Written by Bella | May 8th, 2016

Tepat jam 9.00 malam nanti, Anugerah Bintang Popular Berita Harian Ke 29 dengan #RESPEK akan bersiaran secara langsung di di Pusat Konvensyen Antarabangsa Putrajaya (PICC). Kepada anda yang tidak berpeluang untuk menonton ABPBH 29, kami di BeautifulNara.com  akan bawakan kepada anda keputusan terkini secara live update di sini khas buat anda semua.

Sama-sama kita nantikan siapakah yang bakal memenangi setiap kategori dan paling utama Bintang Paling Popular. Ikuti juga live update di Facebook BeautifulNara.com

Sebelum itu jom layan dulu beberapa foto sekitar karpert merah ABPBH 29 yang diambil daripada Instagram ABPBH 29.

KEPUTUSAN TERKINI ABPBH 29

Anugerah Bintang Paling Popular Neelofa

Anugerah Pencapaian Sepanjang Hayat – Fauziah Datuk Ahmad Daud @ Kak Ogy

Kategori Utama ABPBH 29

  1. Artis Baharu Lelaki Popular  – Sufi AF2015
  2. Artis Baharu Wanita Popular – Mira Filzah
  3. Artis Kolaborasi / Duo / Berkumpulan Popular – Kumpulan Wings
  4. Artis Komedi Popular – Abam Bocey
  5. Pelakon Filem Lelaki Popular – Sharnaaz Ahmad
  6. Pelakon Filem Wanita Popular – Fathia Latiff
  7. Pelakon TV Lelaki Popular- Sharnaaz Ahmad
  8. Pelakon TV Wanita Popular- Emma Maembong
  9. Pengacara TV Popular- Neelofa
  10. Penyampai Radio Popular- DJ Lin
  11. Penyanyi Lelaki Popular- Aizat Amdan
  12. Penyanyi Wanita Popular –  Adira AF
  13. Artis Versatil Popular  – Ifa Raziah
  14. Pemenang Artis Aksi Selfie Popular- Saharul Ridzwan
  15. Artis Ikon #Respek Popular- Datuk Aznil Haji Nawawi
  16. Artis Trending Popular- Ayda Jebat
  17. Artis Youtube Popular- Siti Nordiana
  18. Personaliti Media Sosial Popular- Lara Alana

51 responses to Siaran Langsung Keputusan Terkini ABPBH 29

  1. Anonymous says:

    aduhai kesiannya ku tengok pakaian Ruhainies, oversized

    0

    0
    • Mama m says:

      Mana satu ruhainies?mcm takdak pun dlm post ni puas aku scroll

      0

      0
    • Anonymous says:

      kalau ameera lmk up pape, mesti org kata guna duit lofa

      aku pun xsuka sgt adek neelofa tapi just to clear the air, adek dia sendiri yg kata kat twitter yg bila adek dia shopping ke apa, xde kena mengena dgn lofa. bkn guna duit lofa. sbb adek dy (adik tiri actually), bapak adek tiri dia which is mr khan yg kaya, businessman. bapak lofa mohd noor biasa2 je. dan walaupun perniagaan naelofar hijab maju, kekayaan yg adek dia show off adalah dari bapak dia sendiri (iaitu orang yg berbeza dgn bapak neelofa), dan kekayaan dia xde kena mengena langsung dgn naelofar hijab.

      aku just rasa x adil bila bapak ameera (mr khan) yg berusaha keras mewahkan anak dia, tapi neelofa (kakak tiri) yg dapat nama.

      0

      0
  2. Sam says:

    Tengok penonton rata rata main phone/buat muka bosan….. aku pon naik bosan dengan hosts nih. Terus tuka channel.

    0

    0
  3. maya karen says:

    penyanyi wanita popular kenapa bkn ayda jebat. kata ramai peminat vote dia. sbb tu dia mng 5 anugerah ritu. kehkehkeh

    0

    0
  4. Anonymous says:

    anugerah sendu.. paling kesian time zarina, esma dgn syukri hashim td, krik krik gile.. takde org tepuk tangan ke apa..padahal otai kot..audience muka bosan.. performance jamal liza hanim je best.. so far lah..

