Written by AbangNara | June 11th, 2012

Jutaan tahniah Abang Nara ucapkan kepada Caroline dan mentornya, Ella yang telah pun merangkul gelaran juara Mentor 6 sebentar tadi. Caroline mendapat 71 markah dengan markah daripada juri tetap paling tertinggi. Memang tidak dapat dinafikan persembahan Caroline pada malam ini memang mantap.

caroline juara mentor

Di tempat kedua ialah Zatuldengan 60 markah sementara Anas pula di tempat ketiga dengan 50 markah.  Semoga bintang Caroline akan terus bersinar selepas tamat Mentor 6 ini. Jutaan tahniah sekali lagi kepada Caroline di atas kemenangan ini.

144 responses to (TAHNIAH)Caroline Juara Mentor 6

  1. embok ketum says:

    Tahniah caroline!

    0

    0
  2. bukan artis says:

    wow abg nara, abis mentor 6 terus update blog. carolinemmg layak mng ats vokalnya yg best. harap lepas ni caroline boleh pergi jauh. x senyap mcm juara2 mentor yg dulu. tp mlm ni zatul is the best performance =D

    0

    0
    • pisces says:

      Zatul mmg pandai main dengan pentas!

      0

      0
      • Peminat Mentor says:

        apa yg pandai nyer..tu semua diatur, utk menjadi seorang penyanyi tu semua langsung xpenting, yg penting bijak kawal suara dan jadi diri sendiri, ini.. sebab nk org suka n beri perhatian sampai melalut kemana ntah, seriously mlm td aku hanya tunggu caroline perform yg lain2 aku xminat suara x berapa nk sampai tp tetap nyanyi lagu rock fap betol..
        sepanjang aku setia dgn mentor black dgn caroline jer aku rasa betol layak bergelar penyanyi yg lain leh balik kampung noreh getah..

        0

        0
  3. ambo says:

    tahniah mek.

    0

    0
  4. Yna Farina says:

    Wahhhh sgt cepat update…btw Caroline tetap da bezzzz! Go junior….no wonder my mama n papa selalu dok puji dye mse dye kat kg dlu…she’s a very gifted person!

    0

    0
    • klon minah jambu bru lps buat boobs mcm neloofa says:

      korg punya kmpung kat mn?

      0

      0
      • mawar putih says:

        dia islam…saya jiran yg plg dekat dgn umah dia…kalu nk keluar pi kedai ke ape ke,mesti lalu depan umah saya dulu…anyway saya kenal fmly dia…mmg la dia kacukan cina bab nyonya kalu xsilap saya..mak dia keturunan baba melaka…cuma org kg kami xberkenan dgn ayah dia je…mls nk citer..buat malu colin je(nama dia kt kg)

        0

        0
      • aku baik says:

        orang kampung turun bandar , hahhaha , kesian

        0

        0
      • Anonymous says:

        mne lg..kelatelh..

        0

        0
      • Anonymous says:

        hai,org kmpung trun bndar pn ko blh gelak npe..ape yg klakar sngt..hbis,org bndar trun kmpung xde msalh pn..ek eleh..

        0

        0
  5. akuakuaku says:

    congrats :)

    0

    0
  6. dyana says:

    congratz

    0

    0
  7. noorita abu bakar says:

    wow !

    0

    0
  8. Neelofa,Apek,Husam Musa & Nik Aziz says:

    Yeah, go kelate go…!!

    0

    0
  9. Pokcik says:

    caroline. kekalkan momentum anda!! lakukan anjakan transformasi yg lebih memukau … semoga caroline xsunyi dek industri hiburan spt legasi2 protege sebelum ni. actually for me, sambutan penonton terhadap Mentor sememangnya tinggi tapi sayang bila sinar2 permata dari Mentor musim2 lalu lenyap bgtu je .. ade pon hanya beberapa orang … btw Zatul is also the best ..mmg nampak improvement .. Anas??? sayang sebab dari mula nampak ok tp low .. tp apa2 pun anas x mghampakn :)

    0

    0
  10. mizz says:

    tahniah pasni leh join konterversi @ seksi club.

