Written by AbangNara | November 25th, 2011

Nah surat penjelasan  daripada Ernst & Young tentang penarikan kemenangan Yuna dalam AIM baru-baru ini. Semoga penerangan ini akan dapat mengelakkan sebarang teori kononnya wujud konspirasi untuk memenangkan pihak-pihak tertentu.

surat penjelasan ernst and young

Sementara itu Yuna di dalam Twitternya menyatakan yang dia OK dengan keputusan ini dan berharap agar orang lain pun turut OK. Kalau tuan punya kena tarik trofi pun dah kata dia OK, kita pun OK jugaklah kan?

yuna

Sekali lagi Abang Nara berharap agar perkara seperti ini tidak berulang lagi.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

42 responses to Surat Penjelasan Ernst & Young Tentang Isu Penarikan Kemenangan Yuna Dalam AIM

  1. AnakIkanEnsem says:

    FIRSTTTT!!!! WAHAHAHAHA!!!

    0

    0
  2. AnakIkanEnsem says:

    Bole jer… hihihihi

    0

    0
  3. Alafana says:

    tahniah anakikan…first komen…lately dah tak ramai komen kat bn..bn hilang taring

    0

    0
    • AnakIkanEnsem says:

      i da LOIKKE ur komen… persetan kn mangkok2 y dengki tuh… syohhh syohhhhh!!! hak3

      0

      0
    • eleh eleh says:

      setawu i la kann….Oh Bulan yang dah hilang taring..ada ke nak komen mintak masukkan twitter n FB. gila ke ape ntah OB tu….tak bg pembaca privasi langsung!..

      0

      0
    • eleh eleh says:

      setawu i la kann….Oh Bulan yang dah hilang taring..ada ke nak komen mintak masukkan twitter n FB. gila ke ape ntah OB tu….tak bg pembaca privasi langsung!

      0

      0
      • Kakiwayang says:

        haha, seriously agree with you eleheleh……better ada privasi sikit…takkan lah alasan nak elak Spam?…tu pasal aq lagi suka n selesa komen kat page kakiwayang neh, eh silap, beautifulnara…=)

        0

        0
  4. ifa says:

    xpela…ini menunjukkan manusia xda yg sempurna..semuanya ada melakukan kesilapan..chill smua oeg =)

    0

    0
  5. Sedeynyerrr Haku Nengok says:

    Ish Ish Ish…boleh depa nie wat silap untuk anugerah yang paling utama plak tue…sedeyyy…

    0

    0
    • JA says:

      Different judges for best song and best song by category? x spttnye auditor disalahkan…RIM da buat sumthing mengelirukan org…..apepun tahniah Sedetik Lebih….lepas ni menang juara lagu pulak….

      0

      0
  6. ape2ajerla~ says:

    yuna mmg paling sporting…klu artis lain mau kecoh seantero dunia…~

    0

    0
    • gelim says:

      mungkin die anggap ade hikmah nye.. x gituuu

      nak wat camne, bkn kite yg wat anugerah tu..

      saboo je laa yuna, doa byk2…

      0

      0
  7. Melati says:

    Sebenarnya Yuna or Anuar Zain x payah nak rasa malu or awkward ke apa. Dalam hal ni, aibnya 100% kat AIM2011. Kitorang tak kira la peminat ata bukan, tak ada sape gelakkan dua artis ni. Instead, kitorang sangat marah/bengang/disgusted atas kelalaian AIM. Seriously, reputasi AIM is hitting bottom rock now. Padan muka. Amik mudah lagi benda2 macam ni.

    0

    0
  8. Melati says:

    Sebenarnya Yuna or Anuar Zain x payah nak rasa malu or awkward ke apa. Dalam hal ni, aibnya 100% kat pihak yang kira ni. Kitorang tak kira la peminat ata bukan, tak ada sape gelakkan dua artis ni. Instead, kitorang sangat marah/bengang/disgusted atas kelalaian diorang. Seriously, reputasi this company and AIM is hitting bottom rock now. Padan muka. Amik mudah lagi benda2 macam ni.

    0

    0
  9. Insan Comel says:

    RIM sepatutnya semak ler keputusan sebelum acara bermula…sepatutnya persoalan mengapa bukan lagu dalam sub category yang jadi juara dah timbul sebelum malam anugerah…???

    0

    0
  10. X FAHAM says:

    EH X FAHAM LA…KALAU TOTAL MARKAH PALING TINGGI, NAPE X MENANG SUB KATEGORI PUN?EH X FAHAM LA.SAPE2 TLG XPLAIN KT AKU YG X FAHAM NI BOLEH X

    0

    0
  11. yuna fans says:

    PELIK!kalau EY kata ade 2 set penjurian.n utk lagu terbaik mmg penakut dpt mrkh tertinggi,kenapa EY dan RIM umumkan yg berlaku salah kira utk mrkh sedetik lebih dlm kategori pop?kenapa bukan title lagu pop terbaik yg ditukar kpd Penakut??sbb sepatutnye award yg lagi tinggi level nya yg should override award utk level category.jadi penarikan blk award adlh award lagu pop terbaik yg dpt kt sedetik lebih n bagi pada penakut.kenapa jadi terbalik???

    jawapannyaaaaaa adalaahhh –

    SEBAB NORMAN PRESIDEN RIM!!!SAH2 LA DIA NAK ADIK DIA YG MENANG.

    sabar lah yuna,orang2 bodoh dan tamak haloba mcm KRU ni jgn dilayan.buat harta dgn menindas org.tak berkat nya hidup ko derrrr!!

