Written by Bella | February 14th, 2017

Agak lama sebenarnya kami tidak kongsikan surat terbuka pembaca BeautifulNara untuk mana-mana selebriti Malaysia. Kali ini ada seorang pembaca yang ingin identitinya dirahsiakan telah menghantar satu luahan yang agak panjang tentang kontroversi hangat dimana Sharnaaz Ahmad bertindak untuk menyindir Fattah Amin melalui akaun Twitternya berkaitan dengan pelancaran buku Fattah baru-baru ini.

Pembaca BeautifulNara ini sebenarnya agak kecewa dengan tindakan Sharnaaz yang agak tidak profesional dalam cara beliau “menegur” Fattah dan mempersoalkan kredibiliti Fattah untuk menerbitkan sebuah buku.

Salam admin. Tolong siarkan. Tutup nama ya pls.

Dear Sharnaaz,

Hang ni nak jadi jurucakap keluarga NOOR KARTINI pun agak2 la… guna adap.  Baru kena puji dgn future MIL dah merempan mcm baguiiihhh sgt.  Jangan guna IQ level hang yg sudah tentu dah RENDAH. Guna kematangan beb, samseng apa dok buat ramai dlm twitter je.  Kalau ko nak sgt jawapan kenapa Patah buat buku and apa pencapaian dia ko contact lah sendiri. Phone number x de? Mintak kat Lopa? Lopa tak kasi? PM tepi lah bro…. tekan button PM tu.  Oh Lupa. PM nanti bakal mertua tak nampak erk. Kah kah kah.

Aku rasa bukan hang sorang je meluat dengan Patah Amin yg acah2 digilai wanita seluruh alam nak keluarkan buku tu.  Ramai menyampah kot.  But itu hak dia lah.  Dia mengambil kesempatan atas populariti semasa dia.  Tapi samada keputusan dia tu meletak kan dia jadi lebih tinggi atau lebih rendah itu hal dia la. Duit dia. Usaha dia. Lantok p lah.  Hang sakit tang mana. Hang tak suka boleh blah. Hang cuma pastikan takde kaum kerabat hang hadap nak beli buku sampah tu.  Maklum lah hang kan pembaca tegar buku2 A Samad Said jer. Kah kah kah kah.  Sampai hang rasa hang layak nak persoalkan kredibiliti dia. Sampai hang tak penah tau buku kategori 5 yg jugak dikenali dengan coffee table book.

Nak tanya, kenapa pulak hang nak salahkan Patah bila kaum keluarga Lopa kena kutuk?? Yg kutuk2 kaum keluarga tu is Feminat. Dah kenapa pulak Patah seolah kena sembah ratu mintak hampun menjunjung kasih kat kau pulak bila Lopa sekeluarga kena kutuk.  Kenapa jadi Patah plak yang kena tepis kecaman2 tu sedangkan Patah dah move on and agaknya sedang sebok mencetak buku dia yg bakal jadi kegilaan wanita2 seluruh pelosok dunia termasuk Kak Arbaiyah Kg Dusun.

Ntah2 Patah langsung x sedaq apa yg sedang berlaku yg hang lebih2 hingaq ala2 samseng kecut telo tu.   Come on, suruh adik ipaq hang la tampil buat kenyataan agar hentikan semua tohmahan pada keluarga dia.  Sebab dia sorang je yg tau kenapa ia harus dihentikan.  Meh sini Lopa aku nak ngajo, apa kata ko up satu quote ala2 islamic or post ko berteranum or post ko beribadah, ko kan expert bab2 counter ni…bab2 post2 ala2 islamic ni. pastu ko tulih caption pjg lebar…and with MAIN POINT berikut:

“Hati saya telah dimiliki seseorang, dan saya sudah tidak ada apa2 lagi dengan Patah. Jgn kaitkan kami lagi. Tolonglah respect pilihan dan jodoh saya. Jangan lah smpai melepas jodoh dambaan saya dan keluarga ini. Saya harus menjaga hati bakal suami saya.  Dan tolong hentikan kencaman pada keluarga saya” senang kan???

Tak kan pulak Patah yg kena tampil buat statement:

“Lopa sudah berpunya, saya dan dia sudah berakhir.  Hentikan kencaman pada keluarga dia”  Eh?? Ko x rasa pelik ke dengan statement ni??? Dah kenapa pulak dia yg kena tampil pulak jadi jurucakap Lopa?? To SA, ko ni kan meroyan mcm tu, lebih kepada membuka pekung sendiri je.  Gentlemen lain tak bertindak kasar mcm kau tu.  Kasar thru social media, bila org bash ko balik..ko block.  Samseng apa mcm tu.  Bahasa2 ko tu takde adap.  Ko ingat habeh samseng dah la mcm tu. Selit sikit2 perkataan2 samseng dlm movie ko berlakon, dah habis gempaq dah lah tu? Ko kena ingat aaa, lakonan ko pun tak baguih mana pun.  En sotong? Pastu lakonan yg dgn Fasha Sanda yg ko jadi pesakit kusta tu. Aku ludahkan je tgk lakonan kau tu.  Aku nak tanya la, Patah yg masih muda dlm bidang ni dah ada gym, ada cafe, ada product2 lain, ada buku, ko kononnya dah seniorrrrr sgt tu ada apa erk yg menjadi?? #tanyaje.

Usung la Nabirah kehulu hilir ye, takut yg tu pun lari nanti.

Adiossss.

Sejujurnya apa yang diluahkan oleh pembaca itu ada maknanya, dalam hendak menegur orang lain ataupun tidak berpuas hati dengan mereka janganlah sampai diri kita tampak terlalu kasar di mata orang lain. Sikap lantang itu harus kena pada tempatnya.  Tak gitu?

