Written by AbangNara | April 26th, 2012

Kata orang rezeki ada di mana-mana. Dan hari ini adalah rezeki Hattan, ataupun nama sebenarnya Mohd Shukri Sahabuddin apabila menerima anugerah Darjah Indera Mahkota Pahang (DIMP) yang membawa gelaran Datuk sempena ulang tahun keputeraan Sultan Pahang Sultan Ahmad Shah, yang ke-81 bagi 2011. Tahniah Abang Nara ucapkan atas penanugerahan ini.

datuk hattan

Tengku Mahkota Pahang Tengku Abdullah Sultan Ahmad Shah berkenaan menyampaikan darjah berkenaan kepada semua penerima yang berlangsung di Istana Abu Bakar di sini hari ini. Pastinya dengan gelaran Datuk, kewibawaan Hattan akan bertambah meningkat. Tahniah Hattan!

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

132 responses to (TAHNIAH)Hattan Kini Bergelar Datuk

  1. dpt x 1st? says:

    1st x aku?

    0
    0
    • tahniah datuk. berita yang hebak. satu tunjalan dahi buat wartawan zubir!

      0
      0
    • kkkkk says:

      ciss ini org pun boleh dpt dato’ ka? ko nk buka bisnes ek hattan? apa ko punya sumbangan ek? aku tak ingat la… seingat aku ko ni cuma menyumbangkan peningkatan kpd jum index penceraian negara je.. and diantara pemegang rekod perkahwinan singkat…sbb tu ek ko dpt title ni? dato’ hattan…hahaha biso bonar ko ek

      0
      0
      • LOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOL says:

        kalau dia tak bercerai.. mmg untung ex bini dia dulu dapat title DATIN plak …

        LOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOL

        0
        0
      • Don says:

        Dia dapat dato sebab pernah berlakon dengan jackie chan. Hahaha

        0
        0
      • sumbangan dia ialah mahligai syahdu. ko ni memang dah lupa lagi faveret ko kan kkkk? ye la, sejak2 dah layan LMFAO ni. tengok video klip menari dgn spender je.

        0
        0
      • Kipas Susah Mati Neelofa says:

        Hahaha… A’ah citer Who Am I… Hahaha… jadi extra jer pun..

        0
        0
      • kecoh siak says:

        sultan johor plg susah nk bg gelaran datuk.
        sultan perak pun.

        hehe. bangga jap jadi anak negeri Johor wpun bertapa di Selangor :P

        0
        0
      • ray says:

        harap2 bukan datuk beli lahhh…huhu

        0
        0
    • feez says:

      tolong sahkan…gelaran ni DATO’ bukan DATUK..byk beza tuuuu…kesian kat org yg dapat Datuk, Datuk punya susu, Dato’ dpt nama..lol.abg nara oi…mana dpt info ni?????

      0
      0
      • ngomel says:

        camne dia bole dpt dato? dah la dulu dia pernah main2kan lagu negaraku sebelum perlawanan bola sepak… org jemput dia suruh nyanyi elok2 dia bantai nyanyi ikut sedap mulut dia jer…ramai org marah masa tu kan…

        0
        0
      • emy says:

        betul tu.. Agong je yg bg gelaran Datuk setahu aku, n sultan just bagi gelaran Dato’.. setahu aku la kan..

        0
        0
    • Datuk Anon says:

      Haah,ko 1st.Aku anugerahkan ko pangkat Datuk.Tahniah!!

      0
      0
  2. ko says:

    setakat datuk pahang takyah kecoh aaa

    0
    0
    • Kipas Susah Mati Neelofa says:

      Hahahaha….betul…setuju… Hahahaha… Kuantiti mengatasi kualiti… hahahaha…

      :D :D :D :D

      0
      0
      • Ak yg comel says:

        sory to say, kenapa ye terlampau byk sgt artis2 yg dpt gelaran datuk ni. patut bg kpd individu2 yg lebih layak,berkorban masa tenaga utk negara atau negeri pahang khususnya. kenapa pihak2 ini terlepas pandang pada individu seperti yg kerja kt taman negara kt pahang tu,yg jge habitat2 alam,jage gua2,jage anak beruang tapir kt dlm hutan tu,jage kebajikan org2 asli.ape ingat senang ke nk abdikan diri kt tempat pelusuk mcm tu.

