Written by AbangNara | February 8th, 2011

lisa dan sam

Setelah berjaya meng”couple”kan Zizan Raja Lawak dengan Juliana Evans baru-baru ini, kali ini Abang Nara nak kenenkan pulak Shaheizy Sam dengan Lisa Surihani. Cuba korang perhati betul-betul muka diorang berdua nie. Seiras kan? Orang kata kalau muka serupa ada jodoh. Mungkinkah jodoh Sam dengan Lisa?

Walaupun hati Abang Nara akan remuk dan luka kalau Lisa diambil oleh orang lain, tapi kalau orang itu ialah Shaheizy Sam, Abang Nara rela dengan pemergian Lisa. Sam macho, gagah, jutawan dan kacak. Kontroversi pun tak ada sangat. Bakat lakonan pun marvelous. Setiap filem yang ada Sam, confirm kutipan juta-juta punya.

Apa pendapat korang? Sesuai ke tak sesuai Lisa dengan Sam? Cuba undi sikit kat bawah nie.


Lagi gambar Shaheizy Sam dan Lisa Surihani semasa Road Tour ABPBH 2010 dengan membaca entri ini sepenuhnya. Nampak mesra je mereka berdua. Dengar khabarnya memang dah berkawan lama. Apa pun jangan lupa undi Sam dan Lisa untuk ABPBH 2010.

P.S: Ketahui sama ada anda masih sihat atau dah tak sihat selepas makan terlalu banyak limau di hari raya Cina dengan Nestle Profiler Test.

lisa dan sam

lisa dan sam

lisa dan sam

lisa dan sam

lisa dan sam

lisa dan sam

lisa dan sam

lisa dan sam

lisa dan sam

lisa dan sam

lisa dan sam

lisa dan sam

lisa dan sam

lisa dan sam

lisa dan sam

lisa dan sam

lisa dan sam

lisa dan sam

lisa dan sam

lisa dan sam

lisa dan sam

lisa dan sam

lisa dan sam

lisa dan sam

lisa dan sam

142 responses to Siapa Sokong Shaheizy Sam Dengan Lisa Surihani?

  1. Paan Jr says:

    ok aku izinkan. amik laa lisa. aku taknak

    0
    0
  2. Liyana Lunia says:

    sokong ! dua dua comel comel comel

    0
    0
  3. joyah_sp0rt says:

    aku xnk sam tp aku nk ank sedare dia.. huhu.. putih gebus gitu.. mak suke nyah! lol :D

    0
    0
  4. dealova says:

    budak yang pakai baju merah tu…tu ke buday yang family zizie dgn sama jga msa baby tu…aku ingat lagi ada kuar magazine yg family diorang ada bela anak angkat sorang…anak mat salleh…budak tu pernah berlakon dalam citer esah rasanya yg zizie jadi cacat..

    0
    0
  5. quEenr!an@ says:

    arggggghhhhhhhhh….aku minat giler2 nyer kt LS & SS nie..kalu btul la nie jodoh drg aku sokong 1001%…..cause jodoh ajal maut sume di tangan tuhan….

    0
    0
    • sally says:

      lisa muke cun gler… sopan plak tu.. pandai jg diri… pakaian pn sopan … mmg la x pakai tudung at least pakaian sopan.. xde nak popular sbb sexy mcm artis pompuan len… mmg class la

      0
      0
  6. skillseks says:

    aku setuju jee..lisa mesti suka dgn lawak sam :P
    sam bertindak laa
    jgn malu2 kucing ek
    lisaaa amik la sam ni…

    0
    0
  7. Potpet says:

    Lagi suka kalau Sam dengan Yana.

    0
    0
  8. lursam_azilsa says:

    dua-dua aku minat…..heheheh….ske tgk sam berlakon…ske tgk muka lisa…..cuteeeeeeeee!!!!

    0
    0
  9. suffer8zine says:

    pehhh dua2 artis pujaan malaya ni

    Terkini : Fakta Menarik Tentang Tidur

    0
    0
  10. singa tido says:

    untungla..dapek monyodap….
    hahahaha

    0
    0
  11. bunga chengkeh says:

    bla msa depa mai lgkw?
    awat aq xtaw?
    argh…
    ghugi….

