Written by AbangNara | October 18th, 2010

filem sosilawati

Dengar-dengar ceritanya tidak lama lagi sebuah filem tentang kehidupan arwah Datuk Sosilawati bakal diterbitkan. Filem ini bukan bakal menceritakan tentang detik-detik kematian Datuk Sosilawati tetapi lebih menjurus kepada jatuh bangun beliau dalam bidang perniagaan. Rasanya semua pun tahu bagaimana penat lelah Datuk Sosilawati berusaha mengembangkan perniagaan beliau sehingga bergelar jutawan kosmetik.

Jadi nak tanya pendapat anda siapakah pelakon wanita kita yang paling layak melakonkan watak arwah Sosilawati? Sila undi di bawah ye. Mana tau pengarah filem Sosilawati ini bakal mengambil kira pendapat anda semua. Kalau nama artis pilihan anda tiada dalam senarai, sila tulis di ruangan komen.


P.S: Ramai sungguh yang tak puas hati dengan hukuman penjara 7 tahun yang dijatuhkan terhadap mereka yang bersubahat dalam pembunuhan Sosilawati. Apa pendapat anda?

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

175 responses to Siapa Paling Layak Jadi Sosilawati Dalam Filem Tentang Kisah Hidup Datuk Sosilawati?

  1. ratu hantu says:

    tah la…x tau nk pilih

    0
    0
    • 7 thn tu sekejap je nanti keluar deorang buat jahat balik ..patut nya kena hukuman yg lebih berat …
      aku x puas hati dgn hukuman tu..

      0
      0
      • mummy iman says:

        aku pun x puas hati gak… anak dia pun rasa sdh jer..

        0
        0
        • ANIGONI says:

          asal 7 tahun aje penjara…kenapa tak 7000 tahun…kan bagus…hukuman 7 tahun tak setimpal dengan apa yang dia telah lakukan…GERAM…..

          0
          0
        • ateey says:

          x adil..ptt hukum gantung jer tros..

          0
          0
        • ape itu cinta says:

          spatutnye pembunuh 2 kne d hukum gntung smpi mati..bru same dgn ape yg diorg buat.hutang nyawa byr nyawa..

          0
          0
      • linda unta says:

        diorang yg dijatuhi hukuman 7thn nie sebb diorang bakal jadi saksi kepada pendakwaraya……

        0
        0
      • wintergurl says:

        Masih mabuk ke atau blum bangun dari mimpi ? tujuh tahun??????? Jahanam tu bunuh lebih daripada empat orang bukan seorang ….kenapa bagi hukuman tujuh tahun .

        Adakah mereka nak tragedy dan perkara ini berlaku lagi …mungkin dilakukan oleh Ane yang lain atau jahannam ini akan lakukan sekali lagi lepas kuar dari lokap ….Bagi la hukuman yang setimpal dan amaran kepada jahanam lain .

        Geram sangat …

        0
        0
    • Permata says:

      Orang tu culik, rogol, bunuh, ikat ngn zink ke hape ntah pastu lumur taik pastu bakar. Bukan 1 keluarga, 4 keluarga hilang tempat bergantung. Anak2 dan kluarga lepas ni trauma, hilang kasih sayang, hilang tempat bermanja.

      7 tahun hukumannya…?

      MEMANG ADIL!!!!! BAGUSS!!!!

      0
      0
      • aku alin says:

        yg kn hkum 7 taun sbb ilangkan bukti kesungai…teknik da ada..kuar sok leh buat lg..tmbah je hukuman blasah ke…aku cm x caya je peh 7 taun dia jdik baik…tah2 ms 2 pun mastermain pun msih d bicarakan

        0
        0
    • ef........... says:

      cari la adik atau kakak sosi.lagi ada mirip2 lagi la hidup sangat watak tu…

      0
      0
    • gilo says:

      aku rasa baik anak dia sendiri jd heroin..

      0
      0
    • apsal la bengap benor... says:

      ntah pape la bang nara ni…
      byk2 nama, nama si arwah gak yg ko calonkan apsal ha?
      yasmin ahmad kan dah takde…
      ke, sbnrnya abg nara nak calonkan jasmin hamid si minah senget aka datin wannabe tuh?

      0
      0
    • hanya pemberi pendapat says:

      AKU CADANG KAN ANAK DIA…
      ERNI DEKRITAWATI YULIANA…
      DIA DULU MEMANG BEBAKAT DALAM LAKONAN dan NYANYIAN…
      :) BARU EDOP CITE NIE…
      *TAPI KALO ANAK DIA.. hurmmm… myb die lebey beremosi kalo die lakonkan sendiri watak mak die…
      pape pon sosilawati family mmg laaa sangat humble dan pemurah.. anak2 die pon mcm 2 gak… baek jew budi pekerti…. bile da xde baru lah org nak cite n nampak kebaikkan nya… kalo x,dulu… xde pon org nampak pape….. sdey :( really miss you…

      0
      0
    • bella says:

      normah damanhuri. dia berlakon sedih mmg berkesan, dgn suara dan raut muka dia mmg sedih tgk

      0
      0
      • vEga_95 says:

        btol 2 aq skong sgt WINTERGURL,ANIGONI N BELACAN HANGUS,,
        tpy 2 r,,ad yg dlpskan n ad yg dhkum gntong,aq mmg x puaz aty lgsong!!! mne aci doh kne gntong j,,sptotnyop dowg dprlkukun mcm mne dowg bwt dkt 4 org 2,,
        bru dunia nie adil n then x akan blaku lg pd sapa2,,
        dasar pembnoh,da tmpg dkt sni bwt taik plak,,,
        isH,,MMG X PUAZ ATY GLER R AQ!!!!!

