Written by AbangNara | September 11th, 2013

Ini satu berita sedih buat industri filem tanah air. Bukan semua orang berbakat sehebat Syamsul Yusof. Abang Nara memahami betapa kecewanya Syamsul Yusof apabila hasil karyanya iaitu KL Gangster 2 disebarkan kepada umum sebelum tarikh tayangan. Penat lelah selama ini terasa tidak berbaloi langsung.

syamsul yusof retired

Berita ini telah disampaikan oleh Syamsul sendiri iaitu Datuk Yusof Haslam ketika malam gala tayangan filem KL Gangster 2. Kata Datuk Yusof Haslam:-

Dia kecewa sangat. Dia kata, dia tak boleh terima apa yang berlaku ni. Saya faham perasaan dia. Sebagai anak muda tentunya dia sukar berdepan dengan situasi begini. Sebab itu hari ni dia tak boleh datang. Sebelum saya ke sini tadi, saya ada katakan pada dia supaya cekalkan hati. Saya akan terus menyokong dia walau apa pun yang berlaku.

Tapi yang saya risau, dia kata dia nak tarik diri daripada industri filem. Dia dah tak mahu mengarah lagi. Syamsul ni jenis degil, kalau dia kata dia nak buat sesuatu tu, dia akan buat. Ini yang cukup membimbangkan saya. Sebenarnya saya juga jadi tak keruan gara-gara isu filem ini disabotaj. Tapi saya yang berusia 60 tahun ni kena tunjukkan yang saya kuat semangat di hadapan dia yang baru berusia 29 tahun. Iyalah, budak muda ni kadang-kadang mereka ni tak cekal

yusof haslam

Berat mata memandang, berat lagi bahu yang memikul. Pelaburan sebanyak RM4.5 juta untuk menghasilkan KL Gangster 2 berkemungkinan tidak mendatangkan hasil apabila perkara ketirisan sebegini berlaku. Abang Nara yakin banyak fikiran negatif berlegar di kepala Syamsul sekarang. Nasihat Abang Nara, percayalah kepada ketentuan dariNya. Rezeki itu dari Allah. Perkara yang sudah terjadi adalah di luar kawalan kita. Banyakkan berdoa. Sesungguhnya Allah mendengar doa orang yang teraniaya.
nona
P.S: Mahu membaca majalah Nona di smartphone atau tablet anda? Dapatkan edisi terbaru dengan harga yang lebih murah hanya di Emall Karangkraf. Banyak sangat pilihan yang ada di sana. Silalah pergi lihat.

98 responses to Syamsul Yusof Nak Tarik Diri Daripada Industri Filem

  1. jijie says:

    syamsul dh mengalah??? merajuk la tu…

    0

    0
    • fefeeling says:

      bajet org nak pujuk lettew..pastu nk buat comeback..atas alasan menyahut cabaran n permintaan ramai.ppuiihhh! yo yo buat citer gangster, tp hati mcm macai jahhhh… motep ko nyah???

      0

      0
      • candylala says:

        gilooo…..pehal ngko ni abam samsul..buat penat ak minat ngko…suke ngko je nak buat statement kerlasss gitu….ngko jgn risau laaa abam samsul woi…
        x best pon tgk kat cd tuh…ngko tggu jela time tayangan nanti beratur beli tiket sebab tgk kat wayang lgi CENGGINI HAAAA * thumbsup

        0

        0
        • Lembu Gemok says:

          Chill Syamsul..tunggu kutipan selepas habis tayangan nanti..ingat ada rakyat malaysia yang mengerti, dan menghargai karya anda..aku akan tonton citer ni kat wayang…ok…don’t give up bro.~

          0

          0
        • K.A.A says:

          dah jadi mcm hans issac lak nak mengundur kan diri… hans issac tu harus la undur sbb cerita mcm kambing.. awk tu berbakat rugi la ada pengarah muda yg cepat give up mcm ni…

          0

          0
        • bagus la. berilah peluang pada adiknya shafiq utk mencipta nama sebab adik dia lagi bagus mengarah.

