Written by AbangNara | April 26th, 2012

Kata orang rezeki ada di mana-mana. Dan hari ini adalah rezeki Hattan, ataupun nama sebenarnya Mohd Shukri Sahabuddin apabila menerima anugerah Darjah Indera Mahkota Pahang (DIMP) yang membawa gelaran Datuk sempena ulang tahun keputeraan Sultan Pahang Sultan Ahmad Shah, yang ke-81 bagi 2011. Tahniah Abang Nara ucapkan atas penanugerahan ini.

datuk hattan

Tengku Mahkota Pahang Tengku Abdullah Sultan Ahmad Shah berkenaan menyampaikan darjah berkenaan kepada semua penerima yang berlangsung di Istana Abu Bakar di sini hari ini. Pastinya dengan gelaran Datuk, kewibawaan Hattan akan bertambah meningkat. Tahniah Hattan!

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

132 responses to (TAHNIAH)Hattan Kini Bergelar Datuk

  1. dpt x 1st? says:

    Hidden due to low comment rating. Click here to see.

    Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 9 Thumb down 20
    • tahniah datuk. berita yang hebak. satu tunjalan dahi buat wartawan zubir!

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 18 Thumb down 3
      • datuk tua

        Hot debate. What do you think? Thumb up 6 Thumb down 14
      • koko says:

        sult pahang memang suke bg pangkat dato’ kat org…jd artis2 yg nak sangat jd dato’, sila hantar permohonan yer..

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 56 Thumb down 0
      • dato juge says:

        Ye la sapa nk jadi dato, sultan pahang charge RM150k je.. Semua pn beli la gelaran tu.. Malu la, bakatnya xseberapa tetiba dpt datuk!!

        Hot debate. What do you think? Thumb up 8 Thumb down 5
    • kkkkk says:

      ciss ini org pun boleh dpt dato’ ka? ko nk buka bisnes ek hattan? apa ko punya sumbangan ek? aku tak ingat la… seingat aku ko ni cuma menyumbangkan peningkatan kpd jum index penceraian negara je.. and diantara pemegang rekod perkahwinan singkat…sbb tu ek ko dpt title ni? dato’ hattan…hahaha biso bonar ko ek

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 77 Thumb down 7
      • LOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOL says:

        kalau dia tak bercerai.. mmg untung ex bini dia dulu dapat title DATIN plak …

        LOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOL

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 20 Thumb down 1
      • Don says:

        Dia dapat dato sebab pernah berlakon dengan jackie chan. Hahaha

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 14 Thumb down 0
      • sumbangan dia ialah mahligai syahdu. ko ni memang dah lupa lagi faveret ko kan kkkk? ye la, sejak2 dah layan LMFAO ni. tengok video klip menari dgn spender je.

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 11 Thumb down 0
      • Kipas Susah Mati Neelofa says:

        Hahaha… A’ah citer Who Am I… Hahaha… jadi extra jer pun..

        Like or Dislike: Thumb up 8 Thumb down 0
      • kecoh siak says:

        sultan johor plg susah nk bg gelaran datuk.
        sultan perak pun.

        hehe. bangga jap jadi anak negeri Johor wpun bertapa di Selangor :P

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 19 Thumb down 0
      • sumbangan dia Biso Bona. itu pun takleh pikir.

        Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
      • ray says:

        harap2 bukan datuk beli lahhh…huhu

        Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
    • feez says:

      tolong sahkan…gelaran ni DATO’ bukan DATUK..byk beza tuuuu…kesian kat org yg dapat Datuk, Datuk punya susu, Dato’ dpt nama..lol.abg nara oi…mana dpt info ni?????

      Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 0
      • ngomel says:

        camne dia bole dpt dato? dah la dulu dia pernah main2kan lagu negaraku sebelum perlawanan bola sepak… org jemput dia suruh nyanyi elok2 dia bantai nyanyi ikut sedap mulut dia jer…ramai org marah masa tu kan…

        Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 1
      • emy says:

        betul tu.. Agong je yg bg gelaran Datuk setahu aku, n sultan just bagi gelaran Dato’.. setahu aku la kan..

        Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
    • Datuk Anon says:

      Haah,ko 1st.Aku anugerahkan ko pangkat Datuk.Tahniah!!

      Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  2. ko says:

    setakat datuk pahang takyah kecoh aaa

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 124 Thumb down 1
    • Kipas Susah Mati Neelofa says:

      Hahahaha….betul…setuju… Hahahaha… Kuantiti mengatasi kualiti… hahahaha…

      :D :D :D :D

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 74 Thumb down 0
      • Ak yg comel says:

        sory to say, kenapa ye terlampau byk sgt artis2 yg dpt gelaran datuk ni. patut bg kpd individu2 yg lebih layak,berkorban masa tenaga utk negara atau negeri pahang khususnya. kenapa pihak2 ini terlepas pandang pada individu seperti yg kerja kt taman negara kt pahang tu,yg jge habitat2 alam,jage gua2,jage anak beruang tapir kt dlm hutan tu,jage kebajikan org2 asli.ape ingat senang ke nk abdikan diri kt tempat pelusuk mcm tu.

        # baru lps tgk neg geo ch 553.skang nk tgk semanis kurma pulak katenye ade ayu raudhah-zaquan.hehe

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 109 Thumb down 1
      • Anonymous says:

        awok taka tau ker ni semuanya doktor beli jer senarnya

        Hot debate. What do you think? Thumb up 10 Thumb down 7
      • wkwkwk says:

        woi anon doktor ap kau ngarut sial?!!

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 15 Thumb down 3
      • Anonymous says:

        senang sgt dapat datuk..pelik…org yg btul2 buat sumbangan x dpt datuk lak…heheheheh…….yg byk menderma x dpt lak…. ap2 pon sultan kelantan best..humble je..

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • kak jah says:

      apa jasa dia pada rakyat dan negara? ta faham betul la. stkat nyanyi sumbgkan suara mcm ta patut je dpt. ntah ape2

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 20 Thumb down 0
    • meme says:

      kalu datuk dri pahang mang x heran pon…kalu bulih some retis2 pahang akan dpt datuk…datuk murah kot..peace

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 38 Thumb down 0
    • Tak minat fasha pon says:

      Beliau bukankah seorang bankrap. Bagaimana boleh mendapat gelaran Datuk? Ada pula duit nak beli gelaran Datuk. Hutang keliling pinggang tak mampu bayar…

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 16 Thumb down 0
    • cLn says:

      A’ah la..sangatĀ² murah dato’ @ datuk pahang..makin lama makin mengarut orgĀ² yg terima DIMP..hmmm..klu Johor, Datuk Ghani Othman pun lom dpt Datuk Seri..mmg mahal saper dpt Datuk dr Johor..

      Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 0
  3. jaja says:

    pahang selalu sangat bg datok..ac mizal, eizlan yusuff…dato beli la tuu..

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 67 Thumb down 0
  4. datin tak jadi says:

    untong laaaa

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  5. ape la... says:

    pas nie,artis mane plak nk dapat Datuk??

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 16 Thumb down 0
  6. comei says:

    erkk…tahniah.tp ape ye kriteria calon yg blh dpt DATO’ @ DATUK ye?

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 13 Thumb down 0
    • aku hantu TV says:

      I pun nak tahu jgk ::
      masa kecik2 dulu, I igt datuk2 ni mesti org yg mmg bertungkus lumus sumbang pd negara la…huhu

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 29 Thumb down 0
  7. ayraa says:

    erkk biar betik?? ape sumbangan dia kt negeri pahang?? sultan pahang rajin btul kasi artis pangkat datuk ek.. hmmm tak heran la datuk pahang ni.. zaman skg gelaran datuk dah takde pape dah.. bersepah2 kt luar sane.. yg tak layak pun dpt jgk..

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 56 Thumb down 0
  8. aku says:

    Hidden due to low comment rating. Click here to see.

    Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 39
  9. […] membawa gelaran Datuk sempena ulang tahun keputeraan Sultan Pahang Sultan Ahmad Shah, yang … Continue reading → This entry was posted in Gosip and tagged Bergelar, Datuk, kini, TAHNIAHHattan by Azrael. […]

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 3
  10. aku kritik says:

    artis2 yg dpt datuk sumer sultan pahang yg kasi.. smpai datuk tu xder nilai dah..tlong la bgi pngkat datuk kpada yg berhak..rmai agi kot yang brjasa kat malaysia..tu dh kptsan nk bt cmne,,thniah jerrr la hattan..

