Written by AbangNara | March 6th, 2014

Pedas, pedih dan perit sungguh komen yang diberikan oleh Chef Wan di akaun Instagramnya mengenai kontroversi yang sedang melanda Hanez Suraya. Tergelak besar Abang Nara membacanya. Sekali baca memang agak “laser” kata-kata Chef Wan tetapi memang itulah hakikat dan kebenarannya. Respek kepada Chef Wan kerana sering mengeluarkan pendapat yang bernas dan padat.

chef wan komen hanez suraya

Berkongsi gambar “screenshot” suratkhabar Berita Harian, Chef Wan menulis komentar panjang lebar dan berkongsi pengalaman hidupnya mengenai kontroversi Hanez Suraya, Mr. R dan Liyanan Manan ini. Tulis Chef Wan:-

Wow sedeh baca cerita pergolakan Rumah tangga mereka ini. Ramai these days yg bermain api diakhirnya terjerat diri sendiri. Kesian isteri yg menjadi mangsa dgn anak2..bukan sekali buat hal dah banyak kali and i loved the honesty of his wive.

Mana yg suka berfoya foya lagi tu tak usah la berumah Tangga lagi.Jangan hancur kan hati seorang Wanita dan Anak2. Yang si Betina pun gatal dah tahu laki orang masih mau bermain api. Berdolak dalik macam main Drama minggu ini jugak for what?

These is the sad world today where there is no respect for others.. Many times i come across so many of my close friends going to the same shit over and over again. Tambahan anak2 muda sekarang pantang ada duit sikit laki orang pun mereka nak sapu kerana gila nak hidup senang.

I am always a shoulder for them to cry on and share their problems. My advice is always the same. Cerai kan and Move on as no one deserved to live unhappy and worst to be treated mcm sampah and worst physically abused.

I also have noticed that what goes around will come back in this world.Jantan2 yg jahat juga kebanyakan akan nanti bertemu dgn betina2 yg tak senonoh juga. Kawin la 10 kali pun jika perangai kita tu macam musibat juga as i have adviced both my children too in the end will all end up to a unhappy marriage. Yang menjadi Mangsa anak2 la yg have to suffer.

chef wan

Terima kasih kepada Chef Wan kerana mengeluarkan kata-kata yang sangat mantap ini. Apa pun Abang Nara berharap agar kontroversi yang menjadi perhatian satu Malaysia ini dijadikan pengajaran buat kita. Kalau ada yang tengah mengorat laki orang tue, lupakanlah hasrat anda. Kalau anda seorang suami, jagalah anak bini elok-elok. Tak payahlah nak pasang perempuan lain. Bagilah kasih sayang secukupnya kepada keluarga anda. Kredit informasi Instagram Chef Wan.

P.S: Aston Martin V8 Vantage di Geneva

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

205 responses to Si Betina Pun Gatal, Dah Tahu Laki Orang Masih Mahu Bermain Api – Chef Wan

  1. Lolo says:

    Bukan saja gatal, malah sakit jiwa si betina Hanez tu.

    0

    0
    • simpati says:

      hahaha . padan muka hanez suraya . sibuk sangat nak kejar lelaki kaya yang sudah beristeri . kesiankak liyana manan :’) go kak lm :) HS kau tunggu pula masa kau kena nanti . HAHAH sokong CHEF WAN . HOT AND SPICY . HAHAHAH

      0

      0
      • Pengu says:

        kan chef wan.. betina mcm tu ramai kat malaysia ni. meneleh air liur bila tgk laki org yg kaya ada kereta mewah.
        sepatutnya kena buat satu undang2 untuk jenayah rumah tangga ni. si perampas ni tak de beza dgn si peragut malah lebih kejam.
        Dah tiba masanya malaysia perkenalkan undang2 untuk membela mangsa rumahtangga mcm liayana ni.
        sekarang apa tindakan pejabat agama pasal isu ni? sah2 buat maksiat tp boleh berlagak mcm diva malaysia. dan semua org agama senyap.

        0

        0
        • nana says:

          kalau ada aduan dari isteri,pihak ketiga tu boleh didakwa penjara dan bayar denda rasanya.mmg ada akta,sila rujuk mahkamah syariah

          0

          0
        • Anonymous says:

          bayar denda klau setakat 5K-10K takde maknanye.
          denda sepatutnya kena suruh tutup aurat dan masuk mengaji sekolah pondok. atau nak lg ekstrem kena penjara dalam rumah dan tak boleh ada sosial aktiviti.

