Written by AbangNara | December 19th, 2010

nana insaf dah

Akhirnya tak sia-sia anda semua memberikan kata-kata teguran di dalam entri Mana Ada Saya Seksi Melampau- Siti Nordiana.Hari ini dalam BiPop, Nana telah melahirkan keinsafannya dan berjanji tidak akan seksi lagi.

[note]Kepada peminat dan pihak media yang tersinggung dengan pembaharuan yang cuba saya tampilkan, sekaligus tidak boleh menerima imej seksi, saya mohon maaf. Saya berjanji selepas ini saya tidak akan mengenakan pakaian seksi yang melampau lagi. [/note]

Inilah contoh artis yang bagus dan sanggup menerima teguran dan pendapat daripada peminat. Kami doakan agar Nana berpegang pada janji. Ingatlah kata kami, peminat sekarang sudah bijak. Kalau anda berbakat, tak perlu seksi-seksi.

P.S: Tahniah pasukan Malaysia berjaya masuk final. Nanti final jangan overconfidence pulak.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

77 responses to Siti Nordiana Berjanji Tidak Mahu Seksi Lagi

  1. xx says:

    First..huhu

    0
    0
    • PAKCIK ZB says:

      tahniah pakcik ucapkan yer sbb dpt 1st..

      to nana.. baguslah kalau dah tak mahu seksi lg.. tp alang2 dah takmo seksi, terus tutup aurat lg baik..

      0
      0
      • ana says:

        like…1000x.. !!
        =) beautful as the way you are before..XOXO

        0
        0
      • zangga zhanghurry says:

        congrats nana sbb mendengar & menerima kritikan & teguran peminat dgn baik sekali. just remember what coco chanel said: “a girl should be two things: classy and fabulous.”…sexy is unnecessary occay…ur voice & talent is ur most important assets. ;-)

        0
        0
      • kak lin says:

        betul tu..saya setuju….cermin diri kita….kita ni kecil sahaja di dunia yg sementara ini…nana ada tanggungjawap yang dipikul sehingga mati..jangan memalukan keluarga dengan perkara2 yg tidak sepatut nya..berpijak dibumi yang nyata…kita sudah la tidak ada rupa manakan lagi pendidikan…bila perkara2 seperti ini berlaku…dimanakah kita hendak meletak darjat dan maruah kita sebagai seorang ibu dan anak..

        0
        0
    • be says:

      teguran tu untuk membina. bkn kondem. ada sbb org tegur.

      0
      0
  2. lili says:

    Bagusla… ;)

    0
    0
    • http://wearetheslave.blogspot.com/2010/11/perihal-wanita-penghuni-neraka.html says:

      ingatkan akhirat insyaAllah Nana… =)

      0
      0
  3. opah.roxx says:

    bgs la kalo da sedar ;)

    0
    0
  4. fendidahada says:

    bagusla dah sedar..

    0
    0
    • kukukata.blogspot.com/2010/12/terkejut-berok-terlampau.html says:

      Alhamdulillah =) semoga brjaya Nana… x payah ikut style retis2 konon2 nak tiru pakaian barat…..

      0
      0
  5. lalalaa says:

    seksi melampau ke tu?

    0
    0
  6. bagak says:

    1st

    0
    0
  7. idd says:

    bagusla..tnjukkan bakatmu bkn peha mu..LOL

    0
    0
  8. teDi says:

    Harap dia tidak hanya berkata-kata tetapi melaksanakannya .

    0
    0
  9. cipan says:

    alhamdulillah..moga btl2 brubah..da jom solat…;)

    0
    0
  10. Nurain says:

    ada aku kisah??haha bha mana2 ja ko

    0
    0
  11. LuLa says:

    tahniah sbb menerima teguran sbb mmg xsume blh menerima teguran… lg kna maki adela…

    0
    0
    • timba says:

      dia menerima tegiran secara terbuka. die sedar dan nak berubah.daripada artis lain bile ditegur makin menjadi jadi lagi seksi

      0
      0
      • gurly says:

        btol tu..die bole trime tguran..gud for her. wtpe tayang2 pn..jgn jd mak J myeksi cm sengah2 artis..

