Written by serenity | November 27th, 2014

Semalam kecoh juga bila segelintir peminat tudung Fareeda mengadu satu pertandingan yang dijalankan di Fanpage Mawar Fareeda tidak profesional apabila terdapat pertambahan syarat bagi peserta untuk memenangi pertandingan tersebut. Semalam melalui mStar Online Fizo Omar telah membuat penjelasan berhubung pertambahan syarat tersebut yang didakwa terpaksa dilakukan bagi menjadikan pertandingan tersebut lebih adil. Katanya:-

Pada asalnya kami memang buat peraduan ini secara santai sahaja dan tidak menjangkakan akan menerima beribu-ribu penyertaan sehingga membuatkan kami terpaksa menambah syarat tertentu supaya pemenang yang dipilih adalah benar-benar layak.

Kami dapat tahu ada yang menggunakan cara kotor dan tidak sihat apabila mereka menetapkan akaun facebook mereka secara auto like membuatkan gambar tersebut mendapat like secara automatik. Ia tidak adil kepada peserta lain yang menyertainya.

Beberapa peserta pertandingan itu sebelum ini meluahkan rasa tidak puas hati kerana syarat pertandingan yang sering berubah dan tidak profesional.

Komen daripada peserta yang tidak berpuas hati juga kesal dengan tindakan pihak Fareeda yang sering membuat perubahan syarat.


Asalnya, pemenang pertandingan itu akan diputuskan melalui jumlah like terbanyak untuk gambar peserta yang beraksi seperti Mawar dan Fizo.

Jelasnya, pemenang akan dipilih daripada 25 peserta akhir di majlis kemuncak yang akan diadakan di butik Fareeda di Bangi, 30 November ini.

Pada asalnya ia memang dikira berdasarkan jumlah like pada gambar terbanyak, namun kami tambah beberapa syarat lagi iaitu 25 peserta senarai pendek akan diuji sekali lagi di majlis yang diadakan di butik Fareeda di Seksyen 9, Bangi pada Ahad ini.

Mereka perlu mengkaji tentang latar belakang saya, Mawar dan Fareeda. Saya pasti pemenang yang dipilih itu nanti merupakan yang benar-benar layak kerana mereka akan dinilai oleh beberapa selebriti tempatan.

Fizo memberitahu yang dia terharu dengan kesungguhan peserta pertandingan itu yang sanggup meminta kebenaran untuk bergambar di depan rumahnya.

Saya perlu berlaku adil kerana ada peserta yang benar-benar berusaha untuk beri posing terbaik. Ada yang sanggup mencari kuda, bergambar dengan menara condong di Teluk Intan semata-mata meniru gaya saya di Menara Condong Pisa di Itali.

Ada juga yang meminta kebenaran pengawal keselamatan untuk bergambar depan rumah saya.

Tiga pemenang akan memerima hadiah wang tunai berjumlah RM 30, 000 dan produk tudung Fareeda.

Apa pun perkara yang telah berlaku diharap akan dijadikan pedoman untuk pihak Fareeda bagi mempertingkatkan kualiti penganjuran pertandingan lain di masa akan datang.

43 responses to Syarat Pertandingan Ditambah Kerana Peserta Guna Cara Kotor – Fizo Omar

  1. […] Pada asalnya kami memang buat peraduan ini secara santai sahaja dan tidak menjangkakan akan menerima beribu-ribu penyertaan sehingga membuatkan kami terpaksa menambah …read more […]

    0

    0
    • Anonymous says:

      klu buat pertandingan berapa bnyk like kat fb tu mmg bnyk la penipuannye makcik fareda oii, yg auto like, yg exchange fake id, and all.. takkan tu pun tak tau, sah2 pertandingan kat fb tu x adil.. samade makcik fareda yg bodoh atau pembeli n masuk pertandingan tu yg bodo?