          0

          0
        • amoi says:

          aku suka perkataan chef wab..MUSIBAT..hahahahhaa..ya..hanez mmg musibat…betina x guna…si R tu plak jantan keparat..

          zaman skrg ramai sangat laaa suke bini org lah suami org lah…adoiii…berlambak kot lelaki n pompuan bujang kat luar tuuuuu…ape kes lah nak kaco umah tangga orang lainnnnn???kalau sebab duit, usaha lah sendiri…jgn lah nak kaya cpt jer…plg penting, pilih yg beragama…boleh bimbing kita..ni pilih lebih kurang mcm setan..mmg jahanam lah rumah tangga…

          0

          0
        • sentap habis says:

          terbaik la tok wan i ni. semua org pikir benda yg sama tapi hanya tok wan i je yg berani tampil cakap benda yang benar.

          0

          0
        • Neelofa says:

          kesian, dapat gelaran betina..haha

          0

          0
        • ahkak puaka says:

          dan apabila chef wan membuka mulut….rasakan ko hanez!
          dasar betina xde maruah….pakai seluar pendek sampai nak nampak tut pon masih berlagak n bajet pompuan suci…please lah!!

          0

          0
        • ija says:

          rasanya dah ada akta pasal ni dlm undang2 syariah.mana2 individu @ pihak yg mengganggu rumahtangga seseorang yg pada asalnya bahagian namun akibat gangguan tersebut,rumahtangga jadi goyah,pihak terbabit boleh dikenakan tindakan saman atau penjara.how long,i’m not sure.pernah keluar pasal isu ni kat Wanita Hari Ini TV3

          0

          0
        • Maria Mersadis says:

          Bercerai tu perit tapi lagi elok la , sekali suami penah curang , setiap kali dia keluar rumah pon hati kita tk tenang !! Sedih tol , bila dh tk da apa2 nnt bru nak ingat anak bini .

          0

          0
        • Aaron Aziz says:

          kasaq betul ayat ko chef wan,
          sesuai la ngn ko..

          0

          0
        • Wawa Zainal says:

          blog nara jadi hot sebab pompuan ni…

          0

          0
        • aku says:

          aku setuju. xsilap ak, ade negara yg buat undang2 curang ni. klo da kawen curang, kena masuk court and penjara. pastu, akan kena buang kerja. muahahaha

          0

          0
        • K.A.A says:

          bila chef wan pon dah bersuara… haha.. saya sokong chef wan..

          0

          0
      • Nana says:

        Mesti senang nk bw watak sherry ppuan jahat dlm citer love u mr arrogant..dh tu watak semula jd dia.pasni blakon watak perampas jela..pastu blh ckp “alhamdulillah..sy xkisah org benci @ xsuka sy sb sy tahu sy dh bw watak perampas tu dgn baik & itu memang sy kot”..hihi hihi~senyum sipu2

        0

        0
      • peah says:

        setuju..hanez suraya ni kena kawin dulu pastu baru dia tau mcm mana asam garam rumahtangga.dah suruh si isteri minta maaf kat dia.pastu si suami org tu on her side pulak..apa perasaan si isteri tu.mintak hanez suraya ni dok kat tempat si isteri..then baru dia tau rasa sakit,perit mcm mana.

        0

        0
      • Aaron Aziz says:

        bila nak habis cerita pasal pompuan ni..
        boring..

        0

        0
      • abuya123 says:

        Mengapa korang semua dok kutuk Hanez Suraya dan Mr R nih? Semua cerita yang korang dapat dari media, mulut2 orang yg ditokok tambah dan cerita dari empunya diri yang entah citer betul entah tidak. Mind your own business ok. Tak sibuk rumah tangga orang, jaga laki sendiri!

        Klu cerita betul pun, tu hal depa. Klu tak betul pun, still hal depa. Cuba fikir logik sket. Takkan hal dalam kain Mr. R nak citer. Kang lagi teruk kena bambu. Ada la benda yang dia sembunyi. Mungkin Mr R perlukan ‘sesuatu’ yang dulu liyana dpt bagi tapi skrg tak dpt. Dan dia dapati Hanez boleh bagi. Dan mana tahu dia pernah minta kawin 2 sedangkan liyana tak kasi.

        Semua benda kita boleh agak. Agak tak semestinya betul. Kemungkinan itu ada tapi tak kira apa jua kemungkinan, ia tak setanding dengan fakta.

