Written by AbangNara | January 14th, 2014

Alhamdulillah. Jutaan tahniah diucapkan Syamsul Yusof dan Puteri Sarah Liyana. Ternyata memang benar keluarga Syamsul telah pun masuk merisik Puteri Sarah baru-baru ini. Mengikut perancangan, mereka berdua bakal dinikahkan bulan Februari ini. Benda baik haruslah dipercepatkan. Semoga segala perancangan dipermudahkan buat mereka berdua.
syamsul yusof dan puteri sarah liyanaPerkara ini telah disahkan oleh ibu Syamsul sendiri iaitu Datin Patimah Ismail. Kata Datin Patimah kepada Mstar Online:-

Majlis merisik itu diadakan secara ringkas dan saya telah menyarungkan sebentuk cincin di jari Sarah namun tiada sebarang majlis pertunangan diadakan kerana Syamsul mahu bernikah terus dengan Sarah.

Insya-Allah mereka akan disatukan pada Februari ini namun pihak kami masih berbincang tarikh sesuai untuk mengadakan majlis itu

Menurut Datin Patimah, Syamsul Yusof melahirkan hasratnya untuk berkahwin dengan Puteri Sarah Liyana selepas pulang dari menunaikan umrah baru-baru ini. Tambah Datin Patimah lagi:-

Kata Syamsul sepanjang berdoa di Mekah dia hanya nampak Sarah sebagai calon isterinya dan membuatkan dia lebih yakin untuk memperisterikan wanita itu.

Sekembalinya dia dari Umrah dia menyatakan hasratnya dan sebagai ibu sudah tentu saya berasa gembira dengan keputusannya itu

Saya lihat juga dia (Puteri Sarah) seorang yang sangat bijak malah keluarganya juga saya tengok sangat mesra dan mempunyai latar pendidikan yang tinggi.

Pilihan Syamsul, saya dan suami restu kerana kebahagiaan dia adalah kegembiraan kami sekeluarga

syamsul yusof dan puteri sarah liyana

Alhamdulillah. Restu pun sudah ada, jadi tiada masalah untuk mengikat perhubungan ini dengan tali pernikahan. Tahniah Syamsul dan Puteri Sarah. Semoga semuanya berjalan lancar.

56 responses to (TAHNIAH)Syamsul Yusof Nikahi Puteri Sarah Liyana Februari Ini

  1. ye saye says:

    Alhamdulillah…suke tgok diorg..sesuai cgt…salam Maulidur Rasul semue…:))

    0

    0
    • Anti Jantan Ting Tong says:

      Alhamdulillah…. nenda baik harus disegerakan…

      0

      0
      • Anonymous says:

        awwwww

        0

        0
        • Kai EXO says:

          bagus nya Syamsul Yusof ni…ni lah baru real man, semoga majlis kahwin nanti berjalan lancar…aku suka tgk kapel ni…sejuk mata memandang and sweet, untung nyer Puteri Sarah…aku plak tetiba rasa jealous hahahaha.

          0

          0
        • K.A.A says:

          sedih abg syam dah nak kawen dgn puteri… pape pon semoga bahagia…

          0

          0
        • Safiyyah Hanzalah says:

          kalau dah kedua pihak setuju nak kahwin.. itu kan dah dianggap bertunang dalam Islam walaupun tiada majlis (sumber:UAI)

          tapi saya suka.. bagai pinang dibelah dua hehe.. comel! semoga berjalan lancar

          0

          0
      • Neelofa says:

        untunglaaa,, kaya raya la ko si puteri sarah ni…

        0

        0
        • Anonymous says:

          puteri sarah .. mmg dah kaya la lofafake

          0

          0
        • incognito says:

          aku rasa ni org memfitnah Neelofa. Guna gambar Neelofa dan menyamar.
          tak kan lah org se cantik ni buat comment bagai orang yang tak berakhlak langsong ? Tak mungkin.