    0
    0
  12. b0m b0m p0w says:

    TIDAKKKKKKKKKKKKKKKKKKKK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    <–pengsan

    0
    0
  13. mask2ra says:

    ok jer..dua2 berlakon meletop! kalo wat movie laki bini sok [time dah jd laki bini r] sure leh kutip pecah panggung… ntah2 smp target 40mill dr rozmey…hahahah

    0
    0
  14. sue says:

    eh eh korang…
    cube tengok las pix N 2nd las pix..
    sunGlasez yang d pakai oleh Sam pade 2nd las pix telah d pakai oleh Lisa pade las pix…

    wah!!! ternyata dey aLL dlm diam2 sudah menukar2 perasaan agaknya :)

    ngeh ngeh ngeh :D

    0
    0
  15. bb says:

    mmg padan dan sesuai.dua2 low profile biarpun dah pemes.sorang kacak, sorang cantik manis.klu ada jodoh, apa salahnya.=) bang nara cri awek lain la yer….=)

    0
    0
  16. Dauspozi says:

    Tak sesuai ler.. siyes mmg x sesuai.. Shaheizy Sam+Yana Samsudin dan Lisa Surihani+Dauspozi… bahahahaha

    0
    0
    • ted mosby says:

      aku skong!!!! yana samsudin kapel ngan sape ar??cun gak die….

      0
      0
      • liang chai says:

        aik..yana ko puji cun lisa pulak ko kata tak cun
        yang pasti dua-dua lebey cun dari ko..
        apa daaa………. mata ko kena cuci ngan clorox biar terang………………………..bahahahahahahaha

        0
        0
        • i am xoxo says:

          biar la dia (c ted) nk kata lisa xcun, itu pandangan dia kn. kalo xsependapat xsalah kn? nape mesti gado2?

          0
          0
  17. shera says:

    lisa cumel..

    0
    0
  18. CikBunga says:

    Sepadan sangat!!!! Untunglah shaheizy kalau dapat Lisa ni.. bukn je rupa paras cun melecun, kontrovesi pun tkde… tak payah nk pkai seksi2 pun, boleh meletupp!! SOkong diorag bdua!! YeaY!!

    0
    0
  19. Reena says:

    Comelnya Lisa!!! Tak mekap mapan pun stil terserlah keayuan dia..amik gambar pun takde nak control2 cun. I loikee!!

    0
    0
  20. Kasih says:

    sama cantik sama hensom nya… padan lah tu… kalau dah jodoh xkemana kn… ;)

    0
    0
  21. yanie hakim says:

    suka3…couple y cmnie mmg pdan la…kkal bhgia ya…..

    0
    0
  22. what the? says:

    perut sam ? besar spec lisa dan sesuai!

    0
    0
  23. martha says:

    comel comel..padan padan.. sama2 kurang gossip yg x sdap didengar..

    0
    0
  24. aku laa says:

    aku penah jumpa sam ngan awek yg digossip kan tu.. lawa awek tu.. and sam ..hmm..very down to earth…mmg aku suke…kira mcm..anak bujang sapa la tu.. leh wat menantu..hahahh

    0
    0
  25. alfablue7 says:

    perlu ke entry lagu ni?

    0
    0
  26. ted mosby says:

    lisa surihani bkan cun pon tngok muke die kalo x tempek makeup sbijik cam anak bangali….intan ladyana gak hot oh my darling…tpi aku jumpe die dlu smpoi je lyan pminat siap leh amik gmbar skali bkan cam farid kamilah blagak cam anak tokey mnyak….

    0
    0
  27. LISA kayu says:

    sam dah kaya, konfem lisa lampu hijau jer tp lisa xcun la

    0
    0
  28. lia says:

    apa tebiat si lisa pakai shirt superman? Haha mcm gile kentang je! X sesuai la ngn sam. Awek sam lg cun. Si lisa ni klau x mekap sembap muka die..kdg2 klau sekali pndg mcm alien…hahaha die sesuai ngn farid la..

    0
    0
  29. effie says:

    i loike!!!