        0
        0
      • LuLa says:

        ngee. bkn je jd makin seksi tp siap kuar kenyataan ntah pape lg, mcm xsek…

        0
        0
        • gurly says:

          die sbnanya kecelaruan identiti..xdpt cr identiti sbnar die lg..maybe die ngat image sexy tu suit dgn die..tp npk klaka gle..1st reborn image je da out..with those klabu armpit..hahaha…klu kmbali kpd image asal ok je.klu brtudung plak.kte xleh nk expect die brubah 100%…it is not easy mcm tekan remote cntrol nk suh org brubah..;P

          0
          0
        • arnamee says:

          Saya sayang nana saya!

          0
          0
  12. syaznib says:

    hehehe!
    eh tergelak pulak

    0
    0
  13. Lemon Bukan Buah says:

    bagus laa…insaf gak dia…yang dok mengata dia ari tuh dah insaf ka barang mana kelakuan yg tak elok dipandang?

    0
    0
  14. ieyda says:

    setuju ngan abg nara. “Kalau anda berbakat, tak perlu seksi-seksi.” cth terbaik, lisa surihani kan abg nara? dia berbakat.. xperlu seksi2 pun utk publisiti murahan..
    p/s: siti nordiana, nobody is perfect. tp kita perlu utk berubah ke arah kebaikan. bagus la da sedar..

    0
    0
  15. xx says:

    Bagus…bukan macam RCW..tak makan saman

    0
    0
  16. bukan manohara says:

    janji kena dikotakan,jgn jadi mcm sesetengah artis tu…..janji dah nak tutup aurat dan bertudung…tgk aper jadi skrg???berjambul aje…selendang pun hilang ntah ke mane…..kalo tak berani nak berubah jangan janji kosong….Allah pun tak suka….nampak sgt mcm nak main2 …..

    0
    0
  17. Ryta says:

    Congrate Nana….
    Berusaha membaiki diri ke arah yg lebih baik…
    Jaga nama baik diri sendiri, nama baik mak ayah dan keluarga….
    InsyaAllah…
    :-)

    0
    0
  18. gyuri says:

    taknak seksi dah tak cukup lagi tu..baik pakai tudung trus lagi elok..alaa…tak susah pun wat semua tu..tp kalau takde keinginan untuk mencuba baru la rasa susah nk wat…huhuhu

    0
    0
  19. hehe says:

    x dpt tgk ketiak gebu tu lg

    0
    0
  20. she says:

    ahaha. ketiak gebu ? errrrr. em bgosla nana oii.

    0
    0
  21. Miss pocO says:

    alhamdulillah…

    pakai tudung terus lg nmpk cantikkan…

    0
    0
  22. Miss pocO says:

    Saya berjanji selepas ini saya tidak akan mengenakan pakaian seksi yang melampau lagi.

    :)

    0
    0
  23. love letters says:

    baguslah nana….. kembalilah pada yg asal yer..

    0
    0
  24. anti artis x malu says:

    bagusla nana kalau dah sedar, peminat marah bukan apa sebab sayangkan nana…..siapalah artis tanpa peminatkan….kalau kat luar memang berlambak org2 yang bukan artis yang seksi giler, tapi diorang tu bukan public figure sebab tu org buat x reti…tapi artis ni lain, u all kena tunjuk contoh yang baik pada peminat….

    0
    0
  25. pening says:

    Eloklah tu Nana…jgalah status anda sebagai seorg ibu tunggal & ibu…bknnya rugi pun kalau x berpenampilan seksi ..malah seribu kali lbh baik…sdp skt mta mmndang…

    0
    0
  26. MuJE says:

    alaaaaaaaaaaaaaa

    0
    0
  27. Sakit Mata Tengok says:

    elok la tu dah sedar..kita ni orang islam….dari pakai cam tu baik tak yah pakai baju…

    0
    0
  28. hehe says:

    bajet pki seksi nmpak urban ke..mcm kampung dusun je..kahkahkah..pki bjju kurung lagi cntik n nmpk kurus

    0
    0
  29. aku masih teruna says:

    rugi la nana ko tak nak seksi2 lg. ko nk bg sape tgok. ko bkan da ada laki da. time ni la nk show off. mn tau kot dato’ ke? tan sri ke melekat kt ko..
    kamon nana, i want u sexxxxxxxxxxxxxxy

    0
    0
  30. Z says:

    MACAM BURIT JER CAKAP…..

