Written by AbangNara | July 1st, 2013

Sehingga ke hari ini, masih belum ada khabar gembira daripada Datuk Siti Nurhaliza mengenai kehamilannya. Masih belum ada rezeki untuk Siti bergelar seorang ibu. Apa pun Abang Nara sangat terharu apabila mengetahui beliau bercadang untuk mengambil 2 orang anak angkat Palestin untuk meringankan kesusahan mereka. Respek!!!

siti nurhaliza

Ditanya mengenai perancangan tersebut, Siti berkata kepada Mstar Online:-

Ya… saya telah dimaklumkan proses bagaimana untuk membantu mereka, iaitu salah satunya adalah dengan mengambil anak angkat. Namun, kita tidak boleh membawa mereka keluar dari negara tersebut kecuali membiayai kos sara hidup mereka di sana. Saya baru diberitahu tadi tentang proses tersebut, Insyaallah nanti saya akan berbincang dengan suami tentang perkara itu.

siti nurhaliza

Walaupun tidak akan menjaga anak angkat Palestinnya, Abang Nara gembira dengan langkah yang diambil oleh Siti Nurhaliza ini. Ada beberapa cerita yang Abang Nara dengar mengenai ketidakhamilan selepas beberapa tahun berkahwin, tup-tup mereka ambil anak angkat dan terus hamil selepas itu. Semoga Siti jua akan mendapat berita gembira seumpama itu kelak. Sama-samalah kita doakan.

P.S: Pusat 3S Hyundai dibuka di Seremban

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

78 responses to Siti Nurhaliza Cadang Ambil Anak Angkat Palestin

  1. pemburu 1st says:

    lol..aku lg first..mmg terer la aku nie..hip hip horey..

    0

    0
  2. not you says:

    first……….

    0

    0
  3. MINA says:

    Alhamdulilah…

    0

    0
  4. miss mongm says:

    klu blh bwk blk lg best kn.blh jaga sendiri..

    0

    0
  5. kak ton comel says:

    anak agkat pon jadila ye tokti..hihi..

    0

    0
  6. Mummy says:

    kalau dpt jg sendiri kan lg best… tp nk wat caner xbole di bawa keluar dr negara dorang… apapon niat Dato’ CT mmg murni.. moga dikurniakan rezeki yg lebih baek selepas ini.. amin…

    0

    0
  7. Anonymous says:

    bagi sayakan…ambik lah anak angkat kat malaysia dulu..kat malaysia pun banyak jugak yg susah dan yatim piatu..pastu baru lah ambik kat palastin….

    0

    0
    • qsera says:

      xkisah lah nak amik anak angkat dr mane pon asalkan niat tu utk membantu golongan ssh..dah die ase nak amik anak angkat dr palestin so let her be lah,semoga mendapat limpahan pahala tok ti:)

      0

      0
    • Hualok Pah Bedah says:

      woi..kat malaysia klu susah mampu boleh makan lagi..kat palestin nak makan pun susah, hidup pun dalam ketakutan. lagipun dia guna duit ko ke nak ambik anak angkat kat mana pun…

      0

      0
    • hrm says:

      siti ada la anak angkat kat Malaysia ni.. salah sorg anak sharifah shahira

      0

      0
      • Anonymous says:

        excuse me? oi itu bukan anak yatim. masih ada mak bapa lagi.

        0

        0
        • Anonymous says:

          jika kita punya niat untuk membantu sesiapa pun, kenapa mesti dipertikai? ada mak bapak atau tiada, itu bukan persoalan..yg penting niat..itu kamu kena fahamkan..ada dalam agama kita Islam..

          0

          0
  8. Anonymous says:

    Alhamdulillah..mn tahu ct dpt gnjaran lbh besar lpas ni..berkat ambik ank angkat..
    loll igt dpt buat blik..tp xpe..kurang2 dpt kurangkan beban mereka disana..moge Allah permudahkn urusan ct..aaminn..

    0

    0
  9. nur arin says:

    selain tu ade cara lain x nak tlg?

    0

    0
  10. cik N says:

    Alhamdullilah….tp kn ada ramai lg ank2 yatim piatu dalam Malaysia yg perlu dibantu..