    0

    0
  11. neelofa benci anzalna says:

    yeahhhh,,,gomo klate gomo!!!!!!!!banggo weih aso jd ore klate~~~~hewhewhew

    0

    0
  12. cLn says:

    x sia2 aku undi…haha…

    0

    0
    • Kurus says:

      stelah tgk smua persmbahan.. aku cepat2 undi seketul je pon ok lah utk colin
      sebab dia paling layak.. bagus bg ke3-3 seksyen prsembahannya semalam
      walupun low note hilang dek batuk

      anas aku sokong sbg favorite..betul2 ingat dia yg juara.. tp sian prsmbhan prtama lg dah luar genre dia.. harap2 yg ke-2 naik balik..adoi..tk jugak..teruk betul sakit tekak..yg ke-3 aku trlena kjap..tk leh komen

      bg zatul plak.. wow..prsembahan prtama dia.. dah tau dah mesti naib juara!
      tinggal nk cari juara antara colin atau anas.. skali anas blew 2nd chance.. the ball goes to colin!! bila zatul tngelam oleh ZZ… tk salah lg.. mesti colin..

      0

      0
  13. KiD says:

    tahniah kepada caroline..!! hadiah bessaaarr tu.. hope sukses pada masa depan. yang lain pun teruskan usaha anda..

    Kontroversi Kemenangan Digi WWWOW Awards 2012

    0

    0
  14. zaza says:

    thniah caroline. you’re gifted bak kata abg azmeer.yg pasti juara mentor semuanya hebat2.kecuali mohd.tp mentor dy hebat.. kekekekeke`~~

    0

    0
  15. adi arif says:

    hm tahniah gak buat abg nara…sanggup tak tido lagi tgu abis nk update..hahaha ko tak keje ke esok bro??? hahahah

    0

    0
  16. akirakaede says:

    agak2 berapa lama tahan dalam industri?..atau kemudian sekadar dipinggiran sahaja?..

    0

    0
  17. cik receptionist senyum sokmo says:

    puteri caroline..unik n sdap nama tu ek..lagu bru dia tu pun bes..anas suara serak sakit tkak…zatul klu tak laku nyanyi leh la brlakon…n zamani: kurusss forever

    0

    0
  18. menaip sampai lebam says:

    Tahniah Caroline, sy smpai xsnggup nak tgk performance Caroline sbb bimbang sgt suara dia terkucil. Maklumla caroline batuk, xsihat.

    Tapi. Kak Ogy mcm bengang jew Zatul xjadi Juara mlm tu. Btw, suara Zatul lantang tapi sudah biasa2 di dgr dlm industri seni kita skg. Hanya suara Caroline n Anas je yg unik. Caroline n Ella deserved to be a winner :)

    Hope Caroline akan terus sukses. Hope juga ikatan spt akak dan adik antara Ella n Caroline akan kekal selamanya :)

    0

    0
  19. Glamer Gilerrr says:

    MMG PUAS HATI SGT2 CAROLINE MENANG…. ZATUL CAM OVER SKIT… TAK MINAT LAH…

    0

    0
    • gmie says:

      zatul terover banyak… paling meluat masa interbiu kat Hot fm… Ogy Ngan Zatul mmg x layak ke final…
      tahniah pada Ella yg berjaya mendidik caroline….

      0

      0
      • Intan says:

        Ala…jealous lah tu, cian zatul, sebab dia cuba yang terbaik tetapi ada juga yang tak suka, itu lumrah manusia, kalau “glamer” & “gmie” tak suka, taapa, masih ramai lagi peminat Zatul diluar sana.
        anyway Caroline pun bagus jugak.
        Zatul lagi bagus.
        Anas the best.

        0

        0
      • norliza norliza says:

        zatul, bagus sebenarnya…akak yakin dia jadi popular dgn bakatnya..sebab dia serba boleh…frust akak zatul x menang..tapi x pa zatul tetap akan berjaya. Kak ogy tahniah dah buat yang terbaik..you mmg mentor yg sgt bertanggung jwb…zatul buktikan you boleh jadi lebih dari caroline dn pelapis yg terdahulu…akak doakan..

        0

        0
      • Glamer Gilerrr says:

        Seorang penyanyi perlu mempunyai gigi yang cantik.. Muka hodoh takpe, asal gigi cantik.. Ops!!

        0

        0
      • Anonymous says:

        thanks pd mereka yg mnyokong caroline..sma2 kte hrapkn caroline brjaya kelak

        0

        0
  20. Putri Jelita says:

    Tahniah Caroline. Gembira dengan keputusan Mentor.
    Asalkan BUKAN ANAS yang menang. Secara peribadi bagi aku, ANAS dari mula-mula mentor perasan bagus. Syok sendiri dek kerana penyokong2 dalam dewan yg terdiri drp rakan2 kecoh dan menjerit sakan…………nasib baik juri dan penonton di rumah bijak menilai bakat peserta yang seharusnya layak diangkat sebagai juara. Tahniah Caroline dan Zatul!

