Written by Bella | July 20th, 2017

Penyanyi T.O.P daripada kumpulan popular Korea, Big Bang dijatuhkan hukuman penjara tertangguh 10 bulan atas tuduhan menghisap ganja . T.O.P ataupun nama sebenarnya Choi Seung-hyu mengakui bersalah menghisap ganja sebanyak empat kali di rumahnya di Seoul, Korea, sekitar Oktober tahun lalu.

T.O.P ketika ditemui pihak media  di mahkamah berkata, beliau kesal dengan apa yang berlaku dan memohon maaf kepada peminatnya.  Mahkamah berkata, jenayah berkaitan dadah memerlukan hukuman berat kerana ia memberi kesan negatif kepada keseluruhan masyarakat, tetapi penyesalan penyanyi itu berhubung tindakannya turut diambil kira.

Terdahulu, penyanyi ini dimasukkan ke wad ICU akibat kelebihan dadah. T.O.P  juga telah dibuang daripada Balai Polis Gangnam sebagai sebahagian latihan ketenteraannya kerana didapati bersalah mengambil marijuana.

Sumber Berita : BH ONLINE

10 responses to T.O.P Big Bang Dihukum Penjara Atas Tuduhan Menghisap Ganja

  1. Anonymous says:

    apa yg bestnya ganja ni? bluwerkkk

    2

    0
    • minah jambu suka saahara yaakop says:

      Say nO to DRUG ok ..pandang masa depan..jangan sampai masa depan yg susah..hepi live with no DRUG…!

      4

      0
    • Chohkri Yulis. says:

      Sebenarnya ramai lelaki pandang ganja ni mcm rokok je….sme2 daun…asap de…tp bile kena tangkap br tahu langit tinggi dan rendah…hahaha

      1

      0
  2. anon VIP says:

    T.O.P will be spending two years in probation, but will have to spend 10 months in prison if he violates the condition of the suspension during those two years.

    5

    0
    • Julia julai says:

      Dia confirm kena penjara 10 bulan? X paam la sebab de sebut tertangguh (suspended). Maksudnya x confirm kena penjara 10 bulan?

      1

      0
      • Saya Suka Saya Suka says:

        TOP kena probation 2 tahun jer but kalau dia buat any kesalahan lagi dlm 2 tahun tu, dia akan kena penjara 10 bulan. Which means, dia kena behave in those 2 years tu.

        Ada satu lagi perkembangan, walaupun dia tak dipenjarakan tapi utk rekod peribadi, dia dikira ‘dipenjarakan’ macam kalau kita isi borang minta kerja kan ada pengesahan kita pernah masuk penjara tak. Dlm kes TOP ni, let say la dia nak minta kerja, wlpun dia clean sbb tak masuk penjara but officially, dia mmg status banduan.

        I minat BB since dorg debut lagi and my bias is TOP but then, I still support dia. Lagipun dia mengaku salah kan.

        1

        0
  3. Joe says:

    Ganja konon, pegidah mcm aku x tahu artis korea ambik apa…hari ni penyanyi linkin park mati…dia ambik crank, meth…then dia ambik opium or ganja untuk slower down…tpi dia dh terlalu overdose dgn meth crank, sampai ganja dah x boleh slower down mind dia. baca statement dia dkt the sun uk…

    0

    0
  4. Disgrace says:

    This is nonsense. Top diberikan tempph pengawasan selama 2 tahun. Kalau dia ulang aktiviti tu BARULAH dia akan kena penjara 10 bulan. Ha mcm tu translate duhai beautifulnara. WHAT A DISGRACE TO MASS MEDIA. Oops does this even considered as media?? Kecil² taknak belajar English, dah besar mcm ni la jadi.

    3

    0
  5. ryu says:

    BUKAN PENJARA TERTANGGUH. Pemerhatian 2 tahun, jiwa ulang dan sabit kesalahan akan di penjara 10 bulan. OMG. Can you NOT report wrongly.

    1

    0
  6. Anonymous says:

    nak kena saman kot nara nih

    1

    0

Leave a Comment

Optional