Written by AbangNara | February 6th, 2013

Fuh ~~ Penat hari ini Abang Nara menyelesaikan hal rumahtangga sehingga tak sempat nak update cerita baru. Semalam, Shila Amzah telah membuat kenyataan menerusi email dan hari ini, Sharnaaz Ahmad telah melabelkan kenyataan tersebut sebagai tidak telus dan macam budak-budak.

sharnaaz

Bagi Sharnaaz, Shila sepatutnya tidak membuat kenyataan secara terbuka menerusi email sebaliknya datang bersemuka untuk menyelesaikan masalah di antara mereka. Kata Sharnaaz kepada Mstar Online:-

Saya sudah malas nak komen sebenarnya. Pada saya, kenyataan sebegitu (surat) adalah tidak telus dan macam budak-budak. Kenapa tidak bersemuka dan duduk berbincang? Saya sudah malas nak ambil pusing mengenai dia, terpulanglah (pada keadaan). Sampai bila dia (Shila) nak dikawal begitu? Hak bersuara dan berfikir adalah hak dia, bukan hak ibu bapanya

shila nd lala

Abang Nara tertarik dengan kata-kata “sampai bila dia (Shila) nak dikawal begitu?” oleh Sharnaaz. Hanya Shila dan ibu bapanya lebih mengetahui apa yang dimaksudkan dengan kenyataan tersebut. Apa pun, kalau jodoh tak ke mana. Semoga dipermudahkan buat mereka.

P.S: Payung dengan pemegang buku 5

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

244 responses to Surat Shila Tidak Telus Dan Macam Budak-Budak – Sharnaaz Ahmad

  1. FMR says:

    Wei sharnazz…yg mcm budak2 tu la yg ko gilakan sangat kan..nasihat aku satu ja…ko break je la dgn shila tu..dia x sesuai dgn ko..n aku rasa..dr emel shila tu..dia dh mcm tawar hati skit dengan ko..ye la..belum apa2 lagi ko dah kurang ajar dgn parents dia..tolong la…ko memang x sesuai dgn dia…

    p/s : maybe dia sesuai dgn aku…muahaaha

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 289 Thumb down 10
    • Olga says:

      Hidden due to low comment rating. Click here to see.

      Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 25 Thumb down 147
      • missa says:

        amboi olga.. mulut takde insuran ke?

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 66 Thumb down 2
        • i'm not a monster says:

          sharnaaz tu yg tak matang…mcm budak2, skit2 merajuk… mak bapak shila buat mcm tu sebab sayangkan shila….mak bapak mana yg nak benda buruk utk anak mereka….rasanya tak salah kalau shila dengar ckp mak bapak dia…

          pelik lah sharnaaz ni…yg dia hari tu mcm nak kawal shila boleh pulak, padahal tak ada ikatan apa2 pun….

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 256 Thumb down 4
        • PANAS says:

          please la shila fikir berkali kali sebelum nak jadikan laki ni sebagai suami sampai kau mati. laki ni la jugak nak jadi contoh kat anak2 kau kelak. laki ni la nak guide kau dunia akhirat. kalau hal kau dengan ayah kau pun, dia tak reti nak selesaikan elok2, siap tambah minyak dalam api, tak pandai nak bersabar, tak tahu nak mengalah, ni ke contoh laki terbaik yang kau mampu cari untuk menjadi imam keluarga kau? tolong la shila fikir baik2.. laki boleh cari, mak bapak tu lah satu2 nya kita ada dunia akhirat.

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 248 Thumb down 6
        • Juliana Banos says:

          tak tau lah kalo shilalat still nak lagi jantan nih, mmg kurang ajar dan suka meroyan

          kukukata.blogspot.com/2013/02/ekspersi-wajah-ketika-blow-job.html

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 93 Thumb down 1
        • missa says:

          betullah tu im not a monster… sharnaz tu king control… die yang control shila..

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 81 Thumb down 1
        • CNN says:

          sharnaaz2..ckup2 la keluarkan kenyataan yg mrugikan dri sndiri..npk sgt anda yg budak2… blom kawen dah tnjuk belang..bila da kawen mcm mn lerr ye…

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 104 Thumb down 1
        • He did it again. Hold on.

          Who’s actually being childish? Who’s actually supposed to apologize?
          Who’s actually have the balls? Who’s actually the MAN??

          Obviously, En Sharnaz, it’s YOU. Allow me to repeat. It’s you, dude.
          Get a life. Leave her alone.

          #Shila.
          Apa yang berlaku pasti ada hikmah yang tersembunyi. Fikirlah. Fahamilah. Yang penting, jangan lupa Dia dan keluarga. You tak perlu takut andai kehilangan sharnaz. Tapi, you kena risau andai terguris hati, perasaan keluarga you. Kekasih boleh dicari, keluarga tiada galang ganti.

          “Kenapa tidak bersemuka dan duduk berbincang? Saya sudah malas nak ambil pusing mengenai dia, terpulanglah (pada keadaan).”

          Shila, we understand you are having hard times with this issue. Why don’t you just end up the ‘game’? I know it’s hard to do (because of love). But, make it simple.

          Since that guy cakap ‘malas nak ambil pusing’. Then, just ignore him. Biar dia fed up. Biarlah dia nak cakap apa. You have done your part – apologized.

          If he’s ‘barking’/sarcastic in twitter once again, you know exactly what to do, Shila. Don’t you ever think that he’s too much? He’s already crossed the border. Put your family first. Think your future.

          p/s: Ya, kita ada ‘hak bersuara’. tapi, sebagai anak/selebriti, sudah tentu shila(kita juga) harus jaga setiap butir kata yang keluar. agar tak menyinggung mana-mana pihak. terutama, ibu bapa. Apparently, she’s smarter than you, man. Shila bukan dikawal, tapi dijaga. Dijaga supaya berjaya dunia akhirat.

          p/s/s: Peringatan untuk semua dan diri sendiri – Ya, cinta itu buta. Tapi cinta itu tak bodoh. Salah kan diri sendiri. Jangan jadi bodoh kerana cinta. Jangan biar cinta memakan diri.

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 350 Thumb down 9
        • ira says:

          bodoh punya jantan. selagi anak perempuan tu tak kahwin selagi tu lah dia bawah jagaan ibu bapa. unless dia janda.

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 182 Thumb down 0
        • Mira says:

          Hidden due to low comment rating. Click here to see.

          Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 144
        • Anonymous says:

          apa2 pun, selagi ko x bkahwin n ada suami, selagi tu la ko masih d bwh tanggungjwb ibubapa ko n xde had umur untuk tu.. after ko kawen, barula suami yg utama..so, sebab ko LANGSUNG xde ikatan yg sah dgn ‘abang’ ko tu, dia x boleh nak tentukan hala tuju hidup ko.. baik ko g amik air semayang, buat solat hajat byk2, mnt dlembutkan hati mereka..
          p/s : redha Allah tletak atas redha ibubapa..so nak cari berkat dalam phubungan d masa hadapan, dapatknla redha dr ibubapa dulu..

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 93 Thumb down 0
        • Anonymous says:

          sharnaaz, aku rasa shila dh buat yg terbaik utk redakan keadaan ni.. apesal ko nak kluar statement kontroversi lg?

          dulu ko pernah ckp ko kongkong dia sbb dia bakal isteri ko, so kat sini aku rasa klau bakal suami boleh kongkong bakal ister, salah ke bapa nak kontrol anaknye..

          ko jgn nak jd hero hindustan la… ko kongkong boleh, mak bapak kongkong tak boleh? apa punya pikiran la…

          aku lebih suka dia di kongkong mak bapak dr diongkong bf…

          shila.. kat malaysia ni ramai lg laki yg ada adab…fikir masak2

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 112 Thumb down 0
        • Anonymous says:

          buat lah pilihan yg betul shila oii

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 10 Thumb down 0
        • amoi says:

          Sharnaaz,nak kata ko xde otak,Allah bg otak utk manusia berpk…nak kata ko bkn islam n melayu, dr kecik ko dh dilahirkan sbg islam n melayu…nak kata ko x blaja agama,lekeh3 pon zaman skolah rendah n menengah mst ko blaja…bile dah besa, x reti berpk jgk ko yer…

          SHILA TU BKN LELAKI MCM KO YG MUDAH UTK KELUAR SANA SINI..DIA ADE MAKBAPAK UTK JAGA DIA N DIA MASIH DIBAWAH TANGGUNGJWP IBUBAPA DIA…YG PASTI,DIA SEORG POMPUAN YG KO NK BUAT BINI..KO JGK KATA DIA BAKAL BINI KAN?? KO NAK KE POMPUAN YG SEBALIKNYA?SNG CITER,NK WAT BINI PON PK BYK KALI…KIRA OK LA DIA DIA MASIH DIKAWAL OLEH IBUBAPA DIA..ITU TANDA,DORG SYG ANAK DORG..XNAK ROSAK BILE DGN KO!!!!

          pk la sharnaaz oi!

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 53 Thumb down 0
      • suka Sabree Abu says:

        alahai..aku xleh la, kena cakap jugakk..
        ko ni memang bongok la sharnaaz.
        dah dapat girlfren yang punyalah penyabar dengan rendah diri minta maaf kat ko dengan keluarga ko, ko nak apa lagi?
        mmg ko ni xreti nak bersyukur laaa..
        nak jugak tunjuk ego ko yang tinggi melangit tu..
        saya dah malas nak komen, malas nak amik pusing tapi ko dok pungpangpungpang sana sini..
        memang dasar mulut murai tak reti nak totop mulut la ko ni..
        ko kata apa, berfikir dan bersuara tu hak si sila tu bukan hak makayah dia, abis ko tu baru jadi cinta hati kekasih si shila tu dok mengawal, kongkong hidup dia xpe pulak?
        alahai, sekali lagi kurang cerdik la lu..
        syurga shila tu masih dibawah telapak kaki mak dia tau, shila tu masih lagi hak makayah dia tau bukan hak kau, sukati makayah dia lah nak kongkong dia cmne punnn..
        bukan suami yang sah pun.
        yang budak2 dan tak matang ni sekarang ko tu wahai sharnaaz bingai oiiii..
        sedar diri tu, jangan duk pungpangpungpang sana sini..
        setiap kenyataan ad je nk dibalas, mmg ego ko ni taknak mengalah langsung.
        aku rasa kalau ko diam je, ko akan lebih dihormati..
        ni idak..
        dah terang lagi nyata nampak dah rupa sebenar ko tuuuh.
        aku harap sangat shila tak pilih kau.
        ko tak layak utk dia.huh !

        #sorryteremopulak

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 161 Thumb down 0
      • Anonymous says:

        Sharnaz. Ko patut bangga dengan bakal isteri ko ni. At least dia hormat mak bapak dan lepas dia kahwin nanti dia akan hormat suami dia pulak yang utama. Ko nak ke kawen dgn2 perempuan2 yang menentang ibu bapa ikut cakap ko je. Kalau dia menentang ibu bapa tak mustahil nanti ko jadi suami pun isteri ko tak nak dengar cakap kau. Jelas ko tak matang dalam hal ni.

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 112 Thumb down 0
      • fungus says:

        woii bangang..narakan kerja sendiri sambil cari rezeki sambil jg anak..bapa mithali nih..ko mampu..

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 17 Thumb down 1
        • Anonymous says:

          i truly believe y ibu bapa akan buat y terbaik 4 their children. im a mom yet. im a daughter that will getting married in a few days. sy rasa parents shila bkn control shila. sume parents akan do the same thing. give advice n advice lg2 anak prempuan. bila kita y mlihat ni rse sharnaz cannot do that. sharnaz ni over. sharnaz ni hurmm panas baran. tkutnya.. mslhnye shila je ssh nak nmpk n slsaikan hal since ht dah syg. sharnaz yg control shila. somehow, sharnaz y over control shila. he is obviously panas baran. shila think rasional. bdoalah. bkn isu u muda lg. isunya is he the best guy 4 u?

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 14 Thumb down 0
    • missa says:

      ok ape kenyataan shila tu.. nak meredakan konflik.. ko plak ckp macam tu kat die..saje nak keruhkan keadaan.. ko takde hak la nak kawal2 die.. bukan suami pun laki.. boyfriend je.. sengal sangat kenape sharnaz ni….