    0

    0
    • Puteri Manja says:

      yeahhh give me 5 babe, first konsert i ckp rasanya anas mungkin bergelar juara, tp lama2 i xtau rasa meluat dtg sendiri jer ngan mamat nih, mcm nk tunjuk dia tu angel sgt, sori la kitorang bkn bodoh nk kaburi dgn benda2 mcm tu kitorang pandang bakat ok..to yg kritik caroline i xnampak pun die tiru ella, klu die tiru pun xsalah pun sebab u ols pun bleh bezakan antara ella dan caroline, mungkin leh jd pengganti ella ratu rock malaysia yg sentiasa unggul..go caroline we ols love you.

      0

      0
  21. pc says:

    caroline, u deserved it..c0ngrates..s0ra letak lagu mana p0n, tinggi rendah tengah smua bleh..unik..mmg bleh b’tahan lama dlm nyanyian
    zatul, nasib..s0ra sl0w hanc0ss trus..nasib pandai c0ver ngan s0ra tinggi ja start semi, kalau x..kalau nak mantain dlm seni hiburan, b’lak0n p0n bleh k0t..mcm da bakat..
    anas, unik jgk pas teng0k mcm2 lagu yg dy nyanyi..kalau brusaha lg mmg bleh p jauh..
    pa p0n, chaiyuk semua:)

    0

    0
  22. pc says:

    caroline, c0ngrates.. u deserved it..s0ra style..rendah, tengah, tinggisemua bleh..mmg bleh b’tahan dlm bidg nyanyian..

    zatul, nasib.. kalau s0ra rendah hancuss trus..nasib pandai c0ver start semi ngan nyanyi lagu tinggi semua..tapi kalau nak kekal dlm industri seni, asanya bleh b’lak0n k0t..macam bleh ja..

    anas, unic v0ice..like car0line.. cuma xda rezki..kalau blajar lg, mmg bleh p jauh c0z smua jenis lagu yg penah dinyanyikan mmg best..

    gud luck..cahiyuk:)

    0

    0
  23. bonda says:

    cuma nak tanya, caroline ni kristian ke ? bkn apa masa announcement dia menang nampak mcm dia buat perlakuan org kristian guna tangan buat tanda salib tu (tapi setakat dia sentuh dahi & tengah dada dia aje)..apa2 pun tahniah caroline w/pun berharap anas menang

    0

    0
    • Network says:

      Baru mencari siapakah yang akan terperasaan dengan perbuatan caroline… terpikir2 jugak dengan cara dia menyentuh dahi n dada… bukan nak mengaib kan sesiapa .. hanya sekadar pengetahuan…

      0

      0
      • KK vogue says:

        Dia Islam. mungkin u kena tgk lagi sekali. Actually dia buat gesture ‘ameen’ tapi dgn Mic so dia touch muka dia sikit je

        0

        0
    • Anonymous says:

      Caroline ni islam..tngoklh nma bpak di plak spe..hai,ko sorg je yg nmpak cm 2..jutaan mnusia xde ckap ape pn..kalo x bt cter xblh hdup ke ko ni..jgn nk jtuhkn org blh x..

      0

      0
  24. hanya aku says:

    caroline!! kalau aku jumpe ko.. aku nk ikat rambut ko kemas.. semak btul rambot ko yg bjurai2 kt depan tu.. nt aku hadiakan ko cekak rambot ea.. ko pakai taw. sesekali tukar imej xslh kn,,

    0

    0
  25. sandwhite girl says:

    a’aa…terperasan gak masa duk tgk time pengumuman markah tuu..caroline wat cm tanda salib..tp jap jer laa..ader org ckp caroline tuu org siam..mana satu betul ekk??

    0

    0
  26. sandwhite girl says:

    ader org kata caroline tuu org siam..betul ke?agama islam@kkristian??sb tgk time last pengumuman markah wat gaya cam salib jer..

    0

    0
    • jas says:

      kalu x silap nama dia puteri caroline mohd kamel..maybe ada mixed kot samada siam or chinese tngok muka dia..selalu aku tengok jurnal mentor dia selalu cakap alhamdulillah & insyaAllah..aku setuju opinion KK vogue..

      0

      0
  27. dark.magic says:

    Yes caroline menang (walaupun tak dpt tgk semalam). Zatul tu dulu kuat masuk pertandingan karaoke suka pakai bomoh. Tak tau lak kalo mentor 6 nie camne plak. Anas aku tak suka coz mcm popular dgn sokongan bebdk UiTM je.