        0
        0
        • vEga_95 says:

          tpi klau psl nk bwt crta ttg pjlnan hidop arwah.,,aq pon stju gk klau ank girl yop yg mgntikan psisi ibu nyerrr,,

          0
          0
  2. ratu hantu says:

    pilih yg nmpk iras2 ngn datuk sosilawati bru idup ceta tu..

    0
    0
  3. Lovelyvic says:

    Apa Yasmin Ahmad plak … ni mesti salah taip…
    Yasmin Hamid kan? Org dh meninggal divotenya berlakon plak..

    0
    0
  4. Miss pocO says:

    ifa raziah ade iras2 skit ngan datuk sosilawati…

    0
    0
    • SWEET says:

      Sweet pun setuju
      Ifa Raziah memang ada iras wajah dia
      Tetapi yg sedih
      Dia baru je kena bunuh dgn tragis
      Dah nak difilemkan
      Apa jadi dgn filem
      Zaiton Sameon

      0
      0
      • lalalala says:

        aritu dlam media hiburan ade baca psl filem zaiton sameon..penerbit filem tak puas hati dengan mutu filem tuh hasil arahan fauziah nawi..so die takkan tayangkan filem tu..just nak bgi pada mane2 universiti yg berminat utk buat rujukan..
        sila betulkan kalau saya terslh fakta
        abg nara..tlg buat coverage pasal ni…hehe

        kalo utk filem sosilawati saya vote umie aida..

        0
        0
        • SWEET says:

          ooooo gitu ke
          camtu kenapa x jual kat tv or astro
          dpt juga nengok

          0
          0
        • kurus says:

          aku pun mulanya rasa umie aida…
          tapi dia terlalu terkenal…jadi kang kta terkonfius bila dia berlakon…

          memandangkan skarang ini aku terlalu taksub dengan drama melayu..makan drama melayu, mandi drama melayu, tido drama melayu..
          aku nk usulkan….
          (nanti aku ingat2 balik..)

          0
          0
  5. ieyda says:

    sy pn x puas hati pembakar mayat arwah kene hukuman penjara 7 thn je. lps2 ni ramai la yg nk bakar mayat utk hapuskan bukti kan? pembakar mayat arwah sosilawati (kes berprofil tinggi) pn just kene hukuman penjara 7 thn je… cane lak ngan pembakar mayat utk kes2 biasa?????? sgt sgt sgt sgt tak puas hati giler.. kalo stakat penjara 7thn, tu xde masalah bg yg brutal. lps kuar penjara, bakar mayat org lg kan? elehhhh. ayat diorg sgt xley blah…”KAMI MINTAK MAAF. KAMI DA INSAF”. byk cantik kau sialan..

    0
    0
    • RiRI says:

      x patutkn…penjara seumur hidup pttnye…kasi kerja berat…

      0
      0
    • mummy iman says:

      tu lah.. len kali buat salah pas tu kena tangkap teru s wat statement cenggitu..”kami minta maaf kami dah insaf”.. perasaan ahli keluarga, anak2 dia..

      0
      0
      • Miss pocO says:

        tak adil dan tak patut…

        xpe, alam sana lg adil…kekal selama2nya…leh rasa nikmat unggunan api neraka…

        0
        0
        • jeng2 says:

          tak adil sesangat..senang2 dia pun bersubahat ntah dgn bape byk lg pmbunuhan..7tahun je pnjara??gamaknya lg ramai lah yg nk bsubahat..kalo cuma bunuh je,bunuh tanpa sgaja ke..le gak terima..ni bunuh dgn kejam..siap bakar,buang abu sume..7 tahun je..mcm xlogik.

          0
          0
        • penjara je ke?takde ke pakej sebatan skali ke (at least)…..cam haram. huh

          0
          0
    • kurus says:

      mreka adalah orang suruhan..dgn paksaan..

      orang suruhan yang membantu polis membongkar rahsia gelap yg tk terungkai selama ini..

      pengakuan dan bantuan mrka sebenarnya telah dan sedang dan akan puts their family in joepardy..

      0
      0
  6. ANIGONI says:

    sepatutnya dia dipenjarakan SEUMUR HIDUP…cis…jahat punya orang…

    0
    0
    • Miss pocO says:

      daripada dipenjara 7 tahun jer, baik dikerat2 sampai 7 bahagian…baru adil…

      setuju?

      0
      0
      • mummy iman says:

        saya setuju.. pastu buang dlm sungai.;. sbb nk bakar dia punya agama pun mmg bakar kan kalau meninggal?.. hehehe.. bagi makan ikan..agak2 ikan berselera x nk makan

        0
        0
        • mamamia says:

          7 tahun rasanya ringan sangat hukuman kepada pembakar mayat….dah sah-sah diorang ni bersubahat dengan pembunuh…hukuman mati sepatutnya.

          0
          0
      • ef........... says:

        wah!ganasnya!!!ehehe.mmg 7tahun tak adil,tp jgn la sampai di kerat2 sampai 7bahagian pla.klu penjara seumur hidup rasanya lagi ngam!!

        0
        0
      • gilo says:

        eeeeee…ko nak kerat diiorg poco???ee…hitam tu…baik ko bakar terus…berehhh!!!!