145 responses to Surat Terbuka Seorang Pembaca Kepada Sharnaaz Ahmad

  1. Anonymous says:

    alhamdulillah..hilang lah isu kenaikan harga minyak 2 minggu lalu…syukur semua redho..haha

    44

    1
    • Jom Ber huhuhu says:

      sharnaaz ni patut buka kelab “pembuli artis baru”.
      pengerusi- azwan ali. tukang masak- chef wan dan ko sharnaaz-
      sekretari.

      huhuhu

      268

      0
      • melati says:

        alahhh, mamat gigi karat ni dgn artis2 baru berani la dia kutuk. cuba ko kutuk artis2 mcm awie ke…tauke jambu ke ..silap2 kena belasah depan bank.

        141

        0
        • Pekerja Gomen says:

          Org kata muka tak bape nan hado takpe…
          Janji ada adab…
          Tp ko ni dua2 takde…
          Apa ko masuk industri ni camna ek?
          Pakai org dalam jugak ke?

          164

          0
        • Saerah Said says:

          ND Lala bijak menilai bakal menantu. Skrg terkeluar perangai sebenar mamat ni. ND Lala is a smart dad!

          396

          0
        • Cili says:

          Susah kalau seseorg artis mcm mamak Penang ni rasa diri dia dah bagus padahal taraf dia…nk lawan Bon Palare dan Aron Aziz pon susah. Artis kontroversi..besok masok kubur, bungkos je la award cap ayam hang tu sekali selit celah kain kapan ye!

          100

          0
        • Mata mata says:

          Kalau mak aku dah cili dah mulut sa tu. Kalau nak jadi hero pun guna la otak dan bahasa yang elok. Kan dah malu. Utk nabila renung…renungkanlah. Jgn wat silap lagi

          27

          0
      • kak mah says:

        x beradap je.. sampai keluar perkataan utoh…. apa ni.
        boikot je sharnnaz ni. aku pon x pham jadi artis buatpe.
        jadi samseng tarik kereta je.

        88

        0
        • Tu La Pasal says:

          Terbawa-bawa watak dia tu la dlm pilem Juvana tu. Sejak drp tu …biadap.
          Org berlakon lepas tu balik lah pada diri asal. Yg ko terus terbawa-bawa dgn watak ko yg tak seberapa tu. Bodoh!

          84

          -2
        • 2x5 says:

          Bapa Dato..anak perangai mcm setan. Malu mak bapak Chanaz. Nabila tu pon same je. Jual tudung ko pun x semengah. Sesuai la jadi suami isteri!

          76

          1
        • ceahpaeh says:

          jangan rasa diri tu baik sangat tak pernah buat kesilapan, lebih baik doakan dari mengeji atau mengata.. semua orang tua atau muda saya belum pernah jumpa yg tak pernah buat kesilapan .. nama lagi makhluk Allah pasti tak lari dari silap.. jangan terlalu bising dgn kata2 dusta nanti terbalik kena kat muka berganda ganda .. aamiin #doapagiiniaamiin

          18

          2
        • uihh says:

          shanaz dgn nabila ni boleh kawtim dengan azad jasmin+eira syazira

          17

          0
        • Anonymous says:

          Dia kata patah amin lahanat. Bagus sangat lah bahasa

          4

          1
      • kentut tahi nasi lemak di muka says:

        baik kentut tahi nasi lemak jee… xpun cabut bulu punggung

        0

        1
      • Anonymous says:

        Hahahaha statement ni win lah….mmg btl tu….kelab retis low IQ

        0

        0
    • Kamariah says:

      badan je sado.. mulut org perempuan pon x seteruk ko bro. ko naluri dalaman sebenarnya adalah jelmaan… kak markonah!!!

      100

      -1
  2. Anonymous says:

    nk tegur boleh tapi jgn sampai menghina…ko ingt ko tu bagus sgt kah sharnaz.

    63

    0
  3. AAK says:

    Yg bg surat ni pon budget bgus! mcm ko tahu luar dlam cerita…
    Mmg buku tu x de kualiti.. stakat pergi KLCC dpt parking valet itu pon nk jadi inspirasi for the youngest ke?? Buku tu bkn pasal inspirasi tp syok sendiri… konon nk ckp, dlo ak tak mampu skrg ak mampu …hahaha…mgkn Sharnaz marah ade sbb…org xkn marah klo kte x kacau orgtu kan… confirm ko ni peminat fanatik si Patah Amin!! hahaha..

    5

    251
    • Joyah bukan peminat lofatah says:

      Ko mst keluar in law dia ni.. bekap nmpk.. kah3.. btul lah apa surat tu ckp.. lopa tu klu xnk ckp public gila.. bukan sbb nk laku kan tudung ke product buat peminat2 kipas ssh mati tu yeye berhrp hepi ending. Kah3 ko tau2 lah peminat ni da meroyan tau2 nk kawan kerabat plk .. tak suka ckp tak suka.. semua terletak kt lopa. Bukan acah2 sorok2 g lipe ke wat ever. Bila nk throw kad A tu. Oh right time bak kte abg ipar otai sotong k bai

      63

      0
    • Anonymous says:

      ko faham bahasa melayu x? ke nak ak translatekan? sah2 penulis pon kutuk fatah.. pointnye adalah cara SA condemn fatah dengan bahasanya yg tersangatlah cantik.. ke ko nih family members tersayang bakal in law SA.. LOSER

      61

      0
    • mmkws says:

      isap kuat nampak?? penang punya batang mmg bau kari sket..sedap kot?? hahaha

      2

      4
    • MakcikBudu says:

      Penulis tu panggil buku tu sampah….