    0

    0
  28. Sshh says:

    kira puas hti la sb smlm caroline menang..anas pd mulanya ad bst skt..tpi lama2 dh langsung x bst..suara pn x brapa jelas..tpi y sy pelik bila tengok zamani menyanyi..YA ALLAH..kurusnyaaaaa…tu klau buka bju dh tngl rangka jer..

    0

    0
  29. si debab says:

    Tahniah Caroline .. sukanya … hoho … dia simple ..

    0

    0
  30. chentalove says:

    caroline is da bez..
    kalau Zatul mng mlm td mmg ku x puas hti..
    caroline mmg power…yeaaa….

    0

    0
  31. Abg TerjaH says:

    sume komen membina elok korang jadi juri profesional jela…gantikan tok ramli ms ngn kak pah..

    0

    0
  32. RIDUAN IWAN says:

    Firstly , tahniah kat demo . Pas ni Jangan lah terlalu sombong ngan orang walau Di mana jua mu berada . Contohi DOTO CT . Sebok2 dok tengok mentor kat satu tempat ni .mai la sorang artis lelaki ni , (NUR KASIH) . Aku Jst nak tegur2 je , n berkenalan , die bley wat xtau je , orang laen mabok gak , Xdak la mabok keling cam ang . N TOLONG pk n ambik tahu cket pada artis2 Malaysia . Tanpa Kami siapalah anda .

    0

    0
  33. cherry says:

    dah agak dari awal dan akhir..kau lah juara mentor…

    0

    0
  34. haishh says:

    tahniah2…
    tpi dri segi persembahan memang zatul no 1
    tpi dari segi vokal sah2 lah caroline no 1…cume lagu yg dibwk masa final,xbest sgt~
    *jgn marah k :)

    0

    0
  35. zira says:

    TAHNIAH CAROLINE..DAH AGAK AKAN MENANG..SEBAB MEMANG BEST SANGAT..TAPI KENAPA PENUTUP MENTOR MUSIM NI TAK BEST.MACAM BIASA2 SAJA…TAK GAH MACAM DULU2

    0

    0
  36. farra says:

    tgk jerla…tenggelam ker timbul…sama jer mcm artis realiti yg lain..masa menang disanjung..bila da abes program..senyap sunyi…
    kalau caroline bole gegarkn industri muzik dgn bakat dia..bagusla…
    kalau x..?? tgk juara mentor yg lepas…xder kabar berita langsung..

    0

    0
  37. puteri lilin payung berkaca says:

    alaaahh…belum tentu si juara boleh pegi jauh..al-Maklumlah semua juara mentor pon x kemana…mane pergi PIJA?? FIQ ?? MOHD??n yg lain2 g sdah mghilang BLACK je la yg nmpak sikit menonjolnyee…yg lain duk kat clah gigi jer…si CAROLINE ni pon, maybe 2-3 bulan je kot btahan…ntah2 si Zatul n ANAS yg LEBIH MENONJOL dari CAROLINE ni… buat apa nak cari KLON ELLA??? TEPUK DADA TANYA IMAN!!!

    0

    0
    • atif says:

      dia nie sah2 buta seni.. xyah nak tepuk dada… ko bukak mata 2 dulu… dah sah2 zatul mmg x best…. patutnya anas dapat naib juara

      0

      0
      • ko yang buta seni says:

        bongok ke hape ko ni…aku cakap psal caroline la….baca pakai mulut bukan pakai kaki…ttttuuiiihhh

        0

        0
      • gmie says:

        klon ella? setahu aku caroline ada stail dia sendiri… Ella membantu menggilap bakat caroline… dalam soal nie mmg x boleh nak dipertikai caroline n anas paling best. suara zatul stail dulu2…

        0

        0
    • Anonymous says:

      snang2 ko jelh ambk tmpat caroline 2..bajet bagus ko ni..

      0

      0
  38. meeradriana says:

    aq x penah tgk mentor tapi setahu aq yg bagus nyanyi anas ek..
    ingatkan anas menang sbb org asik puji anas je..
    minah ni esok lusa senyap ar..

    0

    0
  39. ROHANA BINTI HASHIM says:

    Sesiapa yang tak minat Zatul..dia orang semua jealous tu…tak baik tau. Zatul pun bagus, cantik dan lemah lembut tapi power.
    Tambahan pula pandai belakon.
    Tahniah buat Ogy kerana bersungguh-sungguh, sepatutnya nye Zatul menang…kita tengoh masa pertandingan bukan persembahan 3 bulan yang lalu.
    Pengadil kena jujur kalau tak berdosa.