    0
    0
  31. alin says:

    sian dia..dia keliru rasanye..slain da solo,rakan duet dia pun da xada(achik)..lagu dia ngan arwah je yg buat dia d kenali..skarang ada ke lagu solo dia yg umum tahu..so kena test market la ngan pkai baju gitu…

    0
    0
    • Erin says:

      test market wearing like that..????

      0
      0
      • nano says:

        sebelom ni i mmg minat kat si nana ni….my number 1 artis…tapi skarang i hate her so much….cz memalukan diri sendiri..thatz y la kene cerai dalam phone sahaja..risau tengok anak dia dapat mak yang macam ni..kesian dekat baby tu.macam mane la nak face life dengan mak yang macam ni..pakaian nak vogue macam anak dara tapi awak janda beranak 1.sebelom ni i tengok pakaian nana ok ajer wlaupon ala ala kampong tapi sopan..sekarang ni da macam g** jer..ketiak berkarat…perot buncit..kaki besar ada hati nak pakai sexy…chet….kalau nak cepat naik jangan la buat benda2 yg meng aib kan diri dan orang lain…

        0
        0
  32. Erin says:

    Teruskan berubah ke arah kebaikan..

    0
    0
  33. neyna says:

    sebelum ni tak minat ct nordiana ni, sakit mata lg adelar tgk mcm ntah pa pe je. Tp bila terbaca statement ni, rasa mcm oraitla pula artis sorang ni, sgt sedar diri n tak mengada2 nak defend bende mengarut. Well done Nana! Best wishes for u!

    0
    0
  34. hajimaru says:

    bagus la..pas ni pakai telekung je 24 jam..tasbih d tangan jgan d lupakan..amin..

    0
    0
  35. Reena says:

    Stakat suara ala-ala..imej pun very the..tak yah lah nak seksi-seksa ye nana..sederhana itulah yang terbaik..

    0
    0
    • Bukan Artis says:

      Suara dia bestla…lg best dri Yuna tu ha…cuma pakai seksi tu mmg x kena sgtla sbb awal2 kemunculan dia mmg pakai sopan (mcm tok ti la jugak)….dan mmg x perlu seksi pun.

      0
      0
      • sally says:

        ape u kater ni?lagi best dari yuna?u xboleh nak bandingkan si nana dengan yuna..jauh beza nyer..sumore nana budak kampong yg terkena culture shock..u tengok yuna ader ke mcm si janda ni?ketiak karat nak tunjuk kat peminat..buat malu keluarga ajer..duduk rumah jaga anak lagi dapat pahala dari perangai tak senonoh mcm ni..kalau adik i mmg dah lama kene tangan….malukan keluarga

        0
        0
  36. cikedi says:

    bagus,,,

    0
    0
  37. antu kuboq says:

    teringin tgk nana bogel…….wawawawawa….komon nana….teruskan pembogelan 2..jgn putus asa…..hehehe

    0
    0
    • alin says:

      aku bc dulu komen ko..lpas tu aku tgok name ko..ooo mang sah la komen cm gini sbb nama pon ANTU KUBOQ…

      0
      0
  38. cili says:

    Baguslah sudi terima kritikan wlpn pahit. Open minded gitu….yg manis jgn terus di telan. yg pahit jgn terus di buang.

    0
    0
  39. yatie says:

    nana..nana..xpyah nk wat comeback dgn penampilan seksi, imej baru awk ni ibarat ‘culture shock’..awk dh manis dgn imej awk dlu.xpayah nk dedah2 tuk tarikan peminat..peminat dh bijak menilai seseorang artis tu!!
    Nasihat sy,carilah identiti yg boleh peminat ingat dn sanjung awk..sy amat trkezutt bila mula2 nengok nana dlm paper dgn penampilan yg keterlaluan..nana seorang ibu muda,cantik dan manis klu nana brpakaian sopan..sy harap nana ambil iktibar dgn komen2 dr peminat mu…

    0
    0
  40. anonymous says:

    alhamdullillah. sexy tu x sesuai utk u

    0
    0
  41. malaygirl says:

    bagusla macam tu nana, hope sgt penampilan seksi dalam metro hari nie 20hb adalah yg terakhir…..

