Written by serenity | October 6th, 2012

Tidak pasti sama ada anda masih ingat dengan Stephanie Liah, model Malaysia dari Sarawak yang telah memeluk agama Islam dan berkahwin dengan seorang lelaki beragama Islam bernama Remy Rizal. Dari perkahwinan tersebut, mereka mempunyai anak bernama Ryan Raffael. Stephanie memang tak begitu terkenal di Malaysia, tetapi namanya agak terkenal juga di luar negara.
Photobucket
Berita yang baru kami terima dari seorang pembaca BeautifulNara.com bernama Razu ialah Stephanie sudah bercerai dengan suaminya itu dan kini menjalin hubungan cinta dengan seorang model Iran bernama Ardavan. Khabarnya mereka bercerai sekitar sebelum Aidilfitri lepas. Memang pantas sekali Stephanie dapat menjalinkan hubungan cinta dengan model kacak ini. Khabarnya juga bekas suami Stephanie juga sudah ada girlfriend baru, seorang gadis Sarawak.

Sebelum ini seorang pembaca kami pernah menghantar entri meluah perasaan tentang Stephanie yang masih minum arak sungguhpun sudah memeluk agama Islam. Ada yang menegur perbuatan Stephanie ini di Facebook, tetapi khabarnya Stephanie memarahi peminat itu dan mengugut akan block peminat yang menegur tersebut.

Apa pun, kedua-dua Stephanie dan Ardavan merupakan model dan Ardavan juga merupakan model dari Iran dan beragama Islam. Kedua-duanya pernah bergandingan untuk menjayakan sesi fotografi berjudul ‘SEXUALITE’ yang dipotretkan oleh Apat Photography. Untuk norma masyarakat Malaysia, siri gambar ini boleh dikatakan over tapi untuk masyarakat luar negara, mungkin ia hanya gambar yang biasa-biasa saja. Set gambar tersebut boleh anda lihat dengan membaca entri ini sepenuhnya. Walau bagaimanapun, kami memberikan amaran terlebih dahulu yang ia menampilkan aksi-aksi tidak selari dengan norma masyarakat Malaysia.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

485 responses to Stephanie Liah Sudah Bercerai? Bercinta Dengan Model Iran

  1. mael says:

    ada aku kesah =,=

    0

    0
  2. JJ says:

    Berlemak gak pompuan ni.. islam hnya pd nama.. astagfirullahalazim..

    0

    0
    • mimi says:

      gambar last lawak gila, lemak menggeleber, pastu bulu mata palsu tercabut..haha!!!

      0

      0
    • Sasha Sandha says:

      ELOKSS sgt lelaki ittew ,comel + handsome …………………….. TAPIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII jambu sgt , mcm hadek2 jer .

      0

      0
  3. tobat says:

    yg dok post gambar tu balik knpa..kredit dosa tu nara

    0

    0
    • support tobat says:

      Hahaha betol tu,..nara dok kutuk org, then die dok publish tu, elok ke? Sme naik jela ;p

      0

      0
  4. Nyah Coli says:

    muka tak cantik kena la londeh…ahaks.

    0

    0
  5. Anonymous says:

    gila punya kerja

    0

    0
  6. Anonymous says:

    yg untung jantan tu…..depan muka tue..pas tu tangan jantan tu tlg tutup kan pulak brest betina tu

    0

    0
  7. . says:

    memalukan je ,islam ke ni ??

    EHEMM iklan sebelah buat idop aku tak tenang la!

    0

    0
  8. Anonymous says:

    udah ilang gambar yg jantan tue tutup tetek pompuan tu

    0

    0
  9. Sesuke says:

    Badan gemuk mcm kim kardashian..islam ape tatoo bersepah even after convert pun die still g buat tatoo lgi.

    0

    0
  10. Anonymous says:

    Gambar terakhir sekali..kat siku laki tu ade kurap…Eeee yekkk..

    0

    0
  11. luna says:

    sape minah ni?x knal lsg..ada ke model cmni leh tembus luar negara?gemuk berlemak, bulu mata palsu tecabut, yg laki tu kulit pn mcm ada kudis.model murahan utk mag murahan kot

    0

    0
  12. Firasat ku says:

    Dia preggy kah…ada jalur hitam kat perut yg mana ibu preggy jer yg ada…( ikut pd buku pregnancy lah )…

    N blog tu..blog laki dia eh? Ohhh…open nya relationship…. Inilah cth jantan jahil nak didik pompuan kafir masuk islam…
    Aku salahkan jantan…not the pompuan.

    0

    0
  13. Anonymous says:

    LOL. bitches who THINK they can model.

    0

    0
  14. esah says:

    dia mualaf kan?makcik pernah tengok fb dia pada religion tulis kristian…apa nak jadi……

    0

    0
  15. Tomoiii says:

    Nara lain kali nk buat cerita get ur fact straight. Bila masa betina ni femes kt luar negara?? Xpernah femes la. Kalo ada bukti mngatakan dia femes, sila tepek sini.. Di msia pn dia xprnah femes pun.. Perasan je lebey betina ni..dia ni perasan bagus, pastu bangga dia penah cucuk tetek, buat surgery ketatkan pepek dia, mmg dia canang semua tu.. Dia mmg bukan islam.. Nara nape xletak skali gambar si iran tu pegang tetek betina ni ms photoshoot? Takut betina tu marah ke?? Hahahahaa

    0

    0
  16. miss cun kalah stepani says:

    Cehh..pompuan ni propa ja lebih nya..tah Nara ni bg statement mcm la pompuan ni pemes..kat obersi mana tu? Hari tu dia lari pi norway tu pemes kah!? Dia gi sana pon numpang umah orang..apa keless!! Lemak pun terlebih sana sini, yeakkss selulit !

    0

    0
  17. miss gucci says:

    Nara nape x keluar kan citer pasal Marion Caunter kena bantai teruk dlm Instagram gara2 gambar berpeluk dgn Henry Golding? Marion post gambar tgh minum wine & champagne pon Nara xnk keluarkan….ini tidak adil!!

    0

    0
  18. Dayang Bulat says:

    beautiful nara.. mengapa tolong sebarkan aib orang? saya tak backing langsung perempuan ni.. tapi selaku sesama islam, kita tak boleh sebarkan keaiban orang.. memang ada yang cakap, kalau tak suka jangan baca.. tapi.. kalau tak baca, ketinggalan pulak.. adeh.. sebarkan yang baik-baik aja.. dia ni mualaf.. kita bagi nasihat baik2 kat dia, jangan terlalu menghina, takut2 nanti dia kembali pada agama asal dia, dan kata orang islam semua berpandangan negatif, asal salah je kata asal tersilap langkah cerca, sedangkan kita semua tahu agama kita sifatnya macam mana. tak pasal2 kita pun dapat saham kat akhirat sebab menjdi salah satu punca dia kembali kepada agama asal. kan susah. sebaik nya doakan dia terima hidayah n kembali kepada jalan yang benar.. sekian…

    0

    0
    • diva propa says:

      sapa cakap minah ni mualaf? aku ada bukti dia ni dah convert balik masuk kristian. dier lari norway pegi rumah member aku, merempat tak de duit dia menipu cakap pegi study. study hotak die. die pegi tu pasal nak cari jantan kaukasia buat membela dia kat sana. sekali jerih perih pegi sane orang tak heran ke dia. plus duit dah tadek. pegi sana kena ditch plak dengan jantan polland. terus confirm tiket balik malaysia balik. aku tau cerita semua. aku email kau nara kau tanak reply. aku ada bukti semua sampai ke borang cerai. pasal apa dia cerai.

      0

      0
      • aku nak tahu says:

        ye ke diva?nape dia cerai?aku biasa gak tgk blog dia n terkejut tup2..dia cerai…kesian anak dia…

        0

        0
      • mak enon says:

        Mmg aku sokong ! Ini betina murahan! Takyah la korang nak bela2 sgt konon mualaf bagai, tp masa dok kawin dgn remy rizal tu pesal tk jd muslimah sejati pun? Dok togok arah mcm tu la jgk. Mmg bitch! Gaya hidup mcm la pemes sgt, padahal dah kena cerai tu kena la dia sondol jantan sana sini, sapa lg nk biaya, remy rizal dh cabut !!

        0

        0
      • gegeh nak tahu says:

        diva propa, i nak tahuuuu kisah diaaaaa

        0

        0
      • adik diva fofuler says:

        Dia cerai sbb remy rizal sudaa takmo tanggung dia la..hahaa pastu makmentua tak bekenan. Dayang bulat, tkyah la ko nk ingat betina ni baik sgt, ko tau tak dia kata mlayu bangsat! Apa ko rasa?? Mualaf la sgt, time jadi bini org islam dulu tu nape tk jd muslimah pon? Kat blog bkn main yer hebat sungguh..plastik recycle btul !!

        0

        0
      • aku nak tahu says:

        Diva, bile dia cerai?b4 raya kan?so anak dia remy yg jga ke?sbb i baca dlm fb dia yg remy jga ryan.tpi remy pun satu,nama x didik step btul2..i tgk remy pun dah ada gf bru nama june.i guest kristian gak.x tahu remy ni mmg suka girl yg kristian kot…

        0

        0
      • alahaiiii says:

        laaa yeke, kenapa boleh bercerai tu, siannyer kata kaya sgt,ceciter

        0

        0
  19. Linn says:

    Sumpah geli!!bawak2 lah bertaubat.astaghfirullah Al azim.

    0

    0
  20. missglamour says:

    who is this???xkenal.. NEXT!!!!

    0

    0
  21. bini aaron aziz says:

    Haiyaaa.. Geli tahap biawak aku nengok haihh !! Sexy hapanya posing mcm beruk sembeli jer !!

    0

    0
  22. Raja minah jambu 24jam mengadap computer says:

    kalau jambu tkpe pompan ni pas tu ada hati pulak nak ngan jantan hensem huh !!

    0

    0
    • noyy says:

      ensem ko kata jantan minah?? Cehh itu anak ikan dia la.. Ensem lg muka org utan

      0

      0
      • Raja minah jambu 24jam mengadap computer merah biru sama aje original says:

        ye laaaaaaa pada minah jambu punye mate jantan dia ni boleh tahan la hensem nye kan tapi memang macm budak lagi kan tol tak eeeeeeeeeeeeeeee………….

        0

        0
  23. Hehehe says:

    errrkk. sapa masuk blog dia (tak private) korang akan tekejut beruk tgk selamba je gambar separuh bogel si ardavan tu pegang tetek dia. dia kata dia anak datuk, maintenance tinggi. dah lupa baca kat mana dulu ada someone kata dia dibela org kaya korea dulu. semua barang nak branded. dia penah claim that bapak dia datuk tapi as a sarawakian, dia ni macam kencing lah ahahhaa.. si Remy tu baru anak orang kaya, rumah bapak dia pun besar gila siap ada swimming pool. ada satu entry kat blog dia gambar derang masih kecik. Remy masa tu dok Europe, Steph ni pulak dok dlm walker macam kat kampung je kekdahnya. slalunya korang Muslim, brp lama proses cerai ni sah? sbb kalau tengok gambar dia.. sblm raya dah cerai belum habis bulan Syawal dan bebogel ngan jantan lain. Remy tu pun sama dah ada pengganti amboi cepat betul?

    0

    0
    • haktuiiiii! says:

      wat do u mean as a sarawakian..dia kencing??? maksudnye swkian je yg kuat kencing org ker?semenanjung plak memanjang dlm lindungan kaabah yerr?gituuuu? nak kutuk org kutuk laa berhemah takyah nk heret perkauman! tahap mentaliti bwh tempurung nk ngata org xsedar diri! kaya pun takdenye beli cash, semua loan memanjang!! nape xkutuk remy lelaki muslim sejati togok arak jilat tongkek pompuan2 gitu? kerr ko frust or jeles nieeee?hahahaha..hakkktuiiii!!

      0

      0
      • Anonymous says:

        ko ni bodoh, x reti baca ke???

        0

        0
      • diva propa says:

        maksud dia tu, bukan ramai pun datuk kat sarawak. kalau kau datuk mesti terkenal.

        eh tapi memang mostly sarawakian dengan sabahan kuat menipu pun. mostly. tak semua. dah la kuat propa, jalang plak tu.. contoh paling gampang – si stepani ni lah. hahaha.

        0

        0
  24. Prince Noob says:

    so sapa perempuan ni? perlu ke tahu pasal dia?

    0

    0
  25. Iena erzi says:

    Ape nme blog dy

    0

    0
  26. Miss Gucci says:

    Nara, tlg keluarkan citer pasal Marion Caunter!! Dah kecoh kt Instagram la!!! nara x adil!!!!!

    0

    0
  27. puity says:

    Baguslah ko kawin dgn model syiah ni..lepas tu ko kena kawin mutaah oleh diorang..btw orang iran ni bukan nya islam tulin tp diorang ni pengamal ajaran sesat ..

    0

    0
  28. cilikering says:

    ala steph liah ni, memalukan bangsa sendiri je. ckp mix this n that tp angan2 je lebih. hari tu ckp nak migrate ke europe, study kat europe, tp tup tup holiday je. ckp je la mak ayah ko tu x mampu byr proses PR/byr tuition fees di europe. setakat nak gi holiday pon nak buat farewell party, DOH!

    mmg penipu besar bitch ni, ckp mak ayah bpangkat Datuk & Datin or keje di Russia or di Oil & Gas company. tp ayah die ni sebenarnya keje kat kastam je, gred 41 je. klu datuk kpd cucu ryan tu, tu aku caye la. hahahahaha.

    aku x sabar nak tgk steph shopping lagi bawak bag besar LV, Gucci, Herve Leger etc2 since asyik2 bawak hangbag yg sama di bwh ketiak. x main la klu anggap dh kaya, so called anak Datuk tp pakai bag LV or Gucci or bandage dress yg sama je.

    0

    0
    • alia says:

      Betul ke?

      0

      0
      • setan propa jerenang says:

        apa pulak tak betul! so called fans dia yang bodoh je tak tahu! buta hati! kena tipu hidup-hidup. itu yang dia kata, melayu bangsat!

        0

        0
    • diva propa says:

      pergi norway holiday la sangat. pegi le jalan-jalan sikit. duit tadek. pegi sana nak sewa bilik pun tak de duit. last tido kat couch member aku. sekali dah bersepah, kena sound dengan laki member aku, sentap, lari pegi tinggal dengan jantan polland. duk situ still nak buat macam dia buat kat remy, mana jalan oiii jantan melayu boleh le pikir ko cantik. pegi norway sana setakat nak cari jalang pemalas muka selenga gitu, belambak kot. sekali jantan polland tu buang kain bajunya kat luar, kelam kabut nak balik malaysia balik. dia balik 15hb tapi tak gitau kat sesape. pastu up status kat fb mak dier yang suh balik semua. puihhh propa la kau stepani.

      0

      0
      • Tertipu says:

        Ohhh macam tu ceritanyer.. Patutla senyap2 cepat dia balik pas tu himpit ngan laki iran tu.dia ingat sume orng kuli die ke kena babysit die masak la, bersih la, kena suap le.

        0

        0
  29. Panazz says:

    Tolong la…betiana sial ni…Geli nye aku tengok. Sape yg fren dng dia kat FB… sure nak muntah! Dah la berangan nak mampos! Sanggup ambil gambar bogel & cium2 molot dng si lahnat Ardavan tuh! Yg sebenar dia ni giler glamour… Nak kata model…. body mcm badak. Dah la pendek nak mampos. Tak payah berangan la.. Duduk jer kat umah jaga anak tuh!

    0

    0
  30. bzbee says:

    dia cerai 18/7 tak silap.dah cerai tak nak kluar dr rumah remy sampai jumpa pakwe baru yg boleh dia dok menumpang.pasal remy ada makwe lain ni, steph ni je dok gebang nak cover diri dia kekonon remy pun ade makwe lain.remy ngan pompuan tu tak kecoh pung.steph siap letak pix remy ngan pompuan tu dlm blog. dok gebang nak migrate,study konon,podahhh.gi norway tu sebab ada blogger dok sana.dia menumpang je.pastu kena halau.konon makpak umpan 30k suruh balik.podah! cerai pun dapat macam2 + duit pun remy bg.woit steph ko terimalah kenyataan bapak ko keje kastam je nun kat klang tu.takyahlah nak gebang anak datuk.yang kaya tu family remy bukan family dia.

    0

    0
    • woooo says:

      dlm fb dia ada ckp dia cerai sbb desakan family dia…huhu

      0

      0
      • bzbee says:

        mana nak letak muka kalau ada menantu macam steph ni.7 keturunan malu.lagipun kalau dah asyik anak ikut telunjuk bini wajiblah selamatkan anak tu supaya tak jauh sesatnya.pompuan mcm steph tu bg duit,belikan brg branded, melonjaklah.sanggup tinggalkan anak.

        0

        0
    • Anonymous says:

      yg remy pun, xreti2 ke nak didik die. pastu skang cari lagi gf non-muslim, xreti2 nak serik?? ingat bagi duit bleh settle semua benda ke? yg aku pelik, kenapa kene ceraikan? kau lelaki, kau ade kuasa utk bentuk dia, instead of ko ceraikan die, dan die revert blk ke agama die, kau jgk dpt dosa. why dont ko tunjuk kuasa dan ubah die jadi betul.. ni x, die togok arak, ko sama join, dah mcm mana? pastu bg alasan mak ko paksa ko cerai. yg mak ko nape x tarbiyah anak suruh benti mkn minum bende2 haram??? xfaham aku ngan korg niiii…

      0

      0
      • bzbee says:

        nak bentuk mcm mana kalau dah kena “ikut telunjuk”.nasiblah makpak cepat nak selamatkan anak sendiri.

        0

        0
  31. ohmayy says:

    geram betuol nara ni ,spoil na bace kmen,bole tak alihkan benda yang ikot kat sebelah ni,nak untung pun jgn smpi pembace bengang

    0

    0
  32. setan propa jerenang says:

    stefani ni femes sangat ke? kalau dekat google tu boleh tahan lah kot, femes sangat! duduk letak gambar dia feeling feeling nak jadi model! kesian dia ni! ada masalah jiwa agaknya! lagi satu, kalau bercakap tu, tak pernah tak best… semua tentang hidup dia best-best. menipu tak ingat punya. lepas tu, harap rajin mekap je, bab-bab lain bukan main malas. kalau rumah dia tu, tandas kotor! dasar pengotor

    0

    0
  33. Nenek esah says:

    Lah ye ke bapak dia cuma gred 41? Slama ni mati2 igt anak org kaya sbb dia ada satu entry, rasanya citer dia baik sarawak utk hari gawai kot, dia bgtau yg bapak dia Datuk Dr lagi. Perghhh kencing tak hengat la minah ni. Btw retis sgt ke dia ni? Tak kenal pun

    0

    0
    • setan propa jerenang says:

      nenek esah, ramai orang tertipu dengan dia ni sebab penipuan dia memang jenis berani mati! itu aku cakap, ada masalah mental agaknya! tak ada retis sangat lah dia ni! jenis muka tak malu duduk menyempil je time event…. wannabe1

      0

      0
  34. bzbee says:

    haruslah posing ala porn. senang nak carik duit nanti mane tau ada produser filem nak amik berlakon.kan dah janda sapa nak tanggung.dulu remy pun kene ikut telunjuk dia.harap2 remy berubahlah.hidup dia ni 10% jer boleh percaya..lain semua propa.sapa penah kwn ngan dia taulah.siapa kwn ngan dia mesti tak lama.mesti bergaduh especially org tau tu tau pasal dia.pastu nak bomohkan,nak panggil gangster pukullah..propa je lebih.

    0

    0
  35. aku nak tahu says:

    ye ke perangai dia mcm tu…pengotor la erk….kesian anak dia

    0

    0
  36. Miss Cobra says:

    Gemuk.. Muka pun biasa2 jer.. Tengok gmbr2 dia posting kat blog dgn bf dia ni.. Adoii.. soooo fattt!!!!!!.. Paha besar, pinggang berlemak. Sooo model wanna be ler sangat.. Muka dia jenis muka iban yg biasa jer2 even dia mixed chinese. Byk lagi yg cantik tak mix..

    0

    0
  37. oct1883 says:

    bagi aku, ada jugak sikit sebanyak silap bekas laki dia tak berjaya nak bimbing dia ke jalan yang sepatutnya.. lemah sangat dengan pempuan macam ni..

    0

    0
  38. halimah jongang says:

    ppuan ni kalo bley dia main ngn jantan tu pun dia nak record, pehtu tayang kat org,nak tjk le dia hebat sgt,kalo cite tu dia jelah yg best,dia jelah yg cantik,dia jelah yg kaya,tetek die jelah yg mantop…kalo bace blog dia dari mula mmg akn taw dia ni jenih suke mninggi diri walaupun hakikatnya nan adooooooooooooooo…..

    0

    0
  39. Muz says:

    dulu kalau baca posting kat blog dia pun tak abis2 cerita mak bapak dia kaya, Remy yang miskin.Oklah dia mmg dah mcm tu. Tapi laki dia buleh jer ikot. Aiya!

    0

    0
  40. mak senah come back.. says:

    da lame mak senah stalker pasal minah senget ni.. mmg blagak gile. dulu penah bace blog die. die cakap ramai org adore ngan kehidupan die yang tak payah bekerja n hanya berparty setiap hari.. bajet paris hilton sungguh.. xsangka remy leh tinggal dia. kesian pon ade. remy tu keje ape haa???

    0

    0
  41. bluwekkkk~~~ says:

    species betina cmni mmang ler senang utk tembus pasaran luar negara tp untuk ‘dtembuskan’ jer ler…. x laki pn salah gk… species jantan xder t*l*r ada hati nk kawin ngan kafir pdhal bsepah lg malay girl kt mukabumi ni… mcmana nko nk bimbing si kafir tu klu bab agama nko pn cm zero jer…

    0

    0
  42. berhijab itu indah... says:

    Aku sebagai kawan kau terluka sangat…ingat kau nak berubah…tp tak…kau dengan bangga menyatakn niat pd aku y kau nk bercerai…kata kau…wlupun kau luar pd islam tp hati kau tetap pd allah dan al quran….subbahanallah….aku doakn supaya kau mndapat petunjuk satu hari nnti….isyaallah………amin…

    0

    0
  43. gossip hunger says:

    hahahha i cant believe i just wasted my time reading everyone’s comments and going through this girl’s fb, her bf’s fb, and her blog. daripada tak kenal langsung, terus kenal tau all her issues bagai on nursing her baby, child’s bday party sampai ler raya kat Ipoh, xmil buat kan baju utk ryan. Serious kelakar giler. What got me confuse is, when did they cerai. Kalau cerai 18/7, sempat jugak lah this lady pow the x husband (siapakah lelaki ini?) sbb i also went to the tea party at Pandora , Mont Kiara (btw not by invitation, anyone can just drop by). Seriously, I cant believe, aku ada gak nak tinggal kan comment. Still laughing muahahahhahahah

    0

    0
  44. Just saying says:

    Adoiiiii ramai yg tertipu dah dgn “kekayaan dia tu” even dia ckp dia “kebal” segala tapi ramai dah yg terbuka mata…..so Tuhan beri kita pilihan mana yg baik kita ikut mana yg buruk jgn skali2 ikut……pilihan di tangan anda..lololololol……

    0

    0
  45. xsuka dia says:

    Sebenarnya bapak remy bg si stephanie ni rm20k…..suruh bercerai…sebab bapak remy tak tahan selalu raya tak bagi balik ipoh (rumah makbapak remy)…stephanie liah tak bagi blk sana.tu yang bapak remy bagi 20k suruh bercerai.stephanie pn dengan bangganya ambik la yang dia hengat duit 20k tu macam 20bilion…xkemana oiiiii…..kejap je dah zero.bukan studyla…borang cerai pun pernah tunjuk kt orang…sebab cerai atas desakan keluarga ,keluar agama.mulanya hakim xlepaskan kes ni.tapi bila kali kedua naik court bru jatuh talak.stephanie tu baca komen kita ni…stephani liah..aku nk cakap kt ko..ni ni semua y komen dari list fren fb kau…ingat org suka kau ke?blagak diva.perasan cantik.rumah kotor.tau enjoy laki dia dulu yang keje keras.semua barang dia fakela.semua by pos….mana da pegi butik.

    0

    0
    • tsarnia says:

      nak tegelak aku baca part ”rumah kotor,barang sume fake,all by pos”
      habes selama ni yg dia dok tyang kat blog dia tu dusta semata??
      pompuan ni dah kenapa agaknya..padanlah remy tu tinggalkan dia..tak larat nk menanggung beban..kesian!

      0

      0
    • aku nak tahu says:

      x suka dia…btul ke bapak remy suruh cerai?sbb dia ckp parent dia yg suruh cerai…remy kije apa?

      0

      0
  46. mak senah come back.. says:

    OMG.. by pos?? geli lah.. dulu penah bace kat bloq dia. dia ade cakap dia ade kasut prada kau. harga 22k lagi..

    0

    0
  47. Muz says:

    Kesian mak bapak bila anak dilemahkan oleh “perempuan”. Sama-samalah kita berdoa agar kita semua terus mendapat petunjuk dariNya. Takut tergelincir dan tak bangun-bangun.

    0

    0
  48. Pondan Suci says:

    aku pon meluat sgt2 ngn betina ni dah la penah REMBAT iphone member sendri lepastu buat2 x tau…aku tau pon sbb sista2 yg gi party ngn dia yg bg tau coz si polan A tu mintak tolong si betina ni pegangkan iphone sbb nk g toilet je u ollsss………eee kalau aku jd ko la stephanie aku lari balik serawak MALU siot!!! org dah tau la ko sape x payah nak post yg hebat2 la kat FB ko tu…org kalau KAYA beli brg mane ade nk post2 kat fb la bagai nak bg tau 1 kampong ko pkai hermes..ko pkai gucci..ee tolong laa!! nmpk sgt ko ni bru nk merase pkai brg2 branded gitu!!…lepastu meroyan kat fb kate org lain Dengki kat dia la ape laa….eeee nk muntahh aku baca!!!