    0

    0
  11. Jemah Jematon Jr says:

    Ade je yang tak kena..padahal buat benda baik…mcm2 la korang ni

    0

    0
  12. Anonymous says:

    Allah swt itu adil.diberikan segala2 pada tokti, tapi masih belum berikan rezeki anak pada tokti.mknanya tk semua yang kita nak akan dpt…takpelah,mungkin ada rahsia disebalik setiap kejadian….

    0

    0
    • kembang says:

      betul tu. Allah maha adil. Dia bagi rezeki melimpah ruah kat siti. kemudian Dia gerakkan hati siti untuk agihkan rezeki tu kepada anak2 palestin.

      0

      0
  13. nurin says:

    mgkn blm rezeki siti utk menimang ank..
    rahsie Allah.. tiade siape yg tahu..

    0

    0
  14. BUNKFACE NO.1 says:

    bila tok ti nak ambik bunkface no.1 jadi anak angkat ?? bunkface no.1 pun susah jugak, bunkface no.1 ada kereta mewah 3 bijik….boleh tok ti tolong bayarkan ?? rumah bunkface no.1 nak buat ubahsuai style inggeris…boleh tok ti bayarkan ?? buat apa ambik org luar, baik ambik bunkface no.1 jadi anak angkat, lagi afdal ringankan beban sesama org Malaysia

    0

    0
  15. kuks says:

    kesian tokti nak anak sendiri, tak ada rezeki lagi. allah beri kelebihan dkt satu tempat, allah bagi jugak kekurangan dekat lain.tak ada manusia sempurna.allah maha adil. apa2 pun allah yg maha mengetahui. hope tokti terus berusaha dan teruskan niat murni membantu org2 yg memerlukan. berkongsi rezeki yg allah bagi

    0

    0
  16. Anonymous says:

    kat malaysia ni ramai anak-anak yatim, kenapa nak ambil anak angkat dari luar?

    0

    0
    • hrm says:

      kalau ko pun nak bantu orang, ko larat ke nak bantu semua? dia banyak bagi amal bantuan kat anak2 yatim di Malaysia, dia bina masjid kat kedah.. yang tu ko tak nampak pulak bantuan dia kan?

      0

      0
      • Anonymous says:

        memang itu satu bantuan, tak kan tak tergerak pula nak ambil anak angkat dari malaysia, yang nak ambik dari luar negara tu apa hal, sah le nak cari publisiti murah.

        0

        0
        • boleh je... says:

          ha…ni lah org malaysia…apa salahnya klau dia nak ambil anak angkat dr palestine…mmg aa kat malaysia ramai anak yatim piatu…tp kta still x boleh pentingkan negara kta je…kta haruslah saling bantu membantu sesama islam…tdak kira dr mana asal usul dia…tak guna if saje2 letak poster “selamatkan dunia palestine” kalau xde usahanya…atleast dia ni ade gak bertindak…anak2 yatim di negara kta skrg ni..mereka masih lagi boleh terima bantuan2 dr jbtn kebajikan…tp kalau kat palestine?..ade ke dorang terima?…fikir2kan la yee…

          0

          0
  17. pau says:

    kenapa tak ambil anak angkat dlm malaysia? ramai lagi anak yatim kat malaysia ni. tau le ambil anak angkat tu elok, dan dia bersifat nak membantu. tak payah le nak tujuk lagak ambik anak dari luar.menyampah.

    0

    0
  18. HAINI says:

    Kenapa mesti nak ambil anak dari Gaza, banyak lagi negeri2 lain di Afrika terutama di Somalia pun lagi byk anak2 yatim yang kebuluran, Napa tak ambil dari sana seperti artis2 Hollywood dorang tak memilih yang cantik2 aje….

    0

    0
    • kak chah says:

      haini, bukan ke skrg ni gaza tgh bergolak? mmg mereka ada buat program mcm ni..siti ambil peluang aje..sebelum ni pun byk kali dah siti bantu di msia dan di luar negara..cuma tak dpt dihidu media saje..patutnya dia nak berbuat amal, tak payah la kita nak kecoh2..patutnya kita gembira sebab dia ada duit dan digunakan ke jalan yg baik..menolong sesama Muslim yg kesusahan..kita yg duit kurang sikit dari dia pun boleh je tolong sama..tak kira la kat mana..janji membantu yg memerlukan..

