Written by AbangNara | July 16th, 2012

Setelah berminggu-berminggu bertarung, akhirnya Dato’ Fazley Yaakob telah dinobatkan sebagai juara MasterChef Selebriti Malaysia yang pertama. Dato’ Fazley telah menewaskan pesaingnya, Angah Raja Lawak di pusingan akhir yang telah selesai ditayangkan sebentar tadi.

fazley yaakob juara masterchef

Dengan kemenangan ini, Dato’ Fazley telah membawa pulang RM57,500 untuk disumbangkan kepada Yayasan Jantung Malaysia. Jutaan tahniah diucapkan kepada Dato’ Fazley. Kalau ada kelapangan, mungkin selepas ini Dato’ Fazley boleh terbitkan buku masakan pulak. Tahniah sekali lagi.

110 responses to (TAHNIAH)Dato’ Fazley Yaakob Ialah Juara MasterChef Selebriti Malaysia

  1. saya suka makan says:

    Tahniah, dua-dua pun bagus!

    0
    0
    • ye kewwww… x heran pun…

      kita jadi kenyang ke tengok diorang ni masak?

      0
      0
      • Rina (bukan nama sebenar) says:

        tahniah dato’ fazley.. untung la bini dia dpt suami pandai msk.. :)

        0
        0
      • curlassssss says:

        Neelofa Mohd Nor & Fahrin Ahmad wanna be mcm lalat je la kat cni…shuh..shuh…nyah kome dr cni…slalu je busuk hati…

        0
        0
      • Azwan Ali says:

        Mak Top 6 ok!!!!! Ko hado????

        0
        0
      • Only CT (In The World) says:

        Mesti bangga Akak Rosmah kita menantu dia menang

        0
        0
      • drogan ball ada 7 biji semuanya says:

        congrats dato fazley…..aq rase lapar pulak sebut masak2 ni

        0
        0
      • cin cai says:

        …. busuknya hati budak ini bilamana memberi pandangan… memang aku prejudice dgn pandangan budak ini… agaknya, “busuk hati”

        0
        0
      • Remy says:

        tahniah dato’… simpati betol aku ngan si minah azwan ali tu.. siap bertiara bagai.. aku rasa dia confuse dgn jantina sebenarnya.. tlg la… kata dh insaf.. tp makin menjadi2 ada la… amboi.. amboi.. amboi… geli ketiak aku siot….

        0
        0
      • ALAHAI SEMUANYA POLITIK says:

        MENANG… SEBAB MENANTU DATIN ROSMAH MANSOR KAH??? Z ZZZZZZ

        0
        0
      • Biduanita Tersohor Jaapar Onn says:

        Sabar…Tunggu kalian, tunggu bila aku masuk next season ……….tercampak chef wan kang!!!!!!!!!!!!

        0
        0
      • Kuladet says:

        Bosanlah. Tak habis-habis ‘puak suku sakat’ UMNO yg menang. Next?

        0
        0
      • Podahhhh Aku dah Tahu Dah says:

        mestilah geng “UMNGOK” menang..nanti dapat banyak sponsor2. tu la pasal…

        0
        0
      • Musibah Negro Afrika Angkara UMNO says:

        Makin tinggi la lagi rambut Rosmah; setinggi rambut Samy Velly dan gunung Kinabalu! Kkekekekekekeke

        0
        0
      • honey says:

        tahniah dato fazley & angah…

        Neelofa ni apahal….gmbr profile cantik bertudung tpi mak aihhhh komen tak tak berlapik…tk suka jgn komen .

        0
        0
      • wa kesah ape kalo lu kesah says:

        kenyang ke kau lopak oi..dok menyakit ati kat org…
        sian ko lopak yer… fofuler si paji ni ad derma kt org y memerlukan..
        ko hado???

        0
        0
      • ganns iz says:

        lofa bodoh tak pandai masak! kutuk kmenangan urg pandai..dr.fazley terbaik….lofa terburuk……..

        0
        0
      • bubu says:

        betul tu…. aku tau nape fazley tu leh dpt…mgkn sbb dia ada pangkat kot….