          0

          0
    • Anonymous says:

      baru sekali terkena dh nk majokk?
      tak cukup kuat cam papa ida, yelah dia ni tak pernah susah, terus2 je naik atas
      papa dia bersusah2 dulu baru naik atas.

      0

      0
      • oooo says:

        mana ko tau dia skali kne..entah2 dah mcm kpayahan dia tempuh spnjg dia terlibat dlm dunia seni nie..myb kita jer x tau..kita kne tipu 100 hingt pon terduduk..ni kn plk dia berjuta..4.5 juta beb..pnt lelah lg..nk siap kn film makan masa plk tu..ingt sng ke..
        papa dia kuat sbb papa dia org lama..dah bnyk pengalamn..xkn org tua nk melaung melalak nk sentap bgai..dia kne la tunjuk kuat wlaupon dlm hati sedih..lg stu..balik2 kata si shamsul nie naik sbb bapak dia..x bermula dari bwh..dah dia di lahirkn sbgai ank yusof haslam..nasib dia la tu..tp x bermakna dia trus leh jd pengarah..lau dia tu xde ksungguhn..x usaha blajar selok blok dunia film..ilmu film..ko ingt sng nk jd pengarah..pikir la sikit..bermula dr bwah x semestinya jd penbacuh air kt set dulu..setiap manusia ada lorong msing2..tp mcm mana kita nk bjya jd d best tu atas usaha kita laaa..dr kecik lg kot dia dok mgikut ayah dia kt set blja cara2 bikin film..kita nmpk n bckp mmg sng..org foto video mcm aku nie nk siap kn video pon mlongok dpn komputer hari2..nie kn plk dia nk blja cara2 buat film..blja mngarah..mcm mana nk arah plakon..mcm mana nk edit..itu ini..drama la..film la…tp dia usaha sbb dia minat..cer banding kn zaman remaja kita fun dok gumbira sna
        sni..yg dia zman remaja dok hbiskn blja smua2 bnda tu..dia mdewasa kn khidupan dia utk bnda yg dia minat..so x mustahil la dia rasa down sgt bila kgagalan blaku..

        0

        0
      • papa ida papa ida papa ida papa ida papa ida papa ida papa ida papa ida

        0

        0
      • amaleena says:

        saya sudah menoton cter abg syamsul..sanggat best dan seronok..saya suka abg syamsul buat cter…jangan putus asa abg…saya akan tetap menyokong abg syamsul..jangan give up…saya percaya mereka yang curi cter kl gangster ini pasti akan dapat balasan..kami peminat sentiasa sokong abg okey

        0

        0
    • ayam jepun says:

      DENGAN PENGUNDURAN DIRIMU ! COMFIRM MIG DENGAN KUNCU2NYA AKAN SEMAKIN MERCUNI MASYARAKAT DENGAN MOVIE SAMPAH NYA !!! OHHH ,, JANGAN !!!!

      0

      0
    • FAKKA says:

      Setuju…

      Jalan rezeki bukannya satu… banyak lagi… ngko boleh cuba berniaga burger bakar… atau melanjutkan pelajaran di giat MARA dengan mengambil kursus binaan. Nanti boleh ambil upah membina rumah… Atau klu ada modal besar, boleh cuba bisnes ais kiub. Ini cuma cadangan aku.

      0

      0
    • Leo says:

      ade hikmah semua ni.. cerita belum kua panggung pun dan belum tahu lagi hasil nye macam mana.. kalau tak capai target maknenye rezeki takat tu le Allah nak kasi…

      0

      0
    • Industri filem malaysia sampah says:

      Baguslah kau berhenti mengarah syamsul. Kurang sikit filem yang merosakkan akhlak n mentaliti budak2 muda sekarang.Tengoklah filem macam mana yang kau buat, kau filem tu tak ikut syariat islam tak dapatlah redha allah. Moga kau renungkan2 semua ni syamsul. Ada hikmahlah atas sesuatu tu. Filem malaysia sekarang memang tak payah tengok dekat wayanglah, tup2 keluar dekat astro jugak. Wasting money and time. Filem yang paling tak payah tengok metrowealth punyalah, dari sempit ke semput. Macam2lah filem dia tapi sorry tu say ‘rubbish’. Sekian, sekadar berkongsi.