      0

      0
      • Kalau buat pertandingan sape like paling banyak mmg cari nahasla..kalau nak tambah like berlambak software tambah like kat internet..siap pakai robot lagi untuk like..kalau internet marketer kicik punya hal lah..dieorg pn xde mase nk join contest mcm ni..ade yg beribu riban lagi dieorh blh dapat

        0

        0
        • parida says:

          Sbb dia x jangka la kot makcik berfaridah ni celik it x macam mawar bini dia tu..kata mawar tu tak bergadget sgt..tahu kerja je..sekali makcik paridah ni cerdik ghupanyaaa..kahkah

          0

          0
        • Abg nara pun kena warning ke .. says:

          Abg nara pun kena warning dngn Pareeda ke …. ? Entry tu dah di tarik balik …. sah2 kena warning … paling abg nara takut adalah saman … klu tak abg nara takkn tarik balik mcm slalu tu …. tak pun abg nara akn di beri Tudung Percuma berkoyan koyan ala ala brooch Otoman gitu dr stok2 yg lepas Dr Paredah … hihihihihi …

          0

          0
        • Abg nara pun kena warning ke .. says:

          Abg nara mana entry lama peredah naaaaa….. ?

          0

          0
        • Anonymous says:

          Kekadang terpikir gak….

          Kebulur sangat ker rakyat Malaysia ni dengan jenama tudung ni? Asyik kena hina jer dalam FB…

          kesian org kita yang dibodohkan sampai tiada kesudahan….

          0

          0
  2. hui says:

    mawar makin lama makin hilang serinyaa.. selalu make up kot..

    0

    0
  3. Anonymous says:

    rasa best rasa~

    0

    0
  4. lantak engko lah! says:

    Maka makin bertambah la kepoyoan dan keperasanan korg..bajet bagus je yer.

    0

    0
  5. gudangpetaidahbankrap says:

    terima jelah. yang salah pon rakyat malaysia jugak. terlalu mengagungkan artis2 malaysia macam ni yang dah terserlah kesombongan, keangkuhan, reply facebook official mawar tu pun sombong. diorang dah buat hal sebelum ni, kau sanjung jugak, so terima jelah benda-benda bangang ni. korang takde kerja ke apa nak join benda2 ni. cari kuda bagai, spend your money so much, fizo and mawar ni pedulik ke kat apa yg korang dan buat, dan spend. kang aku cakap bodoh, korang marah, tak baik pun, tapi tolonglah bijak sikit. selain they are getting cheap publicities, they are getting richer, diorang bertambah sombong, u guys end up what? sakit hati. but what can i do, orang2 Malaysia melayu ni (kebanyakannya) lebih suka buang masa tak tentu arah ke arah benda2 tak berfaedah, then meroyan bila ada tak kena. i rest my case.

    0

    0
    • paridahpijo says:

      aku sutuju 200%..

      0

      0
    • shaz says:

      setuju sgt2 dgn statement @gudangpetaidahbankrap….pertandingan ntah ape2…mcm syok sendiri pun ada…lagi satu, apala hebat sgt dgn tudung fareeda nih sampai kawan saya sanggup kluarkan duit 200++, 300++ semata2 nk beli tudung dorg…bagi saya yang tak berapa banyak duit ni, 200++ tu bleh beli macam2 keperluan anak…macam rugi je spend banyak tu semata2 nak beli tudung…sekadar pendapat…maaf ye kalau ada yang terasa…. =)

      0

      0
  6. pijot says:

    apa pendapat fizo dan mawar tentang admin fanpage fareeda yang “amat” bertauliah lagi bijak dalam berbudi bicara?

    0

    0
  7. nok gebuzzz says:

    beli tudung pareeda berebut,nak masuk bertanding pun berebut…,hadiah x d la lumayan mana.

    0

    0
  8. Toni Braxtoniah says:

    I N G G A :D

    0

    0
  9. fareeda akashah says:

    Entry pasal pertandingan tiru mawar fizo yg dua hari lepas mana? Apsal delet? Kena maki ngan admin fareeda ke nara kena sogok ngan fareeda…?

    Ala korang, admin tu bukan staff…mak si mawar ni sendiri…jgn tak caya, kalau staff takkan tak kena warning dari dulu lagi…ni mak si mawar sendiri la uols!!