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 51 Thumb down 2
      • kurang ajar yer bakal menantu says:

        BODOH SHANAZ!!!
        ofcos r ndlala CONTROL SHILLA.. DOSA SHILLA NDLALA YG TANGGUNG..!! KAU SAPE?
        NDLALA tue ayah n wali shilla..!! ko xpaham ker?
        nnt ko jd ayah benda sama gak ko buat!!
        XPAYAH R ko nk ajar BAKAL ISTERI ko tue MENDERHAKA PADA AYAH DIA!! wat malu keluarga ko je ajar ko agama mcmni..! cermin r diri tue!!

        POYO R KO NIH SHANAZ!!! kecoh!! wat malu org pandan jaya je!! ces!!

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 91 Thumb down 2
        • Juliana Banos says:

          btw comel lagi muka ND Lala dari Shilalat

          kukukata.blogspot.com/2013/02/ekspersi-wajah-ketika-blow-job.html

          Hot debate. What do you think? Thumb up 10 Thumb down 3
        • chilla chilla chilla.... says:

          chilla….utamakan la nasihat n pandangan ur parents u dulu,ingat balik waktu u n ur family susah2 dulu sampai xder duwet nak balik beraye kt kg,ada org nk dtg tlg?so fikir2kanlah,coz bla u dah bekawen,ur life bukan u dgn ur husben jer,but u akn perlukan ur parents gak terutamanya bila u dlm pantang n dh ada anak2,xbest wei kalo lps kawen nnti,hubungan kedua2 belah pihak suram jew,go go chillllllla!!!! fokus ur career dulu, tp kalo u dah xtahan nak kawen sgt,terus terang jew la dgn ur dad biar dia carikan,bgtau u xnak berlaku perkara y “HARAM”

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 21 Thumb down 0
    • fafarara says:

      ciss . haha

      Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 1
    • Anonymous says:

      Pergh.. Wujud lagi rupanya jantan mcm ni dlm dunia ni. Tunggula sharnaz ko jadi bapak nanti bila boyfriend anak perempuan kau suruh anak kau tak ikut cakap ibu bapak. Agama apa ajar perempuan kena dgr cakap boyfriend yang bukan tak halal malahan haram lagi tu. Tak rugi lah tinggalkan bf macam ni yang tak boleh berlembut dgn orang tua kita. Belum kahwin macam2 dicanangnya. Mula2 mmglah sedih berpisah tapi percayalah ikut je cakap mak ayah insyaAllah berkat hidup..

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 43 Thumb down 0
    • xoxo gossip girl says:

      Kat dlm mne tah..prpaganza or melodi..sharnaaz ade kuar knyataan b4 dye gdoh2 dgn andilala ni…dye kata ‘sye mmg x suke org kurang ajr ngan org tua’
      #pffftttttt…..ak konpius ngan si shanaaz ni…dye x kurang ajar ke ni?…btw shila….cinta hati lagi ke?….ke dah tukar ‘tawar hati’???…wakakaka

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 26 Thumb down 0
    • Mimo says:

      “Sampai bila dia (Shila) nak dikawal begitu?” Amboii kau.. ini nak bg tau, dlm Islam, selagi anak perempuan tak kawen lg,selagi itu lah dia masih bawah tanggunggjawap parents dia .. biar lah parents dia nak kawal ke ape ke, sbb dah memang tanggungjawap diorang as parents. Tak gitu ?

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 44 Thumb down 1
    • menyampahaku says:

      Hidden due to low comment rating. Click here to see.

      Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 62
    • aku says:

      Manusia macam ni ke patut buat suami? Menjarakkan hubungan mak bapak dengan anak? Shila tu masih tanggungjawab mak bapak dia ngok! Kau siapa nak pertikaikan hak shila?Kekasih? Masih tak halal.

      Orang dah kahwin tapi boleh bercerai. Tapi hubungan bapa dan anak kau nak pisahkan mcm mn? Kau jangan nak ajar ank dara org bukan2 la. Nmpk nau kepimpinan kau ni tak kuat.

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 22 Thumb down 0
      • amza says:

        hrp shila dpt fikir pjg sebelum ambik keptusan nak kahwin, belum kahwin dah tau cra mcm ni,tak mustahil bila dah kahwin nti,tak beri izin utk shila blk ke rmh mak ayah,dah byk kes blaku dlm masyarakat kita…rsanya lbh baik dlepas aje hubungan ini…sedih putus hya sementara,insyaallah bahagia akn berpjangan bila redha mak ayah bsama kita

        Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
    • huahuahua says:

      FMR,nanti aku sponser hantran kalo ko nak minang dia..hahahhaha

      Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
    • Anonymous says:

      ko mmg hampehlah sharnaaz…..tak sesuai dibuat menantu

      Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 1
    • Lembu Gemok says:

      bodo sharnazz ni sebenarnya kot…tak der langsung rasa hormat pada bakal mentua…come on!!!!mmg parents tak perlu campur pon kalau dah suka..tp kadang2 kena tgk gak nasihat parents tu..aku rasa sbb perangai sharnazz ni buruk laa sbb tu parents shila tak suka…back off man!

      Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 0
    • Lol says:

      teringat plk tme shila salu mention cinta hati saya .. patut ramai retis asal bcinta nak sorok takut X jadik,ni laah padahnya kalau terlebih expose

      Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
      • tengku minah jambu merah / biru says:

        elehhhhhhhhhhhhhhhhh tk kesah lah kalau shila tkde jodoh ngan si shahnazzzzzzzzzzzzz nk malu ape nye !! tk payah lah nk malu2 n segan kalau kite tkde jodoh ngan se2orang ! buat ape nk pikir orang !! buang masa !!

        Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
    • Anonymous says:

      double meluat!!!Muak dahhh dgn kish dorg nie,tak hbis2,kwinkan jer laa,nampak sgt shila cintakn sgt c sharnaz tue,cinta hati laa sgt,siap publish kt brung biru soal hati,serius geliiii,tak nak over protected lg,bginikah sikap artis kt mlysia,cinta hati pun nak publish bagai,

      p/s contohila sikp tok ti bila gosip cintanya dgn dtuk k dhalang kuarga,dia even zip mulut, akhrnya hbgn mrk dterima,shila n sharnaz plss jzt shut up!!

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 1
    • amoi says:

      Jgn jd gile r…bkn shila yg twr ati,sharnaaz tu yg da xnk…xbce ke email shila….terang2 die tulis..xnk di” over-protected” dgn fmly die… Mmg fmily first tp die pon de hak utk brsuare….slg xwt kptsn yg slh…..g satu ko tgk r,skg shila cm lari kn diri..sbb pe????? Sbb…. Die syg sharnaaz tp at de same time,die xnk di cop derhaka oleh ayh die!!!!!!

      Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 2
    • Anonymous says:

      lancau die sesuai ngn kau,,,muke mcm pele

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
    • kEMUBIT says:

      Shila punya email langsung tak bunyi macam budak2. Malah beliau sangat matang dalam menerangkan semuanya dalam ayat. Sharnaaz tu yang macam budak2 pokpekpokpek je makin buat oramg ramai benci kau. Dia tu nak pertahankan ego dia je tu yang asyik nak balas kenyataan ayah Shila, nanti bila dah dapat Shila, ntah kemana je Shila tu dia letak.. Janji ego kau menang kan?

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
    • Kak Pah says:

      Salam Shila…
      Faham sgt prasaan Shila ketika ini, cinta terhalang…luluh rasanya hati, jntung bagai nak gugur …..begitu lumrahnya bercinta. Tapi Shila kena bangkit. Buka mata, hati serta minda…pasti ada rahsia Allah yang tersembunyi. Dengan terjadinya peristiwa ini, pada pengamatan Kak Pah Sharnaz bukanlah calon suami yang baik buat Shila. Dia panas baran, kuat mengongkong, tidak sabar serta tidak dapat menghormati bakal mertuanya. Cuba Shila fikir… jika ini cirinya yg ada pada bakal suami, adakah Shila akan bahagia?
      Coretan ini sekadar utk Shila fikir baik buruknya.

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
    • HAMDAN says:

      ko shanaz berapa lama da kenal shila??dan kau xde otak ker fikir berapa lama ibu bapanya membesarkan shila??kau ingat org tuanya tiada perasaan??kau mmg xlykla utk shila..org baik akan dijodohkn dgn org baik..

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  2. Kucing Nakal says:

    biadapnya kata2 sharnaaz! Shila, please choose another guy k.

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 56 Thumb down 0
    • Mariah Kari says:

      Mg biadap khannnnnnnn..ade ke patut ckp mcm tu…kalau shila tu janda xpe kot dgn keputusan sendiri….tp shila tu ANAK DARA sharnaaz oooi!!!! mcm haram jer bg statement mcm tu…tp jgn pula statement tu dibuat2 oleh reporter…faham2 jer la reporter kat m’sia ni….

      btw…knkp abg nara agak lambat update skrg??? adakah bz tukar lampin anak…nway…bn tetap di hati even blog lain lg cepat…

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 24 Thumb down 0
    • fairus sulaiman says:

      kalau tgok gaya diaorang ni macam dah clash dah pun .. cuma xhebohkahn ye la malu, dulu bukan maen cinta hati , siap I love u lagi live mase AJL , skrg rasakan lah tempias nyer

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 21 Thumb down 1
  3. Dayang Bulat says:

    kepada shila amzah, saya harap anda tabah.. andai tak ada jodoh, jangan sedih lama-lama.. sebab nanti confirm ALLAH gantikan dengan yang lagi baik dpd mamat ni.. apa ada pada rupa andai bahasa tak ada? dah tua kerepot jugak, botak jugak, boncet jugak.. u go girl..

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 23 Thumb down 1
    • shila tolong baca.. says:

      Shila..shila…tolong la bkk mata. kamu telah dibutakan oleh cinta sehinggakn da mcm2 shanaz tu buat pun kamu masih nak kt dia? Ya, mmg berpisah itu pahit lbh2 jika itu adalah cinta pertama. Tp igtlah bhw cinta x semestinya bersatu. Terima hakikat dgn redha jika kamu br2 brpisah. mohon dariNya jika shanaz adalah psgn yg Allah redha utk kau, maka kau mohonlah perkara ini diselesaikn dgn baik tanpa ada pihak yg trsinggung trutama keluarga. Tp jika shanaz bkn trbaik utk kamu, maka mohonlah kekuatan dariNya agar kamu mampu melupakan dia. Bkn istikharah utk pilih samada pilih shahnaz atau ikot ckp ayh. Tp prbnykkn solat hajat. Insyaallah hati akn tenang dan semuanya dpt selesai…

      Shila kene beri ruang utk diri dan amek ms utk mnjauhkn diri dr shahnaz. Shahnaz pon patut lpskn shila utk smentara waktu dan amek ms utk tmbat balik hati keluarga shila kalau betul dia sygkn shila. Shanaz yg perlu lakukn perubhan dan bkn shila.

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 13 Thumb down 0
  4. Bedah HukAloh says:

    Kalau asyik yang yang tu tolak yang ni, yang ni tolak yang tu,
    jujur memang x kan kemana hubungan korang ni..

    Like or Dislike: Thumb up 8 Thumb down 1
  5. NANA NANO says:

    BENGONG PUNYE SHARNAZ…CAKAP X GUNE OTAK, CAMTU LAH JADINYE…

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 18 Thumb down 0
  6. bunge tanjung says:

    X abes2 shanazz ni …..putus lebih baik lah

    Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 0
  7. Kak Cham Kuat Gosip & Tido says:

    dan akhirnya kisah cerita ini berakhir dgn perpisahan… dan Shila akhirnya berbahagia dgn org cina mualaf..

    Hot debate. What do you think? Thumb up 11 Thumb down 20
    • suka Sabree Abu says:

      kalau cina mualaf yang lebih baik dan bersopan, baik pilih cina mualaf tu dari lelaki poyo, belagak, bajet bagus, dan ego tinggi macam mamat neh
      kuajaq je statement

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 37 Thumb down 1
    • misterius says:

      sapa cina muallaf tuh? apsal tiba2 kuar

      Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
      • suka Sabree Abu says:

        sebab shila kan populer kat shanghai pas menang angureah..
        tu yang tekuar cina mualaf tu..
        lot la

        Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 0
    • JHudd says:

      Mungkinkah shila tersangkut dengan cine toke kilang buat barangan tiruan?

      Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 3
  8. cik kiah yg fenin says:

    Adoiiii la shanazzZzzZzz..udah2 laa tu nk bg komen cmtu..wat lg or myampah lg ader la…

    ‘Diam tu lebih baik dr bkata2′

    Sedehhhhh!!

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 15 Thumb down 0
  9. Kalin says:

    shila perempuan memanglah harus dikawal… bapa sayang anak mestilah kawal… sharnaaz belum ada hak pun ke atas shila selagi belum ada ijab dan kabul… dunia…dunia…. lelaki apakah ini.

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 27 Thumb down 0
  10. arghh says:

    Bongok ke ape shaarnaz ni?? “Hak bersuara dan berfikir adalah hak dia, bukan hak ibu bapanya” ? xpenah belajar dosa lawan cakap ibu bapa ke?! oh wait..psiko camni mmg tak makan saman…

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 25 Thumb down 0
    • shitnaz says:

      kpd shitnaz..g la blajar lg..tmbh ckit ilmu kat kpale kosong ko tu..ckp xfikir..

      Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 0
    • aku says:

      Dia terpengaruh dengan iklan milo kot.

      ‘HAK BERMAIN HAK KAMI.’
      haha..haram!

      Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  11. wen says:

    annoyingnya si sharnaz ni -_-

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 18 Thumb down 1
  12. Anonymous says:

    Hope Shila dapat buat keputusan dengan tepat..Jangan disebabkan kekasih, menderhaka pula dekat ibu bapa..Kalau ada jodoh,InsyaAllah tak ke mana :)

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 15 Thumb down 0
  13. tepong says:

    la yang mengawal tu pun parents dia. depa tu ada hak. lantak la sebok ja lah sharnaz ni

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 12 Thumb down 0
  14. jejari says:

    entah kenapa saya memang tak berkenan kat sharnaaz ni

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 22 Thumb down 2
  15. Saya kata says:

    Putus je la… Memang mcm kanak-kanak la.dai bapak ke anak and bf.bosan

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 2
  16. kayla says:

    sabar la wahai sharnaaz.. parent dorg tau ape yang terbaik buat anak dy…,law jodoh tak kemana.

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 3
  17. FMR says:

    ‘ Sampai bila dia (Shila) nak dikawal begitu? Hak bersuara dan berfikir adalah hak dia, bukan hak ibu bapanya’

    ehh hello sharnazz…hak seorang anak ada dgn parents..even dia bersuara n berfikir seorang diri, tapi kalau parents dia x izinkan…xda guna jugak…so..kau xde hak nak pertikaikan benda tu..kau tu??apa hak kau yg nak masuk campur masalah keluarga dorang?? bakal isteri??oh please…belum tentu lagi…baru bakal ok? kau buat macam ni..lagi nampak kau yang budak-budak sharnazz oii…

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 23 Thumb down 0
  18. kuih keriaaaaaaa says:

    omg~ shanaz xberapa nk betol kot..

    Like or Dislike: Thumb up 9 Thumb down 0
  19. cik kiah yg fenin says:

    Dah cmni gaya nyer bdk shanazZzzZzzz ni..
    pasni dah bleh la shila nyanyi lgu die sndri…

    ‘PATAH SERIBU HATIKUUUUU…’
    ‘BILA MENGENANG KAN……SIKAP MU YG BARANNNN…OHH HOOOOO…’

    :D

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 20 Thumb down 0
  20. Hidden due to low comment rating. Click here to see.

    Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 34
  21. kayla says:

    shila buat lah keputusan yang terbaik. sharnaaz tu tak reti sabar la

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
  22. kuih keriaaaaaaa says:

    omg~~ shanazz dh xberapa nk betol kot… tekanan perasaan.. ish3..

    Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 0
  23. love says:

    Hidden due to low comment rating. Click here to see.

    Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 18
  24. irmayadarlene21@yahoo.com says:

    kau jgk yg ckp….kau kongkong shila sbb nak jadikan dia isteri.
    bila mak bpk shila jg n kawal shila..kau marah pulak.
    nmpk gaya dah carca marba dah hang ni. pi blik kampung
    buat bendang…bg tenang.

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 25 Thumb down 0
  25. clorox says:

    Mangkuk hayun btl shanaaz ni ye!dh berapa filem mangkuk ni berlakon ye?poyo btl!

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  26. Shahahanaz says:

    Selamat berpuasa semua :)

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 4
  27. An says:

    la…mana ko belajar hak jenis ni shaarnaz oii?

    ‘Memang saya mengongkong dia kerana dia adalah bakal isteri saya dan kami amat serius dengan hubungan yang dijalinkan.Jika dia hanya teman wanita biasa saya, mungkin saya tidak perlu peduli dengan apa yang dia lakukan tetapi dia adalah bakal isteri saya.’ -shaarnaz….ko lupa ke psl stmt ni? bapak kandung shila tu kawal anak dia x boleh. yg ko kawal so called bakal bini ko yg x tentu lagi jadik bini ko tu boleh pulak ya? kalau shila tu bukan anak dia, memang x kelapaq dia nak ambik peduli hal shila tu..hadoii..kesian kat ko shaarnaz…

    Like or Dislike: Thumb up 9 Thumb down 0
  28. zaza says:

    ARGHHHHHHHH…stress gila aku dgn shanaz ngok ngek nih!! sedar lah skit oii..ko tu dah tuaa..jgn lah memandai2 nk kan anak dara org..tapi x reti nak hormat!! apa jenis mamat nih..POYOOOOOOOOOOOOO Sangat!! rasa cam nk lempang2 jer si mamat nih..mmg berjuta2 org benci ko lah lepas nih dan selamanya..belum bernikah..dah buat hal..pleaseeeeee lah..

    Like or Dislike: Thumb up 8 Thumb down 0
  29. Tipah says:

    Dan soalan aku pulak,sampai bila shila ni nak dikontrol oleh shahnaz?

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 20 Thumb down 0
  30. CIK E says:

    1 prkataan je yg sy nk tujukan buat sharnaz : MENGONG

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
  31. lesung pipit says:

    amb0i,mak bapak die control die,mak bapak die ada hak,dah nama lg mak bapak,ko tu sape plak nk tlg control die,dah malu leer tue,kena reject..padan muka ko..biadap sgt dgn org tua,kalo mak bapak aku pun reject..hahahaha..

    Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 0
  32. PANAS says:

    aku rasa kau kot yang budak2 sharnaaz oi.. sikit2 nk keluar statement. kau diam je tak hilang jantan kau pun. malah kau dapat respect yang sepatutnya kau dapat. ni tak nak hanginnnnnnnnnn je. nyampah aku orang pendek akal macam ni. dah sah2 shila tu perempuan, selagi tak kawin, dosa dia bawah bapak dia, wali yg sah. takyah la nak tunjuk liberal sangat

    Like or Dislike: Thumb up 8 Thumb down 1
  33. Anonymous says:

    Harap shila berfikir sematang2 nya. Berpisah lebih baik. Seriuosly, lelaki ni sangat kurang ajar. You deserve someone much better.

    Like or Dislike: Thumb up 9 Thumb down 0
  34. aku yang punye nama says:

    Lakonan dia bgus..lagi2 bab ganas n pukul..xyah berlakon pn,mmg nmpk dia ganas…suka lakonan dalam juvana…aku nak boooo tak.

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 1
  35. rina says:

    memang patut pun ibu bapa shila konkong anaknya daripada mengikut telunjuk kekasih yang belum tentu jadi suami…. semakin hari semakin meluat kat sharnaz.. alasan tetap sama.. ikut kepala angin dia sorang je.. toleransi laa sikit.. kesian kat shila tersepit antara syurga ibubapa dengan “bakal” suami.. pleaassee laaa sharnaaz.. maybe shila kat china tu pasal dia bagi email je… dah ada kemudahan harus d guna sebaiknya..
    to shila.. go go girl! do da best solution..

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  36. fiza says:

    Shila…..just go and get another guy….u deserve a lot more better guy than this crap and biadap

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  37. min says:

    Dia geram sb smpi skrg nd lala xnk semuka kot. Anak bru nak naik.ulang alik shanghai.xkan nk bg kawen cepat sgt..bru nk tgk usaha membuahkan hasil. tp masing2 dh xsbr..cinta hati saya kan.. Bg je lah kawen..senang.jgn halang lg.

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 3
  38. piz says:

    syurga seorang anak dibawah tapak kaki ibu. bagi seorang perempuan bila dah berkahwin syurga dia bawah tapak kaki suami. so sekarang shila wajib taat perintah mak ayah dia, ok sharnaaz?

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  39. aku yang punye nama says:

    Suka lakonan dia dalam juvana..mmg mcm real yg suka gado..aku nak bootak

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  40. sharnaaz ntah pape! says:

    ai sharnaaz.. aku yg x de kene mengene ngan shila pon rasa sakit ht tgk kau jawab menjawab ni… x de rasa respect langsung ngan org tua.. biadap! pastu ada je bnda yang x puas hati.. ni belom kawin da tunjuk perangai. kalau da kawin nanti.. lagi teruk agaknye.. perangai kau ni mmg mntak pelempang!

    Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 1
  41. patrick says:

    pompuan x kawin lagi kne la patuh ngan mak bapak, dah kawin baru kne ikut caakap suami. yg si sharnaz ni baran sangat dah knapa. kalau btul die gentle. msti die hormat mak bpak shilla,x kawin lgi dah mcam ni. ko tu tunang shila pon bukan, suami pon bukan, ape hak ko?

    Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 0
  42. Whadda F? says:

    Pale hotak ko shanaz! Surat shila sgt2 matang. Kau tu yg mcm kanak-kanak dah org ckp jgn merisik ko nak redah jugak. Tak paham2 bahasa!

    Like or Dislike: Thumb up 9 Thumb down 0
  43. sepah says:

    haa~~
    ngam sesangat la 2..smlm bca surat shila nmpak skit kmatanganny..
    tp bru je brpa jam lepas shila buat knyataan tak nak dikongkong..
    gram plak jdny…xpela,,nak kawen sngt,,go on..kta tngok sjauhmna sharnaaz bley jga ko mcm mak bpk ko bela ko dr kecik..
    ni kecik pny hal pun sharnaaz da ckp mls nak pduli..
    ckp shila x matang..nmpak sngt kemtangan ko sharnaaz…
    tym ko tngah mnyendiri skang ni,,im sure mak bpk ko akn rsau n x kan ckp ‘pedulikan la dgn ko’ mcm ‘abg kesayangan’ ko ckp tu haa~..

    btw,,lu pikiq la sndri…!

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
  44. gadis says:

    hak dan tanggungjawab seorang anak perempuan masih lagi di bawah ayahnya selagi dia tidak berkahwin. Tak salah rasanya kalau kita nie ikut cakap parents kite selagi tak mendatangkan mudarat. Setakat Sharnaaz ni tak hadap aku!

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  45. mak budak says:

    Shila syg…lelaki yg tak reti hormat mak bapak mcm
    Sharnaz ni tak sesuwei sungguh buat suami..
    Jangan krn lelaki ..kita lupa mak bapak yg besarkan kita..buatlah istikharah..doa agar diberi petunjuk..
    Bercinta mmg indah belaka tapi kalau sikit hal dah kurang ajar mcmana nk bawa isteri ke jannah..
    Belum kawin dah byk masalah..turun pelamin nnt tah apa yg jadi..

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 13 Thumb down 0
  46. Abang lemon says:

    P u t u s – habis cerita !

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  47. lola says:

    Slagi shila 2 x kawen, dia dibwh tanggungjwb bapak dia..ko sape nk ckp mcm 2..ni blom kawen, da kuang ajo, t bila da kawen, agak er, dia ni x kasii shila jmpe mak bapaknya lg
    P/s :bodo pye sharnazz.. Tgk muka ko kat tv pn ak da meluat..nsb citer ruby da tmat..

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 1
  48. Anonymous says:

    belum kawen dah tunjuk perangai, x hormat org..mmg patutla NDlala tue tak berkenan dgn ko.