      0

      0
    • Tina turner says:

      Da tgk da klg2.. Citer best gk la.. Tgk la kalau rajin nanti klua wayang bley g tgk lg. tp kalau ada filem best lain time tu aku skip la klg2 ni.. Apa2 pon syamsul takziah apa yg berlaku n tahniah klg2 mmg filem hebat

      0

      0
  2. jo says:

    dasyat punya merajuk. nanti dah balik modal mesti x jadi brenti

    0

    0
    • dena says:

      berniaga bukan setakat balik modal… die nk jugak meet higher expectation… mane tahu ada niat nk bg bonus kt staff… krew2..abg jaga lampu…pelakon ok lah lg…tp org2 blakang tabir tu…. penat lelah… kalau modal 4.5 juta… kalau balik modal 4.5 juta.. mane hasilnye? mcm x buat ape2 la…baik simpan je duit tu dr dulu.. kalau x dsabotaj maybe dpt 7j atau lebih..kan?

      0

      0
  3. mungkin ada hikmah di sebaliknya…. anggaplah ini ujian dariNya… kpd pensabotaj.. tahniah anda adalah pencuri paling keji.. kepada penonton.. sokonglah filem tempatan,marilah ke panggung wayang byr tiket sendiri lg feelllll…..

    0

    0
    • Leo says:

      Yang syamsul kecewa sangat tu sebab dah ramai sangat yang dah tonton cerite ni secara haram.. macam masyarakat tak support dia, sepatutnye jangan tengok lagi tunggu la di pawagam nanti (walaupun bende tu dah di depan mata)… itu lah sokongan dan harapan yang dia perlukan… dia juga seolah kecewa juge dengan para penonton… walaupun kesalahan nye berpunca daripada itu perompak yang mengkhianat…

      0

      0
  4. Jamilah Jemali says:

    dont worry shamsul.. even i dh tertgk kl gangster 2 tp i tetap masuk panggung demi u.. u jgn berundur yeee.. :)

    0

    0
  5. shuib says:

    Lu jangan risau samsul..wa tengok lu punya cerita kat panggung nanti..

    0

    0
  6. Anonymous says:

    laa..baru kena sikit..
    x ckup kuat cm papa dia

    0

    0
  7. saya ok jer!! says:

    SOL SOL SOL.. PLEASE DONT STOP….

    0

    0
  8. mak jemah says:

    ade hikmah semua ni.. banyak2 la bersabar.. renung2 kan dan selamat beramal.
    :-)

    0

    0
  9. Mimi says:

    Dugaan kecil je awak. Dugaan orang lain lagi besar.
    Kuatkan diri minta petunjuk dari Allah k.
    Tabahlah.

    0

    0
  10. melati says:

    Elok lah …buat filem pun jalan citer sama jer takder perubahan..jalan citer yg boleh dibaca oleh penonton sebelom citer abis.

    0

    0
  11. Anonymous says:

    dont worry i xsabar nak tgk kl gangster 2 dgn tunang i nanti kat wayang

    0

    0
  12. Peminat filem melayu says:

    Dah tengok trailer filem ni di panggung last week. Memang nampak hebat sangat. Tahniah Syamsul. Insyallah akan pergi tengok nanti. Siapa lagi nak sokong filem melayu kalau bukan org kita sendiri? Jangan dok hadap filem omputih aje!