        0
        0
      • house wife says:

        ko pandai masak ke?????? kontroversi je lebih..perasan..ko ingat ko cantik sangat ke???ramai lagi cantik dari ko tau….cis mulut longkang betullah ko ni…

        0
        0
      • Just Me says:

        Kesian dgn manusia2 yg punya hotak & metal yg lemah..ni lah melayu…kalau ye pun dia anak menantu somebody…jgn lah sampai mcm tu sekali…aku kesian & malu sungguh dgn org melayu ni walaupun aku sendiri melayu…cakap mcm tak ada otak..sikit2 politik..sikit2 politik…nampak sangat cetek pemikiran..

        p/s : aku sendiri mmg tak suka dunia politik….yg aku hendak hidup dlm aman dan damai mcm sekarang (walaupun ada huru hara dgn politik kotor) tak ada manusia yg perfect dlm dunia ni…so…jgn ingat yg jahat…jahat selama nya..jgn ingat yg baik…baik selama nya…jgn ingat yg alim..alim selama nya…letak jer duit berjuta juta…semua kebaikan…kealiman terus hilang…pecaya lah…karma ;-)

        0
        0
      • tahniah. bole buka kolej baru dgn hadiah kemenangan.

        0
        0
    • FAHRIN AHMAD says:

      Fahrin ahmad kalau masuk master chef ni mesti jadi juara dah wooi..

      0
      0
    • Idonthinkso says:

      Yes tahniah. This is what we called ‘Beauty with the Brain’ !! Congratulations Dr. Fazley.

      0
      0
    • wannadiatulakma says:

      kenapa dia boleh dapat title dato yer?.bukan ke dia yang tipu pasal ada title doktor tu then jual produk ape2 ntah dgn menggunakan title dia tu

      0
      0
      • Bullshitter says:

        TO wannadiatulakma,
        Knp dia dpt gelaran dato? Itu pun mahu tny lg ke? At least nampak contributions dia to society. Dia pergi ceramah and buat talk dekat sekolah2 tntg ilmu yg dipelajari. Saru Msia tahu dia excellent dlm akademik and boleh bg contoh yg baik. Gosip pun tiada. Anak bini terpelihara. Produk apa mksud kau? Kau sendiri pun tk pasti kau nk ckp org penipu kn. Dasar nak buka aib org je kau ini. Bawa2 lah bertenang. Bln ramadhan pun dh nk dtg. Chill2 sudah

        0
        0
      • Bullshitter says:

        TO wannadiatulakma,
        Knp dia dpt gelaran dato? Itu pun mahu tny lg ke? At least nampak contributions dia to society. Dia pergi ceramah and buat talk dekat sekolah2 tntg ilmu yg dipelajari. Saru Msia tahu dia excellent dlm akademik and boleh bg contoh yg baik. Gosip pun tiada. Anak bini terpelihara. Produk apa mksud kau? Kau sendiri pun tk pasti kau nk ckp org penipu kn. Dasar nak buka aib org je kau ini. Bawa2 lah bertenang. Bln ramadhan pun dh nk dtg. Rilex je.Chill2 sudah

        0
        0
      • mak c kina says:

        title dr bkn dia tipu la..dia mmg g course utk phd,tp u yg dia blaja 2,xdiiktiraf oleh KPM..sbb 2 dr nye digugurkan,bkn slah dia klu dr nye xdiiktiraf…tp penat la ssh2 blaja tp sume 2 hilang..tp pe de pd gelaran dgn nilai ilmu yg dia dpt?…dgn ilmu 2 dia blh bg motivasi kt student2 kt msia ni…

        0
        0
      • put3 balqiss says:

        weh wannadiatulakma agak2 la skit nk kutuk tu pon..die mmg da pegi oversea la nk bt phd die die bkn bt kt sni laa…klu ko xtau ko jgn tulis..bt fitnah je…

        0
        0
    • Anonymous says:

      stkt ni 2 juara masterchef sume ada title ‘dr’. tak smstinya org yg pndai bljr ni x pndai masak tau…

      0
      0
      • mak c kina says:

        pandai n cantik/hensem…full package…

        0
        0
      • Anonymous says:

        fazley dah takde title Dr yer…die hanya ade Dato’ Fazley…bukan Dato’ Dr Fazley.. Dr yg die dpt dulu tak diiktiraf… so title tu ditarik balik. ko ni bwk2 baca surat khabar tahu perkembangan semasa lain kali….