        0
        0
  7. Miss pocO says:

    rasanya tak sesuaila nk buat filem pasal datuk sosi ni dulu sbb kes ni baru je blaku…
    sdgkan kes still dlm perhatian lg…
    lgpun keluarga arwah still dlm kesedihan lg…

    xpayah amik kesempatan utk meraih keuntungan…rm200 juta utk industri pfileman telah diperuntukkan, so, watla filem2 tajuk lain…

    hurmmm…
    org lg bsedih…

    0
    0
    • RiRI says:

      ye r..nk wat filem kish hdup org watpekn..org tu meninggal dh..sedekahkn Al-fatihah byk2…jgn thu nk kaut untung dr nasib org len…xpkir ke famili dorg rs pe kn..

      0
      0
    • SWEET says:

      Nak wat camner poco
      anak dia dah setuju buat filem mak dia

      0
      0
  8. sabun_wangi says:

    umie aida sesuaiii..

    0
    0
    • RiRI says:

      betullllllllllll…..

      0
      0
      • kak timah chinta kanduris d tetes says:

        umi aida….. !! mmmph abg nara!!! bagaimana dengan filem dukun tu…..? ala yang umi aida berlakon jadi mona fendi tu kalau tak boleh tayang sgt…. tayang le kat astro box office yang berbyr tu… kan filem tu terbitan astro kan…. ? abg nara tolong beritau kat orang astro boleh??? nak tgk ahhhh….. untung astro betullllll ramai nak tgk

        0
        0
  9. fea says:

    hah?
    yasmin ahmad??
    koje gilerrrr…
    hikksss

    0
    0
  10. Rin says:

    tah la best ke x filem / drama yg nk d buat tu..
    skdar buat cite utk untung jek mngikut populariti smasa..
    lastly tetap hampeh jgk~

    suke norish ngn jasmin hamid kot..?

    0
    0
  11. budi says:

    perlu ke buat filem org yg dah meninggal kena bunuh..? aku dah agak dah..akan ada org filem /drama akan ambil peluang buat cerita pasal ni..

    0
    0
    • kicap tamin says:

      depa bukan wat citer dia kena bunuh .Depa wat citer tentang kejayaan dan kesungguhannya membina empayar perniagaannya .. bagi semangat kat org ramai .Kira oklah tu ..

      0
      0
      • kot ya pon tunggu lah kes ni selesai dulu
        x gelojoh..

        0
        0
        • ain says:

          masa ni la yg sesuai .. strategi nak lakukan filem .Perbicaraan makamah akan memakan masa bertahun tahun .. masa tu nanti situasi dah sejuk ..Sekarang ni org ramai maseh terkejut dan bersimpati dgn kejadian ini ..

          0
          0
        • Allah Lebih Tahu says:

          Rasanya tak sesuailah nak filemkan skrg nih…..bukan apa2..benda tu leh jadi fitnah kalau tersilap cara nak filemkan kisah benar… Last2 org akan bagi statement tak bernas lepas tu ditambah lagi komen2 macam..betul ke life dia mcm tu.. Entah aman ke tidak roh org mati dibuat begini..cukuplah banyakkan doa kerana ia bekalan paling berguna utk akhirat.. Byk benda lagi kita leh buat filem bentuk motivasi skrg nih…tapi yg keluar asyik cerita seram dan filem yg tak berkualiti ..sabar je laaa…

          0
          0
        • kurus says:

          aku sokong Allah lebih tahu…

          kesihanlah kepada keluarga yang teraniaya..
          jangan lagi ditambah dengan aniaya media..

          let it cool for a while..
          let it cool for at least 10 years
          coz the families need to be interviewed before filming
          i dont think at this point of time, appropriate to do so

          0
          0
    • SWEET says:

      Anak dia dah setuju
      Nak filemkan kisah mak dia
      Nak kato apo lai

      0
      0
  12. Dauspozi says:

    Rozita Che Wan kot… Sbb dia ada rupa mcm seorang jutawan yang kaya…

    0
    0
  13. Miss pocO says:

    ABANG NARA…

    PLEASE DELETE NAMA YASMIN AHMAD…KAN KER DIA DH MENINGGAL DUNIA…

    ISHHH.3…

    0
    0
  14. milixs says:

    zizie kot…

    0
    0
    • milixs says:

      zizie kulit putih gebu..sesuaila tuk juatawan kosmetik..bdn pun berisi cam arwah datuk..kaya?..mmg pun kaye…hehe

      0
      0
      • shasha says:

        sgt sgt sgt sgt setuju….rasenye terbaik kalau zizie izzete tuh blakon…gebu2 n putih same dh….kalau minah tuh blakon lg la…ye r diekan tengah pregnant skrg….

        0
        0
  15. izma maziana says:

    Saya rasa klau anak sulung dia(Rita) sdri yg b’lakon lg nampak real..sbb mmg seiras..klau dia nk laa..tp mane sampai hati nk lakonkan kan?? dh laa dlm keadaan sedih..apepun..alfatihah & mudah2an roh mereka dicucuri rahmat..amin..

    0
    0
  16. AbangNara says:

    alamak. nak tulis yasmin hamid tapi tersilap taip
    maafkan diri ini. nanti kat umah abangnara betulkan

    0
    0
  17. milixs says:

    aah xstuju jail 7thn..byk cekadak..ms wat xpk fmily..ms dh kne baru nk pk…xigt ke family arwah ms dia bakar arwah…nak senangkan fmily dia..wat jahat kat org…manusia berhati iblis!!!

    0
    0
  18. rosh says:

    ptt hukum mati jer..psl subahat lupus bukti…
    usahkan kuarga mangsa2 x bpuas ht…kita yg kt luar nie pun tak puas hati….

    kalu tak nak bg hukum mati…penjara beratus2 tahun…biar mati lam penjara tuh….

