Written by AbangNara | November 21st, 2013

Pereka fesyen terkenal tanah air, Jovian Mandagie akhirnya telah pun mengumumkan tarikh perkahwinannya dengan kakak kepada penyanyi Dafi, Nina Ismail Sabri di dalam satu majlis di Bangsar Shopping Centre sebentar tadi. Jutaan tahniah diucapkan kepada mereka berdua atas berita gembira ini.

jovian mandagie dan nani ismail sabri

Di dalam kad jemputan yang diberikan kepada tetamu yang hadir, turut disertakan minyak wangi yang diberi nama Jovianina. Majlis resepsi bakal pengantin ini akan berlangsung pada 14 Disember 2013 bertempat di Grand Ballroom Shangri-La, Kuala Lumpur.

jovian mandagie dan nani ismail sabri

Semoga segala persiapan perkahwinan berjalan dengan lancar buat mereka berdua. Tahniah sekali lagi diucapkan. Beberapa lagi gambar bakal pengantin baru ini dengan membaca artikel ini sepenuhnya.

P.S: Putrajaya hentikan cadangan hadkan jangka hayat kereta

jovian mandagie dan nani ismail sabri
jovian mandagie dan nani ismail sabri
jovian mandagie dan nani ismail sabri
jovian mandagie dan nani ismail sabri
jovian mandagie dan nani ismail sabri
jovian mandagie dan nani ismail sabri
jovian mandagie dan nani ismail sabri
jovian mandagie dan nani ismail sabri

79 responses to (TAHNIAH)Jovian Mandagie Dan Nina Ismail Sabri Kahwin 14 Disember Ini

  1. iman says:

    ermmm… 14 12 14 ke 14 12 13 ni…

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 12 Thumb down 0
    • eh! says:

      laaaa.. ingatkan dah kawen.. gaya hidup mcm suami isteri jer kt instagram mereka…

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 126 Thumb down 9
      • miss ynwa says:

        ermmmmm …boleh tak jgn bagi aku nampak gambar suci dalam masjid
        tu tapi kat luar cam hampeh …macam ‘laki bini’ belom sah! bitch please

        sila la dislike
        shewwwrammm~

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 150 Thumb down 16
      • udang geragau says:

        alhamdulillah kahwin…….ok la…..ingatkan gay tadi….
        berjuta juta tan
        niah~

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 57 Thumb down 0
      • Cik Nin says:

        Sedihnya tengok anak menteri macamni. Seksi & berpeluk sakan dgn lelaki bukan mahram.

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 48 Thumb down 5
        • terima kasih! says:

          elehhhh bkn anak menteri je..org miskin pun banyak tak sedar diri. cium cium, peluk2..lg2 melayu… tak percaya? g je kt tasik titiwangsa tu mlm2…takpun jambatan2 kt putrajaya..dan kebanyakkanya sume bertudunggggg….. hahahahaha…

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 134 Thumb down 3
        • heehehe says:

          terima kasih! mana ko tahu…? ko skodeng ke? dah jatuh bersubahat tu namanya… hahahaha

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 19 Thumb down 9
        • terima kasih! says:

          to : heehehe

          dorang buat kt public wei. skodeng mende. terang2 nmpk. tp ape blh buat. nak tego kang kene tembak pulak. HAHAHA. maklumlah Malaysia kn masih aman…

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 44 Thumb down 1
      • jemah says:

        Tulah tu… mati2 aku igt dh kawen! coz kt instagram dorg asyik pergi bercuti jer… pastu bergambar mmg macam suami isteri…

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 16 Thumb down 1
    • nikhirim says:

      Hang paham dok maksud ‘ini’?

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 15 Thumb down 1
    • Abby Adabi says:

      Hidden due to low comment rating. Click here to see.

      Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 87 Thumb down 118
      • zz says:

        Err, laki tu indonesian kan? Dah kenapa kalau nama camtu takleh ke islam?
        Aku tau ko nak cakap pasal lifestyle tapi nape nak babitkan nama?

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 15 Thumb down 3
      • tak perlu confuse sgt says:

        muka taiwan, muka vietnam, tak boleh jadi islam ke?

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 77 Thumb down 1
      • redmerah says:

        nko pernah pegi yahudi ker derr??

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 31 Thumb down 1
      • Gadis says:

        sengal . da tu kw egt asl y ISLAM j MELAYU laa . komen membodohkan diri sndr laa kw nie ?? . dok ckp hal ilmu agme sgle mcm bgai egt pndy sangadd rupe nye BODO jgk .