    0

    0
  5. anon says:

    Eh kenapa sekor aku tak kenal…..sape mereka2 ni. Yg gambar nombor 2 tu sendat nya pakai baju, dahlah gemok…
    Lelaki pakai suit dgn skinny pants tak lawa betol, kurus je nampak kaki…….skrg ni semua org nak pakai yg kecik & ketat..

    0

    0
  6. anonymous says:

    mira filzah artis baharu popular??? whatt?? kalau dapat anugerah selfie tu aku blh terima. anugerah vote dri sendiri ni.. puii.

    0

    0
  7. myms says:

    Prediction #abpbh29

    Bintang Paling Popular
    Neelofa

    Artis Baharu Lelaki Popular
    Sufi

    Artis Baharu Wanita Popular
    Mira Filzah

    Penyanyi Lelaki Popular
    Aizat

    Penyanyi Wanita Popular
    Adira

    Pelakon Tv Lelaki Popular
    Sharnaaz Ahmad

    Pelakon Tv Wanita Popular
    Emma Maembong

    Pelakon Filem Lelaki Popular
    Sharnaaz Ahmad

    Pelakon Filem Wanita Popular
    Fathiya Latiff

    Artis Komedi Popular
    Abam

    Artis Versatil Popilar
    Ifa Raziah

    Pengacara Tv Popular
    Neelofa

    Penyampai Radio Popular
    DJ Lin

    Artis Duo/Berkumpulan Popular
    Wings

    0

    0
  8. aku says:

    artis utube siti nordiana bang nara

    0

    0
  9. makcik Oggy ni dolok dah declare cut off Dari dunia seni apabila berhijrah dengan tudung labuhnya. Tadi masa terima anugerah ntah apa baju n tudung dengan niat hijrah selama ini….. Blom masok part ‘drama warisan Ahmad daud-saadiah’ lagi. She is never good in anything except for her sarcastic n overly dramatic statements on others. Gali lagi lah! Ur number of years in the entertainment industry does not necessarily reflect the amazing you!

    0

    0
  10. aku says:

    artis youtube siti nordiana bang nara, keputusan tu dh lama kluar

    0

    0
  11. maya karen says:

    neelofa skang dh kaya 50 juta. sbb tu blh beli paper berkoyan2 undi dr sndr. hahaha. lawak. klu sharnaz mng, x de la aku pelik sgt. hehe.

    0

    0
  12. respeklasgtt says:

    Anugerah sendu, yang menang pun retis2 sendu je. Tp kelakar la jugak, retis2 ni naik stage ckp pasal respek bagai, yg dorg tau bab kna respek sesama manusia, tp respek agama camno plak. Bukan nak suh ko bg ceramah agama bagai tp pakaian tu sopan la sket, yg bertudung pon satu, baju sendat n ketat semacam je, berbulu mata i tgk.

    Lg satu, bila zizan tgh cakap asyik zoom kat emma kembong tu pehal lak? Respek la sgt! Sblm ko nak utarakan atau guna deep theme like this pekata ko dulu yg belajar erti word “respek” ye!

    0

    0
    • cikyah says:

      btl…x respek org lgsg. aku tgk awl2 je. mula2 neelofa senyum2,.kali ke 2 br neelofa perasan org tu zoom emma . pastu zoom kamal adli. motif? seb bek aku x tgk …tgk stkr zizan and mira filzah duk merepek berlakon bab penaja tu je. pastu dh tau….borink. tgk update je la kt sini smbl2 lyn utube. kihkih

      0

      0
  13. Mak c kina says:

    Bg aku artis gred a xperlu anugerah mcm ni..biar la artis yg bru nk naik ni je yg tempel muka dok mintak raih undi..
    So xyah heran sgt yg menang ni semua dpt undi dr mne