    0
    0
    • mamamia says:

      ya betul saya sokong tu….tahu pun ada keluarga nak ditanggung,,,,habis orang yang dibunuh tu tak ada keluarga ke untuk ditanggung…??? jahat punya manusia….

      0
      0
  19. observer from Brunei says:

    i vote for Khaleeda… gaya lakonannya terserlah dlm drama Kecuali Cintamu…
    Im sure she is the best candidate here. why isn’t she nominated?

    0
    0
  20. Annedesilva says:

    anne lg suka norish kot…
    dia kalau berlakon dlm drama yg ada sangkut paut dunia perniagaan dia nampak elegant sgt.. ;)
    tp sebaiknya tak payahla di drama kan dlu…

    0
    0
  21. zie............ says:

    haah…
    x puas hti tol la…
    buat jht tp leh lps cam 2 ja..
    7 thn zaman skrg jab ja….
    patut hukum gantung ja…..
    ms buat x igt keluarga tp bla kna tgkap bru nk igt….

    0
    0
  22. rakyatMalaysia says:

    apa kata abg nara tambah Farahdhiya as one of the options…confirm meletop!! muka diorg sebijik kot!!! sape sokong???

    0
    0
  23. abell says:

    anita sarawak….

    0
    0
  24. izam says:

    knp bg 7thn je penjara SEBAB tu la makin ramai penjahat di malaysia ni ..hukuman nye cme penjara.pas kua pejara buat lagi kerja jahat..herm ..klau macam ni makin byk la kes yg kejam akan blaku .so bg penjahat2 di lua sane mesti akan tesenyum bab hukuman yg di beri terlalu longgar.hukuman ni memg x setimpal dgn ape yg blaku pada ARWAH…..

    0
    0
  25. PicTeller says:

    Yasmin Ahmad????!!!! Ko biar betik….!!!!!!

    Yasmin Hani ke Yasmin Hamid?

    0
    0
  26. Sitiz says:

    memang tak adil… murah sungguh nyawa kita sebagai hamba Allah… Allah sahaja yg berhak mengambil kita pulang….sedih tengok anak2 Datuk…

    0
    0
  27. johnny depp says:

    ada sebab kenapa mahkamah bagi 7 tahun…. sebabnya, mereka tu lah yang beri kerjasama dengan pihak polis untuk cerita A sampai Z macam cara pembunuhan tu berlaku, siap tunjuk tempat pembunuhan lagi… walaupun mereka bersubahat, tapi mereka beri kerjasama, so dapatlah ringankan hukuman sebagai tukar ganti dengan keterangan kepada polis… lepas ni mereka pun boleh lah dijadikan saksi.. yang penting suspek utama tak terlepas dan dijatuhi hukuman paling berat…

    0
    0
  28. Gadis sarawak says:

    adesh2…..buat lah nt2 ke filem dia skrg msh awal sngt lh…..tp klo yg jd watak utamannya adalh Dato, Ct…..nk jgk tngok dia berlakon….setuju x???heheh

    0
    0
  29. MakTom says:

    maktom rasa calon yang nara sebut ni merapu… calon2 yang maktom calonkan adalah:

    1. Rosnah Mat Aris
    2. Khatijah Tan
    3. Elly Suriati

    ok?

    0
    0
  30. Hajimaru says:

    AK NAK NEK JAH BERLAKON..MANTAP BEB

    0
    0
  31. BeruangBersayapBiru says:

    hurm… kan best kalau beautifulnara ni kasik kita ‘like’ kat komen2 orang, ala2 fb gitu~~~ mesti lg best.

    0
    0
  32. BeruangBersayapBiru says:

    bek buat citer pasal rita rudaini, jalan citer pon dah mcm drama.

    0
    0
  33. budakbaik says:

    kalau ikut iras muka… maybe si farahdhiya atau ifa raziah

    kalau ikut iras badan,.. si rosnah mat aris kot..hiks

    0
    0
  34. adel says:

    undang-undang manusia or civil memanglah mcm ni.. TAK ADIL LANGSUNG. kalo dlm jenayah islam, sape yg tak membunuh tapi bersubahat,mereka merancang untuk membunuh, tetap akan mendapat hukuman yg sama berdasarkan qisas..MALAYSIA OH TANAH AIRKU~

    0
    0
  35. katil says:

    aku bangga jadi rakyat Malaysia …kerana byk dah kes yg berat2 berakhir dgn begitu saja…apa pun alasan…undang2 harus ditegakkan…gara2 mau jadi saksi saja…undang2 jd mudah….

    0
    0
  36. Asfin says:

    Jasmin hamid

    0
    0
  37. evavincenthia says:

    Jasmin Hamid paling sesuai..

    0
    0
  38. mamaMu says:

    mmg pandai dorg ni buat duit..

    0
    0
  39. anne says:

    xpuas ati gak gn hukuman tuh..

    0
    0
  40. adorxars says:

    Rasanya Farahdiya sebab muke derang cam ade iras2 je..

    0
    0
  41. Saya undi umie aida.. >.<

    0
    0
  42. jentayu says:

    ERMA FATIMA

    0
    0
  43. kiki says:

    fasha sandha

    0
    0
  44. Mamatietoy says:

    memang tak patut pun..7 tahun jer..lepas tu kluar penjara buat jahat balik, patut kita hukum bunuh..4 nyawa dah dijadikan mangsa, keluarga mangsa pulak seumur hidup menderita…tp apapun…Allah akan bagi balasan setimpal di akhirat kelak…Takziah untuk semua keluarga mangsa & Al Fatihah untuk semua mangsa…

    0
    0
  45. memkecik says:

    Umi Aida…da bezt….dia paling layak menjiwai watak…aku da dapat bayangkan air mukanya..yg lembut ituwwww…..