    0

    0
    • gulahati says:

      kau tengok trailer? aku dah tengok lapan kali…… balik ni nak tengok lagi sampai hafal skrip so dekat wayang nanti boleh aku ulang semua skrip nya..
      hahaha……

      abg sol.. aku pergi nanti.. dont worry.. (itu pon kalau ada wang lebey.. minyak dah naik skg malas betol nak bazir2..)

      0

      0
  13. Anonymous says:

    yela…dari asyik buat filem gangster lg bagus berhenti buat filem

    0

    0
  14. adnan semput says:

    hek eleh, syamsul berundur, hans berundur. yg tinggal abg david teo yg akan sogokkan kite dgn filem2 sampah. aduhai!

    0

    0
  15. BABABYYY says:

    KEPADA SEMUA.. JOM TGK CERITA NI KAT PAWAGAM!!!!!!!!! SYAMSUL,, I SUPPORT U BRADER.. RELAX…. NI DUGAAN…

    0

    0
  16. melatis says:

    elok lah tu ..selagi ader Zizan dlm filem melayu memang rosak industri filem.

    0

    0
  17. ceta mlayu says:

    baru jd cmni nk mengalah…cuba nynyi lagu relax brother..brother relax..hahhahahaa

    0

    0
    • ORG MELAYU says:

      sedap je ko ckp ek?cube ko kne sabotaj..marah x?marah kn?ko hengat 4.5j tu sikit ke?penat lelah die,pelakon2,krew2 lg..nk gelak2 pulak ko kn?..ini x lawak hokeyy!

      0

      0
  18. ape2 je la says:

    syamsul bkn merajuk la… mmg btol die frust.. tp skrg die kn dh slow2 tgh berubah. faham2 la dlm industri ni xleh nk elak dgn benda2 y btentangan dgn islam, so die sbgai pngarah secara xlangsung mnanggung gk dosa2 tu. ala tgk ajela KL Gengster2.. wlpn i blom tgk lg tp dgr2 ade adegan2 y xpatut ada sbgai filem melayu. patutnye kite sokong die bkn ckp y bukan2. doakan y die akn bjaya dlm ape jua bidang y die ceburi.

    0

    0
  19. gigi emas says:

    Undur ke tak undur ke…tak de impak langsung kepada industri. Supporting cerita melayu hanya buang masa dan duit…..Tak ade quality dan jalan cerita yg lemah

    0

    0
    • Zain Sardin says:

      Ala bro takkan laa sekali kene cetak rompak dah give up, budak skang manja sangat, lain kali buat laa citer best sket ada nilai seni, asik buat citer cam taik saper nak bayar gi tgk wayang, baik tgk kat youtube jekkk bole sambung2.

      0

      0
  20. Anonymous says:

    Yg komen negatif kat sini semua takda perasaan ke. Kenapa hati busuk sangat. Cuba korang ada kat tempat dia. Duit habis, tenaga habis nak buat filem. Tapi aku syak boyfriend puteri sarah kot. Dia kan bengang ngan syamsul. Haha

    0

    0
  21. kak leha says:

    abg syamsul u janganlah merajuk sayang… kalau u tak nak buat filem untuk orang lain tengok, apa kata u buat kan filem khas untuk kak leha jer… then kita jer yang tengok berdua, mesti bestkan abg syamsul… :)

    0

    0
  22. RaRiRu says:

    kpd syamsul, jgn la mngundurkn diri…jdkn ini semua sbg ujian,,..yg pnting, sy nk jgk tg0k citer nie kt wayang nt…huhuhu :)

    0

    0
  23. Anonymous says:

    syamsul ni jenis degil…..(bkn aku ckp,,yusof haslam yg ckp)

    0

    0
  24. hafizrahim says:

    Nak tarik diri sebab rasa rugi tak balik modal..bukan nak undur diri sebab dah berjaya menerapkan akhlak yang tak elok terhadap anak2 muda sekarang..well done.