    0

    0
  49. Stephanie Liah Anak Jerenang diva propa Iban sakai rumah panjang says:

    Segala rahsia kau dah terbongkar la wahai diva propa, aku pernah jd kawan kau tp nasib baik kwn dgn kau xlama, senang2 je Kau nak maki hamun org, kalau uolls semua nak tahu, pakai baju sponsor sampai rosak lepas tu hantar baju dengan bau ketiak bau badan bagai,Tak Cuci OK”.. Tak dry clean pun,diva pengotor kalau nak tahu toilet dia punya la kotor,baju2 dia bau hapak sbb jemur xkering, aduhhh kesian aku tgk
    Minah propa sakai ni, dia ingat dia duk kt sarawak rumah panjang? Dia ingat Kita semua ni membontot dia je ker? Puhlisss la Sakai oiii, tak Kuasa mak.Dia ni sbnarnya racist kalau dgn kwn “seangkatan” dia punya la baik pijak semut xmati tp kt blkang dieorg dia punya lah Kutuk kaw kaw baik punyee.bodoh la siapa yg ” membontot” diva Sakai ni lg.

    0

    0
    • tsarnia says:

      haha”pengotor”
      aku penah bace kat blog dia,kononnya dia ni mcm pembersih gila!
      kluar umah bwak spender spare smp 4-5 lai cmtu,akan tukar..kalo masuk toilet kat mane2 pon die akan kencing je kat lantai sbb geli nk duduk kat toilet sit cover tu konon..kalo mkn mesti lap ke basuh sudu tu dlu..tah aku pon da lupa..padahal pengotor di alam realitinya!

      0

      0
  50. Pondan suci says:

    pompuan meroyan !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    0

    0
  51. mak senah come back.. says:

    mak senah rase dia ni sakit la.. culture shock.. betul ke minah ni ade degree dr korea? ke propa lagi? tapi kesian kat dia kan. jatuh terduduk la.. lagi 1, mak senah tgk, pesen rambut dia pon ala2 iban. da 2 tahun buat fringe minyak kt depan.. sedih tau. selak la sket rambut tu.. baru la fashionable..

    0

    0
    • xxx says:

      xpayahla nak kutuk org iban klau ya pn. macamla ko tu fashionable sgt. xyah nk racist sgtla mak senah oi

      0

      0
  52. xsuka dia says:

    Tsarnia……aku kawan diala…mana ada oi barang ori….de pun may b 1 2 ja…ala stakat seribu lbih ko blh beli kn tsarnia…..y hermes nk dkt 20k jgnle percaya…bli by pos kot n plaza gm….jeng jeng….xtahanla aku…dok lepak sekali bercerita bagai nak rak…rumah biasa je kot…tu kira okla remy boleh bagi duduk rumah tu.g norway menumpang rumah ardiana.setahu aku ardia tu pun xsuka dia jugak…

    0

    0
    • tsarnia says:

      x suka dia..
      aku selalu gak baca blog die tu..dlu asal ada perayaan je..x-mas shopping spree la,chinese new year shopping spree lah..byk gile kot die beshopping..baju dia sja aku tgk riban²..sume branded je..dlm pala otak aku ni,1 je dok pk,laki dia ni tak bankrup ke dok menyoping benda memahal segala..konpius. bab norway tu aku ada baca jugak..time ujung² tu bkn anak ikan flower hon dia tu pg jupe dia kat sana ke? btol ke bapak die tu sebenarnya kje kastam je?

      0

      0
  53. mak senah come back.. says:

    haha.. dulu kan mak senah ader terbace. die ni bawak murano(murano jer kot). dok canang satu bumi bawak murano. pas2 cite kat bloq terlanggar pompuan nk bersalin la. pas2 husband pompuan ni tego, “eh, awak ni artis kan.” hadoooiiii. biawak pon tak tau ko ni retis.. haha.. dia ni aku rase suke mereka2 cite la..

    0

    0
  54. Sakai terlebih says:

    Dia ni bukan ada bff ke?

    0

    0
  55. miss propa murai.com says:

    Utk pengatahuan semua, dia ni baru jer nak berjinak2 dng dunia glamour. Pantang ade event.. mula la muka dia akn sampai… tersengih2 mcm kerang busuk. Sape yg glamour org tu la jadi mangsa. Pasal dia nak tumpang glamour jugak. Sudah la.. KO balik la ke Serawak tu smula Stephanie Liah, Kat KL nih, org dah kenal dah ko tu siapa. Berangan jer lebih, Tunjuk pics kat FB dia konon2 pegi slimming bagai… tapi badan mcm badak jugak! Sedar la sikit… Ko jng nak perbodohkan org sekeliling sume! Dah la tetek tu TETEK PALSU, sanggup buat operation, nak suruh org stim la konon… gi mampos! Setakat ko nak bodohkan anak ikan Iran tu ok la.. Dia pun setakat nak ratah ko jer. Huh! muka tak malu.. Sedar la diri tu skit!!!! Tolong sume… cakap kat aku, dia popular di oversea tu kat mane? Kat Sarawak pun org x kenal dia nih! Tup2 model overseas la konon… Piiirah kaki mabuk! Pantang ade event, dia la yg dok heret gelas arak ke hulu ke hilir!!! Sial punye betina!!!!!!

    0

    0
    • Biar betul says:

      Fofular kat overseas? Kat mana ah us, paris, london? Kata Model tapi tak lebih 164cm pun, gemuk plak tu muka pun besar sangat .Kalo betul mana bukti artikel ke gambor ke klip majalah menyatakan die popular? Hahaha kelakar.. Pastu cakap bapa nye kerja business petrol kat Russia la tapi rupanya keje kastam je. Beg branded tu 2nd hand ka, cakap beli kat butik siap tunjuk resit? Eh cakap mix Cina tapi nama bapak “jerenang ” mak dia pun bukan nama cina, then tak reti cakap cina pun.

      0

      0
      • Steph Gile glamour says:

        I dont think she is that famous. Already famous or made up popularity are two different things,, sometimes ade jugak org yg famous, tapi bukan famous bukan sbb dia betul celebrity, but famous for bad attitude ..so steph ni kira cmtula.sbb event free, dinner free, dia xpyh kua duit, muka dia mesti ada..so senangla org tau dia bersama cte2 busuk skali. I xrasa org sbnr nye benci dia cos die tlampau glamour…looooll lagi rmai org famous kt dunia ni..xpyh jd celebrity pn ble jd famous.so ppl dont envy her because of her so called made up richness or wealth..but people obviously hate her because her bad site of attitude..tengok leng yein..divorcee, but jatuh bangun sendiri..duit kumpul, bukak brand sendiri..i penah ada event dgn dia, chilling je..lagi kaya kot dr steph (kalau cakap pasak hidup tak menumpang duit org la).siap ada hummer sendiri..tak kesa la duit laki ke pe, tp tengok? Ada ke ramai org kutuk2 mcm org kutuk steph now? Cos die down to earth..she being herself..bukan nak act all diva..then she work so hard for herself.for her life..bukan everyday berjimba, xde kerja, then dok entah celah mana dok bgitau org dia kaya sana sini.tak tgk lagi anak ikan dia si ardavan tu..tak famous langsung..kutip kt event mana agaknya..belajar kat lim kok wing je pon loooll ..habis tu xtau la sp bela sp..mls aku nk tau..sbb sume nk glamour je.haha but SORRY YEAH? Does not mean people know about u, people stalk YOU.haha jgn la perasan sgt cik kak..its becaus u tu bz telling people ur so called glamour, celebrity, rich, all perfect, social, superb wanna be life :) u pot pet, takkan org nk lempang muka u kan? Berdarah la telinga dgr cerita dongeng u..xlama lagi deepavali, ada makan free, i nk panggil steph! HaaHah

        0

        0
  56. Mangsa says:

    Dia ni memang cuter gebang je Lebih uolss!!! Orang beli dia pon nak beli and show off. Padahal barang murah2 je by post. Silap2 suh org jd bibik plak menghantar barang dia.dia ingat dia sape kuli2 kan orang.

    0

    0
  57. durian king says:

    i pun dh spend 1 whole day baca die punya blog n fb n x hubby’s fb. klu kaya sangat kenapa :

    1. sofa rumah die tu mcm dari fella design/courts mammoth? knp x beli at least dr lorenzo for leather seats? Muahahahahahahahaha.
    2. decor rumah taste kekampungan. very tacky!
    3. post die masa BBQ – luar rumah pon mcm biasa.
    4. English tunggang langgang tp kononnya ade degree di Korea, mmg ADE KE? muahahahahahaha.

    0

    0
    • tsarnia says:

      uolls friends dgn die dan x hubby die ke?
      kaya la kot kan,kalo baca kt blog die memanjang xhubby die bg hadiah itu ini..tido hotel semalam 6k..hahaha..nasib tak botak si remy tu

      0

      0
      • Anonymous says:

        erkkkkkkkkkkkkkkk, blum kirakan beg branded die tu, padahal 2nd hand (sumber yg dpercayai)

        0

        0
    • Anonymous says:

      huahuahuah, hbag branded die plak aguana? 2nd ke…?(sumber yg dipercayai)

      0

      0
    • fukeklaut says:

      DEGREE KOREA ape kejadah. dia dulu duduk korea sbb ex- husband, laki no.1 keje sana. Kena cerai sbb otak mereng, apartment smua dia tapau skali. Ex-laki dia punyerlah baik, hardwrking tu pun dia tak pnh hargai.
      Bapak keja Kastam jer pun. Takda makna datuk.
      Aku org satu kpg dgn dia ni. Kalau balik lagak mcm diva…pakaian mcm x ckup kain sgt tak bbudi bhs tak sdar diri asal usul org Iban mix la konon! Nyampah.

      Skg ni hbat dah title janda dua kali

      0

      0
  58. pondan sepi says:

    Hamek ko Stephanie ko ingt org suka kew ngn pangai Bodohh sombong ko tuhhhhhh….kalau x blagak xpe laaa maybe org x kesahhh sgt lg pon ko pon bkn ARTIS FOFULAR mne pon bak kate org RETIS suam2 kuku gitu kannnnn …….tu la lenkali berpijak bumi yg nyata tgk sape yg malu…Ko jgak yg malu skang coz pekong ko org semua dah tau…kate nak buat press Conference la bagai okay kite same2 nanti kan nye u ollsssssssss………………………………. :)

    0

    0
  59. cik jah says:

    sape name bff baru dia tu..tg asyik eyeliner cam kocing tu???

    0

    0
  60. Anonymous says:

    Isi blogger yg benar2 belaka..
    Knon cerai bersebab si keluarga Stephanie ni tidak sukanya memeluk Islam (dari sumber yg dipercayai) tp sama nya juga sepantas kilat selepas bercerai kembali bercinta dengan Islam Shia (most of Iranian).. inilah wanita cantik tiada berotak, cinta berlandaskan nafsu keduniaan, peragawan di atas kelebihan Ilahi

    0

    0
  61. Tulaa says:

    Tu laa. Dulu canang satu Dunia dia yang pandai jaga Suami. Buat apa nak meninggi diri? Salah ke untuk merendah diri? Buat apa nak minion skrg tipu tu dah makan diri sendiri mana nak letak kan muka?

    0

    0
  62. bencipenipu says:

    yang tak tahannya die bole cakap die ni ade degree fashion kat korea konon,yg peleknye takkan umur 2o puluh bole ad,bapak eh senang nak ade degree,pastu cakap asek nak lebat pasal pandai jage hubbyla,ta suke orang usik anak die la,anak die la pling comel dalam dunia,pling esem,,die la paling prefect dalam dunia,asek puji diri sendiri je,die kate die byk stalkers,tapi die yg nak orang stalkers die,bodoh tak die,klu tak nak org stalker,jgn p tnjuk pic2 die tu,pergi canang satu dunia pasal life,nmpk sgt gile glamor

    0

    0
  63. menyampah giler says:

    Minah propa nie? Geli aku tgk!! Perasan jer lebih!! Puihhhhh

    0

    0
  64. Sumber dri Allah says:

    Di AKHIRAT kelak, seseorang itu TERKEJUT apabila CATATAN amalan KEBAIKAN yang tidak pernah di lakukannya di DUNIA„ Maka, dia bertanya, “Wahai TUHANku, dari manakah datangnya KEBAIKAN yang banyak ini, sedangkan aku tidak pernah MELAKUKANNYA.” Maka ALLAH menjawab, “Semua itu adalah KEBAIKAN (PAHALA) orang yang MENGUMPAT engkau tanpa engkau KETAHUI.”
    (Diriwayatkan oleh Abu Ummah al-Bahili)

    Yang kaki mengumpat tu harap terase hahhahaha

    #yg kaki mengumpat tuh harap terasa# hahhahaaaa

    0

    0
    • Unknown says:

      Nak beristikarah disini xpyh, pegi istikarahkan kpd si Stephanie yg murtad tu (nauzubillah).. ditegur xjalan, begini pun xjln, Tuhan byr cash disini, semoga die sedar akan propa nya itu..
      Bkn mengumpat atau memfitnah jika ia tiada ruangan profil bermakna, dia bersedia untuk dirinya dijadikan perhatian umum.. Sekarang baru nak melatah? stalker ke menda, dah mmg dia ska mempublisitikan diri erk, ini hanyalah kebenaran di sebalik propa mempublisitikan diri sendiri nya tu, ada benar?

      0

      0
    • helang hitam says:

      kalau dia igt Tuhan kembali ke jln Allah, bolehlah nak sampaikan fatwa begini tp petikan itu tidak sesuai untuk menutup kebenaran kpd propa si Stephanie turrrh..
      bkn membuka aib tetapi diri sendiri membuka baju untuk ditayangkan aurat aibnya itu..
      ditegur dikaitkan dengan publisiti internasionalnya, tetap tetapi masyarakat timur, masyarakat timur, dimana bumi dipijak disitu langit dijunjung, ada benarkah itu?

      0

      0
  65. helang hitam says:

    *masyarakat timur, budaya timur

    0

    0
  66. alahaiiii menipu rupanya says:

    Ni bukan mengata ni kenyataan, dah dia tak pakai baju ambik gambar tunjuk kat orang, dia sendiri yg buat bukan orang lain, dia ni memang tak sedar diri, bila orang tulis mcm ni biar dia sedar diri tu sikit! Nak tunjuk apa? Lagi orang meluat tgk lagi ada, memang kita sebagai muslim patut tegur dia ni, bukannya lagi sokong dia, takde istilah mengata ke apa kat sini, kita memang patut cakap dgn dia ni, dah cara baik tak nak dengar, cara bahasa kasarlah jawapnya, sumber dari Allah, sumber dri Allah kau pegi bgtau Stef tu Hadis atau Ayat Alquran perempuan yg menayang tubuh pastu bersentuhan dgn lelaki bukan Muhrim tu apa dosanya?Kenapa tak tulis je kat sini?

    0

    0
  67. minah flu says:

    Die skang serumah ke dgn si ardavan?tdo sekatil?bukankah masih dlm edah??

    0

    0
    • hate her says:

      haha..die peduli ke dgn semua edah bagai tu..?
      tah sblm becerai lg mmg die ni dok main cinta dgn anak hekan syiah die tu.
      aku rasa skang ni pon die merempat..bak komen yg kat atas nun ckp,remy still bg die tinggal kat rumah diorang tu.tapi tak tau la smp bile kan.

      0

      0
  68. omak ekau... says:

    ooooooooo……camtu kisah eh rupanya!
    maknanyer slama nie den jadik kawan ‘maya’ dia, (pernah jumpa pon 1x jek) tertipu la ek???
    den pernah jumpa dia 1x jek kat besday party anak kawan den…..
    den bersalam, lago-lago pipi ngan dia…den pelik…”kata model…apsal rendah jek??”
    den yg kena bongkokkan badan sket sbb nak lago-lago pipi ngan dia…
    ke den yg tinggi??takdolah tggi sgt den nie pon…stakat 164cm yolah!
    nak jadik model catwalk pon tak lopeh!!! ehehehheee….
    den tgk dia ok je….mmg bila baca sumer citer dalam blog dia, idop cam nak besttttt jek….
    tapi x tau la plak ada cerita lain di sebalik cerita2 yang ado nie…..
    apa2 pon, soba yolah……
    yang dah terkono tu, jadikan pengajaran…
    yang lom terkono tu, jadikan iktibar….

    p/s: no wonder la dah lama tak nampak BFF dia si ‘amyza hamzah’ tu bekepit ngan dia always dah…tak BFF lg la tu rupanyer…

    0

    0
  69. just saying says:

    dia dulu kan ramai BFF…so mana perginya BFF dia tu??? semua pun tak lekat dgn dia, sebab dah tau perangai hipokrit dia….

    0

    0
    • alahaii menipu sudah says:

      dia mmg ramai bff. asal baik dengan dia je jadi bff..dulu dengan amyzah tu baik sangat … kehulu kehilir dia dengan amyzah.. pastu tup tup senyap. datng pulak si zulaika ni…kehulur hilir jugak lah.. last last aku tengok senyap je.. kata bff? bff ke tuuuuuu

      0

      0
  70. omak ekau... says:

    ingat lagi once upon a time….steph ngan amy nie sangat baik…cam adik bradik gitewwwww…..siap ada friendship ring lagi tu….baju pon nak sama2..ala2 paris hilton ngan nicole richie la gamaknyer….sudahnyer, sonyap!
    katanyer si steph nie, orang keliling terlalu sibukkan hal dia sampai semuanya yg dia buat, ape yg dia lalui, sumer nak dijadikan perhatian…
    katanyer kehidupan dia telah menyebabkan orang lain ‘terkesan’ dengannya….
    seems like sumer orang nak busybody pasal dia la…sedangkan dia x heran pon dgn orang2 itu…..gitu la citernyer………… :-)

    0

    0
  71. Anonymous says:

    Stef ni selalu cakap mcm tu kata orang dengki dia, sebenarnya dia yg dengki dgn orang, dia ni selalu menghimpit orang, bila tgk orang tu byk duit, atau glemer dari dia dia mulalah menghimpit, kadang2 kat party yg dia pegi tu bukan dia yg keluar duit, orang lain yg keluar duit dia yg sibuk ambik gambar letak kat fb dia atau blog, pastu mulut ya rabbi punyalah jahat dok mengata orang kalau dia ada hal dgn orang tu, habis dia malukan kawan2 dia sape yg penah kawan dgn dia kalau dia gaduh, mampos dia siap update status kat fb dia maki hamun orang tu bagi orang tu malu, terukkan perangai, dia kalau bercakap semua dia sempurna orang lain tak,

    0

    0
  72. alahaiiii menipu rupanya says:

    Dia ni selalu kata orang dengki dekat dia padahal dia ni dengki dgn orang, keje dia menghimpit orang je, tgklah kalau sape yg kaya sikit dari dia ni, memang kenalah, kalau pegi party bukan dia yg keluar duit pun, tapi sibok dok ambik pic makan dgn minum kat situ, mulut dia Ya Rabbi tak tau nak cakap, kalau menghina orang no 1, tgklah kalau dia gaduh dgn orang siaplah dia update kat fb dia siap maki hamun kutuk bagai dia ni, dia ni suka malukan orang tak kiralah kawan dia sendiri ke, sbb tu dia tak ramai kawan sbb mulut dia jahat sangat

    0

    0
  73. xpaham says:

    Nape si Remy tu suka kat dia dulu…n skg gf remy muka pun lebih kurang je dgn step?
    Tak sangka teruk giler si step tu….remy tu tak nak cari wife baru untukjd mak kat anak dia macm ala2 wardina ke…mmmmmmmmmmm

    0

    0
  74. esah says:

    sudah jatuh lagi terduduk….makcik tengok je apa yang dia post dekat blog dia mana la tau dia ada beli barang2 ‘branded’ yang orang lain tak mampu beli almaklum dia kan ‘socialite’ merangkap paris hilton wannabe :-p

    0

    0
  75. omak ekau... says:

    mampu lagi ko nak boli barang2 branded after dah bercorai ngan ex-hubby tu???
    all this while, ex-hubby tu yolah yg sponsor semuo eh…..
    from top to toe…..
    ghaso eh dah tak mampu nak boli Hermes RM20K lagi seholai dah!
    tapi x tau la kot BF baru dio, si ardavan tu mampu kot….. :-)

    0

    0
    • Anonymous says:

      mampu lagi ke uolls? haha
      tp kat blog die memanjang mkn kat restoren memahal jerk..
      pavi tak lepas..byk kot nafkah si remy tu kasik ats belas ehsan..hehe

      0

      0
    • hate her says:

      mampu lagi ke uolls? haha
      tp kat blog die memanjang mkn kat restoren memahal jerk..
      pavi tak lepas..byk kot nafkah si remy tu kasik ats belas ehsan..hehe

      0

      0
  76. alahaiiii menipu rupanya says:

    Eh mana 20k, bukan ke dia kata dia beli Hermes tu 300k, cuba tanya dia kalau tak caya

    0

    0
  77. Olengkeratang says:

    Kak stefie…please if you read this all comment about u jgn ingat kite nak condem u suka2…tapi tpksa bg u pdedahan sikit about duniawi…kite sesama manusia ada cara masing2 tapi kesianlah org yg dok puji dan sanjung you tu tertipu bulat2 dgn drama’king you…life is simple…kalau you baik org akan suka wpun you miskin…tp kalau memang sah tak kaya tp mem’bodoh sombong org lg jijik…apatah lagi yg kenal you….so keep it up to posotive way…….”me yg concern”

    0

    0
  78. omak den la plak...... says:

    mau trauma dia baca sumer komen kat sini…sumer dok kutuk memanjang!
    pastu dia claim la yg sumer orang jeles ngan kehidupan dia yang voogie da vassssss tue!!!
    kelllasssssssssss ko jah! :-))

    0

    0
  79. cilikering says:

    hamboi hermes 300k die ckp ? klu betul die beli hermes tu 300k for 1 bag, nape plak die bagi mak die bag bonia je n kek biasa je n celebrate kat umah je masa bday? part mak ayah die gi kl or die balik swak, hotel bknnya 5 stars pun bak kata die mampu stay kat palace of the golden horses, etc2.

    klu betul family die kaya or stef sendiri successful n ade duit byk, x salah beli another hermes bag n bagi kat mak for her bday. klu nak yg lagi extravagant, beli la satu jam chopard utk mak since dh anggap diri kaya giler.

    steph, no one is a douchebag except you. tu pun if u faham what douchebag means, you so called Korean grad. wek!

    0

    0
  80. alahaiiii menipu rupanya says:

    Kalau menunjuk bag tak hinggat, lagi satu jam dia pakai selalu tu Guess colour gold tu kenapa tak tukar2, kata kaya pakailah Chopard yg 500ribu ke paling2 Rolexkan , kata kaya tunjuklah kereta, sekurang2nya mcm dia tu pakai Bentley, biasa orang kaya kalau dah kaya sgt semua pakai driver dgn bodyguard, lagi2 mcm dia tu kan terlebih kaya tak takut ke orang merompak? Bab bag bolehlah menipu sbb tu je yg dia mampu nak menipu, yang lain tu?? Orang tak kisah dia nak pakai apa, tak denggki pun, orang marah sgt kat dia ni pasal mulut dia nauzubillah jahat nak mampos!! Sbb tu semua kawan2 dia ni lari bukan pasal dengki yg dia selalu heboh2kan kat fb dia tu, pasal mulut dia maki orang tak hinggat siap hina bagai, kalau dia maki orang eeee tak sanggup dgr!

    0

    0
  81. Perempuan Bertudung says:

    Amboi amboi amboi.. …Taste la model Iran ni.. Owh Remy kahwin la aku.