    0
    0
  46. dina says:

    Ifa Raziah yg sesuai coz lakonan die mnjadi..n sesuai kalo pegang watak yang dah ade anak-anak dara…

    0
    0
  47. HAHA says:

    MAK JAHH….

    0
    0
  48. lemang says:

    of coz la anak dia yg layak pegang watak 2….muka pun saling x tumpah mcm mak dia….x pun sheila rusly!!!!

    0
    0
  49. yana says:

    Just pandangan……rasanya Faradhiya ada iras wajah arwah…cuma hidung faradhia cam mancung sikitla…bakat lakonan dia pun cam leh tahan….

    0
    0
  50. Raffix Alias says:

    bile org kaya dipenjara… jd 7 taun je la… mmg xpatut…

    0
    0
  51. bibir says:

    aku vote jasmin hamid tp aku rasa umie aida mmg sgt sesuai

    0
    0
  52. ida says:

    syarifah aini.

    0
    0
  53. don nachos says:

    ni la dia org melayu. buat film cerita sume sama je. kualiti tak cukup bagus. pelakon sama. sebuah filem hit…sume filem lain nak ikut cerita/formula sama. bodoh. bila nak maju!??

    cuba la hormat sikit. org tu baru je hilang mak bapak. ni sibuk nak ambik peluang buat filem la…apa la.

    jgn terlalu lalai dgn hiburan. pikir pasal negara sendiri…agama…bangsa! bodoh punya melayu. leka. lalai. lupa diri. bila bangsa lain ambil alih negara kita…baru padan muka.

    0
    0
  54. hehehehe…

    semua xlayak;p…yg layak erma fatima…tu yg paling layak;p eh lupa plak sosi nk xpkai tdung so yg layak siti nurhalizalh hahahahaha…oklh tu kaya sama kaya…hahaha baru kene…

    psal sosilawatilhkn…aku nk kogsilh ngn korg2 niii…
    cuba korg pkir balik…

    mastermind dia xkene;p
    tp org yg kene wat tu yg kene…kene pun penjara 7tahun berbaloikah?so?korg pkir dia bnuh 4nyawa dlm satu masa?ha…sdgkn yg masuk berita psal penganggur bnuh org pun kene hukum gantung hahahaha lawak giler mahkamah kat malaysia niii…

    cayalh…bnyk org melayu marah klu mastermind dia terlepas…

    aku kogsi satu citerlhkn psal sosilawatikn…aku ari ahad aritu g umah kawan bapak kat N.9…tgh2 borak2 masuk psal sosilawati…tp yg paling aku terkejut dia boleh kata polis2 yg lakukn siasatan tu kene beli…dia ckp kene bawa polis bukit aman baru leh bogkar bkn perrr yelh kata kat situ slen 4org yg mati tu der org len sbelum tu dibunuh so nk jadikn citer klu dbogkarkn confirm der ahli2 politik terlibat haaaaa kata kes berprofile tggi…

    lg satu kn der psal seorg polis kene tembak kat sbelah mata kn buta…klu ikut logik akal tembak kat mata bkn boleh mati ka haaaa?kn tembak kat mata leh tembus kepala haaaa pkir2knlh dlm polis pun der ketidak kesefahaman perghhh gilerrrlh….alamatlh malaysia niii

    yg psal altantuya plak korg pkir balik awt der sorg waratawan tu terlepas pdhal dia join sekali subahat…tp org yg meletup tu pula yg kene hukum perrggghhh otak diaaa…hkum gantung…tp korg leh percaya kerrr yg polis tu kene hkum gantung?tetibe senyap cmtu jerrrkn…alah klu kene hkum gantung pun bkn sapa tahu pun tp ntah org asing maner dia cekup wat hukum gantung so dia mati tp xmati pun org len yg mati…perggghhhh dahsyat malaysia…

    ni yg aku dgr dri perbualan ayah aku ngn member dia…aku dpt informasi bek puny…yg malaysia dh teruk dh…

    hehehe aku nk jer tny maner dpt citer tuuu…tp aku xtnylhkn klu kawan ayah aku tu kerja xpelhkn tp dh pencen hehehe hebat tuuu…perghhhh…bila aku tny ayh aku maner dia dpt maklumat tu semua dia ckp dia bynk kawan ngn org dlm perghhhh…terbaik punya…

    0
    0
    • razak bonda says:

      pelik malaysia….. kes Altantuya… kena letup…. orang yang kena upah atau disuruh letup kena hukum… perancang… lepas……. yang ni lak …. yang dirancang kena… yang bakar lepas 7 tahun ntahlah pentinglah sekarang ni .

      yang baik kena fitnah… .yang kaki perempuan lak disanjung… bukan itu saja orang alim dihina…. kaki minum lak dipuja….. dunia akhir zaman……………..

      0
      0
  55. ntahhapehape says:

    Ifa raziah kowt…erm…xptt la hukuman penjara 7thn je..perbuatan mereka terhadap mangsa cukup zalim..bayangkan apa perasaan keluarga mangsa..aku, walaupun xder kaitan dengan magsa xpuas hati dgn keputusan tue, nikan pulak keluarga mereka..erm..aku doakan mangsa ditempatkan di kalangan yang beriman..