      0

      0
    • abang jaijai says:

      ada beribu negara susah kat dunia ni, so siti kena ambik sorang satu negara ke bagi memenuhi hasrat kau ni Haini? orang tu nak buat baik nak pertikaikan? kau buat baik setakat mana dah? berapa ramai anak angkat dari negara mana dah kau ada?

      0

      0
    • aLLy says:

      Lorrr, kang tokti amik anak angkat dari Afrika, korang tanya plak, kenapa tak amik yang kat Gaza… kalau tokti amik anak angkat dari Malaysia, tanya plak kenapa x amik anak angkat dari Afrika… aiyooo… macam2 lah korang nih…

      0

      0
  19. Anonymous says:

    Benci nengok pompuan mandul ni…dah la camwhore!!! kalo tul niat murni xyah nk canang 1 Malaysia la..dah la xleh nak bela n jaga sdr… pastu xpose… ke saje nk tarik perhatian dato K supaya nk ada zuriat gak…. motiff???? dah nk senja la tu!!!!!!!!!

    0

    0
    • Anonymous says:

      ANON.2.51P.M
      Aku lagi benci tengok ko…dh le mulut ko ni mcm puaka…kalau dh x suka tu diam2 la…

      0

      0
      • Anonymous says:

        kena ingat bukan semua kat malaysia ni suka dia. sejak dia wujud dlm industri hiburan, apa2 je yang ada kaitan dgn siti, orang lain sering dipersalahkan, dia baik la, org ni jahat la, dia bagus, la, org lain tak bagus la.

        0

        0
  20. miss dombol says:

    punye berlambak lagi anak melayu malaysia yg susah2 xcukup mkn,xde duit nk g skola ko sibuk nk angkat ank org lain….mmg la niat nk tolong sesame agame tp lebih afdal ko amik ank angkat dari bangse sendiri….kang 20 tahun akan datang byk org palestin xsodar diri mcm org bosnia yg kite tolong dulu kt malaysia!!! da besor sume sibuk jadi model!!!

    0

    0
    • meee... says:

      Tak elok kita cakap mcm..dalam hal ni, kita tak boleh cakap ambik anak angkat anak melayu lebih afdal sebab kita tak tahu yang mana satu allah redha. Kita tak tahu apa amalan kita yang allah swt terima atau tak terima. Dia nak buat benda yg murni so lets just leave it at that. Tak perlu kita nak pertikaikan. Biar allah swt yang nilai.

      0

      0
  21. Anonymous says:

    suka hati dia la nk ambil anak angkt palestin…ni pn nk d jadi kan isu..apa la ko org ni…

    0

    0
    • pau says:

      mmg pun nak dijadikan isu, apa hal nak tiru gaya artis barat ambil anak angkat dari luar? kat malaysia ramai anak yatim. tu la kau org asal siti buat sesuatu semua cantik-cantik belaka, tak pernah pun satu tak betul di mata. ingat dia tu puteri kayangan ke. nampak betul nak cari publisiti murah.

      0

      0
      • hrm says:

        siti pun ada anak angkat from Malaaysia.. ur prob? jeles sebab tak mampu nak bantu orang lain?

        0

        0
        • Anonymous says:

          tak de pe nak di jeleskan dgn siti tu. Dia bukan nya satu-satu nya manusia di malaysia ni yang berkebolehan, cuma peminat dia je yang berlebih sgt mengagung-agungkan segala yang dia buat. aku bantu ke tak bantu ke kau bukan nya tau. memberi bantuan tanpa heboh satu dunia adalah lebih mulia daripada menunjuk-nunjuk. tau le dia tu ikhlas nak bantu. tapi anak-anak yatim di malaysia ni juga ada hak di beri perhatian.