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 1
  49. Miss Jemah Jematon Junior says:

    Yer la..pemikiran dan hak bersuara Shila KENA DIKAWAL oleh BAPANYA..kalo x,byk statement bodoh/memualkan/meloyakan/menggedikkan akan keluar dari mulot shila…korang pon tahukan shila kalo dah kemaruk bercinta..habis keluar gediknya..so I think ND Lala kena kawal segala perbuatan dan percakapan shila sbb die mcm x matang lagi..Pasal Statement bodoh bertalu – talu Sharnaz pula kerana mengikut emosi..BUKTI NYATA HAZAB yang jadi akibat Parent TIDAK KAWAL HAK BERSUARA n PEMIKIRAN

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  50. miraraa says:

    “Pada saya, kenyataan sebegitu (surat) adalah tidak telus dan macam budak-budak. Kenapa tidak bersemuka dan duduk berbincang?”

    dah tuuu shanaaz kau bagi statement sblm2 nih ade ke nak bincang dulu?ade pkai otak?tak ke same je mcm bdk2 jgk?shilaa oit tinggal kan je lah laki ni wehh..mula2 bidas ayah kau, pastu bidas kau pulak..lps nih nak bidas sape pulak?mmg hobi dia nak membidas je kot..

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  51. Hold on.

    Who’s actually being childish? Who’s actually supposed to apologize?
    Who’s actually have the balls? Who’s actually the MAN??

    Obviously, En Sharnaz, it’s YOU. Allow me to repeat. It’s you, dude.
    Get a life. Leave her alone.

    #Shila.
    Apa yang berlaku pasti ada hikmah yang tersembunyi. Fikirlah. Fahamilah.
    Yang penting, jangan lupa Dia dan keluarga. You tak perlu takut andai kehilangan sharnaz. Tapi, you kena risau andai terguris hati, perasaan keluarga you.
    Kekasih boleh dicari, keluarga tiada galang ganti.

    “Kenapa tidak bersemuka dan duduk berbincang? Saya sudah malas nak ambil pusing mengenai dia, terpulanglah (pada keadaan).”

    Shila, we understand you are having hard times with this issue. Why don’t you just end up the ‘war’? I know it’s hard to do (because of love). But, make it simple.

    Since that guy cakap ‘malas nak ambil pusing’. Then, just ignore him. Biar dia fed up. Biarlah dia nak cakap apa. You have done your part – apologized.

    If once again he’s ‘barking’/sarcastic in twitter, you know exactly what to do, Shila. Don’t you ever think that he’s too much? He’s already crossed the border. We know you put your family first. Think your future.

    p/s: Ya, kita ada ‘hak bersuara’. tapi, sebagai anak/selebriti, sudah tentu shila harus jaga setiap butir kata yang keluar. agar tak menyinggung mana-mana pihak. terutama, ibu bapa. Apparently, she’s smarter than you, man. Shila bukan dikawal, tapi dijaga. Dijaga supaya berjaya dunia akhirat.

    p/s/s: Peringatan untuk semua dan diri sendiri – Ya, cinta itu buta. Tapi cinta itu tak bodoh. Salah kan diri sendiri. Jangan jadi bodoh kerana cinta. Jangan biar cinta memakan diri.

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 10 Thumb down 0
    • Anonymous says:

      Bila baca komen ko, aku teringat kat Selitone.
      Mana dia skrg ni ye? Senyap je…

      Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  52. Anonymous says:

    sharnaaz TAK SESUAI dengan shila bkn salah shila TAK SESUAI dgn sharnaz! em….

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  53. sue-yah says:

    Kalaulah shila jd kahwin dgn mamat ni, sure teruklah kena kontrol…..plzzz lah shila…. fikirlah dalam2…..

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  54. tekezut... says:

    shanaz ni mcm nk suh shila melawan mak bapak dia plk….derhaka tau…..nauzubillahhh…blom kawen dh mcm ni….dh kawen sok xtau la cm mana…….doa yg terbaik jer….

    Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 1
  55. aaron aziz says:

    call me 0197549123

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 7
  56. shila pelesu says:

    Suke hati ckp shila budak2. Kau tu yg budak2. Berlakon pon ntah pape dah nk berlagak.

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  57. aku says:

    Kalau shila kawin jugak dgn shanaz ni aje le bodoh beno

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 1
  58. lala cenotik says:

    hurmm ~ shila jum aku rekomen abg aku kt kaw .. hahah ~

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
  59. neelofa kesunyian says:

    pls call me 0197549123

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 7
  60. sepah says:

    haa~~
    ngam sesangat la 2..smlm bca surat tu nmpak skit kmatanganny..
    tp bru je brpa jam lepas shila buat knyataan tak nak dikongkong..
    gram plak jdny…xpela,,nak kawen sngt,,go on..kta tngok sjauhmna sharnaaz bley jga ko mcm mak bpk ko bela ko dr kecik..
    ni kecik pny hal pun sharnaaz da ckp mls nak pduli..
    ckp shila x matang..nmpak sngt kemtangan ko sharnaaz…
    tym ko tngah mnyendiri skang ni,,im sure mak bpk ko akn rsau n x kan ckp ‘pedulikan la dgn ko’ mcm ‘abg kesayangan’ ko tu ckp tu haa~..

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  61. Lalola says:

    Yang sebenarnya, Sharnaaz tu yang macam budak-budak..

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  62. Samsul says:

    Meroyan la plak c cinta hati shila amjah ni wkakakaka

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  63. cma1703 says:

    sampai bila dia (Shila) nak dikawal begitu? Hak bersuara dan berfikir adalah hak dia, bukan hak ibu bapanya……
    Ya Allah mcmanalah si lelaki nie boleh ckp mcm nie…mcmanalah nnt dia nak mmbimbing keluarganya… rasanya ibu bapa shila adalh cth terbaik … mangawal anak2.. darah daging sendiri sebelum diberikan hak kpd mana2 lelaki yg sesuai.. kesinambungan untuk mnjadikan keturunan yg baik2..soleh dan solehan… begitu jg utk cucu2nya nnt…
    Masya Allah, Allah telah memberikan petunjuk awal2 lagi pd Shila…
    syukurkan …. semoga shila mendpt dan ditemukan dgn lelaki yg benar2 sesuai dgnnya… jgn terburu2.. pkahwinan bukan utk sehari dua… carikan keberkatan dr restu ibu bapa….

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  64. Honey says:

    Paluiiiiii punya sharnaaz….blum ada ikatan yg sah sibuk nk kontrol shila, mak bapa memang da tanggungjawab di tuk kawal shila sbb itu MAK AYAH dia ngok…ko tu x da apa2 pun. Kurang ajar btul la.. Ko nk nikah ngan shila, tpi hati mak ayah dia ko tak jaga x nk ambil kisah…aku memang geram tul la ngan mamat ni…poyo betul :p

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  65. cik.keboombomm says:

    aku bleh memahami perasaan sharnaaz..mmg bg shila mak bapak kn diutamakan tp tp mak bapak dia kn tahu..sharnaaz buat mcm tu sbb nk kawin ngan ank dia.mkna nye dia btol2 cinta nge si shila tu. myb mak bapak dia pk bila dh kawen nnt dh xlaku dh. indahnya klu bg ank kawen drp duk mghiburkan org.

    Hot debate. What do you think? Thumb up 1 Thumb down 10
  66. Cik Peah says:

    Klu aku jd shila tggalkan je sharnaaz tu..blm ape2 lg dh kurang ajar ngan bakal mentua..klu dh kawen mcm mn la agknye nasib si shila nie….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  67. dony says:

    sharnaz sakai..

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  68. Nasuke24 says:

    statement paling bodoh aku baca…”Sampai bila dia (Shila) nak dikawal begitu? Hak bersuara dan berfikir adalah hak dia, bukan hak ibu bapanya” tngok camner anak dia buat kat dia bila dh besar nnti… kena pijak dek anak ko nnti sharnazz oiii

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  69. reeza says:

    To Shaanaz…
    Jodoh dan pertemuan ditangan Allah. Itu anda kena terima. Sematkan dalam hati. Anda betul ingin membina masjid dengan Shila, pandai2 ambil hati org tuanya. Seharusnya yang muda kena beralah,. Terima saja apa kritikan, komen dan luahan hati mereka, dengar dulu luahan hati mereka walaupun pedih. Jangan bangkang. Kemudian giliran anda pula luahkan apa yang terbuku di hati tapi dengan cara terhormat.
    Kemudian buat solat istiqarah, solat hajat minta lembutkan hati orang tua Shila. RESTU ORG TUA SANGAT PENTING DALAM RUMAHTANGGA. Ingat kita berkahwin biarlah sekali sampai akhir hayat.
    Apa saja petunjuk terima dengan redha, qada’ & qadar. Insyaallah jika niat anda ikhlas, Allah akan memberikan jalan yang terbaik. Bersabar.
    Setiap Ibu bapa berhak terhadap anak selagi mereka belum berkahwin. Perlu ingat di sini, Ibu dan ayah Shila memelihara dia dari 2 jari tapak kaki lagi, begitu juga ibu bapa anda Shaanaz. Jadi tidak perlulah pertikaikan apa tindakan mereka, kerana mereka tahu apa yang terbaik untuk anak mereka yang kita sendiri belum nampak. Mungkin ada perkara yang belum meyakinkan mereka, jadi cuba yakinkan mereka yang anda juga mmapu jadi seperti mereka, menjaga Shila sebaik mungkin bukan melukainya. Anda pun tahu, Shila dilahirkan dalam keluarga yang penuh kasih –sayang, Shila seorang yang penyayang. Shila juga sayangkan anda sebagai Cinta Hatinya. Shila orang yang baik. Jadi anda juga harus begitu, selari . Wallahualam….

    Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 0
  70. Ctmazz says:

    Huhhh..siapa yg tak matang ne sebetulnya..sharnaz or shila..?kala lah i ne shila , hmmmm confirm i dah putuskn sharaz ne..tak sangup lah nak di kongkong ne, itu ini semua salah..sepatutnya shila ambil langkah terbaik & mesti dahulukan kehendak ibu bapa & mencari peluang untu lebih berjaya..jodoh tak payah risau nak fikir, Allah penentu segalanya..

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  71. Cik Kam says:

    KOMEN YNG MENUSUK BONTOT SENDIRI shanaz woiii
    cik kam kompem mamat nih otaknya bipolar atau memang sakai…..xnak terima nasihat orang,rase dia jer betull..ciri2 sakit mental…

    cik kam sebagai manusia normal, x nampak logiknya ND lala ambik kau si sakai sebagai menantu…laksana mendukung tahi lembu..xder pekdah dua2 pihak..

    REALITY CHECK DOUCHEBAG —>..kau memang x der harapan dengan shila…jelas dan bersuluh xder harap…xder orang restu kau kcuali jiwa kacau kau:P

    sekian terima kasih..

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
  72. UBI KAYU says:

    sengal betul la mamat seekor ni.. shila..ooooo shilaa.. pls la buka mata ko besar2..belum ada apa2 chenta hati ko tu dah buat mcm2..budget terbaik la kononnnya..jangan kerana cinta..ko buta kan mata utk menilai apa yang berlaku..kitaorg ni mengharapkan yang terbaik utk kamu..dan berpisah adalah doa yang terbaik utk ko shila.. jauhi mamat poyo ..mamat baran ni..ko belum dijadikan wife dia dah kurang ajor kat parent ko..klu ko dah jadi wife dia..kita rasa..dia terajang ko hari2..bila dia marah dgn selamber dia ckp ko mcm2 kat twit dia..owhh..itu bukan cinta namanya..so plsss..kami doa semoga shila break dgn mamat panas baran ni…poyooo..buwekkkkk..tak hingin aku beripar dgn sharanazzzzz ni..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  73. Anonymous says:

    dlm hal ni sume nyer salah.. baek sharnaaz, shila n juga nd lala..
    sharnaaz : shila tu lom jd bini g dh tnjuk belang cam die tu bini ko.. pstu ayat x beragak.. xyah laa nk biadap @ lancang sgt bersuara atas bnda yg xkompom g.. kang xjd sume malu..
    shila amzah: ko pn satu xtetap pndirian.. dulu sbmlom pemes bcinta bagai nk rak.. canang sna sni cm dh sah.. skrg ble isu ni dh hot msing2 nk slahkn satu sma laen.. ntah paper laa..
    nd lala: sbg bapa memang dia layak menentukan pe yg tbaek tuk ank die tp ptut nyer dr dulu g wt.. ni x ble dh kucar kacir br nk bebalah.. g satu dlu sblom si shila tu pemes xde pn nk bsing2 psal diowg nk bcinta ker,, nk bpegang2 ker.. tp sejak si shila tu pemes sume nyer xbley..
    ntah laa kowg ni.. msing2 dh besar pnjang de akal n bley berpikir mane yg baek n mne yg buruk.. pe kate kowg sume bersemuka n berbincang cr satu jalan penyelesaian bukannya bebalah pstu salah kn satu sama laen.. jgn laa disebabkan kenyataan kowg, kowg satu family t malu.. pkir2kn laa n slmt beramal.. assalamualaikum.