    0
    0
  56. shariez says:

    PERHATIAN ORANG YANG PALING LAYAK UNTUK PEGANG WATAK SEBAGAI DATO SOSILAWATIE ADALAH Faradhiya KERANA WAJAH DIA AMAT MIRIB DGN DATO SOSILA DAN BAKAT NYA SEMUA PUN TAU SILA PERTIMBANGKAN

    0
    0
  57. eyna says:

    x kisah sape pon…tp ttg hukuman tu mmg x adil….kematian yg penuh tragis….7 thn jer yg dpt…mmg x ptt…

    0
    0
  58. ctk says:

    saya rasa umi aida sesuai sbb dia plakon berbakat..filem ni tribute utk arwah..kena ada org yg sesuai yg leh wat kita hayati cerita hidup arwah kan…(betulkn klu salah..)
    and fasal pesalah2 tu…hukuman di akhirat akan menanti…

    0
    0
  59. marangkerapu says:

    ORG YG HANYA HADIR DALAM CERAMAH2 PARTI PEMBANGKANG, TANPA DIBACARA TELAH DIMASUKKAN DALAM ISA,
    TAPI, HUKUMAN BG ORG YG MEMBUNUH RAMAI ORG .. HANYA 7 TAHUN SAJE PENJARA?
    SYABAS MALAYSIA… SYABAS KPD SISTEM PENGHAKIMAN KITA …

    0
    0
  60. nor says:

    rsnya yg paling sesuai adalah Aida Radzwill..

    0
    0
  61. akus says:

    memng x ptt hukuman sngat ringan diberi pada mereka yang wat jenayah..harap lepas ni segala jenyah yg dilakukan diberi hukumn yng adil lagi wajar.artis maybe azizah mahzan kot..

    0
    0
  62. hukum hudud is the best.. so seme2 tu kena bunuh balas le termsk mastermind…
    TAPI, undang negara kite, itu lah..
    bkn nk ‘appreciate’ sgt undang2 luar tp kekdg ok gak bile kat USA, feloni pembunuhan pun kena hukum sama gak. sama gak cam kes ank mati kena dera, sekadar contoh kes arwah adik Syafiah. tertuduh tu bf mak dia, klu kat US, mak dia pun akan kena hukum sekali, dia kire feloni pembunuhan… sekadar contoh…
    mereka2 yg terlibat ngan pembunuhan sosilawati dan lelain mmg kejam. mungkin yg ‘pak turut’ tu dijanjikan mcm tu semasa disoal siasat supaya bekerjasama ngan pihak polis utk tangkap mastermind. well who knows.
    susah oo nk wak filem biografi cam ni, tp aku pilih Norish Karman, sbb dia ni cam sesuai je.. terpengaruh plak ngan Spa Q hehehe…

    0
    0
  63. apa2 ajer says:

    Aku pun rase Farahdhiya adalah calon sesuai pegang watak Dtk Sosilawati… Bakatnye pun boleh tahan gak kan..?

    0
    0
  64. hakimi87 says:

    undang-undang yang kita harapkan untuk keadilan dah jahanam. dah xde keadilan lagi dlm undang-undang. duit dh boleh beli undang-undang. pasni buat baik dibalas jahat, buat jahat dibalas baik. bagus sgt!!!!

    0
    0
    • teringat laks satu siri CSI-Miami (xde mende len aku, CSI je) …
      dek kerana bukti forensik tak ade utk sabitkan si mastermind hanya pengakuan org suruhan dia je, dia plak kaya, lawyer terer smpi si Horatio pun bengang then terlepas lah. TAPI last2 mati katak kena tembak dek salah seorg waris mangsa yg dia bunuh… walaupun hanya cerita tapi hakikatnya buat jahat tetap dibalas dgn jahat…
      org bkn Islam pun percaya dgn karma, ini kan plak kite org Islam yang percaya kpd Qada’ dan Qadar serta setiap perbuatan baik atau jahat pasti akan menerima pembalasannya samada di dunia atau diakhirat…

      0
      0
  65. Konek Terbang says:

    Jasmin Hamid sesuai bawa watak Datuk….kalau x pun Umi Aida……yg len x layak…tahap tahi idung masin jer….

    0
    0
  66. shiro says:

    zizie ezetty

    0
    0
  67. katil says:

    fasha sandat

    0
    0
  68. darina says:

    hmm pilih aku je la jd plakonnye…ahak

    0
    0
  69. mamalin says:

    jgn slh faham dgn hukuman yg tlh dijatuhkan..ia adalah maksima bg kesalahan yg dituduh di bwh sek 201 KK..ini adalah utk satu sebutan kes sahaja..Kesemua mereka belum dihdpkn lagi utk kes 302 KK yg mana diperuntukkan hukuman gantung sampai mati..sama2 kita doakn agar pihak pendakwaan berjaya mengheret mereka ke tali gantung..AL-FATIHAH..

    0
    0
  70. noor says:

    Rasanya bersebab mereka ini di ringankan hukuman sebab kes nie rumit yang di kehendaki adalah perancangnya jika mereka ini dah mengaku maka senanglah sikit nak jadi saksi dan perancang nya harus lah mendapat hukuman setimpal.