    0
    0
  42. pisau cukur says:

    alhamdullilah, hat lagu ni lah kita mau…bila ken ategur ja terim agan hati terbuka dan sedar kesilapan yg dilakukan…manusia kan tak sempurna tapi nak berubah tu amat2 lag baguih…bg contoh yg terbaik, sbg ibu tunggal dan ibu, nana pandai menjaga diri sebaik nya…seksi2 ni tak payah aiihhh buat menyeksa mata dok tengok aiiihhh…

    0
    0
  43. tipah says:

    bgslah nana umur pn mkin lama mkin meningkat..jgn mcm sorg artis tu makin org tegur makin seksa cara dia berpakaian..

    0
    0
  44. Honey_Diew says:

    May be dia ada masalah sikit, coz dah bercerai..xde suami tmpt nak cerita ke ngadu2 ke..then rakan duet dia yg paling rapat (allahyarham acik) pon dah xde..so dia xde kwn nak guide dia dlm dunia artis ker.. But tabik la.. dia sangup terima kritikan dan mendengar.. maybe sebenarnya dia perlukan perhatian or sokongan kot.. kita yg kritik nie kenela nagi kritikan yg membina pada dia.. not kondem. by the way, suara dia pon mantop weh..not bad! Tak caya cube korang gi karaoke lagu2 dia..payah tuh nak tarik..

    0
    0
  45. aku says:

    hmm,,no komen pasal nana..cuma nak cakap, teruknyala kita ni manusia, buat sesuatu kerana teguran orang, bukannya kerana Allah suruh..mmm

    0
    0
    • wan sate says:

      betol….aku setuju……baca artikel pasal dia ni jer aku da agak yang dia ni xikhlas….sebagai seorang ibu dan janda kene lah menjaga diri dan maruah keluarga,bkn mendedahkan diri dan terkinja kinja kat atas pentas…aku lelaki pon langsong tak berkenan dengan si nana ni…aku rasa dia buat macam ni cz dia da xlaku..so kene la buat sesuatu untuk melakukan diri..jalan senang nyer adalah dengan publisiti murahan..tapi bila tengok dia ni mcm baik ajer.kat lua..hanya tuhan yang tahu kehidupan sebelum dan selepas janda yang bernama nana.bertaubat la…xmalu ke?

      0
      0
  46. aida says:

    bagusla da nk berubah

    0
    0
  47. Kepoh says:

    bgslah , sedar cpt sblm terlmbat ..
    tak semua penampilan seksi sesuai utk segelintir org ..
    terutama yang xpna seksi , tbe2 seksi ..
    org tkjut utk mnerimanya ..
    tapi sya bngga dgn nana sbb cepat sedar ..
    semoga nana sentiasa diberkati allah .. amin,, :)

    0
    0
  48. bulan kesiangan says:

    ALLAH SWT bg2 menyayangi nana.. dia mendatangkan musibah ( kematian rakan (arwah achik) dan bekas suami (arwah faizal) ) sebagai peringatan..

    Buat Nana,
    Sayangilah ALLAH, dan kenalilah DIA. kerana DIa begitu mengenali dan menyayangimu dengan bukti musibah/dugaan yang melanda hidupmu..

    0
    0
  49. noor says:

    nana,kmi berhrap spaya nana x memakai lgi bju yg sksi…nanax prlu lah nyer nk sksi2 sbb artis b’tdung pon da popular…

    0
    0
  50. daiyana says:

    bguslah nana..hrap2 jnji to0 dikotakn lah yer..jngan hnya jnji ksong…tpi kn,alng2 x nk sksi da..baik ttup aurat trus,lgi baik…my aunt said wif me la,klu ad org kluar rmah stapak pon…tnpa mmakai tdung,da mcm rmbut nyer kne trik ke ats lngit…

    0
    0
  51. jantan gagah says:

    ala…….ckp jer sebap nak tutup malu kene kritik……funny jugak la dengar perempuan ni nak berubah……penipu besar ni…….tak baik menipu peminat2 yang dah menyokong awak dari dulu lagi…..

    0
    0