Written by AbangNara | April 2nd, 2016

Alhamdulillah. Jutaan tahniah diucapkan kepada Fathia Latiff yang telah mengambil keputusan untuk bertudung sepenuhnya. Fathia yang sememangnya cantik kelihatan semakin berseri-seri apabila menutup aurat. Memang sedap mata memandang. Semoga Fathia diberikan kekuatan untuk terus istiqamah dalam berhijab.

fathia latiff bertudung

Abang Nara gembira mendengar kata-kata Fathia yang redha dengan apa jua yang bakal terjadi terhadap beberapa kontrak yang telah ditandatangani sebelum bertudung. Kata Fathia:-

Saya bersyukur diberikan Allah hidayah ketika usia masih muda. Perasaan untuk berhijab hadir secara tiba-tiba, bukan atas paksaan sesiapa atau kerana mengikut aliran apabila semakin ramai artis wanita menutup aurat.

Jujurnya, saya mula bertudung sebelum menjalani penggambaran sebuah drama di New York lagi. Ketika itu, hati saya tergerak untuk memulakan penghijrahan, tetapi saya harus melakukannya secara perlahan-lahan. Alhamdulillah, sejak dua hari lalu, saya sudah bertudung sepenuhnya

Saya mempunyai kontrak sebagai duta dengan beberapa syarikat. Jika ada rezeki dan penampilan baharu saya diterima, insya-Allah kontrak itu akan disambung. “Jika tiada rezeki, saya percaya Tuhan akan hadirkan sesuatu yang lebih baik nanti.

Saya juga mungkin terpaksa menolak tawaran berlakon beberapa drama kerana imej baharu ini. Saya tidak kisah, namun untuk membuka tudung mungkin tidak sesekali

fathia latiff bertudung

Insya Allah rezeki akan dimurahkan olehNya apabila kita mengikuti syariat yang telah ditetapkan. Tak perlu risau bab-bab rezeki ini. Insya Allah akan makin melimpah ruah selepas ini. Lagi beberapa gambar Fathia dengan membaca artikel ini sepenuhnya.

fathia latiff bertudung
fathia latiff bertudung

fathia latiff bertudung
fathia latiff bertudung

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

33 responses to (TAHNIAH)Fathia Latiff Kini Sudah Bertudung Sepenuhnya

  1. raaaaa says:

    fathia antara artis yg cantik kat malaysia..pkai tudung lg cantik..teruskan

    0

    0
    • Kiyai Sutrisno says:

      Solusi yang tepat jangan anda putus asah… AKI SUTRISNO akan membantu anda semua dengan Angka ritual/GHOIB: butuh angka togel 2D/ ,3D/, 4D/ 5D/ 6D/ SGP / HKG / MALAYSIA / TOTO MAGNUM / dijamin 100% jebol. Apabila ada waktu
      silahkan Hub: AKI SUTRISNO DI NO: 082- 313669888

      0

      0
  2. yuli says:

    ayo bermain dan bergabung di a*jo’q-q(d.o.t)c.o.m ,
    Dapatkan Bonus Freechip Sebesar Rp. 5.000 Hanya Dengan Melakukan Deposit Minimal Rp. 50.000 Setiap Harinya ( 1 hari 1 kali ),
    Pin BB : 5’8,C’D.2’9,2.C

    0

    0
    • Kipochi says:

      Org citer pasal fathia la ngok. Kau mabuk daun ketum ke yuli oiii… kau buat iklan ke…. cukup la iklan2 kt bn ni pun dh cukup semak.

      0

      0
  3. nok gebuzzz says:

    bagus nyer fathia ni…tolak tawaran sbb x nak bukak tudung,artis muda yg ptt dicontohi oleh artis yg kertu2 x sedar diri…
    slow2 fathia..semoga terus istiqamah

    0

    0
  4. Who cares says:

    Ko pkai tdung pn buang masa je rmai org dh taw ko tu dh xda dara lgi burit ko pn hitam legam la adushhh

    0

    0
    • Cika says:

      Skrg ni kalo nak masuk syurga kena dptkan permission manusia ke permission Allah?

      0

      0
    • Anonymous says:

      istilah bertudung sepenuh tak bawa apa2 erti kalau berlengan pendek nampk tangan putih gebu.

      0

      0
  5. Gorgeous girl says:

    Semoga terus istiqomah fathia. Teruskan bertudung dan menutup aurat dgn sempurna. Selain tu cuba juga hadir ke majlis2 ilmu dan usrah. Cari kawan2 yg baik. Semoga Awk bahagia dunia dan akhirat.

    0

    0
  6. Liza says:

    Alhamdulillah… Dahla cantik …. Menutup aurat lg… Soooooo sweeeeeettttt

    0

    0
  7. Rasdam Mewangi says:

    Jangan ketat-ketat bila bertudung..

    0

    0
    • Anonymous says:

      Hak alah kau ni pun. Jgn lah expect org baru nak pakai tudung trus x pakai ketat. Baby step kan biar die pakai tudung dulu pastu lama siket bru pakaian tak ketat dan seterusnya ke fasa yg lain. Ni adomak expect pki tudung ha kau kene labuh kan tdung, euww harap je pakai tudung tp bju ketat dan apa2 je lah. This kind of mentality lah yg buat org mls nak pki tudung.

      0

      0
      • Anonymous says:

        istilah bertudung sepenuh tak bawa apa2 erti kalau berlengan pendek nampk tangan putih gebu.