          0

          0
        • Anonymous says:

          jeles kata kau? oi, tak de ape nak dijeleskan dgn dia tu. tak heran le dgn apa yg dia buat. bukan dia satu org je dalam malaysia ni buat baik. Berbuat baik tanpa menunjuk-nunjuk lebih mulia dan banyak pahala.

          0

          0
      • Tasteless Pau says:

        org nak buat benda baik punnn kau nak kecoh..ini bukan soal meniru gaya la artis barat samdol..pi la buat research berapa ramai artis msia ambik anak angkat..ada yg anak angkat tu dah besau bapak gajah dah punnn..adakah artis barat yg tiru artis malaysia then? cakap tak pakai otak la kau ni..mmg species samdol! punyalah ramai manusia di muka bumi ni yg ambil anak angkat atau membantu anak2 yatim..boleh pulak kau fikir ke situ aje kan..dasar otak sempit!

        0

        0
  22. Anonymous says:

    Aduhaiiii…x kira la dia nk ambil anak angkat org itam ke..kelabu ke…putih ke..y pasti dia punya niat tu baik..ok la..kalau aku pn aku nk gak ambil anak angkt palestin…

    0

    0
  23. Akaks says:

    Np selalu bile kita amik anak angkat dan xlama lps tu kita akan ada anak seniri?sebb bila kita menjaga baby maka dgn senirinya segala hormon di dalam badan kita akan bertukar, kita akan jadi lebih penyayang, naluri keibuan semakin bertambah, dan ianya sgt elok u proses kehamilan..elok sgt CT amik anak angkat di Palestine n jika berkemampuan boleh jaga seorang lagi seniri di sini…aminnn..

    0

    0
  24. Anonymous says:

    Baguslah tu..
    Peminat siti..jgn mrmbazir duit beli cd jerk..
    Why not korang amik sekali anak angkat dari palestin…

    Dari beli brg make up , terkinja2 kat konsert…better ko hulur duit kat gaza sana…

    Heh.

    0

    0
  25. kak piah says:

    Kesian plak tgk tok k…nmpk mcm tk sihat sepenuhnya lepas eksiden aritu…bagusLah ct nk sara anak2 palestin…tapi lebih wajib lagi jaga kesihatan suami…

    0

    0
  26. Dang Anum says:

    Tahniah kepada sesiapa yang memberi komen2 kenapa tak amik anak angkat org M’sia, kenapa tak tolong org sini dulu sblm sibuk nak amik anak kat palestine.kesemua komen yg anda lontarkan teserlah perasaan busuk hati/bersangka buruk yg begitu sinonim terutamanya bangsa melayu.Saya benar2 terkedu di alaf baru ini mentaliti kaum sy masih kekal ditakuk lama…kenapa perlu begini..kasihan..tolonglah kalian buangkan perasaan iri itu jauh2…Sempena bulan ramadhan yg bakal menjelma tak lama lagi.. sy pohon pd saudara sekalian..marilah kita amik keberkataan ramadhan ini mudahan2 kita menjadi orang yg terpelihara dari sifat hasad dan mudah2an puasa kita diterima Amin

    0

    0
  27. alang says:

    Tahniah kepada sesiapa yang memberi komen2 kenapa tak amik anak angkat org M’sia, kenapa tak tolong org sini dulu sblm sibuk nak amik anak kat palestine.kesemua komen yg anda lontarkan teserlah perasaan busuk hati/bersangka buruk yg begitu sinonim terutamanya bangsa melayu.Saya benar2 terkedu di alaf baru ini mentaliti kaum sy masih kekal ditakuk lama..kasihan..tolonglah kalian buangkan perasaan iri itu jauh2…sy pohon pd saudara sekalian..marilah kita amik keberkataan ramadhan ini mudahan2 kita menjadi orang yg terpelihara dari sifat hasad dan mudah2an puasa kita diterima Amin

    0

    0
  28. aku sokong je... says:

    heran aku…dia ni nak buat baik pun korang nak kecoh…tak salah kalau dia nak bntu sape2 pon yg dia nak…nanti kalau dia ambil anak angkat secara diam2…korang jugak yg mengata..gosip sana sini kan??…aku bukan peminat tegar siti ni…tp aku sokong apa yg dia buat…fikir logik wei…mmg la anak2 yatim kat msia ni byk lagi..tp dorang masih lagi dpt bantuan dr jbtn kebajikan and ngo’s….tp kat palestin???..korang x fikir ke dorang susah?…please dont be selfish…

    0

    0
  29. minah jambu tukar kaler merah biru says:

    kalau dulu ambek anak angkat dh pon besar….kalau ye pon tk boleh beranak ambek aje la anak angkat stanby ! siti siti ..