      Yg dia persoalkan cara teguran Sanaz pada Fattah.

      13

      0
    • AkuPunPilotJugak says:

      Maaflah dude/babe. Tapi kalau org nak beli..kita tak leh larang. Takde sapa paksa sesiapa beli. Hak individu weh. Syok sendiri dia dapat duit..ko hado?

      7

      0
    • mmks says:

      wah baik punya jila hang ni?? hahaha

      0

      0
    • jgnmarah says:

      cik AAK. pembetulan. utk youngsters. bukan youngest. kikiki. kau x baca buku parking valet pun ke laut. bye. muahciked

      7

      0
  4. hok aloh says:

    hahahah. sedap pulak baca surat die ni.
    sanaz kau baca tak ni..
    ohh lupa sanaz baca karya A. Samad Said punye buku je..

    yeletu sanaz…

    111

    0
  5. Anonymous says:

    konon nak cover family in law.. poodaacikkk!! buat malu keum ja la hg nih.. x semenggah mana pon bakal family in law hg tuh.. bw balik penang pon x heran aihh.. lani dengan hang2 dah jadik cam depa attention seeker..

    52

    0
    • Anonymous says:

      Bakal family pun kuat maki.
      Terutamanya ameera khan IG littlemisskhan yg perasan cantik tu. Posing kt ig buat acah2 tak pandang camera. Posing muka lembut. Off camera nahhh maki babi anjing segala. Cakap melayu anjing. Melayu yg ko cakp babi anjing tu lah yg dok beli tudung akak kau tu. Bukan pakistan yang beli. Claim diri takde darah melayu. Puiiii la. Mcm bagus sgt mix blood pakistan. Baik ko derma duit ko yg ko guna utk tayang kemewahan ko tu kat pakistan sana… kesian ramai yg susah kat sana.

      19

      0
  6. Captainsaver says:

    Ni fans fattah ni….nk backup fattah…

    3

    43
  7. AZIM says:

    akhirnya.. ko ngn sanaz lebih kurang..
    asal ko tak PM tepi je si sanaz tu..

    16

    7
    • sedey says:

      Kan….cakap si sanaz samseng xdak telur…habis tu telur hang simpan kt mana? suh hide nama bagai. Bagi aku, hang, sanaz n patah tiga2 salah. Si Patah tu buat buku tahap budak belum mumayyiz. Si sanaz tu pulak…hamboi, bahasa hang. Kemain ler penat retis2 ni buat kempen stop cyberbully. Tp hang lagi duk membuli…last skali si penulis surat xbernama tu…hang pandai ckp kt sanaz suh pm tepi pastu hang xreti pm tepi…pooooodahhhhh

      1

      4
  8. mohon meninggal says:

    nelopak ka patah ka sanaz ka.. MOHON MENINGGAL SEMUA!!! SEMAK SIAL!

    10

    0
  9. Patah seribu says:

    Kalau korang follow FB family sharnaaz..Diorg mmg suka cakap direct or lepas ja apa nak cakap.. Tapi apa yg SA cakap tak boleh terima pakai..seakan menghina Patah..SA pun kena sedar..dia pun berpelukan dengan Nabila, laga2 pipi..hukum dia, ya allah jangan cakapla..malaikat dah tunggu belah KIRI…so SA bila nak bercakap or buka suara…pikir dulu…ooohhh lupaaa…SA cuma baca n dengar dlm buku A.samad said

    71

    0
  10. BUKAN FANS SHARNAAZ N FATTAH says:

    Teringat plak semasa sharnaaz jadi pengacara salah satu program.. ntah apa tah ingat yg artist2 menyanyi.. dia jadi pengacara pun macam
    Dungu saya tengok.. SA ne nampak macam lantang bersuara dah atas pentas kecut n dungu je saya tengok.. kenapa dah jadi pengacara tak lantang bersuara ye? Emmmm…

    33

    0
  11. Anonymous says:

    C sarnaz ni blakon ok.. Klu jht mmg ngm… Tp tula… Mulut kuang ajo.. Muka nk mtk tapak kaki je dia ni…

    15

    1
  12. Sabahbilang says:

    I salute sapa yg tulis surat tu..ada kebenarannya.

    51

    0
  13. elle says:

    haishh ni laa paling kesian konon nak bash orang last2 terkena kat muke sendiri..heuheu

    26

    0
  14. Anonymous says:

    Sebelum nk tegur, lihat diri. Kang jilat ludah sendiri. Mmg kurang ajar…tu dah menghina mencaci. Please la!

    18

    0
  15. Parah says:

    Acah samseng le tiu dok guna ayat script.hahaha.ludahkan je

    7

    0
  16. Kak long says:

    Ingat Shanaz..Nabila tu org kelantan..yang mmg terkenal dengan mulut jahat. Talam dua muka..tgk lopak tu aje cukuplah. cakap berbelit belit. jadi kiranya mulut nabila n mulut sotong ni mmg menjadi sungguh. jangan bila dah jd family ko jadi kuli dlm rumah agam tu ya..sapalah sangat ko tu sotong. perangai macam MAFIA.

    31

    1
  17. Kak long says:

    Shanaz & Nabila..bakal laki bini…blh buka kelab MAFIA.