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 17 Thumb down 5
      • lynn says:

        at least diorang ni dah tentu2 nak kawin. drpd byk2 manusia dlm dunia ni (termasuk org2 yg komen lebih2 kat sini), yg dah buat lebih dari sekadar peluk tapi tak kawin2 jugak. boleh lagi tukar2 pasangan.

        bukan nak menyokong perangai diorang ni. tapi saya tak suka cara awak, Abby Adabi, komen. too rude. kalau nak nasihat, guna lah perkataan elok sikit (walaupun kdg2 saya suka kondem retis dlm blog ni tapi tak pernah lah nak guna perkataan kasar mcm tu).

        p.s. saya dah kawin tau. anak dah 3. so tak termasuk dlm golongan org2 yg peluk2 tapi tak kawin2. kuikuikui :p

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 39 Thumb down 3
      • erghh?? says:

        Dear hakak adabi, aku x tau larr ko nie jenis hakak2 ke or mak cik2 ker.. most of orng2 seni xkkan guna nama btol larr sengal, nama komersial tau ke idok??… xde larr heran sngt klau nama btol pun mak indon ayah die orng kelantan..adik die pun guna nama shims madagie so??ke ko jeles kat nina hakak??hahahah…hbis tue lifestyle ko duk kata kt orng jenis yahudi ape plak??klau ko hidup dgn cara islam sngt, islam ajar ke umat die berckp cm tue??.. kesimpulanya ko jelesss .. :p

        Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
      • menyampah says:

        Allah saja yang maha Membalas atas kejahatan dan hipokrit kau. Aku memang sumpah kau lah. mulut jahat dan busuk berlagak baik tapi mempergunakan agama. Islam tak ajar nasihat buruk2 mcm tu kat oranglah. jangan tunjuk alimlah.

        Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
    • Abby Adabi says:

      PHOTOSHOOT PRA PERLAHWINAN DI PARIS..GENG CHE TA SORG LAGI NI..

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 48 Thumb down 18
      • cilikering says:

        sekurang2nya dorang ni x gilakan glam and media industry. no need to mention cost of pre wedding photoshoot, preparation etc. dorang 2 tersangat mampu, full stop.

        i bet rozita che wan masih tertunggu2 org sponsor die, sebab tu la xde final date lagi utk wedding die. kesian i tgk rozita tpaksa ‘memudakan diri’ utk bakal suami die. bakal suami rozita pun tpaksa sediakan duit yg tersangat byk utk kawen dgn rozita. i hope bakal suami rozita tu x jadi seperti kakak die, cerai bcos of money and money and money, keje x nak kakak die tu. kesian betul.

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 96 Thumb down 6
        • lantak korang says:

          betul tu at least dorg mampu dek~ nak pegi mne2 pun mampu takat peris tu kecik jer amount nyer bg jovian~ lain lh kalau jenis yang tau dengki jer tp takde duit nak pegi mana2~ haha ni belum lgi kalau dorg pegi honeymoon mesti byk yang kutuk!!

          melayu takkan pernah maju kerana melayu sendri menjatuhkan maruah melayu sendiri

          Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
      • mia lola says:

        yg ni photoshoot kat eiffel, sambil tarik wheelbarrow je, tp gamba tetap nampak cantik, yang cek ta buat la kat mane pun posing dada dgn punggung je nmpk, background lgsung tak nampak ape, baek la pose kt malaysia jeee.. *im not a fan of this couple*

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 95 Thumb down 4
    • mayo says:

      yeayyyyy….alhamdullilah akhir nya nak kawin gak diorg..aku suka ngan couple ni..comel jer..

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 22 Thumb down 1
  2. lala says:

    muka sama!

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 48 Thumb down 2
    • minah jambu merah biru says:

      dua2 jambu sweetttt je ..3rd pon jadi lah..emmmmmmm…..

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 19 Thumb down 1
  3. minah jambu merah biru says:

    14 dec 2014 ! lambat lagiiiiiii ! minah jambu ingat kn 14 dec 2013 ! ape2 pon semoga bahgia ..

    Hot debate. What do you think? Thumb up 5 Thumb down 14
    • nanana says:

      hang baca balik entry. takkan la depa nak hanta kad jemputan setahun awal. pikiaq la dulu

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 37 Thumb down 8
      • minah jambu merah biru says:

        Hidden due to low comment rating. Click here to see.

        Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 14
        • minah jambu merah biru says:

          ni mesti bang nara dh tukar kn date dia..tadi petang bang nara tarok 2014 n bukan 2013 ! ni semua bang nara punye pasal ! helo bang nara mana u !!!!!!!!!!!!!!!!!!! nanti kau !!

