Written by Bella | June 15th, 2017

Sejak minggu lepas, kecoh dengan isu beberapa selebriti Malaysia yang didakwa menggoda wanita. Terbaru, suami kepada penyanyi Adira, Datuk Red turut terpalit dengan isu yang sama apabila perbualan beliau bersama seorang wanita di Instagram hangat diperkatakan di laman form CARI.

Beberapa  “screenshot” perbualan tersebut turut dikongsikan di laman forum berkenaan dan ada yang mendakwa ia berlaku sebelum Adira melahirkan anak pertamanya.

Berikut antara bukti perbualan Datuk Red :-

Sejauh mana kebenaran perkara ini tidaklah kami ketahui, tetapi kami harap kedua-dua isterinya  baik-baik sahaja. Nantikan apa pula kenyataan Datuk Red mengenai isu panas ini.

Sumber Berita : Forum CARI

38 responses to Suami Adira Datuk Red Kantoi Mengorat, Mahu Tambah “Cawangan” Lagi?

  1. Pomss says:

    What do you expect? Lelaki spesis camni memang takkan puas. Bertabah jela first dgn second wife nya pun

    54

    0
    • Mabedah says:

      Beza Dato Red & Shukri Yahya kantoi , Dkt DR orang ckp what do u expect sbb dia mmg ada rekod kahwin 2 so x mustahil akan tmbah lg. Tapi dkt SY orang cakap si pmpn yg cari publisiti murahan & SY x salah. Puii. Pdahal sama je 2 spesis tu. SY tu baru lg kahwin mmg la nmpk mulia. Cuba dah lama kahwin, anak dah besar mcm DR, baru lah org akan teringat balik kes dia menggatal. Dasar lelaki miang mereka-mereka ni.

      54

      1
      • Lelaki Sejati says:

        Cik adik, batang lelaki ni mmg tercipta utk 4 pompuan, itu law Islam, xsalah pun.Xnmpk salah kat mane pun kalau ade usaha nk tambah cwgn kalau mmpu.xyah nk risau,jaga batang husband u sendri k.ingat!jgn nk hine2 ar kitorg sbb sah dalam Islam utk berkahwin banyak.xde istilah gatal dlm islam.

        3

        60
        • Diamond says:

          Mak kau bini ke berapa?

          54

          0
        • Ros says:

          Ooooo jadi dalam islam conversation diatas tu mulia diajar nabi lah ye? eh podah, ko kan pun spesies cheap bastard jugak. Last mati pucuk. Amin.

          13

          0
        • Mabedah says:

          Lelaki Sejati taik kucing, sebelum kau cakap pasal Islam, pergi study balik ilmu poligami tu. Mcm mana Rasulullah berpoligami. Jgn lupa study perkataan miang & gatal skali. Ada ke Rasulullah menggatal mintak gambar selfie & gambar bogel bini2 dia sebelum dia berpoligami? Laki bodoh macam kau ni la tak patut wujud. Nak cakap pasal Islam tapi ilmu dekat tapak kaki. Puii

          20

          0
        • Nad says:

          Rasulallah berpoligami cara terhormat. Itu sunnah sebenar. Bukan menggatal flirting minta gambar perempuan. Jangan memalukan Islam.

          Lagi satu, perempuan kahwin dengan lelaki bukan untuk “batang” ye. Tolong jangan primitif sangat. Kita manusia, bukan binatang.

          2

          1
      • Lelaki Sejati says:

        xyah kecoh le MaBedah,100% laki cmni,xcaye, blk nt tanye batang laki akak,nak ke x?yg gmbo bogel tu,kalau org sudi bagi,ape salahnye.gambar je,xluak pun.

        0

        2
    • ayoyai says:

      ala nk tgk ape insta pmpuan ni..nk tgk rupa bakal 3rd wife dagoredd ni…huhu

      2

      0
  2. ida says:

    dia ni bukan artiskan? cuma suami kpd artis saja tp npe ade jee cerita psl dia ni..ermmmm

    16

    0
    • wekkkkkkk says:

      ya la, suami si retis si adira, dia popolr kt media sbb adira, he, bci aku llaki spesis mcm ni, agaknya dh buat perjanjian masa bertapa dulu mcm mana nk jadi kaya, salah satu syarat nya..mesti kawen beberapa anak dara, yg dara je…lpas tu tinggal maka bisnness ko akan maju dn kamu akan brtmbah muda…podah. Patutlah tu hari Adira kata..kat “Nara”..kalau gemok dn x kurus slim balik lpas bsalin, kalau DR berubah, dia redha je…ropanyer. dh terhidu pun masa Adira blum bsalin.

      25

      0
  3. azreen says:

    udah udah ler tu Dato Red….. lu pikir lu siapa

    5

    0
  4. Tah pe yg red sgt says:

    Bila Allah da murahkn rzeki tu..lki xde lain la..pkir nk tmbh je.ptut pkir tmbh bklan tuk akhirat ke,ni pkir lubang mne nk msuk pasni.

    12

    0
  5. Ex-Amnet Forumer says:

    Nasib badan ko la Adira…

    7

    0
  6. Anonymous says:

    mintak dijauhkan la laki mcm niiiii

    18

    0
  7. payung emas says:

    tiap kali kuar citer mamat ni, mesti citer psl gatal dia. dh takde citer lain. bosan aku dgn laki2 melayu muka karat perasan hot mcm ni.