    12

    0
  18. kutu says:

    elok2 famili lopak nk bermenantu kan sanaz alih2 batal pulak..
    mane tak nye..menantu mulut lazer..tak pasal2 mertua kene sembur nanti.

    tunjuk contoh yang baik la sanaz..hang dah nk jd suami orang dah..
    sabar tu kunci utama dlm rumahtangga..kalau awal2 dah gini cmne sanaz oiii…

    16

    0
    • Anonymous says:

      Kak…. family lopak pun mulut laser kak…. adik dia yg umur 12-13tahun pun membabi anjing kan org. Kita dulu nak sebut babi pun kena eja B.A.B.I kan. Takut mak pak penampor. Rasanya didikan keluarga keluarga neelopak mmg mcm tu. Adik beradik neelopak mmg kuat memaki kak. Sebab tu mak neelopak boleh ngam dgn sanaz ni.

      8

      0
    • sutun kurita says:

      klau dah awal2 cenggitu..
      cenggitu la selamanya..
      mcm mana mulutnya..
      mcm tu la ati perutnya..
      sekian…..

      0

      0
  19. Anonymous says:

    bilamana org islam saling caci mencaci. fattah tu mmg la hangat sgrk tapi dia x mengaibkn org. pikir tu sudah….

    17

    0
  20. Anonymous says:

    Bangga dgn ke-ganster-an dia. Cara menegur org sungguh tk beradap. Species Azwan Ali – mti nanti kain kapan Grade A.. ?!!

    10

    0
  21. Benci sharnaz says:

    Didoakan sharnaz nabila dpt anak cacat kepala x dak akibat xpakai otak mencaci orang

    Didoakan konon till jannah dorang tu hancur kecai kecai bodohh piooool

    0

    27
  22. waty says:

    cerita ni nak coverline bakal adik ipaq dia gi berjimba di koh lipe. Kan secuci embun pagi….

    17

    0
  23. Anonymous says:

    peminat fatah ke y tls surat ni??acah2 ckp x minat fatah…kahkahkah…aku x back up sape2 tp bg aku 2-2 pn perangai cam kuang ajar jgk…baik si shanaz baik y tls surat ni…kemon laa bro..shanaz tu ade gym jgk..die bkk dl gym dr fatah…kesian..ko ni..nk bash org ko pn sme 2×5 dgn si shanaz tu…isi surat kosong…point die y aku nmpk nk hentam shanaz blek cam y shanaz hentam fatah…2-2 otak udang..bodoh..xde beza pun ko dgn shanaz tu..

    0

    38
    • sudip says:

      banyak kot beza dia.. kau tau beza mencarut ngan tak mencarut? ke kau dah sebati dgn carut carutan smpai x tau beza?

      x paham aku org yg mcm ni… kbye

      0

      0
  24. waty says:

    story ni nak coverline bakal adik ipar gi berjimba2 di kohlipe yg action secuci embun pagi

    16

    0
  25. Anonymous says:

    SA ni kalo die istighfar/ambil wudhuk/bertenang sekejap mesti dia tak tulis status yg bukan2.ko kan dah berumur tak kan ni pun tak tahu. makin tua sepatutnya bnyk kan bersabar. biarlah fattah nak buat buku apa pun. Justin bieber pun ada photobook die.ko ni memang tak baca international artist punya aktiviti ke?tulah baca a.samad said je kan.

    20

    0
    • Miana says:

      JUSTIN BIEBER IS WAY MORE MUCH BETTER THAN THIS 2 BIJ SO DONT EVEN COMPARE HIM WITH THEM. HE IS SO TALENTED AND DESERVES TO DO ANYTHING PLEASE BIJ Y YOU NEED TO COMPARE HIM WITH THEM ? JUST DONT !!!

      0

      5
  26. wong says:

    haha kelakar dan terhibur aku baca surat peminat ni..terbaik

    9

    0
  27. Cik Suri hati mr IT says:

    Kalo aku la x hingin nk buat menantu dgn si SA ni.. x tau la ape yg dipandang dgn SA ni.. pasal patah pye buku tu lanyak la.. kot kalo patah syok sendiri pun.. yg ko tu mulut dn hati tu busuk yamaat dah knape.. jgn la tunjukkn sgt keperibadian yg x elok tu.. ni semua org bole bace..

    11

    0
  28. Pemerhati says:

    Sekalung tahniah buat Puan Noorkartini dan En Halim Khan. Syabas dapat menantu yg bakal heret anda semua ke drama samseng dia. Dia tak offer tapak kaki lagi ke? Org dh meluat dgn lakonan ur family…mcm beragama tp tgk gambar semua anak2 bebas peluk boyfriend masing2. You ppl should be ashamed. Lofa is soooo eager get a husband…tiba2 mai pulak yg berstatus…so OK la..lebih baik. Anak aku boleh jd Permaisuri.
    Nabila berpeluk2 dgn SA, Athisha jgn cakap la….tayang boyfriend selalu. Ameera buka tudung…syabas! We the public is just waiting to see….LOFA kawin x…silap2 xkawin langsung. Nabila brp lama…athisha jadi ke dgn amirul…and ameera…mcm KK wannabe. Ingatla…this is only dunia…akhirat tu yg kekal. U ppl.are rich…boleh pegi haji and umrah selalu. Tapi balik jadi mcmtu jugak…just look at Lofa…

    34

    0
    • Lofakers says:

      Weh!! I’ve been wanting to say this for so long. Fuuh ada jugak orang luahkan apa yg aku fikir selama ni. Their siblings semua social terukkkkk dan neelofa tak terkecuali walaupun dah bertudung. Acah acah classy sangat padahal gelak dah ghupe tenuk

      15

      0
    • Anonymous says:

      Bakal family pun kuat maki.
      Terutamanya ameera khan IG littlemisskhan yg perasan cantik tu. Posing kt ig buat acah2 tak pandang camera. Posing muka lembut. Off camera nahhh maki babi anjing segala. Cakap melayu anjing. Melayu yg ko cakp babi anjing tu lah yg dok beli tudung akak kau tu. Bukan pakistan yang beli. Claim diri takde darah melayu. Puiiii la. Mcm bagus sgt mix blood pakistan. Baik ko derma duit ko yg ko guna utk tayang kemewahan ko tu kat pakistan sana… kesian ramai yg susah kat sana.