    0

    0
  82. mangsa penipuan Steph jugak aku says:

    Aku pun nak share lah experience aku ngan betina tu. Aku baru je berkenalan ngan si Steph tu sebab kawan dia yang intro. Kita cakap tang hidup, keluarga, study etc n then dia bagitau i yang dia ni ade degree kat Korea study fashion design kat Seoul University selama 2 tahun. Hairan gak bab amik degree biasa 3 tahun n sebelum degree biasanye kena ade diploma atau foundation 1 tahun dulu kan?. Tapi dia kahwin n beranak masa umur 20? Tak masuk akal la. Entah spm result dia tu camne yer n sekolah menegah dia tak citer pun. Kalo ikutkan perangai dia, if betul ade degree mesti dia tunjuk gambar graduation tau cert kat blog/fb kan tapi takde pun bukti cert? Pastu cakap dia ni ade OCD( tak suka benda kotor). Then dia kata parents dia tak suka Remy bab agama Islam and keluarga Steph Kristian.Tapi dah bape tahun they all bersama n dah ade anak pun, kalo dia dah ingkar cakp family dia dulu nape tiba2 kang baru nak insaf nak balik agama Kristian?…tapi last2 dia dating Ardavan tu Muslim jugak kan..so tak masuk akal pun excuse dia ..Ardavan tu siap masak, bersih rumah buat segala macam untuk si Steph tu macam kuli tapi dia ingat dia in love..hahaha..Cakap ayah dia ugut nak divorce mak dia lah kalo tak keluar agama Islam tu..entah betul ke tipu if betul pun nape nak buat baik ngan ayah jenis tu kan, Then cakap dia nak pergi Norway lanjutkan study, kena duduk Norsk lang course pas tu Master in Business la , pas tu migrate permanent kat situ la heboh kat Fb die…ayah dia bagi 20k untuk dia balik msia la. Eh dia numpang kat rumah Ardiana tu punya heboh masa time kat sana pas tu balik tak dengar pun citer or Ardiana pun hilang menyepi nape yer? Dia tak bagitau pun dia nak pergi cuti ‘Healing holiday” sebab nak hilangkan stress lepas divorce tapi tipu nak study jumpa pengetua la, buku baru beli la.. Dia sendiri tak straight forward ngan i. I berkawan ngan dia pun i tak tau yang dia ni artist ke, model ke celebrity femes ke…for me biasa je i memang peramah. Pas tu dia cakap leh hangout so i pun ingat hangout cam biase la kan so i pun ajak la…Rupanya ada syarat kalo nak ajak si steph ni keluar, dia tak akan ajak pun tapi akan cakap “jom kita gi lepak” ,tapi orang lain yang kena officially ‘Invite’ dia dulu, pas tu orang lain yang kena bayar untuk dia. Kalo i tahu yang i kena bayar untuk berkawan or hangout ngan dia memang i tak layan pun.Then dia sibuk sangat nak ambik gambar glamo2 n mesti gambar dia post kat fb dia je yang cantik, gambar orang lain memang dia sengaja ambik yang buruk2. Makeup pun tebal cam Ladyboy thailand. If i tengah cakap i leh rasa dia tak dengar pun ape yang i cakap siap dia potong cerita n citer pasal life die jer kita orang kena dengar. Masa farewell party dia pun i tengok dia buat ala ‘striptease’ tapi dia paksa kawan dia sume buka baju, nampak seluar dalam ,buat benda tak senonoh tapi dia sendiri tak buka baju pun. Dia suka paksa n malukan orang lain tapi cara dia buat tu seakan akan ‘memang cool’ to do it. Takpelah i dah dapat pengajaran . Ramai ex kawan dia pun rasa cam tu jugak, dipergunakan .Uoolss tau kat FB dia terkini dia memang cakap dia tak peduli pun dan kita orang yang komen kat sini bodoh la, jeles la.Ini direct dari FB die ” Don’t like me?your problem. Cant stand me? Sit the fuck down. Cant face me? turn around. Dont know me? Dig my family tree. My life affected urs, Coz Im way better than u. Think i care/ Think again” Dia tak peduli n syok sendiri sangat la tu.Jenis ni memang akan forever sad and lonely person. Harap u happy la bab i pun dah tak peduli kat u. so Uoolsss bagus jangan nak layan blog betina tu, nanti traffic blog populariti dia naik dia yang syok dapat duit LOL.

    0

    0
    • Alamak sengkek rupanya xD says:

      Omg that bad? U yg kena bayar? So embarrassing! Hidup makan free je..baik duduk makan kt surau.tempat elok sikit.but i doubt she can ;) u think psl bapal die ade business kat russia betol ke? Siap bgtau i lg.. Dat she dont care about others wealthy cos she herself xkecoh yg bapak die ada business petrol dunno what shit kt russia..i ingat until now..dalam hati i, wow surely kaya gila minah mi..but i sakit hati cos die arrogant gile.as if i ni xsama class dgn dia..so actually she is not that rich tho, loooll then my dad is much more richer if his dad kerja kastam je,but xnak kutuk her dad..her dad xbuat apa2 pun..she the one who boast fantasy land a lot..so only her..i wanna know how much she own money by herself by working? Ladies nowadays, kerja doktor, lawyers, all with carriers .,we r not just bloggers -.-” worst to worst case, at least they have their own business..but she said she has one, unfortunately, i cant see she tell her fb so called Fans what business is that. Knowing her ,she confirm will boast ryte? Then in fb if im not mistaken she put she work as businesswoman, bloggers, socialite, mode celebrity last time.. But her routine yang dia update every second tu , nothing mention about her “business” job..kencing lebey, if shooting boleh update, klau ade urusan petrol russia or what ever business pun she will surely post..unfortunately, ZERO

      0

      0
      • Tertipu says:

        Kakaka bisnes oil n gas kat russia haha .. Tak wujud pun . Tipu je lebey.ayah die keje kastam je dorang duduk kat puchong. Kampong mak bapak kat Pakan ,Sarawak lah wei. Datuk nenek die duduk kat Sarikei sarawak la. Darah die tu mano adoh kacukan cina wei. Bukan direct line pun . Anak jerenang nama iban ba tu. Tu masa Gawai dia ade post gambo die ngan famili kan kat rumah panjang die tu.bukan anak tunggal pun , dia ni ada 2 adik lelaki ler study kat sarawak.

        0

        0
    • yati says:

      bapa dia dulu seorang penolong penguasa kastam. w41 tu ada ijazah. bapa dia mana ada ijazah pun. naik pangkat saja tu.w24 atau 24 saja tu.

      0

      0
  83. tertipu says:

    nape tak nampak comment i pun?humm

    0

    0
  84. i tertipu jugak says:

    I pun nak share lah experience aku ngan betina tu. Aku baru je berkenalan ngan si Steph tu sebab kawan dia yang intro. Kita citer tang hidup, keluarga, study etc n dia bagitau i yang dia ni ade degree kat Korea study fashion design kat Seoul University selama 2 tahun. Hairan gak bab amik degree biasa 3 tahun n sebelum degree biasanye kena ade diploma atau foundation 1 tahun dulu kan?. Tapi dia kahwin n beranak masa umur 20? Entah spm result dia tu camne yer n sekolah menegah dia tak citer pun. Kalo ikutkan perangai dia, if betul ade degree mesti dia tunjuk gambar graduation tau cert kat blog/fb kan tapi takde pun bukti cert? Pastu cakap dia ni ade OCD( tak suka benda kotor). Then dia kata parents dia tak suka Remy bab agama Islam and keluarga Steph Kristian.Tapi dah bape tahun they all bersama n dah ade anak pun, kalo dia dah ingkar cakp family dia dulu nape tiba2 kang baru nak insaf nak balik agama Kristian? Tapi last2 dia dating Ardavan tu Muslim jugak kan..so tak masuk akal pun excuse dia ..Ardavan tu siap masak, bersih rumah buat segala macam untuk si Steph tu macam kuli tapi dia ingat dia in love..hahaha..Cakap ayah dia ugut nak divorce mak dia lah kalo tak keluar agama Islam tu..entah betul ke tipu if betul pun nape nak buat baik ngan ayah jenis tu kan, Then cakap dia nak pergi Norway lanjutkan study, kena duduk Norsk lang course pas tu Master in Business la , pas tu migrate permanent kat situ la heboh kat Fb die…ayah dia bagi 20k untuk dia balik msia la. Eh dia numpang kat rumah Ardiana tu punya heboh masa time kat sana pas tu balik tak dengar pun citer or Ardiana pun hilang menyepi nape yer? Dia tak bagitau pun dia nak pergi cuti ‘Healing holiday” sebab nak hilangkan stress lepas divorce tapi tipu nak study jumpa pengetua la, buku baru beli la.. Dia sendiri tak straight forward ngan i. I berkawan ngan dia pun i tak tau yang dia ni artist ke, model ke celebrity femes ke…for me biasa je i memang peramah. Pas tu dia cakap leh hangout so i pun ingat hangout cam biase la kan so i pun ajak la…Rupanya ada syarat kalo nak ajak si steph ni keluar, dia tak akan ajak pun tapi akan cakap “jom kita gi lepak” ,tapi orang lain yang kena officially ‘Invite’ dia dulu, pas tu orang lain yang kena bayar untuk dia. Kalo i tahu yang i kena bayar untuk berkawan or hangout ngan dia memang i tak layan pun.Then dia sibuk sangat nak ambik gambar glamo2 n mesti gambar dia post kat fb dia je yang cantik, gambar orang lain memang dia sengaja ambik yang buruk2. Makeup pun tebal cam Ladyboy thailand. If i tengah cakap i leh rasa dia tak dengar pun ape yang i cakap siap dia potong cerita n citer pasal life die jer kita orang kena dengar. Masa farewell party dia pun i tengok dia buat ala ‘striptease’ tapi dia paksa kawan dia sume buka baju, nampak seluar dalam ,buat benda tak senonoh tapi dia sendiri tak buka baju pun. Dia suka paksa n malukan orang lain tapi cara dia buat tu seakan akan ‘memang cool’ to do it. Takpelah i dah dapat pengajaran . Ramai ex kawan dia pun rasa cam tu jugak, dipergunakan .Uoolss tau kat FB dia terkini dia memang cakap dia tak peduli pun dan kita orang yang komen kat sini bodoh la, jeles la.Ini direct dari FB die ” Don’t like me?your problem. Cant stand me? Sit the fuck down. Cant face me? turn around. Dont know me? Dig my family tree. My life affected urs, Coz Im way better than u. Think i care/ Think again” Dia tak peduli n syok sendiri sangat la tu.Jenis ni memang akan forever sad and lonely person. Harap u happy la bab i pun dah tak peduli kat u. so Uoolsss bagus jangan nak layan blog betina tu, nanti traffic blog populariti dia naik dia yang syok dapat duit LOL.

    0

    0
  85. citer i says:

    I pun nak share lah experience aku ngan betina tu. Aku baru je berkenalan ngan si Steph tu sebab kawan dia yang intro. Kita citer tang hidup, keluarga, study etc n dia bagitau i yang dia ni ade degree kat Korea study fashion design kat Seoul University selama 2 tahun. Hairan gak bab amik degree biasa 3 tahun n sebelum degree biasanye kena ade diploma atau foundation 1 tahun dulu kan?. Tapi dia kahwin n beranak masa umur 20? Entah spm result dia tu camne yer n sekolah menegah dia tak citer pun. Kalo ikutkan perangai dia, if betul ade degree mesti dia tunjuk gambar graduation tau cert kat blog/fb kan tapi takde pun bukti cert? Pastu cakap dia ni ade OCD( tak suka benda kotor). Then dia kata parents dia tak suka Remy bab agama Islam and keluarga Steph Kristian.Tapi dah bape tahun they all bersama n dah ade anak pun, kalo dia dah ingkar cakp family dia dulu nape tiba2 kang baru nak insaf nak balik agama Kristian? Tapi last2 dia dating Ardavan tu Muslim jugak kan..so tak masuk akal pun excuse dia ..Ardavan tu siap masak, bersih rumah buat segala macam untuk si Steph tu macam kuli tapi dia ingat dia in love..hahaha.

    0

    0
  86. citer lagi says:

    .Cakap ayah dia ugut nak divorce mak dia lah kalo tak keluar agama Islam tu..entah betul ke tipu if betul pun nape nak buat baik ngan ayah jenis tu kan, Then cakap dia nak pergi Norway lanjutkan study, kena duduk Norsk lang course pas tu Master in Business la , pas tu migrate permanent kat situ la heboh kat Fb die…ayah dia bagi 20k untuk dia balik msia la. Eh dia numpang kat rumah Ardiana tu punya heboh masa time kat sana pas tu balik tak dengar pun citer or Ardiana pun hilang menyepi nape yer? Dia tak bagitau pun dia nak pergi cuti ‘Healing holiday” sebab nak hilangkan stress lepas divorce tapi tipu nak study jumpa pengetua la, buku baru beli la.. Dia sendiri tak straight forward ngan i. I berkawan ngan dia pun i tak tau yang dia ni artist ke, model ke celebrity femes ke…for me biasa je i memang peramah. Pas tu dia cakap leh hangout so i pun ingat hangout cam biase la kan so i pun ajak la…Rupanya ada syarat kalo nak ajak si steph ni keluar, dia tak akan ajak pun tapi akan cakap “jom kita gi lepak” ,tapi orang lain yang kena officially ‘Invite’ dia dulu, pas tu orang lain yang kena bayar untuk dia. Kalo i tahu yang i kena bayar untuk berkawan or hangout ngan dia memang i tak layan pun.Then dia sibuk sangat nak ambik gambar glamo2 n mesti gambar dia post kat fb dia je yang cantik, gambar orang lain memang dia sengaja ambik yang buruk2. Makeup pun tebal cam Ladyboy thailand. If i tengah cakap i leh rasa dia tak dengar pun ape yang i cakap siap dia potong cerita n citer pasal life die jer kita orang kena dengar. Masa farewell party dia pun i tengok dia buat ala ‘striptease’ tapi dia paksa kawan dia sume buka baju, nampak seluar dalam ,buat benda tak senonoh tapi dia sendiri tak buka baju pun. Dia suka paksa n malukan orang lain tapi cara dia buat tu seakan akan ‘memang cool’ to do it. Takpelah i dah dapat pengajaran . Ramai ex kawan dia pun rasa cam tu jugak, dipergunakan .Uoolss tau kat FB dia terkini dia memang cakap dia tak peduli pun dan kita orang yang komen kat sini bodoh la, jeles la.Ini direct dari FB die ” Don’t like me?your problem. Cant stand me? Sit the fuck down. Cant face me? turn around. Dont know me? Dig my family tree. My life affected urs, Coz Im way better than u. Think i care/ Think again” Dia tak peduli n syok sendiri sangat la tu.Jenis ni memang akan forever sad and lonely person. Harap u happy la bab i pun dah tak peduli kat u. so Uoolsss bagus jangan nak layan blog betina tu, nanti traffic blog populariti dia naik dia yang syok dapat duit LOL.

    0

    0
  87. oops says:

    oops maaf i terlebih klik n post…haha my bad…ingatkan tak masuk comment i tadi..hehe

    0

    0
  88. Stephanie liah tak boleh blahhh says:

    oittt step-ler..aku rasa ko ni hidup di alam fantasi je..kan…ko mesti jd giloss kalo ko bace semua komen ni…

    0

    0
  89. alahaiiii menipu rupanya says:

    memang betul dia ni hidup dalam fantasi, memang dia ni jenis tak tau malu, booooooooooooo, malulah sikit kau tu kaki menipu Stef!! Cakap tak serupa bikin, makin lama makin ramai orang tau perangai buruk kau tu! Muka tak malu!!

    0

    0
  90. xsuka dia says:

    Lol!byk komen ko i tertipu?gler geram…hehe….yela..bukan kau je..aku punnnn.mcm mcmla smpi naik mnyampah oiiii.xkuasa dah mak nk ckp pe….tuuuuiiiiiiiii la stephanie..nahhhhhh ambik kahak…haha…blueeerrrrkkkkkk!!!!!!!!!

    0

    0
  91. famili penipu says:

    Lagi satu i nak share, datuk die yg iban tu pun satu kat sarawak.. memang member kristian katolik kat kampong die tu. Selalu terlibat ngan urus hal benda aktiviti gereja .I dengar orang kampung cakap datuk ngan nenek dia tu pun semacam..suka sangat guna duit hasil derma gereja untuk kepentingan diri sendiri. Masa harijadi datuk si steph tu, siap diorang guna duit berapa ratus untuk bayar kos tanggung makan malam tu. Pas tu bile orang lain tanya kemana perginya duit beratus tu, datuk nenek dia cakap ‘Oh kita spent sikit je untuk perayaan birthday celebration. Habis tu member gereja lain punya birthday takde pun amik duit gereja ,apesal special dia orng je leh ambik. Member meninggal pun tak de guna duit derma. Tu lah namanya ‘menyalah gunakan kuasa’ bab dia ingat dia dah tua boleh menyeleweng cam tu . Mulut Nenek dia tu pun jahat jangan ko, satu kampung tau kuat sangat gossip n memburukan nama orang lain, die je mesti kaya, mesti cantik, mesti hebat. Depan senyum, belakang u habis mati2 dia kutuk. Menyampah betul tengok famili dia, suka sangat minta duit dari orang nak derma itu la inila nak buat event gereja la, makan malam la, nak buat kerja amal buat orang miskin la tapi satu sen pun datuk nenek tu tak keluarkan. Time meeting pun nenek dia mesti pegang post bendahari jaga duit tapi tak attend meeting pun kecuali hari nak kutip duit baru nampak muka. Kalo ye pun time dia derma mak ai nak muntah aku tengok , adekah duit rm100 ditayang tayangkan kehulu kehilir melambai rm100 tu cari kotak derma. Macam sengaja nak show kat orng lain betapa hebatnya dia nak derma rm100. Hoi! orng lain derma rm1000 pun tak tayang cam tu la. Bongok!! Haa tu la uoolsss tengok datuk nenek perangai cam tu apatah lagi cucu!! hahahah Buat malu nama je…Pttttuuii pi mamposss!

    0

    0
    • Jakon duit seratus ringgit says:

      Maaak aiii..yeke? Rm100 kot kecoh sedunia..kesian…xpnh pgang duit byk kot huhu..klo kaya stakat duna duit org, xpyh la nk show off..memalukan je kalau org tau!

      0

      0
  92. Pegi mampos sama Stephanie Liah anak perempuan Jerenang Iban Sakai says:

    Tak kuasa la aku nak kwn dgn dia lama2 lg, nasib la aku dpt tarik “hand break”.. Lepas aku tarik “hand break” terus dia maki hamun aku bagai,mulut mcm longkang,semua ayat2 puaka dia keluar memaki hamun aku.. Mcm sial betina Sakai tu!! Mcm tu dia kata dia educated?? Org educated tak kan maki2 org la Lakhanat !!! Dia mmg jenis xtau malu, dh la menumpang org tp berlagak mcm Harta dia plak!! Kesian hidup dia kan? Bagus jugak la dia dh bercerai dgn remy,kalau x semua dlm ni dok mengutuk dia, compom2 malu si Remy tu.. Kesiannnnnnn minah yg full of propaganda .. Ada ke dia kata semua org akan membontot dia, even dia dh maki org tu pun, org tu akan melutut minta maaf dgn dia membontot dia, jadi Balaci dia.. Ohhhhhh puhlissssss la!! Kalau aku dh ludah aku xkan jilat balik lah!!! She is nothing!!! Wahai Iban Sakai aka Anak perempuan JERENANG , sedar diri tu sikit ek.. Dia kata dia Ada Saka, setiap pelusuk mana dia pegi ada saka “harimau” dia ikut.. (dia nak menakutkan org je tu supaya org takut takut dgn dia..hakkktuiiii) ambik kahak aku ni ha.. Bodoh nye sakai tu kan.. Kalau kt kampung ko Sarekei tu boleh la ko bela Harimau kau tu .. Siall!!!

    0

    0
  93. Kim k malaysia says:

    DIA NI UMUR BERAPA PON AKU TAK TAHU!KATA NGAN AKU RITU 26
    PASTU TGK KAT FB LAHIR TAHUN 76 ke 79…TIPU USIA BETUL!KLU DA TUA KERTU,TUA JUGAK LA…YG PENTING DIA X BOLEH TGK POMPUAN LAWA!TAMBAH2 MCM HAKAK ni!KIM K KATAKAN,LOL
    BAHASA MMG KEKWAT!XRETI CKP ELOK2 IKOT PALA DIA JE!APA INGT DIA JE ADA KEPALa aNGIN.?PUIHHHH….P KIOK LA LOo!BUKAN BERDUIT PON,ENDUP MKN SHER NGAN AKU,ye ye je KATA DAH MAKAN!DAH KENYANG!SO SHER!SEKALI DIA LAHAP HABIS,SGT X DIVA!WELKKKKKK

    0

    0
  94. alahaiiii menipu rupanya says:

    ha! tula berapa umur dia ni sebenarnya?? Sapelah mangsa dia lepas ni, ada ke orang nak berkawan dgn dia ni lagi??? Mulut mcm apa jer! Lagi satu dia ni kan selalu sikit2 cakap nak bomohkan oranglah , ada dia gaduh dgn sape agaknya siap ugut nak bomohkan orang tu sampai mati! Kau sape?? Kau tuhan ke senang cakap nak ambik nyawa orang? Agaknya dah biasa buat agaknya sbb tu berani cakap, memang dia kaki bomoh juga ni, hati2 sape berkawan dgn dia ni

    0

    0
  95. hate her says:

    makin ramai yg pernah jd mangsa si iban sakai ni cerita balik perangai die yg sebenarnya..haha..i like,pdan muka ko step sakai!

    0

    0
  96. Anuaq says:

    Korang yang beriya dok maki ni pun kiranya pernah cuba tumpang glamer dia la kan? Kihkihkih…Bambi la jugak ni. Bila dah gaduh sampai meludah kahak. Korang yang bodoh. Nampak sikit orang glamer dan ade khelas korang nak himpit. Bila dah tau dia miskin dan propa jer korang plak meroyan lebey. Frust la tu kan? Hahahah..

    0

    0
  97. alahaiiii menipu rupanya says:

    oiiiii Anuaq, kau ingat orang kisah ke dia kaya ke miskin ke??? Orang tak tahan mulut dia kau tau tak?? Kau belum kena maki dgn dia sbb tu kau nak bela2 dia! Tgk dgn mata, dengar dgn telinga, bukan guna kepala lutut ok! Kalau kau nak tau bukan orang membontot dia, dia tu selalu membontot orang, tgk orang kaya sikit glemer sikit dia ni membontot je keje dia !! Kau tak tau apa2 jgn cakap banyak, tolong betulkan sikit ayat tu, takde sape nak menghimpit dia ni, kalau keluar dia belanja takpe gak, orang lain lak nak kena keluar duit nak belanja dia, buka sorang dua kena, ramai dah kena dgn dia ni kau tau tak

    0

    0
  98. sooo funny says:

    lucu juga la nengok semua comment psl dier nih…..iyer lah siapa yg x sakit hati dengan lagak nya yang macam diva tuh…kite LIKE dan PUJI² dan support dia di FB IKHLAS tau….tapi end up mcm gini pulok ruponya…..yang kesian anaknya yg comel tuh, kecik² lagi dah terdedah dgn persekitaran begini…harap² lah remy dapat jodoh wife yang muslimah dan berhati baik…(kalau harap cari cantik² dan sexy bagai…kang lepas kawin anak jadi kain lap) sepa yg kesian..???? sekarang boleh la layan anak dia 1st CLASS…..fikir²kan lah….. malas dah nak nengok fb c kawan satu tu.. biarkan la dia hidup dgn life yg full of propa..sepa nak heran skrg..?? jatuh bangun sendiri lah….

    0

    0
  99. puiihh says:

    Anuaq!lawakla hang ni.de klas ke?glamour ke?wakakakakaka.ko tau kuar pun orang dok belanja.dah tu kena pegi ambik kt rumah.glamour apanya.dulu berkawan sebabkan stephanie ni peramah.jenis friendly.tapi lepas dah kenal ckp nk up je!dah tu merendahkn org lain.terus blahla.punyala anggap kawan ni…

    0

    0
  100. puiiihhh says:

    Punyalah anggap kwn..blkng bkn main kutuk kiter.sedangkn masa tu punya fikir dia baik.xdelah sbb cntik ke hape.sbb dari dulu haku tgk iban ni biasa2 je..anuaq ni dia ke bff die?back up nmpk……..wakakakakaka

    0

    0
  101. Anuaq says:

    Kalau dia himpit korang, pasai korang sebok nak layan? Kalau dah betoi sangat awat hangpa semua tak boh kat FB dia? Takut kena remove la ni. Dalam benci masih nak tengok hidup dia kan? Baek ngaku. Hahaha. Sama ja hipokrit macam dia.

    0

    0
  102. hipohipo says:

    Die yang bagi email kat i suruh add die..Remove untuk hape…Pepatah orang Inggeris kata “Keep your friends close, keep your enemies closer”….hahaha paham…So , buat folder friendlist baru je lah kat FB bertajuk “Daily Joker”… pas tu we all ketawa lah kat perangai dia dalam daily life seorang penipu kakakaka..

    0

    0
  103. kesian dia..... says:

    as for me, dia adalah seorang mommy yg baik utk anak dia…but as a wife, dia perlukan tunjuk ajar yg lebih dari hubby dia (now ex-hubby)…as a friend, dia peramah, friendly, suka tolong kawan, tapi at the same time suka nak take for granted, sentiasa nak ‘up’kan diri dia..bagi aku, maybe sbb dia anak tunggal…dan perlukan perhatian lebih dari orang2 sekeliling..dia dah biasa diberi perhatian..dan dia mahukan lebih lagi!kesian ngan orang2 yg camni…sentiasa rasa diri ‘lonely’/sunyi, rasa unsecure kalo berseorangan, dan tercari2 sesiapa yg dapat meng’havoc’kan diri dia and jadikan dia rasa hebat & dilindungi! menghimpit orang2 VIP and 1st class akan membuatkan dia rasa dia pon tergolong dalam golongan itu dan dia rasa secure di situ. Dari situ la wujudnya perasaan so-called ‘public figure’ yang dibangga2kannya tu, yang ala-ala nan hadoooooo jek tu! korang tak rasa kesian ke orang2 jenis camnie??? kesian kan??? kurang kasih sayang neh…..tu yg perlukan perhatian lebih dari orang keliling tu……kesiannnnnnnnn diaaaaaaa……….

    0

    0
  104. nampak sgt menipunya says:

    yeke? Kalau dia baik utk anak dia, dia takkan mabuk2 minum arak tinggalkan anak dia, buatnya jenis kalau laki takut bini, tu mcmmana pulak, dah tegur kena maki, mcm tu ke nak ajar bini yg kuat melawan laki, yeke dia ank tunggal tak silap dia ni ada adik perempuan sorang, tak payah kot nak perhatian dgn orang sekeliling, buat perangai baik2 dgn jaga mulut tu, sukalah orang sekeliling tak payah nak menghimpit, lonely? unsecure? habis laki dia tu apa? Tu bukan kawan juga ke, ada anak ada laki takkan lonely, nampak tul dia ni tak sedar diri, kesian apa dia bukan budak2 dah mak budak pun, fikirlah sendiri, sebelum cakap guna otak !

