Written by AbangNara | December 19th, 2014

Tahniah diucapkan kepada Datuk Siti Nurhaliza yang telah menerima anugerah Tokoh Srikandi Negara. Anugerah tersebut telah pun disampaikan oleh isteri Perdana Menteri sendiri iaitu Datin Seri Rosmah Mansor. Pencapaian Siti Nurhaliza yang bukan sahaja merangkumi bidang muzik malah perniagaan melayakkan beliau menerima anugerah berprestij ini.

siti anugerah tokoh srikandi negar

Selain Siti Nurhaliza, turut menerima anugerah ini ialah Datuk Dr Maznah Hamid, Datuk Siti Nor Bahyah Mahmood, Tun Dr Siti Hasmah dan Tan Sri Norma Yaacob. Kesemuanya hebat-hebat dan telah berjaya dalam bidang masing-masing. Sesungguhnya pengiktirafan yang diberikan kepada Datuk Siti ini amat membawa makna kepada penggiat industri seni tanah air.

siti anugerah tokoh srikandi negar

Tahniah diucapkan kepada kesemua penerima anugerah terutamanya Datuk Siti Nurhaliza. Semoga ia menjadi pembakar semangat kepada beliau untuk terus berusaha keras. Tahniah!!!

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

37 responses to Siti Nurhaliza Terima Anugerah Tokoh Srikandi Negara

  1. farah says:

    Tahniah Dato CT.. Anda mmg layak utk menerimanya..

    0

    0
    • macam2 says:

      Aku tak faham kenapa fatin liyana dapat anugerah tu jugak. Personal blog kot dan baru jadi HO. I think there are many other people deserve that awards. siapa organizer awards srikandi ni?

      0

      0
      • Yahudi says:

        isu kalimah Allah , mmg Allah tuhan sekalian alam , tapi okey kah anda bila nampak banggunan besar , kalimah Allah sebesar2 alam , tetapi di tepi nya ialah seorang wanita , dan sebelah lagi seorang lelaki separuh bogel yg mati ??

        Questions yg patut ditanya ;
        1) Allah bermaksud ” tuhan yg satu ” , kristian percaya tuhan 1 , dlm 3 orang , macam 3 ekor kucing , satu nama Kiki , satu Koko , satu lg Kaka , tapi diorng nie semua kucing(1) , tapi semua tetap “3 ekor kucing”

        2) Kristian ckp Allah diguna dlm bible bahasa Arab – Hey cik kak , bible ditulis dalam bahasa Aramaic , bkn bahasa arab , sengal ! and plus , if nk buat dlm bible bahasa melayu , knp tk guna “Tuhan” ??

        3) Dlm bible , Jesus panggil tuhan dia aka bapak dia “Eloi” ,knp tk nak ikut bible ? print byk2 lepas tu simpan dlm muzeum kew ??

        I dah banyak berdebat dgn paderi2 dari luar negara , US , Europe , and Catholic pnya paderi dari Sabah Sarawak Philippines , diorng nie bajet jer lebih , tapi otak besar biji anggur HEHEHE , k la , bye !!

        0

        0
      • haha. anugerah cak ayam boleh la. anugerah kawan2 ni.

        0

        0
        • MINA says:

          ABANG NARAAAA….. YANA SAMSUDIN AKN BNIKAH FEBRUARI 2015…
          FAMILY DIORG DKT YONG PENG DAH MULA BUAT PSEDIAAN…
          ABG NARA BOLEH PEGI SIASAT UTK DPTKAN INFO…

          0

          0
      • Anonymous says:

        Jeles. Typical!!

        0

        0
      • tipah says:

        Aku PUN TAK PAHAM apsal si FATIN LIYANA tu pun bleh dapat. ntah ape contribution dia ntah. buatkan aku rase anugerah ni mengarut je.