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 23 Thumb down 0
  11. bg artis sume dpt datuk lg sng n abeh cte..gilerr!! says:

    datuk low class dr pahang..bodo xde ape jasa..takat nyanyi je xyah..eran btl aku dgn sultan phg ni..giler artis kot!!

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 51 Thumb down 2
    • Anonymous says:

      krn mulut bdn binasa..krn komen xmmsl kna jd thnn isa t..huhu
      v talk bout sultan rite now, even aq pon agak ptikaikan gak glrn datuk yg kbykn artis2 dpt, tp dh kurnia dr sultan plak..nak wat mcmn,,tpulang la pd kta nak nilai thp datuk yg diorg trme tu bnilai or x.. stakat pangkat kat dunia, xbwa smpi mati pon..

      Hot debate. What do you think? Thumb up 14 Thumb down 21
    • aku nk komen sikit kt kau says:

      jaga sikit kata-kata anda tu…biar berlapik

      Hot debate. What do you think? Thumb up 2 Thumb down 10
    • papa says:

      Aaaaa!!! sapa budak bodoh sombong yang memurkai Sultan Pahang ni?? Jeng Jeng!! siap ko polis ketuk pintu rumah nanti…hahahha!!

      Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 1
      • Kipas Susah Mati Neelofa says:

        Orang Pahang marah wei… Waaakakakakakakakaka…!!!!

        Tak tumbuh, tak melata
        Tak sungguh orang tak kata.

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 13 Thumb down 1
      • hehe says:

        i org pahang sangat la bengang byak benor artis dpt title dato…ac mizal?hattan? urm….tp eizlan yusuf tu mmg ade bisnes arang batu…aritu masuk paper..tp die guna nama betul die..konfius gak..gmbar muka eizlan tp nama org lain..last2 baru tahu nama die yg sebenar

        Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
    • kok0 kRunCH says:

      i dare u to speak in front of Sultan like that~
      ada brans?

      Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 2
    • redondo says:

      dh yg bg tu sultan plak, ad kuasa nak bg kurnia..ko mampu?

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 3
  12. Anonymous says:

    ANDA INGIN JADI DATUK??? OF COURSE BOLEH. PASTIKAN RM 300000 ADA DI DALAM TANGAN DAN ANDA PASTI BOLEH JADI DATUK SPT DATUK AC MIZAL DATUK EIZLAN YUSOF DAN TERBARU DATUK HATTAN! TAPI KALAU TAKDA DUIT JGN SUSAH SUSAH CUMA KAWIN DAN CEPAT DPT ANAKPASTU BESARKAN ANAK KO PASTU SURUH DI KAWIN DANDAPAT ANAK! ANDA KINI SEORANG DATUK TROLOLOLOL

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 59 Thumb down 2
    • Kipas Susah Mati Neelofa says:

      Waaarrrkkhhh…kah…kah…kah…kah…kah…kah….!!! Lawok….lawok…

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 11 Thumb down 0
    • NORAH says:

      aku suke komen ko.. like namblas juta kali.. hahahahahahahahahaha….

      Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  13. kipas susah mati neelofa says:

    muntah gler aku artis dpt dato ni..gilos!!

    Like or Dislike: Thumb up 9 Thumb down 0
  14. manisluarcantik says:

    cmner eh sng2 jea dye dpt datok? haishh =,= ape ciri2 yg melaYaKKan tuk dPt geLarAn datoK..? heh..heh..

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  15. huhu says:

    hehe…datuk pahang? datuk pahang la datuk yg paling senang dibeli…xrespect langsung..

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 18 Thumb down 0
  16. gilos says:

    ap ntah jasa dia yg boleh dpt datuk?..skrg ni datuk mcm sng sgt..ap jasa dia pda negara?..kontroversi dlm dunia hiburan ada la..klu takat jual produk yg x semena, x payah la..malaysia memerlukan rakyat yg byak berjasa,yg mengharumkan nama negara..bkn mcm ni..nnt title datuk tu,org dh x heran..