    0

    0
    • syahadu says:

      betol betol betol. dah lama jugak aku perasan isu ni.lagi pulak stetment ernst young tu yang ngaku yuna menang lagu terbaik (markah paling tinggi tuuu). patutnya tarik balik title lagu pop terbaik sedetik lebih tu bagi kat penakut

      0

      0
  12. […] Here : Beautiful Nara This entry was posted in Teknologi and tagged DALAM, Ernst, Kemenangan, Penarikan, Penjelasan, […]

    0

    0
  13. suara hati says:

    xminat pun lgu pnakut nieyh~~ntah pape..hu3

    0

    0
  14. Asnida says:

    Cian kat yuna…tapi aku salute kt dia la….pelik la manusia nie….bukan semua citarasa sama…..ada org mnt lagu penakut ada yg xminat..benda subjektif la katakan…..tu pon nak gadoh2 bukan dpt pahala pon..hehe…

    0

    0
  15. Kambing Puteh says:

    Sungguh pelik penjelasan E&Y. Tak masok akal. Kalau anda baca perenggan ke3 surat tu, yg bermaksud lebih krg gini “…berdasarkan kpd markah tertinggi yg diberikan oleh hakim2 terdiri dari lagu top 5 sub kategori …”
    Camne lagu yuna boleh dpt markah tertinggi tp takleh menang sub kategori? Kalau dia dpt markah tertinggi, meaning yuna pun kene menang subkategori …
    Aku rasa E&Y jd kambing hitam dlm isu ni …..
    Tak masok akal langsong

    0

    0
    • JA says:

      heheh…sebab EY da dibyr tu yg kena reponsible… semak la dulu rsult before cetified by juruaudit… nampk sgt keputusan da dirancang…bengong!

      0

      0
  16. xserikserik says:

    A.I.M….Anugerah Ini Malang..ramai yg pernah menang terus malap.cth…nori..shahrizan..dah menang terus tenggelam.sesetengah jer nasib baik.kalau kt luar.menang jer terus meletop..

    0

    0
  17. meeradiana says:

    hopefully next time xda masalah mcm ni..
    salute yuna cuz dia boleh handle masalah mcm ni..

    0

    0
  18. Wan Z says:

    Anuar and Edry tak patut ambil piala tu…they shd let yuna keep it. AIM is disgusting

    0

    0
  19. tahah says:

    kalau anuar zain or edry betul2 mulia.
    dia akan kata..
    saya tidak kisah dan beri pada yuna sahaja.
    aku biasa2 aja dgn yuna. bukan fan atau anti.
    tetapi sgt memalukan mcm nih.
    bayangkan kalau kita gembira diumumkan sebagai pemenang. tiba2 ditarik balik..
    aku tak tau napa aku emo bab nih..
    mcm mana indsurti malaysia nak maju. kalau mcm nih pun tak amik berat.

    0

    0
  20. pasha sendat says:

    TAK KELAKAR PUN????

    0

    0
  21. Syok Sendiri says:

    SEKARANG BARU AKU PAHAM ….. sila baca

    NORMAN ABDUL HALIM
    Deputy Chairman Recording Industry of Malaysia
    September 2006 – Present (5 years 3 months)

    As the Deputy Chairman of RIM, I’m responsible to assist the Chairman and the office bearers to implement policies and directions decided by the RIM Council members comprising of the Majors and Independent labels.

    Source : http://my.linkedin.com/pub/norman-abdul-halim/3/a87/392

    0

    0
  22. strawberry lover says:

    sian Yuna… even dia kate OK.. mesti terdetik juga sedih dan malu… tak apalah.. bkn rezeki kamu kali ini.. InsyaAllah ade yg lebih baik lg nnt. Untuk bahagian berkenaan for next time tak boleh la jadi insiden mcm nie…

    0

    0
  23. Lagubestbest says:

    xpe, yuna bakal keluarkan album BI tuk US nanti awal tahun depan.

    0

    0
  24. hafisvr4 says:

    ape da kasi malu je, bukan ke company tu big 3 ke

    0

    0
  25. me me says:

    aku rasa RIM yg salah.. walaupun EY yg kira, tapi RIM pun tau gak ttg final result tu.. kalau tak, macammana diorg nak mainkan lagu tu bila lagu tu diumumkan sebagai lagu terbaik mlm tu? melainkan diorg dah tau sapa @ lagu mana yg menang supaya diorg boleh get ready utk mainkan lagu tu..

    0

    0
  26. Reena says:

    Apa Ini..Memalukan! Nampok benor nipunyer..setelah berbelas2 thn jadi penganjur, takkan leh kantoi kot? Tak pernah buat post-mortem ke..

    0

    0