        # baru lps tgk neg geo ch 553.skang nk tgk semanis kurma pulak katenye ade ayu raudhah-zaquan.hehe

        0
        0
      • Anonymous says:

        awok taka tau ker ni semuanya doktor beli jer senarnya

        0
        0
      • wkwkwk says:

        woi anon doktor ap kau ngarut sial?!!

        0
        0
      • Anonymous says:

        senang sgt dapat datuk..pelik…org yg btul2 buat sumbangan x dpt datuk lak…heheheheh…….yg byk menderma x dpt lak…. ap2 pon sultan kelantan best..humble je..

        0
        0
    • kak jah says:

      apa jasa dia pada rakyat dan negara? ta faham betul la. stkat nyanyi sumbgkan suara mcm ta patut je dpt. ntah ape2

      0
      0
    • meme says:

      kalu datuk dri pahang mang x heran pon…kalu bulih some retis2 pahang akan dpt datuk…datuk murah kot..peace

      0
      0
    • Tak minat fasha pon says:

      Beliau bukankah seorang bankrap. Bagaimana boleh mendapat gelaran Datuk? Ada pula duit nak beli gelaran Datuk. Hutang keliling pinggang tak mampu bayar…

      0
      0
    • cLn says:

      A’ah la..sangat² murah dato’ @ datuk pahang..makin lama makin mengarut org² yg terima DIMP..hmmm..klu Johor, Datuk Ghani Othman pun lom dpt Datuk Seri..mmg mahal saper dpt Datuk dr Johor..

      0
      0
  3. jaja says:

    pahang selalu sangat bg datok..ac mizal, eizlan yusuff…dato beli la tuu..

    0
    0
  4. datin tak jadi says:

    untong laaaa

    0
    0
  5. ape la... says:

    pas nie,artis mane plak nk dapat Datuk??

    0
    0
  6. comei says:

    erkk…tahniah.tp ape ye kriteria calon yg blh dpt DATO’ @ DATUK ye?

    0
    0
    • aku hantu TV says:

      I pun nak tahu jgk ::
      masa kecik2 dulu, I igt datuk2 ni mesti org yg mmg bertungkus lumus sumbang pd negara la…huhu

      0
      0
  7. ayraa says:

    erkk biar betik?? ape sumbangan dia kt negeri pahang?? sultan pahang rajin btul kasi artis pangkat datuk ek.. hmmm tak heran la datuk pahang ni.. zaman skg gelaran datuk dah takde pape dah.. bersepah2 kt luar sane.. yg tak layak pun dpt jgk..

    0
    0
  8. aku says:

    ko: dengki :P

    0
    0
  9. […] membawa gelaran Datuk sempena ulang tahun keputeraan Sultan Pahang Sultan Ahmad Shah, yang … Continue reading → This entry was posted in Gosip and tagged Bergelar, Datuk, kini, TAHNIAHHattan by Azrael. […]

    0
    0
  10. aku kritik says:

    artis2 yg dpt datuk sumer sultan pahang yg kasi.. smpai datuk tu xder nilai dah..tlong la bgi pngkat datuk kpada yg berhak..rmai agi kot yang brjasa kat malaysia..tu dh kptsan nk bt cmne,,thniah jerrr la hattan..

    0
    0
  11. bg artis sume dpt datuk lg sng n abeh cte..gilerr!! says:

    datuk low class dr pahang..bodo xde ape jasa..takat nyanyi je xyah..eran btl aku dgn sultan phg ni..giler artis kot!!

    0
    0
    • Anonymous says:

      krn mulut bdn binasa..krn komen xmmsl kna jd thnn isa t..huhu
      v talk bout sultan rite now, even aq pon agak ptikaikan gak glrn datuk yg kbykn artis2 dpt, tp dh kurnia dr sultan plak..nak wat mcmn,,tpulang la pd kta nak nilai thp datuk yg diorg trme tu bnilai or x.. stakat pangkat kat dunia, xbwa smpi mati pon..

      0
      0
    • aku nk komen sikit kt kau says:

      jaga sikit kata-kata anda tu…biar berlapik

      0
      0
    • papa says:

      Aaaaa!!! sapa budak bodoh sombong yang memurkai Sultan Pahang ni?? Jeng Jeng!! siap ko polis ketuk pintu rumah nanti…hahahha!!