          Hot debate. What do you think? Thumb up 10 Thumb down 13
        • nanana says:

          Dude sebelum aku tulis comment tu aku baca dulu. Then kalau aku salah tak boleh nak cakap baik baik? Benda ni je pun nak kecoh bukannya aku pinjam duit tak bayar nak marah sampai macam tu sekali. Please be matured and please dont use harsh word =)

          Hot debate. What do you think? Thumb up 4 Thumb down 8
      • Olngok says:

        WOI NARA SILAP LETAK TARIKH MASA DIA POST BNDA NI,DIA DAH TUKAR TAHUN 2013 BALIK,KAU TU NGOK,LEMBAB BARU BUKAK XTAU APE2 DOK DIAM

        Hot debate. What do you think? Thumb up 10 Thumb down 2
  4. muja says:

    wah,,, sama cantik sama padan,,, baguslah dah nak kahwin,, seksa tengok mereka mesra cenggini sebelum kawin :'(

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 42 Thumb down 3
  5. nikhirim says:

    Aku harap apa yang aku dengar pasal jovian selama ni tak betul le ye. Mintak jauh dari menjadi seperti itu.
    Tahniah ye aku ucapkan.

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 13 Thumb down 1
    • kiah says:

      ape yg ko dengar?

      Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 2
    • hoho says:

      nina tau la yg jovian ni G.huhu

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 11 Thumb down 1
      • Nok-Nok-Nok says:

        Uoalzzz.,
        Ishhh korang., jangan la buat2 suara sumbang or buat org lain2 tertanya2.
        nanti lagi bnayak fitnah pulak..
        Whatever yg korang dengar kalo baik inform dekat org lain., kalau yang kurang baik tu simpan je dlm hati ok..!!

        Carot je pic kat atas tu tp jangan sampai aibkan org lain.. Manusia boleh berubah uolazz, kita doa je yang terbaik..

        Daaaaaaaaaaaaaaa..

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 59 Thumb down 1
  6. peminat bapak dafi says:

    inilah gaya hidup anak ank menteri kot nooo

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 32 Thumb down 19
    • Neeeeeeeeettt says:

      baik punyerrrrrr

      Hot debate. What do you think? Thumb up 10 Thumb down 1
    • mai says:

      Mak aku bukak taska dahn 7 tahun sampai la ni tak boleh pakai porshe….anak pak menteri ni…baru tahun lepas jer kot kindergaten dia….yelah faham rezeki kan masing2…

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 11 Thumb down 1
  7. blom kawen pon da plok sane sini
    mcm xde agama je…
    trend artis, orang kaya mmg cmtu agaknye
    * mohon sentap*

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 36 Thumb down 13
  8. sweetpearl says:

    Semoga allah beri petunjuk kepada kedua2nya…

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 25 Thumb down 0
  9. juuu says:

    artis keee ni???? perlu ke aku tahu kau nak kawen?

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 20 Thumb down 6
  10. LadyD says:

    Wah.. Gambar seksi, peluk-peluk… Sekali gambar dalam masjid buat2 muka tak bersalah. Podahhhh ~ ~ ~
    Hmmm ke patut bersangka baik je?

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 31 Thumb down 5
  11. nanana says:

    Tak sabar nak tengok diaorang ! Jovian asyik buat baju orang kahwin je tak sabar nak tengok baju kahwin dia mesti special !

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 28 Thumb down 2
  12. ataspagar says:

    Jovian ni hensem and putih, yg perempuan sederhana & ok lah jugak. Ade yg tanya dia ni artis ke sb masuk dlm blog ni…. mmg bukan artis pun. Adek dia yg artis kot. Tapi yg si Apek penjaga gol je, bukan artis pun selalu menyemak jugak dalam ni.

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 48 Thumb down 8
  13. Lynn Usj says:

    Alhamdulillah , Tahniah semoga majlis yang bakal berlangsung dipermudah dan berbahagia hingga akhir hayat..

    Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 0
  14. maili serius says:

    one word – coverina!
    jgn dok usha adik dia si dafi dah

    Hot debate. What do you think? Thumb up 15 Thumb down 9
    • Nok-Nok-Nok says:

      Ishhhh ko ni Maili..,

      org tu nak buat benda baik, sokong je la.. xde nye istilah coverina ., coverini or coveranu..

      At leats org tu berusaha nak mendirikan masjid uoalzz… Doa je yg baik2 ok.!!

      daaaaaaaaaaaaaa…

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 23 Thumb down 2
  15. Linzy Longkang says:

    ada udang sebalik mee ker upanya nak rembess kan dafi ker aduyaiiii kesian ahkak dia jadi mangsa

    Hot debate. What do you think? Thumb up 4 Thumb down 10
  16. Anonymous says:

    Kalau orang kaya buat majlis tak heboh2 pun berapa belanja dikeluarkan walaupun tanpa tajaan. Yang tak de duit ni la sebenarnya yang suka hebohkan berapa duit dah dikeluarkan untuk buat majlis .