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 10 Thumb down 0
  17. dean says:

    tuk tan?

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
  18. ben says:

    hadoi.. agak2 la nk bg datuk pn… satu malaysia tau datuk pahang low class..yang pemberi nyer pon jaga la prestige pangkat datuk tu..jgn la main bagi je..

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 17 Thumb down 0
  19. zarey says:

    o0o..patot ako nampk ade bro pakai serempang kt vistana tadi….tahniah ! :) (tak tao la kalau orang laen ke)

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  20. sakit hatiku.... says:

    penah jumpa hattan nie…leh tahan jgk style dia..kalo dia ngorat pmpuan mesti pmpuan tue leh cair kat dia….sbb aku tgk dia kalah orang muda walopun dia da kawin ..tapi style maintain ok lah..

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 2
  21. Anonymous says:

    DALAM BANYAKK2 NEGER DLM MALAYSIAI,GELARAN DATUK DARI PAHANG WA PALING TAK HERAN !
    KASI REJAM SAMA BATU.. BANYAK DATUK PAHANG YG KENA!
    HAHA!

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 22 Thumb down 0
    • sarah_nina says:

      ha’ah… balik2 dr pahang.. bermurah hati betul sultan pahang ni ya hmmm..

      btw,.. sultan mana yg susah nak bagi gelaran datuk ya..
      ada sape yg tahu tak??..

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 11 Thumb down 1
      • senyum says:

        sultan perak kot

        Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 0
      • Detectice Conan says:

        Sultan Melaka

        Hot debate. What do you think? Thumb up 8 Thumb down 6
      • sarah_nina says:

        conan.. melaka ada sultan meh??.. hehehe..:P
        melaka kan yg bagi datuk kat shah rukh khan..
        perak..hmm.. boleh jadi kot.. tapi aku mcm rasa sultan johor… sape tahu..??

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 14 Thumb down 0
      • December2011 says:

        sultan johor la

        Like or Dislike: Thumb up 8 Thumb down 0
      • sa says:

        Johor dan Perak.

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 10 Thumb down 0
      • Kipas Susah Mati Neelofa says:

        Apa laa… dalam banyak-banyak sultan, Sultan Shahrulnizam la yang paling susah bagi datuk… cer tengok Pa’ Belalang, baginda cuma panggil dia “ahlil nujum nagara” jer…

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 23 Thumb down 1
      • ngomel says:

        johor paling lokek nak bg dato… ada skali dulu dah bagi pun nak di tarik balik cam chua jui meng…tak taulah dah tarik ke blum…?

        Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
      • Kipas Susah Mati Neelofa says:

        Macam tu la bagus.. Macam zaman dulu-dulu… susah dapat datuk..

        Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
    • nuyin says:

      johor dan perak.

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  22. yanie says:

    melepas ex wife die..kalo tak dah jadi datin…hhuhu

    Hot debate. What do you think? Thumb up 10 Thumb down 1
  23. kokokooo says:

    byk2 negeri dlm malaysia ni..yg paling low class aku rasa negeri pahang la…!aku sokong komen kat atas tu..sultan pahang ni giler artis agaknya..!kuasa di guna kan biar bpada.to hattan!lu da memburukkan sultan pahang sndri dgn bg gelaran yg x layak langsung ko dpt!!!

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 25 Thumb down 2
  24. epal hijau says:

    asyik2 artis je yg dpt datuk..klu btl2 layak,xpe gak…cuba la bg datuk tu kat ustaz azhar idrus tu…lg baik kot…

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 21 Thumb down 0
  25. Detective Conan says:

    Senang nanti klu sultan phg buat event, tak yah bayar artis, wajib kan datuk2 artis dtg event. Next2 year Fasha Sandha, Zarina Anjoulie Lucah etc dpt datuk. Zahida Rafik je dpt datin.

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 13 Thumb down 1
  26. kasut says:

    apa sumbangan dia smpai dpt datuk?dr dok bg kt dia lbh baik bg kat pjuang2 kmerdekaan kita di bkt kepong tue ka lg baguih..depa tu berjuang utk negara smpi ada yg kudung kaki dpt apa?duit smbagan ja ka…pikiaq2 la sket

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
  27. shah rukh khan says:

    sat g sume artis dalam n luar malaysia dpt datuk,, bagi je sume kat die… datuk kerepot….