        0

        0
  2. bang bang boom says:

    Aku ternanti-nanti je persembahan Siti dengan Big Bang kt Singapore this coming new year. Lagu apa la nak dinyanyi nanti? Harap meletop. Jelesssss

    0

    0
  3. Miracle says:

    Congrats dct… mmg layak pun.. ni lah pembakar semangat pd remaja2 di l uar sana utk kembangkan lg bisnez… moga rezeki yg ada dikongsi kn bersama yg lain… aamiin…

    0

    0
  4. hpmurah2u says:

    tahniah kepada beliau..anda memang thorbaik

    0

    0
  5. HMK says:

    Aku rasa Hanez Suraya lebih layak dapat gelaran tu….bukan senang tau nak gi bangkok dgn hubby org. Lepas tu dia sanggup korbankan status dia dgn menaikai Economy Class aka No-Class.

    0

    0
      • MINA says:

        ABANG NARAAAA….. YANA SAMSUDIN AKN BNIKAH FEBRUARI 2015…
        FAMILY DIORG DKT YONG PENG DAH MULA BUAT PSEDIAAN…
        ABG NARA BOLEH PEGI SIASAT UTK DPTKAN INFO…

        0

        0
        • MINA says:

          ABANG NARAAAA….. YANA SAMSUDIN AKN BNIKAH FEBRUARI 2015…
          FAMILY DIORG DKT YONG PENG DAH MULA BUAT PSEDIAAN…
          ABG NARA BOLEH PEGI SIASAT UTK DPTKAN INFO
          NIE PON SUMBER TERDEKAT DARI SEDARE YANA SENDIRI YG BGTAU… YANA SBNR NYE DAH DIRISIK.. KAN KE TAHUN2 SUDAH HEBOH PSL YANA BERTUNANG2, SBNR NYE BETUL..ADE MAJLIS RISIK…

          0

          0
  6. poyos la says:

    rmbut kak mah mkin lame makin kembang ..

    0

    0
  7. hola says:

    bila masa ustazah nor siti bahyah dapat title datuk???

    0

    0
  8. antistress says:

    Gelaran dunia…yg miskin mngkayakn golongan ini

    0

    0
  9. anonymous says:

    bisnes dengan modal yg dah berjuta dalam bank..?

    0

    0
  10. honey says:

    Brape byk anugerah daaa….

    0

    0
  11. minah jambu sokong thailand says:

    tak minat sume ni terima khaseh aje lah yeee thank u..

    0

    0
  12. idop pasukan thailand !! says:

    tk minat terima khaseh aje lah yeee thank uuuuuuu..

    0

    0
  13. anon says:

    Makcik ni lagi,,…hmmm…bilalah dia ni nak bersara. Kuat berbomoh, mestilah menang & kekal popular. Dah2 lah makcik ooiii, gih lah duk dlm gua…

    0

    0
  14. encikburn says:

    serikandi nih bukan sseorg tuh di beri gelaran coz ada activity kemasyarakatan persatuan2..menaikan taraf sesuatu individu aihh..mcm angelia jolie n Lady D tu aihh sy tak nmpk pun apa2 cuma bidang hiburan klu tak silap…maap coz sy tak mengikut pekambangan tak minat

    0

    0
  15. APA?????????SERIKANDI DARI ROSMAH???????RASANYA CHEF WAN LEBIH LAYAK UNTUK ANUGERAH INI….SETUJU TAK???

    0

    0
  16. RASANYA CHEF WAN LEBIH LAYAK UNTUK ANUGERAH INI..BETUL TAK??

    0

    0
  17. kak pah says:

    Sian siti nurhaliza ni aku tengok bila ramai yg tak suka kt dia. Let us just be honest even ada yang benci. Dia memang berjasa.

    Tapi actually, umur dia awal sangat sebenarnya nak terima semua anugerah2 camni. Tunggu la dulu bila dia dah betul betul ranum dalam umur 40 lebih nanti. Bukan kami tak suka siti nurhaliza, in fact sayang kot. Cuma awal sangat pun nk bagi anugerah2 camni.