    0

    0
  105. sabar jela kan says:

    Nak campur dgn VIP orang kelas2 tapi bawa bag cap ayam! Kalau tak berlagak tak apa ni berlagak giler, VIP ke orang kelas2 pun tak berlagak mcm dia ni, nak kesian apa dgn orang mcm ni, dia ada sifat kesian ke dalam hati dia tu, kalau mengata orang tak sedar hingat! *kesian dia* kau tak payahlah nak kesian2 dgn orang mcm ni, buang masa je!Tak payahlah nak perhatian dari orang sekeliling , takde sape nak melayan orang perangai meroyan mcm dia ni, kawan dgn sape2 pun dia ni mesti ada hal, dia sendiri kena berubah , dia memanglah peramah sbb kalau tak mcmmana dia nak menghimpit orang, dia ni suka tolong orang???? Baik tak payah !Tolongnya sikit sebesar kuman tapi kalau dia gaduh habis dia ungkit mereka cerita lain pulak, dia akan kata dia tolong sebesar gunung, dia punya cerita tak nak kalah berita meletop2 semualah

    0

    0
  106. meluat sangat says:

    Ape ko kate dia anak tunggal? Eh,phlssss la dia nie ade adik laki n adik perempuan kalo x salah aku..4 beradik kowt! Tapi kat org yg x tahu latar blkg dia,mmg dia ngaku dia ank tunggal laaa kot!!!! Tapi kat aku dulu dia kata dia nie ade agen modelling sendiri,kiranya dia nie owner (tokey) laa agen tue.. n ade spa sendiri kat area ipoh!! Fuhh,mula2 aku caya la kan,tp heran gak aku dlm fb dia x pernah pun tunjuk yg dia ade itu n ini!! Sembang punya la kelasss tapi rupanya habukk pown xder! Angan2 jer lebey!! Skrg nie x pernh nampak dlm fb post gambar2 shopping bagai nk rak pown!! Xder duit erk? Dulu remy ade boley laaa,skrg remy pown x hingin dah kotw! Wat rugi jer kan!! Hmm,dia nie bukan leh panggil perempua dah,*betina* boley laaa!!! Sian ko erk,segala tipu muslihatk yg mengambar ko kaya vokkk the vass tu sebenar nya penipu besar ko nie kan steph!!! Geli aku tgk lemak ko yg terkeluar2 n berlagak viva!!!! Propa jer lebih!!! Kesian betina nieee!!!

    0

    0
  107. sabar jelaaa says:

    kau bukan baik dengan dia ke? bukan kau salah sorang kawan kawansteph ke yang do puji dia tak habis habis?.. Lepas ni sapa pulak yang nak tunjuk perasaan kat sini? Si Amyzah? Si Zulaika? kesian lah aku tengok betina ni.. orang tak habis habis cakap pasal ko steph. tapi kau still tak nak mengaku kenapa? sape yang nak mengaku kannn…memang kau patut kena macam ni.. nak buat PC lah bagai.. kau sape weih? youre nobody. pastu kata fashionista, pakai pun tah pape…tak uptodate pun kau ni… RJ bagi tau sikit apa yang kau tau sangat tuuu?

    0

    0
  108. kesian dia..... says:

    ayat2 aku kat atas tu adalah ayat sarcastic la…..
    or should i put signage “tangan di bahu, mata ke atas” :-)
    aku pon terkena ngan dia gak…
    katanyer dia anak tunggal…parents x dok kat mesia…
    diorang dok kat rusia, keje oil & gas company….
    balik mesia time krismas jek…..
    pastu katanyer dia x wat sedut lemak…just gi slimming center jek utk kuruskan badan….total RM30K!
    bila aku kata mahalnyer!!!! dia jawab “it just RM30K jek…u pon bole wat slimming treatment tu……”
    tu yg dia citer ngan aku laaaaa…….
    Katanyer orangnyer tinggi yer???
    aku jumpa dia kat birthday party anak kawan aku….rendah jek…paras telinga aku jek kot!!!!!!takder la tinggi cam nasha aziz ker…..erra fazira ker…..ala2 tiz zaqiyah jek tggi dia neh….ntah celah mana modelnyer ntah!

    0

    0
  109. what can i say says:

    TROLOLS…..

    0

    0
  110. Oh My English says:

    Oh my english!! If you can’t write a proper english, there’s nothing wrong by writing it in Malay rather than embaressing yourself with a broken english. You don’t want to be another Stephanie Liah with a broken english do you?.

    0

    0
    • Anonymous says:

      it’s embarrassing u fool! If you can’t spell a proper english, there’s nothing wrong by writing it in Malay rather than embarrassing yourself with a wrong spelling! stupid!

      0

      0
  111. Anonymous says:

    Dear HATERS,dont be such a fool to use others people name..GET A LIFE if you dare to say something bad about Stephanie,go and tell infront of her face.no NEED to USE other people name or make others people look bad for what YOU just did FAKERS.

    0

    0
  112. mika says:

    Dear HATERS,please get a life,if u wanna say something bad to stephanie,you can,but just go in front of her face and PLZ not using others people name or make other people name bad.if got a problem,go settle it by your own self and not being PATHETIC.
    May GOD bless you.Ameen

    0

    0
  113. janelle says:

    Someone is disguising as RJ!!!!to that person, if u hv balls,pls dont put mud on others name because of ur own envy.!!!

    0

    0
  114. mika says:

    amboii yg mengata tu..entah kenal ke tidak Stephanie,terus nak laha..kemain mulut u olz.xpayahla nak sebok2 hal org..MIND OWN BUSINESS jahh..diri sendiri pun entah SEMPURNA ke entah TIDAK.

    0

    0
  115. mak senah come back.. says:

    to mika, suke hati la orang nak sebok hal dia or not. dia kan artis. adat la. dia kan slalu belakon tv2. tv2 ok. eh silap bukan slalu, 1 or 2 kali je kuar tv. ngeh3x. tp steph ni peramah. 2je yang baik pasal dia. <– puji la sket.

    0

    0
  116. Hebat mulut uols ..kalah iols nyah ! . Heran iols cerita uols lg cun dr gambo. iols ni tak lah rapat sgt dgn si Liah..tp…,…….ade lah yg iols dgr..Dia ni itu ini..tp iols tak leh caya sgt. Iols tau ..banyak yg iols tau…tp iols maleh nak cerito. Baik iols jual kasam kerabu ade untong.

    0

    0
  117. senah cantek says:

    tu laa org2 melayu nie..pantang kalau artis je mesti nk burukkan2..ingat artis nie public figure kene sentiasa nampak sempurna ke?dier pun manusia biase jer xlari dr membuat kesilapan,cume beza dier ARTIS,KAU HADOOO?yang kau mampu hanya nk buruk2 kan org jahh..Sedeh u olzz nie..ahaks.

    0

    0
  118. Suka ah ah ah.. Suka ah ah ah…
    Mari kita berdangdut yukkkkkkkk
    Gossip ah ah ah Gossip ah ah ah
    Apa i kisahhhh ah ah ah

    0

    0
  119. Yang kau sebok kenapa..Ko ingat ko cantik ke senah cantek..,…..Ko tu senah jer bukan artis jugak..

    0

    0
  120. sabar jelaaa says:

    haiii zulaika? kau pun dah masuk sini? nak luah kan apa pulak?

    0

    0
  121. mak senah come back.. says:

    mak senah bukan ape, kadang2 meluat ngan ayat2 poyo dia. dia kan artis patut bagi contoh yang elok. tak banyak pon sikit la. ni asyik nak tunjuk kuat n hebat je bila nak maju. macam budak2 je nak tunjuk kuat ni. cube low profile sket. harap lepas ni dia akan lebih mature sket. tenang sket. jangan huru hara. lagi 1 jangan suke buat perception yang smua orang nak dengki ngan dia. if kite baik ngan org, orang yang buat taik ngan kite pon leh jadi baik ngan kite. peramah da ok. harap2 lepas ni dia akan berjaya di persada seni and terus success. mak senah akan sokong ko steph. mak senah kat sini dengan secara live nya nak mintak maap kat steph.. go.. go.. steph..

    0

    0
  122. Sabar jelaa …..

    Sibuk je uols ni..pengakuan i kat Allah..bukan kat sini.

    0

    0
    • sabar jelaaa says:

      kalau bukan disini kenapa kau sebo mengomen? nak stalk sini pastu bagi tau si sakai iban stephanie tu?

      0

      0
  123. mak jemah says:

    yang sebenarnyer si steph tu dah panas bontot…
    kata je cool and x peduli apa orang cakap..
    tapi kalau dah 100 komen tu, 99 daripadanyer sokmo kutuk dia je….1 je yg sokong dia, tak ke panas bontot jadinye?!?!?!
    confirm la dia panas hati tengok citer buruk dia abis reveal kat sini…luar dalam semua abis tersingkap!
    come on….orang takkan gelakkan kau kalau kau panas bontot pun..malah orang akan bersimpati dengan kau…
    hadapilah kenyataan yang kawan-kawan keliling kau tu 90% adalah back-stabber….bukannya semua tu loyal and betul-betul nak kawan ngan kau…..
    terima kenyataan la, steph…..berpijak lah di bumi yang nyata….
    dah lama sangat kau ‘terbang’ tanpa sayap….
    tiba masanya kau cuba pijak bumi nie betul-betul dengan kaki kau yang bertattoo cantik tu!
    terbang lama sangat, jatuh nanti cemane??? bersepai mayat kang! hahahhahaaaa :-D

    0

    0
  124. tuittt says:

    skg ni si step tu islam lagi ke or dah kristian balik?

    remy…. ko x rasa bersalah ke?

    0

    0
  125. bodoh lah korang yang jadi pengipas bontot stephania liah says:

    Mau nyer sakai iban tak panas bontot! Sampai ramai kena delete dari db list dia lepas beautiful nara cover story exclusive dia ni! Haha… I pun kena delete… Kata dah biasa, kenapa sentap?!?!?! Rindu lah I nak tengok gambar-gambar you shopping! Haha

    0

    0
  126. dey.....apadaaaaaa....... says:

    deyyy……apadaaaaa main ulang-ulang posting ni????
    panas bontot sampai dah takda ayat lain ka????

    0

    0
  127. Oh my status says:

    Tu dia her latest status – Ngirup,nginsap,berpantang sigik peturun kami wai.Kitak bala laot tauk nibuh kiruh ke pengawa kami.Bah uji bantai ke penemu kitak diak bah kelebih agik bala aku .

    Ada any translator di sini? Hehe :D

    0

    0
  128. Oh my status says:

    Tu dia her latest status – Ngirup,nginsap,berpantang sigik peturun kami wai.Kitak bala laot tauk nibuh kiruh ke pengawa kami.Bah uji bantai ke penemu kitak diak bah kelebih agik bala aku .

    Any translator here? Hehe :D

    0

    0
    • joyah sport says:

      minum (arak), merokok, ber”tattoo” mmg hidup kami. korang bangsa Melayu boleh tak jangan sibuk dengan hal kami (org iban). cuba tunjukkan knowledge korang, yang selebih nye biar kami (org iban) yang tunjukkan.

      kecohhhhh…Iban Kristian sgttt!!!!! Kristian pon melahknat umat nye ber”tattoo” la. nak2 lagi kalau mahzab Katolik, kalau ko buat tattoo, CONFIRM MASUK NERAKA. Nauzubillah!

      0

      0
      • mak jemah says:

        tu la bangang namanyer!!!
        soh melayu tunjuk knowledge konon…….
        kau tu yang bangang! tak dapat nak bezakan ‘agama’ dengan ‘bangsa’….
        minum & bertattoo tu memang la melambangkan bangsa kau (iban)….
        tapi bila dah beragama islam, semua tu adalah HARAM!
        arak dan tattoo tetap haram dalam agama islam tidak kira apa bangsa kau sekalipun!
        bukannya disebabkan bangsa kau iban, maka kau ‘excuse’ dari semua tu!
        tatto yg ada masa sebelum convert tu kalau taknak buang pun takpe kalau dah menyakitkan….cuma jangan dibangga-banggakan dan jangan ditambahkan dengan yang baru…..
        bangsa kau tetap iban…kau tetap takkan menjadi melayu sampai bila-bila….tapi bila dari kristian convert to islam, agama itu adalah selamanya…..sampai mati.
        nie la akibatnya kalau convert sebab dah gatal nak kawin ngan orang kaya jek!!!
        bukannya sebab ikhlas mahu mengenali islam….
        kesian….nie la yang dikatakan ‘pretty with no brain’….. (pretty ke?!?!?)
        kau pegi masuk sekolah balik lah!
        belajar balik perbezaan maksud antara ‘agama’ dgn ‘bangsa’…..
        bangang!!!!!

        0

        0
      • Oh my status says:

        Omg, is that what it means?. Dasar perempuan iban tak sedar diri. Engkau tu memalu kan kaum iban kau saja.
        “Selebih nya biar kami yang tunjuk kan” – Apa sangat yang kau boleh tunjuk kan selain badan kau yang tak laku penuh berlemak tu?. Memang dasar ahli neraka, first class ticket punya. Ingat la sekarang ini tuhan bayar cash, jangan sampai dah terduduk and terlentang esok baru nak kau nak insaf Steph. Nanti time tu kau masuk bersama mu TV3 pun takda siapa nak tolong kau. Sekarang memang la, kau ingat kau muda, kau sexy, kau kaya, kau cantik kau boleh riak tapi langit itu tidak selalu nya cerah. Ini pun sikit-sikit tuhan dah tunjuk kat engkau kekuasaanNya. Remy tinggal kan kau dan kau tiada lagi sumber kewangan untuk dikikis. Dari kau asyik menyalah kan orang stalk kau, baik la kau pergi cari kerja dari duduk mengangkang dan mengharapkan belas ihsan si Ardavan tu untuk menanggung hidup kau. Cuba ada rasa malu sikit dalam diri tu sebagai seorang perempuan dan seorang ibu. Tidak salah menjadi ibu moden TETAPI perlu tahu bahawa menjadi ibu moden dan ibu sundal adalah dua perkara berbeza, ya. Kena tahu membezakan nya. Renung-renung kan lah Stephanie! (To which i doubt she would)

        0

        0
      • apa teruk si sakai iban ni says:

        habis kawan kawan dia yang melayu tu apa? racist dah pulak sekarang niiii.. masa kau melayu pun kau duk buat tatoo, minum bagai. konon bajet tau pasal agama lah. sekarang ni kau pulak sebagai org iban nak ajar orang islam. Be smart steph

        0

        0
  129. Ella Hering says:

    Ceh. Steph tu eksen je lebih. Malas nak komen. Tak heran nak kapel ngan model . I pun kapel ngan mat salleh tak bising.

    0

    0
  130. Ari says:

    Betul tu. aku pun masa kena intro ngan dia.. Dia yang mati2 bagi email die la, hp no dia la nak watsapp ngan aku la, nak skype la. Suruh i add die kat fb la, pas tu i tak add die pon last2 dia yang mintak approve friend request i kat Fb i.

    0

    0
  131. Ye kee????? says:

    and that’s so called ‘public figure’ & ‘fans’????
    mintak add dia…then at the end claim itu adalah dari kalangan fans???
    artis sangat ngko, nyah!!! :-))

    0

    0
  132. Hello my family member! I wish to say that this article is amazing, great written and come with approximately all important infos.
    I’d like to peer more posts like this .

    0

    0
  133. Melayu-Heights says:

    Selalu follow blog dia dulu2,..actually mmg nampak sgt penipuan dia ni..if u org kaya raya very unlikely u nak post every single thing u buy at blog / fb or any branded thing u have…sebab benda2 tu nothing to share coz its a too common mcm tak perlu heboh2…and I tgk org duk percaya and fans to her..kesian betul…

    0

    0
  134. im fashioneta says:

    sentap dah stphenie tu…. tak lama lagi tukar wajah yg stylo dan verstyle la dia..coz baru tau apa makna “fashioneta” bagai….hahahhaa betullah kalau ckp FASHIONETA kenapa yek style tak tukar²..???? hahahahhaha…..fashioneta la sangat…..ok daaaa

    0

    0
  135. Anonymous says:

    kim kardashian tu x gemok la melayu..org melayu ni x reti bezakan gemok dgn bdn curvy ke? taste melayu mmg bdn mcm papan

    0

    0
    • mak jemah says:

      tak kesah la badan curvy cam kim k. ke…badan lurus cam papan ke….
      tapi kalo dah kepala hotak tu bangang……bangang jugak!!!!
      apa guna body curvy sekalipon kalau dah otak tu kat lutut diamnya!?!?!?
      bangang!!!!

      0

      0
    • Anonymous says:

      Ni mesti si steph yg komen nie!! Perasan lebih!!! Kim kardashian ape nya, badan macam tempayann, ade hati ngaku kim!!! Eeeyuuuckkk!!! Hakkktuihhhhhh!!!!

      0

      0
  136. mak jemah says:

    masih sakan dia berkawan dengan zulaikha tu! Berparti tak hengaattt. ingat dah putus hubungan.kesian kawan dia kena tipu dengan si iban

    0

    0
  137. Anonymous says:

    Iban bodo n bangang!! Aku rasa ape yg komen pasal nak backup si steph nie macam dia sendiri jer! Ayat mcm si steph guna jer!!! Hai la iban budussss nak mampussss ko ingat ko cantik ker? Kening macam orang keturunan sakai ko jer!! Dah la tetek palsu ntah2 lubang bawah tue dah ranapp ape? Nahh ko,ade aku kisah? Kesian betina syokk sendiri!bajet kaya padahal ape pown xder!!kesiannnn! Baju bru pown dah x shopping n asyik ulang pakai baju yang lama jer,tp lemakkk tue geli la tengokk!! Eeeeyuckkk!! Mesti bawah tue busuk hanyir kannnnn!!eyuckkkkk! Kesiannnnnnnn… bajet cun,tapi mcm haremmmm!!

    0

    0
  138. anonymous jugaklah says:

    stepani liah oi, kau jangan belagak sangat lah! speaking hancur, body & muka pon sama gak hancur! ada hati nak kata org dengki dengan kau. tang mana lah org nak dengki ngan kau ye? laki pon lari. bekas mak mertua pon benci kau. anak esok pon akan benci kau, sbb kau jenis mak yg jalang! x patot beranak!

    0

    0
  139. Oh my lembu says:

    Stephanie oiii, pergi la balik duduk dengan mak bapak kau kat Klang tu.. Buat apa la sibuk menenggek merempat duduk dengan si Ardavan dan mak dia tu. Lepas tu buat-buat cerita kat facebook macam kan mak si Ardavan tu habis-habis sayang dekat kau. Baru-baru ni mungkin la suka tapi tunggu sikit hari lagi bila dia dah tengok perangai pemalas and pengotor kau tu habis la kau kena halau. Mula-mula kena halau dengan remy, lepas tu pergi Norway pun kena halau lepas ni kau tengok mak si Ardavan ni pulak halau kau. Balik je la ke rumah mak bapak kau. Tak ada hina nya duduk kat Klang tu. Lagi keji and hina duduk merempat di rumah orang sedangkan mak bapak ada di sini. Apa kau malu ke nak duduk dengan mak bapak kau tu??. Dasar perempuan penipu tak sedar diri. Sudah-sudah la dengan penipuan kau tu. Kau boleh la buat-buat happy dengan tepek gambar-gambar kau party sana party sini tapi orang tak bodoh macam kau yang otak lembu tu Steph, orang tahu dalam hati kau sebenarnya kau sangat pressure and stress dengan segala pembongkaran orang tentang penipuan kau selama ini. Dan yang paling kau pressure adalah tentang masalah ekonomi kau yang sangat-sangat teruk sekarang ini. Aku dah cakap, pergi lah cari kerja yang halal dari mengangkang menyusah kan orang membela biawak kau macam biawak hidup. Mula-mula memang lah orang tak kisah dan sayang cuba kau tengok lama-lama nanti. Si Ardavan tu dalam pada study in Lim Kok Wing dia jugak pandai cari duit sampingan buat part time modelling. Yang engkau tu buat apa?. IQ engau ni kan Steph, jauh rendah nya dari IQ lembu tau tak> Dah orang semua cakap pun tak nak berubah dan masuk di ajar!!

    0

    0
  140. Ria Rini says:

    Malunyer ada orang Iban cmni. merosakkn nama bangsa Iban jer. :(

    0

    0
    • ladyinprank says:

      im so sorry for u Step…please la jgn memalukan bangsa iban…kerana nila setitik rosak susu sebelanga…kalau gila glamer sekalipun jgn la ko sampai assume yourself as a the only child n u had a rich family..kesian makbapak n adikberadik kandung ko, ko x anggap sedara.. :( Dear All, pls dont be racist..pasal step seorg korang dok kutuk2 bangsa iban..not all iban sakai etc..why not u just mentioned her name instead of IBAN..tqvm..

      0

      0
      • Anonymous says:

        m agree if steph, biar steph aje jgn libat kan bangsa dan negeri…
        gara² u steph rosak ur bangsa sendiri dan negeri u.plisss matang kan kepala otak u sikit..ok daaa tak pyh kecoh pasal dia ni lagi. yang penting org dah tau sifat dia mcmana dan tak mau kisah dah hal dia.buang masa jer ok.

        0

        0
  141. Anonymous says:

    Poyo minah nie!! Ntah pape!!! Jenis x sedar diri! Merempat sana sini! Dasar betina murahan a.k.a jalang memang mcm nie!! Malas layan sakai nie!

    0

    0
  142. Anonymous says:

    i x bck up stephanie yg giler glamour tu..u all nk kutuk dia g lantak la..she has nothing to do with me..i just nk HIGHLIGHT org yg mention celebrities with curvy shape eg: kim kardashian, beyonce, charlotte church ARE FAT..curvy shape does not mean fat okay but have a shapy body and that is real women ppl..curvy girls much better than anorexic victoria beckham look.

    0

    0
  143. Anonymous says:

    kim kardashian , beyonce tu fat tapi dia ada shape! Cantik dan kaya, Tak mcm Stephanie liah tu, gemok tgk perut dia mengelebeh, lemak terlebih sana sini

    0

    0
  144. youp says:

    macam mana step boleh menang hak penjagaan penuh anak dia…ya allah…

    0

    0
  145. Anti Stephanie Liah says:

    Ardavan tu pun bukan islam pun, ce tgk gambar2 kat fb die, siap ade tulis jesus bagai .. Kire padan sgt la dgn gepren die si Step ni!

    Die convert islam pn sebab nk kawen dgn Remy Rizal yg kaya tu jer, bukan semata-mata nk peluk islam. Kalo tak, takkanlah penuh 1 bdn dgn tatoo kan. Pastu sebok la up gmbr Remy tgh solat kt fb. Pastu sebok nk bgtau yg die pun s0lat.. s0lat tapi men0m arak, tato0o penuh bdn cmne tu eh ??

    Si Remy tu pun, dah tahap dayus sgt la sampai boleh senang2 je tgk si Step tu g clubbing, peluk2 dgn jantan lain, kat mane kewarasan otak die sbg manusia & title SUAMI tu ?? Dulu b4 kawin tak pegi kusus kawin ke?

    Pastu ade la kawan2 die yg koya2 nk jd mcm die seperti zulaika tu .. Hadoilaa, kalo awak tu berasal dari KAMPUNG, buatlah cara kampung .. Jgn la sebok nk ikut life Step tu !! Tak malu ke aplod gambar kt fb/blog yg awk tengah pakai bj tido ?? aurat tu bukan utk dipertonton kan kt khalayak umum !!

    Entahlaaaa ..

    0

    0
  146. Anonymous says:

    Sedih sbb step dpt hak pnjagaan ryan..camna la hakim tu judge?tak tgk ke lifestyle step ni?dah la serumah sebilik sekatil dgn laki ms dlm edah,party bagai…sape nk jg anak bile sebok party? Minta la spy budak ni dijaga islam n imannye

    0

    0
    • esah says:

      makcik pun terperanjat baca status stephanie ni…bangga dapat hak penjagaan ryan tapi pandai ke tak nak didik anak kalau si ibu pun perangai ke laut…makcik doa supaya akidah ryan terpelihara

      0

      0
  147. Im not bimbo says:

    dulu aku follow blog dia sbb impressed cara dia konsisten update milestones anak dia. tp lama2 merepek2 update pasal diri dia pulak! byk facts yg aku rasa tak konsisten dengan cerita dia yg nak up je. antaranya, rumah theme english? tp knapa kabinet kat umah kau buruk? pastu herve leger dresses yg dia beli tu semua takde jual kat Aseana KLCC. Sah dia menipu ckp beli kat butik kat KLCC. Aku sentiasa update kot dresses Herve Leger setiap season. Dan harga pon main bantai je nak mahal2 tak tercapai dek akal. Boleh pulak post pasal facts bout her. Kencing atas lantai hotel? budus! kau baru ckp kau OCD, now kat mengaku buat perangai pengotor kampung kencing atas lantai? kalau tak reti etika tandas awam, bawak wet wipes anti bacterial pastu kau lap dulu keliling mangkuk tandas before kau duduk. sejak dia buat pengakuan berani mati kencing bsepah, aku mmg geli nak bukak blog dia dah. Kesian anak dia. aku harap dia keep the blog and delete posting yg akan memalukan anak lelaki dia tu (tu pun kalau dia mak yg bijak). Fashionista? Celebrity model? Memang taklah! Kalau kau gemuk mcm badak tp perangai elok, mesti ramai akan puji kau. Ni serba tak sempurna, tapi nampak sgt tak pernah kaya nak post semua benda. Aku ada private jet pun malu nak show off takut kene label berlagak. Duniawi weh!

    0

    0
    • Anonymous says:

      fashionista apa nya… tengok lah baju dia pakai time haloween tu? mavam sakai. aku rasa kawan kawan dia lagi update lah,tak de pun nak belagak fashionista

      0

      0
    • Anonymous says:

      orang OCD bukan tak boleh tengok benda kotor ke? kenapa rumah dia aku baca kat sini semua kata kotor and berdaki? macam tu ke panggil OCD? ke kau buat buat OCD

      0

      0
  148. Im not bimbo says:

    Lagi satu, semuanya bday parti nak acah2 so-called “private bday party”. mmglah semua org punya bday party pun private party. Dia tak cukup hebat to have a “public bday party”. kata kaya, anak pakai baju ralph lauren FOS jerk. tak pnah nampak anak dia pakai Gucci Kids ke, Burberry Kids ke, Armani Kids ke, nak private2 sgt, anak skolah apa semua tulis. tetiba nak tuduh org stalk anak dia siap hire private investigator bagai. nak hire maid pun terkapai2. kalau byk duit, hire je lah pinoy maid. mesti tak lari mcm maid haram yg dia hire dulu tu. ish, bukan apa. cara dia show off mcm dia ni sorang kaya nak mampus. pandang cermin, tengok sekeliling dulu. org kampung yg tak tau apa2 mmg akan percaya, tapi kau tak malu ke dengan org yang memang dah sedia kaya tak menyalak ada hermes satu almari!