    0

    0
    • ramli em.es says:

      power tu bagus..yg org x bkenan tang over…

      0

      0
      • geng bas kilang says:

        la…kenapa menilai tang ‘over’ cian Zatul, nilah lah kemampuan, kesungguhan Zatul bersama Ogy. Sebab dia bersungguh-sungguhlah dia ke final. Ogy lagi lah..dia pasti kan Zatul betul-betul mantap.Tahniah Ogy

        0

        0
  40. makcik kayo says:

    nie dah dapat ratus ribu bole la pi saloon update ckit rambut tu… hehehehe… tolong la….

    0

    0
    • Anonymous says:

      aku sangat suke caroline dan kak ella

      0

      0
      • norliza norliza says:

        suka caroline ke ella… zatul best.. bnayak kelebihan boleh hidup dlm dunia seni ni. caroline tu mcm biasa je.. kalau x push.. tenggelam la..

        0

        0
      • GRO says:

        zatul best ker..suara die biase sgt la nasib dpt kak ogy jer klu mentor lain confirm dari awal die dah kuar..

        0

        0
  41. zana_yussya says:

    tahniah caroline…tapi saya ingat anas yang menang .

    0

    0
  42. kak are-ane says:

    Tak over lah Zatul, ok pe dia. Jangan menilai orang nye, nilai kebolehan dia.
    Bagus pe..persembahan Zatul, the best tambahan pula kebolehan, kelunakan suara Zatul. Orang nye pun cantik, manis ayu, persembahan bagus no.1 mesti menang, suara yang penting, menyanyi tidak terjerit-jerit tetapi lunak.

    0

    0
  43. ain says:

    Kalau menilai peribadi dah salah tu. Kalau dia over pun, tetapi Zatul memang bagus, semasa dia menyanyi lagu pertama meremang bulu roma akak , maana nye Zatul memang bagus. Taapa lah Zatul lepas ni, belakon pulak mest baik punya…..
    Kesian Zatul…taapa Zatul bukan rezeki hang.

    0

    0
  44. man says:

    menilai tidak menang kerana “over” salah jawabanya/ jealous/…… nilai lah ikut kebolehan seseorang, k.

    0

    0
  45. atif says:

    tahniah caroline. puas hati haku zatul x menang. aku masa awal2 dulu mmg x berkenan si zatul sb OVER mcm mentor dia… lpas 2, aku setiap kali tgk mentor… dr penilaian haku.. si zatul nie sgt PLASTIK…. bg haku suara zatul seswai tuk zaman 90-an… anas dan caroline suara terkini… ntahla agaknya juri awam semalam mmg buta bg tinggipd zatul…

    0

    0
    • Azman says:

      Bukan mudah nak nyanyi lagu zaman 90-an, Zatul saja yang boleh nyanyi, acam….best kan. Siapa kata Zatul plastik ..kan cantik, manis , siapa memandang pasti tak jemu. lagi2 nyanyian sangat power.Tahniah Zatul.

      0

      0
    • Makcik Intan says:

      Juri awam tak buta, mereka menilai dengan kepandaian mereka tersendiri. Yang buta awak kot….

      0

      0
      • gmie says:

        agaknya mak cik intan nie pn plastik mcm si zatul gak…. juri awam bagi paling rendah… sedangkan juri profesional n penonton dirumah bg paling tinggi….

        0

        0
      • Anonymous says:

        memang aku xpuas hati dgn pemberian markah juri awam setiap minggu kepada caroline…sengaje je kasi markah paling rendah..ape egt dah hebat ke..program mentor saje je ujudkan kategori juri awam nih kot! lu pk lah sendiri……yg penting rezeki dhpun kepihak tangan yg mmg layak…TAHNIAH CAROLINE DAN KAK ELLA…ROCK ITU ELLA, UNIK ITU CAROLINE……YEEAAAAHHH

        0

        0
  46. Cauliflower says:

    Suara Anas best tapi lagu yang dipilih untuk final xbest langsung. Terlalu biasa untuk konsert akhir.
    Kalau pilihan lagu bagus mesti hebat.
    Caroline lagu duet tu terjerit2..and performance dia biasa2 je..tp suara dia unik..Xboleh lawan salma konsert akhir pilihan lagu n persembahan hebat

    0

    0
  47. cikjoyah says:

    errrrrrrrrrrrrr.. xlayan coz borink,. penyanyi da melambak2 tp xnmpak truely talent ponn.. borink!!!!!!!!!!!!!!!!!!..