    Tapi kalu fikir balik, artis mana pun yg betul2 ada budi pekerti n betul2 menyumbang macam dia. Dia je la pun yg betul2 sampai ke hati masyarakat. Tak ada niat nak rendahkan artis lain.

    0

    0
  18. yelah says:

    tak dengki kat sesiapa
    fact mmg betul nampak siti mmg byk support society

    tapi if compare dgn artis luar malaysia,
    x payah jauh, contoh within asia
    contoh korea (mmg aku x minat kpop tapi adore sifat org korea)
    masa kes kapal sewol tenggelam, yg majority budak sekolah mati tu (kes ni right after kes malaysia airlines)
    artis dorang yg muda2 umur below 25 yrs old donate amount yg setanding dgn gaji dorang. ramai gila public figure buat donation actor, singer, athlete etc. just nak bg contoh :
    suzy missA donate usd 50 juta
    mostly actor donate amount (dah convert duit malaysia) rm500 ribu to rm 1 juta
    actor yg biasa2 pun donate rm300 ribu

    nak compare gaji artis dorang dgn artis malaysia xde la beza sgt (well jgn samakn lifestyle kita dgn artis.. semua tau artis kita punya rate tinggi, so takde beza dgn artis luar.. *org atasan kan makin kaya)
    tapi nak compare apa yg dorang bagi balik kat society jauh beza dgn apa yg selayaknya dorang beri.. setakat donate puluh ribu, maintenance keta mewah kat rumah dorang even lagi mahal dari amount tu..

    tak salah bape amount pun dorang nak donate, tp bagi aku jangan la senang nak bagi title or award itu ini.. kalau pencapaian seseorang tu tak seberapa n bole dapat award, n ramai yg boleh achieve target yg rendah camtu, award jadi makin x de value..

    again mmg sumbangan dia lagi besar dari orang biasa, so compare lah contoh artis kita dgn artis luar, healthy competition.. to me, artis malaysia masih ditahap rendah dlm bab social responsibility..

    in before ~ artis kita derma senyap2, tak nak riak

    kalau post gamba bukan nak kata keta, rumah, vacation. hari2 upload gamba muka kat instagram pun ada berkemungkinan jatuh riak, so harapan aku supaya makin ramai artis malaysia ikut contoh datuk siti and if boleh artis2 ni in terms of bantuan semua setanding dgn pendapatan diorang.. sekiann

    0

    0
  19. sssss says:

    tahniah semua….rezeki2…

    0

    0
  20. Anonymous says:

    Yang perlu di beri perhatian, depa2 ni x mintak pun anugerah ni….

    0

    0
  21. OVER-RATED SITI says:

    P RAMLEE SEORANG SHJ YG MULTI-TALENTED TAK DIHARGAI HINGGA KE AKHIR HAYAT..SHAME ON YOU MALAY PEOPLE SITI JUST MENYANYI TAK BOLEH MAIN INSTRUMENT KE HAPER..CHARITY PON TAK BYK

    0

    0
  22. menci says:

    Ove rated siti.. ko ngeng ke ape compare dng p ramlee plak..

    0

    0
  23. ZULIANA says:

    yang kaya terus kaya dapat anugerah.tak perlu iktiraf Berjaya bidang muzik untuk dapat srikandi.aurat suara bagi wanita menyanyi.better siti tumpu bisnes dan kerja kebajikan sahaja.tidak mesti hidup di dunia dapat macam-macam anugerah bermakna tuhan redha.adakalanya itu adalah istidraj.tidak perlu tabarruj berselfie di instagram hari2.boleh jadi itu dosa tanpa sedar .wanita solehah dan srikandi adalah wanita yang tidak memandang dan dipandang (bukan selfie muka tarik perhatian hari2)

    0

    0