    0

    0
  149. Im not bimbo says:

    Statement tak bole bla:
    “By today(31th August 2009)Im officially quit breastfeeding my son,not even a drop.And no more breastpad.And now,when he stop nursing,I can honestly say I miss it!I was cried yesterday and luckily I had a romantic hubby,he bought me Louis Vuitton handbag and Gucci shades..Yeah,he knw that Im a high maintenance and branded type of woman.My dad warned him before.Hehehe.”

    dah tu kau kene tinggal! dah value diri hanya lv bag and gucci shades

    0

    0
  150. Anonymous says:

    kata kaya tapi kalau dia pegi event mana2 selalu tgk dia pakai semua baju Sponsor! Tak malu ke? Sedar tak tu? Kalau kaya tak payah nak sponsor2lah, belilah sendiri kata kaya sgt, nampak sgt desperate tak mampu nak beli baju2 mahal

    0

    0
  151. mak jemah says:

    latest dia update pasal dah break-off dgn si ardavan tu….
    slalu kena jadi punching bag si ardavan..kena bantai….
    bukan ke ardavan & her mama sgt lovey dovey ngan kau ke?
    sorang peluk kanan…sorang peluk kiri….
    now dah tak kena peluk dah ke? dah kena tumbuk terajang pulak ke?
    kesian kat kau…masa dengan remy dulu ditatang bagai minyak yang penuh…
    tapi kau yang tak tahu jaga rumahtangga….jaga kesopanan sebagai isteri….laki dah macam balaci kau buat!
    hidup nak best je!
    skarang amekawwwwww!!!
    skarang nie Tuhan bayar ‘cash’ je!
    Kat mana lagi kau nak bergantung hidup after break-off ngan si ardavan yang kau sayang-nak-mampos tu???
    balik kampung la steph…..jadi wanita iban yang sebenar…tak payah nak urban life sangat lah kalau setakat nan hadooooo je!
    paling tidak pun, kembali jadi wife si remy tu…dan tinggalkan semua perangai clubbing & party kau yang tak elok tu…
    jadilah wife yang sebenar….urus rumahtangga…urus suami & anak…
    baru lah boleh jadi wanita yang bahagia dunia & akhirat!

    0

    0
    • esah says:

      ye ke mak jemah?status yang dia selalu tulis dekat fb atau blog menampakkan kebodohan dia yang melantun-lantun…kesian…

      0

      0
  152. Anonymous says:

    Queen of propa yang bengap

    0

    0
  153. Anonymous says:

    Kalau orang lain dah tutup fb dgn blog sbb malu, dia ni tak tau malu, masih nak tunjuk kehidupan dia yang sempurna sangat tu, kata dialah kan tapi makin teruk perangai tgk dia tu, bila agaknya nak berubah tu, padahal semua orang dah tau dia ni sebenarnya tapi yela dia ni kan muka tak malu masih lagi nak keluarkan cerita2 dia yg menipu tu, sudahlah tu oiii tak kemana kau nak tunjuk dalam dunia ni, lagi banyak kau bercerita dah fb dgn blog tu sebenarnya lagi membuka aib kau sendiri, kau tak malu ke, sudahlah tu kau tu tak ada apa pun sebenarnya, cermin diri tu sendiri, kan lebih baik kau mendiamkan diri perbaiki diri kau yang banyak tak betul tu dari kau merepek tak tentu hala tuju cerita2 kau kat fb kau tu

    0

    0
  154. mak jemah says:

    sgt childish ok….
    mem’public’kan masalah rumahtangga dan masalah boifren yang belum cukup matang tu kepada khalayak!
    kata si ardavan tu childish….sama la kau tu pun!!
    dua-dua sama je nak jaja cerita…nak bagi semua orang tahu hal korang tu.
    terlalu nak menarik perhatian orang keliling….sampaikan orang dah tak tahu nak nasihatkan apa lagi dah!
    sangat kebudak-budakan!
    dah ada anak sorang ok….so act like one la!
    stupido childish!!!

    0

    0
  155. Anonymous says:

    Giler glemer dia tu, dia tu kawan dgn Ardavan agaknya sbb nak tumpang glemer dgn Ardavan tu, pasal dia ni muka tak malu agaknya, sudah2lah tu Stephanie Liah! Kau tu tak kemana pun nak glemer orang pun dah tau perangai kau sendiri, bf kau sendiri cakap mulut kau tu teruk sangat inikan orang lain, kau ni tak sedar2 diri lagi, jaga mulut kau tu jangan jahat sangat nanti tuhan balas kena kat kau balik, kau tak sedar ke sekarang ni semua yang kau maki hamun hina orang balik kat muka kau balik, orang kata ludah ke langit kena muka kau sendiri! Lagi orang benci tengok kau lagi ada, semua benda nak cerita kat fb, tak malu ke kau? Kau kawan dengan sape pun dalam dunia ni kalau perangai kau dgn mulut kau tak berubah takkan ada orang nak kawan dengan kau ni, kau lah semua baik dalam dunia ni, orang lain semua jahat, semua dengki dengan kau, padahal kau ni tak boleh tengok orang lebih dari kau, kau suka hina2 orang kat fb kau tu, bagi malukan orang yang kau tak suka, lama2 orang tau kau ni giler, suka kutuk2 orang pastu kau hina2 orang, lama2 orang pun tau kau ni memang tak betul, giler meroyan!

    0

    0
  156. marilyn monroe says:

    Tak sangka sejarah akan berulang,tak sangka pulak isu yang lama dipersoalkan tiba2 timbul.itulah,sepandai2 tupai melompat akhirnya jatuh ke tanah juga.ada org bole dengar dan menilai…tahu benda tu tipu tapi malas nak ambil tau sbb taknak aibkan sesapa,ada org mendengar n siasat dan akhirnya terbongkar jua…semoga dia insaf.

    0

    0
    • Anonymous says:

      apa maksud kau tak sangka 0sejarah akan berulang monroe? cer cerita… aku dah lama hidu penipuan paling bodoh kat blog dia. kehidupan party2 busuk. tak high class langsung.

      0

      0
  157. Anonymous says:

    Agak2 nya dia tgah memburu ‘bapak ayam’ kot skang… Dia kan high sex drive! Hahahahahaha jadi pelacur ok gak, kalau laku

    0

    0
  158. aper kellez? says:

    kata bapak berpangkat Datuk, takkan takleh challenge bekas menantu yg kononnya di warned dulu anak dia high maintanance? Shopping kat Pavi so so jer, Topshop? budak baru dapat PTPTN pun mampoo nak beli u ollss! Bukan ke dia shop designers ajo? slalu tunjuk barang apa dibeli dlm paper bag gucci, kau tunjuklah dlm paperbag topshop tu kau beli apa? ke seluaq dlm buy 1 free 1 jah? adidas tu pulak kau beli stoking je ke? motif step: asalkan boleh pegang paperbags banyak2 nak gaya ala2 shopping gittew. ntah2 pinjam paperbags org lain.

    0

    0
  159. Anonymous says:

    ha ha ha betul juga tu kan, dia asyik tunjuk paper bag je, Ratu paper Bag boleh panggil dia ni!!! Tak penah pulak dia tunjuk barang yang dia beli kat butik2 tu, tau2 je paper bag keluar!! Dasar penipu! Giler glemer ha ha ha! Agak2lah nak menipu tu, kata kasut beribu2 harga satu, banyak sangat kasut, tapi tgk pakai kasut coklat dia tu memangjang, kalau tak percaya cuba tengok gambar2 dia boleh kata 80 peratus gambar dia ambik semua pakai kasut coklat tu, yelah tu pinjam paper bag orang usung ke hulu ke hilir, adoiii Stephanie kau tak malu ke?? Orang semua dah tau temberang kau!

    0

    0
    • mak jemah says:

      aku ingat aku je yg perasan kasut coklat dia tu…rupanyer kau pun prasan juga!!!
      aku pun tertanya-tanya gak…apesal la asik kasut coklat tu jer la yang dia dok pakai….
      takde ke kasut ‘jimmy choo’ yang lenlain yang ada dalam simpanan??
      ke semua dah kena gadai sebab nak tanggung kos sara hidup!

      0

      0
      • Anonymous says:

        memang ratu paper bag! ko tengok ada satu post dia keluar shopping dengan si zulaika tu betul ke shopping? ke hado hado kan aja bawak paper bag g pavilion memalukan!

        0

        0
  160. Anonymous says:

    Kena gadai??? Ada ke kasut2 tu, tah2 memang takde diakan suka buat cerita dia ada itu ada ini, padahal tak ada pun, berani dia menipu orang dengan cara tu, apa yang dia dapat tak taulahkan

    0

    0
  161. Dafi hensem says:

    Kalau ko baca ni, silalah buat kerja kebajikan dengan pergi bunuh diri ko..habis cerit

    0

    0
  162. fan aritisan yg baik2 belaka says:

    aku nengok bekas kawan2 dia mcm diana nasir,zulaikha tu pun dah insaf tak mau bff dgn dia lagi hahahaha…amik kaww….diana nasir pun kaya gak org nya kakak kpd anzalna nasir, tapi tak der mempublisitikan kemurahan dia kat fb.baru lah org respect. ada kelas getewww.aku suka nengok kehidupan sabriena(kakak dafi) anak kpd menteri (lupa dah) kwn baik kpd pereka fesyen jovian mandagie pun ada kelasssss…kaya bawak keta mahal² tapi tetap bekerja sendiri lps study, dan vouge pakai harta duit sendiri.macam stephanie ni tak yah buat contoh..rosak hancur akhlak makaaaaaiii

    0

    0
    • lola says:

      aku tgk zulaikha tu kawan je ngan dia. ni skrg steph tu dh single balik ke. aku nampak fb dah tak terupdate

      0

      0
      • Anonymous says:

        si zulaikha tu pun kawan ala ala je aku rasa. mungkin dia kalau ada event dia jumpa lah stephanie ni. tak ada dah post pasal bff pun? Lagi pun aku rasa zulaikha mak pak dia pun org ada ada macam familiar tgk mak dia. tapi tak ada pun nak berlagak anak datuk macam iban ni. aku rasa hidup ni kena lah low profile.

        0

        0
  163. Anonymous says:

    (DEGREE KOREA ape kejadah. dia dulu duduk korea sbb ex- husband, laki no.1 keje sana. Kena cerai sbb otak mereng, apartment smua dia tapau skali. Ex-laki dia punyerlah baik, hardwrking tu pun dia tak pnh hargai.
    Bapak keja Kastam jer pun. Takda makna datuk.
    Aku org satu kpg dgn dia ni. Kalau balik lagak mcm diva…pakaian mcm x ckup kain sgt tak bbudi bhs tak sdar diri asal usul org Iban mix la konon! Nyampah.
    Skg ni hbat dah title janda dua kali
    Like or Dislike: 3 0 ) ni sape punya comment ni ? Betul ke dia ni penah kawen 2 kali?
    Reply

    0

    0
  164. mak jemah says:

    Sedih mak jemah baca status dia….
    katanya anak dia dilahirkan sebagai seorang Kristian….
    sedangkan masa dia lahirkan anak dia tu, dia still beragama Islam…
    Dan ex-suami dia yang meng’azan’kan anaknya tu….
    Sedih! :-(
    Moga ALLAH pelihara akidah anaknya tu dan berikan kepada ex-suami dia hak penjagaan kekal.
    Aminnnnnnnn…….

    0

    0
    • anti murtad says:

      iya dong..! kenapalah tergamak dia ckp macam tu.aku rasa stephanie ni dah tak betul kepala dia, kalau rasa sayang kat anak dan hormat permintaan x husband dia apa salahnya p rujuk balik dgn remy tu dan sama2 jaga ryan dan didik ryan.dia pun dah besar panjang, tak pyh nak dgr sangat ckp mak bapa masuk cmpur urusan perkahwinan dia.lainlah kalau remy yang tak nak langsung dengan stephanie ni.cerah masa depan ngko dgn anak ngko stephanie..fikir2kan lah.matang² kan lah fikiran ko tu.kesian budak yang tak berdosa tu jadi mangsa keadaan.kalau remy bawa ke mahkamah syariah pun kompom remy menang hak penjagaan anak.bagi jew bukti² life x bini dia tu dan niat x bini dia nak kasi masuk anak diorang ni ke agama kristian.confirm remy menang…mudah²han lah terbuka hati mereka berdua ni cari jalan penyelesaian secara baik.stephanie pun satu,masa dia beranakan anak dia tu bukankah dia sudah beragama Islam,anak pun sah lah agama Islam..haihhhhh kalau lah majlis agama tau ada org mcm ni baik tangkap masuk lokap..murtad..

      0

      0
      • Anonymous says:

        kenapa baru sekarang dia nak pertikai kan anak dia tu di lahirkan christian? kalau dah di azan kan sah sah lah dia islam? kenapa kau sebok sangat dengan christian kau tu sedang kau pun convert islam. and bila kau dah masuk islam kau akan jadi islam selamanya walau pun kau murtad. Moga ryan di beri petujuk yang elok. kesian dia tak bersalah dalam hal ni. Tak kan d sebab kan aqiqah kau nak meroyon?

        0

        0
      • bzbee says:

        sedeylah.ryan dah pandai azan,dah pandai baca doa mkn.tau sejadah tu utk apa.bila dgr azan, dia pandai tunjuk cara solat..rukuk,sujud…Ya Allah…lindungilah anak itu.Amin

        0

        0
  165. kesian dengan ryan says:

    kesian dengan ryan anak dia yang tk berdosa.

    0

    0
  166. Tertipu says:

    Alahai agama christian pun dia ni tak layak masuk la. Walau dia dilahirkan kristian tapi sepanjang 26 tahun , ni i fikir dia belum pernah menjejakkan kaki kat gereja sejak dia tinggalkan kampong dia tu.skang beriya2 cakap dia ni kristian, tapi im sure sepatah ayat doa dari bible pun dia tak tahu. Catechism class ( kelas agama) pun i pasti dia tak pernah hadir or even baca buku tu as every kristian member should.confession pun takde. Setiap sunday mass yang wajib pun dia tak hadir , kalo skip sunday mass, in kristian it is consider as a big sin. Patuh suami, tidak buat benda tak senonoh, tipu orang sume tu tertulis dalam agama kristian as dosa…. Setiap kelakuan dia tu dah berdosa banyak bukan saje dalam Islam malah agama Kristian pun dah bergunung dosa dier..

    0

    0
  167. sodih den says:

    tak tau la nak ckp apa lagi…skang ni i berpihak pada remy la..fight for ur right remy…don’t let anak u d beri hak pjagaan pada mama dia yg sot sot tuh…hancur akhlak ryan dan masa depan dia.good luck remy <3

    0

    0
  168. Tertipu says:

    Eh tapi kan si Remy tu pun bukannya malaikat… Dia tu pun not very good example.. Tengoklah kehidupsn lifestyle die dulu suka berparti ngan pompuan separuh bogel, hisap ganja, buang duit, suka pompuan jenis tak senonoh, tak didik bekas isterinya dalam agama Islam, so i rasa dia pun tak layaklah.. Duit je pandai spend, begitukah example nak set untuk anak dier tu..

    0

    0
  169. Anonymous says:

    walaupun as a husband, dia agak fail dalam mendidik stephanie ni, tapi as a daddy rasanyer dia dah tunjukkan teladan yang baik pada Ryan…
    Ryan pandai azan…pandai baca doa makan….tu dah cukup baik!

    0

    0
    • bzbee says:

      dr riak muka pun nampak sedey bila dia bgtau ryan kat stepeh.dlm hati?? selama ni dia yg jg anak dia.stepeh dok ngangkang kat umah main fb/gi party. aku berharap sgt dia fight his right jg ryan.mana tau ada sesapa sempat print screen status stepeh tu bagilah kat remy.mane tau boleh bantu remy fight dptkan anak dia balik.

      0

      0
  170. Anonymous says:

    Bukti banyak kalau Remy nak, ambik je pic2 stef tgh menogak arak tu bagi kat jabatan agama, confirm dia tak dapat jaga anak dia dah, lagi pun Remy tu walau dia jahat mcmmana pun dia masih seorang Muslim, sampai mana pun jahat orang muslim insyaallah dia akan balik ke pangkal jalan, terbaik Ryan Remy jaga, lagi pun family Remy semua muslimkan, insyaallah selamat budak tu, tak payah fikir stephanie tu, dia nak jaga diri dia pun tak terjaga, dia nak jaga Ryan?? Pasal akikah tu apa kes pulak tu yang kata stephanie marah pulak tu

    0

    0
  171. youp says:

    step dah cnvert kristian..mcm mn mahkamah boleh bg hak pnjagaan kt steph?sting wrong smwhere?remy n family bnyk duit..upah the best lawyer to fight for u right..fight for islam…kesian ryan…tolonglah rampas kmbli hak penjagaan dr steph…atau kalau remy boleh rujuk blik ngan steph..bimbing steph sbaik mngkin…

    0

    0
  172. Anonymous says:

    Betul tu setuju!! Fight for Islam!!

    0

    0
  173. Oh my pak turut! says:

    Masalah nye di remy ni lembik sangat. Ikut kan sangat cakap si steph tu dari still married sampai la dah divorce ni. Ape yang dia takut or dengar kan sangat pun tak tau la. Contoh nya mase still married dia ikut kan si steph tu nak berparty la, nak pakai baju separuh bogel la, nak letak2 gambar porn dia kat fb la, nak buat tattoo la. Patut nye dia sebagai suami kena la membimbing and nasihat kan bukan nya turut kan saja and takut bini. Tapi takpe la since bende dah jadi and dah lepas. So now sepatut nye dia belajar dari kesilapan dia dan cuba buat yang terbaik untuk ryan. Jangan ikut kan sangat cakap si steph tu nak amik si ryan. Masalah nye bukan court yang kata si steph ni menang case but si remy ni yang willingly bagi pasal ikut kan sangat ape si steph ni nak. Si steph ni masalah dia, diri sendiri pun tak terbela macam mane la ko nak bela si ryan tu. Ko nak tanggung makan minum sekolah ryan tu semua pakai ape? Pakai bulu?. Orang suruh ko cari kerja ko Xnak. Pastu duduk pun masih merempat2, macam mane ko nak besar kan anak?. Lagi satu cuba nengok gf baru si remy tu, Xde beza ngan si steph. Muka stock2 perempuan murahan yang tau nak hidup senang dengan menempek kat lelaki kaya. Patut nye dah tau mak dia Xsuke steph dulu cuba la cari gf yg wife material sikit. Tang boleh membimbing and guide si ryan tu. Kesian budak tu menjadi mangsa mak bapak. Gf si remy tu pun tengok kalau setakat main2 ngan si ryan tu kejap2 boleh la but nak buat bela macam anak sendiri memang tak la. Sibuk nak bergaya, nak melaram, nak berposing jek macam mane nak bela anak orang. So remy, dah tengok situation macam ni sekarang pikir la, ure a man. You should have a stand and jangan nak lembik sangat and jadi pak turut. Ketepikan dulu nafsu and prioritize kan anak. Lagipun u dah puas enjoy now time untuk focus kat ryan pulak. Kena la sacrifice sikit untuk anak sendiri since mak dia gile asyik menyalak anak dia christian. Kalau betul anak dia christian cuba tunjuk bukti sikit steph surat beranak anak ko yg ko kata christian tu. Jangan main cakap jek macam orang bodoh. Seriously perempuan ni dah mental. Patu pandai takut pergi delete post dia pasal akikah tu. Kawin 6 tahun meaning dah masuk islam 6 tahun tak kan bende basic macam akikah pun tak tau?. Tuhan sekarang bayar cash, jangan satu hari nanti tuhan balas terduduk ko nanti.

    0

    0
  174. stephanie annoying says:

    dulu selalu ikuti perkembangan cara guide anak like a diamond dlm blog n fb…after dgr segala pengalaman² kwn² dia dkt sini terus i x minat dah nak check fb or blog dia melalut jauh….kesian dekat budak ryan tu, kalau la i jadi stephanie mak bapak i masuk cmpur urusan pkwinan i (buat tutup telinga je) diorang x setuju gara² anak diorang masuk muslim!!!! knapa x awal² lagi melarang..yg c stephanie pun satu gila meroyan punya perangai….kalau nak hidup happy², pakai baju mahal² rumah besar,masa depan anak terjamin kenapa x teruskan je dgn remy dan jd wife yg baik…x payah rushing pun nak jd isteri dan mak mithali..take time…agama Islam bukan paksaan….haihhh perkara dah jadi kan… i doakan je yg terbak buat anak mereka yg tak berdosa tu.selamat tinggal stephanie liah bluerk

    0

    0
  175. Anonymous says:

    Si Stephanie Liah tu memang dah teruk sot sot dia tu, masih isteri Remy pun teruk perangai , berkawan dgn Model Ardavan tu pun Stephanie ni buruk perangai, tgklah skrg perangai mcm perempuan apa, dia kan tak keje tu, apa dia buat untuk hidup dia, tidur kat hotel2 apa kerja dia buat tu? Tak malu betul, baik kau jaga anak kau si Rayan tu lagi baik, dari kau jadi perempuan tak tentu arah mcm perempuan apa je kau tu! Malulah sikit, tak ada malu ke kau ni?

    0

    0
  176. mak jemah says:

    aku rasa la, Ryan dalam hak jagaan Remy…
    Si Steph tu jek yang suka up story..
    Kononnya menang dalam kes hak penjagaan anak la….ape la….gebang lebih je tu!
    Dia kan sentiasa nak lebih baik..lebih bagus…serba serbi lebih dari semua orang!
    So citer hal cerai berai and anak pun of cos la dia yang nak lebih dari duda dia tu!
    Hakikatnya……..nan hadooooooo!!!!!!

    0

    0
    • fazura says:

      syukurlah kalau bapak dia yang jaga harap2 remy pun terbuka lah hati dia kawan dan kawin lagi baru dengan pompuan yang asal serba serbi baik2 belaka.dapat membimbing ryan yang comel loteh tu.kesian tu budak. masa mcm ginilah nak rasa kasih sayang dari mak bapak..itu lah bak kata orang “duit banyak melimpah ruah pun tak guna kalau kita tak bersyukur dgn rezeki Allah kasi kat kita” Dia ambik nikmat tu balik secara perlahan2 dari lain segi misalnya kebahagian…Allauhualam…nasihat ni i tujukan buat diri sendiri jugak..sentiasalahbersyukur dgn nikmat yg tuhan beri..jangan ingat nak joli dan
      RIAK dan TAKBUR dgn harta dunia yg ada…..

      0

      0
  177. kepoci says:

    dia nk beli bmw ke?bukan dah x byk duit ke..musykil

    0

    0
  178. Anonymous says:

    Stephanie Liah nak beli BMW? Dia ada lesen ke sbb dia mana pernah ada kereta dia tu, ex dia si Remy tu sorang kot yang ada kereta, sbb tu Stef ni kalau nak kemana2 dia suruh orang jadi driver dia, ambik dia kat rumah pastu hantar dia sana sini mcm driver dia

    0

    0
  179. Anonymous says:

    Stephanie nak beli BMW? Dia ada lesen kereta ke? Dia mana pernah ada kereta sebelum ni, pegi mana2 dahlah menumpang orang pastu buat orang macam driver dia,ambik dia kat rumah pastu hantar dia kat mana2, yang ada kereta ex husband dia si remy tu je, mengaku dia ada Murano, kuat betul menipu dia ni

    0

    0
  180. kepoci says:

    nampak dia post kt fb nak beli z3 ke z4 konon nye..byk pula duit dia..

    0

    0
  181. Anonymous says:

    Bapa dia yang Datuk tu nak belikan ke? Takat dia tu tak bekerja nak beli pakai apa kecuali kalau ada orang nak sponsor, takat nak jadi artis kat Malaysia suam2 kuku jangan berangan nak kaya, ingat ni Hollywood ke artis kaya2, kat Malaysia ni artis kalau kaya boleh bilang jari, kalau takat suam2 kuku tu namapak nauuu menipunya, eh! ? Artis ke dia tu? Artis dia sendiri label kan kat fb dgn blog dia tu? Pelik masih ada orang percaya dgn cerita2 dia tu

    0

    0
  182. Haters_gonna_hate says:

    Aku ni dulu lepak dengan dia…kalau nak test knowledge aku pasal dia silakan …
    Hahaha bapak dia datuk? Datuk kame kot…bapak dia kuli kastam je kot ijazah pun tarak…konon saudagar minyak duduk russia bagai …padahal datang kl duduk kat hotel cokia kat klang je….saudagar minyak dagu kot tu yang remy tu ikut je apa minah tu cakap…
    Datuk nenek dia pun suka pau duit gereja kat kampung dia…..tu yang keturunan bebal terencat akal tu sebab bagi makan duit haram…
    Klasss la sangat family kau oi minah…padal duduk rumah panjang je ponnnn….
    Sakit mental betul minah ni….last2 nanti dia pun confused yang mana betul yang mana tipu…..memang la ….dia ni ada makan ubat sakit mental ….tak caya tanya la dia sendiri….cakap ada harimau ajaib 2 ekor la bela dia…hahahahaha….rimau macam mana tu stepani oi…cam along tu ke?
    Bapak dia bagi 20k suruh balik dari norway? 20k tu bapak remy yang bagi suruh dia berambus….pergi norway last2 kena halau sebab pengotor mcm kerbau pendek…spenda bra bersepah merata tak sedar diri tu menumpang…
    Dia cakap dia iban mixed? Mix dengan oink oink kot tu la pasal bila kau keluar dengan dia, time sawan babi dia tu datang..adussss malunya…..cakap datuk dia matsalleh hahaha…..hidung penyek muka bulat gak…..
    Haha orang kalau betul kaya pakai baju pagoda pun orang ingat versace….yang takda pape ni yang selalu terhegeh hegeh….nak beli bmw?? Iyollaahhhh tu…nak beli kancil duit sendiri pun nann haddoooooooo…..
    Dah dah laaaa tu… Balik sarawak duduk rumah panjang dalam hutan senang…ko berlagak diva pun at least takat kampung je tak ada sape nak ambek peduli….