    0

    0
    • idahh paridah says:

      Kan…mmg golongan depa..x mak nya bapak tiri dia…

      0

      0
    • Anonymous says:

      Kannnnn…pelik jugak bila entry pasal admin fareeda tu kena delete….

      0

      0
    • makcik jaga kedai runcit says:

      ha’ah…yea yea je kitorang komen kat sini..pastu kena delete…nasib baik skrg belum byk komen…dah banyak sampai ratus2 komen mesti nara delete punya…takot la tu…cuba try komen lagi dan lagi dan lagi

      0

      0
  10. admin fareeda patut resign says:

    lantak pi la syarat2 nak ubah pon..yg jadi persoalan pasal si admin fareeda yang biadap tu… si admin fareeda tu dah kena pecat blom??? kerja dengan butik jual tudung exclusive tapi admin haram takde budi bahasa… adab ke laut…

    0

    0
  11. Anonymous says:

    Heran apasal ada golongan yg kemaruk nak pakai tudung harga sampai cecah ratus2. Mungkin sbb inginkan kepuasan kot. Apa pun itu hak masing2 utk memiliki benda2 sebegini. Tp nti bila masuk kubur kain putih a.k.a kain kapan jg yg membaluti jasad kita. Bukannya tudung2 berjenama yg digila2kan tu

    0

    0
  12. Bugaboo says:

    Ok…. sila jawab Fizok & Mawak, apehal admin pareedah tu jawab cam noharammm aje? Apsal jawab cam budak takde otak? Jawabbbbb.. ke korang maik amik je sesape pun jadi admin ni? Cam takde otak je cara jawab. Ni ke strategi nak jaga hati peminat korang?

    0

    0
  13. ada ak kesah says:

    aku tengok yg mna pkai tudung fareeda nie muka sama j..x da pown jd cntik mcm puteri frozen 2 haizz -_-”,bila ak nak g keja j..ak sllo lalu depan butik fareeda 2 msti akan ada orang tggu nak beli ciap bawa ank kecik lagi..kdai buka pukul 9.30am tapi ak g keja kol 7.20am..awal gila tunggu myb yg mna tggu awal ley dapat dscount kot kan?huuhu

    0

    0
  14. ape motip pertandingan ni n hebat sgt ke couple ni kt msia?mungkin juga parida nak mengembalikan kegemilangan (gemilang ke??) tudung dia memandangkan customer dia kt bangi jatuh merudum gara2 tokey n staff parida sendiri yg kurang ajar pd customer yg beratur panjang bejela..aku tau ni pon sbb akk cleaner kt opis yg bgtau..dia buat part time beratur nak dptkan nombor masuk kedai parida tu…mmg da x ramai lg org kt situ..kalo tak buat semak je sampai penuh dpn bank nyusahkan org.

    0

    0
  15. ikhwan says:

    jenama tudung fareeda memang ekslusif, bukan semua orang boleh beli.

    0

    0
    • rania amyra says:

      excusive ke? tnpa perlu mengira piwaian bertudung? mahal tp pendek? ko wakil dr paridah ke ikhwan?

      aku yg mampu ni pun x hingin nk beli la sbb rasa cam membazir, sbb rm200+ aku dpt 1 jer tudung, baik aku beli barang dapur dan simpan…lbh afdal lg aku beli jer tudung2 yg bkn band paridah ni…

      sbb apa? sbb gan rm200+ tu aku bleh dpt 5 6 helai tudung oiiii….dan yg penting labuh… bertudung bkn sbb fesyen tp sbb wajib tutup aurat!!!

      0

      0
  16. bruneian says:

    buang masa saja dan buang tenaga , dan juga fizo omar tidak layak menjadi pengacara dalam program pu tidak munasabah.

    0

    0
  17. Melati says:

    Hoi…ko ingat org Malaysia Hadap…sgt gan ko punya tudung…setakat peraduan dpt tudung tu..jgn lah ko buat citer konon peserta guna cara kotor…..yg sebenarnya ko tu guna cara kotor konon buat citer org guna taktik kotor…kelakor lah cara ko promote, cari lah stail lain Fizo, bukan nya menhina peserta konon nya kemaruk gan ko punya tudung..Pungkok lah ko Fizo…jgn hina org , takder nya org Hadap sgt gan ko punya tudung tu…jgn suka2 jer reka citer…

    0

    0
  18. stress juga kadang2 mengadap PC lama sangat. sampai sakit belikat jadinya. kenalah cari tukang urut pula ye.

    errmm… kenapa mcm dah tak ramai komen kat post nara ni.

