Written by AbangNara | May 4th, 2012

Jutaan tahniah kepada Awal Ashaari yang sebentar tadi telah sah menjadi suami kepada Scha Al Yahya dengan sekali lafaz sahaja. Mas kahwin pernikahan pasangan pengantin ini ialah sebanyak RM2050. Scha telah diwalikan oleh ayahnya sendiri.
gambar pernikahan awal dan schaKedua-dua mempelai sangat cantik berseri dengan persalinan pernikahan berwarna putih. Pengantin lelaki telah menghantar 7 dulang hantaran dan dibalas dengan 9 dulang. Jumlah wang hantaran dirahsiakan. Nantikan gambar-gambar sekitar majlis pernikahan Awal Ashaari dan Scha Al Yahya sebentar lagi.

[jetpack-related-posts]

125 responses to (TAHNIAH)Awal Ashaari Kini Suami Kepada Scha Al Yahya Dengan Sekali Lafaz

  1. zzzzzzz says:

    alhamdulillah.

    0

    0
    • jaafar onn says:

      yezza..pasangan paling hots selamat b’nikah..congrats :)

      0

      0
    • CHEF WAN ABAH KO says:

      tahniah..tp nape xde pun dlm astro ria siaran lansung tu?kenapa

      0

      0
      • izzah bkn nama sebenar says:

        tau xpe..puas aku dok menunggu..!

        0

        0
      • CHEF WAN ABAH KO says:

        scha gorgeous, sama fasha jgk…sama time lisa surihani..body scha lawa tgi lampai…lisa kurus sgt time snding, fasha plak berisi skit..
        terbukti wedding diorg lgi hebat dr wedding2 of the year tajaan raflessia tu…make up pun nice xover..baju sweet n lawa sgt..xperlu terdedah sgt..
        doakn yg terbaik bt psngan bru ni semua..semoga tabah mnmpuhi alam rmhtgga,, aminn

        0

        0
      • Reana Bapok Muslimah says:

        PASANGAN OVERRATED!

        0

        0
    • sally says:

      TO BEAUTIFULNARA

      You’d better start reducing repetitive entries like celebrities wedding like this..Lama2 org akan bosan bukak blog u sbb sampai 4-5 entri about nikah (nikah baru,belum reception honeymoon lg). You kena strategize la sikit, mana yg nak publish di blog & mana yg x…bukan semua readers adalah peminat seseorg celeb tu , if reader tu peminat pun dia pandai2 la tngk kat fan page or OP punya page.

      Again, tak pyh nak publish sampai 4-5 entri psl nikah,pastu 4-5 entri lg psl reception, pastu 4-5 entri lg psl hneymoon. lama2 org muak tau tak, especially if celeb tu bukan yg diorang follow/minat pun. patutnya utk the whole wedding, buat 1-2 enti cukup. sape nk tngk lebih2, gi Like fan page. jenoh la duk publish semua,asal ada je publish asal ada je publish…thats not a good move 4 a popular blog like u.tengok hollywoods blog, mana ada depa buat gitu.

      lantakla satgi mesti ada yg ckp ala suka hati Nara la ni blog dia, kalu x nak tngk toksah bukak yada yada yada.. ni pendapat aku je n aku rasa ramai lg yg rasa mcm ni jugak. even if aku minat FS ke, or minat Scha ni ke, aku xde la nak tngk smpai berkali kali entri psl kawin diorang (mostly gambar2 yg sama pulak tu!!! antara lawa dgn tidak je) ..ngko pandai2 la pilih..sape nk tngk lelebih, gi tngk kat OP or celeb punya page la

      chow~~

      0

      0
  2. saya saya says:

    selamat tanggung dosa isteri tak pakai tudung ya awal . huehue . moga bahagia . :) . scha cantik .