        0
        0
        • Ms Nina says:

          apa Phd tak diiktiraf oleh KPM/JPA? yelahh tu…baca report betui betul….university yg fazley claimed dia dapat phd tu memang tak wujud langsung ok! kami budak budak kat UK ni dah tau lama tapi malas nak cakap! Macam mana belajar Phd setahun dah lepas….memang penipu, kami 3 tahun baru lepas. mari saya ulangi….universiti tu tak wujud, cuma dalam online je, lecturer pun tak de, cuma hantar karangan (bukan thesis) terus dapat Phd….siot betul. Kalau tak diktiraf…takpe memang tak de masalah..tapi ini tak wujud. Cuba baca newspaper telegraph UK betul betul…

          0
          0
    • pisces says:

      walamak.. terkejut iden angah berentap final dgn dr fazlee.. mmg dalam2 ibu berisi lah angah ni.. ingat kan fazlee akan berentap dgn juliza atau winci utk final..

      apa2pun, syabas dr fazlee!!

      0
      0
      • mahaguru says:

        pisces syg, hang tulih “dalam2 ‘ibu’ berisi lah angah”. takpa2 typo jer :)

        0
        0
    • Hanna says:

      Congrates dr fazley! A guy with all the packages. Syukurrrr

      0
      0
  2. siti says:

    first ke?

    0
    0
  3. lis says:

    Tahniah bro. Lu memang best!

    0
    0
    • UstazahTerlampau says:

      Angah, Soo Wincci n Fazley mg terbaikkkkkkk!

      0
      0
      • juliza adzlizan says:

        hey u ustazah…..i ni mcm mn plk….tak terbaik ke….
        kalau ikutkan i je patut masuk final and juara masterchef…
        korang ni tak nmpk ke aku ni kan pompuan..pandai masak..
        compom2 menang…pandai masak

        0
        0
      • juliza adzlizan says:

        aku cam ner lak..tak terbaik ke…..

        0
        0
  4. sayabudakbaik says:

    untung la~~

    0
    0
  5. penjual ubat gamat says:

    tahniah dato fazley…anda mmg layak..sntiasa cool& bersabar je

    0
    0
  6. Anonymous says:

    cuba lagi dlm entry masterchef tahun dpn.

    0
    0
  7. sayabudakbaik says:

    untung la..

    0
    0
  8. Anonymous says:

    dua2 best sbb dua2 cool je time memasak.tkde terjerit2/emo tak tentu pasal.
    a/way,sape nampak Azwan Ali?wahhhhh…siap ber tiara yer makcik 2!!!

    0
    0
    • Anonymous says:

      mak konfius nyah tengok azwan. Rasa nak pitam jap.

      0
      0
      • Anonymous says:

        hahaaa…2la pasal!!! kita kat rumah tgk rasa nak pitam.chef2 kat sana 2 ntah brp kali pitam bangun,pitam bangun agaknya….hahahaaa
        sama2lah kita doa kan semoga dia akan dapat hidayah & sinar baru dalam hidup nya…amin….

        0
        0
      • cik says:

        HAAHHAHAHAH aku pun confuce tgk azwan.. especially tang rambutsss nya iteww

        0
        0
      • Azwan Ali says:

        Of courselah mak ni kan Ratu…..haruslah pakai tiara. Ko hado??? Mak Top 6 ok!!!!!! Top 6!!!!!!!

        0
        0
      • Anonymous says:

        Alahai, ratu ker kau macam tu. Sudah-sudah lah tu. Baliklah ke jalan Islam..pakailah pakaian lelaki.

        0
        0
    • Anonymous says:

      Azwan Ali, ko guna Mak Esah,sbb 2la leh dpt Top 6!!
      2la rahsia selendang ko kan?sambil masak ko kibas2 kan kt mskan ko…hahaaa
      ko komen2 ni,yang rendang diva ko 2 dh delivery ke lom?kihkihkih

      0
      0
      • Azwan Ali says:

        Mak ni x mainlah mak esah mcm si Raja Azmi tu. Mak masak ikhlas dari hati nurani mak yang suci murni. Mak Tom ckp kalo masak ikhlas, hidangan kita pun jadi sedap. Tulah rahsia mak bertahan Masterchef ok!!!!!!

