Written by AbangNara | September 30th, 2013

Masih ingatkah anda dengan Dr. Ezani yang merupakan juara Masterchef Malaysia musim pertama? Dalam diam rupa-rupanya Ezani telah pun melangsungkan perkahwinannya dengan jejaka pilihan hati, Azrai pada hujung minggu lalu. Jutaan tahniah diucapkan kepada mereka berdua.

gambar kahwin ezani

Kalau tak silap Abang Nara, suami kepada Ezani juga merupakan seorang doktor. Nampak gayanya lepas ini confirm badan Azrai akan naik mendadak kerana memakan masakan si isteri yang merupakan juara masakan Malaysia. Confirm tambah nasik 2 3 pinggan. Hehehe.

gambar kahwin ezani

Semoga mahligai yang dibina Ezani dan Azrai berkekalan sehingga ke akhir hayat. Sama-samalah kita doakan. Beberapa lagi gambar sekitar majlis perkahwinan mereka dengan membaca artikel ini sepenuhnya. Kredit gambar Amalina Tuna Photography.


gambar kahwin ezani
gambar kahwin ezani
gambar kahwin ezani
gambar kahwin ezani
gambar kahwin ezani
gambar kahwin ezani
gambar kahwin ezani

55 responses to (TAHNIAH)Ezani Masterchef Kini Isteri Kepada Azrai

  1. Mikael says:

    1st

    0

    0
    • Rooney says:

      Dia ni dulu pernah kahwin tau, then masa dia masuk Master Chef tu baru lepas cerai. Janda la kata kan…

      Bila dia menang MasterChef hari tu memang meletup letup la saham dia…..

      Janda berhias. Tahniah ape pun.

      0

      0
    • cinta says:

      alamak..npe tak nmpk seri pengantin eh? ni yg seram nak kawin ni…takut takde seri cmni.. :'(
      camne nk dptkan seri pengantin? sape ade tips?

      0

      0
      • lulu says:

        Ape pulak takde seri?ok je aku tengok..please la…

        0

        0
      • lulu says:

        gambar tu tak fokus kat muka dia pun…mane tahu ade seri atau x?org yg mengata macam ko confirm xde seri nanti..tengok la!

        0

        0
      • bangang says:

        ko tau ke ape makne seri pengantin? plz la… ni sorang lg mulut longkang.. esok2 ko kawin bkn stakat x berseri, mcm org sakit nnti baru tau..

        0

        0
        • cinta says:

          aku rase mulut ko lg longkang kot. dasar betina meroyan

          0

          0
        • Anonymous says:

          dalam islam mana lah dibenarkan make up berlebihan..xpyah lah nak pertikaikan berseri ke tak..janji dia jalankan yang wajib..tu je pling penting…ok..

          0

          0
      • Rooney says:

        Jando……

        0

        0
      • Anonymous says:

        klu nak seri slalu ambl air sembahyang…

        0

        0
      • siti sarah says:

        haah la.aku pun perasan… make up die mcm biase je.. tak berseri..

        0

        0
      • anonymous says:

        cubaan mengaibkan org ke apa kau ni?? mcm bodohkan diri sendiri aje aku tgk..
        seri pengantin tu ciptaan manusia aje, esp mak andam sbb nak lakukan service dia..yg kau pun jgn la bongok sgt..yg beri gambar ni pada Nara bukan professional, jadi takde la touch up sana sini kat gambar nak kasi cantik..kau ingat seri pengantin tu wujud ke?? yg membezakan adalah make up, lighting, photography, dan pengantin sendiri..elok aje nampak budak berdua tu kawen..kalau gambar di touch up, cantik le..apapun, otak jgn sempit sangat ye..

        0

        0
      • narareader says:

        Kau ni mesti lelaki kan? dulu tackle ezani tak dapat..

        0

        0
      • mengantuk..yawnnnn!!! says:

        Cinta,

        bila bermulut longkang & hati jahat : air muka tak berseri..

        amalkan lah selalu mengutuk org mcm ni..tak usah kata hari kawin, hari2 pun muka kau takde seri.

        0

        0
        • cinta says:

          bkn mengutuk..sekadar bertanya…knp mukanya nampak tak berseri.. hati awak ni pun mst salu busuk. sbb tu asyik fikir negatif je…

          0

          0
        • Mas77 says:

          cuba kau baca semula apa yg kau tulis..cuba kau tgk reaction of the crowd..attitude problem kau ni sebenarnya cinta..

          0

          0
        • Anonymous says:

          selamat pengantin baru ezani,biasala manusia ni banyak je perangai mcm setan yang dengki ngan ko..yang dok mengata ezani tu cermin diri la okezzzz

          0

          0
  2. Rock says:

    Congrates.

    0

    0
  3. Sitty says:

    sama cantik sama padan sama bijak

    0

    0
  4. cantik dan tahniah untuk ezani

    0

    0
  5. melur says:

    tahniah…..

    0

    0
  6. Remy says:

    hunntunggglaa~ pasnie xyah mam kt kdai da…hehe..c0ngrate! l0ve til jannah…

    0

    0
  7. reezluv says:

    tahniah Ezani dan suami..:D

    0

    0
  8. meiiju says:

    wahhh…dr azraii…..doktor hukm….checkup mengandung ngan die….tahniah

    0

    0
  9. […] jejaka pilihan hati Azrai pada hujung minggu lalu Jutaan tahniah diucapkan kepada mereka berdua Read More This entry was posted in Entertainment and tagged Azrai, Isteri, Kepada, Kini, Masterchef, […]

    0

    0
  10. Lynn Usj says:

    Tahniah moga berbahagia hingga akhir hayat

    0

    0
  11. gadis says:

    congrats!!