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 4
    • Anonymous says:

      ellooooooo…nd lala mgkn dulu die rse shanaaz bley jge anak die,but skunk bru nmpk the true colour about sharnaaz yg panas baran n other sikap yg x elok.manusia beb,mule2 je tunjuk baik kalo nk pikat seseorang,lme2 ape lg…contoh mcm sharnaaz nie la.ndlala xkan bt statement kalo sharnaaz mulekan dulu.hati bapa mne yg x t;guris dik oiiiii.die yg m;jge dr kecik smpi bsr.persoalan kt sini yg slh shranaaz.die ptt amek ht org tua kalo nk anaknye.nie x die lg keruhkan keadaan. igt x statement sharnaaz “sumer org tau die spe cume mls je nak ckp” itu kte2 sharnaaz pd ndlala. WTF ur statement..mmg ko lg keruhkan keadaan la.buruk2 ndlala pon bakal pak mertua ko.bodoh la sharnaaz nie.NDLALA..xyah la laki cmnie ko nk bt menantu..byk lg laki kt dunia nie more better dr sharnaaz yg panas baran nieh.

      Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  74. nini coklatcelup says:

    Mesti kalau jd kawen ni nnt abg sharnaaz yang macho ni tak izinkan shila lala balik rumah mak bapak sendiri. Klu shila lala balik jugak, mesti jatuh talak. Cerekarama tv3 tayangan 2feb sangat konsep dia!

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  75. wakaka untie says:

    Well, aku rasa shila dah ambik tindakan betul dgn bersuara. Sblm ni cinta hati dia gunakan media utk luahkan ketidakpuasan dia pd ayah shila..so aku x rasa shila kebudak-budakkan dlm hal ni. Dia gunakan kaedah yg sama apa!! Time ni pandai pulak jantan tu kata kenape x semuka? Abis yg ko dah kuarkan komen tanpa semuka dgn ayah shila..x mcm budak2? Igtkan panas baran je.. bodoh pun ye jugak ko ni syanaz..

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  76. gugui says:

    ehhh die ni..die yg cm bdk2 kot..
    sdh2 la tu sharnaaz..sccara x lngsung ko btkn mokcik2 pokcik2 krg bmnat dh ngn ko..
    klu dh ske shila..bpk die wtpe pun ko sbar je sude..br la pak menantu salutee…

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  77. Anonymous says:

    ptt la mak bapak shila x setuju.. perangai si shanaz ni pelik.. mesti dorang tngk mcm xbleh jaga anak dorang

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  78. lollyta says:

    apapun, keluarga terutama ibu bapa yang paling utama.., mereka yg lahirkn, besarkan, mendidik, susah payah menjaga, jagalah hati ibu bapa anda shila. daripada kata2 sharnaaz even sebelum2 ni pun nampak sangat dia mcm x peduli pun apa kata bapa shila, shila, tolonglah nampak, yg sharnaaz tu tak menghormati bapa anda sdri..

    please shila, tolong lah sedar. janganlah sampai dibutakan oleh cinta. sebelum kawin mmg lah nmpk mcm cinta itu segala2 nya, tapi dah lepas kawin, perkara akan jadi berbeza, cinta tu mcm dah tak ada apape..

    saya harap shila jadilah matang sikit, buatlah penilaian yang sebaiknya.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  79. Amadlong says:

    Shanaz, baik kamu duk senyap senyap, lagi banyak kamu berkata kata
    Lagi banyak kamu menunjukkan kebodohan kamu.

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  80. Bee says:

    Rsanya klu jd la kahwin dorg berdua ni silap2 shanaz xbg lgsung shila jmpa family shila… Shila trust me..choose your family instead of that guy..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  81. Prof says:

    Conclusion dari all comments above:
    Sharnaaz:
    Poyo
    Biadap
    Kurangajar
    Mengong
    Kebudak budakan
    Sakai
    Sakit mental
    Bipolar

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 1
  82. Anonymous says:

    shanaz bangang bin bingai….mak pak pon malu nk ngaku ank klu ank dasar kurang ajar…ank dara org d ajar derhaka kat mak pak…..shila ckit pya bagus la siap mtak maap kat pak mak ang hisss klu abg aq aq x ngaku adk bradik memlukan kluarga n KETURUNAN ja………malu la sekit wei….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
  83. endo says:

    aku meluat betul dengan kau ni sharnaaz. kalau kau syg sgt shila kau tak menyusah kan hidup dia sampai macamni. KAU RELAX BOLEH TAK??? kau rushing nak kawen dgn dia time dia nak naik ni kenapa??? kau nak bantutkan dia ke? kang dia kena layan kau je bukan peminat2 ppuan dan lelaki dia. kang tak pasal2 kau nak terajang dia lagi kan?

    aku takdela minat dgn shila tp aku rasa dia deserve better. aku tak kisah kau dan dia bercinta lama ke, start dr down to up ke, tapi kau asyik nak condemn org je. ckp kat bapak shila tu bukan jantan la guna media. pastu ckp shila tulis surat kebudak-budakan la pulak.

    kau jantan sgt ke?? asyik nak marah je. jantan sgt ke? baran nak mampuih.

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 1
  84. bukan retis says:

    err. yg kau g reply lagi kenapa sharnaaz? kau boleh je kot terus contact shila bgtau yg surat dia xmatang. nape perlu guna media gak? lol la retis nih. buat dosa aku je. huhu.

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
    • Anonymous says:

      tu la,,,ms ND Lala bg statement sharnaz ckp kt ND lala xperlu kot guna media..ni dia pn sma guna media jgk…nmpk sgt dia ni jenis pantang org buat dia…tp dia buat org xpe….tolol bahlol

      Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  85. janggut misai says:

    Say boooooo to Sharnaaaz.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
  86. Anonymous says:

    Gila talak Kot???

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  87. Nenek Sharnaaz says:

    Satu ja nenek nak cakap…nenek malu ada cucu perangai macam hang sharnaaz..mana nek nk letak muka nii…kecoh kt kmpg org dok ckp hang kurang ajar…INI SEMUA POYO cuuu….shila hang tggalkan cucu aku yg tak berguna tuh…hang p la kat kluarga hang..yg ikhlas : nenek bedah :D

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 1
  88. Peminat ND Lala says:

    helooooo… selagi belum kahwin, selagi tu la hak ND Lala sebagai bapanye bersuara.. Ngoksss

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  89. alia says:

    kenapa mulut syanaz ni macam loji kumbahan..kurang ajaq
    shila jgn kalut sgt nak berlaki kamu masih muda..byk lg lelaki yg boleh di buat suami bukan JANTAN EGO mcm tu.
    SILA CARI SUAMI MCM IRMA HASMIE..TENANG JA..TGK BETUL TAK ???/

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 1
  90. abby says:

    Anak perempuan selagi belum berkahwin ada lah hak ibu bapanya dn sehingga saat di di ijab kabulkn…. I believe klu jodoh shila ngn sharnaz mesti nnti sharnaz control n ntah2 nk jumpa family shila pun ssh.. Ape pun,ape yg shila tulis kt surat dia sgt telus dan beradap.. Klu jodoh x kemana….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  91. Maq barnand says:

    SHILA! OPEN YOUR EYES WOMAN! WAKE UP WAKE UP! *PANG*

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  92. Lara says:

    Pilihlah yang mana antara satu. Syurga atau neraka. Syurga dibawah telapak kaki ibu. Bapa pula penanggung dosa anak2. i believe u know what to choose deep inside ur heart. semoga bertemu kebahagiaan yang dicari. Berikan hati sepenuhnya pada Allah nescaya Allah akan gantikan dengan cinta hakiki seorang lelaki :)

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  93. hantuboncengkapchai says:

    ish..ish..ish..kalau aku la..da lame aku reject laki cm nie..belum ape2 da leh ckp mcm2 nnt da kawen ape plak d buatnye..ermm…
    shila..shila..shila…x yah nk syg sgt laa lelaki mcm nie…insyaAllah ade lebih baik dr ni nnt..jgn sbb laki terus lupa jasa mak ayah kite….huhuhuhuhuhuhuhu

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  94. Kepala hotak Shanaz berjambol says:

    Kepala hotak Shanaz berjambol, nak aje aku lempang muka jantan ni..kalo aku lempang dia,dia lempang aku balik plak. Shila udah2la wei,cari lelaki len..ape ke bengap sgt ko ni??

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  95. Anonymous says:

    Yarabi..pa Nak jadi Ngn laki Tok Kowh…sukati Jak mdh Pia…ingt Shila Sikda Mak bpk Ka perlu D Jg ati…lamak tok org Tua nya Bg Nya Makan..anta G Sekolah..berusaha Besarkan nya..ko yg Br Kenal nya Pdh Pia..nang mau d cabai Mulut Ko Ya…ya pola ku inggar nerina Towk..nang Sikda Adat Ko ya…Owh Adik Shila zah…mikir La Msak2 Mun Mau Nikah Ngn jantan Towk..silap Aribulan time raya Ko Sik dpt Mencium tngn Mak Bapak Ko Ye….pola La Smbhyg hajat Adik oii…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Pengkritik tidak bertauliah says:

      nak molah cmne, dah c cla ya gila gilak ngn urg laki ya… tang tinggalkan ajak urg laki ya , abis cita!

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  96. Anonymous says:

    sharnazz shut your mouth laa.. bak kta k.fynn cam panntekk ko ni. budget bagus sgt.
    mana parentss ko eh kasi statent satu.pasal aku rsa ko ni mcm alien ckp xpkir akal.

    shila ko xyh nk emosi sgt la.balik rumah.xyh nk poyo bwa diri bagai. msalah bukan kt ko atau bapak ko. masalah dekat sharnazz tu.apela buta sgt ko nih. dia x respect parents kau kau bole lg kta xnk parents overprotected? Jgn jatuh anak derhaka la bodoh.

    maaf aku terpaksa buat ayat kasaq pasal ade byk sgt org bodo dlm mslh ni kecuali parents shila

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  97. sharnaz nak kikis duit shila says:

    dear sharnaaz yg bangang!
    dulu sebelum shila menang asian wave, x de pulak ko sebok2 nak kawen dgn dia…dah menang, duit dah juta2, baru ko tergedik2 nak kawen sampai sanggup kata kat mak bapak sia mcm2.
    sapa yg budak2 skrg ni? nak kawen sangat x reti2 nak sabar? tu anak org, bukan anak kucing…. kalau ko la jadi bakal menantu aku, dah lama aku sepak ko mcm bola.

    dear shila…. sila carik laki lain… laki mcm ni x blh buat laki…. silap2 lepas ni habis kaki tangan naik kat muka

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  98. Lu pikir sendiri! says:

    Apa bengong and ngok si shanaz nie….
    Shila tak perlu fikir pasal jantan tak betul tu…… pikir keluarga…sendiri dulu
    Tak kan Shila nak pilih orang yang tak hormat keluarga…
    jangan ingat dah banyak duit boleh hidup sendiri…. Sampai satu tahap kena fikir apa perasaan shila kalau berada dalam keadaan Abah shila sendiri….

    Jangan – jangan shila dah kena manderam atau nasi KK Shanaz tak… hihihiii…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
  99. miss A says:

    X cerdik rupanya laki ni. Slagi dia x kwin gan kau x wajib bg dia patuh kt kau .

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  100. seha trilogi cinta says:

    ni namanya lelaki hprak..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  101. Anonymous says:

    oooo bapa kawal xboleh ekkk???bf a.k.a bakal suami xconfirm leh kawal lak ek???

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  102. Anonymous says:

    ko kongkong xpe lak ekk??bapa dia nk kawal dia xboleh lak??bodo tahap plg atas dh ni..