    0

    0
    • melati says:

      celakanya korg cakap cam gini…
      budget bagus..
      kau igt kau tu 100% masuk syurga ke…
      booooooooooooo…kau loser..
      si bongok paling epik malam ni…

      0

      0
      • lebah durjana says:

        tlg la wahai cik melati,
        kalau org tego ko jgn ckp cam tu…

        0

        0
      • Anonymous says:

        lebah druajan, tu kira tegur ke? bukan kira mengumpat? ohhhh mcm tu rupanye, semoga bnyk pahala dpt la ye menegur org mcm tu… jgn nnt dosa yg membukit sudahhhhhh

        0

        0
      • LILIX says:

        kalau nak menegur bukan dgn cara begitu. kasar n sarcastic. itu lebih kepada menghakimi. kalau nak menegur biarlah berpada2 , kena hormat perasaan orang yang ditegur agar dorg menerima teguran dgn hati terbuka. : Harap2 kalau sha dah jadi isteri akan terbuka hati die utk bertudung n harap awal boleh jadi suami yg baik dgn membimbing sha, mengalakan die spy bertudung. kalau mcm ni cara kite menegur, rasa2 mana lagi die nak dgr. ? ape2pun, sapelah kite utk menghakimi orang lain . cume menasihatkan saja. sekian

        0

        0
      • cici says:

        bahasa mencerminkan bangsa, sigh !

        0

        0
      • Dato minah jambu yg paling paling popular 24jam mengadap computer says:

        ORANG YG MACM SIAL AJE YG CAKAP MACM TU MACM BAGOS! YG TANGGONG DOSA TU LAKI DIA YG KAU MELELNTING TU PESAL ! APE YG SCHA DH BUAT ? SETAKAT TK PAKAI TUDONG KAU LEH CAKAP LAKI DIA NANTI TANGGONG DOSA DIA ! MACM SIAL !!!!! KENAPE KAU TK CAKAP SI LISA SURIHANI PUNYE LAKI SI YUSRI TU SELAMAT TANGGONG LISA PUNYE DOSA PASAL TK PAKAI TUDONG !!!!! BUKAN KAU YG KASI DOSA N PAHALA OK !!!!! JANGAN2 DOSA KAU LAGI RABAK DARI POMPAN SUNDAL !!!!! SENDIRI MAU INGAT !!!!!! SAYA SAYA APE NK JADI NGAN KAU NI …

        0

        0
      • lala says:

        SETAKAT TK PAKAI TUDONG

        setakat x pkai tudung??setakat??oh setakat dose besar…ape la sgt kn.. -_-”

        KAU LEH CAKAP LAKI DIA NANTI TANGGONG DOSA DIA !
        mmg kompem la dose isteri sume laki tggung..

        0

        0
      • erra says:

        da mmg betul die ckp tu nk wat cne…mmg la kite xleh tentukan sape masuk syurga…tapi dah mmg betol…ko xblaja agama islam ke kat skola..hahhaa

        0

        0
      • Anonymous says:

        kat mana yg betol? klu dh xde sape yg bleh tentukan sape masuk syurga and neraka part mana yg betul?

        0

        0
      • Anonymous says:

        SETAKAT MENGUMPAT ORG
        setakat mengumpat org??setakat??oh setakat dose besar…ape la sgt kn.. -_-”

        KAU LEH CAKAP LAKI DIA NANTI TANGGONG DOSA DIA !
        mmg kompem la dose isteri sume laki tggung..

        copy from lala.. jgn ingat x pakai tudung je dosa besar. nampak sgt ilmu agama ke laut!

        0

        0
    • Mila says:

      Do you really have to put it that way? Sudah semestinye Scha akan bertudung bila dia da bersedia pada masa kelak. Nk bertudung kene ikhlas, mane boleh dipaksa. :)

      0

      0
      • saya suka gosip says:

        mila ooii…bende2 wajib x perlu tggu bersedia dan ikhlas…sembhyang. tutp aurat…suke ke x suke, wajib buat…

        0

        0
      • saya suka gosip says:

        cik mila ooiii…pkai tudung x yh tggu bersedia n ikhlas…bende wajib, suke ke x suke wajib buat…sume bende wajib, itu kewajipan x kire ikhlas x ikhlas…keikhlasan tu Allah je yg akn nilai nnti..