    0

    0
  30. mulut puaka says:

    kenapa?? mandul ke??????????????????????

    0

    0
  31. kenape xambik org kite?
    kat malaysia ni bnyak lg org susah…
    orang asli kat kuala lipis tu bnyak…..
    huhuhu

    0

    0
  32. Mummy says:

    biarlah ct nk amek ank angkat kt mn pon.. korg klu byk duit skalipon blm tentu korg dpt bantu ank2 yatim kt cni klu da dlm hati tu ada prasaan dengki n busuk. atleast yg kt mesia ni nasib dorg terbela jgk, kerajaan kita prihatin n mungkin ada golongan minoriti yg tercicir dr bantuan, tp kt cni bila kita wat laporan tros kerajaan amek tindakan utk membantu.

    tp klu kt palestin mengharapkan org luar yg bantu mereka, xde sape yg nk bela mereka, kejaan mereka sndiri kucar kacir, sentiasa hidup dlm ketakutan, ank2 pon kecik pon dorg belasah, bunuh, penggal kepala.

    xkesa la ct nk amek anak angkat dr mn.. hanya Allah yg tau niat die… korang apa tau?

    0

    0
  33. Anonymous says:

    Aku ni bukan la peminat dato CT tapi aku xpaham la ape yg korg semua nk sibuk pertikaikan die nak amik anak angkat mane..biar la…duit die..suka hati la ape yg die nk buat pon..die buat baik..kalo die amik anak angkat malaysia nanti pon korg bising2 gak ckp tu la mandul la ape la..korg bising2 pon dapat ape ntah…duit die still jer bertambah n nk tolong org..korg ape ade??tau menambahkan dosa jer kat sini

    0

    0
  34. becok kiah says:

    ke kiah je perasan ? gbr pertama tu bila kiah tgk fikir nora danish .. ade iras sikit :P

    0

    0
  35. anak malaysia says:

    Orang kalau nak buat perkara2 baik ni diam2 aje.. Ni dok p cerite buat hapa. Dasar orang dah kurang popular camni la.. buat ‘bising’ sikit. Lagi satu aku rimas bila tgk tok T ‘amik gambar syok sendiri’ ni pastu upload masuk fb mcm lawa sangat! kalau dah dahi tu jendol, rupa mcm belakang senduk (mcm statment Kak Pah kita dulu) tu usah la share ye buat muntah aje.

    0

    0
  36. anak malaysia says:

    Orang kalau nak buat perkara2 baik ni diam2 aje.. Ni dok p cerite buat hapa. Dasar orang dah kurang popular camni la.. buat ‘bising’ sikit. Lagi satu aku rimas bila tgk tok T ‘amik gambar syok sendiri’ ni pastu upload masuk fb mcm lawa sangat! kalau dah dahi tu jendol, rupa mcm belakang senduk (mcm statment Kak Pah kita dulu) tu usah la share ye buat muntah aje.

    0

    0
  37. salmah kunyit says:

    dia nak pilih yg cute2 je, kat sini tak cute
    dia ni high taste

    0

    0
  38. salmah kunyit says:

    dia nak pilih yg cute2 je, kat sini tak cute
    dia ni high taste, nak tiru macam angelina

    0

    0
  39. salmah kunyit says:

    duduk dirumah je, tak usah nak nyanyi lagi
    kalau duduk diam2 boleh preggy tu

    0

    0
  40. Yunalis says:

    biarlah siti nak amik ank angkt dari gaza..murni tau niat tu..masalahnye siti tu kn artis no 1 so wartawan mesti nk korek cerita..kalau siti x cerita pun wartawan boleh hidu jugak..

    0

    0