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  103. Anonymous says:

    statement mintak di maki….stress aku

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  104. otoks says:

    bengong ape sharnaaz ni?

    “Sampai bila dia (Shila) nak dikawal begitu? Hak bersuara dan berfikir adalah hak dia, bukan hak ibu bapanya”?

    sekarang sape yg kawal sape? selagi shila tu bukan kau punya, tak payahla nak cakap macam tuh. sekarang ni kau yg macam budak2, encik sharnaaz. sudahlah. memang, memang kau sayang gila shila. tapi, kena ingat jugak. parents dia lagi berhak.
    lagi, kau cakap pulak shila sepatutnya bersemuka untuk settlekan problem diorang. phuiii sangat bangang. benda ni jadi sebab kau la. kalau kau x kecoh2, benda ni takkan hot macam ni tau. cerdik punya laki. sah2 kau ni jenis pikiran pendek. cakap tak fikir consequences.

    shila, redha Allah terletak pada keredhaan ibubapa manakala kemurkaan Allah terletak pada kemurkaan ibubapa.. Bukan terletak pada jantan yang belum jadi hak, tapi bising mengalahkan kau tu dia yang punya.

    ini serius.

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  105. amoi says:

    Stuju..dia pk once dh jd bf si shila,halal segalanya kottttt..cara ko tu haram sharnaaz oiiiiii….so jgn halalkan ape yg haram…dhla x hormat makbapak gf ko..sng citer KURANG AJAR PUNYE BUDAK!!!!…main ikut sedap mulut je…dia ade makbapak n itu tetap makbapak smp matiiiii..suami n bf bila ilang boleh ada ganti,makbapak,itu satu3nya smp mati tahu!!!!

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
  106. dengarkan shila says:

    Selalunya org org baran ni fikiran dia x rasional. Semua dia ingat betul. Ni berdasarkan pengalaman aku la. Susah nak go dgn org baran ni kecuali org yg betul2 penyabar. Utk shila,fikirlah yg terbaik utk anda. Ikut kata hati. Apa yg anda rasa betul dan terbaik.
    Sayangi keluarga anda sblm menyayangi insan lain.

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  107. cekodokbekpes says:

    sharnaaz ni memalukan je

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  108. lala says:

    aku kesiankan makayah shaanaz, camne nk menjawba dgn sedara mara, jiran tetangga. anak mulut cam longkang, main sembur aje smorang. ntah2 parents shaanaz pun shaanaz dok marah2 selamba aje

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  109. aa says:

    HMMMM… NAMPAKNYA KEBANYAKAN KOMEN MEMBERI PANDANGAN NEGATIF KEPADA SHARNAZ.. SO FIKIR2KAN LAH TUAN EMPUNYA DIRI.. SAMPAI MASA KAU PUN AKAN JADI SEORANG AYAH.. JANGAN NANTI APA YANG KAU BUAT SEKARANG, AKAN TERKENA PADA DIRI KAU PULAK NANTI..

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  110. a_daughter says:

    assalamualaikum,

    shila.i dont know if you are going to read this.but if you do..i just wanna share my experience,which nearly the same as what you are facing right now. dik,i know he is or maybe your first love.its hard.God knows.but trust me,its not worth it.untuk bermasam muka dan dingin dengan mak ayah kita sebab seorg lelaki yang belum tentu jadi suami kita.buat mak kita menangis.buat ayah kita sedih dan malu.hidup kita tak tenang.walaupun kita buat benda yang kita rasa betul.minta maaf dengan mak ayah kita.minta maaf dengan mak ayah sharnaaz.sebab mereka org tua.kita patut hormat.Alhamdulillah.your parent mmg membesarkan shila dengan baik dengan melihatkan cara shila berhadapan dgn org tua.

    “Sesiapa berbakti kepada ibu bapanya maka kebahagiaanlah habuannya dan Allah akan memanjangkan (pula) umurnya.” (Hadis riwayat Abu Ya’la, at-Thabrani, as-Syaibani dan al-Hakim).

    Berbaktilah pada ibubapa dulu.and u will be amazed what will come next.insyaAllah, Allah swt akan berikan ketenangan dan kebahagiaan dari ertikata yang sebenar.

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 12 Thumb down 0
    • Mimi says:

      very true.
      suami isteri hilang boleh berganti
      tapi ibubapa? Satu-satunya.

      Shila, tak rugi dengar cakap ibubapa.
      Banyak pahala, dunia akhirat, shila :)

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • dira says:

        betul sangat tuh… Allah tak redha kecuali, redha kedua ibu bapa… be strong shila… Allah mungkin tak bagi apa yg kita nak, tapi Allah akan bagi apa yg terbaik untuk kita… Percayalah, dan sentiasa bersangka baik dengan Allah…

        Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  111. Mami Rokiah says:

    Shila hang dah banyak kali kena kutuk dengan boy hang sendiri. Bukak mata hati tu! Tu belum jadi bini lagi. Dah jadi bini lagi macam2 lah. Kalau orang tu sayang kita, dia hormat kita dan keluarga kita dan tak peburukkan kita dan keluarga kita depan orang
    Hang buat ja lah solat istigharah, mintak petunjuk Allah. Tapi elok juga mak bapak hang kawai hang daripada parpu macam Sharnaaz ni. Kalau mak pak hang tak kawai, depa ikut kata hang ja sejak dulu, hai tak tau lah… lagi banyak kontroversi kot.

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  112. ssshhhhh.. says:

    klu lah aq nie shila..aq pilih ckp parents aq..doa dan restu dieowg adalah sgt pntg bg kita..
    yg sharnaaz plak aq rse better die break jelah..
    klu ko jd menantu die pon,blom tentu lg bapak die ske kat ko..wat malu je weyh..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  113. Anonymous says:

    wpun sy x kawin lg tp bile saya letakkan dr sbg ibu or bapa mmg saya akan rejek laki mcm nie untuk anak saya…mmg dasar kuang ajar pd orng tue….

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  114. Papazola says:

    ada kalanya shila tak perasan kemungkinan Allah swt bagi hint. Usnuzon pada Allah mungkin apa yang berlaku berat nak dipikul tapi itulah yang terbaik buat shila dan keluarga. Fikir seiring dengan solat sunat dan doa semoga shila dapat suami yang benar2 menghargai dan mengasihi shila dan keluarga seperti keluarganya sendiri..jangan sampai NASI JADI BUBUR…

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  115. mamamia says:

    Booo..Sharnaz..ko tu yg over… suka hati parents dia la nk overprotected..ko ada hak ke nak cakap mcm tu? shila pun….sanggup ckp mcm tu ea kat parents yg besarkan ko.. aishh.. x berbaloi menjauhi keluarga kerana jantan perasan bagus tu.. adessss

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  116. wwawa says:

    ayo.belum kawin lagi dah bercakap buruk pasal family shila.org mcm gini ke nak dijadikan suami.nampak nah tak penyabar.jangan kerana si gila psyco shila bermasam muka ngan family dia.tapi yeala,org tengah mabuk bercinta,semua nya indah,semua nya boleh dihadapi bersama2lah kononya.tunggu dah kawin nanti.baru tau langit tinggi ke rendah.walau berapa lama kita bersama dengan kekasih hati sekalipun,true color dorang tak kan terkelaur,selagi belum ad ikatan sah suami isteri.biaselah nak cver2 diri masing2.tunggu dah bersama baru tau buruk baik perangai.

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  117. Anonymous says:

    ayo.belum kawin lagi dah bercakap buruk pasal family shila.org mcm gini ke nak dijadikan suami.nampak nah tak penyabar.jangan kerana si gila psyco shila bermasam muka ngan family dia.tapi yeala,org tengah mabuk bercinta,semua nya indah,semua nya boleh dihadapi bersama2lah kononya.tunggu dah kawin nanti.baru tau langit tinggi ke rendah.walau berapa lama kita bersama dengan kekasih hati sekalipun,true color dorang tak kan terkelaur,selagi belum ad ikatan sah suami isteri.biaselah nak cver2 diri masing2.tunggu dah bersama baru tau buruk baik perangai.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  118. hm....... says:

    Haih… sharnaaz… kau buat kenyataan kata mengongkong shilalat tu xpe.. bila ayah dia, darah daging dia, kongkong dia kau marah. Agak2 nya la kan… siapa lagi berhak nak mengongkong si shilalat tu? Sendri pikir la bro yer….

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  119. Lyss says:

    Lelaki yg menjatuhkan airmuka anda dan keluarga bila berlaku perselisihan faham..adakah ini yang ingin dijadikan suami? Ni belum lagi bertaraf suami, kalau dah jadi suami isteri, silap2 keluarga pun kena tolak tepi konon “isteri harus mendengar cakap suami”..please la Shanaaz..you are not suitable to be anybody husband….jangan porak perandakan sebuah keluarga yang bahagia..To Shila…pikirlah semasak masaknya…dah berapa tahun kenal dengan dia? Takkan disebabkan seorang lelaki nak ketepikan ibu bapa yang dah mencurahkan kasih sayang semenjak dilahirkan…cuba pikir dah renungkan….Memang boleh buat keputusan sendiri tetapi selaku ibubapa yang baik, mereka akan menjauhkan anak itu dari ditimpa kesusahan yang anak itu sendiri tidak perasan(maklum orng bercinta semuanya indah belaka)

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  120. akulaaku says:

    llki cm nie xlyk utk shila..n xlyk bckp cenggitu.blom ada pa2 lg,da tnjukkn taring..rmi lg llki d luar 2 shila oiiiii…llki cm nie da la pns brn..mgongkong n pndi api2kn org..sharnaaz,kmu xda hak lg utk smua inie ok!

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  121. paparich says:

    Alaaa c jantan sharnaaz ni banggang sbb c shila tak back up die, tu je.. Da lah Shila you deserve better than this man, bapak kau pun dia da pijak pale, ko apetah lg tak yah la shila ko mensia2kan hidup ko for this kind of guy

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  122. Anti-Melodi says:

    kpd semua wartawan hiburan, especially melodi team,

    lepas ni xyah dok nk interviw sharnaaz dh psl isu ni. psl dh dpt agk dh kpla otak sharnaaz ni cmne.mst aku rs nk ttp telinga, atau tukar channel lain sbb malu dgn jwpn yg bakal di bg. layak ke dia judge org len sdgkan org xbleh judge dia? alahai kesian ko sharnaaz oii.. ade plak ko yg xde hubungan ape2 ngan shila sesuka ati je nk kongkong [boleh plak,kan?] sdgkan mak bpk dia xbleh? klu kuar gk intvw sharnaaz ni dlm melodi lps ni, kompem aku ttp tv. mluat sgt2 dh dgn org ikut kpla otak dia pastu igt dia je btol?

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  123. dee says:

    sharnaaz ni mmg tak sesuai lah dgn shila.. klu aq jadi shila, aq tinggalkan je mamat ni. habuk pun tarak. tak hormat org tua. tak reti amek hati org tua. ni kalau dh jd menantu ni, confirm dia tak bg shila jenguk mk bapak dia. mcm cite drama melayu tuh.. sharnaaz tu sesuai dgn siti saleha ja. siti saleha pandai berlawan so, bole dia wrestling je si sharnaaz ni kalau over sgt.. shila u deserve better than him..

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  124. Anak Abah says:

    yg kita takut…kalau sebelum kahwin da tak sebulu dgn bapa si perempuan, dah kawin sok terus tak ngam dan ambik hak dr bapa 100% smpai tak bagi pulak shila jumpa ayah dia. mana la tau kann…da sah milik, berbalas dendam pula. kasih ayah dan ibu bawa ke mati. kalau apa jadi, pada mak ayah juga kita pergi. tapi kalo kata jadi suami pastu bercerai, habis gitu je. fikir la masak2…jgn menyesal nanti.

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  125. Lyss says:

    Orang yang sanggup pecah belahkan sebuah keluarga yang sebelum ini bahagia…Shanaaz tak sesuai untuk dijadikan suami pada mana2 wanita pun….

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  126. lalalalala says:

    ok…ble blah lah…jgn kacau family orang lagi…ko lah penyebab kucar kacir hidup orang…ko dah pusing kat jgn pandang2 belakang lagi…blah terus..psycho

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  127. aida says:

    this is a man that will never treat u as a princess, respect u as his wife and responsible enough to be the father of ur children later. A gentleman would never say harsh words to his lady. U are better off without him. I pray that Allah guides u along the way.