        0

        0
      • Anonymous says:

        saya suka gosip, klu semayang pakai bikini boleh? as long semayang, bende wajib, pakaian btul ke x ke ikhlas ke tidak ape de kira ye x??? janji semayang, boleh??? bende wajib kan, semayang pakai bikini pun boleh kan??? bodoh x boleh diajar, nak menegur org konon.. ko bertudung tp duk mengumpat org tu kira masuk syurga la sbb ko bertudung..

        0

        0
      • Dato minah jambu yg paling paling popular 24jam mengadap computer says:

        smbahyang pn hati nk kena iklas suci dn berseh…….mana boleh setakat smbahyang je tonggang tonggek tapi hati tk berseh dn tk iklas !!!!! sape2 pn boleh buat smbahyang macm tu !!!! sama jugak macm pakai tudong hati nk kena iklas dn berseh baru kena ngan imej kite bertudong !!!! jangan pulak bertudong tapi hati maseh nk mengata orang dn hina orang n gi romen kt tempat2 gelap !! bertudong untok nk cover line aje pn tk bagos tuhan marah yeeeeee…thank uuuuuuu..

        0

        0
      • sukasuki says:

        kecoh giler si saya2 nie….dtg snie konon nak bgi nasihat tpi kalo artis tuh xbce komen ko kire ngutuk ngumpat la kn kn ???? sah minah tudung pfftttt…

        0

        0
      • saya suka gosip says:

        anonymous
        –aku x kate aku pakai tudung aku kompem masuk syurge pon…bodoh la pulak kalo ade org smyg pkai bikini kn..abes kalo aku mengumpat, aku x yh pakai tdg la??dpt 2 2 dose??ke lg elok xdpt dose x pkai tdung…aku pon manusia pompuan lak tu, pyh la nk mengelak ngumpat kn…

        Dato minah jambu yg paling paling popular 24jam mengadap computer

        —.kalo org tu smyg x ikhlas, atleast die x dpt dose x smyg..same pkai tudung, x ikhlas pon, tp rambot x terbakor kt nerake..ni aku kopipes kt fb org…
        ?” Ya, mengenakan tudung di kepala tidak mencerminkan yang seseorang itu baik tetapi sekurang-kurangnya dengan menutup aurat di kepala, telah memadam dosa yang ingkar dengan perintah Allah secara terang-terangan. ” =)
        jangan pulak bertudong tapi hati maseh nk mengata orang dn hina orang n gi romen kt tempat2 gelap !! —>p/s : aku x pnah pgg tgn llki atw membiarkn llki pgg tgn aku dgn sengaje..alhamdulillah

        0

        0
      • Anonymous says:

        saya suka gosip sbb tu aku tny semayang pakai bikini tu boleh ke x? sbb at least die semayang,,, ko yg kata ikhlas x ikhlas belakang kira janji buat!! so bikini x bikini blakang kira janji buat.. sila jawab!

        0

        0
      • Anonymous says:

        saya suka gosip, riak nya ko bercakap, saya x penah pegangn tangan lelaki atau membenarkan lelaki pegang sy, mmg la x pernah sbb xde laki nak kat kau!! ko penah tgk cerita antara garisan, silap2 ko yg nnt beranak luar nikah, jgn nak riak sgt.. klu x penah tgk sila cari kat utube ke mana2, and tgk drama tu supaya jd pengajaran kat ko yg sekolah pun x abis tp sibuk nak mengumpat org!

        0

        0
      • saya pakai tudung tp mengumpat says:

        mengikut kata saya suka gosip, susah nak elak ngumpat, jadi mari pakai tudung dan mengumpat sbb AT LEAST pakai tudung dpd x pakai tudung dan mengumpat. ye lahhhh yg kita nak protect dosa x tutup kepala SAHAJA. bukan dari semua dosa2 besar2 yang lain, sila ikut ajaran mazhab saya suka gosip, dan teruskan mengumpat wahai wanita bertudung!