    0

    0
  183. Anonymous says:

    Yeeke dia ni sampai tahap makan ubat? Patutlah perangai semacam jer, ada penyakit rupanya, duduk rumah panjang je, patutlah perangai mcm orang kampung masuk bandar, dia punya kejutan budaya sangat melampau hehehe

    0

    0
  184. Anonymous says:

    confius psl hidup dia ni.tgk je la drama hidup dia ni.seronok pula tgk dia membodohkan diri sendiri..hahah

    0

    0
    • mak jemah says:

      nak wat camner..
      dah dia memang spesis suka men’drama’kan idup dia supaya nampak besstttttttt jek!
      melalui cara tu je la dia boleh meraih perhatian orang….
      ‘artis’ Facebook kekdahnya!
      wakakakakaa………

      0

      0
  185. senah says:

    Tula nak tergelak pun ada dia suka membodohkan diri dia kat fB dgn blog dia

    0

    0
  186. mak senah come back.. says:

    skrg ni dia nk beli porsh pulak.. adoii.. sedih.. tekanan ke tgk BN ni ramai kutuk ko.. aku da cakap ko jangan poyo.. makin org meluat.. ko xnk denga.. nak tanya ko sape yang pakai porsh tu.. baru kenal ek jename porsh ni. haha.. dulu dalam bayangan ko, ko cite nek murano bodo.. skrg tak cukup bmw, nak porsh pulak.. aku nk bitau ko.. bmw tu xmahal mane.. kalo 2nd hand bape sen la sgt, same goes with porsh ok.. kalo ko nak cite gempak, orang beli kete termahal di dunia, bugatti veyron. kat malaysia ade 2 jer xsalah aku.. 1 kat johot, 1 lagi anak pak mahat yang pakai.. ko hado.. kete lembu ade la..

    0

    0
    • Nan Hado says:

      tak pnah nampak pun murano dia tu. aku rasa tu maybe sedara mara or adik beradik laki dia punya. yg pnah nampak laki da pakai alfa romeo kan? takdelah mewah mana weh. knapa dia poyo gila ek? dia tau tak yg semua org tau dia propa and poyo lebih. org kaya betul2 tak cerita pong pang lah. pastu nak bg statement OCD n perfectionist tu lagi kat FB, and at the same time boleh ckp pnah tlupa pakai bra? apa ke bongok? busuk doh! eh betul ke dia nak dekat 40? patutlah i wonder, dia ckp umur dia 26 kan? tp knapa muka dia mcm Cher penyanyi tu?

      0

      0
  187. Haters_gonna_hate says:

    Hahaha seronok baca kisah minah sewel ni time melepas dalam toilet…tergelak gelak senang sikit berak….
    Jom kita tengok kereta porsche apa yang dia beli nanti….hahaha nanti korang tengok la confirm dia ubah fikiran dia kata nak beli pagani pulak kehkehkeh,,,,
    Be real bitch…..apa kata kau target beli kancil 3rd hand dulu…mampoooo??
    Suruh la bapak kau belikan…ehhhh lupa pulak bapak kau kuli kastam jeeeeee…….
    .

    0

    0
  188. Anonymous says:

    nak buat blog utk diri senidri la pulok mak jenah dgr isk isk isk….tak yah lah…diri sendiri pun x betul ini kan lagi nak buat blog utk diri sendiri..??? adakah org nak tengok..? paling2 pun yg nak tengok tu semuanya stalker psl ko je lah hahahhaa….

    0

    0
  189. mak senah come back.. says:

    ni mak senah nak cakap sikit.. ko tak yah la nak nipu.. cakap body ko curve bagai.. curve takde, caves ade la.. hahaha.. ko pakai padding lebih.. nak nampak tonggek kan.. padahal bontot ko leper je time pakai bikini.. kertu lagi.. hahaha.. woi.. umo da dekat 40 mengaku muda.. blah la..

    0

    0
  190. STEPHANIE MEROYAN says:

    Stephanie Liah kau jangan cerita banyak lah nak, nak shopping mcm Paris Hilton konon, nak beli kereta bagai, cuba kau tunjuk rumah kau aku nak tgk, rumah mcm orang yang betul kaya, rumah banglow ke yang ada swimming pool sekurang2nya, pembantu rumah 3 orang ke, driver dua orang ke siap dgn bodyguard ke, cuba kau tunjuk kat fb ke blog kau, baru orang percaya kau ni betul2 kaya, kalau takat bercerita je baik kau simpanlah cerita2 kau tu, berangan kau sorang2 jangan nak bercerita benda yang tak ada, meroyan sendiri kau nanti tgk kat sini kena kutuk, sbb orang dah meluat menyampah tgk cerita2 PALSU kau tu, bila lah kau nak sedar makin ramai orang dah tau temberang kau tu, kesian kau nak jadi artis terkenal tak sampai2 so jadilah kau as atau RATU FACEBOOK dgn RATU BLog

    0

    0
  191. tsarnia says:

    ade je kawan die komen bile tah kata nampak anak dia si rayyan dgn mak pak si steph ni kat giant bukit tinggi..kalo giant bukit tinggi ni,aku ase kat m’sia je la kan..takkan indon plak..
    kate mak paknye kaya..tak dok m’sia..ape kes org jumpa kat giant plak..hehehe

    0

    0
    • Anonymous says:

      kan bapak dia kerja kastam klang. dah nama pun menipu. sure semua org dia nak tipu. makpak dia jaga anak dia sekarang bukan nya dia. dia sedang busy kikis harta org sekarang itu yang dia bz kan sangat tu.pastu nak propa satu dunia konon sedih call anak dia.

      0

      0
  192. Anonymous says:

    Sangat suka stalk dia

    0

    0
  193. mak jemah says:

    bukan anak dia remy yg jaga ke???
    ke depa gilir-gilir jaga???

    0

    0
  194. mahaguru says:

    dah boleh bukak forum psl dia dah kt cni. haha..

    0

    0
  195. Anonymous says:

    Memang bagus pun beautiful nara buat ni, selama ni Stephanie Liah tu menjerit2 maki hamun orang yang dia tak suka kat facebook dia, ni skrg turn dia pulak, KARMA biasalah tu hukum alam, kadang2 kita di atas kadang2 kita di bawah, setiap perbuatan ada balasan

    0

    0
  196. Anonymous says:

    i ada nampak sekilas pandang allahualam la…anak dia ryan ada pakai rantai tanda salib…huhuhu sedih den dgn perubahan tersebut…lepas nih den pon x mau la ambik tahu lagi psl stephanie dan kerabat dia, dia tidak akan berubah dan langsung x mau matang.let it Allah yg tentukan…Insaf den tengok keadaan persekitaran den yg di kelililngi oleh orang2 mcm stephanie liah ni..berdoa saja buat ryan anak yg tak berdosa beralih² agama agar dapat “seseorang” yg selamatkan dia…Peace..

    0

    0
  197. mak jemah says:

    a’ah la….Ryan pakai rantai salib!
    MasyaALLAH……..
    moga ALLAH melindungi anak yang tak berdosa itu…
    aminnnnnnn……

    0

    0
    • tsarnia says:

      mane korang tgk ? isk dah tak btol ke hape si steph ni..yg si remy tu pun diam je ke..ape nk jadi la ngan budak tu nnt

      0

      0
  198. Anonymous says:

    Bapa dia mana Remy budak tu, sape2 yang kenal familiy remy ni tolong sampaikan, sebagai muslim ada patut lakukan tanggungjawap tu, kalau sape2 kenal tolong budak tu, tak pun buat aduan kat jabatan islam

    0

    0
  199. Anonymous says:

    Senang cakaplah kalau dia mcm Datin Ezurin Yaakob yang kaya raya, muda seksi, model, mcm tu nak banggakan nak glemer oklah ni takat glemer kat Blog dgn Facebook apa kelaz kau Stephanie Liah, glemer kan diri sendiri

    0

    0
  200. busybody toyol says:

    Kepala otak korang semua tak betul, menyibok pasal orang tengok la artis melayu yg lain

    0

    0
  201. Anonymous says:

    Stephanie liah dah panas bontot sbb semua cerita dia yang betul orang dah tau, sampai orang kampung dia pun meluat tgk perangai dia ni

    0

    0
  202. Anonymous says:

    http://mforum.cari.com.my/forum.php?mod=viewthread&tid=414897&extra=page%3D1&page=23 bukan disini sahaja… kat cari.com pon orang dok berkata pasal kau! ramai nya haters kau

    0

    0
  203. Anonymous says:

    honestly muka dia nmpk tua.kata model tapi nape kening lukis x betul.serabut kot.

    0

    0
  204. Anonymous says:

    kau pun perasan juga ke kening dia tu !!!! Ingat aku sorang je perasan!

    0

    0
  205. Anonymous says:

    kau pun perasan juga kening dia tu!! ingat aku je perasan sorang!!

    0

    0
  206. jason says:

    best best… minat sangat kat steph ni..
    tunjuk & bukti kan yg ramai org islam malaysia memang suka minum arak..haha

    0

    0
  207. Greetings! I know this is somewhat off topic but I was
    wondering if you knew where I could get a captcha plugin for my comment form?
    I’m using the same blog platform as yours and I’m having trouble finding
    one? Thanks a lot!

    0

    0
  208. ex kawan step liah yg tetek 7k says:

    Dia ni kawan aku dulu…saje nak kawan2..dia ni kalau u nampak mcm diva,die taknak kalah..dia lagi nak jadi diva nak mampos..ala kite kalah tetek die aje..tapi pikiak la lojik..tetek tu silikon..die sendiri cakap..bangge lagitu.ape la nak jadi…aku dah remove die dari list fb aku sebab menyampah tengok update status die yg palsu dan mcm tahi tu…tak sedar diri betina ni..nape tak gambar seluar dalam ko yg koyak dan kekuningan tu..pengotor..pasai pepek nak laser pun nak g tau. .gtau..bodo..uoll skar

    0

    0
  209. ex kawan step liah yg tetek 7k says:

    Alaa..perempuan yg dia selalu panggil sissy tu pun nak jadi mcm step da. ..pui tak lama lagi dia pun nak buat tetek 7k kot…da la papan mcm die dulu…siape adik die tu..muke pun hampir same…dasar pompuan tak tau malu..seks toy betul kau…

    0

    0
    • Anonymous says:

      Hari tuh gaduh dengan si Ardavan cakap remy lerai kan (bodoh sungguh si remy) tup tup baik balik dengan ardavan tu katanya masih bersama sebab ryan. Last aku tengok bff yang dia sibuk ber bff tu teman dia pi buat tatoo! kejap ada kejap tak ada si zulaika tu. apa kes? skrg baik dengan ppuan cina tu dia panggil bitch. dia ni jenis kawan tak lekat lah! Sissy yang dia panggil pun nak jadi macam dia ..memang papan pun. pastu aku dia pergi remove. motif? sbb kau remove aku, aku tau semua benda kan?

      0

      0
  210. Anonymous says:

    haha..pls update more!!!

    0

    0
  211. Tertipu says:

    I think kan keta porshe yang dia proudly duduk n show off tu bukan dia punya la. Itu keta mamat india tu dalam foto i tengok. Mamat india tu yang kaya pinjam kat dia kot, pad tu dia suruh orng lain cam bf dia yang drive. Steph ni sengaja baik baik konon single kan nak ngorat laki kaya, so dia nampak manat india kaya ada keta mahal , apa lagi fia pandailah ambik hati orng suruh pinjamkan keta porshe tapi guna sehari dua je pas tu return.. Posing amik gambar nak tepek kat FB konon keta dia… Kekeke.. Dia ni kang dah buat website baru tu untuk diri dia, adelah dia citer pasal event mostly blogging punyer event. Gemuk betul la dia ni pastu pakaian tak senonoh betul, tetek macam nak melimpah keluar, skirt pendek cam tak cukup kain .. Sebab dah single so kena behave macam slutty girl ke, nak relive masa mudah dia tu dulu la konon, ngorat laki kaya.. Skang ni kawan dis dia tepek si rosalyn tan tu.

    0

    0
  212. Anti steph says:

    Nama si minah dia Stephanie liah anak Jerenang. Cakap ngan aku umur 26. Bapak dia si jerenang keje kastam. Datuk dia iban setahu aku dorang duduk kat Sarikei, dulu keja doktor then masuk politik dapat pangkat ‘ datuk’. Tapi entah betul ke tak datuk direct line ke bukan. Sebab datuk tu bukannya ayah kepada bapak si steph pun..aku dengar dari orng kampong dia pun cakap nenek datuknya tu kuat guna duit gereja n suka show off, nenek dis sebijil persmgai steph nak lebih hebat dari orng lain, padtu mulut sengaja nak burukkan orng yg lebih kaya.

    0

    0
  213. opppss says:

    Vaah.. korang hado tengok gambor FB latest dia tu bodypaint art tuh “Love Your Body” At Ted Adnan Photography & Design Studio…fuhhh telanjang habis tu nampak pantat beso dia tu ngan tetek dier wei….bulu pepek pun dah habis di laserkan..hahahanak ikut ala Kim Kardashian punya shoot la tu…hado sekeping gambor siap puting tetek dia 2cm nampak tapi dia dah delete and sembunyikan puting tuh…

    0

    0
  214. pakan boy says:

    Datuk Dr Jawi Masing kan datuknya tu….neneknya Mary Masing. Tu diorng selalu Gawai balik kampong ,rumah panjang kat Pakan .Kalo dia balik kampong, memang banyak macam stylo gaya branded tu haha

    0

    0
  215. ex kawan step liah yg tetek 7k says:

    ala….kesian den nampak die….sekarang baru nak buktikan segalanya..yg dia tu model la..dia tu kaya la…kesianla…dah terlambat dah step….kau tetap hodoh dan mengada…sikit pun tak mcm kim k wei…tak payah dah nak buktikan apa2…orng dah tau awak sape….its too late…

    0

    0
  216. Apa nak jadi says:

    Eh u all ada nampek gambor latest dia dari ted adnan photography? Eeee buruknya gambo tu, nampak sangatla teruk. Sebenarnya konsep bodypaint tu bagus, tapi cara di pose, styling rambut kusam , warna messy, editting n font tu pun cam keje budak hingusan. Nak jadi vogue tapi jadi macam baru kuar hutan rimba lepas terpijak peramgkap beruang. Kakakaka… Eh apsal muka dia tu macam tua sangat? Ingatkan umur 26 tapi muka cam 35+ gitu.

    0

    0
  217. ex kawan step liah yg tetek 7k says:

    alaa tu la kesian tu…tema tu mmg cantik thuhuapi orang die tak ngam wei…eas ni apala shoot yg die akan buat..shot cover plaayboy kot…telanjang habis…desperate sanggat…takda kerja lain la tu…rambut..tetek..semua fake..dahla kuat berlagak..kuat tipu orang…

    0

    0
  218. Anonymous says:

    Ada orang bgtau dia ni kerja Social Escort sbb tu kerja dia ni melayan orang kaya, kau orang tak perasan ke dia ni kalau keluar mesti malam, kali sekala je siang, selalu mesti malam, apa aktiviti dia malam2 selain berparty tu, mana dia dapatt duit berparty pastu melepak bilik hotel

    0

    0
  219. not a loner says:

    tgk kat mana pic ted adnan tu?

    0

    0
  220. Oopss says:

    Duit dari penceraian dia lah tu dia guna.. Lagipun si Remy kan bagi duit kat dia buat belanja ngan anaknya, so mesti duit si Remy, masih makan duit mak bapak dia tiap bulan pas tu mungkin blog dia pun ade sikit pendapatan lah tu bab banyak stalker suke nak tengok blog tu kan. Semakin ramai orng klik kat blog die makin banyak la duit die dapat.. Itulah sebab dia suka nak buat drama hebohkan nama dia bab nak traffic lah tu… Lagipun penceraian tu dia menyalahkan mak bapak dia , bukannya die nak admit yang dia ni mang jenis tak leh duduk rumah buat keje housewife.. Dah dalam otak dia nak parti & bersukasuka ngan golongan “socialite wanabee ” macam nak forever 18 tahun gitu hah…. Sebenarnya dia ni suka sangat ngan pompuan cina Leng Yein tu.. Kan dia pena cakap itu idola die jugak & paris hilton. Leng yein buat gambo panas , si minah ni pun ikut, leng yein kahwin, cerai, buat tetek besor, rambut palsu , kedai saloon sume sama si steph ni ikut… Tinggal plastic surgery kat muka je si stephy ni belum buat … Tengoklah muka dia dah tua entah bila la dia akan surgery muka dia tu buat awet muda hahaha!!

    0

    0
  221. Oh makcik says:

    Kat Fb dia pic tu di post… Member aku itu hari ado save gambo dia , manelah tau dia delete kan kakakaka!

    0

    0
  222. iphone saya kena curi oleh step says:

    alaa sissy dia tu nama elin..die panggil bitch juge…bodo..tak lama lagi die jadi mcm stepp la tu..tengok gaya pun lebih kurang mcm stepp…..mau jadi diva palsu..kesian kat die…step ajar elin jadi mcm dia…sala tu…bodo

    0

    0
  223. Anonymous says:

    Banyaklah Remy nak bagi duit kat Stephanie liah tu, baik dia bagi kat GF dia , janganlah nak cover2 stephanie liah tu, memang dia kerja social escort, memang ada orang jumpa dia, penah tgk dia ni keje melayan orang2 kaya, kalau kerja melayan orang kaya dibayar tu panggil apa?

    0

    0
  224. anonymous says:

    stephanie liah ak jerenang jawa is an escort girl? that’s her profession? what in the worrrrrld?

    HAHAHAHAHAHAHAAHAHAHAHA

    patut la x de cite lagi ttg die nak blajar. first, gi norway cos nak migrate/blajar. second, kononnya mak die yg “DATIN” tu nak bagi 20k to come back & just blajar kat KL. bunch of lies! so now i can conclude your education level is up til high school only.

    stephanie liah, if you are reading this, you better shut your brain & zip your mouth not to lie anymore about your being, the more you expose your lies, the more shame you bring to your own race & family. your father is not a Datuk at all, only a civil servant, mom’s a housewife, you have siblings, why are you embarrassed with it?

    those who owned a degree, after hard work for at least 3 yrs, who wish to apply to be an escort girl/guy? paling teruk pun jadi barista temporarily at Starbucks.

    oh gosh, so now i know how you survive living in KL, happy living as an escort girl. HAHAHAHAHAHAHAHAHA

    0

    0
  225. Marion says:

    Thank you for the auspicious writeup. It if truth be told was once a amusement account it.
    Glance complicated to far introduced agreeable from you!
    By the way, how could we be in contact?

    0

    0
  226. Z says:

    Eh dia baru2 ni dia tengah gaduh ngan kawan dia tu sape hah? Dia cakap kawan tu dah kahwin, anak laki satu, ade blog sendiri, ikut event nak free siapakah orng tu? Si zulaika zamrin ke?

    0

    0
  227. Anonymous says:

    wahahaha,,pergi party pakai baju sama jeee…

    0

    0
  228. Hiya! Quick question that’s completely off topic. Do you know how to make your site mobile friendly? My blog looks weird when browsing from my iphone4. I’m trying to
    find a template or plugin that might be able to fix
    this problem. If you have any suggestions, please share. Appreciate it!

    0

    0
  229. bzbee says:

    z3 tu cer teka sape punye? cer teka?

    0

    0
  230. Anonymous says:

    sape punya? Si tua kutuk mana punya tu agaknya dia pinjam

    0

    0
  231. Ooops says:

    So keta z3 tu sape punya dia pinjam? Laki india si Ganesh kah?

    0

    0
  232. Anonymous says:

    kaau tgk plat no dia start WU apa tah, skrg plat dah start WW dia baru pakai kan, WU tu kira lama jugak dah keluar kereta tu, maknanya tu bukan kereta dialah kan?

    0

    0
  233. Anonymous says:

    hello stephanie! ramai tu artis kat luar sana, tak juga nak mengada nak show off life. kau tu bukan artis pun, nak menumpang name jer artis..setakat supporting role, p blah la..dah la hampeh! ko kaye? pls la weh! dah la busuk pengotor, cakap besar, mak org belagak nak jadi anak dara, p balik jaga anak kau tu. sian anak, kau pulak bemalam sane sini. party konon sana sini, i know la this ‘celeb’, party? die ni jenis tak tau malu u ollls, mana2 event pun dtg. pnah jumpa, then post kat fb dia even ni la tu la, siap ckp ‘kna invite ‘ lg, i tak kna invite pun ada di event. bodoh tol la! bersuami bukan sekali, 2 kali dah janda ni belaki. pastu kapel ngn iran yg mcm anak die sendiri. serious macam anak ngn mak. buruk sgt. bulu kening dah la kucar kacir. kim la sgt. bulu mata dah la tempang nak tanggal.nak montah aku cakap mcm kim. lemak dah la melimpah keluar. semua yang die ade tu semuenyer fake. dari kepala hingga kaki. semua brg die fake. aritu kantoi sal victoria secret, hello steph, org beli lagi mahal ok, tajk jugak nak post mngepost, that day ompuan ni post ckp beli victoria secret kat PAVI. siyes tipu, mane de oiii kat PAVI tu stock tu..tatu di tangan, burok sgt, mcm kene conteng arang. z3? nak kene ludah? tak tau malu tol! kawam2 sumer lari. skrg ni kawan ngn leng yein. die tak yah la nak belagak kaya., leng yein tu berusaha and semua hasil usaha sendiri. dah la tak mengada and show off. duit pun banyak. engko ni steph, duit pun tadak, keje ko melayan VIP tuk sara hidup kau yang serba kekurangan. anak pun satu hari takut dan geli ngn kau. berubah lah.

    0

    0
  234. joyah says:

    Latest tgk dia bercuti di Thailand. Mostly gambar dia jer and tertanya2 pulak sapa tukang ambik gambar yer? :P Sebijik macam escort jer…

    0

    0
  235. bzbee says:

    hahaha kelakar lah ko pompuan.dasar pompuan tak malu. ex pg phuket with gf dia pun nak nak pegi phuket jugak early 2 days :) jeles ke ape? ke nak menunjuk yg kau tu “cool” nanti upload kat fb…” i ok, i sporting, i bla bla bla….” tak tau org meluat kat ko! tapi takpelah.ko kan dah lama tak pg obersea. lepas ko canang kat semua org yg pastport ko kononnya “hilang” then kononnya immigration xbg buat replacement sebab “denda” haruslah ko sakan ber”obersea”kannnn….sedangkan ko kene blacklist sebab tak bayar hutanggggg…opsssss!!! dasar perempuan kaki temberang.

    0

    0
    • joyah says:

      Eh, yer ker? Ingatkan dia pi sana sebab ada meeting ngan team bak kata dia la. Oh..rupa-rupanya dia pergi bercuti ke sana sebab tercabar ex dia pergi bercuti di sana la? oooooh..ok, tapi still nak tahu gak ngan saper si step pergi situ?? :P

      0

      0
  236. Anonymous says:

    adakah dia gi phuket bersama ayah gula dia.hahaha..byk sgt duit dia ni.lepas z3 shopping lg.travel lg.ish ish.senang nye dpt duit

    0

    0
  237. Anonymous says:

    mesti dia pegi dengan lelaki misteri, kompom dia pegi dgn lelaki berdua , tah orang tua mana dia ikut, pic yang dia ambik dgn perempaun tu sah2 pempuan thailand, tgk muka pun tau, saje nak cover ambik gambar tu, nanti dia ingat orang akan cakap, oooo dia pegi dengan perempuan, bodoh! Kau ingat orang lain bodoh macam kau ke? Nampak sangat pegi dengan lelaki mana agaknya, ye ayah gula agaknya, ooo yeke kesian ex dia masa dengan dia tak nak bawa dia pegi thailand , dengan gf dia bawa pulak kan

    0

    0
  238. Propaganza :
    Berangan jer. Kawan bersilih ganti sebab terhidu bau kepura-puraan dalam hidup dia. Sekarang ni menempek dan sentiasa mencari mangsa untuk ATM bergerak. Z3,Phuket, Pandora, bukan nya hasil titik peluh dia pun. Propa je tu.

    Melodi :
    Alah bukan i malas nak bercerita and buka pekung dia. Cuma sedih dan kasihan kenapa dia perlu berbuat demikian rupa. Ada untung ke ? Kalau 24/7 ber FB mana tak peminat ramai. Katanya peminat. Dulu masa masih ngan bekas suami pun macam tu. 18 jam main FB. Sampai anak nak makan pun siap dia herdik and tendang. OOPs.

    Galaksi :
    Baru melangkah ke rumah keluarga mertua dia. Dah siap mengoment. Wah rumah i kat sarawak lagi besar drp ni. Macam mana nak ambik menantu mcm dia ? ..kasihan. Alah kalau setakat datuk dia berpangkat Dr. Ada kita kisah ? Doctor je tak kemana pun. Lain la tetiba dia reka cerita kalau berpangkat Tan Sri. Kan !

    Hips TV :
    Sebelum janda dulu si Stephanie ni suka pecahkan barang kalau gaduh. Sampai nak ugut si Remy yang dia akan pecahkan kapal kesayangan si Remy. Disebabkan si Remy ni sayangkan kapal tu dia sanggup utk megalah diri. Katanya !