    0
    0
  71. cinta kirana says:

    ANITA SARAWAK PLG SESUWEI SBB PUTIH MELEPAK..MUKA LICIN GITU….TANG PIPI DAH NAK SAMA TU

    0
    0
  72. mizzlynn says:

    mmg tak puas hati bila hukuman hanya 7 thn. pdhal, diaorg tuh dh bunuh org..dlm islam, pttnya klu bunuh org kena dijatuhkan hukuman mati..biar diaorg rasa ape yg arwah rasa..nih lah undang2 malaysia..undang2 tk berat, jthkan hukuman ringan jer..mana lah org nk tkt..ala, stkat penjara 7 thn..pas kuar leh bunuh org lagi..even,diaorg hanya ikut kata si master mind tuh, tp diaorg dh wat kesalahan besar coz biarkan keadaan tuh berlaku walhal diaorg leh elakkan klu diaorg nk..diaorg ade pilihan tp diaorg ikut pilihan bodoh diaorg tuh..mmg hukuman yg dijatuhkan tak setimpal..klu aku jadi keluarga arwah,mmg hancur hati aku..begitulah jugak dgn keluarga diaorg sume tuh..kerajaan malaysia..tolonglah wat undang2 berat kepda pesalah mcm nih..nk kesian psal ape..diaorg dh bunuh org..cuba kalau kena kat anak2 menteri ker..agaknya trs dikenakan hukuman gantung sampai mati..mcm nyawa org biasa mcm kita nih takde nilai..hampeh btl..

    0
    0
  73. kodok says:

    kenchana dewi. xpun jaclyn victor..hehehe

    0
    0
  74. munah says:

    I pun takpuas hati dengan hukuman 7 tahun tu macam semua orang yang terlibat dah kena beli jer….memang patut NGO Melayu rayu semakan hukuman….

    Kat Malaysia nie menakutkan…just imagine kalau pembunuh nie semua keluar lokap nanti…tak ker takut anak arwah kena ugut ker…apaker…ish…harap-harap adelah pihak berwajib yang tolong campurtangan sebab tak patut betul hukuman tu…

    Aku baca paper pun hampeh rasa nak robek-robek paper….

    0
    0
  75. Sukie says:

    Aku rasa..ifa raziah kot.coz dia tu berfesyen mgalahkan mak datin…apa2 pn aku minat dia dlm lakonan..watak apa pun dbagi semua mnjadi.

    0
    0
  76. anyss says:

    hukuman xsetimpal dgn jenayah yg dlakukan…
    xtaula undang kt mesia nih..klu wt undian, xde sape pon yg sokong bnda nih..sume org mrh n geram! bukan 4 0rg jer mgsa dbunuh malah ramai lg…
    bnda ni xleh bkompromi dh… ! jgn bg muka ngn penyangak nih..kne bg hukuman setimpal dgn perbuatan! bru rakyat rspect bdn kehakiman ngr!

    0
    0
  77. mamalin says:

    Salam Abg Nara..n pembaca yg budiman..TOLONG HORMATI SISTEM PERUNDANGAN NEGARA KITA..Jgn tulis klu ANDA tidak tahu apa yg ANDA perdebatkan..Semua manusia geram,marah dgn tiap jenayah dan kekejaman yg dilakukan oleh makhluk yg tidak bertamadun ini tapi di MALAYSIA,undang2 perlukan MOTIF,BUKTI2 n SAKSI2 yg kukuh agar setiap kes2 yg di dakwa berjaya MELANGKAUI KERAGUAN YG MUNASABAH..ini bg memastikan pihak pembelaan gagal sekaligus berjaya mengheret mereka ke muka pengadilan!JGN TERPENGARUH DGN JLN VERITA CSI YG ANDA LIHAT DITV..ITU ADALAH CERETA SAINS FIKSYEN!SEANDAINYA KECANGGIHAN SEPERTI ITU WUJUD DIALAM NYATA,PASTI MUDAH KERJA2 PENYIASATAN DAN PENDAKWAAN PIHAK POLIS DIMALAYSIA MAHUPUN ANTARABANGSA…perlu ANDA FAHAM pertuduhan ini adalah yang pertama dan mereka semua belum lg dibicarakan utk SEK 302 yg memperuntukkan GANTUNG SAMPAI HUKUMAN MATI…sbg cth kes terdahulu mangsa mati di rogol& dibunuh..tertuduh di sabitkn kesalahan utk kes rogol 376 KK iaitu penjara maksima 20 thn & sebatan manakala jenayah bunuh 302 KK tertuduh telah dijatuhkan hukuman gantung..jadi,tiap jenayah yg di lakukan merangkumi tiap satu2 kesalahan dan ia akan dilaksanakan hingga hukuman paling berat iaitu gantung sampai mati..JADI,SETIAP JENAYAH YG DILAKUKAN,ADA SUBSEKYEN YG TERMAKTUB DLM PERUNDANGAN MALAYSIA..DAN MEREKA PERLU MELALUI SETIAP KESALAHAN DR KECIL HINGGA BESAR..JGN MUDAH MEMPERKOTAK-KATIKKAN UNDANG2 MALAYSIA KERANA ANDA RAKYAT MALAYSIA..JIKA ANDA MERASAKAN ADA YG TIDAK RELEVAN,SALAHGUNA KUASA DSBGNYA JGN HANYA TAHU BERCHATTING DGN OMONGAN KOSONG SEMATA2,KEMUKAKAN BUKTI NYATA DAN BUATLAH LAPORAN POLIS DAN TIAP LAPORAN YG ANDA BUAT AKAN DI SIASAT KESAHIHANNYA DAN AKAN DI KEMUKAN KE PIHAK PENDAKWAAN…tidak kira siapapun kita,jika bukti berjaya di perolehi,kita tidak akan terlepas dari UNDANG2..wlupun pihak berkuasa yg melakukannya..BERI RUANG DAN SOKONGAN KEPADA PIHAK BERKUASA DALAM MENJALANKAN TUGAS MEREKA LEBIH2 LAGI DALAM KES BERPROFIL TINGGI INI DAN PALING SULIT KERANA ” BODY IS MISSING “..Tapi saya percaya dan yakin,walaupun ketiadaan mayat,MOTIF,SAKSI DAN BUKTI2 YG ADA MAMPU MENGHERET MEREKA KE TALI GANTUNG..SAMA2 KITA DOAKAN..DAN BERSYUKURLAH KITA HIDUP DAN LAHIR DI BUMI MALAYSIA INI..SBGMANA NEGARA LUAR MENGKAGUMI SISTEM PERUNDANGAN & KEHAKIMAN NEGARA MALAYSIA,KENAPA TIDAK KITA??RENUNG2KAN,HIDUP MALAYSIA..