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 23 Thumb down 0
  17. green skarf says:

    to abby kekunun abadi sngt… hello dh sah2 pereka fesyen, orng seni2 cm ne x guna nama btol larr sengal!hahahah kelakar larr ko ke sbb mmg jenis x mampu nk beli baju2 die??so dengki??..patut kita bedoa kehidupan diorng lebih berubah kearah yg lebih baik selepas kawin. Fine pernah jumpa nina personally die sngt humble dn x mengharapkn sebarang sponsor pun , xkisah makn kt kdai mamak pun xpe janjji i kenyang..doakan yg baik2 utk diorng.

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 12 Thumb down 0
  18. mamamia says:

    sweet..mcm comey je mcm comey je.. same padan la

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
  19. nonamanes says:

    Terpalit nama bapak. Emm

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  20. boooooooooooooooo.... says:

    muka pompuan ni iras muka marion wife sm nasa jer..

    Hot debate. What do you think? Thumb up 5 Thumb down 5
    • Anonymous says:

      jauh langit ngan bumi ok…si bini nasa tu muka keturunan nyonya jual sayur.

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 16 Thumb down 0
  21. NinaKarina says:

    semoga kita semua mendapat hidayah dari Allah SWT

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  22. dadidu says:

    RCW—->> 11/12/13 tarikh nikah reception 13/11/13 kat Setia Alam Convention Centre…. sama tarikh dengan Jovian Mandagie ngan anak Ismail Sabr nikah..tapi JM wedding kat Istana Negara kot.. lagi dasyat.. hahahahhahaha

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 1
    • Anonymous says:

      ko ni bior betul…tarikh nikah 11/12/13, reception 13/11/13?xkan reception dulu baru nikah..ko slh tarikh kot..

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  23. Putera yang ditukar says:

    Ahhhh tersangatlah. Dari belakang mahu ke depan. Terus aja sih, jangan di undur ke belakang semula. Jijik.

    Hot debate. What do you think? Thumb up 4 Thumb down 9
  24. mmazia@ymail.com says:

    cecomel! cutie cutie

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
  25. Yusof says:

    nak kawen tu mmg bagus, alhamdulillah..sebab menghalalkan perhubungan..tapi kalau sebelum kawen pun mcm org dah kawen, tertanya2 jugak apa fungsi perkahwinan pada org2 mcm ni?

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 1
    • Kak Roti says:

      Hukumnye WAJIB bg mereka utk bernikah…Jgn pk negatif sgt, doakn yg baik je utk dorg..

      Sekian.

      Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  26. Anonymous says:

    Tahniah.. jovian cute mcm muka bekas guru aku dulu tp dia keturunan org siam, tak sangka pulak jovian ni straight, ingat kan G….

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 1
  27. […] semalam Abang Nara telah berkongsikan tarikh 14.12.2013 sebagai majlis resepsi perkahwinan Jovian Mandagie dan Nina Ismail Sa…, dilaporkan bahawa majlis pernikahan mereka berdua bakal berlangsung pada 11.12.2013 di Muzium […]

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  28. […] semalam Abang Nara telah berkongsikan tarikh 14.12.2013 sebagai majlis resepsi perkahwinan Jovian Mandagie dan Nina Ismail Sa…, dilaporkan bahawa majlis pernikahan mereka berdua bakal berlangsung pada 11.12.2013 di Muzium […]

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  29. dhia says:

    Lifestyle anak menteri,kroni,duta,sume cenggini..sosial,mewah,pkai seksa seksi..tolak mizz nina la..cb g function kt putrajaya..tgk family dorg dressing cmne..cb g kedutaan kt oversea,,sm je dressing dorg..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  30. Irenne says:

    Tahniah! Cute couple

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  31. Sakura says:

    Igtkan dah kawen sbb tgk gambo kt instagram dh mcm laki bini…

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  32. Salad segar says:

    Aku suke dorg kawen. Bagus la kawen time ni. Sbb dorg akn kalahkn che Ta utk dpt title wedding of the year. Smua org kenamaan akn hadir. Vvip n sultan2 n agong. Kat balairungseri istana lma lg. Che ta ko ada? Ko che ta mesti sentapkn. Che ta kn harapkn sponsor je. Nk mewah duit sndr x mampu. Sian ye che ta. Bersungguh nk mjls nmpk mewah. Tp mana ko mampu nk lwan ank menteri. Haha..

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 1
  33. bagedoh says:

    koya jah tu

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  34. zaqza says:

    Comei couple ni, muka pun seiras

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  35. err says:

    Jovian ni kalau design dress ya ampun lawa nak mati. Tapi bakal bini pakai tu mcm kain langsir yg kaler hijau tu eeee

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  36. […] (TAHNIAH)Jovian Mandagie Dan Nina Ismail Sabri Kahwin 14 Disember Ini (77) […]

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  37. […] (TAHNIAH)Jovian Mandagie Dan Nina Ismail Sabri Kahwin 14 Disember Ini (78) […]

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0