          0

          0
    • Ritu vs Aya says:

      Tahniah dan semoga majlis berjalan lancar. Seronok betul tgk loving couple yg x menunjuk2 hubungan bagai nak rak sebelum menikah ni. Baru la rasa teruja nak tunggu hari bahagia diorang. Tak jadi Wedding of The Year pon xper. Janji dpt restu keluarga dan perjalanan majlis ikut landasan agama Islam yg sewajarnya

      0

      0
  2. Anonymous says:

    sweettttt

    0

    0
  3. damai says:

    alhamduillah syukur. semoga majlis pernikahaan berjalan dgn lancar dan baraqoh. hope perhijraahaan ke2nya kearah keagamaan kekal abadi dan may Allah bless both of you, Ameen

    0

    0
  4. lalalila says:

    alhamdulillah….semoga semua berjalan dgn lancar…suke sgt dgn pasangan syamsul n sarah…sama cntik sma padan…puteri sarah pkai tudung mmg nmpk lagi manis n cntik skali..congrat…

    0

    0
  5. Namaku Amni says:

    Tahniah, x sabar nak tengok majlis perkahwinan mereka..

    0

    0
  6. tut says:

    alhamdulillah ….. mesti wat kenduri beso2 ….. syamsul ank org kaya .Jgn lupa menu kangkung goreng ……….

    0

    0
  7. ika says:

    alhamdulilah..tahniah :)

    0

    0
  8. Niniqaisara says:

    Alhamdulillah..moga rumahtangga yang bakal di bina kekal di dunia dan akhirat..

    0

    0
  9. Anonymous says:

    bagus btl le si shamsul ni ye…merisik jer x de tunang n kawin bulan dua..x yah tunggu lama2…x mcm retis y lain tu..pung pang..pung pang..tpi kawinya x jugak..merisik pn lagi…asyk ke hulu..ke hilir brsama jer…naik menyampah plk…

    0

    0
  10. Menyampah says:

    dua retis y kaki temberang pasal kawin…retis HINGGAP atau retis LALAT iaitu johan n fizz fairuz…

    0

    0
  11. Inspektor says:

    Kalu tgk raut wajah sarah ngan ex samsul (diana), dh boleh agak taste samsul ni msti kacukan mcm arab or mat salleh.. nti dpt ank msti lawa2.. hehehehe…
    Tahniah kepada bakal pegantin.. bulan feb akn tiba dlm bberapa mgu je ni..

    0

    0
    • oreo says:

      errr….tang celah mana muka puteri sarah tu mcm mat salleh ??
      muka melayu adalah, muka melayu pun cantik he3

      0

      0
      • nenek masih dara says:

        ko ni lurus mcm sudip la… kan inspektor tu ckp mcm ARAB or MATSALEH.. mean syamsul suka cr yg mix.. nenek tgk adalah nmpk arab muka si sarah ni…

        0

        0
        • joyah says:

          sarah ni muka org asia yg berwajah manis lah, cer google pic dia.
          fakta kau syamsul suka mix tak boleh terima lah, ex gf syamsul yg lepas ada yg muka melayu tapi yg pasti taste syamsul ni org yg cantik.

          0

          0
  12. Tailong says:

    Tema kawin romantis rempit ke gangster? Nak suggest tayangan astro exclusive tapi mesti dah ada upload kat YouTube LOL

    0

    0
  13. Huargggg . Jelesnyaaa. Kenapa syamsul pergi ke sarah ? sedih .. haha . tp ppe pun tahniah buat mereka berdua . secocok. Sama cantik handsome.. hehe .. semoga kekal. aturan Allah itu cantik. dulu bercinta dengan orang lain skunk kahwin dengan orang lain. itu namanya jodoh . tak sangka .. semoga kekal . amin… salam maulidurasul semua.. :)

    0

    0
  14. Islam Indah Cinta Ana Enti says:

    Salam, moga Sarah dan Syamsul akan buat drama dan filem dakwah yang ada class lepas ni.CINTA ANA ENTI.

    Bahagia dunia akhirat.

    0

    0
  15. mj says:

    better dr Diana Danielle yg smpi skrg x btudung…

    0

    0
  16. sukaki says:

    Nanti ada bangla tk puas hati ni..
    Harap lupakanlah kisah2 lama n move on…
    Suka minah ni…dah low profile..

