pernikahan mereka berdua bakal berlangsung pada 11.12.2013 di Muzium […]

  29. dhia says:

    Lifestyle anak menteri,kroni,duta,sume cenggini..sosial,mewah,pkai seksa seksi..tolak mizz nina la..cb g function kt putrajaya..tgk family dorg dressing cmne..cb g kedutaan kt oversea,,sm je dressing dorg..

  30. Irenne says:

    Tahniah! Cute couple

  31. Sakura says:

    Igtkan dah kawen sbb tgk gambo kt instagram dh mcm laki bini…

  32. Salad segar says:

    Aku suke dorg kawen. Bagus la kawen time ni. Sbb dorg akn kalahkn che Ta utk dpt title wedding of the year. Smua org kenamaan akn hadir. Vvip n sultan2 n agong. Kat balairungseri istana lma lg. Che ta ko ada? Ko che ta mesti sentapkn. Che ta kn harapkn sponsor je. Nk mewah duit sndr x mampu. Sian ye che ta. Bersungguh nk mjls nmpk mewah. Tp mana ko mampu nk lwan ank menteri. Haha..

  33. bagedoh says:

    koya jah tu

  34. zaqza says:

    Comei couple ni, muka pun seiras

  35. err says:

    Jovian ni kalau design dress ya ampun lawa nak mati. Tapi bakal bini pakai tu mcm kain langsir yg kaler hijau tu eeee

  36. […] (TAHNIAH)Jovian Mandagie Dan Nina Ismail Sabri Kahwin 14 Disember Ini (77) […]