    0
    0
  30. juli says:

    prsn x pic yg tgh mdaki 2 lisa senyum muke da jd cm mia sara..sgt3 shomeelll..^_^

    0
    0
  31. sukesuke says:

    comel n sweet sgt !!
    ala faizal kacau je..klo x de pic dye kat c tu rsenye da ok da..heheheh
    opss sowiee

    0
    0
  32. i'm no one says:

    tak kisah la sape yang dapat dia pun. yang penting lisa memang comel dan cun..

    0
    0
  33. siti payung says:

    i minat sam

    0
    0
  34. ZH says:

    okeh je, huhu, sbb dua2 rekod bersih, sepadan la tu, cmne lk yuna & Qi, korg rasa cmne?

    0
    0
  35. Kak Su says:

    Comel ..suka la klu betul mereka ni berpasangan…

    0
    0
  36. Tok Kadi says:

    lisa, walaupun aku xdapat memilikimu, kau tetap menjadi pojaan hatiku…

    0
    0
  37. mya says:

    comel sesgt kalu beto2 meka ni couple…sokong 100%

    0
    0
  38. minh jmbu 24jam mengadap computer says:

    ape la si lisa ni dh pakai baju T superman pakai lah ngan seluar jeans ! ni tak dia pakai ngan seluar bunga2 merah pulak tu! tau pesen ke tk tau pesen si lisa ni?

    0
    0
    • mikan says:

      cam ok je..sesuai dgn suasana santai n rileks…lain la kalo dia p shopping mall pakai camni, mmg la tak sesuai

      0
      0
      • minah jambu 24jam mengadap computer says:

        betol jugak kate kau ni mikan…….minah jambu sebenar nye ngantok asek mengadap computer aje…sampai melalot pulak…..kite kawan ok…

        0
        0
      • b0m b0m p0w says:

        mikan..aku agree ngan k0..
        sesuai la baju die pakai ni..
        x kn nk pakai GAUN plak tempat² mcm gini…
        apa laaaaaaaa~
        ini maknenye lisa ni jenis sedar diri..
        die x meninggi diri wlu d mn pn berada..
        die x nk wujudkn jurang antara die sebagai artis ngan peminat² die..
        itu pn tarak b0leh pikir ke??
        aduhai~

        0
        0
  39. mikan says:

    sam pnah nyatakan dulu antara ciri2 awek dia ska ialah gadis berpipi tembam..dulu sam ngan puteri najwa yg pipi tmbam…skarang dia nk lisa la plak yg sah2 pipi tmbam comel gler tu.hehehe.aku sokong dorang…tp ntahlah dorang rapat sb dah lma knal coz dulu 1 skolah je kot…em aku harap dorang btul2 bcinta…hihi pa pon tu suma tpulang pada dorang……

    0
    0
  40. Mysara says:

    sesuai jugak..saya setuju yang arif!

    0
    0
  41. ciksiti says:

    salam…mmg suke sgt kalau Sam kapel ngan Lisa…rase sejuk mata memandang dieorang berdua…harap2 dengan doa peminat…mereka akan sampai ke jinjang pelamin….amin

    0
    0
  42. lolyat gang says:

    bukan best pun lisa ni
    masa skolah muke nerd nk mampuih

    0
    0
  43. acunyaa says:

    biarpun hati tak merelakan,,namun jika sudah ditakdirkan Tuhan,,tiada siapa dapat menghalang.. =) by the way,,nmpk sweet jer kalo diorg couple..

    0
    0
  44. kak ninie klate (jgn marah, kiki) says:

    ska lisa nyer jaket, tetiber, cam go mi nam… hehe

    0
    0
  45. mama org says:

    putih gebu lisa..^^
    mmg npak cm couple jek..
    comey sngt2 lisa msa wat muka..
    suka dorg b2..^^

    0
    0
  46. tak mahu says:

    lisa dgn sein lah sesuai!

    0
    0
  47. nazrin says:

    tak setuju.. lisa ngan sam memang tak sesuai sgt.. haha

    0
    0
  48. ika says:

    ensem nye sam…………kalu la dpt dy………dunia ni bgai aq n dy saje……hehehehhe
    tp lau ngan lis apon sweet gok……….
    aq doakan yg terbaik utk korg…………

    0
    0
  49. kak Timah says:

    comel betul la budak lisa sejuk mata memandang…

    0
    0
  50. Piston Pecah says:

    kalau aku jeles, sure aku cakap tak sesuai…
    tapi kalau tgk betul-betul, ada keserasian kan…

    0
    0
  51. zack says:

    berita yang keluar pasal lisa ni semua nya baik-baik tapi sebenarnya lisa ni hipokrit tak byk yg tahu. kita satu kelas dulu lisa… aku tahu mulut dia memang pedas dari cili padi.kalo kowang x pakai kete bes2, toksah harap ler dpr kawan or kapel ngan dia..skang dh artis, mmg kena coverla,kena jadi hipokrit.