      5

      0
  29. SHARNAAZHATERS says:

    TERBAIKKKKKK! HARAP SHARNAAZ BACA. DASAR LAKI TAKDE ADAB. PUIHHH LA SHARNAAZ.

    PS: AKU BUKAN PEMINAT TEGAR FATTAH PUN. TAPI AKU BELAJAR ADAB DAN HORMAT ORANG.

    23

    0
  30. orang penang jugak says:

    bt malu ja org penang. biaq la fattah tu nk tlis bku rsepi ka apa ka.bkn ugut sruh bli pon.nk hina org cb tgk blik dri sdri.p bcuti mrata2 sblm kwin.blkon drma jd jebat dgn si nlydia pon pluk2 bgai.nk tguq org alahaii mcm dri tu en.perfct 10!
    mng abpbh pon sbb mngundi dri sdri dlu..xingt ka sttmnt knonnya hrgai skongan pminat.
    Podah mamu..~~~~~~~~~~
    dlu mrh jgk bla nd lala plekeh ang.la ni mkin lama dh npk psai pa.

    16

    0
    • mulut tu jgn kuwajaq sgt says:

      HANG TAK PAYAH NAK KAITKAN ORG PENANG !! NAK MALU, MALU DIA SORANG JAAA ! KAMI ORG PENANG TAKDAK KISAH PUN NAK JD APA KAT SA TU JADILAH !! ELOK SIKIT AHH NEGERI2 NI TAK MAIN AAAH !!

      4

      0
    • mulut tu jgn kuwajaq sgt says:

      HANG TAK PAYAH NAK KAITKAN ORG PENANG !! NAK MALU, MALU DIA SORANG JAAA ! KAMI ORG PENANG TAKDAK KISAH PUN NAK JD APA KAT SA TU JADILAH !! ELOK SIKIT AHH NEGERI2 NI TAK MAIN AAAH walaupun hg sendiri pun org penang!!
      HG SORANG JA MALU TAKPALA KAMI SUMA TAK DAK KISAH PUN.

      2

      0
  31. Muzikal says:

    Huhu…ada ati nak kutuk orang x sedar diri sendiri penuh lumpur. Belum kawin dah gi holiday sana sini. Sama je satu family. Sesuci embun pagi katanya. Macam x sabar sangat nak berkeluarga dgn kerabat diraja.

    19

    7
  32. minahILOVEYOU says:

    Gaya penulisan macam orang2 dari forum Cari. Hahah. Btw padan muka kau Sharnaaz. Mula2 nak orang benci Fattah. Last2 kau pula dibenci.Pergi bucu sana nyanyi lagu kurela dibenci! HAHAH

    25

    0
  33. Anonymous says:

    Selakung Tahniah buat Noor Kartini dan Halim Khan kerana sudi amik mamat mulut puaka ni jd menantu. The public dh meluat dgn ragam anak2 awak. Pergi umrah dan haji balik perangai makin teruk. Lofa teringin sgt2 nk berLAKI. Dapat pula bakal Raja….apa lg. Well…we just wanna see apa jadi kesudahannye. Walaupun dihujani dgn kemewahan…yg dipandang ialah budi bahasa dan tingkah laku. Athisha berkepit dgn wan amirul tanpa segan silu…ameera makin tayang body…Nabila jgn cakap la..
    BTW…mana bapak biolgical LOFAA…dia sendiri tak.pernah sebut atau raikan ayah kandung?
    Takpa…kejap lg SA akan ajar korang semua…

    38

    0
  34. Pemerhati says:

    Selakung Tahniah buat Noor Kartini dan Halim Khan kerana sudi amik mamat mulut puaka ni jd menantu. The public dh meluat dgn ragam anak2 awak. Pergi umrah dan haji balik perangai makin teruk. Lofa teringin sgt2 nk berLAKI. Dapat pula bakal Raja….apa lg. Well…we just wanna see apa jadi kesudahannye. Walaupun dihujani dgn kemewahan…yg dipandang ialah budi bahasa dan tingkah laku. Athisha berkepit dgn wan amirul tanpa segan silu…ameera makin tayang body…Nabila jgn cakap la..
    BTW…mana bapak biolgical LOFAA…dia sendiri tak.pernah sebut atau raikan ayah kandung?
    Takpa…kejap lg SA akan ajar korang semua…

    9

    0
  35. raja rimba says:

    siapa tak kenal shanaaz ahmad.kalau hentam org dia la raja segala RAJA RAJA PUAKA.tapi kalau org cuit di sikit terus menjerit mcm SYAITAN2 KENA SEKSA DALAM NERAKA.kau ampu la bakal keluarga bini kau tu selagi kau bleh ampu..nanti kalau dah gaduh or cerai dgn bini kau,jgn pulak kau kutuk2 dorang dgn kata2 busuk mcm logi taik keluar dari mulut kau sudah..