    PerezHilton.com :
    Katanya nak pergi Norway sambung study ! Buat farewell segala sebab duduk sana terus ! Tup tup . Menempek sekejap jer. Holiday katanya !

    Azwan Ali.com :
    Katanya selepas 6 tahun mendirikan rumah tangga , parents dia nak ceraikan sebab hal agama. Pada hal , memang keluarga si Remy dah tak suka dia lagi. Dulu kahwin pun pasal Steph sanggup masuk Islam. Sekarang ni masuk Kristian balik katanya…Agama pada nama saja kah ? Ke langsung takde agama sebab asyik pindah randah. Sampai keluarga Remy bayar dia untuk penceraian. Nak buat macam mana ? Shoopping sakan la alamatnya. Terima saja lah wang itu.

    Kosmo :
    Model beraksi ! Komen anda gambar bogel warna warni Stephanie Liah ? Berapa bayaran ? Cukup ke nak beli Z3 ? oops. Kereta sapa tu. Kereta si kepala botak tu ke ? Kan. Mana tau sekarang ni dia dispedo senang lah bercuti ke oversea. Asia jer. Baru selesai ke Phuket . Skg nak ke Indonesia katanya. Alah ! Apa jer la setakat mengangkang kan. Bukan susah pun. Dah tu keje dia.. Nak buat cam mana. Oops.

    0

    0
  239. Anonymous says:

    wahahaha..berapi dia baca komen ni

    0

    0
  240. Anonymous says:

    opssss panas giler komen tu huhuhuhu, panas bontot stephanie liah kalau dia baca

    0

    0
  241. joyah says:

    bukan main lagi dia tayang (kereta) dia tu ke sana ke sini. Yalah…sekarang nak pergi mana2 pun dia drive sendiri, tak suruh org main ambik lagi kan? Still confuse…blog dia tu makin hari makin tertumpu penuh kat dia jer…tak der aktiviti pasal anak dia lagi ker?

    0

    0
  242. Anonymous says:

    alaaaa takat pakai kereta orang pinjam kejap tak payahlah , kot bapa gula dia bagi pinjam, pelikkan sape boy friend dia skrg, dia mana pernah sorok semua benda nak tunjuk, mesti ada sbb tu nak sorok boyfriend dia sape tu,

    0

    0
  243. joyah says:

    Mesti sekarang dia duk senyum-senym kambing sebab sungguhpun dia byk haters dia tetap bergaya and shopping and travel sakan, hihihi..and mesti dia tgh bangga tu. Harap2 ada updates terbaru nanti about her, nak jugak tgk dia kantoi-sekantoinya….

    0

    0
  244. Heya i am for the first time here. I came across this board and
    I find It really useful & it helped me out a lot.
    I hope to give something back and aid others like
    you helped me.

    0

    0
  245. Rasanya sekarang dia jadi perempuan escort. Teman jantan dia sana sini pergi meeting. Janji dapat duit . Dapat shopping Sephora setiap hari. Menurut informasi The Star, Dia duduk area situ. Cuba pergi tengok. Mana lau tau dia sekarang sudah kerja Sephora. Ada juga pekerjaan tetap menyara anak dia. Sampai bila nak menipu orang.Kesian.

    0

    0
  246. oopp says:

    nape remy kurus sgt skg?

    0

    0
  247. joyah says:

    Dia nak pergi Bali pulak dah… lucu sungguh! Dulu time tittle bini org tak pernah merasa pergi melancong sakan, now baru merasa yer? Aku tak heran la setakat pi phuket, bkk or bali, tempat aku lepak ujung minggu kalau bosan tu…kalau kaya sangat bak yg dishow oleh si step tu, pergi la melancong luar asia ker (Norway tak termasuk sebab kantoi plan nak migrate konon hihihi).Kot2 lepas baca ni nanti dia pujuk bapak gula dia pulak pi sana? Oppppssss!

    0

    0
  248. Milford says:

    She’s a hooker.working as a high escort women.

    0

    0
    • Anonymous says:

      High escort women? Escort maybe, but high class category, i doubt it! Anyway, I won’t label her among the classy ones. Her dress sense, tacky. Her so called wealth,just a show. In all, I’d say she’s lame and she’s fake. And above all, attention seeker. (Kunun-kunun mau ikut style Paris Hilton, Kim K yg popular tu, but everyone kat luar pun labelkan both of these so called celebrities nothing jer.)

      0

      0
      • Anonymous says:

        Is just dresses with nice designs. Anyone is able to afford to buy. Don’t you see, she can’t afford to buy her Herve Ledger anymore? Dia boleh beli her favourite Pandora. Kalau kerja sebagai blogger pun, mana ada banyak duit nak pergi sini and sana. Tak masuk akal pun.

        0

        0
        • Anonymous says:

          So, the big Q now is this; dia keja apa sekarang and sapa dok spedo dia tu? Asyik travelling jer…nak kata travel blogger pun tak. Nak kata bisnes related pun tak..kot2 ikut the bapak gula kot? hik!

          0

          0
        • Milford says:

          Speedo dia . Tak Ada siapa yang beli until dia.memang kepunyaan dia selamat ini. Siapa dia tengah menghimpit. Misteri. News camp dia tengah bekerja kat damansara perdana. Salah satu pub. Entry buat apa.

          0

          0
  249. Milford says:

    A bitch. A hooker . Arrogant snobbish diva.

    0

    0
  250. Fuck u steph! says:

    Asal kau ni suka meroyan steph? Bajet diva sgt nk sound2 org kno tanya byk kali kau kt mne.ke kau bengang xde org lgsg tnye mana kau.stakat bahrain? Pehlissss..kau kata kau kaya kan? Stakat saudi yg sejam travel pon kau xdpt pergi? Konon pasal security tight ..byr la duit kalau kaya sgt. Pathetic gila la kau ni betina.sumpah pathetic! Bajat diva sgt.artis my ass la! Tgk muka kau kat tv pon xde -.-” gila xsedar diri. Kau suka2 sound org kata kau mmg kaya gila sbb ada lombong minyak kat russia.may i ask u? Where u never been to Russia then? N y the heck is ur mother not driving at least a hummer back here in Malaysia? And may i know whats the company name? Meroyan meroyan.at least ada satu petrol station kat malaysia pun jadi la.but haprak xde.knowing u steph, u THE FIRST BITCH that will boast up in fb n post up anything that u can boast about Emirates, private shit, five class hotel.but this russian company ur family have, xkan xde gambar koooot? Hahahahah kesian la kau.org lain siap naik saudi airlines, emirates tu byk kli dah.bodoh.kau naik skali skala nk kecoh.bahrai punye five class hotel tu, xkan amek gmbr je bitch? Stay la sana..hahaha kau ni x betol la steph.berhalusinasi lebih

    0

    0
    • joyah says:

      Meroyan pulak dah??? ler….ahahah! What’s the story? dulu i tgk selalu jer buat activity with anak dia, Almost everyday and weekend dia berjalan ngan anak dia. Now solo jer.
      Dear Step,
      If u’re reading this, (which I think u secretly do, hihiks) I know u’re a single lady now, lepak sana sini, busy with ur blogging career (hardly a real career, lain la mcm Abg Nara, memang ada buat duit and a real profession tu…sorry yer step if terasa..) But, at least go back to ur root la, post la more about the positive things in ur life, macam keluar ngan anak and do mother and son activities ker. Instead of asyik2 post gambar bercuti sana sini, separuh bogel, tacky parties semua tu. No wonder la u selalu kena kutuk. If u want people to really admire u, it should be sebab they can look up at u as a role model and damn good one. Bukan sebab ala2 kunun nak jadi Paris Hilton or Kim K gitu. Last2 nanti u jugak yg sakit hati ramai org benci u. Do u really think having haters will naikkan nama u? Maybe, but let’s face it, when u abis melayan ur friends, habis shopping, u balik rumah, u will be alone. Money can buy happiness indeed, but true happiness exist because of the simple, small things in life. And usually tak perlu bayar pun. I’m not ur fan, neither am i ur hater, but i sincerely bagitau u all this. Peace!

      0

      0
    • Anonymous says:

      enkau suka minta simpati dekat orang kata single mom ah apa lah..kau memang suka minta perhatian ke? Anak pun bukan kau jaga. apa lagi yang kau nak tunjuk sangat? If you are a real good mom take ryan, not just only for his custody.Lucu lah kau ni steph.

      0

      0
  251. PUSSY STEPH says:

    Stephanie ni tak kaya. Dia berangan sikit. Dia ni lebih kurang macam escort girl. Menemani jantan tua boncit ke sana sini..Di samping tu dapat duit belanja. Travel free. Kalau kaya sangat takkan la Bahrain je kot. Asal tak angkut Hermes dari sana pulak. Setakat Hermes dia tu beli kat Melaka lepas tu nak propa bawa hermes 46k. Berangan. Travel blogger ? Ko ingat ko the most famous rich blogger Bryan Boy ? . Setakat buat birthday party kat Seri Pacific Hotel ? Apo jer la. Kata Kaya. Napa tak buat kat JW Marriot trus or book je venue kat Starhill bar bawah tu.Lepas tu meroyan ada jantan syok kat dia nak tackle melamar dia. Tetap juga nak mentioned dia single mother and whatsoever. Kalau ko single mother and the best mum in the world. Apa kata ko stay kat oversea and cari the best school in the world. Ni nak duduk kat klang je apooo.Tak payah nak membanggakan diri dengan Z3. Since when pulak ko beli.Sampai bila la nak berangan. Baik je ko mengaku ko tu escort girl.Kan senang. Memalukan betul.

    0

    0
    • Anonymous says:

      De beli Hermes tu kat melaka??
      Really? How she did that? Unless x ori la cos melaka takde outlet Hermes..

      0

      0
      • Anonymous says:

        dia beli kat kawan dia

        0

        0
        • Anonymous says:

          Oic…adoi pelik gila.sbb boleh plk remy like2 gmbr hermes tu..as though mmg btol la die bli kn for steph.mana ada org bli 3kelly or birkin sekaligus.unless royalty ke pe lain cerita la …die tag nme remy dlm hermes album die.kata remy bought for her dat hermes..nk surprise kan die bla bla shit

          0

          0
        • Anonymous says:

          betul ke remy tah2 dia yang like kan sendiri utk remy? nama pun penipu..

          0

          0
  252. Anonymous says:

    Your truth slowly will reveal here, yang kawan dengan kau tu semua kena tipu dengan kau kot.

    0

    0
  253. joyah says:

    So betul la dia escort girl? Naper dia tak nak cari keja betul? Kata ada degree dari korea, dlm bidang fashion, so why not dia cari keja dlm bidang yg sama? kata kaya sangat, bukak la butik ker apa. Ker dia lebih selesa orn spedo dia and at the same time, berangan laki kaya lamar dia?

    0

    0
    • Diva propa says:

      yang penting betul ke ada degree? Tak ada fashion sense pun si steph ni. Sikit pun tak ada! Belajar pun tergantung,collage drop.ada degree! Puiiiiihh

      0

      0
  254. Anonymous says:

    To be a bitch needs to be a Fashionista. Fashionista sangat ke? Kau dengan pakaian kau memang tak kena langsung dengan body, yang puji kau tu pun buta ke saja je nak ambil hati. Seluar bercorak corak baju pun sama.Memang tak kena lah.Dengan tatoo buruk kau tu kat tangan.Diva lah sangat, diva wanabe! Tak ada class langsung. Tak padan semua kawan lari. kesian. Muka dah la bulat. Kening lukis dah la kelakar. Mata kalau make up bajet menjadi.Eye liner pun tak line betul betul.Kesian nya kau ni. You are a big time bitch, pelacur.

    0

    0
  255. Anonymous says:

    kenapa aku tak nampak zulaikha zamrin tu dekat birthday toast dia?

    0

    0
    • Anonymous says:

      Maybe dia org tak kawan rapat lagi kot…kan bff dia si rosalyn tu yang Step duk panggil my bitch. Step, kalau u and i kawan baik and u panggil me ur bitch, i’ll panggil u slut. win-win situation la nanti kan…heheh. Anyway, dia duk meroyan kata org message inbox dia di fb and kunun2 they compliment dia macam2 and bak kata dia, ayat2 manis macam tu tak akan impress dia…Bueek! memang la tak akan impress u pun kalau they setakat inbox u jer, harus la bawa u jalan2 and belanja u baru u akan impress kan? And FYI Step, yg compliment u manis2 kat ur inbox tu dua category jer: Pertama, suku sakat u, so called fans yg tertipu (mengikut my pengalaman, dia ni yg asyik2 friend request org, aku pun tak kenal lansung masa tu..siap bila kita tanya who are u? jawabnya, just looking around to make friends…ewww…kalau u accept, terus kena label as her fan…) Kedua: pakcik2 gatal yg nak berkenalan dengan u. (potential sugar daddy)
      So Step, what’s ur next step? sugar daddy dah ada, cucuk muka semua dah.

      0

      0
  256. Anonymous says:

    hahahahaha adoiiiiii beli bag Hermes tu kat Melaka!!!!! Adoiiii sakit perut aku gelak!! Ada kawan dia budak Melaka tu sape nama dia aku lupa, budak tu memang jual bag FAKE ada satu masa dia baik betul dgn stef ni, buat malu jer!

    0

    0
    • Anonymous says:

      What to do kan….setakat fake items jer dia mampu what…kalau ada peluang,sugar daddy akan belikan yg takat tu jer. Kalau bawak Hermes mahal siot but cucuk muka pun kena sponsor apa best? And kalau mampu beli beg mahal macam tu kenapa dress sense still tacky and cheap. Pendekkan cerita la, Step ni, nampak sangat fake, kalau she is what she claimed to be, tak payah canang satu dunia dia mampu beli this and that and show off. Ramai org yg kaya aku kenal, but very down to earth. Parent mampu beri kesenangan yet they berdikari sendiri, sekolah pun uni public dlm malaysia jer, but still more mature and more independent and berjaya dari si fake ni.

      0

      0
  257. PUSSY STEPH says:

    Kalau dah beli Hermes dekat Melaka. Memang lah fake adik oi. Takpe sesuai lah dgn dia. Sebab dia born to be fake. Sekarang muka pun dah fake. Buat hidung. Buat mulut. Facial laser. Ni sekarang nak buat bontot pulak. Sesuai la sangat. Ala kalau 24/7 ber FB ofcourse sentiasa ada people come and go dalam life cycle dia. Sentiasa mencari fan baru. Fan katanya ! Yang dah kenal lama dengan perangi si Stephanie Liah ni mesti ramai yang malas nak layan karenah. Belajar di Korea ? Wah since when ? Bila graduation nya ? Kalau kaya kenapa pilih Korea ? Sedangkan school of fashion paling famous kat Paris. Sebab Paris kota fesyen . Since when pulak dia ambik Korea language course.Sebab Korea dia prioritykan bahasa mereka sendiri as Japan. Same juga kat Norway katanya nak further study disana . Norway people speak scandinavia language. Less English. So kenapa pilih Norway for study. Berangan ! Fashionista ? I dont see her ada fashion sense. Kalau kaya kenapa tak pakai dress Chanel , Versace , Alexander Mc Queen or Marc Jacob pergi event. Asyik minta sponsor kat local designer. Nape tak beli dari local designer terus . Nampak tak permainan dia ? Remy tu dah tau dari dulu dia jenis macam tu thats why Remy tak kisah. Lelaki kepala relaks. Perempuan macam si Stephanie ni berdrama sikit. Kalau status FB memang dia je la cantik. dia je popular. Tak gitu. Haha. Kesian pulak ramai yang tertipu. Takpe nanti lambat laun people datang dan pergi. Orang akan tau.

    0

    0
  258. Tetipu says:

    Aku tau sape laki dia himpit kat bahrain. Tu nah laki Mr.R dia ada blind date tu hari kat hotel westin, hyat , bertajuk ” fine dining w my friend mr.R fr Bahrain.. Hahaha hado dia tepek in her Fb album .So i think mr.r tu single dad kot his son si Ali kat bahrain tu si steph belikan baju burbery kasih kat budak tu kat rumah dia kan. Kawan i keje kat airport nampak si steph ngan laki blind date bahrain tu lah.. Apelagi mesti si steph ni pujuk laki tu bawa dia visit bahrain kan.

    0

    0
    • Anonymous says:

      oooohh! begitu cara dia menghimpit la…? Budget blind date ngan org luar pas tu pujuk org fly dia over la..hahaha! Lucu sungguh!! Dah tak nak cari ikan local la ni? nak ikan besar kat luar la ni..Yalah kalau pilih laki local, tak kaya,mana leh maintain dia kan. Nak kena beli beg hermes, kereta sport and bagi duit utk shopping.Kalau dpt laki luar, syok la dia sebab kunun2 dpt bapak ikan hahaha! I rasa dia sebijik macam online escort dah. Tak classy sungguh! Terdesak sangat ker nak blind date ngan org? Kalau dah mak org tu, buat la budget mak org. Spend time with ur son. watch him grow up. Tak payah nak pancing laki sana sini. Betul2 selfish!

      0

      0
  259. mumy bottox butt says:

    kawan dia si zulaika tu dah beralih pandangan pada diana nasir…dulu mereka bertiga ni bff tapi sekarang one by one kengkawan dia cabut…..hahhahaa…padan muka u….sometime i get bored tgok timeline step ni asyik bergambar nak show² budget je gitu.rimassss…..tp apa nak buat nak block or unfriend pun i still nak stalker dia lolololol…..kenapa lah awal sangat nak cucuk sana sini.muka macam bukan umur 26/27 tahun dah.mcm aunty2 yang botox lol…..semua pun pada diri dia adalah FAKE….so terimalah kenyataan ya step.org yg duk like2 coment tu pun semuanya fake haha…stakat nak ambik hati dia spya bertahan terus dlm friendlist spya boleh stalker dia dgn lebih terperinci.LOL…..

    0

    0
    • Anonymous says:

      Tapi aku tengok walaupun dia dengan Diana Nasir dia dah tak spoiled mcm Stephanie botox ni.Kalau tengok life Zulaika pun kaya.Family kot kaya.Sama jugak dengan Diana.Tapi both aku admire sebab low profile tak macam stephanie.

      0

      0
      • Anonymous says:

        ya i setuju sngt…diorang ni kaya tp low profile…zulaika tu x la kaya sangat tapi yg bagus nya dia kerja cari duit untuk spend money shopping…bukan mcm step ni….

        0

        0
  260. Tetipu says:

    Latest ni dia kat sarawak buat shooting filem iban telemovie sempena Gawai. Fb status ” dia berharap shooting kat Perth Australia menjadi” Hehe dah gatal sangat la nih nak pergi oversea tapi kena tumpang budget orang bukan dia bayar hehe. Muka dia pun dah senget entah Dr. dia promote lebih2 tu cucuk filler kat bibir dia sampai buruk macam bibir monyet dah. Hidung pun buat filler, bibir buat filler muka kang ni nampak buruk. Over sangat dah & skill Dr tu memamg tak bagus.

    0

    0
  261. Tetipu says:

    Latest ni dia kat sarawak buat shooting filem iban telemovie sempena Gawai. Fb status ” dia berharap shooting kat Perth Australia menjadi” Hehe dah gatal sangat la nih nak peFrgi oversea tapi kena tumpang budget orang bukan dia bayar hehe. Muka dia pun dah senget entah Dr. dia promote lebih2 tu cucuk filler kat bibir dia sampai buruk macam bibir monyet dah. Hidung pun buat filler, bibir buat filler muka kang ni nampak buruk. Over sangat dah & skill Dr tu memamg tak bagus.

    0

    0
    • Anonymous says:

      Australia pulak dah?? Hahahahah! Funny! Claim diri sendiri kaya, bawak bag hermes 46k tapi tak pernah jejak kaki ke Australia? Ohhhh myyyyyy…….haha!

      0

      0
  262. ABtay says:

    dia punya latest update ” My ex bought me pink Hermes handbag for birthday present.Wehuuuuu lucky me.LOL” …ni nak menipu lagi ke? kesian lah u babe.

    0

    0
  263. Itu dia bimbo says:

    Eh cam ner uols tau hermes dia tu fake? Tak de jual kat kedai kl ke dia pernah confess kat kawan dia beg tu fake?… I heran gak bab kalo dia biasa pi event n bawa fake hermes im sure mesti ade orng yang tegur kot.. Cam datin2 kaya sure leh tahu kot… Confident sangat sampai tak malu ke le ngaku beg tu ori? Remy tak kisah ke namanye diguna if betul beg tu grade AAA?Lollll

    0

    0
    • Joyah says:

      fake ker tak, cuma tuan badan yang tahu. And in this case, tuan badan pun boleh tahan menipu. So, tak hairan la kalau org tak percaya ngan dia kan? Pendek kata, her bag fake ker tak, tak penting, yang penting attitude dia yang fake menar…

      0

      0
  264. Anonymous says:

    Dah jenis kuat menipu nak glamour punya pasalkan, tak kiralah fake ke tak, kalau tak dia nak tunjuk apakan, takat kat internet ni bukan semua orang jumpa dia, jumpa kat alam maya ni je, senanglah lagi dia nak menipu, nak tau fake ke tak pegi bawa dia masuk dalam butik tu bawa dgn bag2 tu sekali, dia berani ke tak? Silap haribulan kena halau dari butik tu

    0

    0
    • joyah says:

      Now that u mentioned kan…betul tu…setakat lepas dia beli dia tunjuk kat sini tak semestinya dia beli betul kan? tak pernah pulak tgk dia pergi beli kat butik, and masa membeli, dia kan suka snap photos segala nya..Sekadar time dia berbeli charm pandora dia jer ada photos dia shopping kat situ. Yg lain? habuk tarak…

      0

      0
  265. Itu dia bimbo says:

    Latest ni dia cakap ex hubby dia belikan Hermes pink slingbag untuk dia kat Fb… Wah ex hubby si remy masih nak spent wang besar untuk dia ker fake kekeke…remy dah kurus sangat kan? Fb Steph latest pun dia cakap nak beli mini cooper roadster atau slk200, budget keta bawak 300k huhuhu. Manyak duit macam~~siapakah bagi yer…pastu dia post cakap ” i found a man i can trust and i believe in us. Im terrified to love for the first time” kahkahkah so dia dah fallinlove kah ngan ikan besar?!? Lol

    0

    0
  266. Anonymous says:

    hahaha ikan besar? Sure tua dengan perut buncit, tak pun gemok, kalau hensem lama dah kot dia war war kan sape boyfriend dia kat fb kan? Tak pun laki orang? Oppsssss! Kelass kau nyah!

    0

    0
  267. hypocrite says:

    hahahahahaha. die ckp dier cantik? cucuk sane sini pas tuh ingat diri cantik???hampeh la minah nie. semua dah kene cocok , sebab tuh la cocok muke! sape la nak copycat engkau minah oi. cantik pun tak, popular pun tak, kaye pun tak, langung tadak satu pun yang boleh buat org copycat engko. ko ada DR ke, ada kitorang kesah? ko ambassador ker, tak kesah la. ko tu ambassador pasal ko tu jadi tikus eksperimen. ko ingat ko sorang jer ke punye DR tu? sebelum mulut ko tu menghine org, cube ko pikir baik2. ckp besar bukn main erk. ish ish. ko tu la nak copycat Kim Kardashian. ko cube la sedaya upaya engko, kalo muke dah penyek, wat pe pun tak dpt minah oi. umor 27 belagak mudo. young mom? banyak tu ha young mom kat luar sana, yg cantik beduit ade keje. tak la mcm engko, cari makan ketok pintu hotel, ketok pintu laki org, ketok pintu ‘bapa’ engko. sikap ko kalau diteruskan, sumer doa2 jahat datang, yg baik sumer hilang minah. bukan nak kutok, tapi ko dah melampau, ko hina sumer org . tak sedar diri. berubahlah. org kat fb ko tu like2 comment2 bukan dorang suke pun ko. aku tau la steph oi. kawan ko yang kononnye kawan baik tu kawan aku. aku tau sumer kesah engko. hari demi hari, org meluat. nak jadi artis popular, kene bg org suke kat ko bukan doa bnde jahat2. FIKIRKANLAH.

    0

    0
  268. stephanie fake says:

    http://www.maniacworld.com/Malaysian-Boogie.html

    masuk web ini..tengok dia menari mcm slut…

    0

    0
  269. Anonymous says:

    cantik lagi masa dia slim shady doulu²..muka mcm retis..masa tu baru lah boleh kategori hot mama…sb dah lah cantik,pandai jaga anak dan laki walaupun masa tu dia masih lagi sosial tapi x mcm sekarang….musnahhh habissss….

    0

    0
  270. Anonymous says:

    0

    0
  271. Anonymous says:

    kenapa dia gaduh ngan zulaikha tu.sbb zulaikha tu lg hot dari dia ke.atau dia jealous sbb zulaikha tu ada family n nmpk lg bahagia dari dia.kesimpulannya stephanie ni x leh tgk la kwn dia lg baik dari dia

    0

    0
  272. Stephanie Giler! says:

    Eh..hari tu dia cakap dia masuk Psychiatric Ward pastu kena rehab for 3days apasal plak?? nak tau gak kenapa?

    0

    0
    • cilikering says:

      hahahahahahaha…ade mental disorder la tu! patut la commentor yg dulu2 bagi tau die mkn pil to control her disorder tu. i do have a feeling la die ni mesti ade halusinasi ttg die ni dr keluarga yg berada, mampu beli this n that. it’s a VERY good thing anak dia bukan under jagaan die or else ryan tu yg jadi mangsa mak die.

      well, let her party all night she wants, sell her body until she surrenders, do her surgery for many times she wants, sooner or later, let say 7 yrs at least, see who will be loyal to her side (excluding her own family). im sure after 7 yrs, die mesti kacau hidup ex die balik for support, be it mentally & financially.

      since now die asyik2 nak healing holiday & soon to travel to Europe, ppl who really owns HERMES bag, i tell you Steph, the loyal HERMES BIRKINS customers do not choose accommodation yg 5 star gitu2 je, is yours will be 5 stars certified by Forbes? for example: St. Regis?

      you balik mkn pil fikir la sendiri Steph!