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  128. peminat shila says:

    buat shila …

    sy nasihat kan buat la pilihan terbaik..bagi sy dari kenyataan sharnaz buah hati kamu tu nmpk sangat die tak boleh hormat ibu bapa kamu..kita nak cari suami biar lah yang boleh kahwin dengan ibubapa kita juga..bukan kawin dengan kita saja..mak ayah mentua sama dengan mak ayah sdiri..dari skang dia tak boleh hormat.inikan pula nak hormat bila da kawin.. lupa kan lah sharnaz..ni menunjukkan shila baik..dan Allah akan hantar org yang baik untuk kamu..

    die belum cukup baik untuk kamu..sbb Allah dah tunjuk jelas yang die tak sayang kan ibubapa kamu sama mcm kamu sayang kan mereka.ibubapa kita adalah segalanya..jangan bila mereka da tak de baru kita nak menyesal..plz..plz..plz ..jaga hati mereka dulu sebelum sharnaz.

    lagi satu..kamu nak ke suami yang panas baran dan mengongkong kamu? skarang mungkin kamu akan ckp tak pe ..nnti die berubah..bukan senang nak ubah orang..dan kebiasaan nya..sebelum kawin indah khabar dari rupa..bila da kawin..maka mase tu kita akan igt mak ayah kita byk2..mase tu ibubapa lah paling kite rindu.. jadi shila..sy nasihatkan buat la solat istikarah..kosong kan hati..jgn terlalu lalai dengan cinta..kalau betul sharnaz ikhlas..diakan canang masalah ayah kamu dengan die pada media..sbb hormat maruah keluarga kamu..tapi sekarang tidak kan..die memburuk2 kan ayah kamu..

    tolong yer shila…solat istikarah..dan sy doakan kamu nmpk apa yang terbaik..insyaAllah

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  129. The Voice says:

    Sorry la, tengok perangai dalam lakonan pun tak pernah nak berkenan, apatah lagi dalam dunia sebenar…nak control2 anak dara yang bonda ayahanda nya masih lagi bernafas, masih lagi ada ikatan. Apa ke hal?

    ‘Hak bersuara dan berfikir adalah hak dia, bukan hak ibu bapanya’ ni statement yg sius xboleh terima. sebab dia ada hak bersuara dan berfikirlah, dia berfikir baik punya nak baikkan suasana keruh yang kau buat.

    klu lepas ni keluar kat mana2 rancangan HOT ke apa dengar kenyataan mengatakan ‘jangan ambil peduli kisah kami’, sorry la, sapa yg mulakan dulu?

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  130. sibuk je says:

    “sehebat-hebat seorang lelaki itu, kalau dia tak boleh kawal kemarahan dia, maka dia bukanlah orang yg beriman”

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  131. megat terawis says:

    Aku tak pernah nk komen kat page ni tapi aku suka cite pasal 2 orang ni even aku bukanlah ikut sangat perkembangan cerita diorang ni. Pendapat aku simple, selagi tak diijabkabulkan, perempuan masih di bawah tanggungan bapa. jadi sendiri mahu ingat lah. kalau kau nak sangat tapi mak ayah tak restu, cerita tetap sama.

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  132. sharnaz bengong…oittt senyappp laaa…ape punye jantan laa..tak suke ar laki yang bising2 ni..sian shila tu da bnyak masalah ko bising lagi..
    smpai bila tak setel..asik nyalak jerr..
    shila..leave this person please..i pnh ada situasi camni..last2 aku bla dari family..dari lelaki tu..n carik laki lain…
    pas da reda sume..baru balik kat family..family first…

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  133. Cik Polaris says:

    ~ I HATE Sharnaaz Ahmad: Syurga seorang anak ditelapak kaki ibu, Syurga seorang isteri ditelapak kaki suami.. Belom apa2 lagi dah pertikaikan kenapa parents Shila nak kawal pemikiran dan keputusan Shila.. Kalau parents Shila tak kawal dia rasanya adegan cium tangan akan lebih melarat ke tempat lain.. Ingatlah itu hak parents dia nak buat mcm mane pon sbb mereka yg besarkan Shila dr kecik masa susah senang.. Jangan berfikir macam tiada otak…
    kalau dr sekarang dah kurang ajar dengan bakal mertua, rasanya lepas kawin shila langsung tak boleh jumpa parents dia dah…

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  134. ppil says:

    to Shiela ,
    always remember, parents kte lg pnting .laki bole cri .trime je la myb jantan yg sdg bkokok nie bkn yg tbaik tok awk .. rmai lg laki yg ensem n baik dr dy ..peace yoo !klu dy tol2 suke awk dy msti kne suke ngn parents n fmly awk ..jgn jd ank yg derhaka t’hadap parents kte sndri k ..=)

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  135. makminahrok says:

    Hari ini bila aku terbaca org mcm si Shaanaz whatever his name ni komen aku sedih sebab pada dia ibu bapa sudah tak important lagi sudah bukan bahan rujukan bila kita buat keputusan.. Aku sedih aku ibu 3 anak gadis sedang membesar kalau inilah cara org sekrg berfikir hancurlah hati aku sebagai seorg ibu.. renung2kanlah..

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
    • mummy says:

      betul kak…apalah nasib kita sebagai ibu bapa jika budak2 sekrg dah start berfikir mcm ni.nauzubillah

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  136. Sharnaz Si Keling Bangla says:

    sape sini ada twitter atau fb atau ig si bangla sharnaz ??? wehh aku bukan nak dia punya account tp korang sila lah paste kan link nie (http://beautifulnara.com/surat-shila-tidak-telus-dan-macam-budak-budak-sharnaaz-ahmad/#comments) kat account sosial dia…biar dia baca…. padan muka…harap2 sheila dump dia…biar si sharnaz dumb ni di dump…!!!!

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  137. akuanakmakbapak says:

    shahnaz ..bila ko dah anak bru ko tahu btapa sedihnya kalu anak x dgr kata..ko ingat mak bapak shila tu tu x penat membesarkan anak anak ..dia cuma nak yg terbaik utk anak dia..masa aku xde anak aku rasa mak bapak aku x sporting,,,tp bila aku dh ada anak bangun tgh malam bersengkang mata,mengendong,mendidik,cari perbelanjaan,dll utk anak baru aku sedar betapa besarnya jasa mak bapak.bukan nak mintak ko pe..cuma perlu hormat lah setiap org tua.zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
    • ju says:

      dia nanti akan jadi bapa jugak..kalau anak dia buat macam tu nanti baru dia tau. Karma allah akan tiba. Haishhh Geram lak aku ngan sharnaaz ni. Wei hang ni buat malu org penang la ..mangkok ayun

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  138. buta kaler says:

    apa punya bangang la jantan ni…ko pandai lak ngata dia mcm bebudak…masa ko keluarkan kenyataan tang bapak dia,ko tu matang sgt ke? baguih la hang ni.mmg hang ni otak king control…hang je betui…cara hang je org nk ikut…baik hang diam la…makin hang byk ckp, makin byk nampak tahap kebodohan hang,sharnaaz oiii…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  139. maskarakantoi says:

    ini semua POYOOO!!!!!!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  140. Dealova says:

    Shila, carilah lelaki yg penyabar & matang utk dijadikan suami. Tuhan dah tunjuk terang2 kat semua orang sape sebenarnya buah hati shila tu. Ni belum lagi kawin, kalo dah kawin xtawulah ape nasib shila. Shila dah cuba redakan keadaan, tp lelaki bangsat tu tetap menyalak mengelupur xtentu arah. Tuhan cipta dunia ni luas, ramai lagi pilihan kat luar sana dari terus makan hati dengan makhluk yang kuat meroyan tu. Pikirlah shila sebelum terkawin dengan makhluk camtu. xde sape pun sudi nak berlakikan mahupun bermenantukan makhluk camtu. dia bukan saja memalukan diri sendiri, tp dia cuba memalukan shila & keluarga shila. Bagi aku, xperlu la ada ape2 ikatan dengan makhluk yg useles camtu sedangkan kat luar sana bersepah2 yang baik, penyabar, beriman. Ingatlah masa susah dulu, sape yg ada disisi kita, hanya ibu, ayah dan adik2. orang lain cuma nak dekat ngan kita masa kita senang je.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  141. sofiealjahsyi says:

    Jantan tu tunggu je. Dapat je kawin, terus dia kontrol tak kasi jumpa parents kena ikut law dia. Beribu jantan macam ni .. tak berbaloi ler buang masa, tenaga, air mata, gadai bodi kerana dia. Mak bapak lebih penting shila .. jangan gadai mak bapak kerana jantan especially yang jenis keparat macam ni. Kau cantik shila … tak de sebab kau kena beralah menangkan dia lebih dari bapa sendiri.

    Pikir…. sebelum menyesal … istikharah banyak-banyak. Actually tak payah pun .. Tuhan dah tunjukkan dah … very loud and clear..kalau tak faham gak tak tau la !

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
    • ju says:

      setuju with your statement. jangan la jadi buta kerana cinta..ingat la sebalik kejayaan shila hari ini..ibu & ayah yang berada di belakang. jangan menyesal dikemudian hari. Dalam islam pun ada berkata pohonlah restu ibu dan ayah nescaya akan bahagia dunia akhirat..

      Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
      • Anonymous says:

        entah? suka2 je nk kongkong ank dara org plak..blum ada ikatan dh cm nie..entah2 klu dh kwin msti dia tk bgi shila blik umah mk ayah…bgus lh klu dh pts..laki panas baran mcm nie nk buat suami..silap ari bln kene sepak terajang…jgn menyesal tak sudah…

        Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  142. ju says:

    Haishh kalau ye pun bapak dia nak kawal apa salah nya ..awak tu siapa sharnaaz…hanya BF je ler

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  143. lepas ni sharnana pakai lampin says:

    Eh Shanana ko pegi belah lah jangan buat statement aje lah… tak abis2 ade je yg tak kena ngan ko eh nasib baik muka macam ko ni direktor/produser nak amik la sekadar extra2..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  144. cinta gila says:

    CINTA ITU BUTA .. BISU DAN PEKAK..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  145. Anonymous says:

    entah? suka2 je nk kongkong ank dara org plak..blum ada ikatan dh cm nie..entah2 klu dh kwin msti dia tk bgi shila blik umah mk ayah…bgus lh klu dh pts..laki panas baran mcm nie nk buat suami..silap ari bln kene sepak terajang…jgn menyesal tak sudah…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  146. babycilious says:

    cuma shila tau pa yg ada kt sharanaaz..pa yg istmwa kt sharanaaz..xblh slhkn mna2 pihak..hal dorg ni dpt diselesaikn dgn 2 cara..sma ada dorg khwn atau ptuskn hbgn..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  147. deana says:

    biarlah..kite x tahu kedudukan cerita yang sebenar..so biarlah diorang yang settlekan dan x payah nak jadi hakim untuk menghakimi kesalahan orang ok guys..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  148. shae says:

    sharnaaz nie over la… belum apa2 dah bergaduh ngan mak bapak si shila.. aku rasa la kan tindakan shila dah betul dah.. dia hormat ibu bapa dia… dia takde la buta hati ikut si sharnaaz yang ntah apa-apa~

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  149. Romeo says:

    saya kenal sapa shahnaz yang sebenar nya dia saorang lelaki yang baik cuma dia panas baran saja. dia very loving person sebab itu shila susah nak lupa kan dia dan shahnaz memang benar2 ingin kan shila menjadi suri rumah dia . sekarang hati shahnaz dah terguris gara2 bapa shila. percaya lah kata2 saya shahnaz benar2 sayang kan shila dengan sepenuh hati jiwa dan raga.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 5
    • dewi says:

      romeo ni agaknye sharnaz xpun sedara mara die eh? siap tau lagi dia loving mende. ke ko ex gf die? ops romeo laki ke pompuan?