    0
    0
    • bell says:

      kalo btl ape awk ckp, mgkin dia dh berubah ke arah baik kot…awk sekelas ms kt kolej or sekolah?

      0
      0
      • zack says:

        kat kolej.ye ker dh brubah?tkkn pminat jer layan, kwn lame tk pndg.mntang2 dh glamour.so hipokrit.

        0
        0
        • jaja says:

          ni mesti kes lisa tak layan u dulu nih..cara u berckp atau mngurat dia tak kena tempat kut.. ;)

          0
          0
        • zack says:

          hehe.i’m girl la jaja.nak ngorat apanya.but true.tu lah prangai sbnar dia dulu.wlupun kami sekelas, dia bkn kire top student pn dlm klas, plajaran..cuma dia ni kwn pilih bulu.tak main la kwn minah2 dri kg.coz smenjak dah jadi artis, kena la jd hpokrit.nak jage periuk nasi.

          0
          0
        • kosong says:

          dulu kolej skali gn lisa kat ne?
          kolej pe name?
          taun baper bekolej2 tuh.?
          kadg2 banyak yg …PROPA… je kat sini.
          :P jgn mare eh.nak gak tahu.
          katanya sekelas kan.

          0
          0
  52. acha says:

    comey nyer lisa surihani ni… loike (100000x).. sesuwei ngan si sam yang cute ni..

    0
    0
  53. rie says:

    lg cun jo anna sue henly rampas berbanding lisa surihani ni.cuba tgok kat oh artis.tp awek tu tak pemes coz dia smbg blajar dulu.honestly, muke lisa ni biase2 jer berbanding ngan muke sebahagian awek2 kelantan yg muke cam siam, n awek sabah yg muke cam korea.siyes, cun gile.cume tak pemes jer.

    0
    0
    • mamarazi says:

      lawo sgt ke minah klante nii???bukan semua pun lawo harap putih ja buat apa kn…

      0
      0
      • erra beautiful vee pun cun says:

        lisa ni harap aper yer? dgn pipi tembam gitu, cuba bayangkan kalo lisa xputeh, maunya macam keling kg. jer. kawan skolah aku muka cam lisa tp xder saper kata dia comel, biasa2 jer kat skolah

        0
        0
  54. Sakuragi707 says:

    Peh…….kompom2..sokong2….kpd abg nara bole la stat usha ‘kekasih gelap’ yg len plok ye…hoho

    0
    0
  55. princess says:

    aku minat giler dgn si lisa ni…ayu jer…muka tak pakai make-up pun nampak cun..rasa mcm padan je dgn si sam ni…sam ni kelakor org nyer..sukee…

    0
    0
  56. mcm2 ada says:

    stuju sgt2!!!! mmg spdn…sOrg cntik jelita,sOrg lg nsem brgye…..i like!!!

    0
    0
  57. jelita~~ says:

    Lisa ni x berapa pandai bergaya. kdg gaya dia nmpk biasa2 je walaupun di karpet merah. kalau dia pandai bergaya & nmpk mewah lagi cantik

    0
    0
  58. kutu says:

    a’a dah besar……..bdk baju merah tu….

    0
    0
  59. mr riaz says:

    lisa nie nasib baik muka dia berisi, kalu tidak nampak terlalu skinny…

    0
    0
  60. zettyhumaira says:

    comey wehhh…. i like!!

    0
    0
  61. Sekadar gurauan says:

    semua nie tyme downg kat langkawi kan…..
    comel la diorg ber2……….

    0
    0
  62. lisa biasa2 jer says:

    lisa ni pipi tembam ker jaw dia besar?