    0

    0
  19. liwa says:

    buat contest brand paredah….klu amek tau pasal paredah punye tudung n mawar memang patutla…tp yg nak kene amek tau pasal si pizo ne apehal….poyo je ko ne….nk kate popular tu xde la sgt…belakon pn mcm kayu…hadoiiiyaiii…

    0

    0
  20. Anonymous says:

    aku tak suka fesyen tudung fareeda ni.. nmpk tak kemas,singkat,serabut or watsoever n sakit mata memandang (mungkin krn kepelbagaian color tudung tu).I lebih tertarik pd tudung jenis ‘shawl’ atau ‘bawal’ (act I tak tau sgt pasal tudung2 ni…) yg lebih sopan n si pemakai nampak cantik and manis jer mata memandang..seriously.sekadar pendapat dari non-muslim mcm aku.and I am not ‘fareeda haters’…

    0

    0
  21. ape-ape je says:

    xminat aq ngan kapel dua ekor ni bajet hot je

    0

    0
  22. insaf lah says:

    Mcm2 la korang ni..hati bule bersihkan sikit x..biar la dkt dorg nak buat pertandingan ke..nak jual tudung 200 ke..500 ke..ada kaco hidup korang ke?jenis xreti tgok hidup org lain bhagia..ish3

    0

    0
  23. Drp masuk contest ni baik masuk contest lain..teka silang kata ke cari bende tersembunyi ke..buang karen je masuk contest mcm ni

    0

    0
  24. LUHAN says:

    ‘Mereka perlu mengkaji tentang latar belakang saya, Mawar dan Fareeda’.. kepoyooan ada di stu…bajet bestt mamat nie…

    0

    0
  25. Anonymous says:

    Kenapa kena kaji latar belakang jantan poyo ni pulak ye?tak paham aku dia pembuat tudung 2 ker…dia yg punya syarikat tudung ni ker?atau dia pemakai tudung pertama tok janama tudung ni? Lawak la mamat poyo ni…belakon tk laku dok tumpang nama bini nk popular le 2….kesian…kesian…..jantan tk tau maluuuuu..dok menyendeng ketiak bini jer keja ko!!

    0

    0
  26. FIZOmakantahik says:

    EHH LAKI BINI BODOHHH..KAU PUN SAMA LETAK AUTO LIKE SBB TU INSTA KAU DGN FB KAU RAMAI JE LIKE..WALHAL TAKDAK ORG SUKA KAU PUNNN…PUUIHH

    0

    0
  27. FIZOmakantahik says:

    Yang kemarok brand haramjadah ni memang bodoh lahh..tu je mampooo aku ckpp…mana tak kaya fareedaKarNO..modal tudong rm10 jer..harga jual beratus2 sehelai..yg beli tu jugak yg bodoh..so jgn jdi bodohhh….

    0

    0
  28. FIZOmakantahik says:

    TUHAN tak suroh beli tudong modal rm10 jual beratus selai utk tutup aurat…aku tgk yg kat pasar malam tu lagi lawa tudung2 nya dan mengikut tuntutan cara bertudong..tudong fareeda buat tudong saji pun belom tentu boleh #mawargigibesar #fizosebenarnyagaydrkelate

    0

    0
  29. Aku ade tudung saji? Sape nak beli? RM450.00 satu. Boleh muat 5 pinggan dalam tu? Ade yang berminat? Pm cepat2

    0

    0
  30. Anonymous says:

    Like byk kali tu taktik kotor ke, tu bukan kotor..tu ngelat…kotor tu macam politik ke ..atau main jahat ke….ade ke like byk2 tu awak kata taktik kotor…kasar tu bahasa, kesian peminat2 yg kemaruk nak menang tu…di hina free2…je…sanggup korang yek…siannnn…

    0

    0