    0

    0
  25. Inikali lahhh says:

    Aku dah tgk kl gengster 2 yg org sabotaj tu tapi aku tgk sekerat then delete trus movie tu coz gambar macam haukkkkk. ada mcm kaler2 hijau and blur skit. syamsul tak pyh risau sebab i dun think so org akan tgk movie tu. better aku tgk wayang,puas hati.

    0

    0
  26. Hmmm says:

    Aku rasa slh satu cara utk atasi mslh penyalahgunaan hakcipta ni ialah dr artis tu sendiri.masyarakat slalu n dah biasa sgt disogokkan dgn lifestyle artis yg mewah..brg2 branded,keta mewah,rumah besar,bercuti luar negara..bila tanya ttg hbgn dgn vvip,dorg ckp tu hasil titik peluh kerjaya seni dorg n bkn dr sponsor sapa2.jd masyarakat nmpk golongan artis ni hidup mewah atas kerjaya seni dorg.sbb tu masyarakat tnpa rasa b’slh bli brg copycat,download free etc..scra logiknya,utk apa dorg byr utk yg original sdgkan segala duit hasil titik peluh dorg tu akn pergi ke artis utk dorg jalani hidup mewah?aku ckp cani pn sbb aku pn golongan marhaen,tiap ari pegi keja tunggang terbalik tp still xda merasa pkai brg branded,ada keta mewah,ada rumah besar n bercuti luar negara mcm artis2 skrg.bru jd artis 4 bln dah mampu bli keta mewah.jd utk apa aku byr mhl2 utk bg dorg ni hidup mewah dgn hasil titik peluh aku sdgkan aku ada pilihan utk gna yg free..cma timbang rasa perlu ada la sbb “karyawan” mcm syamsul ni bersengkang mata perah keringat utk bg yg b’kualiti kpd masyarakat (wpn aku xska dia asyk buat pilem gengster ja..byk kesan -ve drp kesan +ve).byk bezanya antara “karyawan” dan artis ni wpn klo ikut term artis tu adalah golongan yg hasilkan seni..”karyawan” mcm dorg ni sgtla sedikit.cer golongan artis ni jalani kehidupan sederhana mcm golongan marhaen yg lain,msti org akn sapot industri seni tempatan sbb nmpk sama level ja..ni bkn soal dengki pd rezki org lain,wpn aku keja sederhana tp aku yakin keja aku ni xpnah buat aku lalai tunaikan t/jwb aku sbg muslim.rezki mmg masing2,tp sbb kita dlm 1 kitaran ni spatutnya ada win-win situation & timbang rasa.

    0

    0
  27. Anonymous says:

    alaaa saja bt gimik tu nak bagi reramai tgk kt pawagam heheeh…entah2 dorang yg sabotaj sndiri citer tu hihiii…….ala sama je ngan david teo citer mcm sampah entah ape2 balik2 pelakon yg sama nak bt citer feeling2 mcm kat hongkong n korea tp tak sesuai langsung dgn budaya Malaysia hakk tuiiiii pegidaaaa

    0

    0
  28. Kak Zue says:

    Orang tengah kecewa…. membawa hati la tu… biarlah dia pegi mencari ketenangan dan mengubat kekecewaan dier tu …. dah darah daging anak seni… jauh mana sgtlah dia boleh merajuk. Nanti dia balik semula la tu. Kalau tak sekarang, 20 tahun lagi

    0

    0
  29. antiSantan says:

    dun worry bro. kalau filem awak bgus,orang akan datang tengok jugak.plus bukan semua dah tengok. pd yg da tengok,leh la dtg ke pawagam lagi plak. cam korang dok ulang tengok movie best sampai 2,3x datang tengok. hehe mungkin hari ni xtau apa hikmahnya,mana tau lepas bis tayang untung lg lipat ganda.sapa tau? nway,jangan give up. filem2 bodoh byk sgt da skang.filem2 awak penyelamat (at least).sekian.

    0

    0
  30. sue says:

    Sabar….