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  150. dx says:

    Mgkin shanaz terlupa..yg selagi seorg anak perempuan xkawen lagi..maka tanggyngjwb tu semua terletak pd ibubapa nya…jd setiap keputusan yg shila amk mst la mendapat resty n keredhaan mak ayah…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  151. shiha says:

    xpela shila xnk sy nk abg sharnaz..aku pasti rebot kalau shila x mahu..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  152. kiki says:

    kesian shila..jahatnye mulut2 sesetengah org kt sini..gelakkn kesusahan org lain..even dia silap, x perlu le nk kiutuk2..mcm la si pengutuk lain ni perfect

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  153. azlina azmi says:

    yess..sharnaz mmg x matang n ego nk mampus…pls la shila..kalo anak yg ikut ckp mak bapak dikatakan dikongkong…aku rs dia ni kalo jd bapak takut x reti kawal anak laa…mmg x sesuai jd suami ko shilaa….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  154. mizz says:

    too muchlah koorgni…kesalahan bukan pd sharnaz saja…guna akal dan fikir dulu sblm kondem org..jgn judge berdasarkan statement sdgkn kt tak tahu kedaan sbnr..apa yg kita nmpk dan kita baca x sama dgn situasi yg diorg lalui guys…klu dia salah nasihat dia utk berubah bkn ‘lontar batu’ suke hati..menempelak org mmg best dan terbuktilah koorgni mmg cukup expert menghentam org…mostly yg komen ni pun wanita kan surelah emosi lebih…jgn nti Allah uji koorg masalah yg sama…terduduk pulak nti jgn smpi lupa nak masuk BN ni mcmana…haihh

    to sharnaz berubahlah dan tak salah mohon maaf klu anda bersalah sbb Allah tahu apa yg lebih baik…klu dia tercipta utk anda sejuta halangan sekalipun dia ttp milik anda dan klu dia hanya sekadar persinggahan baik mana sekalipun anda dgn bapa shila ttp anda berdua takkan bersatu…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  155. silat gayung says:

    Ya Allah ya Tuhanku…. ingatkan jantan ni dalam drama je kuang ajar… rupanya kat luar pon gitu juga eh?? Shila ku sayang… benda ni dah terang lagi besuluh dik oiiii… takkan tak paham lagi? kat Malysia ni.. ada RAMAIIIIIIIIII lagi laki baik2 ape?? cakap bapak tu satu rahmat dik… ingat la..

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  156. shiela hamzah says:

    dah le jgn gaduh2 shiela nak tenangkan diri g china……kot2 blh jumpa boipren cina katsane.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  157. I says:

    Selagi seorg perempuan tak kawin, selagi tu dia di bawah tanggungjawab ibu bapa.

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  158. noora says:

    tgk sblm kawen pon x hormat ngan ngan parents shila. tau tau la perangai lps kawen….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  159. Hana Maroo says:

    TAPI DIA ADALAH HAK KEDUA ORG TUANYA SELAGI BELUM BERKAHWIN SHAARNAZ!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  160. namzaman says:

    dua2 kena wat solat sunat istiharah… mohon di beri ilham dan petunjuk… Jika jodoh kuat, in sha Allah segalanya akan di permudahkan.. jika sebaliknya.. redha la dengan ketentuan NYA.. Tak perlu menuding jari utk mencari siapa yg salah.. Muasabah diri.. Pasti ada hikmah dan pengajaran di sebalik yg berlaku. Sesungguhnya Allah swt lebih mengetahui apa yg sekelian mahluk di dunia ini tidak ketahui..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  161. Hamba Allah says:

    Selagi anak perempuan itu tidak berkahwin selagi itu dia adalah tanggungjawab ayah nya, sebab itu lah selangkah anak keluar rumah tanpa menutup aurat maka selangkah ayahnya ke neraka. Maka di sini bukan HAK shanaz untuk menentukan kehidupan shila, tetapi hanya shila dan keluarganya sahaja. Shanaz if u are gentlemen enough let parents decide what is the best, kalau jodoh tak kemana. Semua di tangan ALLAH.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  162. sinar says:

    Lelaki yg baik adalah lelaki yg apabila sdh berkahwin menyayangi isterinya sepertimana dia menyayangi ibunya sendiri…..sorry sharnaz u tk nmpk lelaki yg mcm tu sdgkan blm kawin pun u dh tk reti nk hormat parent dia apatah lg bl kawin….jujur u tk bertempat, jujur yg membuka pekung di dada u sendiri….klu ya pun parent dia konkong shila bgs la ank perempuan wajib di jaga, steatment bdh apa la yg nk kawin tu shila…..yg jd wali tu sapa?
    I think u better leave her la sharnaz dn org mcm u layak kawin dgn minah salleh jer sb tk beradap dn beradat pun tkpe…….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  163. im not sharnaaz says:

    hoi la sharnaaz..awal2 nk control..sebok je…ko tu popular pon ujung kuku…pastu nk kwal shiela sbb populariti je kn…murahan btol….
    haa shiela xyah nk touching sgtla ngn mamat mcm ni..xgne nangis air mate drh pon he s not worth it

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  164. mars says:

    shila ibu bapa anda adalah benar…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  165. Honey says:

    Tertarik dgn statement ni..”Hak bersuara dan berfikir adalah hak dia, bukan hak ibu bapanya” haha..nak tergelak.sengihkan je la. Sharnaz ni xtau ka y Shila tu ada mak ayah. Mak ayah dia mmg berhak bersuara dan memikirkan masa depan shila. sat g y jadi wali pun ayah dia. tak ya nak ber hak hak sgt lah…hak tuihh ada la. Aku pon mcm Shila dulu, tapi bila pikir balek ada betulnya kata mak pak aku. HAHA orang lama lebih byk makan garam bro. kita ni darah muda, phm2 sndiri lah.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  166. Hafizah says:

    Duhai dik Shila…bg akk la kn… xperlu nk wat mcm ni.. skrg bnyakkn berdoa… n muhasabah diri… bawa berbincang 4 mata… ngn ayah.. mak.. shanaz.. tnya knp bnda ni tjadi… adkah ayah shila xmerestui??? ataupon ayah shila masih tidak boleh menerima untuk Shila berumah tangga dalam tempoh terdekat ni??? perkara boleh selesai dik… InsyaAllah… Allah tahu apa y hamba dia rasa… :)

    Buat Shanaz… bg saya la… lebih baik sharnaz berdiam diri.. “ayah” mempunyai kuasa veto dalam setiap kelakuan anak perempuan dia… & cuba anda bayangkan jika perkara ini tjd pd anak perempuan anda suatu hari nnt… bnyakkan berdoa spy hati ND LALA terbuka untuk menerima anda… bukan dengan melaui MEDIA.. sbb MEDIA xblh myelesaikan mslah anda…

    kpd y komen2 ni…. bg kata positif… bkn negetif…. anda xada kat tmpt mereka.. & anda semua bukan TUHAN untuk menghukum mereka… & y anda hina2 itu adalah makhluk ALLAH…

    sekian Wassalam…

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
    • Awang Trasher says:

      dah le shila. awat dok layan bangla ni. ingat dia lawa sgt ke? piraah mabuk. ayah n mak hang tu syg hang. yg bangla ni bkn syg pun respect pun x… baru berlakon cite bodoh2 nak act… pui!

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  167. MummyDhia says:

    Shila, u r too good for him. Belum jadi suami dia da mengata macam2.. Solat istikharah & mintak petunjuk dariNya.. Dan pertimbangkan masak2 sebelom terima Sharnaaz sbg suami… Sang suami yg bakal bimbing Shila & anak2 kelak.. Dr cara Sharnaaz, u thk he can? Fikir3 kan lah… Segala yg berlaku ada hikmahnya.. Carilah ketenangan dgn berzikir kpd Allah.. Semoga Allah memberi petunjuk kepada kamu & permudahkan perjalanan kamu Shila

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  168. izat says:

    memang dia budak-budak lagi pun..baru 23 tahun….apa yang ko expect??? nak matang sangat xari oranga tua sebaya ko lah…mender arr

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  169. rasa nak tido says:

    ade terfikir kah ni sume hanya drama? kalau tidak, apa2 pun bro lu mmg x reti amik hati bpa girfren. jgn lupa biasanya balasan dtg kemudian. takut2 nanti u beranak pinak, anak lu wat benda yg sama. what goes around comes around.

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  170. Anonymous says:

    Assalamualaikum..
    Nasihat untuk Sharnaaz..you can say a lot of things about ND Lala..ND Lala kena hormat org muda jugak la, ND Lala kena bg Shila hak untuk decide for her life la..etc,etc..walau apapun, satu perkara je you kena ingat, ND Lala ada 100% right ke atas anaknya sebagai bapa dan wali yang sah..He can say whatever he wants or he can do whatever is necessary to protect his daughter. Bare in mind Sharnaaz, redha ibu bapa, bermakna Allah juga akan merestui sesuatu perhubungan tersebut (that’s what my late father said). If ND doesn’t like you..respect that. To be honest, setelah melihat semua komen yang anda berikan..saya rasa anda lebih baik awak muhasabah diri anda dan dekatkan diri anda kepada Allah. Ingat Sharnaaz, hilang kekasih, kita boleh cari lain..hilang ibu dan bapa, tiada gantinya.Seperkara lagi, jangan selalu bersangka buruk kepada sesiapa yang beri komen pada anda..cuba buka minda anda untuk terima pandangan org lain.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  171. Anonymous says:

    kerana mulut badan binasa…..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  172. Anonymous says:

    Shananas, semoga pas ni ko bertemu jodoh ngan perempuan yg takde ibubapa.. takde la bakal mak/pak mertua ko makan hati ngan perangai ko ni..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  173. qasehsuci says:

    amboi sharnaaz, “Sampai bila dia (Shila) nak dikawal begitu?” .. alahai, yg mngawal shila tu BAPAK dia, dan BAPAK dia jugak yg tanggung dosa dia slagi blm kawen … phm tak ? benda basic tu pun ko tak tau ke ?? lagipun, kau jugekk yg mngaku kongkong dia . apela,, nak mkn pon, jgn la mkn kata2 sndiriiii … cehhh !

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  174. link says:

    sharnaaz tu yg xbetoi.. selagi shila tu xmenikah..xdiijab kabul..dye masih di bawah tanggungjawab mak ayah dye…dr ckp shila mcm budak2..bek pk dri sndiri tu dlu..cubala rendahkan ego tu sket..mintak maaf pd org yg lebih tua..xanggap mcm ibu bapa sendiri pun tp anggap org tu lebih tua dr anda….shila deserve someone better….Allah May Knows…EVERYTHING…:)

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  175. insan waras says:

    ND Lala sebagai ibubapa shila amzah harus la memikirkan kebahagiaan anak2 jangan la memikir soal duit terlebih dulu…perasaan anak pun patut d fikirkan….zaman kita dah blalu biar la anak-anak yang tentukan masa depan dia….Awk ND pn pernah bercinta apa rasa nya bila bercinta ek?..sepatutnya bawa berbincang antara keluarga bukan keluar kenyataan dalam media…ini kan memalukan kedua-dua keluarga sebagai ibubapa memang patut menasihatkan shila bukan memalukan dia…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
  176. cik mulut bisa says:

    tak yah lah nak kat shila dah buang perassan tu ..rmai awek cun kat luar nak jgak kt shila tu !!!sya ni bkan ape ksian shila nangisn kat youtube ombak rindu lak itulah inilah..biar !!jodoh tak kemana:(syang shila balak -balak kat luar tu belambak nak kat sharnaaz tu jgak ..please lah jangan derhaka pda ibu bapa kita yang dah besrkan kta ..plase be profesional..so spe lgi pnting mak bpak orr…sharnaaz…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  177. […] Surat Shila Tidak Telus Dan Macam Budak-Budak – Sharnaaz Ahmad (241) […]

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  178. Anonymous says:

    Shilla,fikir panjang-panjang dari segala sudut tapi ingat tanpa mak bapa kita tak ada disini dalam keadaan yang sempurna sebegini.Tanpa mak bapa kita tak akan seberjaya sebegini….
    Lelaki yang terbaik adalah lelaki yang boleh terima kita dan keluarga dengan seadanya…..
    Biar perik sekarang…….Satu hari nanti kita akan berterima kasih sebab Dia tidak ditakdirkan untuk kita….
    Percaya lah….Tuhan tutup 1 pintu untuk kita tapi DIA akan buka 10 tutup lagi untuk kita……

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  179. zizie says:

    Ridho orangtua kerana Allah Ridho. Bila Orangtua x ridho pastilah Allah x ridho!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0