      0

      0
  273. Bimbo mania says:

    Yelah dia jeles kot si zulaika tu lebih bahagia , afa perfect imej compared to slutty stephy ! Kahahahaha! Slutty stephy! Kesian apesal masuk psychiatric ward eh? Dah naik mental ke? Hahaha

    0

    0
    • Anonymous says:

      betul ke masuk sampa 3 hari ke propa? Motif si zulaikha nak buat muka macam dia buat apa.Dah tentu dia tak perlu semua tu..dulu amyza kau meroyan..sekarang turn zulaikha.Mental lah kau ni

      0

      0
  274. Anonymous says:

    kata tak buka aib orang tapi yang kau dok dengki and still talking about her kenapa?

    0

    0
  275. Anonymous says:

    Sampai masuk hospital? Dah sakit jiwa ke dia tu, sampai jumpa pakar sakit jiwa? Takde sape nak dengki cakap pasal dia, kau tau apa? Ni semua dia punya KARMA, dulu dia ni kalau kau nak tau suka mengata orang no 1, so tak ada salah orang nak mengata dia, padan muka dia sape suruh maki hamun orang sesuka hati dia, mulut dia jahat sangat sbb tu ramai orang tak suka dia, bukan pasal dengki, pasal mulut dia jahat sangat, takde sape nak buka aib dia, dia yang mulakan dulu, sekarang rasalah balik

    0

    0
  276. Anonymous says:

    Masuk hospital jumpa doctor sakit jiwa? Dia ni dah kena sakit jiwa ke? Takde sape nak mengata dia, kau kenal ke dia ni sape? Ni semua KARMA, dah mulut dia ni jahat pastu berdengki dengan orang lain, so tak salah dia kena balik apa dia buat kat orang, kau tak payahlah nak cakap orang dengki dengan dia ke, nak bercakap pasal dia, ke, kau tanyalah dia tu dah bertaubat ke dari memaki orang, mengutuk2, menghina2 orang? Suruh dia bertaubat dulu, baru boleh suruh orang berhenti bercakap pasal dia!!!!

    0

    0
  277. Anonymous says:

    Sampai masuk hospital jumpa doctor sakit jiwa? Sakit jiwa pasal apa? Tula berdengki sangat dengan orang sampai sakit jiwa, takde sape nak buka aib dia atau cakap pasal dia, suruh dia bertaubat dulu dari mengata, memaki, berdengki dengan orang lain, selagi dia tak berhenti kau janganlah cakap orang nak buka aib dia dengan bercerita pasal dia, tula orang panggil KARMA, kau tau tak?

    0

    0
  278. Anonymous says:

    pity ryan for having a slutty mommy..aku rs org cina yg kaye raye pon x buat anak mcmni..dok tinggal anak,ko kuar berpoya2…

    0

    0
  279. hello 557697cbc43deb8fbe920e52b5c6e94e

    0

    0
  280. kak ton gitewww says:

    first time komen and baca semua komen. tak sangka steph macam ni. all this while tengok facebook ingat betui kaya. dulu time ada anak ngn suami, i suke betui tgk. tak de la terok mcm sekarang. sekarang fb die hina org jer. tak de keje lain. memaki hamun org. lepas tu post bende yang tak senonoh. tak baik la steph. i dulu suke betui tau follow update die tapi sekarang , hentah, tengok muke and gambar die pun i tak suka sangat. kesian tau anak. sekarang cakap kengkawan nak pinjam duit exhusband. tak payah la nak mention. you mention, mksud nya you aibkan exhusband you sendiri tau. nanti apela org dok pikir si remy tu. sian die.jgn pula terbawa your ex husband macam you. you tu sekarang dah lain. sumpah, langsung tak de harga diri. macam kotor & murah. bertaubatla.

    0

    0
  281. Laki Steph says:

    alamak! minah ni tak lah hebat mana. dah loose adola. main 2 kali mintak duit. main dah lo bau! dok cakap single makanya janda. rini kangkang kat aku , tup2 minggu depan member cakap ko kangkang kat die. ko pe heyyy? nak sangat kangkang? aku baca atas, ko escort ye? baguih . sekurang-kurang nyo dapat duit. jangan wat free. ni skwang nak carik mamat buat anak? ko ingat bende tu mesin ke janda? burok. astagfirullah.

    0

    0
  282. Anonymous says:

    Eh dia baca rupanya BN ni siap cakap lagi ada org gosip pasal dia kat sini tak letak nama. So what? kau sakit hati ke? Apa jenis manusia kau ni asik hina orang je, yes dulu aku suka follow lifestyle kau kat blog masa dengan remy, taoi sekarang mcm rubbish sangat kau hina org dalam fb! kata tak buka aib orang lah apa lah. Kau buka aib exhusbad and exboyfren kau tu buat apa? Siap tag kawan kawan kau minta bukti? Tak payah lah..kalau kau rasa kau tu betul lebih baik berdiam sahaja. Tak payah nak menunjuk sangat.Kau mmg orang tak boleh pakai punya kau benci org tu kau hina kau dengki. Tapi hakikat nya kau loser, kau berkawan baik pun belum tentu itu bff kau.

    0

    0
  283. Bimbo hutan says:

    Eh i tengok banyak sangat benda dia bust ek.. Lepas lahir anak buat liposuction sedut lemak, pas tu inject filler hidung, mulut, n now buat liposculpture kat tummy.laser muka dia pun dah buat. Rambut tu pun palsu buat extension, kuku pun fake. Kawan dia tanye pasal beauty tip pun dia maki hamun suruh kawan dia makan makeup kalo nak cantik. Loll biadap betul si minah ni tau cakap dia lonely padehal orng nak berkawan dia nak judging n hina. Hari tu dia buka aib ex bf dia si ardavan tu ngan his gf jennifer foh kan. Dia kata ex dia masih gilakan dia. Hahaha pas tu nak pregnant bab nak anak mata biru macam middle eastern la, nak cari rich guy la macam jutawan yang belikan Kim K kereta ferrari tuh. Macam2 ragam si slutty steph ni. Entah Ryan belajar apo lah fr her. Pompuan cam ni memang dah tak leh bertaubat dah. Dah lost her soul dah now she only love money & herself. Just another stupid pathetic girl .

    0

    0
  284. Kim K says:

    Dia aibkan hsbnd dia??dia citer pasal aper??bukan diorg skng jd kawan ke??plss nk tau jugak…hu3

    0

    0
  285. dragon78 says:

    tak payah cerita pasal orang, ingat korang tu baik sangat ke?? entah2 korang tu sama je dengan perangai die kann… haha

    0

    0
  286. Anonymous says:

    kau Stephanie Liah ke? hahaha

    0

    0
  287. Thanks bitchesssssss !!!

    0

    0
  288. Kim K says:

    tapi citer ttg dia best..hu3…boleh buat buku…keh3

    0

    0
  289. Anonymous says:

    Best cerita tentang dia? Tak tangok comment2 kat atas tu semua orang benci, meluat, menyampah dengan dia

    0

    0
  290. dragon78 says:

    saya ni tak de kene mgena dgn stephanie, jgn nak berlagak sgt mengata org.. cermin korang?? baik sgt ke… haha.. jangan2 kau tu lebih lagi dari dia… wakakaka

    0

    0
  291. dragon78 says:

    suka hati mak bapak dia lah apa nak jadi dengan dia.. itu cara stephanie sendiri. bukan kau mak bapa dia nak mengata dia je. tengok cermin! tanya kau sendiri apa kekurangan kau? baik sangat ke. huuhu. mesti korang jeles kan tengok diee. sebab dengki!

    0

    0
  292. dragon78 says:

    dengki dengan orang, tu ler nak pandai2 nak ceritakan org. suh suh sane pg tengok cermin. tanye pe kekurangan kau tu.. huuhu..mcm lh korang mak bapak stehanie! huhu

    0

    0
  293. dragon78 says:

    jangan nak hina orang sangat la kalau diri sendiri tak sempurna biar la dia nak sosial ke apa ke. hidup dia. bukan korang pun. die yang tanggung nanti

    0

    0
  294. Hello, I think your blog might be having browser compatibility issues.
    When I look at your blog site in Safari, it looks fine but when opening
    in Internet Explorer, it has some overlapping.
    I just wanted to give you a quick heads up! Other then that, very good
    blog!

    0

    0
  295. aku rimas says:

    minah ni asyik dok hina girlfriend ex suami dia si remy je..mcm mcm dia sumpah seranah dalam fb dia.si remy ni pun sama juga memang padan sgt dgn si stephanie ni.ingat si steph ini bagus sangat ke.dari cara dia hina org dah tahu dah perangai sebenar dia.diva lah sangat rimas aku…aku pun dah bosan dah dgn dia ni..aku dah block dia, rimas baca post di suka hina org je.mcm dia je perfect tapi semua fake.

    0

    0
  296. Bimbo hutan says:

    Yelah mano ada normal tu dia asyik kacau tepi kain orang kan.. Gf baru si remy si valentine june fondalyn samus kesian plak kena maki hina tak tentu pasal sebab dia delete si steph dari fb die. Aku actually support si valentine mendeletekan si steph sebab yelah memang hak dia kalo dia tak nak unsur unsure negatif macam si steph dalam hidup dia kan. Apa salahnya kalo dia dah tak nak kawan ngan steph esp if si steph ni sentiasa kacau relationship orang walaupun dah divorce. Orang kalo divorce mana boleh kepoh ngan gf baru ex kan, alasan je dia gunakan ryan sebagai alasan untuk berkomunikasi ngan remy. Uols tengoklah cara steph n remy berkomunikasi sangatlah tak senonoh, respect la wei kalo aku si Valentine mang dah lama aku blah.. Si Remy pun satu, dating ngan valentine tapi tak pandai respect d relationship, apsal nak dating/ cheating kuar ngan pompuan lain plak . Memang kepala otak dorang ni kat bontot la. Si valentine tu mohon maaf pun bab she jz cant be bothered to fight with such childish immature steph la. Be the better person .

    0

    0
  297. Anonymous says:

    pls see her gwiyomi video..bole nmpk mcm mana keadaan bilik dia.bukan lah mcm biluk seorg yg ada bmw.opsssss

    0

    0
  298. Kutu says:

    Hahaha gwiyomi video si steph.. & video sore eyes dia.One word ewwwww ! Lol yucks nak termuntah aku tengok gelagat dia nak buat muka cute. Dah lah muka nampak cacat, kerat mata, hidung, mulut sume dah buat filler tapi tak cantik pon. Perasan lebih je dia kato muka dia ni macam gadis kazakhstan lah, pan asian lah macam2 je. Macam muka aunty tua terlebih botox hah. Ambik ko.

    0

    0
  299. Anonymous says:

    @ dragon78
    Entah hang nih steph ke supporter giler steph ke aku tak peduli. Memang we all bukan mak bapak dia & its her life tapi its our life too to protect from dishonest mean ppl that is spreading bad values n negative element to public. Yang aku tahu orang buat jahat , kuat tipu, pencuri , penghina etc ,orang jenis nih dah dari zaman batu wajib di eksposekan , siap baling batu hah supaya orang ramai tahu dan tak terpedaya ngan segala tipuhelah gelagat sebegini. Nasib kau tak kena batu lagi. Memang hak orang nak citer & expose perangai orang jahat if not tak educate la tuh , nanti buta2 kena tipu sape yang rugi. Kalo tak buat salah nak takut ape , citer pun takkan wujud. Pakai otak lu fikir lah.

    0

    0
  300. Kilat says:

    Dia nak buat liposuction kan? Nak besorkan bontot hahaha

    0

    0
  301. Kilat says:

    @dragon78
    Entah engko ni steph ke supporter giler steph ke aku tak peduli. Memang kita nih bukan makbapok dia ke adik ke family dia ke atau diri dia sendiri tapi we all ada hak untuk meng-ekspose kan tabiat buruk ke perangai buruk seorang penipu, pencuri, segala macam orang jahat. Its our life gak nak protect orng baru dari kena tipu ngan orng mcm steph nih.Yelah sejak zaman batu pon orng buat jahat dah lumrah kena baling batu, nasib u steph tak kena batu , setakat ekspose kat internet jadilah. Ape nak takut if u tak buat salah , cerita n komen sume kat atas pun tak kan wujud. U pandai hina orang, pandai2 lah terima kutukan balik.

    0

    0
  302. ugly stay ugly says:

    tak de perubahan pon muka die tu…nampak hidung dia bengkak lepas buat plastik..mcm terlebih buat..its not natural beauty la wei…muka kau nampak mcm nak meletup..mata die pon takde perubahan…kenape dengan dia nie?? nak jadikan muka dia mcm kim kardashian ke…wei step..tak akan oi tak akan..muka ko tetap muka orang sulu..terima saja le..kalau u just inspire kat kim k tu tak pe..tapi u wanna b like her…no u cant..please la..its so yuck!!.if u try to b like her…u wanna do ur butt..just do..but u cant b kim k okey..cukup la 2 biji silikon yg ada kat tetek ko tu buat ko fake..wat else u wanna do??? please be normal..n ur KEEK is suckss everyone of us!! tq

    0

    0
  303. Great website you have here but I was curious if you knew of
    any discussion boards that cover the same topics discussed in this article?
    I’d really like to be a part of online community where I can get feed-back from other knowledgeable people that share the same interest. If you have any recommendations, please let me know. Kudos!

    0

    0
  304. Anonymous says:

    mana kereta mewah kau ?

    0

    0
    • tyra says:

      a’ah kan..dah lama dia tak posing dgn kete bmw tue..hehe
      dah hantar balik kot..lately menumpang kete kwn die tu jerk.

      0

      0
  305. Anonymous says:

    tupasal masuk hospital hilang bmw kau tu kot… tula…action lagi!

    0

    0
  306. Anonymous says:

    impress kat bff dia si rosalyn tan tu.well walaupun ada kwn bodo mcm si stephanie ni, dia xde la ikut sgt mcm perangai si step ni..nmpk la si rosalyn tu ada pendirian n nmpk dia bole berfikir.something yg xde kt stephanie.tau nk memaki je.itu la beza org educated dgn org yg TAK educated.wahaha

    0

    0
    • Anonymous says:

      tak mengikut apa nya! dia pun buat bibir jugak rosalin ni. Seksi takpe. ni tak cantik langsung.boleh lah gang dengan penipu duniawi Step ni

      0

      0
  307. ABtay says:

    Haaaa ni yg the latest..dia kutuk Page ni (Beautifulnara):
    “Menyampah I dengan betipulnarak nih.muka macam haramjadah,mencari sesuap nasik dengan membuka aib orang!Get a life lah.You dah xde kerja lain ke nak sara bini dengan anak you ke?Kesian!”
    Pastu dia boleh kutuk plak abg nara…”dahi jendul,muka menggerutu,gigi pagar,hitam,ketot,kalau xbuka aib orang xpelah kan.ni siap pakej termasuk MULUT LONGKANG!” …Wei step! kau tu mmg muka tak malu lah. org cakap pasal kau sbb kau tu perangai mcm binatang. org cakap pasal kau sbb nak suruh kau berhenti buat keje tak senonoh. ramai kot org kat cni suka tengok life kau dulu..sekarang sangatlah kesian. kau tu dah desprate sangat ke..kalau nak duit keje lah…kata ada degree FROM KOREA! busuk lah kau ni…bagi malu kaum kau je! cuba kau buat perangai baik2 ckit..pegi buat balit life kau as a model..br lah org respect kau…takyah lah kau nak tunjuk brg2 murahan kau tu..org lain pun ada gak..lagi mahal and ORI tau! Rilex k jgn mengelabah sangat…

    0

    0
  308. Wow. Ada aku kisah ? Korang jeles kan ! Tak sangka pula banyak yg ambil berat ttg aku. Thanks bitchess !!! Takpe la. Korang kan free banyak masa. Teruskan bagi kutukan dan nasihat. Aku suka. Kalau aku free takde shoot telemovie aku reply korang. Sayang korang… Thanks bitch!

    0

    0
    • step sister stephanie liah says:

      p/me lariiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii stephanie dah mariiiiiiiiii….reply jew lah kalau u free..tak dah hal lagi bagus sebab boleh bedebat dgn u..kat sini semua anti u so who’ care??? u kot yg takut..!!!! takut tembelang u pecah berderai derai lagi..amboiii bukan kemain lagi ye mgata org membuka aib org kat blog ni,yang u tu pun sama juga mcm yg empunya blog ni ingat mencaci menghina menghamun jak org lain……

      0

      0
  309. Hahahah . Benci aku tetap juga korang still stalk aku. Ada aku kesah ko nak pecah tembelang aku. Macam la ko bagus sangat. Teruskan apa temebelang aku ko nak pecahkan. Pernah aku buka aib org kat blog ? Ko tu yang free asyik komen kat beautiful nara. Boring ugly face !

    0

    0
    • ZamZ says:

      ko kan rajin buka aib orang…ni baru sikit org pecahkan tembelang ko hahaha!kesian ko stephanie…hidup ko penuh kepalsuan, sepalsu diri ko la…mental…

      0

      0
  310. Stephanie Giler! says:

    kalau kau tak buka aib org or kau tak menipu..takde nye org nak buka cerita pasal kau ngok!. ok sekarang ni kau jawab kalau kau cakap kau tak menipu..bag hermes kau tu betul ori ke? soalan kedua, degree kau dr korea tu ada ke? haaaa ni aku yg mulut longkang n kepo nak tau. jawab lah..aku nak tengok kau berani ke tak jawab soalan aku.

    0

    0
  311. Anonymous says:

    Stephanie Liah kerja kau dari dulu asyik mengutuk mengata orang kat facebook kau tu, kerja kau malukan orang, kau kutuk macam2! Skrg kau punya turn pulak orang kutuk! Muka tak malu, perasan kaya, padahal kayap!

    0

    0
  312. Stephanie Liah Meroyan says:

    Stephanie ni kalau kau orang nak tau dia ni jenis PARASIT, jenis suka menumpang orang, apa2lah dia ni suka menumpang orang, nak glemer pun suka menumpang orang, muka tak malu dia ni, mulut LONGKANG , hati busuk giler, dengki dengan orang lain, dia ni ada satu penyakit tak boleh tengok orang lain lebih dari dia, kalau dia tengok orang lebih dari dia, samada dia akan menumpang mcm parasit, atau dia maki hamun sbbnya dia ni memang dengki sangat dgn orang lain!!! Malulah orang semua dah tau tembelang kau tu!! Boleh nak berlagak lagi tu, ingat orang percaya ke cerita2 kau tu? Pegi overseas pun duduk menumpang orang, muka tak malu! Ada aku baca kat sini comment , orang kata dia ni keje club kat Damansara, betul ke ? Kerja apa tu? GRO ke Social Escort girl?

    0

    0
  313. Stephy hipokrit mental says:

    Woohoo soalan panas tu Steph.. Jawab jangan tak jawab LOL… Tepek lah gambar graduation ko, certificate degree ko kat blog or Fb. Buktikan pada semua yang u ni memang educated layak dipanggil graduate (tergelak) . Bagi nama uni dan nama course u study supaya kita leh contact uni kat korea n confirm yang u memang ado belajar sampai graduate kat sana. Bidang apa lagi tu? Business ke fashion atau pelacur murahan? LOLL LOLLL. Muka u nih dah macam lady boy thailand ugly to d max, tahniah its not boring anymore but hideous hahahah!

    0

    0
  314. Stephanie Giler! says:

    hahhaha…dia bz shooting ke bz menyundal ke..mesti dia goyang dah nak jawab soalan tu. simple questions for u stephanie liah. soalan tu senang je nak jawab just Yes or No questions. mmg pun ktkorg kat cni kepo nak tau..tp sekepo2 ktkorg pun our life tak menipu mcm u. ni bagus dah ktkorg tanyak kau soalan maut drpd Azwan Ali yg tanya kau solan panas..mmg kena penepek lah dahi kau! jawab lah..kata tak takut ngan ktkorg..

    0

    0
  315. Translator says:

    nak translate ye? mai aku translate . maklumla, minah ni suko kangkang brazil, pak arab . omputeh aku tak betui sgt. tapi takpo .someone upthere asking for translation. here i translate for you.

    we call her Minah Tak Sedar Diri. She claims herself to be rich, own a BMW, Buying expensive things. but all are online shopping. where the money from? ask her. escorting VIP to hotel room. BIMBO. She claimed that she owns a degree in Seoul Korea. FYI, she never stepped into any universities at all. Married not only once, but twice. In her filthy facebook, she claims that everyone stalking her. what is she doing? she embarassing all her friends, ex husbands, and her iranian bf and even posting about any men wants to have babies with her especially with middle eastern. what is in her ‘genius’ mind? she is microwave i think. this is what we call ‘ murahan’ aka cheap. how a MOM and a WIFE can talk like the way she talks some more in facebook? she left her child for money. went to Norway staying at her friend’s home and got kicked out because of hygience. she spent the ex-husband money there as they were divorced and she was given amount for her service. Too ugly too Fake too be truth, she claims she is Kim Kardashian. Kim Kardashian MY ASS. she said that she is a celebrity. FYI, to those that dont know, Malaysian celebrities are not like this. she is not a celebrity. she is a celebrity of her stripping dirty dance videos that posted. she said that she is not a Muslim. she is murtad. astagfirullah. we pray for her so that she change and be a good MOM and do a halal job. May Allah forgive her.

    0

    0
  316. Stephanie Giler! says:

    mana stephanie ni?? ramai dah tunggu jawapan …alaa step cmonnnnn!

    0

    0
  317. Anonymous says:

    tumpang glemer Lana Nordin dahhhhhhhh…..lol

    0

    0
  318. ASS says:

    Hey Stephanie UR ASS STILL LOOK SQUARE!!!!

    0

    0
    • Mr T says:

      what a clown nose she has! could see the stretch mark either! model? saw her in one event for escorting. she is not a model or any like she mentioned! she offered herself as what my friends told. she has a lot of stretch mark all over her tummy and thigh! disgraceful as she left her child for money and men! this is sad after all someone up there translating. a friend of mine had one night stand with her and it is a shame when boys among boys sharing stories! Dear Stephanie Liah, i do not know u and friends of mine were talking about you. boys especially ( not in a good way). all is all about xxx stuffs. that is disgraceful as a mother. ugly to be true, until now, not only here but few has confirmed the way you are. feeling bad for u. Go to your child and husband.

      0

      0
      • am i right? says:

        Stephanie Liah is no longer with her husband. She is a divorcee, a proud one I must say. Her only income comes from one night stand & as an escort at prominence events. Seasonal income, acting in TV drama/s.

        0

        0
  319. ana 7abibi says:

    it very funny . my friend said she makes too much noise on bed and her BUN unpleasant smell. Dikhr Allah. ???? ????

    0

    0
  320. olaaa.... says:

    Mustahil Remy akan terima dia lagi as a wife……..

    0

    0
  321. Anonymous says:

    Steph,

    Nape lak skang boring sgt hidup ko? Baju pun sama je memanjang, gi event or club baju sama je. Dulu bkn main shopping tiap2 minggu, skang dah kuar collection baru di Karen Millen / Herve Leger / Armani, cepat la beli Steph! I rindu sgt tgk u shopping gila babeng.

    Iphone 5 you pun x pakai lagi, sanggup pulak u repair your Samsung Pinky tu. Ingatkan you nak semua baruuuuu je. BMW you lagi la, HAHAHAHAHAHAHAHA. Dh tukar to Cayenne ke? Show la sikit kete awak tu.

    0

    0
  322. cili kering says:

    Steph,

    Nape lak skang boring sgt hidup ko? Baju pun sama je memanjang, gi event or club baju sama je. Dulu bkn main shopping tiap2 minggu, skang dah kuar collection baru di Karen Millen / Herve Leger / Armani, cepat la beli Steph! I rindu sgt tgk u shopping gila babeng.

    Iphone 5 you pun x pakai lagi, sanggup pulak u repair your Samsung Pinky tu. Ingatkan you nak semua baruuuuu je. BMW you lagi la, HAHAHAHAHAHAHAHA. Dh tukar to Cayenne ke? Show la sikit kete awak tu.

    0

    0
  323. Basil says:

    This is a topic which is close to my heart.

    .. Thank you! Where are your contact details though?

    0

    0
  324. Rashad says:

    Hello There. I found your blog the usage of msn. This is an extremely neatly written article.
    I will make sure to bookmark it and return to learn more of your
    helpful info. Thanks for the post. I’ll certainly return.

    0

    0
  325. Stephanie Giler! says:

    haaaa..mana pegi BMW u tu?? kena tarik ke?? apasal tak ambik gambar ek?? hari tu aku tengok kau post gambar baju guess baru kau.. hari ni pakai esok pun pakai..kau tak cuci ke wei?? kata kaya..tak shopping lagi ke?? Coach yg murah tu pun kau tak mampu beli..ni plak hermes or LV.. takpe step…kita paham..hahhahahahahah. kau cakap nak jawab comment comment kat cni lepas kau habis shooting..mana ek kau??

    0

    1
  326. joyah says:

    Dia nak migrate oversea pulak dah…Another episode crashing kat rumah org and then balik with tangan kosong? hehehehe…Tak payah berangan la..u have the chance to make it here, buat apa nak migrate? U said tak kisah what ppl say about u, then kenapa nak lari? cannot take it anymore? Why don’t u just ignore jer mulut org, build ur career ( a real career) and then move on? Tak payah berangan nak migrate oversea jadi socialite pulak dah wei…

    0

    0
  327. Thanks bitches for all comments. MYOB ( Mind your own business ) .

    0

    0
  328. Kalau berani mari post kat wall i. Setakat kat Beautiful Nara je berani .

    0

    0