    0

    0
    • Anonymous says:

      tk pernah pon tngok program mentor……yg pnting zizan juara super spontan…kuangkuangkuang!!!!

      0

      0
  48. somebody says:

    yg penting zizan juara super spontan…..kuangkuangkuang!!!

    0

    0
  49. somebody says:

    yg penting zizan juara super spontan…kuangkuangkuang!!!!

    0

    0
  50. Anonymous says:

    sape yg xpuas hati caroline menang mmg xpandai menilai la.. yg penting aku n juri2 profesional sependapat! korang tgkla HJ ramli ms tuh, dia kalo orang tu xbagus dia kata xbagus. caroline pun dia pnh kate xbagus sbb persembahan merosot cket dkonsert mingguan.. byk2 protege dari musim lalu smpi mentor 6 ni, ceroline je aku tgk hj ramli ms iklas nk memuji. sbb dia mmg btol2 berbakat. camtu gak aku. aku pun xkan suke caroline kalo dia nyanyi xbest! n yg penting skali sifat dia yg rendah diri n terselit gak sifat malu2 ORIGINALLY . black n caroline mmg terrbaeeekkkk!

    0

    0
    • Intan says:

      dalam banyak2 komen, rasanya tiada siapa yang mengatakan caroline/anas xpuas hati. tetapi kebanyakkan komen mengatakan zatul over lah, tak bagus lah dll , skg ni kait pulak dengan juri – memuji satu sifat baik. tetapi nampaknya anonymous mengutuk Zatul, bagi lah dia peluang, atau bagi nasihat ke kalu anonymous tak puas hati. cian zatul
      Pada Zatul, makcik doakan semoga berjaya, jaga diri, jasa budi pekerti, jangan sombong, segala komen ambil positif ye, dengan komen-komen ini akan manaikan lagi nama Zatul, InsyaAllah

      0

      0
      • Anonymous says:

        sorila makcik intan, saya hanya berkata jujur.. tp xdela smpi nak ngutuk si zatul.. diapun punya bakat tersendiri cuma di mentor 6 ni bakat caroline paling menyerlah. saye juge maksudkan adalah lbeh baek jika bakat diselitkan sifat rendah diri yg asli.. org akan kekal suka walau bakat nanti dah pudar.. wassalam!

        0

        0
  51. Intan says:

    gigi 4lapis tu yang buat Zatul terlalu manis, anda terpikat kot, cuma malu….haa…haa…..yang kita tak suka tu yang membuat kita tergila-gila, awas dong
    Ogy, you are the best.

    0

    0
  52. kuyom says:

    zatul – peserta paling menyerlah pada final mentor 6.suara x sumbang untuk lagu pertama dan kedua malah ziana zain banyak cover zatul untuk lagu kedua(tak tengelam)…persembahan lain dari yang lain,ada unsur2 drama muzikal…cuma lagu ketiga kurang pengayatan.

    anas-terlalu banyak mencuba hingga boleh nampak anas struggle untuk lagu pertama dan kedua,lagu ketiga anas amat menarik….suara terlalu serak mungkin kerana anas demam

    caroline-suara yg unik tetapi amat mirip suara ella,lagu petama agak menarik tetapi sebutan tidak jelas,lagu kedua agak tenggelam dengan suara azlan..tetapi prestasi caroline maintain dari minggu pertama dan sememangnya peserta pilihan juti tetap.

    0

    0
  53. pokcik senyum says:

    kesian dgn nik aziz…rakyat jelata jd mcm nie…isk..isk

    0

    0
  54. Zaede says:

    Tahniah Caroline

    so kite dah ada pelapis untuk bergabung/portege bagi Ella cute……ada pewaris for her…Im so proud of her esp her singing voice is splendid…..

    0

    0
  55. Maysa says:

    Tiga-tiga finalist ok. Routing for anas and Caroline. Anas: Lama-lama tengok, dia suka buat mimik muka sedih yang tak menjadi dia dalam setiap persembahan. Then suka sgt lompat dalam style yang sama membuatkan rasa yang persembahan dia stereotype.
    Zatul: Tahu yang dia boleh menyanyi. Tapi suara common. Pakej tak cukup, kurang star quality walaupun nampak yang dia berusaha bersungguh-sungguh. Mungkin itulah the best dari dia dan takde apa lagi yang boleh ditonjolkan.
    Caroline: Unik and ada pakej untuk menjadi artis. Yeah! Go Caroline! Semua persembahan dia malam tu bagus. Cuma lagu yang dicipta Ajai agak cliche’. Sorry Ajai.

