Written by AbangNara | July 1st, 2012

Minggu lepas, Abang Nara telah pergi ke Zoo Negara untuk majlis pelancaran Celcom First.

celcom first

Seingat Abang Nara, dah berpuluh tahun jugaklah Abang Nara tak menjejakkan kaki ke Zoo Negara. Semasa naik tram, Abang Nara terfikir kenapa majlis pelancaran ini dilakukan di Zoo Negara. Apa kaitan Celcom First dan haiwan-haiwan di dalam Zoo?

celcom first

Rupa-rupanya, pelancaran Celcom First ini disimbolikkan dengan seekor gajah yang diberi nama Teriang. Teriang berumur 32 tahun dan dibawa ke Zoo Negara sempena projek “wildlife adoption” yang dianjurkan oleh Celcom. Sehebat dan sekuat gajah, Celcom First menjanjikan sesuatu yang hebat untuk pengguna Celcom.

celcom first

Antara ciri-ciri awesome Celcom First ialah:-
1. One Rate
2. Real Rate
3. Auto Rate
4. Pick a Paid
5. Pay Your Way
6. Smart Menu
7. First Advantage
celcom first
Nanti Abang Nara akan ceritakan lebih details tentang kelebihan Celcom First ini dalam satu lagi entri. Abang Nara paling bangga apabila Celcom mengumumkan yang setiap RM0.10 daripada setiap pelanggan baru Celcom First akan didermakan untuk menjaga kebajikan Teriang. Satu usaha yang sangat murni.

celcom first

Kalau anda dah tak sabar nak tahu lebih lanjut tentang Celcom First, sila layari www.celcom.com.my sekarang jugak.

P.S: Hari itu jugaklah first time Abang Nara tengok gajah membuang air besar. Sungguh besar tahinya.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

15 responses to Step Up Dengan Celcom First Hari Ini Jugak!!!

  1. Abi says:

    1st

    0

    0
    • g.o.l.d.f.i.s.h_in.red says:

      P.S: Hari itu jugaklah first time Abang Nara tengok gajah membuang air besar. Sungguh besar tahinya.

      aaaaaaaaaaa=)) tgelak besar bila baca ayat bawah sekali abg nara…hahaha damn funny…

      tapi seriously mcm da lama jek xjejak kaki kat zoo 2..teringat zaman2 skul dulu p lawatan ngan kawan2…ngeeee:p

      0

      0
      • teen doctor hantu muahhahaha says:

        aq x leh bla bila nara wat statement first time Abang Nara tengok gajah membuang air besar. Sungguh besar tahinya. hahahhaha…..

        0

        0
      • Anonymous says:

        binatang2 kat zoo ni mcm x cukup mkn, gajah pun slim je, belum tgk singa ngan rimau lagi, kesian aku tgkk..

        0

        0
  2. wannadiatulakma says:

    tak ramai yang komen..mungkin juga ramai yang tak ambik peduli

    0

    0
  3. aik?? says:

    cm sengal jek abg nara nie…huhu

    0

    0
  4. Glamerr gilerr says:

    Abg Nara, instead of word ‘tahi’ , u can use the other word – ‘najis’… rasa lebih sopan skit kot.. hahaahaha

    0

    0
  5. saya ok jer! says:

    oh my company! hahahah.

    0

    0
  6. nara nara says:

    aku pernah nengok gajah zoo negara tu mengawan depan pelawat. Mula2 dia kibas badan ngan habuk tanah… ingankan marah rupa-rupanya nak buat projek… ha ha. Leh tahan gak ‘anu’ nya… he he

    0

    0
  7. vee avi says:

    aii…first time aku pegi zoo negara dulu masa aku habis tadika..sekarang umur aku 23,anak dah masuk dua org…tapi zoo negara masih sma…teringat nostalgia dulu2…hihihi..entah2 si gajah dan girafah pun masih yang sama…

    0

    0
  8. MK says:

    kesian Teriang nampak macam stress jek…

    0

    0
  9. achunurul says:

    malas dah nak percaya dengan celcom. kawasan rumah saya even area KL, line celcom tah hape2. langsung tak nak buat pembaikan. boikot kang baru tau. siksa. setiap kali nak call org, kena menebeng kat balkoni. sama jugak time nak on broadband dia. tolongkan upgrade! kalau nak suruh buat additional, sampai bila?

    0

    0
  10. Tetiba teringin nak ke Zoo Negara lagi.Tengok gajah! :D

    0

    0
  11. suka teriang says:

    comey plak teriang ni..tapi lawak la ayat last sekali tu hahaha..

    0

    0
  12. fuZa says:

    Gajah terbang nampak?????????????????????

    PELIK…

    hihihi

    0

    0