    11

    0
  36. Anonymous says:

    daripada x minat ak jadik kesian & minat plak dengan c fattah.. hes not bad actually.. improving dr 1st drama.. all da best fattah

    38

    0
  37. Scorpion says:

    Si Lopak pun satu. Jgn lah amalkan perangai asik bertukar jantan tu. Awak tu perempuan. Semua buruk org akan tuding pada diri awak. Lelaki ni tak terkesan sangat. Muka cantik tapi akhlak…fikir sendiri. Cintan2 sangat sebelum kawen pun x payah tunjuk sangat mcm kata Micheal Ang dlm ig live dia dgn Abu smlm masa kat Jakarta. Esok bila orang dah ambik sume nikmatnya, org tinggalkan awak gitu je, merana meratap. Jangan murah sangat katanya…

    27

    0
    • Milo ais says:

      Setuju dgn micheal ang punya sound smlm. Dia kata tak tuju kat sape2 tapi faham2 sendirilah…tak payah nak tunjuk sangat cintan2. Esok awak juga yg merana. Pompuan tu kena jaga sikit, lelaki ni bila dah dapat yang tu diorang boleh blah tinggalkan awak gitu je…tak sanggup nak sebut apa yg micheal sebut semalam. Cuma dia je yg berani sebut..hahaha…biasalah mike, dia mana pandai nak berkias2, terus direct je…hahah..pedas…pedas…rasa kau nyah!

      18

      0
  38. Anonymous says:

    senang ckp SA ni org yg low EQ..ckp main lepas je..ckp xkacau orang..ckp xserupa bikin la dia ni..shame on u sharnaaz..smakin nampak kebodohannya kat situ

    11

    0
  39. Madam D says:

    Kahhhkahhhhkahhhhh….hambikkk setepekkk…overr Sgt Mr sotong Ni dh la dialog sume dialog yg dia brlakon hadoiii haiiii tntu2 yg maki hamun kartini bangka tu peminat bin si FA yg ko nk meroyan kt FA knapa

    2

    0
  40. Tzack says:

    Ni pendapat saya lah
    Setiap orang dianugerah bakat berbagai-bagai cara oleh Allah. itu bermakna Allah tahu itu yang baik untuk nya. Dibumi Allah ini sape saja boleh gunakan kekuatan yang dimiliki untuk mencari rezeki asalkan tidak meyalahi undang-undang atau etika. Itu lah cara mencari rezeki walaupun sesetengah mengatakan macam budak2..seang aje xsuka jangan beli, suka beli. Macam kita nak beli makanan. Dalam hidup ni kita kena respect each other,,so orang akan respect kita. Dunia ni kecil..tup tup jadi ahli keluarga kita sati hari nanti, pusing-pusing wal hasil balik asal..Sebelum mengata sesautu tenung tenung renung-renung diri kita dulu. Rasa akan menimbulkan fitnah dan dosa ,jalan terbaik DIAM.

    5

    0
  41. putri says:

    Kepada Shaanaz Ahmad,
    Apabila dtg perasan ingin membenci seseorang, istighfar dan hadiahkan fatehah untuknya. Ada kelegaan yg Allah akan hadiahkan. InsyaAllah. Itu lebih baik dari mengeluarkan kata2 yg kurang elok.Kerana kata2 yg keluar dari mulut kita mencerminkan diri kita yg sebenar.
    Tidak ada keindahan dan ketenangan jika ada kebencian dalam diri kita.(pesanan buat diri sendiri juga)

    20

    0
  42. Anonymous says:

    cian abam patah.. bukan dia kacau org…dia wat keje dia.. ada minta wat org ke..

    6

    -1
  43. Anonymous says:

    Terbaik le bro tulis surat ni.. kalo betui keluarga lopa yg support si sharnaaz ni wat lagu ni satu je saya nak cakap ….LANCAU keluarga LOPA

    6

    0
  44. siti says:

    depa tu da berlagak sgt… lopa pon sedg mengenali hati budi royal family. business rancak. tp jgn smpai jatuh riak dan takabur dgn nikmat yg Allah pinjamkan ini. Sekadar renungan bersama.

    8

    0
  45. etvr says:

    tak semestinya kita selama akan berada di atas wahai kalian2 sume.

    5

    0
  46. azreen says:

    heran macamana keluarga neelofa yang kategori bangsawan tu boleh terima mamat ni…

    5

    2
  47. Anonymous says:

    this is what u want neelofa….u doa depan kaabah u want fame…u want people talking about u. Sekarang hadap lah….satu family u orang mencaci dan hina…

    5

    0
  48. Anonymous says:

    korang tunggu dan lihat je…aku tgk lopa ni jenis hadap “yg bergelar”…mcm dia bagus sgt…xde gelaran jgn harap la nk kenen2…pompuan ajet2 baik budi pekerti…ermmmmm..masa promo drama dgn fattah….dia yg lebih2…melarat-larat…pastu sendiri x larat dgn taik sendiri

    8

    0
    • Geli2mat says:

      Betul. Aku setuju. Dia yg sibuk2 amek gmbr dekat2 mcm nk gesel dh ak tgk. G tgk fatah men futsal la pagai. Ksh org ke 3 la.pastu acah2 takde ap2 ngn fatah. Hajah lopah…ini semua poyooo

      12

      0
  49. Upin Zai says:

    Semoga lebih baik selepas ini.