    0

    0
  56. Anonymous says:

    Mawar putih)ko cter ape ni..cm bgus sngt ko ni nk canang hal caroline..asal bodoh sngt ko ni..

    0

    0
  57. mamat jempol says:

    garang lah awak ni, sabar ye, kita tunggu , mentor 7 pulak.

    0

    0
  58. JoyahJinki says:

    xsuka tgk dua2 mentor dan protoge perempuan dalam final ni. . .

    xde modal lain, asek menanges3. . .

    bosan haku, macam nak tarik perhatian je.

    anas pn demam tp xde la over cm protoge sorg tu yg melebih2 mcm dia sorg je sakit. . .

    ft pn ade anak, tp xdela mnangis sbb xluangkan masa dgn ank mcm sorg mentor yg cte psl ank angkat dia tu. . .

    klu korang nk dislike pn aku xkesah. . .

    ni pndpt aku.

    0

    0
    • Anonymous says:

      adatla…..namepun pompuan,mmg mudah menangis dlm situasi yg bersesuaian….egt nangis bole dibuat2 ke….lapun aku tgk sisElla serius nangis mase risaukan caroline tu….laenlah kak Joyah,sorang wanita yg macho n gagah perkasa susah nak tersentuh hati apetah lagi nak menangis kan…..aku dah dislike tuh!

      0

      0
    • Mak Cik Yam says:

      Assalamualaikum, akak pun setuju sangat dengan pendapat adik Joyah.
      Bila pertandingan akhir, pengadilan mesti fokus pada pentandingan masa tu. Jangan lah campur aduk dengan kisah2 lampau susah ke, sakit ke, demam ke, tak jumpa anak ke, menangis pengsan ke!!!!, jangan cakap, sepanjang beberapa minggu lepas peseta tu bagus, hebaqt , tapi masa pertandingan dia kurang memuaskan, kenapa pilih peserta berkenaan, sedangkan calon yang bersunggh2 pada masa pertandingan akhir harus diambil kira dinobatkan sebagai juara.

      0

      0
      • x suka zatul says:

        sapa2 yang x suka caroline, memang akn cakp macan2 kat dia, aku yang
        paling suka dengan caroline, sebab suara dia best, tinggi, rendah pun boleh, buta btl lah kalau kata zatul best, suara zatul langsung x sedap, lau zatul yang menyanyi aku x tengok punya..on the best caroline..go kelate go….

        0

        0
  59. x suka zatul says:

    apasalah orang buta nak menilai bakat yang ada pada caroline, aku x berap suka
    sangat nak menilai orang, tapi ini first time aku paling suka sangat tengok caroline dan dia memang hebat, buta hati sapa kata dia x hebat, zatul 2 biasa je, zatul ngan k.ogy tu memang perasan bolh menang..last2 caroline yang dapat..puasa hati aku..

    0

    0
    • Anonymous says:

      aku sokong I00% pendapatmu…tak suka zatul…..mmg sbijik2 mcmnilah yg aku nak tulis tp dh byk aku tulis yg best2 tentang caroline…..hehehehehe gile2 aku puas hati caroline menang……..: -)

      0

      0
      • MASMORA says:

        KENAPA TAK SUKA ZATUL, AWAK NI PEREMPUAN YE (X SUKA ZATUL & ANONYMOUS) , MEMANG PUN PERASAAN CEMBURU TU MEMANG ADA. TAAPA KITA SEMUA FAHAM. AWAK KENA MINTA MAAF PADA ZATUL DAN KAK OGY SEBAB AWAK DAH BERDOSA SEBAB MENGUTUK ORANG. DAH LAH TU, JANGAN BANYAK /MENAMBAH DOSA. BERDOA BANYAK2, AMIN

        0

        0
      • mat botol says:

        seperti arnab dengan kura-kura. awak mesti suka kura-kurakan sebab kura-kura bersungguh-sungguh akhir nye dia menang. jangan jadi seperti arnab sombong dan bongkak………awak..awas dong

        0

        0
      • akak says:

        Akak pun suka caroline, tapi tidak cakap pun ‘tidak suka zatul’ seperti anonymous cakap. Puji je orang yang kita suka, jangan pulak kita mengata orang lain, faham tak. Berdosa minta maaf pada Zatul.