    19

    0
  8. nok gebuzzz says:

    nasib badan la adira…jantan dahi licin…mmg jenis mengatal,ngorat awek sana sini..x kan serik,bertabah jer la jadi bini jantan gampang mcm ni…eeewww!!geli la..

    4

    0
  9. anon says:

    SI RED ni dah suam2 cerita dia
    mula lah dia nak buat watak2 ciptaan dia ..
    kalau ada pun nak ngorat dia
    dia nak ngorat org tu
    eh lantaklahhhh
    ko bukan sesapa punn ..

    1

    0
  10. aku says:

    org banyak duit lantak la..pedulik ape aku

    2

    0
    • wekkkkkkk says:

      sapa ni…bakal madu ke…atau adira…atau org2 lain, lain mcm je bunyi nyer…SPESIS PERAMPAS..mmg mcm tu ckp ..pedulik apa aku…

      2

      1
  11. DM says:

    org perak kate nye bkl madu adira ….adoiii DR ko dlu sunat ke x ni ahahhaha.. len mcm nafsu ko ni …kesian pon ad kt 1st & 2nd wife dpt DR ..ank pon masih kecik2 lg si bapak da sibuk nk kawen ramai..pndai2 la DR handle bini rmai

    4

    0
  12. tweety2805 says:

    bertabah lahhh adira….

    0

    0
  13. Anonymous says:

    nanti jawap dato red “maaf sy tiada akaun IG” hahaa.. sama jwpan sufian suhaimi heh.. pastu tutup la kejap ig seminggu dua.. pas raya bukak balik :p

    4

    0
  14. Anonymous says:

    dia ni miang ngaku miang tak hipokrit..respek hahahahah…
    bknnya mcm serap muslim tu ayat bajet2 alim..adira pdnlah ngadap je dato red ni sbb dia retis je..tp bini serap tu dr kenapa x move on jer?

    5

    0
  15. melati says:

    Yg kesian Mak Bapak Bini Dato Red …mesti org kampung mengata camgini..” Anak dia berkongsi Suami ., eee kalau anak aku ? aku tk ngaku anak Memalukan ..mcm lew Gaji anak aku Kecik harap kan Suami..””..tk Caya cuba anda tanya Mak Bapak yg Berkongsi Menantu , mereka jenis yg tak byk sembang..!! sebab menahan malu…hmmmm

    1

    1
  16. ninakarina says:

    adira boleh selami dah ape perasaan wife no 1 rase,baru lepas bersalin kot DR dah sibuk cari no-3.
    dia berduit,dia mampu adil dan saksama dia mampu bimbing bini2 dia ok kot haha nak banding cerita2 dalam KRT kat pesbuk tu,dengan duit xde keje xde anak berderet2 sibuk cari betina lain.junior SY kot DR ni hehe.

    3

    0
  17. Anonymous says:

    Adira bukan isteri ke 2 tapi ke 3. Yg pertama tu sebenarnya no 2. Ni nak masuk yg ke-4. Ni lah jadi lelaki melayu bila kawin bertuankan nafsu. Katanya ikut sunnah Nabi. Ni bukan ikut sunnah tapi mcm org tak sunat. Nafsu mcm nafsu kuda. Nak mengawan je kerja.

    14

    0
    • endo says:

      bab kawen 4 laju je dia ckp ikut sunnah. sunnah lain tak buat lak. pfft jantan gatal.

      7

      0
    • anon says:

      Dia cume lelaki biasa je. Yg ustaz duk pung pang pung pang berdakwah sana sini pun sebok atur bini jgk, yg pelik nya cari muda dara….(.UAI) Bernafsu, tak ikut sunnah nabi jgk sb nabi kawini janda2 beranak pinak…

      6

      0
    • Nad says:

      Betul tu…kalau nak betul2 ikut sunnah, no dating before kahwin ye…xyah nak berwassap, tgk wayang, gi lepak mamak bagai.

      1

      0
  18. elle says:

    Belum sempat adira nak kuruskan badan, DR dah pasang niat cari lain.
    nasib ko laa adira, what goes around comes around.

    2

    1
  19. Anonymous says:

    Kahkahkahakah… mula2 aku igt mamat yg kt belakang tu nk menyamar jd dato red.

    14

    0
  20. anon says:

    Bekas pemandu lori ni mmg tak sedar diri……bila berduit je sebok nak atur bini. Kenapalah nara ni bodoh sngt duk siar kesah buaya darat ni. Dah tua2 pun tak sedar diri. Gihlah wat amal jariah tu kalau dah kaya sngt. Sedekahkan kat rumah2 anak yatim ke..

    1

    0
  21. Ros says:

    Alah ko ni nara, dah kempunan berita ke? Adira tu nasib x lompat bangunan sebab nyesal kaen ngan lahanat ni, yang ko nak tambah Ron95 ke api watpe. Teringat ex balak punya ayat-sejibik kat atas. Dia nak gambar ko bikin modal melancap. Apa lagi kalau stok most of jantan. Ok, up citer lain pls.

    0

    0
  22. aina says:

    maaf cakap la.. tgk muka pun tau dia ni spesis lelaki yg x tau bersyukur :)
    apa pun, semoga bahagia la ek.. cintai isteri2 tu

    1

    0
  23. Anonymous says:

    Alhamdulilah…rezeki lg..

    0

    0

Leave a Comment

Optional