        0

        0
      • saya suka gosip says:

        aku x ajak org ngumpat pon…aku xde kate pon, ”baek pkai tudung, bleh ngumpat”…menipu la kalo ade org zaman skang yg x penah mengumpat..sape je x penah ngumpat??untung la..

        0

        0
      • saya suka gosip says:

        lg 1, aku bkn riak nk ckp aku x penah pgg tgn llki ke hape…cume jgn judge org pkai tdg utk cover line..sepatutnye ko doakn aku utk trus mmegang rekod besih ni…bkn ckp nnti aku beranak ank lua nikah…oh ya…jgn kate xde org nk kat aku…aku ade bf cume aku x rse perlu pegang tgn bf aku…

        0

        0
      • saya suka gosip says:

        smyg pkai bikini da x pyh di ukur ikhlas ke x…mmg x sah..

        0

        0
    • Diam Lah says:

      Kau cakap pasal dosa..kau tu… kau tu mandi mayat reti ker, khatam Quran dah buat???

      Mandi wajib pun terhegeh-hegeh..nak jadi uztazah pilihan plak dah?

      0

      0
    • Anonymous says:

      kat laki, selamat la laki ko tanggung dosa bini bertudung tapi suka mengumpat, klu xde laki, bapak ko la yg tanggung.. ini teguran sila terima!

      0

      0
      • Dato minah jambu yg paling paling popular 24jam mengadap computer says:

        bagos bagos anon padan muka dorang yg asek2 mengata orang yg tk bertudongggggg je !!! yg mengata ni mesti minah tudong kn huh !!!

        0

        0
      • Anonymous says:

        mesti la, diorg dengki sebab xleh tunjuk rambut diorg nak ngorat jantans, tp klu jantans ajak pompuan2 bertudung ni masuk bilik, konfem satu badan bogel, bukan kepala je dah.. klu tgk klip2 3gp yg bnyk pelakonnye pompuan bertudung.. ahaha

        0

        0
    • mekzarra says:

      saya saya:-
      yg ko pon vongok sama..
      xsemua pakai tudung masuk syurga atau dapat pahala.ko kena byk membaca dan mendalami ilmu agama..

      ko penah baca kisah pelacur tak?ko dgr pkataan pelacur pon otomatik ko kata masuk neraka kan?..meh aku share dgn ko..

      ”Betapa ALLAH telah sediakan kebaikan dan pengampunan dosa sekiranya kita berbuat baik kepada binatang-binatang. Di dalam hadith yang lain, Abu Hurairah radhiAllahu ‘anhu telah meriwayatkan bahawa Nabi sallAllahu ‘alaihi wasallam telah bersabda:

      “Bahwa pada suatu hari yang sangat panas seorang wanita pelacur melihat seekor anjing sedang mengelilingi sebuah sumur sambil menjulurkan lidahnya kerana kehausan. Ia kemudian melepas sepatu kulitnya (untuk mengambil air sumur yang akan diminumkan kepada anjing), lalu wanita itu diampuni dosanya. (Shahih Muslim No.4163)

      so jgn judge manusia sesuka ati..paham?

      0

      0
  3. cakap x serupa bikin la tu... says:

    alhamdullillah..selamat dah ye…

    0

    0
  4. Hanah says:

    Tahniah kepada mereka.. Sweet sgt.. =)

    0

    0
  5. Lisa says:

    tahniah kepada kedua mempelai…

    0

    0
  6. ariza says:

    selamat pengantin baru….tahniah

    0

    0
  7. fah535sha says:

    tahniah buar schawal…abg nara kim salam dkt schawal erk

    0

    0
  8. amiraismira says:

    Abang nara.saya kecewa dgn astro jnji nak buat live.sampai sudah satu ape pun tak ada.iklan live pernikahan merata-rata!

    0

    0
  9. cella says:

    1st!
    tahniah schawal

    0

    0
  10. aku says:

    tahniah……

    0

    0
  11. lebah durjana says:

    mak sischa ni chinese ker??