        0

        0
    • mat botol says:

      Kak ogy dan zatul tu bersungguh-sungguh, kalau dia menang pun patut sebab dia bersungguh-sungguh, tapi mereka dapat no 2 je. jangan fening-fening kepala, nanti darah tinggi naik.

      0

      0
      • Anonymous says:

        WAHAI MASMORA APE BARANG AWK SURUH ORANG MINTAK MAAF BAGAI? KETORG KT SINI XDE PON MEGUTUK ATAU MENGHINA PIHAK YG SATU LAGI TU….NAMPAKNYA AWK SENDIRI YG MEGUTUK DIA KAN,, SBB AWK YG SEBUT PEKARA TU N BESARKAN HAL TU.SEPATUTNYA.AWK BERTERIMAKASIH N ANGGAP SEMUA TU TEGURAN N KRITIKAN MEMBINA UTK DIA,,BARU SENANG BERJAYA! MACAM CAROLINE, ELLA N PENYOKONG2NYE..HIDUP KALAU ANGGAP SEMUA KRITIKAN ADALAH HINAAN MMG XKAN KEMANALAH….KELAUT LE JWPNYE..XSALAH KALO AKU CKP JUGE,, TU SEMUA CIRI2 ORG POYO@BODOH SOMBONG…RENUNG2KAN DAN SLMT BERAMAL…

        0

        0
    • MAT BOTOL says:

      CAROLINE DAPAT RM100000, AWAK DAPAT APE , DAPAT DOSA.

      0

      0
      • Anonymous says:

        xdpt 100k xpe sbb caroline yg bertanding dan dia yg layak…yg. penting kami penyokong2 merangkap peminat caroline dpt kepuasan hati yg caroline berikan….ko ni xbedosa sgtlah syak wasangka kt org xtentu pasal…tolong perhatikan btl2 ye, Dlm byk2 KOMEN aku ade sebut name org laen ke selain name caroline? HAH! MASMORA DAN PJ? jgn suke syak wasangka n busuk hati sesuka hati …bende yg org xkate,ko kate org kate……mengucap byk2 ye pj jauhkan diri dari fitnah!!!

        0

        0
    • mat botol cari makan says:

      mane ada pengkomen mengata caroline x hebat , cuba baca semua komen yang ada di atas dan bawa ini. Rata semua puji dia. tetapi mat botol hairan kenapa bila awak nak puji caroline kenapa tak suka dan kutuk zatul. kalau komen membina taapa tetapi komen hampeh…..sama seperti anonymous.
      Caroline awak bagus.
      Anas cute lah

      0

      0
      • Anonymous says:

        pening aku baca komen ko ni mat botol…..belit2 mcm uncle yg jual muruku n kacang putih kat dpn umah aku ni jela, ko ni…….tp dia tu semua org tahu,,mmg kaki botol…

        0

        0
  60. pj says:

    Taada siapa ( dalam komen ini) yang mengata Caroline malah kebanyakan memuji dan suka Caroline dan dah menang pun. Jadi apa masaalah korang ni, tak suka zatul lah, bila orang lain puji Zatul – kata orang memuji tu buta hati lah.
    Kecuali kalau ada orang tak puji Caroline baru boleh kutuk Zatul, itu pun tak boleh, bagi lah pandangan baru lah kita orang2 Melayu boleh berjaya. Contoh kenapa orang-orang cina boleh berniaga besebelahan kedai, kalau kita mesti ada caci mencaci. Sabar2 lah dik(X suka Zatul & Anonymous – ).Banyak beristifar, Amin

    0

    0
  61. MAT BOTOL says:

    ABANG NI BUKAN NYE KAKI BOTOL TETAPI ABANG SUKA/BANYAK KOLEKSI BOTOL-BOTOL ANTIK.(PROF LAH SIKIT)
    TU LAH, TAK PANTAI MENGHAYATI, SUKA BUAT FITNAH KATA ABANG MAT BOTOL DEPAN RUMAH AWAK, TAK BAIK TAU.
    ITU SEBAB NYE BILA KOMEN DALAM APAAPA PERTANDING, HAYATI DULU BARU KOMEN

    0

    0
  62. makcik intan says:

    Selamat Berpuasa buat semua komenta-komenta, semoga kita semua panjang umur , dimurahkkan rezeki, sihat-sihat sentiasa dan semoga ibadah kita di rahmati Allah, Amin.

    0

    0
  63. Anonymous says:

    0

    0