      0
      0
      • Kipas Susah Mati Neelofa says:

        Orang Pahang marah wei… Waaakakakakakakakaka…!!!!

        Tak tumbuh, tak melata
        Tak sungguh orang tak kata.

        0
        0
      • hehe says:

        i org pahang sangat la bengang byak benor artis dpt title dato…ac mizal?hattan? urm….tp eizlan yusuf tu mmg ade bisnes arang batu…aritu masuk paper..tp die guna nama betul die..konfius gak..gmbar muka eizlan tp nama org lain..last2 baru tahu nama die yg sebenar

        0
        0
    • kok0 kRunCH says:

      i dare u to speak in front of Sultan like that~
      ada brans?

      0
      0
    • redondo says:

      dh yg bg tu sultan plak, ad kuasa nak bg kurnia..ko mampu?

      0
      0
  12. Anonymous says:

    ANDA INGIN JADI DATUK??? OF COURSE BOLEH. PASTIKAN RM 300000 ADA DI DALAM TANGAN DAN ANDA PASTI BOLEH JADI DATUK SPT DATUK AC MIZAL DATUK EIZLAN YUSOF DAN TERBARU DATUK HATTAN! TAPI KALAU TAKDA DUIT JGN SUSAH SUSAH CUMA KAWIN DAN CEPAT DPT ANAKPASTU BESARKAN ANAK KO PASTU SURUH DI KAWIN DANDAPAT ANAK! ANDA KINI SEORANG DATUK TROLOLOLOL

    0
    0
  13. kipas susah mati neelofa says:

    muntah gler aku artis dpt dato ni..gilos!!

    0
    0
  14. manisluarcantik says:

    cmner eh sng2 jea dye dpt datok? haishh =,= ape ciri2 yg melaYaKKan tuk dPt geLarAn datoK..? heh..heh..

    0
    0
  15. huhu says:

    hehe…datuk pahang? datuk pahang la datuk yg paling senang dibeli…xrespect langsung..

    0
    0
  16. gilos says:

    ap ntah jasa dia yg boleh dpt datuk?..skrg ni datuk mcm sng sgt..ap jasa dia pda negara?..kontroversi dlm dunia hiburan ada la..klu takat jual produk yg x semena, x payah la..malaysia memerlukan rakyat yg byak berjasa,yg mengharumkan nama negara..bkn mcm ni..nnt title datuk tu,org dh x heran..

    0
    0
  17. dean says:

    tuk tan?

    0
    0
  18. ben says:

    hadoi.. agak2 la nk bg datuk pn… satu malaysia tau datuk pahang low class..yang pemberi nyer pon jaga la prestige pangkat datuk tu..jgn la main bagi je..

    0
    0
  19. zarey says:

    o0o..patot ako nampk ade bro pakai serempang kt vistana tadi….tahniah ! :) (tak tao la kalau orang laen ke)

    0
    0
  20. sakit hatiku.... says:

    penah jumpa hattan nie…leh tahan jgk style dia..kalo dia ngorat pmpuan mesti pmpuan tue leh cair kat dia….sbb aku tgk dia kalah orang muda walopun dia da kawin ..tapi style maintain ok lah..

    0
    0
  21. Anonymous says:

    DALAM BANYAKK2 NEGER DLM MALAYSIAI,GELARAN DATUK DARI PAHANG WA PALING TAK HERAN !
    KASI REJAM SAMA BATU.. BANYAK DATUK PAHANG YG KENA!
    HAHA!

    0
    0
  22. yanie says:

    melepas ex wife die..kalo tak dah jadi datin…hhuhu

    0
    0
  23. kokokooo says:

    byk2 negeri dlm malaysia ni..yg paling low class aku rasa negeri pahang la…!aku sokong komen kat atas tu..sultan pahang ni giler artis agaknya..!kuasa di guna kan biar bpada.to hattan!lu da memburukkan sultan pahang sndri dgn bg gelaran yg x layak langsung ko dpt!!!

    0
    0
  24. epal hijau says:

    asyik2 artis je yg dpt datuk..klu btl2 layak,xpe gak…cuba la bg datuk tu kat ustaz azhar idrus tu…lg baik kot…

    0
    0
  25. Detective Conan says:

    Senang nanti klu sultan phg buat event, tak yah bayar artis, wajib kan datuk2 artis dtg event. Next2 year Fasha Sandha, Zarina Anjoulie Lucah etc dpt datuk. Zahida Rafik je dpt datin.