    0

    0
  12. nani says:

    tahniah scha & awal

    0

    0
  13. shana says:

    alhamdulillah.. tahniah

    0

    0
  14. cik lily says:

    tahniah

    0

    0
  15. anonymous says:

    astro tipu! kata nak siar secara live, tapi takde pun. tipu,tipu,tipu!

    0

    0
  16. mizzjue says:

    xleh tgk!!!!diorang tgk bola!dengggggggggg!

    0

    0
  17. wow says:

    tahniah.. tp apsal kat astro ni x start2 lagik? tipu betul.. kate nk siarkan live majlis akad nikah dorang… cehhh

    0

    0
  18. adik angkat abang nara says:

    sekarang ni smua kawin jenis pngantin pompuan duduk atas krusi, pengantin lelaki dok bersila kat bawah eh.memang dah jadi trend ke?

    0

    0
    • pemerhati says:

      abis tu nak suh pompuan yg duk bersila ker, yang laki2 plak duk atas kerusi? takkan laki nak menikah sambil duk atas kerusi..mcm stail indon dah plak.. tu kan memang adat Melayu..ko nanti nak menikah sambil bediri ye? ihihi..jan mara haaa…. peace..

      0

      0
      • adik angkat abang nara says:

        dulu2 kan biasanya dua2 pengantin lelaki ngan pompuan duduk kat bawah.dengan tok2 kadi sekali.dengan semua tetamu.baru lah nmpak mcm respect sikit.

        0

        0
      • AKU says:

        ha ah..orang tua kate,..kalo kita ni,..biarlah duduk sama duduk,..berdiri sama berdiri…kalo bertandang rumah orang,.selagi tak dijemput duduk,.jangan duduk..kalo tuan rumah duduk atas lantai, kita ikot duduk atas lantai,…kalo time tu kita duduk atas kusi,.mai orang tua,..duduk atas lantai sebab takdak kusi,..kita turun dari kusi duduk sama atas lantai..cara orang lama mendidik supaya hormat menghormati….

        0

        0
      • Anonymous says:

        pemerhati komen bangang!

        0

        0
    • Anonymous says:

      aiiii pengantin duduk atas kerusi pun jadik hal, ade dlm rukun nikah pengantin kene duduk bersila nak benikah? suka besar2kan bende bodoh makcik2 gayah kgdotcom ni!! xde life ke wei??

      0

      0
  19. Anonymous says:

    astro penipu!!!! kata nk buat live…habuk pn xd…ei baek lg lau kt siaran tv3..

    0

    0
  20. lalalululili says:

    semoga berbahagia hingga akhir hayat.. perbaikilah diri anda setelah menjadi suami isteri.. jaga isteri supaya menjdi isteri solehah dan menjd suami yg soleh.. segala dosa si isteri ditanggung suami..

    0

    0
  21. ditto says:

    BODOH!!!!!!.. aku balik awal sbb kata ada live kt 104!!!!! tunggu punya tunggu xjugak keluar2…….

    ttba berita awani.. kata MAHAP sbb xdpt siarkan!!!!!..

    Banganggggggg sgt2!!.. ajar aku mcm mana nak saman?????

    0

    0
  22. iena says:

    sweet sgt dorang ny .untung laa da kawen .hehe .hope kekal smpai akhirat n dpat ank yg soleh n solehah .Amin .

    0

    0
  23. cici says:

    frust xdak live…. mencik hehehe,, anyway scha sweet seri pengantin

    0

    0
  24. Malisa says:

    meniru style lisa n yusry..ak dok sebelah

    0

    0
  25. pemerhati says:

    rugi tak join part time catering majlis kawen dorg ni pasal ptg td ade ceramah.. tp kalo tak g ceramah survival td lg RUGI!

    — tahniah schawal!

    0

    0
  26. triple j says:

    awani cakap tak dapat nak live, minta maaf, ada sebab2 teknikal. takpelah redha saja la, maybe betul. insya allah ada lah delayed version tu.

    anyway tahniah kepada awal n scha, sekali lafaz je tu. semoga kekal bahagia ke anak cucu :)

    0

    0
  27. Anonymous says:

    Astro PENIPU…!!!! Tak de siaran langsung pn….