    0

    0
  14. Tukang kasi feedback says:

    Baju artis pompuan yg kekonon ikot theme #respek tp saje terjojol. Contoh mcm ifa raziah.. Dah kenapa atas kembung blkg kembong, zarina zainuddin.. Omg dada nampak ketat tak hingat, baju ziana zain yg mcm something x kena kt bahagian punggung dan perot, kepala tu lagi la dah nampak macam ade dua kepala, besar sgt sanggul tu kak ziana oi. Cer tgk care artis lain yg berhijab, sedap mata memandang, neelofa, emma, mirafilzah, fathia.. Ok korang mmg lawa and btol2 buat org respek! Moment krik2 paling obvious mase zarina ngan dua lagi artis laki dok ckp n penonton x respon tp derang pakat gelak among each other. Hehe sadis!

    0

    0
    • entah says:

      Not Neelofa. She didn’t even cover her chest properly. I missed the time when she started wearing hijab last few years. She looked the most beautiful back then. Nowadays, I notice that her hijab getting shorter and shorter.

      0

      0
      • Intan Idham says:

        At least tak ketat sampai timbul segala bentuk. Aku ok je tgk baju neelofa tu. Baju nana pon lawa, sweeeeet je kaler. Tudung simple tp cantik je dea pkai. Tayah nk sanggul besar menggalahkan sarang tebuan. Hihi.

        0

        0
    • tarabas says:

      tetek da jatuh ke perut..kena la pakai ketat2 utk support

      0

      0
  15. Cikjah says:

    Better je pengacara kali ni compare yg tahun lepas

    0

    0
  16. WTF says:

    Sharnaz got robbed

    0

    0
  17. sss says:

    sy paling nerves tgk bju ifa raziah..mcm nak tersembul depan dan blkang..kalau sikit terkoyak time turun tangga mmg terus terbabak sbb cam sgt ketat. Geli pun ada sbb cam warna baju shiny, melekap..cam ular kekenyangan..

    0

    0
  18. lisa says:

    Fatiha belakon filem apa yg syok smpi dpt pelaon filem popular?

    0

    0
    • Anonymous says:

      sharnaz pun!dia berlakon filem apa?kalau tv tu adela jugak. filem? kalau ade pun xfemes la kot xpnah dgr pun. lainla kalau zizan or shaheizy sam yg menang pelakon filem sbb polis evo mmg meletop

      0

      0
  19. Anonymous says:

    Dah rezeki masing2 x pyh nak kecoh nu ne sngat diaorang dpat trofi kreta lg yg dok kecam dpat apa eh…habis air liurrr

    0

    0
  20. lantaklah says:

    Hijab isn’t fashion. It’s an obligation. Sigh.. But, artists are invincible. They can’t be criticised though it is obviously only right to cover themselves properly. There are clear distinctions between wrapping and covering yourself. The only one who seems good is Siti Nordiana. Her hijab’s properly covering her chest. Her beautiful dress hides all her curves. Their theme this year is #Respek. They forgot respect should be earned, not asked. And, we should always respect our religion above anything. If one respect his/her religion, then, naturally they’ll earn respect from others.

    0

    0
  21. Anonymous says:

    Dresing didi alias lg la mengarottt ntah apa2

    0

    0
  22. hanon says:

    Hai pemenang Anugerah Bintang Paling Popular, bila nak saman kilang kilang kat vietnam tu??? Dah berkurun kata nak ambil tindakan. Hari hari keluar statement yang sama. Penat tunggu tindakan tu, penat jugak tunggu uqasha bertunang. Tapi nasib baik ruhainies tak menang!!

    0

    0
  23. Anonymous says:

    Agree with u( lantaklah12:48 )..kluarkn tdung tp xproper cover their body..cube liht conth hijrah spt diana amir,yatt,mizz nina,norkumalasari,aida khalida n beberapa lg artis ..itu cara sebenar mereka menutup dr ats ke bwh..pakaian longgar..ni bkn soal slow2@bg mase@ape…tp perempuan ptt tau cara pemakaian n bertudung..once kie da taubat nasuha,kite kene ikut amalan islam..