    0

    0
  17. Kakak kau punya laki DZAR ISHMAEL says:

    Cantik nya Sarah ni ..
    Tak lama lagi jadila PERMAISURI SYAMSUL ..
    Bukan lagi puteri aje..

    Yg aku kesian sangat … Dayang2 yg da lama menunggu hulubalang balang yg poyo dan kaki hinggap tu..
    Kesian Dayang2 ada yg lari G CHINA .
    Ada yg jual KARIPAP .
    Dan ada jgk yg ikut kawin Omputih lagi bagus.

    So moral of the story jgn ingat org meniaga nasi ayam tak boleh dapat jodoh org ternama ok !!!

    Tahniah utk semua yg dapat jodoh mereka..

    0

    0
  18. Ida C. says:

    Alhamdulillah.. tahniah. Semoga kekal hingga ke jannah.
    Sama cantik sama padan!! Terbaik!!

    0

    0
  19. Aida233 says:

    Sejuk betul mendengar ucapan bakal mak mertua kepada bakal menantu perempuan. Zaman sekarang ni mana ada mak mertua yang puji menantu, kritik menantu adalah. Ayat paling best- kebahagiaan anak kebahagiaan ibu bapa juga.

    Tahniah semua!

    0

    0
  20. MAXMORA says:

    anak dara ke puteri sarah ni??..

    0

    0
    • kui3 says:

      hoi MAXMORA!!!kalau ko lelaki,jgn sampai adik2 perempuan ko kena balik apa yg ko cakap dkat puteri sarah ni…dan kalau ko perempuan,jgn ingat ko selamat kat dunia ni di masa-masa akan datang!!!better ur watch out ur mouth!!!

      0

      0
      • pening lalat says:

        haa..kan dah kne marah… haha..

        ko ni pn bangang jgak maxmora.. dara @ x, hanya dia dgn tuhan saje.. ko x yah nk sibuk hal dara dia.. skurang2 nye dia berubah ke arah kebaikkan dr ko bila nk brubah?? ajal x kenal usia hokeyy!!!

        0

        0
  21. yupSoi says:

    alahai bertuahnye sarah….
    ingat lg tang dulu tgok gmbar die tepi kolam dgn bf,mmg aku pkir hmmm dah lunyai minahni.bagusla dah berubah bagai,dr few pics aku tgok nampak ayuje,xde mulut itik sume
    congrats…

    0

    0
  22. lily says:

    aik? bukan haritu sarah kata dia n syamsulxde ape2 ke? ish3..xbaik tipu..berdosa..pastu fitnah ammar sbb buat citer..mungkin dorg bercinta lepas ammar kuarkan statement kot..

    anyway, skrg ni mmg trend artis ek asik ingt muka wanita kat Mekah? sebelum ni Johan nmpk muka lana..skrg syamsul pulak? anyway, aku x berniat nk perlekehkan sesiapa..but for me, lebih baik jgn libatkan Mekah or Al Quran dlm sesuatu yg belum pasti..kalo dah gila bayang, xyah smpai mekah, g masjid al-ikhwan pun nmpk muka sarah jugak.. haha

    apa2pun aku puji kesederhanaan dorg.. semoga menjadi pasangan yg diredhai..amin..

    0

    0
    • nenek masih dara says:

      xpe la xmngaku.. bnd blom jd.. nenek suka artis low profile cmni.. xde la ms bercinta duk canang 1 dunia.. time tu abes duk crita “sy suka die sbb die bla bla bla”.. tp bila putus “dr awal lg sy pasan pangai die”… bercintan cintun, bertunang xpyh dihebahkan… kawen tu bnda ptt diberitau 1 dunia takot jd fitnah… yela xbgtau da kawen duk berkepit sn sini, jd fitnah la org igt blom kawen…
      tp pasal ko ckp nmpk muka kt mekah tu mmg point menarik.. kot yer pon xpyh la cite… teringat lawak stupid johan..haha…nenek ketawa smbil guling2…

      0

      0
    • Juliana says:

      @lily
      time tu mungkin dorang belum apa2 lagi, skrg dah confirm kan
      jgn sama kan Syamsul dgn Johan si penipu tu…lain ok, Syamsul ni serious dgn Sarah…Johan ?? still bermadah ustaz taik kucing, nak menipu tak abis2..padahal org dah tahu dah rahsia dia

      0

      0
      • apa cerita juliana banos says:

        nak jugak juliana …tukar ar nama lain..menyibok je..
        p/s = sarah adalah contoh terbaik selepas diana amir .. love both..yeay! juliana tu ..wekkkkk!! sila tukar nama anda

        0

        0
        • Juliana says:

          juliana ni memang nama aku lah, apahal kau busuk hati sgt nak wekkk kan org…kesian kau..perasan org nak guna nama julianan bonos ha3

          0

          0
    • Husna Zulkifli says:

      TO lily
      aku tak rasa syamsul dgn sarah ni bercinta, mungkin dorang hanya berminat antara satu sama lain…kira mcm crush lah, skrg baru syamsul ada keberanian hantar rombongan merisik, merisik means bertanya dah berpunyer ke belum, pendek kata kalau ada jodoh tak kemana

      0

      0
  23. MAXMORA says:

    Kui3..orang berkata sebab selalu tengok gambar Putri Sarah ni di gelomeng dek jantan..itu je..jangan mare..adik ko ke?

    0

    0
  24. layan aje la.. says:

    mak datin suka bakal menantu krn orgnye bijak n berlatar belakangkan family yg berpendidikan.. hahahha.. kesian

    0

    0
  25. pukul 1:30 ptg says:

    alhamdulillah..sebagai pembaca yg melihat perubahan positive pada kedua2 bakal pengantin, saya hanya boleh mendoakan semoga majlis kalian berjalan lancar dan kedua2nya bijak mengemudi & melayari rumahtangga kelak. berpakat lah dgn baik, insyaAllah bahagia hingga hujung nyawa.

    0

    0
  26. karly says:

    Begitu lah seelok2 nya, restu ibu & ayah adalah penting dlm setiap perhubungan.. Semoga sentiasa mendapat keberkatan di dunia & akhirat… Amin..

    0

    0
  27. Syok Bola says:

    tahniah untuk Syamsul dan Puteri Liyana..

    0

    0
  28. cik kelam kelibut says:

    suke tgk dorg ni..walaupun syamsul tu bolehla dikira jutawan, still low profile n xmenunjuk2..maybe ade hikmah disebalik cetak rompak filem dia dlu..dalam dia melayani rase kecewa, dia terus berfikir kenapa didatangkan ujian pada dia..so, alhamdulillah setiap berlaku tu ade hikmah..tengok syamsul sekarang pon dah berubah ke arah lebih baik..moga filem dia lps ni lebih cenderung ke arah agama..insyaAllah..

    0

    0
  29. […] (TAHNIAH)Syamsul Yusof Nikahi Puteri Sarah Liyana Februari Ini (50) […]

    0

    0
  30. Anonymous says:

    Ok la 2,alhamdulillah

    0

    0
  31. ex coursemate sarah says:

    si sarah ni bukan kena repeat 3 kali ke BEL(English) kat UiTM dulu.. lahir kemain kat england..hope kali ni kau betul2 berubah la kan..cuma lately ni aku tengok syamsul sensitif bebenor…asyik hangen je..sudah2 lah..dah mula berubah ke arah kebaikan xsmestinye ko bole bom smua org sesuka hati..kita pun penah jahil..sok lusa xmustahil org yg ko bom tu lg sempurna imannya.. #supporterSyamsul sila la mlenting… huhuhu.. xkuase makk..

    0

    0
  32. incognito says:

    helo ex coursemate……..apa punya kawan le kamu ni, dengki sangat pada Sarah ? Kamu graduate 4 flat ke ?
    Facebook, Microsoft,Apple ……built by dropouts…..the Titanic? ……. built by professionals!
    ada faham ? mana school lu pergi ?

    0

    0
  33. […] (TAHNIAH)Syamsul Yusof Nikahi Puteri Sarah Liyana Februari Ini (55) […]

    0

    0