Written by AbangNara | December 26th, 2014

Semalam telah pun berlangsung Mimbar Akhir Pencetus Ummah(PU) musim kedua. 4 peserta iaitu Azman, Lokman, Faiz dan Yusof telah berentap untuk merebut gelaran juara program realiti berbentuk Islamik ini. Setelah membuat persembahan masing-masing, akhirnya rezeki memihak kepada Azman. Pakar motivasi yang berusia 33 tahun ini telah dinobatkan sebagai juara PU musim kedua.

juara pencetus ummah musim kedua

Azman menerima RM100, 000 beserta pakej umrah, pakej percutian pelayaran kapal mewah serta trofi. Tempat kedua disandang oleh Faiz, di tempat ketiga ialah Yusof dan tempat keempat ialah Lokman. Selain menerima wang tunai, setiap peserta turut sama menerima pakej umrah dan pakej percutian pelayaran kapal mewah, al-Quran dan trofi.

juara pencetus ummah musim kedua

Semoga dengan kemenangan ini akan membakar lagi semangat PU Azman dan peserta-peserta lain untuk terus mengembangkan usahakan dakwah mereka. Tahniah diucapkan kepada semua yang terlibat menjayakan program Pencetus Ummah. Semoga musim hadapan akan lebih baik lagi.

27 responses to (TAHNIAH)Azman Juara Pencetus Ummah Musim Kedua

  1. Senyum Pagi Jumaat says:

    I’m first!!! hihi…. Suke Ustaz nie….

    0

    0
  2. amylynn7386 says:

    Tahniah PU Azman…sememangnya anda layak.. Syabas…Teruskan perjuangan…
    Dari Asia Menjelajah Dunia…Moh Dogheh Poie Ngaji :-)

    0

    0
  3. HAMBA ALLAH says:

    TAHNIAH PU AZMAN, ANDA MEMAMG LAYAK. TERUSKAN PERJUANGAN DALAM ISLAM. TAK LUPA BUAT SAHABAT KU PU YUSOF, ANDA JUGA TERBAIK. SYABAS PADA PU2 SEKALIAN.

    0

    0
  4. Bellalicious says:

    Tahniah PU Azman… Saingan memang sengit. Pendekatan anda mudah bagi generasi muda.. PU Faiz juga hebat, kata kata puitis nya memang terkesan dalam jiwa dan menjadi ingatan. PU Yusuf kelihatan banyak ilmunya tetapi mungkin cara pendekatan kurang sesuai. Dan PU Lokman yang suka berseloroh, saya suka.. dalam berseloroh, ada isi nya yang saya ingat. Tagline yang berkesan!.sempoi na..

    Inilah rancangan astro yang saya follow setiap minggu dan sedikit sebanyak ianya mempengaruhi lifestyle saya. Terima kasih

    0

    0
  5. Islam Itu Indah says:

    Tahniah PU Azman! Tumpang bangga.. Anak kelahiran Negeri Sembilan.. ;)

    0

    0
  6. gigi emas says:

    Yahooo lagi satu ustaz segera dihasilkan …..mana tak orang melayu semakin mundur….kelambakan ustaz2 di pasaran tidak akan membawa kejayaan sepenuhnya di malaysia. Orang melayu jauh ketinggalan di dalam bidang ekonomi, kejuruteraan, doktor dll……adakah menjadi seorang ustaz dapat membangunkan negara ke arah yang lebih tinggi dan dapat menjanakan ekonomi debgan pesat? jawapanye tidak…….

    Sudah terlampau banyak ustazz, pakar motivasi dan ahli ulamak melayu…cubalah kita tuakr pulak profession seperti jurutera, doktor , pakar ekonomi dan bidang lain yang dapat membantu bangsa dan negara….lepas ni sure jadi duta pakaian muslimah, jual ubat seks atau kuruskan badan…

    0

    0
    • Anonymous says:

      kau ni manusia yg tak faham tujuan hidup dibumi Allah.. ko ingt jd jurutera, pakar ekonomi doctor tu semua menjamin kebahagiaan dan kejayaan ke? tahu ke erti kejayaan tu ape? faham tak Azan yg berkumandang 5kali mengajak kita menuju kejayaan tu utk ape? jgn ingt kejayaan tu adelah dgn menjadi pokar ekonomi ni semua.. ape guna kalau jadi hebat di dunia tpi takde bekalan ke akhirat..?? bercakap biar la dgn ilmu.. jgn sempitkan pemikiran dgn dunia semata,,.sebab yg nampak dunia sahaja la sebenarnya org yg miskin.. kejayaan bukan semata2 menjadi engineer atau doctor. moga Allah kurniakan hidayah dan sel2 otak yg berhubung pada ko supaya ko nampak dgn lebih jelas ttg tujuan hidup ko dimuka bumi ni..

      0

      0
    • joyah says:

      enkau ni manusia yg tak faham tujuan hidup dibumi Allah.. ko ingt jd jurutera, pakar ekonomi doctor tu semua menjamin kebahagiaan dan kejayaan ke? tahu ke erti kejayaan tu ape? faham tak Azan yg berkumandang 5kali mengajak kita menuju kejayaan tu utk ape? jgn ingt kejayaan tu adelah dgn menjadi pokar ekonomi ni semua.. ape guna kalau jadi hebat di dunia tpi takde bekalan ke akhirat..?? bercakap biar la dgn ilmu.. jgn sempitkan pemikiran dgn dunia semata,,.sebab yg nampak dunia sahaja la sebenarnya org yg miskin.. kejayaan bukan semata2 menjadi engineer atau doctor. moga Allah kurniakan hidayah dan sel2 otak yg berhubung pada ko supaya ko nampak dgn lebih jelas ttg tujuan hidup ko dimuka bumi ni..

      0

      0
  7. Peanut says:

    tahniah PU Azman. biarpun cheq sukung PU Faiz tp sume best2…

    0

    0
  8. nok gebuzzz says:

    semua PU bagus2,tahniah pada semua….mmg best program mcm ni,harap pihak astro akan menganjurkan program mcm ni setiap thn

    0

    0
  9. kelas mengaji says:

    tahniah!!suke cgt pu azman nih..hensem, ade agme…

    0

    0
  10. dakwahku hiburanku says:

    Tahniah PU AZMAN….Nampaknya surau taman bukit kepayang,seremban mesti susah nk book ustaz…ustaz dah byk kerja lepas ni….

    12 tahun di mesir…ustaz terbaik….

    0

    0
  11. Anonymous says:

    handsomenya…..mak taste

    0

    0
  12. anonymous says:

    Tak tahu pula dalam kontek ugama ada pertandingan…yg penting jiwa harus berTuhan…Allah tidak pernah galak bertanding dalam ugama nya apa bentuk pun…yg penting ikhlas…well…can’t say anything..

    0

    0
  13. hana says:

    Tahniah! Kalo ada vote mesti Ustaz ni jugak menang… Dia jarang senyum je :/

    0

    0
  14. Not So Beautiful Nara says:

    OMG…not another one..!

    0

    0
  15. shah says:

    tahniah pu azman

    0

    0