    0

    0
    • Jgn balas aku tknak baca says:

      Babe kau cakap ni pernah pakai tudung neelofa tak? Tudung dia banyak cara boleh pakai. Boleh je aku buat jadi tudung yg menepati syariah. Tutup dada elok ja weh selesa kot. Tudung yatt hamzah yg labuh pun kalau kau tknak labuhkan tutup dada pun kau boleh buat bagi terjojol dada.. Pandai2 lah menggayakan bagi tutup aurat sendiri, orang berniaga ni dalam islam dikata orang yang bijak. So, aku respect.

      0

      0
      • nk balas gak says:

        ya betul…..org yg duk komen pasal naelofar hijab singkat clearly xpernah beli or pki….lofa mmg pki tudung tu dia tarik singkat, tp tudung tu sebenarnya boleh je ko nk pki labuh smpi pusat pon. nk ckp lofa pki tudung senteng ckp la…mmg fact pon. tp jgn pernah salahkan tudung tu. klu tudung tu dah 5 meter sekalipon klu ko belit terbelit mmg pendik jugak jadinya

        0

        0
  24. mek fofular says:

    Mek x paham, filem mano yg fathia berlakon? Tang mano neelofa popular? Padahal yg fofular hanya adik dia…hahahahahahaha

    Pttny sharnaaz yg fofularrr…sb dia menang 2 anugerah…

    Jap2…xpayah letak tema respek kalu smua org x r3spek mata org lain, smua nak terjojoi…xdak soramg pn yg pakai elok smlm..sekian.

    0

    0
    • Anonymous says:

      sharnaaz berlakon filem apa? xfamous pun. kalau tv tu yela. kalau filem, lg femes zizan n shaheizy sam rasanya.

      0

      0
  25. Anonymous says:

    Eh takde org nak komen pasal Adira ke? Show off ala-ala manja dgn laki dia si Dato Red tu. Tau la laki bini yg sah, tp tak penah pulak aku tgk bini no 2 tergedik2 berkepit dgn laki nak show off kat semua org. Apa lah perasaan bini first bila tgk live on TV. #Respek lah sgt.

    0

    0
  26. Anonymous says:

    Yg dmaksudkn dorg kuarkn tudung sendiri..tp xcover bdn dorg ngn elok..bkn nk ckp tdg yg dorg kuarkn pendek…artis kuarkn tdung yg bgus n labuh tp probnye dorg pon xcover btol2 body dorg ngn tdg tu..itu mksudnye?

    0

    0
  27. abc123 says:

    Zaman sekarang berbeza dengan zaman dulu.
    Zaman dulu pun ada karatz, tapi diorg betul-betul undi.
    Kalau artis tu popular dalam bidang nyanyian, memang dia akan menang.
    Kalau artis tu popular dalam bidang lakonan, dia akan menang.
    Takde yang menang adalah artis yang kita akan rasa ‘krik… krik… krik…’ (tertanya dia siapa, dia berlakon apa dll).
    Macam Adira & Aizat, walaupun aku kenal tapi aku tertanya, tahun lepas lagu apa yang popular? Malah aku terpaksa mengakui Ayda Jebat lagi popular dari Adira (tapi aku pun tak nak Ayda Jebat menang)

    Paling obvious tahun ni, kategori penyanyi diumumkan antara kategori terawal. Zaman Siti dulu, walaupun orang dah agak Siti menang, tapi tulah kategori terakhir yang akan diumumkan sebelum diorg umum Bintang Paling Popular. Jadi, terbukti, kategori penyanyi dah hilang seri.

    0

    0
    • wootwoot says:

      How I miss the era when Siti bertanding sekali. Waktu tu memang aura dia tersangat2 wau. Yup I agree. Even dah jangka dia menang pun, tapi punyer la sanggup tunggu sampai dia naik stage.