    0
    0
  26. kasut says:

    apa sumbangan dia smpai dpt datuk?dr dok bg kt dia lbh baik bg kat pjuang2 kmerdekaan kita di bkt kepong tue ka lg baguih..depa tu berjuang utk negara smpi ada yg kudung kaki dpt apa?duit smbagan ja ka…pikiaq2 la sket

    0
    0
  27. shah rukh khan says:

    sat g sume artis dalam n luar malaysia dpt datuk,, bagi je sume kat die… datuk kerepot….

    0
    0
  28. samad says:

    Sabtu ni jgn lupa datang duduk dan bantah secara aman… Bersih 3.0

    0
    0
  29. lain-lain says:

    mcm xde nilai plak gelaran datuk.bkn sume artis layak dpt gelaran datuk.yg btol2 brjaye je blh dpt.yg kes hattan nie plak ape sumbangan die kt negara.setakat jadi pngkritik kt AF ape la sgt.lain la klu cam CT tu even ak bkn pmint CT tp die mmg bnyk sumbangan kt negara.yg lain ak tak nampak cth mcm AC n eizlan yusof.sultan pahang sultan artis kot.hahaha.sory klua ade terase.

    0
    0
  30. Rakyat Jelata says:

    Korang yg tak dapat datuk duduk diam2 sebagai rakyat jelata yg biasa2 je

    0
    0
  31. aku says:

    datuk yg tiade nilai.hattan blh la geng ngan acmizal n eizlan yusuf.lps tuh klu rmai tak puas hati nnt mule la ckp jelez la,ape la.sultan pahang nie sultan artis kot.bnyk artis dpt datuk dr sultan pahang.stkt nie yg pling ssuai datuk cume siti even ak nie bkn pmnt siti tp die dah bnyk bt negare.klu setakat jd pngkritik AF ape la sgt.kuikuikui

    0
    0
  32. meeradriana says:

    pangkat datuk sekarang ni x mcm zaman dulu..
    datuk sekarang dah blambak..
    xde sumbangan pun boleh dapat..
    asalkan sudah bertapak lama dalam dunia hiburan..
    paperpun tahniah ler..

    0
    0
  33. mooo says:

    paling respek if dapat pangkat daripada Sultan Perak

    0
    0
  34. linda says:

    dr bg kt dia ni bek bg kat KRU..ag byk berjasa..tp kl dia bg pn ak rasa KRU xmo..no class ok datuk pahang ni..

    0
    0
  35. Akoo says:

    Sarkastik

    0
    0
  36. ~tiga says:

    Abang Nara, sila jemput rakan2 artis ke sini! :)

    Tarikh : 6 Mei 2012
    Hari : Ahad
    Masa : 7.30 – 10.00 malam.
    Tempat : Hotel D’Palma Ampang

    http://www.facebook.com/photo.php?fbid=10150700331907312&set=a.308014587311.157071.303331692311&type=3&theater

    0
    0
  37. Awan nano nano nano nano nano nano says:

    Pak nil pun layak gak. :)

    0
    0
  38. Sakit Mata Tengok says:

    Datuk Pahang ni dah bersepah dah macam boleh beli kat supermarket or kat pasar…dah tak de value…entah apa jasa Hattan tu dapat datuk…

    0
    0
  39. saya saya says:

    better kasi kt ustaz azhar idrus toh . huehue

    0
    0
    • Anonymous says:

      takdenye ustaz tu hadap sgt gelaran Datuk tu. bukan dapat elaun apa pun. Pahala pun tak de apa kalau dapat datuk

      0
      0
  40. Hattan says:

    Sumbangan aku ialah buat hutang tak bayar..keh keh

    0
    0
  41. pelik aku mcm mana artis ni leh dapat datuk..ape ke jadah sumbangan yg dia bagi kat malaysia ni? nak kata popular aku rasa ziana zain lagi popular..eeee bongok betul sultan pahang ni..patutla kerabat diorang sume hodoh! sama mcm si hattan hitam ni..eee bongokj!!

    0
    0
  42. serikandi melayu says:

    ramainya ahli neraka kat sini, senang betul buat dosa free ni….