    0

    0
  31. Inspektor says:

    Dear Sol,

    Aku akn tgk wayang cite lu, wlupn adik aku dh dpt ciplak, aku bkeras xnk tgk smpi tayangan kt wayang.. wlupn adik aku pujuk yg die ttp g tgk wayang, aku ttp xnk tgk ciplak punya..

    ok bro xmo sedih2.. lap sikit hingus tu…

    0

    0
    • dena says:

      yes, we share the same thought…. anak buah aku pun da ade copy ni,, siap buat tayangan lg kt klas die..bongok… siap suruh ag kitorang sumer kt umah tengok..aku da warning laki aku x bg tgok… biar org jahat macam mane skalipun ,kite jgn buat jahat kt org… itu je aku fikir… so aku xnk mncuri… filem die baik ke buruk ke,kalau aku nk tgok aku tgok kt panggung…drp mncuri filem,,baik ko mencuri kedai mas.. dosa mencuri dpt,,untung pun xde..x berbaloi langsung..

      0

      0
  32. hro says:

    ala…buat cite ntah apa2…bg tgk free pun tak hingin…byk filem ko tak de pengajaran…disko. rempit, sosial life…ingat baik utk remaja ke? elokla kalau dah nak tarik diri drp merosakkan minda penonton…

    0

    0
  33. Anonymous says:

    hehe …. hasil titik peluh yg halal ke, yg haram…kasi jelas skett..

    0

    0
    • ddd says:

      kita x tahu hasil titik peluh die halal ke haram… keje ko skarang ni pun ko tak leh sahkan 100% halal… tu antara individu ngan Tuhan,.,,, hasil titikpeluh kita yg x tahu lagi halal haram ni ni kita jaga betul2… kita tu refer to korang lah..aku surirumah…goyang kaki…

      0

      0
    • Anonymous says:

      yg kaut untung pasl ciplak crite ni pn belum tentu rezki halal ke x :3
      klau tokey cetak rompak bg mkn ank bini 2 kesian la..

      0

      0
  34. mama says:

    kesian syamsul .. klau aku pun kecewa, hasil kerja kita di sabotaj rugi juta2…harap syamsul tabah dgn segala ujian tuhan, semoga rezeki syamsul tak putus2 lepas ni..insyaallah.

    0

    0
  35. Fathul Bara says:

    Shamsul kena terima…ini semua sdh ketetapan Allah

    0

    0
  36. asek cedok je says:

    abg nara, sekarang ni asek cedok gossip dari rotikaya & oh bulan je eh..xbest betul la cmni..pegi semua blog sama je..

    0

    0
  37. RM fans!! says:

    Abang Syamsul kuatkan semangat tau!Apa-apa yang berlaku tawakal je pada Allah,banyakkan berdoa,jangan risau mungkin lepas terjadinya kerugian yang berjuta ni,abang syamsul mungkin akan dapat sesuatu yang tak dijangka darI Allah..sabar ya,FIGHTING!

    0

    0
  38. cha says:

    aku dah tengok cd cetak rompak…ok sikit ler banding dengan cerita MIG david teoh cam taikkk, bodoh, dan nak muntah…

    0

    0
  39. chin says:

    hans isacc tu syok sendiri.. buat filem ntah apa-apa.. merajuk konon..pergi la menangis di sana..buat apa menangis di sini…..!!!! Yang penting MIG tetap mengeluarkan sampah yang busuk seperti bangkai.. Sian kat pelakon MIG..cam bodoh jer …elok la tu..tak lama lagi..lingkup kedana pilem melayu..

    0

    0
  40. qie says:

    oh david teoh… kempunan bebenor aku dok menunggu cite sampah yang ko buat cam taik masuk panggung… punah ranah kualiti pilem melayu angkara MIG…kerana MIG..habis semua rakyat malaysia berketurunan melayu dah stop pi panggung…Ini lah punca sebenarnya mengapa pilem melayu dah tak laku…

    0

    0
  41. gile talak says:

    1st!! 1st!! 1st!!