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  28. samad says:

    Sabtu ni jgn lupa datang duduk dan bantah secara aman… Bersih 3.0

    Hot debate. What do you think? Thumb up 10 Thumb down 10
  29. lain-lain says:

    mcm xde nilai plak gelaran datuk.bkn sume artis layak dpt gelaran datuk.yg btol2 brjaye je blh dpt.yg kes hattan nie plak ape sumbangan die kt negara.setakat jadi pngkritik kt AF ape la sgt.lain la klu cam CT tu even ak bkn pmint CT tp die mmg bnyk sumbangan kt negara.yg lain ak tak nampak cth mcm AC n eizlan yusof.sultan pahang sultan artis kot.hahaha.sory klua ade terase.

    Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 0
  30. Rakyat Jelata says:

    Hidden due to low comment rating. Click here to see.

    Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 11
  31. aku says:

    datuk yg tiade nilai.hattan blh la geng ngan acmizal n eizlan yusuf.lps tuh klu rmai tak puas hati nnt mule la ckp jelez la,ape la.sultan pahang nie sultan artis kot.bnyk artis dpt datuk dr sultan pahang.stkt nie yg pling ssuai datuk cume siti even ak nie bkn pmnt siti tp die dah bnyk bt negare.klu setakat jd pngkritik AF ape la sgt.kuikuikui

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  32. meeradriana says:

    pangkat datuk sekarang ni x mcm zaman dulu..
    datuk sekarang dah blambak..
    xde sumbangan pun boleh dapat..
    asalkan sudah bertapak lama dalam dunia hiburan..
    paperpun tahniah ler..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  33. mooo says:

    paling respek if dapat pangkat daripada Sultan Perak

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 11 Thumb down 0
  34. linda says:

    dr bg kt dia ni bek bg kat KRU..ag byk berjasa..tp kl dia bg pn ak rasa KRU xmo..no class ok datuk pahang ni..

    Hot debate. What do you think? Thumb up 13 Thumb down 4
  35. Akoo says:

    Sarkastik

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  36. ~tiga says:

    Abang Nara, sila jemput rakan2 artis ke sini! :)

    Tarikh : 6 Mei 2012
    Hari : Ahad
    Masa : 7.30 – 10.00 malam.
    Tempat : Hotel D’Palma Ampang

    http://www.facebook.com/photo.php?fbid=10150700331907312&set=a.308014587311.157071.303331692311&type=3&theater

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  37. Awan nano nano nano nano nano nano says:

    Pak nil pun layak gak. :)

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 4
  38. Sakit Mata Tengok says:

    Datuk Pahang ni dah bersepah dah macam boleh beli kat supermarket or kat pasar…dah tak de value…entah apa jasa Hattan tu dapat datuk…

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  39. saya saya says:

    better kasi kt ustaz azhar idrus toh . huehue

    Hot debate. What do you think? Thumb up 10 Thumb down 2
    • Anonymous says:

      takdenye ustaz tu hadap sgt gelaran Datuk tu. bukan dapat elaun apa pun. Pahala pun tak de apa kalau dapat datuk

      Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
  40. Hattan says:

    Sumbangan aku ialah buat hutang tak bayar..keh keh

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
  41. pelik aku mcm mana artis ni leh dapat datuk..ape ke jadah sumbangan yg dia bagi kat malaysia ni? nak kata popular aku rasa ziana zain lagi popular..eeee bongok betul sultan pahang ni..patutla kerabat diorang sume hodoh! sama mcm si hattan hitam ni..eee bongokj!!

    Hot debate. What do you think? Thumb up 11 Thumb down 3
  42. serikandi melayu says:

    Hidden due to low comment rating. Click here to see.

    Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 13
  43. Jenab tonggek says:

    Hmmmm hattan plak…. Kerabat negeri pahang nie mmg ske retis…. Tgk la tahun2 sudah dok bt FIESTA MEDIA IDOLA bpe bnyak telan belanja…. Kesian rakyat jelata ade yg xdapat wang zakat, wang bantuan kebajikan tp blh ade kan pesta2 bermesra bersama retis….. Dosa, maksiat sume 2….. Ya allah janganlah ditimpa tsunami di pantai teluk chempedak…..

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 12 Thumb down 0
  44. lady says:

    Congrats Dato Hattan..tp aku pelik kerabat pahang nie suka & senang jerk bg gelaran datuk/dato pd artis2 nie, mcm nie jerk lah cubalah senaraikan sekurang2nya 10sebab munasabah or jasa hattan yg blh dikenang sampai blh dpt dato?jgnl ah senang2 bg org gelaran tue nanti dah tak ada value tau~

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  45. izzah says:

    Aku rs title dr pahang ni, yg betul2 layak, dato’ m nasir, ramli ms and dato ct…
    Yg lain2 tuh tk tau bg atas dasar ape….

    Like or Dislike: Thumb up 9 Thumb down 0
  46. Minah tonggeng says:

    Aku pun setuju dgn KASUT says apalah sumbangan yg diberi oleh artis 2 ni mudah nye dpt gelaran datuk jgn jadi tak ternilai nanti anugerah tu nanti. Berilah pada rashid sidik ke mufti2 ke ahli2 sukan yg ternama ke guru2 ke yg membimbing anak hingga menjadi somebody ke, atau pun ustaz dan ustazah ke. Doktor ke dan sebagainye ni tak habis habis artis yg disanjung tak tau ke. Meke lah yg merosakkan remaja sekarang.rock sane rock sini. Baju kemban2 itu nanti yg dpt datuk. Eeeee tengok sazzy falak bajunye tengok umi aida baju nye lepas tu heboh buat surau dlm rumahlah. Hai itu pun nak tunjuk.aku bukan jealuos tapi lu fikirlah sendiri.

    Like or Dislike: Thumb up 8 Thumb down 0
  47. rokiah jemah says:

    ce korang bayang kan kalau zed zaidi dpt dato?

    Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 0
    • kelip3x says:

      woww…..
      byk artis kite yg kene hentam plak nnti… ekeekee

      Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
      • Kipas Susah Mati Neelofa says:

        Percentage Zed Zaidi nak dapat datuk tinggi. Dia pandai politik..

        Like or Dislike: Thumb up 8 Thumb down 0
    • Anonymous says:

      dah ce banyak kali…keputusannyaaaaaaa…tak dapat nak dibayangkan…malah bayang2 pun takde…ape la nasib zed zaidi sembelit 2…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  48. loving says:

    Tahniah Hattan…….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  49. chentalove says:

    tahniah…Datuk Hattan…
    spa pula jd Datin nya nantii…emmmm…….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  50. Idir says:

    artikel sebegini tidak layak dikeluarkan..haha

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  51. Fasha Sandha says:

    Hattan dapat gelaran Datuk??!!! wakakakakakakak….lawak utk hari ini…kes tipu org pun belum selesai dah dapat gelaran Datuk..ntah berapa dia bayar utk dpt gelaran ni??!! super tak layak la Hattan nie….

    Dia ceraikan bini terbaru nya tu sbb tak nak bini nya tumpang gelaran Datin…

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  52. mak jemah says:

    beb… dulu2 org dapat pangkat adalah orang yang berjasa kepada agama, bangsa dan negara…. dan menjadi contoh tauladan serta ikutan kpd org lain… jgn d perlekehkan gelaran tersebut smpaikan org ckp ada aku kesah kau tu datuk, dah tak terkira datuk ni….

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  53. datukku bukan datukmu says:

    dia dpt pangkat tu pasal dia jadi juri kat AF dulu.. kuikuikui,.. apa ke benda ntah.. tak paham aku giler senang nak dpt pakat. apa kebenda sumbangan pada negara ntah..tersumbang mungkin.. anyway tahniahler.