    0
    0
  43. Jenab tonggek says:

    Hmmmm hattan plak…. Kerabat negeri pahang nie mmg ske retis…. Tgk la tahun2 sudah dok bt FIESTA MEDIA IDOLA bpe bnyak telan belanja…. Kesian rakyat jelata ade yg xdapat wang zakat, wang bantuan kebajikan tp blh ade kan pesta2 bermesra bersama retis….. Dosa, maksiat sume 2….. Ya allah janganlah ditimpa tsunami di pantai teluk chempedak…..

    0
    0
  44. lady says:

    Congrats Dato Hattan..tp aku pelik kerabat pahang nie suka & senang jerk bg gelaran datuk/dato pd artis2 nie, mcm nie jerk lah cubalah senaraikan sekurang2nya 10sebab munasabah or jasa hattan yg blh dikenang sampai blh dpt dato?jgnl ah senang2 bg org gelaran tue nanti dah tak ada value tau~

    0
    0
  45. izzah says:

    Aku rs title dr pahang ni, yg betul2 layak, dato’ m nasir, ramli ms and dato ct…
    Yg lain2 tuh tk tau bg atas dasar ape….

    0
    0
  46. Minah tonggeng says:

    Aku pun setuju dgn KASUT says apalah sumbangan yg diberi oleh artis 2 ni mudah nye dpt gelaran datuk jgn jadi tak ternilai nanti anugerah tu nanti. Berilah pada rashid sidik ke mufti2 ke ahli2 sukan yg ternama ke guru2 ke yg membimbing anak hingga menjadi somebody ke, atau pun ustaz dan ustazah ke. Doktor ke dan sebagainye ni tak habis habis artis yg disanjung tak tau ke. Meke lah yg merosakkan remaja sekarang.rock sane rock sini. Baju kemban2 itu nanti yg dpt datuk. Eeeee tengok sazzy falak bajunye tengok umi aida baju nye lepas tu heboh buat surau dlm rumahlah. Hai itu pun nak tunjuk.aku bukan jealuos tapi lu fikirlah sendiri.

    0
    0
  47. rokiah jemah says:

    ce korang bayang kan kalau zed zaidi dpt dato?

    0
    0
    • kelip3x says:

      woww…..
      byk artis kite yg kene hentam plak nnti… ekeekee

      0
      0
    • Anonymous says:

      dah ce banyak kali…keputusannyaaaaaaa…tak dapat nak dibayangkan…malah bayang2 pun takde…ape la nasib zed zaidi sembelit 2…

      0
      0
  48. loving says:

    Tahniah Hattan…….

    0
    0
  49. chentalove says:

    tahniah…Datuk Hattan…
    spa pula jd Datin nya nantii…emmmm…….

    0
    0
  50. Idir says:

    artikel sebegini tidak layak dikeluarkan..haha

    0
    0
  51. Fasha Sandha says:

    Hattan dapat gelaran Datuk??!!! wakakakakakakak….lawak utk hari ini…kes tipu org pun belum selesai dah dapat gelaran Datuk..ntah berapa dia bayar utk dpt gelaran ni??!! super tak layak la Hattan nie….

    Dia ceraikan bini terbaru nya tu sbb tak nak bini nya tumpang gelaran Datin…

    0
    0
  52. mak jemah says:

    beb… dulu2 org dapat pangkat adalah orang yang berjasa kepada agama, bangsa dan negara…. dan menjadi contoh tauladan serta ikutan kpd org lain… jgn d perlekehkan gelaran tersebut smpaikan org ckp ada aku kesah kau tu datuk, dah tak terkira datuk ni….

    0
    0
  53. datukku bukan datukmu says:

    dia dpt pangkat tu pasal dia jadi juri kat AF dulu.. kuikuikui,.. apa ke benda ntah.. tak paham aku giler senang nak dpt pakat. apa kebenda sumbangan pada negara ntah..tersumbang mungkin.. anyway tahniahler.

    0
    0
  54. cik receptionist berkebaya bling bling says:

    Dato’ Shake lama da dpt title Dato’..isytihar diri sendirik..ok le dri takde

    0
    0
  55. wanieta says:

    mk ayah yuna pn d jmput gak tp xtau dpt pingat ape…

    0
    0
  56. senang dpt title datuk says:

    apa sumbangan dia ekk?antara artis yang dpt gelaran dari sultan pahang yang aku tak pertikaikan sumbangannya adalah siti nurhaliza..yg lain2..aiiikkkkkk? lagi la dia ni..tiba2..aiikkkk..penin2..beli kut ni..