    0

    0
  12. kaksemah says:

    Ok le tewwww…

    ni lagi suka aku tgk dari pejiah gaut & jepran tuu…
    ni baru nampak seri pengantin…

    awwwwwwwwwumm..!! :p

    0

    0
  13. Anonymous says:

    Suka2.. dlm master chef, dia sangat lembut and humble. Cakap pun sopan dan takda nak burukkan org lain.

    0

    0
  14. samad says:

    Fauziah Gaous sblm ni x lawa sgt, tapi sejak nak kawin sgt lawa, sgt nampak seri pengantin dia

    0

    0
  15. Anonymous says:

    mata ko ni mesti kero kan samad…

    0

    0
  16. gigi emas says:

    “(TAKZIAH)Ezani Masterchef Kini Dicerai Oleh Azrai Dengan Talak 3” Headline di tabloid bodoh lagi sensai nara bagang tahun depan……tunguuuuuuuuuuuuu

    0

    0
    • anonymous says:

      bila kau mendoakan benda tak baik, benda tu sampai pada kau, tidak kepada org tersebut sbb doa kau tu bukan sebaik2 doa, tapi mengharap berlaku keburukan dan kecelakaan pada org..Allah tak suruh kita doa mcm tu..so, hati2 bila bercakap sbb kata2 itu satu doa..kenapa kau mendoakan benda2 tak baik atas diri kau sendiri? jangan terlalu bermulut lancang sampai menganiaya diri sendiri..ok!

      0

      0
  17. m says:

    aku rasa mcm pernah bekerja dgn doc azrai ne masa kt hospital sg.buloh dulu.dia doc o&g.

    0

    0
  18. SH says:

    Make up Dr Ezani nampak sederhana je tu yang ramai komen kata tak seri pengantin tapi bagiku masih secantik “Raja Sehari” …Dr bukan Che Ta glamour & vogue tapi ada iras-iras Liyana Hashim pengacara Safiyyah TV9 yang manis sangat. Tahniah DRs

    0

    0
  19. anonymous says:

    tgk muka bride ni mmg perasan dia ada masuk TV rancangan masak masterchef tu..masa saya sakit seminggu di ward selalu saya tgk rancangan masak tu, menarik jugak..pada saya, the wedding, the outfit, the place, etc look simple yet nice. bride nampak sweet..young couple mmg semuanya nampak sweet kan :) rasanya ramai antara kita yg sukakan kesederhanaan mcm ni..yg penting adalah nikah dan mewar2kan pernikahan kepada masayarakat terdekat..so, BIGGGGG CONGRATULATION to the bride and groom! :)

    0

    0
  20. narareader says:

    Tahniah Doktor berdua..sama cantik sama PANDAI. Moga2 nanti anak doktor jugak jadi angkasawan macam S.Muszaphar

    Kepada ‘ANTI’ kat Doktor Ezani ;
    Tak payah nak benci kat orang sangat..jom habiskan pelajaran jadi doktor jugak.

    0

    0
  21. doctor says:

    wahhhh tahniahhhh…dr ezany..beauty with brain,,,alhamdulillah

    0

    0
    • melalut kejap says:

      sorry, i may sound a bit negative but i myself a doctor..i feel a bit shy when people say those words to doctors, lawyers, engineers, architects, etc..because we tend to minimize the scope of ‘what brain is’..

      when we say ‘beauty with brain’, we focus more on education (the brain part)..once u become a doctor or lawyer, then u r considered ‘intelligent’..ughh!! come on people! we doctors are abt the same with the rest of the public..we are just lucky enough to have scored better result in exam than the other..become a doctor is not something which needs extra intelligent to become one..this is only one aspect of us doctors.

      How abt the other aspect? doctors lack in many other aspect..doctors have failed marriage, involved in rape cases, have HIV, have sexual disorder, etc..doctors have tons of every day life problem just like the rest of the public lot.

      The point is doctors, lawyers, engineers, architects, etc are just like other human being..and we should not limit our brain in focusing at education level only when we talk abt this..we should look at ‘something’ holistically then we’ll find the best person for a specific reason..

      0

      0
  22. intan says:

    ini barula dinamakan org yg berakal….tahniah dr

    0

    0
  23. hanez says:

    been reading the comments in beautifulnara and this is the first time to leave a comment. Dr Ezani is a good friend of mine and she is really a beauty with brain..not because of only she is educated..but she is really a good person. trust me. I grew up with her in high school…went through ups and downs together…so don’t simply say things you don’t know. :)

    0

    0
  24. saya says:

    sebenarnya memang dia sendiri yg request kt mak andam nak make up simple2 je..tu yg mak andam tu make up kan dia mcm tu..mak andam tu sndiri yg ckp sbb dia make up kan kawan aku pulak lepas dia make up kan doktor ezani

    0

    0
  25. chukoo says:

    korang..kalu x kutuk org memang x sah…
    dr ezani nakkan kesederhanaan dlm makeup dier..so what with x berseri la whatsoever?
    yg korang dengki sgt pehal?
    dasar kaki kutuk…
    sabo je la..
    anyway..congrats both…
    love till jannah…

    0

    0
  26. YATI says:

    TAHNIAH DR EZANI

    BILA SANDING?

    0

    0
  27. Miss N says:

    mata sape buta yg tak nmpk dia berseri sgt ni? cantik berseri2 lg aku tgk.

    0

    0
  28. Erina says:

    Tahniah Dr Ezani dan Dr Azrai…
    Tak sangka Doktor yang entertain saya masa di HUKM merupakan tunangan dan kini suami Dr Ezani…Anyway sesuai u all berdua…Buat pengetahuan semua Dr Azrai merupakan Dr di HUKM pakar sakit puan….

    0

    0