    0

    0
  50. Samsung says:

    Alaaaa SA ni rasa diri samseng hebat sebab duduk bawah Cik Ton je. Acah2 je samseng tp samseng twitter bleh la. Lakonan dia pn tak hebat mana. Ada hati nak bash orang. Aku pun menyampah jugak FA dan buku dia. Tp lantak dia la. Sakit telo dia agaknya tgk org tu publish buku hahahaha

    3

    0
  51. King CocoCrunch says:

    Biasalah. Keturunan apa? Kalau tak kecoh bukan puak ni la. Bukak TV2 tengok drama keturunan dia ni. Bising dan kuat berkelahi. Taik punya orang. Tunang pun ada darah puak ni. Negara je berbeza. Tu sbb akhlak dan budi pekerti tak rupa Melayu. Tapi dok nak jadi Melayu

    4

    0
  52. Zuki says:

    Kesian shahnaz..penyakit mental kena rawatan awal..tp dm’sia kita biarkan je..org normal xkn btindak mcm nie..bg ruang dan masa utk shahnaz pulihkan dirinya

    1

    0
  53. lin says:

    sudah lah sharnaaz, lv cluth tu pon nabila yg hadiah kannn

    3

    0
  54. Anonymous says:

    Setuju…meluat artis yg over budget samseng.
    ngan lopak yg acah2 bagus….tp ke lauttttttttttttttttttttttt

    2

    0
  55. Ryn says:

    Hiburan di petang hari sambil makan kuih keria. Nyum2.. ????

    2

    0
  56. Anonymous says:

    ABANG SADO MULUT MARKONAH….HEHEHEHEH

    5

    0
  57. Nabirah says:

    Hahahahha win gila jd NABIRAH. Pg mekah mcm xde ape je. Bepeluk begomol ngn jantan. Yg hajah becuti koh lipe kemaenn. Esok lusa g mekah blk tgkp gmba doa depan kaabah aiyooo

    5

    0
  58. Anonymous says:

    Sekali org benci smpai bila org benci, kesian keluarga bakal mentua jadi sasaran tp apa bole buat sendiri buat sendiri tangung lah shanaz nabila nelofa hancusss

    5

    0
  59. Anonymous says:

    perempuan jahat utk lelaki jahat…sesuai. selamat pengantin baru. tunggu saat nabila ko kena belasah oleh si bipolar sewel ni.

    6

    0
  60. Rimas le. Stop berlakon please says:

    I perati je tweet Redza Minhat. Itu cara nak lontarkan pendapat .. buat orang berfikir. Bukan condemn orang lain macam diri sendiri tu bagus. Nampak beza yang mana matang yang mana tidak. Matang bukan pada usia ya Shahnaz. Its all about your knowledge and how you treat people around. Adat manusia biasalah, ada masa tak sependapat. Tapi, bila tak sependapat .. tak perlu kot nak jatuh or, burukkan orang. Please lah take note. Dah lebih 4/5 tahun dalam industri i tengok you macam tu jugak. Dari zaman Shila amzah .. ND Lala pun you tak hormat. You expect people to respect you .. you sendiri treat orang lain macam ape jer.

    13

    0
  61. 4ye4 says:

    dh tau sharnaaz tu bodoh yg kau dok kecoh nk komen pasal dia apasal? lantak dia arr bodoh btemu bodoh ngam la tu hahahahahaa

    2

    4
  62. zarain says:

    .tu semuanya gimmick jer..dia orang bawah satu persatuan..sorang tolong sorang..saja jer buat mcm tu untuk menaikkan minat peminat membeli buku fatah yg bakal diterbit nanti..alahh..cara permainan lapok hollywood..chill lah guys. ?

    1

    0
  63. Nak komen gakkk says:

    Sharnaaz jgn la dok bg malu sk batu lanchang lg. Jgn wat malu warga penang la.. Try la jangan sobok hal org pastu jgn mulut busuk lagi. Kecik2 dulu tgk hang panjat pokok ingat hiperactive ja rupanya mulut pon hyper gak. Aku ni xminat langsung dgn fatah tu, tapi kawan aku cikgu fattah cakap fattah tu dak baik ja zaman sek. Mulut x hyper, perangai pon xhyper. Biaq la org nak jual baja sendiri pon tu dia punya hal. Dari minat dan sokong karier hang la ni naik mnyampah pulak… jangan sampai org kata kat ang pungkoq ang biru dah la…

    5

    0
  64. kak mah kebabom says:

    Hangpa suma jgn dok buat kalut laa..depa dua ni belakon sama2 gila publisiti..tk lama lagi depa nk jadi biras

    0

    0
  65. nor affitah says:

    Aku memang x pernah bkenan ngan perangai si samseng sharnaz ni!!!!
    Fattah tu xde kacau hidup kau pun…sape kau nk nilai org…nk kata org tu x baguih org ni xlayak…
    Hg elok sgt la???
    Hg toksah duk buat malu org penang!

    3

    -1
  66. Anonymous says:

    huru hara lah lu sharnaaz ahmad

    1

    0
  67. AyamDenLopah says:

    SA, Ko patutnya tkyh masuk campur hal keluarga nabila. Biar dorg settlekn sndr. Lg pn Lopa yg wat perangai. Wat lopa,berani wat berani tanggung. Hadap la ko ngn kecaman netizen.ha3

    1

    0
  68. Anonymous says:

    apa agaknye perasaan nabila and sharnaz bila hajjah dah game diaorang pulak?….
    she knows ramai yg backing fattah so tiba2 dia pulak yg hentam sharnaz…..
    play good good lagi….
    kat meletop nampak sangat happy semacam sbb valentine nite u all….hehe

    1

    0
  69. Yekeni says:

    Sharnaaz perasan otai eh? Bukankah otai2 seperti yusof haslam, rosyam noor…. siapa lagi eh yg worthy of panggilan otai? I don’t know names sangat…

    1

    0
  70. pemerhati bebas says:

    shanaz n Nabila ni kalo kawin x kekal lama…Nabila ni dulu kawin x sampai setahun…yg shanaz ni pulak x pyh la duk sibuk cmpr tgn fmly gf tu..blom konfem kawin kot…lorat nau pesal..meluat tgk..konon meluat dgn patah…x sedar lak org pun duk meluat kat die n gf tu duk peluk sakan…yg gf tu ade title janda jgn la duk berkepit mcm xtahan sgt nak jantan…patut la bercerai..perangai pun x semenggah..phuii