    0
    0
    • lady nalea says:

      thanks sebab anda dah bagi clarification yang sangat nyata terhadap pengkritik2 & commentators yang menulis untuk ruangan komen ini. sesungguhnya, kita semua perlu sedar bahawa ilmu itu diperlukan sebelum kita bisa menulis jika tidak merujuk kepada mana-mana authority. apabila tertuduh hanya dijatuhkan dengan 7tahun hukuman penjara, di sebaliknya mereka akan menjadi saksi pendakwaraya yang paling kuat pendakwaan terhadap suspek utama. undang2 malaysia sudah tidak mengiktiraf hanya kepada pengakuan tetapi mesti disertakan dengan bukti2 yang kukuh & munasabah. jadi, saya minta rakyat malaysia dan juga pembaca blog ini agar dapat melakukan sedikit rujukan sebelum berbicara. terlajak perahu boleh diundur, terlajak kata buruk padahnya. rakyat yang tahu undang-undang akan mempertahankan haknya daripada dicabuli pihak luar.

      0
      0
  78. LawyerHebat says:

    Law and order is the best. Saya seorang lawyer yang hebat. Mcm ni aje la. Mmg org yg bunuh sosilawati dan org lain tu akan terlepas. Sbb ketua bunuh tu ialah lawyer. Evident dia pun ambik guna tangan je. Tak guna balutan. Byk alasan boleh terlepas. Evidence tak cukup la. Tampering dgn bahan bukti. Kekotoran dlm DNA. DNA tak dapat la. Mesti terlepas punya la. Tapi terlepas dunia tak bermakna terlepas akhirat.

    Tapi mmg sah pun diaorg msk neraka sbb diaorg tu kafir. Tapi sbb diaorg bunuh org, then neraka tu double power dosagenya la.

    0
    0
  79. Wow, this was a really quality post. In theory I’d like to write like this too – taking time and real effort to make a good article… but what can I say… I procrastinate a lot and never seem to get something done.

    0
    0
  80. Good stuff, thanks for posting. I was actually looking for something else and this site came up lol. Oh well, 2 minutes of my life gone! Totally worth it though!

    0
    0
  81. ChopPopia says:

    Salam Nara, I think yang sesuai bawa watak Sosilawati ialah Rosnah Md Noor, pelakon terkenal 80-an. Dia kawan baik Sosilawati, mesti dah tahu gayanya bercakap, berjalan dsb. Jadi, senang nak hayati watak dengan fakta yang betul dan tepat. Wajah Rosnah Md. Noor, kulit yang putih melepak dan bentuk badannya saling tak tumpah macam arwah. Lagi pula, dia ni dah 2 kali dinobatkan Pelakon Pembantu Wanita Terbaik kat FFM 80-an dulu. What do u think Nara? Setuju tak?

    0
    0
  82. I dugg some of you post as I cogitated they were invaluable very helpful

    0
    0
  83. Finally, a difficulty that I am passionate about. I’ve seemed for data of this caliber for the final several hours. Your web site is significantly appreciated.

    0
    0
  84. Hey, simply looking around some blogs, appears a fairly nice platform you’re using. I am at the moment utilizing WordPress for just a few of my sites however looking to change one in all them over to a platform similar to yours as a trial run. Anything in particular you’d recommend about it?

    0
    0
  85. The new mam says:

    The Zune concentrates on being a Portable Media Player. Not a web browser. Not a game machine. Maybe in the future it’ll do even better in those areas, but for now it’s a fantastic way to organize and listen to your music and videos, and is without peer in that regard. The iPod’s strengths are its web browsing and apps. If those sound more compelling, perhaps it is your best choice.

    0
    0
  86. You done a fantastic job of writing this content. I am sure you researched a whole lot and took the time to write this article properly.

    0
    0
  87. Me personally and also my partner have been wondering about this particular topic. But the thruth is usually, you actually cannot rely on details authored in web.

    0
    0
  88. I loved as much as you’ll obtain performed right here. The caricature is tasteful, your authored subject matter stylish. nonetheless, you command get got an nervousness over that you would like be turning in the following. sick undoubtedly come further formerly once more since precisely the similar nearly a lot often inside case you shield this hike.

    0
    0
  89. Is there a purpose of this particular post if you don’t mind me asking?

    0
    0
  90. Craig Ivey says:

    Hey there, I discovered your blog on Yahoo and have enjoyed checking it out. Thanks for the useful and detailed posts. I will be subscribing to your RSS feed.

    0
    0
  91. fence picket says:

    you might have an awesome blog here! would you prefer to make some invite posts on my blog?

    0
    0