Written by Bella | February 5th, 2016

Tahniah kami ucapkan kepada pasangan Akim Ahmad dan Stacy yang sudah sah bergelar suami isteri pada jam 10.15 pagi tadi di Hotel Shangri-La, Tanjung Aru, Kota Kinabalu, Sabah dengan dua kali lafaz.

Pasangan ini dinikahkan oeh Jurunikah Jabatan Negeri Sabah (JAIS), Tuan Haji Matlin Dimin yang berwakilkan wali iaitu abang kandung Stacy, Mohd Adam Hakimi Anam.

Akim menyerahkan mas kahwin sebanyak RM300 buat Stacy, walaubagaimanapun jumlah hantaran masih belum diketahui.

Sumber Berita: Instagram officialhlive

Teruskan bersama Beautifulnara.com untuk update selanjutnya.

34 responses to (TAHNIAH) Akim Sah Bergelar Suami Kepada Stacy Dengan Dua Kali Lafaz

  1. nara says:

    tahniah

    0

    0
    • Anonymous says:

      tahniah stacy.. cantik bertudung. moga satu hari nanti stacy bertudung. apapun ini permulaan yang baik. abang kandung pun dah masuk islam rupanya.. tahniah.. moga dirahmati Allah..

      0

      0
    • ju on says:

      so sweeeeeet. love you both. akim n stacy. semoga mnjadi mukmin sejati dan akim mmbimbing kuarga dgn baik.

      0

      0
    • Peace says:

      Korg.. Nak tanya.. Anak stacy tu masuk islam sekali ke. Atau kekal dgn agama asal. Ataupun anak dia mmg islam? Sorry, ketinggalan zaman sikit. Thanks pada yg tlg jawabkan

      0

      0
    • Anonymous says:

      akim dan stacy kita kena ingat kentut itu nikmat ALLAH

      0

      0
  2. kutu says:

    tahniah stacy & akim.
    selamat pengantin baru.
    baru tau stacy ada abang kandung yang dah peluk islam.

    stacy sangat cantik bertudung
    semoga dipermudahkan semua

    0

    0
  3. jemah jem jem says:

    tahniah akim & stacy.. moga rumahtangga sentiasa dirahmati Allah swt

    0

    0
  4. neutral says:

    yes…amin..so sweet stacy..tak sabar nak tunggu update terkini dr beautiful nara…harap2 ada gambar sweet akim@stacy

    0

    0
  5. ustajah says:

    tahniah stacy & hakim. semoga perkahwinan diberkati dunia dan akhirat. macam ni laa contoh terbaik. orang yang baru memeluk Islam pakaian nikah dia lagi elok dari yang dah sememangnya Islam.

    0

    0
    • Titak says:

      Betul tu. Tkde tetek nak terjojol padahal nikah dekat surau dgn baju hitam dia. Ni stacy nikah kt hotel sopan je. Malu lah

      0

      0
  6. Anonymous says:

    tahniah…moga kekal hingga ke jannah..amin..

    0

    0
  7. kaki tabur says:

    mase nikah elok je tutup semua…tunggu mase sanding..nahhhhh…

    0

    0
  8. Anonymous says:

    tahniah..to akim sila jaga & bimbing stacy baik2..personally i nampak attitude stacy dari luaran lembut & beradab mesti senang nak lentur..

    0

    0
    • minah jambu terlajak habis says:

      ye la tu…tu korang Nampak dia kt luar mesti la dia lembut nanti la kalau ngan laki baru dia tunjok kan dia punye kaler eemmuahh hahaha…!

      0

      0
  9. Aku adalah aku says:

    stacy lawa!

    0

    0
  10. miss kanye east says:

    Tahniah Stacy dan Akim , semoga perkahwinan ini kekal sehingga ke syurga, Amin .

    0

    0
  11. Anonymous says:

    Skali lafaz ke dua kali?

    0

    0
  12. Anonymous says:

    ko ni mngutuk je tau. hbis smua phala ko bgi kt dyeorang

    0

    0
  13. #manusia says:

    ko ni mngutuk je tau. hbis smua phala ko bgi kt dyeorang

    0

    0
  14. datin says:

    Ahalah, betul jugak kata KUIS SUKI. KUIS SUKI kalua dosa kecil baik awak tanggung dosa dia !

    0

    0
  15. Grey says:

    Alhamdulillah..tahniah Akim & Stacy. Moga kekal bahagia smpai ke jannah..

    0

    0
  16. Anonymous says:

    Tahniah to both of you. n welcome to islam stacy. kita ptt gembira dgn adanye umat nabi yg baru.

    0

    0