    0

    0
  42. Amina Wong says:

    hey dude , dont give up. trust on Allah. believing in Karms. we r Malaysian n always support u :) , ill support on ur movie soon. chill lah!

    0

    0
  43. dina says:

    ala..mcm pondan merajuk.
    baru kena sikit…mcm lah tak biasa… dia pun agaknye download jugak movie dr internet. kalau xde aaron aziz…ady putra tak jalan jugak movie dia tu.
    patut lah byk gangster kat malaysia ni sbb orang bangga buat citer2 mcm ni lah.

    0

    0
  44. shamsul usop says:

    merajuk konon….pooodah… Suhaimi baba buat tanda putera kutipan yang adooo…tak merajuk pun.. david teoh pulak..biarpun filem dia sebijik bangkai busuk…tak merajuk pun… Buat filem kena kuat semangat.. Hidup MIG dengan sampahnya…

    0

    0
  45. vijay says:

    sori bro… aku tak tengok filem melayu dah 13 tahun… last aku tengok panglima badul.. cerita macam hampas… start daripada tu…langsung aku aku tak ingin nak tengok. Baik aku layan cerita Tamil…memang best…

    0

    0
    • ehh says:

      ayooo yoooo…
      you silap blog le….sini bukan hero tamil lah…sini hero melayu lah…
      apasal sesat mamat ni sorang…syoh syoh syoh syoh …
      gi cari blog kau….
      entah hape2

      0

      0
  46. sa says:

    ye le…yang dok bangga sangat heronya tuh…sape suruh kau kacau blog nie…syoh syoh ko pi main jauh2….gi jadi hero yang berlagak …tak suka aku hero macam tu…tunjuk lagak gagah perkasa aje…tah ape2…sori lah bro

    0

    0
  47. saya lalala.. says:

    syamsul… anggapla dugaan ini sebagai kifarah untuk membersihkan dosa2 kita yg lalu.. percaya pada rezeki.. inila yg di namakan hidup bukan selalu di atas.. ada masa kita jatuh.. jatuh dgn sndr atau dijatuhkan org lain.. berserah pada yg kuasa.. muhasabah diri.. perjalanan masih pnjg…

    0

    0
  48. zain says:

    Alah elok lah pun nak tarik diri dari industri. filem kau bukan elok2 pun. low quality, cerita bangang. baguslah nak blah, bersihkan sikit industri drp wujud filem2 murahan macam filem kau.

    0

    0
  49. Tina turner says:

    Wei shark!! Gua rasa dragon dgn tony taikotai yg bocor lu punya filem!! Lengchai suda mari maa..

    0

    0
  50. YusofAlam says:

    Ada masa Allah akan sempitkn rezeki kita..kerana mahu kita selalu beringat padaNya

    0

    0
  51. pin says:

    apa apa pun syamsul adalah seorang yang berbakat….saya sokong syamsul…

    0

    0
  52. Musibat says:

    Sebelum tu,walaupun apa yang aku tulis nie agak kelakar dan x masuk akal serta melucukan…Okey,sebelum itu,sewaktu KL Gangster yang pertama..Ada isu2 serta kontroversi yang mengatakan filem ini berkait-rapat dengan sesebuah persatuan.Tidak cukup dengan itu,filem KONGSI juga turut menerima tempiasnya…Okey,gua nak cakaplah,kemungkinan kebocoran filem KL GANGSTER 2 dilakukan oleh kumpulan2 penjenayah ataupun Geng2 kongsi gelap,sebab filem2 yang bersedemikian banyak mengandungi kod2 rahsia dunia kongsi gelap…Sama ada sabotaj ataupun dibocorkan oleh pihak tertentu2 atau ianya satu konspirasi yang dibuat sengaja…Hanya ALLAH yang tahu…Yang pasti,teori aku mengatakan kes ini melibatkan persatuan2,kongsi gelap dan syarikat
    :)

    0

    0