    0

    0
  28. yaya says:

    dah kenapa kalau pengantin perempuan duduk atas and pngantin lelaki duduk bawah.. alahai nak jugak mempersoalkan ..

    0

    0
  29. tahniah astro kerana tidak menyiarkan live tersebut..kehkeh says:

    hahahaha… pdn muke xde kt astro.. expose sgt dorg ni.. ade org sabotaj kot..wakakaka.. yeye je ckp ade live..kahkah..cian..

    0

    0
  30. Abie says:

    Aper sey.. kata ader live. Siap tutup laptop terus sbb nak tgk.. sekali takder… Astro nie aper sey.

    0

    0
  31. auntie.... says:

    tahniah…..sweet, scha….berseri sangat

    0

    0
  32. ilove shya says:

    live pkl 10 plk herm!!…neway love both awal&shya..congrats

    0

    0
  33. xsuke says:

    nth..xsuke la diorg ni..scha ni gedik.dulu beriye2 dgn fahrin..dh selalu bkepit.xde seri lgsung.

    0

    0
  34. brock lesnar says:

    mnangis ar scha mlam ni…awal ni kuat tau…

    0

    0
  35. brock lesnar says:

    mnangis ar scha mlam ni…awal ni kuat tau…hehehe

    0

    0
  36. cokda says:

    cehh, penat saja tggu dpn tv smpai kul10.
    tgk2 xde pun. hampass! :P
    agaknya sbb bg tgk estro free sbb tu xbley nk siar live kot. bajet lariiiiiii

    0

    0
  37. shichan says:

    astro bengap!mentang x dak pesaing…..mnipu jo koje

    0

    0
  38. […] Jutaan tahniah kepada Awal Ashaari yang sebentar tadi telah sah menjadi suami kepada Scha Al Yahya dengan sekali lafaz sahaja. Mas kahwin pernikahan pasangan pengantin ini ialah sebanyak RM2050. Scha telah diwalikan oleh ayahnya sendiri. Kedua-dua mempelai sangat cantik berseri … Continue reading → […]

    0

    0
  39. AKU says:

    hmmm…kesian mak saya..kejap-kejap alih chanel sebab nk tengok majlis diorang ni..tp iklan je yg ade, tak iklan, ade video klip lagu..last2 hujan ribut petir turun kat tempat saya..siaran ASTRO tergendendala..then,..mak tutup TV dan terus masuk tidoooo..huhuhuuhuhu..

    0

    0
  40. Bengong punya meleis says:

    Bengong punya melayu, suma sibuk pakai tudung. Berapa peratus perempuan bertudung yang solat? Bertudung skarang dah jadi fesyen, konon bertudung tapi yang lain nampak sebab baju lebih ketat dari yang tak pakai tudung. Berapa ramai yang pakai tudung tapi berzina, dah kahwin tapi Ada affair dengan Jantan? Ada pulak komuniti expats yang Akan agree bahawa perempuan bertudung di M’sia ni lebih senang dibawa tidur Dari yang tak bertudung. Bukanke solat yang Tuhan hitung dulu untuk masuk syurga. My point is, isu bertudung ni dah overrated sampai terlupa melihat betapa jijiknya perangai perempuan melayu bertudung. Mengumpat lain, menipu lain, berzina lain!

    0

    0
    • cici says:

      apa pun kita berbalik pada hukum Allah, mana yg wajib kita tunaikan.. kita telek diri kita.. mana yg haram jauhkan.. sebagai org yg beragama islam, kita jaga akhlak kita, adab kita, perilaku kita, tutr kata kita dan penampilan kita.. walau mana pun kita berada mana mungkin org nak melemparkan kata-kata yg tak elok.. janji syurga hanya Allah yang tahu untuk hambaNya. sekurang-kurangnya dosa berkepala bogel kita tak ada dgn bertudung, yg lain-lain tak elok jauhkan terus.. jgn kita mampu nuding jari org itu tak betul org ni kurang org sana zina kiri kanan… sekali kita menuding, mungkin sepuluh jari org menuding kita.. wallahualam.. selamat berhijrah semua peace no war… p/s : selamat pengantin baru scha dan awal… moga bahagia hingga ke akhir hayat dan diberi keberkatan dan rahmat dari Allah.. peliharalah rumahtangga dan kebahagiaan yang Allah kurniakan untuk anda berdua…amin