      0

      0
  28. Anonymous says:

    AWAT JANNA NICK TAK MENANG..TU LA BYK KONTROVENSI.. MIRA FILZAH MENANG TAK BLH TERIMA.. BERLAKON PN SENDU JER.. HARAP MUKA JER LAWA.. GIGI BERSEPAH…

    0

    0
  29. Anonymous says:

    neelofa memang suka pakai baju ada cape ke? Berangan nak terbang ni

    0

    0
  30. Taknak Undi Dah says:

    ANUGERAH BINTANG POPULAR BERITA HARIAN SUDAH TIDAK RELEVAN!!

    hurmmm sguh la boring boring boring. Dulu2 punye ABPBH saingan semua sengit, calon2 pun hebat2…yela masa zaman2 DCT/Apek/Rosyam Noor/Nabil/Fasha/ sape lg aku pn igt. Kita boleh rasa yg diorang deserved utk dapat anugerah… Kita pon boleh rasa tumpang terharu.
    Fathia bukan ke belakon filem, “darah panas”, itu pon sendu je sambutan aku rasa mcm filem lapuk. Sharnaaz filem ape je, Juvana & darah panas? For me Fathia & Sharnaaz mmg layak menang tp bukan utk kategori FILEM. Diorang banyak berlakon TV Drama. her/his acting mmg superb tak dinafikan.

    Neelofa??? hmmm tang mana populariti dia, pengacara bajet bagus kt meletop?? ex-host nona?? filem?? drama?? Aku rasa kejayaan n publisiti dia yg banyak nye pasal TUDUNG dier..hurmmmmm yela aku paham,, nama pon ABPBH semata2 harapkan peminat UNDI…so mcm tiada kredibililti sgt anugerah nih. Artis versatil???? What the hell abam & ajak tercalon??? ape yg versatil sgt si ajak tu??? calon2 pon tak bleh blah.. ABAM tu komedi sgt ker?? asik2 bahan lawak dgn badan & gemuk ohsem dier je..boring dhla…ramai lg yg lebih lawak dan komedi…jihan/johan/achey/ebby yus pn not bad what/ lawak yg bersahaja…

    tp yela rezeki kannn.. Please la malaysian people, korang ni undi sbb kasihan dan taksub. Tp achievement dorg dlm bidang seni idok ler memberangsangkn sgt.

    Yes aku pon nampak si adira yg tergedik2 bkepit dgn suami kongsi dia tu…dah mcm abang kena melayan adiik bongsu plk ku rasa. Mcm jakun berlaki gayanyer. Semak je mata nengok. Laki dia bangga tumpang glamer masuk tv kawen retis..pdhl aku x kenal pn sapae dato REd ni, bisnesman mana???? LAra alana…??? hurmmm dr dulu pon dh nampak gaya makbapak nye nk glamerkn anak. Bajet nk jadik mcm artis hollywood.

    Kalau tak krna berjuta peminat, idok ler nak menang nyer… haih “zaman Undi” yg berbakat besar pn boleh tenggelam.

    Yg RESPEK anugerah pd Paknil, Aizat, Adira, Sharnaaz, Ayda.
    Oklah anugerah ni biasa2 jerrrrrrr

    0

    0
  31. Anonymous says:

    hai lah membazir duit banyak2 undi mereka…… yang berbakat tengelam, yang penuh kontrovesi timbul nanti tahun depan tentu mereka vote Asharf Muslim sebab alim, banyak bini, boleh tambah lagi….. selain banyak membohong….. ini lah jenis artis pilihan mereka……… kesian beli sendiri undi….. sebab mau popular, terima anugerah yang tidak ada nilai, duit berhabis dapat balik sikit…. lepas tu tenggelam….. sebab dah popular.

    0

    0
  32. haha says:

    Fans club mana yang kaya menang lah…

    0

    0