        0
        0
      • Azwana Ali says:

        puan azwan ali.. bawa2 la diri tu ke jln yg lurus kerna bengkang bengkok ko tu dh mcm takde kesudahannya… takat cuci pinggan kt master chef blh lerrrrrr…

        0
        0
      • Kurus says:

        banyak pahala free ko dapat abang AA!!

        0
        0
  9. [email protected] says:

    kelakar tgk dato fazli terlari2 dalam dapur.. however.. congrats to u dato.. dan pada angah.. tahniah jugak… walaupun dapat tempat ke dua..

    0
    0
  10. maripossa says:

    alamak x tgk masterchef td..congrts dato fazly..bertuah jd isteri u…

    0
    0
  11. merpati puih says:

    dr.fazley mmg layak menang..

    0
    0
  12. Anonymous says:

    Farouk husin mcm mahatma ghandi le..ahakks.

    0
    0
  13. Prince Noob says:

    tahniah kepada fazley…

    0
    0
  14. Fasha Sandha says:

    lain taun i plak nak masuk masterchef celebrity nie, i masak kari ayam jejaiku sayang, Bleyyy??

    0
    0
    • cin cai says:

      frankly… tindakan yang tidak bijak kaitkan suami anda….nanti public jadi ****** sincere

      0
      0
  15. si tembam says:

    da dijangka dato’ fazley akan menang sbb tiap2 minggu prsembahan masakan sntiasa konsisten…tp time awal2 pertndingn, ramai yg mnjangkakan juliza adzlizan menang sbb dia terror masak2 ni..

    0
    0
    • Anonymous says:

      Nasib baik juliza tak menang..

      0
      0
      • bobby says:

        JULIZA baget bagus dia ingat dia dah buat buku masakan tue terror sgt?hurmmm….dgn gaya kalah artis muda baju nak nampak & tayang eset jerk!hahah tp serious bab rumah dia mmg cantik penthouse lg…kelas!

        0
        0
      • juliza adzlizan says:

        apa ni kutuk2 i ni…..i pon top 5 tau……

        0
        0
      • my boo says:

        agree!!nasib baik dia tak menang.mmg la dia msk sedap.esp tang gulai lemak dia tu.dulu dia slalu jual kt bazar ramadhan bangsar.tp confident dia tu giler tinggi smpai nmpk tak berapa nk syiok. ditambah plak bila ada few celebrity yg ada je tak puas ati dgn dia..

        0
        0
      • juliza adzlizan says:

        semua artis tak suka i erk..ada i kesah ke…..
        diorg tu tak pandai masak tapi nk masak….
        i ni dah la pandai masak…..tapi diorg dengki je ngn i ni…maklumla….
        semua pandai masak……

        0
        0
  16. Baiduri says:

    Tahniah dato fazley!

    0
    0
  17. lady says:

    Both mmg layak ke final…dato’fazley plak mmg sepatutnya menang sebab dia cool dlm ape jgk cabaran diberi, boleh masak dgn baik, prestasi baik sepanjang episod & team work pun bagus yg penting MASAK sedap & kreatif.dari segi lain boleh nampak dia nie di didik dgn baik oleh parents dia sebab the way dia membawa diri mmg penuh yakin & sopan!no wonder mak dia syg sgt dgn dia (anak emak)heheh.tp tak blh bla bila dia kate moment dlm MC yg dia tak blh lupa time dgn dato ct tue…heheh mesti teringat kenangan lama kan?seb baik time final cover balik dgn mskan inspirasi time bercinta dgn wife:)hehe tp comel jerk tgk wife n mak dia nangis peluk2 dia!