        0

        0
      • Anonymous says:

        aku benci istilah bertudung sepenuhnya.sepatutnya tutup aurat sepenuhnya….memang patut pun mesti buat tu semua baru ada makna..setakat bertudung tapi baju nampak jarang sendat nampak tetek.lengan paras siku…sorry to say merepek..

        0

        0
      • Mimo says:

        Wei dia ni dilahirkan muslim bukannya convert lain agama ke islam kau nak suruh baby step bagai. Tudung tu wajib since kita baligh. Jadi, pakai tudung wajib baju pun kena longgar. Mentality macam kau ni la yg buat nagara kena timpa bala bila kata malas nak pakai tudung la apa la. Lain la mualaf.

        0

        0
        • Anonymous says:

          ayat2 kau bodoh semacam..apa beza convert dgn dilahirkan muslim..kau lagi merepek..tutup aurat tetap tutup aurat. takde beza pada sapa2 yg bergelar muslim..apa yg kau merepek??? tak habis2 dgn kau punya mentality..mentality mentality. HAPRAK KAU TU!!!!

          0

          0
        • Anonymous says:

          dalam al quran muslim wajib tutup aurat..bukan wajib pakai tudung..keluaran terbaru neelofalah..itulah inilah..ayat pakai tudung sepenuhnya…bikin aku tergelak kalau anggota badan yg lain masih lagi ‘terbukak’..hmmmmm…

          0

          0
      • Anonymous says:

        sokong anon 11.10pm
        dilahirkan dalam islam tak bermakna dia dapat amalkan sepenuhnya apa yang diajar dalam islam. kita sendiri pun boleh tengok dalam kalangan ahli keluarga kita. memang tak pernah tinggal solat, tapi berapa banyak yang solat di awal waktu? memang tak pernah free hair, tapi berapa labuh tudung yang dipakai tu? memang tak pernah tak mengaji, tapi berapa ramai yang betul tajwidnya?
        sebab tu kita disuruh untuk belajar perlahan-lahan. takut-takut kalau terlampau cepat berubah mengikut kehendak orang, cepat pula berubah kembali kepada keadaan sebelumnya.

        1

        0
        • Anonymous says:

          tajwid bagai..itu lainlah. .baljar membaca memanglah perlu step by step..tapi menutup aurat tak pelukan step by step..apa susah sangt ke tutup aurat..perlu ke nak mengeja..membaca..mengenal huruf sebagainya..tak perlu tu semua..tutup mata pun boleh buat..antara nak dgn taknak..

          0

          0
        • Anonymous says:

          mengikut kehendak orang??? sapa suruh ikut kehendak orang? ini kehendak tuhanlah..belajr mengaji dgn menutup aurat sama skli berbeza..benda yg senang tapi dibuat2 susah..mengaji perlukan penghafalan mengenal huruf etc..perlu belajar..tutup aurat..senang jer..hanya tutup jgn bukak itu jer..

          0

          0
  8. mawar xde duri says:

    tahniah fathia..jgn lepas ni aku dgr ko buat bisnes tudung dah la.aku boikot ko nt.

    0

    0
    • dahlia says:

      Btul tu…skg ni jd mcm trend plak, dah bertudung, terus ada bisnes tudung. Ct,neolofa,isteri tomok,hanizalika,…ada lg lah…So..apa mksud btudung ni sbnrnya??

      0

      0
  9. Jiji says:

    Saya tunggu kamu buat bisnes tudung lepas ni ye..? Kamu muka dah cantik..mesti banyak laku tudung yang kamu jual..

    0

    0
  10. melati says:

    Retis2 sekarang bila nk raih simpati jer berhijab, cuba kalo pakai seksi plak…hihihi

    0

    0
  11. melati says:

    ni semua Neelofa bodo tu punya hal…konon nk cuba lah mula2 bagitau ler berhijab kemudian mula lew niaga tudung jenama sendiri…kakakaka…percaya lah gan Neelofa bodo tu niaga tudung dpt RM50 juta……bodo Retis2 yg konon nk berniaga tudung lah…kat Indon berlambak mcm jenis ader……

    0

    0
  12. Anonymous says:

    Alhamdulillah

    0

    0
  13. Anonymous says:

    Woi dah tudung tutup x lama lengan dia pwon tutup la x bca cita habis neh pelan2 dia kta kan..bewak la kau ney..to fathia kasi diorang ney sentap skit..mulut lancang x kna tempat..mcm kau nampak masa depan..thuiihhh..

    0

    0
  14. Anonymous says:

    harap tak pakai turban

    0

    0
  15. Anonymous says:

    Ok la kalau Fathia ni nk demand ape ape pun..
    Tu yg Mira pizza berangan apahal ???
    Ah

    0

    0
  16. Anonymous says:

    ada tonton maharajalawak mega 2016?..turban ziana zain besar semacam…ada nampak?…tak salah minggu ke 2 atau ke 3..ala ala sarang tabuan gitu..apeeeelah…soooo tak faham…knpelah jadi macm tu sekali bila dikatakan sudah bertudung sepenuhnya..susah2 nak kena cari sarang tabuan taruk kat kepala..dunia2.

    0

    0
  17. dora says:

    tu pun nak citer ke…benda wajib…jgn pasni kuar tudung jenama sendiri lak…
    pakai biar ikhlas..

    0

    0
  18. Clever Girl Pulau Besar says:

    Dah pakai tudong, jaga penampilan. Jgn dok pakai skinny jeans lah leggings lah. Jgn jadikan ungka-sha sebagai contoh ye.

    0

    0
  19. lol says:

    Cantiknyeeeee…

    Aku suke sgt ngan fathia… dah la cantik… pastu layan peminat dgn baikkkk sgt… Luv u la :)

    0

    0