    0
    0
  57. BARD says:

    HATTTTTAAANNNN DAPAT DATO?
    X PHM AKU, SETAKAT MEROYAN DLM AF JE PON BLEH DAPAT DATO,
    KLU AZNIL HJ NAWAWI TU MMG AKU SKONG SGT LA, SBB DIA MMG BYK SUMBANGAN DLM KARIER N JUGA MASYARAKAT.
    AMPUN TUANKU, SEMBAH PATIK HARAP DI AMPUN.

    0
    0
  58. Ntahapaapantah says:

    Aduhh… Hattan ni tittle dia Bankrupcy,
    Setahu saya, org yg bankrup, tidak layak memegang
    Apa2 tittle.. Jgn kata pangkat datuk, bankruptcy
    Klau diikutkan, pkai kete mewah pun tak leh…
    Mesti sultan tak tahu status dia ni, esok2 klau sultan tau,
    Kena lucuttt laa datuk hattan tu..tpi klau sultan buat2 tak tau,
    Bermaksud undang2 dunia bole dibuat jika kita
    Mempunyai duit.. Kesian pada psangan suami isteri yg hattan
    Buat mereka bankrup tu, mesti makan hati… Hattan ooo hattan
    Dah dpt tittle ni, mesti dpt allowance jugak, p laa byr
    Hutang ko tu..

    0
    0
  59. sandyspanbob says:

    sultan pahang xnak ke bagi kat aku pangkat dato’ ni? aku pun berjasa jugak..bjasa kepada mak ayah, negara dan xlupa bayar cukai…kira berjasa la tu kan?

    0
    0
  60. Si Gadis says:

    Dear Beautiful Nara,

    Please make a correction at the title…jgn bagi salah information yee….ejaan yang betol adalah DATO’ bukannya DATUK…gelaran DATUK hanya diberi oleh Yang Di-Pertuan Agung…manakala gelaran DATO’ diberi oleh Sultan di negeri-negeri….gelaran yang lebih dihormati ialah DATUK, kerana sumbangan yang diberi kepada negara…gelaran DATO’ boleh di BELI @ di BERI tanpa ada sumbangan yang besar sekali pun…TERIMA KASIH

    0
    0
  61. sasasaq says:

    sultan pahang xdak duit dah ker….bodoh punya sultan macam ni….bila la nak mampos

    0
    0
  62. Anonymous says:

    mmmmmhh….dato pahang…tak heran punnn…. sultan pahang ni memang pemurah …pemurahhhh sangat nak bagi pangkat dato pada artis2 kesayangan…hattan ni pun disamping jasa beliau memeriahkan industri hiburan negara dengan kontroversi…beliau juga mempunyai cable dan networking baaaek punya dgn sultan2 nih….apeapepun tahniah dato rattan….

    0
    0
  63. wah datuk dah..huhu.. tahniahla..

    0
    0
  64. makberuang says:

    datuk dan dato’ ada beza ha…

    0
    0
  65. zass says:

    peliklah malaysia ni.. gelaran dato diberikan kpd artis2 yg xseberapa sumbangan.. xmunasabah langsung.. xde pulak nk bg gelaran dato tu tok imam yg byk berjasa kat msjd ke, or bg gelaran dato tu pd org2 yg berjuang ke..

    0
    0
  66. Belinda says:

    apa beza datuk dan ‘dato ye? saya agak confused :)

    0
    0
  67. booBlogs says:

    ape nak heran sangat dengan datuk. bukannya boleh masuk dalam kubur pun. buat keje dengan ikhlas suda.

    0
    0
  68. booBlogs says:

    search wiki :)

    0
    0
  69. nuyin says:

    lerr.. title dato’ beli.. ape nak dibangga kan…. dato’ dari sultan pahang takde value..

    0
    0
  70. heheheh says:

    la ni sng sgt dapat datuk..ehheheheh…

    0
    0
  71. orkid purple says:

    sultan pahang memang suka bagi anugerah dato kat artis yg rekod buruk ke…

    0
    0