    0
    0
    • mak c kina says:

      tym ct dtg 2, muke df pn blushing…bleh prasan air muke nye berubah…n klu korg pasan,df de ckp dia pilih karipap pusing sbb dia tau ct sgt suke karipap pusing…tp dia twist skit ayt dia pas 2…kasi cover….n ct pn mcm malu2 je dgn df…

      0
      0
  18. syu says:

    Hehe Fadzli sgt layak menang! Dia perfect utk jd seorang MasterChef..leadership ada, sopan, humble, lemah lembut..untunglah wife dia.

    Tp moment dgn CT tu mmg kantoi la dua2 pernah ada affair dulu, sampai skang baru ketemu balik. Mesti pahit utk ditelan bila bunga diambil org..ekekeke.

    0
    0
    • donny says:

      Hahaha…mmg pahit sesgt kot itu pasal sampai tak jumpa 6-7 tahun pun ttp nampak ade “karen” nye lagi…kekok & malu2!tapi nasib baik both profesional, ade kerjaya sendiri and berjaya dlm bidang memasing. Tapi klu dlu tok ti kawen dgn fazley nie bgs jgk akhirnya dpt dato jgk dua2 muda belia plak tue…hehe tp jodoh lg pun bnd dah lepas!tapi serious klu ulang episod karipap2 cinta tue mmg lawak…

      0
      0
  19. kiah says:

    astro dh block ke semua episod kt youtube? mana nk tgk? ada sape2 boleh bgtau..please…takde astro kat sini…huhu

    0
    0
  20. Tumpang Lalu says:

    Tahniah Dato Fazley and juga Jantung Negara. Aku paling menyampah jawapan si Julizan berlagak tu, mula2 kata saya pilih org yg masak masakan asian sebagai juara….tup2 bila dapur barat yg menang, boleh dia cakap…memang dah jangka dgn muka selamba. Nasib baik la ko tak layak ke final and ko tak layak terbitkan buku sebab aku tgk masakan ko kebykkannya dpt kritikan!!!!!!!

    0
    0
    • juliza adzlizan says:

      ada aku kesah….suka hati aku la nak ckap sapa menang pon……
      korang semua bukan blh masuk pon masterchef macam aku ni….
      aku rasa kalau aku masak lagi sedap kot dari Dr. tu……simple je masak…cam tak da idea je..

      0
      0
    • dyna says:

      rasa mcm nak cili je mulut die kan..bagakkkkkkk sungguh!!

      0
      0
  21. ko says:

    juliza perangai cam haremm

    0
    0
  22. midori says:

    klu perasan trend masterchef mesia ni mmg nk bagi menang orang yg educated..kunun nk show educated people pon leh masak kot..klu dr fazley mmg aku xla ralat sgt..tapi izani mng aritu mmg aku xsuka xcos wahidan lagi pandai msk..

    0
    0
  23. lantakpilah says:

    best tengok masterchef celebriti lagi drp mastherchef biasa. boleh nampak celebriti ni masak sungguh2 & bole sediakan hidangan menarik, wlaupun for charity. tabik!

    0
    0
    • juliza adzlizan says:

      thanks u……
      msti sokong i kan….
      pandai tak i masak.juri silap pilih kan…ptt i yang masuk final..

      0
      0
  24. Sara says:

    tahniah dato!!

    0
    0
  25. TELEVISION BURUK says:

    Rasanya Dr. Fadley memang patut menang..sebab dia fokus dengan apa dia buat…Soo Wincci jugak patut menang….azwan ali….mak aii…meletuppp-letupp..suka nengok….farouk pulak…..cool…tapi yang paling best..tak makan saman…TOMOK…next masterchef TOMOK boleh masuk lagi sebab TOMOK paling penyabar….ada identiti tersendiri….

    0
    0
  26. support anzalna jer says:

    * benci btol lofak nie mane2 msti ade komen die komen die dah terang2 die busOook hati…..bodoh punyer lofak ko sdri kasi kantoi dgn org yg ko nie buSok atie…*

    alaaa kesian lak angah (raja lawak) kalah nampak die pon bersungguh2…
    biase la kalah menang adat pertandingan…bukan mcm Neelofak xleh trime knyataan die kalah bhahaahahaa……

    0
    0
  27. Tumpang Lalu says:

    Juliza belajar la tima kenyataan bahawasanya masakan anda tak layak ke dapur master chef langsung…..sikap anda dlm program nie nampakkan anda mmg giler title as ketua n gile kuasa.konon terror masak…tapi bab buat cokelat hancusssssssssssss…bikin malu.hahhaha

    0
    0
  28. juli says:

    dah jangka dato’ fazley yg menang… i minat dgn dia ni. ensem bangat bila face to face. ingt lagi ms dia bg talk kat tmpt aku study. ms tu tgh kecoh citer 3 segi dia, tokti ngan atuk k. ada bdk buat lawak bila fazley tanye nama dia. budak tu cakap nama dia siti nurhaliza then dia tersenyum2. pastu leh plak si dato’ fazley ni jwb “shhhh nnt datuk K marah”. abis 1 dewan tergelak.

    tangan dato’ ni amat le lembut masa aku slm. kalah org pmpuan. ngan mata kaler coklat and bulut mata lentik…cair jap aku time tu.

    0
    0
  29. chentalove says:

    yeaaaa……Dato’ Fazley menang….
    tahniah ye….

    0
    0
  30. zalia says:

    dah dijangka dato fazley menang sbb dia kreatif dan dia boleh masak pelbagai menu masakan. tgk jer la time final..menu dia sangat kreatif berbanding angah. kesian dia kena berlari-lari nak kejar masakan dia.. tapi berbaloi la..tahniah dato fazley..

    0
    0
  31. Kurus says:

    pandai derang nih masak…
    tk sangka… semua pun pandai masak..

    0
    0
  32. cesc says:

    Dr fazley creative bila plating..angah plak pndai dr segi flavours..tp yg sedih xdpt tgk soo winci masuk grand finale..juliza plak perasan pndai masak & over skit..tomok,dr faiz,farouk antara peserta yg cool & xbyk songeh…tahniah dr.fazley..

    0
    0
  33. Missy says:

    Boleh saya tahu dimana saya boleh tonton rancangan Masterchef Selebriti? Di youtube sudah takde lah.

    0
    0
  34. triple j says:

    mujurlah org2 macam raja azmi, juliza dan ofcos azwan ali tak menang masterchef celebrity pertama. kalau tak mau cakap “aku ada title masterchef celebrity pertama, kau ada?”

    0
    0
    • juliza adzlizan says:

      u dengki erk…..jagangn la mcm tu..kalau i juara pon i tak kan ckp mcm tu….
      kalau i juara i akan ckap…ini la juliza adzliza masterchef anda….

      0
      0
    • XO says:

      ini drama astro. fazley tak boleh menang. tapi apa boleh buat.. puih

      0
      0
      • juliza adzlizan says:

        Betul sgat la tu….patut akak je dapat ke final dengan Angah…
        Astro saja je..nk bagi fazly menang….

        0
        0
  35. Raja minah jambu 24jam mengadap computer says:

    ape yg fazley masak ar sampai dia dapat juara M CHEF ?

    0
    0
    • juliza adzlizan says:

      akak pon tak sangka dik..masakan fazly tu blh memikat hati juri….
      ngn angsa 2ekor…nmpak biasa la sangat….tak nmpak sgt western nya…..kalau akak..akak bt je yang grand2 time akak mkn kat oversea dl…

      0
      0
  36. Dato' Fazley says:

    Apa korang semua dia bising-bising ni….
    aku dah menang pon bising….aku kalah lagi la korang bising…
    nak rasa aku masak jemput datang umah……aku masak mcm menu final

    0
    0
  37. Dato' Fazley says:

    Apa korang semua dia bising-bising ni….
    aku dah menang pon bising….aku kalah lagi la korang bising…
    nak rasa aku masak jemput datang umah……aku masak mcm menu final

    0
    0
  38. ATIKAHSOFIAH says:

    ALHAMDUNILLAH DAN TANIAH KEPADA DATO’ FAZLEY DAN ANGAH .DAN SAYA UCAPKAN TANIAH SEKALI LAGI KEPADA DATO’ FAZLEY DAN ANGAH

    0
    0
  39. adagio says:

    Hey There. I found your blog the use of msn. This is an extremely well written article. I’ll make sure to bookmark it and return to learn extra of your useful info. Thank you for the post. I will definitely comeback.

    0
    0