    0
    0
  63. bucutt says:

    huhu…cube tgok gmbar lisa cenyum msa tas tangga….mcam adik mia..sejibik.
    kapel okey gak….sesuai jer……..sape kate lisa x comey tanap make up….bg sorang artis..muka dia adlah yg terbaik…cuba bndingkn ng artis lain,,,,huh..x tgamak nk tgok kot….
    lisa sgt cute….
    n 1 lg..x kisah la pkai pe pom..t shirt superman ke..ape ke…agpom bkan pegu anugerah,bkn shoooting pom…santai j la….susah nk tgok artis pakai gitu…apepom…sgt cute….

    0
    0
  64. makcu iza says:

    walaupun sy sukakan sam! tapi sy rela dia ngan lisa!!!! hahahaha mmg sesuaii!!! bg jadi laaa…diaorg pun mmg saling suka masa sekolah dulu kan??? ngeeeee..jadi lah jadi lahh!! hehehe :D best! sama lawa!

    0
    0
  65. kibo says:

    comel giler lisa ni macam miasara..err..xsesuai la dia dgn sam..sam sesuai dgn LJ..hehe

    0
    0
  66. Su says:

    Suka lisa sbb tak sexy n xde kontroversi

    0
    0
  67. basshunter says:

    sweet gak dorang ni..tp bkn ke saheizy ni da ade awek?

    0
    0
  68. sot says:

    e dgn fahrin lg sesuai tp dgn i lg sesuai e mn 1 ni 2-2 pn kacak macho

    0
    0
  69. shark says:

    eee tak boleh lisa tu gf akulaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

    0
    0
  70. k says:

    kenapa lisa pakai baju buruk pun still nampak cantik??y org cantik pkai aper pun cantik??tapi org2 mcm kite ni pakai cantik camane pon x buleh nk secantik lisa time pkai baju buruk..huh

    0
    0
  71. idahuiren says:

    Pergh. Memang sepadan giler. Sama cantik dan sama comel.
    Lepas tengok gambar nih satu jer yang terlintas, Lisa Surihani memang cantik giler. Even tak pakai mekap pun cantik. Natural beauty.
    Saya yang perempuan nie pon rasa nk tatap muka dia lama2, apetah lagi lelaki. Tak gitu abang Nara? hehe

    Cayalah Lisa Surihani !!

    0
    0
  72. lisa&sam says:

    wahhh…saya suka sgt3.sgt3 suka..

    0
    0
  73. secret says:

    haha……
    kalao la, lisa pilih sam jd pasangan idop, agak2 abang nara wat tak entri wedding diorang?
    hohoho
    jgn nangis abg nara….

    0
    0
  74. jelita~~ says:

    Sam sesuai ngan liana shamsudin la… ngan lisa x brp ngam

    0
    0
  75. ATTENTION says:

    aku lg suka tgk sam dgn yana shamsudin tu, dorg lg nmpk sweet. Farid kamil dgn lisa ok kot…heheheh

    0
    0
  76. lisa surihani sebenarnya ditakdirkan untuk aku…bukannya untuk org lain

    0
    0
  77. kikikikika says:

    mmg pinang dibelah dua sama sepadan

    0
    0
  78. ika says:

    so sweet la korang……….sy skong lau korg bercinta……..lau boleh kawin je terus ……….tapi hatini berat nak lepaskan sam….tapi kalu psgannya lisa sy relakan……sy arap korg bahagai dan d murahkan rezeki….amin…..

    0
    0
  79. alifff says:

    comel la lisa dgn sam tu…………..cute2…………muahx……..

    0
    0
  80. zizie razie says:

    mmg supreb argh..!!!aq mmg mnat glewww ngn SAM…!!!
    anyway…sm mmg cocok glerhhhhhh ngn lisa….
    sme2 bek pnye org…!!!!
    i luv u all..!!!!!
    i hope that ur relationship will stay 4eva..!!!!

    0
    0
  81. anisa says:

    walaupon berat nak lepaskan sam,
    aku stuju demi kbahagiaan dowg
    waaaah

    0
    0
  82. ira says:

    sesuai sangat lisa n sam.so cute…sepapdan mintak mintak lisa ngan sam..amin.

    0
    0
  83. kina says:

    betul tu ira sesuai sangat…kalau dh jodoh tk ke mana kn…sye tk dpt bygkn lisa n sam..muka sama-sama comel..

    0
    0