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  54. cik receptionist berkebaya bling bling says:

    Dato’ Shake lama da dpt title Dato’..isytihar diri sendirik..ok le dri takde

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  55. wanieta says:

    mk ayah yuna pn d jmput gak tp xtau dpt pingat ape…

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  56. senang dpt title datuk says:

    apa sumbangan dia ekk?antara artis yang dpt gelaran dari sultan pahang yang aku tak pertikaikan sumbangannya adalah siti nurhaliza..yg lain2..aiiikkkkkk? lagi la dia ni..tiba2..aiikkkk..penin2..beli kut ni..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  57. BARD says:

    HATTTTTAAANNNN DAPAT DATO?
    X PHM AKU, SETAKAT MEROYAN DLM AF JE PON BLEH DAPAT DATO,
    KLU AZNIL HJ NAWAWI TU MMG AKU SKONG SGT LA, SBB DIA MMG BYK SUMBANGAN DLM KARIER N JUGA MASYARAKAT.
    AMPUN TUANKU, SEMBAH PATIK HARAP DI AMPUN.

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 1
  58. Ntahapaapantah says:

    Aduhh… Hattan ni tittle dia Bankrupcy,
    Setahu saya, org yg bankrup, tidak layak memegang
    Apa2 tittle.. Jgn kata pangkat datuk, bankruptcy
    Klau diikutkan, pkai kete mewah pun tak leh…
    Mesti sultan tak tahu status dia ni, esok2 klau sultan tau,
    Kena lucuttt laa datuk hattan tu..tpi klau sultan buat2 tak tau,
    Bermaksud undang2 dunia bole dibuat jika kita
    Mempunyai duit.. Kesian pada psangan suami isteri yg hattan
    Buat mereka bankrup tu, mesti makan hati… Hattan ooo hattan
    Dah dpt tittle ni, mesti dpt allowance jugak, p laa byr
    Hutang ko tu..

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  59. sandyspanbob says:

    sultan pahang xnak ke bagi kat aku pangkat dato’ ni? aku pun berjasa jugak..bjasa kepada mak ayah, negara dan xlupa bayar cukai…kira berjasa la tu kan?

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  60. Si Gadis says:

    Dear Beautiful Nara,

    Please make a correction at the title…jgn bagi salah information yee….ejaan yang betol adalah DATO’ bukannya DATUK…gelaran DATUK hanya diberi oleh Yang Di-Pertuan Agung…manakala gelaran DATO’ diberi oleh Sultan di negeri-negeri….gelaran yang lebih dihormati ialah DATUK, kerana sumbangan yang diberi kepada negara…gelaran DATO’ boleh di BELI @ di BERI tanpa ada sumbangan yang besar sekali pun…TERIMA KASIH

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 2
  61. sasasaq says:

    sultan pahang xdak duit dah ker….bodoh punya sultan macam ni….bila la nak mampos

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  62. Anonymous says:

    mmmmmhh….dato pahang…tak heran punnn…. sultan pahang ni memang pemurah …pemurahhhh sangat nak bagi pangkat dato pada artis2 kesayangan…hattan ni pun disamping jasa beliau memeriahkan industri hiburan negara dengan kontroversi…beliau juga mempunyai cable dan networking baaaek punya dgn sultan2 nih….apeapepun tahniah dato rattan….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  63. wah datuk dah..huhu.. tahniahla..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  64. makberuang says:

    datuk dan dato’ ada beza ha…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  65. zass says:

    peliklah malaysia ni.. gelaran dato diberikan kpd artis2 yg xseberapa sumbangan.. xmunasabah langsung.. xde pulak nk bg gelaran dato tu tok imam yg byk berjasa kat msjd ke, or bg gelaran dato tu pd org2 yg berjuang ke..

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  66. Belinda says:

    apa beza datuk dan ‘dato ye? saya agak confused :)

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  67. booBlogs says:

    ape nak heran sangat dengan datuk. bukannya boleh masuk dalam kubur pun. buat keje dengan ikhlas suda.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  68. booBlogs says:

    search wiki :)

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  69. nuyin says:

    lerr.. title dato’ beli.. ape nak dibangga kan…. dato’ dari sultan pahang takde value..

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  70. heheheh says:

    la ni sng sgt dapat datuk..ehheheheh…

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  71. orkid purple says:

    sultan pahang memang suka bagi anugerah dato kat artis yg rekod buruk ke…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0