    2

    0
  71. AKU says:

    hahahahah terbaik……rasekan

    1

    0
  72. Anonymous says:

    x tahu le camner SA ni sembur bini dia kalo bini buat hal……

    2

    0
  73. nona says:

    Katanya nak dekatkan diri pada Tuhan..nak dalami ilmu agama sebelum kawen… ni maki hamun macam x de akal pulak.. aku x faham la.. apa benda memalukan keluarga lofa yang si fatah ni dah buat sampai nak kena minta ampun segala..Dia usung lofa ke sana kemari ke? Dia sebar bnda x baik pasal lofa? Tak pernah pulak baca kat mana2. X tau la pulak klu ada cerita lain dlm keluarga kan sampai SA meroyan duk defend keluarga future in law.
    Biar la si fatah nak buat buku ke.. jual kerepek ke… tu namAnya cuba nasib…kot le laku rezeki la kan… bukan dia kacau org pun.. perlu ke ada pencapaian segala untuk layakkan diri produce buku? Cofee table book je pon… dia rasa benda2 baik nak kngsi… kalau 99 kata maki SA yg kena terbit baru le x sesuai….

    0

    0
  74. Anonymous says:

    On point! Always ada masalah dgn orang. Kalau aku jadi kaum kerabat dia atau lopa, aku malu ada saudara aku yang tak reti hormat orang lain, suka bashing orang as if keluarga kau je bagus. Hello sharnaaz, kau just stuck dlm dunia gangster ciptaan kau je tau. Doesnt mean kau gangster,mangkuk! Plus, acting kau y ajet2 todak tuuu bukan bagi good example pun. Gangster pun malu lahhh kalau ade geng macam kau, suka publisiti murahan. Dari kau ajet2 gangster, baik kau cari keje

    1

    0
  75. Anonymous says:

    hahahaha winnn!!!

    0

    0
  76. Aq Budak penang says:

    Cukup2 la megata dkt sharnaz,,korang x kenal dia korang jgn cakap pasal dia ok,,aq lebih mengenali dia..ko pehal x puas hati dgn org penang..pehal nk kna kaitkn aizad+eira jgk..oooo baru aq tau negeri lain x dak gadoh,,negeri lain baik mcm malaikat kn.!!!!jgn sbb korang x ska org tu,,korang x tau hujung pangkal tau nk serbu ja.!!!!

    0

    8
  77. idah says:

    1) Hilang respect ngan Lofa (anda pn tau reason nyer , should stop beri harapan if he is not your choice…)
    2) Agreed dgn surat panjang lebar tu for Sharnaz..jaga adab dlm kata2..sebab akn kena balik kat muka
    3) The ball is round (fikir2 kan la)

    0

    0
  78. sepaun says:

    pasal buku fattah tu ada 2 jak bah.. mau beli atau abaikan jak buku yg xberfaedah tu :D ekceli klu aku ada byk duit lebihan pun mmg aku x beli pun buku tu tapi kesiannnnnnnn la ba peminat si fattah yg sanggup xmkn menabung berminggu2 sebab mau beli buku tu.. jgn la drg sampai dikutuk2 kaw2 punya

    0

    2
  79. Anonymous says:

    hahaha …ada aku kesah ko beli ke idok…lancau si sepaun ni

    0

    0
  80. Anonymous says:

    Pity parents SA.. haihhh

    0

    0
  81. Ultraman Ginga vs Victoria says:

    Serabut aku ngan die owg ni..baik tgk ultraman ginga lawan raksasa lgi bagus.

    0

    0
  82. Kat says:

    Terhibur betul aku dengan semua ni. Hahahah… tak lama lagi ada le yg amik idea ni wat drama. Tpi yg real camni lgi kebabomm kot…hahaha

    0

    0
  83. Kat says:

    Sian SA… aku syak dia ni banyak kerosakan dalaman berlaku…dengan kata lain, sembelit la paling utama sbb jarang yg kua dari mulut dia bebenda baik. Aroma najis kua ikut mulut.

    Aku sages sapa2 jual ubat sembelit g kempen kt dia. Menderita dalaman dia tu..kita kena la faham.

    Korang tau apa..sik nk hentammm jek…aku lain la…dia taik kot aku takot!

    0

    0
  84. Kat says:

    Kau tengok style posing SA yg baju merah. Korg ni bengap…kalo nk tau tu la ciri2 manusia yg mengalami masalah usus sejuk hingga gagal bermutasi membersihkan saluran sendiri.

    Perati betul2 wajah penuh penderitaan dia tu..peratiiii..peratiiii…simpati la sket!

    Huh! Harap komen ilmiah aku ni bakal melembutkan hati kakak aku bagi pow keta dia esok!

    0

    0
  85. raja amir khan says:

    sharnaz ahmad ni berlakon bagus sgt ke? tah pape tah. patut ko kene reject jd menantu dulu bro. perangai mcm hantu. ngn nabila tu sesuaila. Jenis baran tak bertempat. heret sana sini. helokk sgt kaa. aku pn xdela minat patah tu. tp rasanya dia lg berjaya dr ko SA. dh tak laku, saja cari publisiti murahan

    0

    0
  86. Lola says:

    Euw, kerabat selangor nak ke this family ? Oh my god, memalukan okay Ada future queen mcm nealofar, + shanaz as the Abang ipar. Imagine that, mcm low class gila royal family. No, no.

    0

    0

Leave a Comment

Optional