      0

      0
      • Anonymous says:

        klu dh bertudung jaga kata2 jgn sampai menyakitkan hati org lain, yes kita x bleh nak tgk kurang org, but korg yg bertudung xleh nak amik perkata *atleast* aku bertudung terhindar satu dosa, sbb motif korg jd umat islam bukan hanya menghindar diri dr dosa x tutup kepala, tapi dosa keseluruhan..

        0

        0
  41. syafrieza says:

    pelik lak aku tgok..kalau ada artis kawen, mesti ada yg pertikaikan pasal tudung….awek/bini/tunang korang tu bertudung ke?? lantak die laa nak pakai ke tak…dosa dia laki dia yg tanggung…bukan korang…haishh

    btw…tahniah schawal….

    0

    0
  42. aku says:

    aku suke bace komen ko cici…..

    0

    0
    • cici says:

      kalau ko nak tau, aku jrg masuk beautifulnara, tp kengkadang buat lepas boring, aku skodeng gak tgk apa ada bijik butir kat dlm site nara ni… entry ok laa.. buat lepas bosan.. yg tak tahan pe ngomen..phuhh.. seramm baca… layankan aja..

      aku pun belajar berubah jadi baik dari hari ke sehari.. baik fasha sandha,scha,siti nurhaliza ker sapa ker.. kita doakan mereka semua kearah kebaikan dgn segera… jgn bertangguh.. nyawa kalau nak tarik takde tangguh walau sesaat… *tiba-tiba teringat bob kuman-alfatihah

      0

      0
  43. Anonymous says:

    Kepada yg tau nak komen buruk2 tu.. Kalo tak suka tak payah sibuk2 tengok gambar kahwin schawal ni.. Senang cerita kan.. Busuk hati betul korang ni. Hati berpenyakit hitam.

    Biar lah dia pakai tudung atau tidak, itu hak dia, antara dia, suami dan tuhan. Kita sesama manusia hanya boleh saling menasihati, dengan cara yang baik dan sopan. Bukannya dengan cara sindiran dan kata2 yang menyakitkan hati.

    Yang kata kena tunggu terbuka hati dan ikhlas untuk pakai tudung tu sememangnya salah sama sekali. Tuntutan menutup aurat adalah wajib, sama dengan solat 5 waktu, berpuasa di bulan ramadhan, dan juga tuntutan2 lain.. Renung2 kan..

    0

    0
  44. nenek mmahami says:

    mcm 2 manusia nie … org bt bnda baik pown nk maki hamun … org mcm 2 mmang xdew sivik :)

    0

    0
  45. lili paham says:

    mcm2 peragai manusia skrg … org bt bnda yg baik pown nk maki hamun … sthuu i la kn org yg mcm nie xdew sivik … n sllu ada perasaan hasrat dngki … mugkin dorg xdpt apa yg org laen blh dpt … n dorg nie xpena nak brsyukur dngn apa yg tuhan da kasi … :)

    0

    0
  46. zorraa says:

    Yg korang dok kecoh isu scha tk bertudung ni apa kes?? Biar laki dia la tanggung.. Bg aku dia tk kacau org pun !! Baik dari bertudung litup tp kacau rumahtangga org, mcm si artis tak popular yg nama ADDA (ex mamat sepah) tu nikah pakai tudung tp curi laki orang ! Dah la duit laki dia buat kawin tu sepatutnya bini n anak2 laki dia buat gi Mekah..tk ker rasa berdosa boleh kluar gmbar melentok2 kawin laki org..mmg muka tak malu !!

    0

    0
  47. zana says:

    tahniah !! semoga berkekalan hendaknye ….

    0

    0