        Again, jaga laki korang je. Jangan sibok hal rumahtangga orang. Depa semua dah besar, boleh fikir sendiri

        0

        0
      • Zai_arkitek says:

        kepada yg suka sangat laki org fikir2lah sebelum nak buat keputusan… sebab.. satu hari nanti tak mustahil anda pun akan menerima nasib yg sama.. ingat Allah tu ada, Dia juga maha mendengar dan maha melihat setiap geri yg kita lakukan.. Dia juga maha adil… jgn kita lupa bahawa doa orang yg teraniaya.. doanya sangat termakbul.. bila sampai masanya.. baru kita tahu.. macam mana perasaan isteri dan anak2 yg di tinggalkan..oleh suaminya.. kepada haniss suraya.. fikirkan perasaan perempuan(isteri mr.R) dan anak2 yg masih kecik bila kasihnya dirampas.. cuba letakkan diri anda di tempat mereka.. macam mana perasaan bila suami dirampas oleh perempuan lain.. fikir..fikir. jgn jadi bodoh dan jgn mudah ikut perasaan dan juga kata iblis.. kerana mereka memang seronok bila sesuatu berlaku..suatu hari nanti kita juga yg menyesal.. ramai lagi lelaki2 yg ada diluar sana cari lah yg betul2.. cari lah yg boleh membimbing anda, dan boleh menjadi imam dlm keluarga.. itu resepi bahagia.. sayang.. kalau ikutkan nafsu.. bodohlah anda kerana hidup kita bukannya nasib tapi pilihan.. ingatlah apa yg berlaku itu adalah pilihan kita sendiri bukanya nasib… bila dah jadi itulah pilihan yg anda buat.. esok2 jgn salahkan org lain kerana itulah pilihan yg telah anda buat semasa hidup…. utk hidup yg berkat jgn lupa solat 5 waktu… barulah kebaikan datang kepada anda….semoga Allah memberi hidayah.. kepada aniss suraya..

        0

        0
    • pen says:

      wahahahahahhahaha…aku mmg gelak bsr…pdn muka ko hanez gedikss…
      skli chef wan wat kua ayt dia…hambeeekkkk ko…pas ni ko gaduh la ngn chef wan lak..ko kan suka wat kontroversi…ngokngek pnya pmpuan…mmg ptt pn ko kena maki kt sume org…ko gatal g lyn jantan romeo 2 wat pe??bodohhhhh

      0

      0
    • along says:

      MUSIBAT dgn LAHANAT.. sesuaiiiiiii sangattttttt

      0

      0
    • along says:

      pasni kuar berita hanez nk saman chef wan pula.. saman lahhhh, chef wan lagi kayooo dari ko, dia tak heran punya.. Org lain blh la ko pijak2, chef wan jgn ko buat main..

      P/S : soalan matematik nara, aku kira pakai sempua nih. haishhh

      0

      0
    • anti hipokrit says:

      aku bukannya nak menyokong chef wan atau menyokong hanez suraya ni…. tapi org kata bila nak bercakap tu, ukurlah baju di badan sendiri…..

      not necessarily you are public figure u can say anything about people. we never know what’s the real issues happening in their family and in the relationship…

      if the other party said the same thing to rumah tangga chef wan dan anak dia yang kahwin sebulan terus bercerai — korang rasa apa yang dia akan react dan rasa….

      yess….. u just need to respect people and kita yg kat luar ni x payahlah nak jadi hakim x bertauliah…let the process decide and we just hope and pray for the best….

      most of the time, bila ada masalah keluarga, org lelaki yg akan dilihat jahat dan isteri akan dilihat baik — kalau x tahu cerita dalam kelambu org, kadang2 yang perempuan pun sama jugak musibatnya…

      0

      0
      • intan says:

        Eh! cam betina lahanat atau pun jantan musibat punya post je, ha ha ha

        0

        0
      • od says:

        yess sebab dia public figure and he has been in the industry for so long. Tok Wan ni sah-sah tahu apa akibat setiap statement yg dia cakap. setakat kene kutuk, orang cakap pasal anak dia ke apa dia dah pernah kene. bagus ada orang laser macam ni, berlembut pun karang kene pijak je.

        betulll kite tak tahu mungkin masaalah dalam kelambu suami isteri ni. si jantan pun duk sibuk berholiday tu yang takde masa nak uruskan hal cerai Pn Yana. Rasanya dah lama isteri dia sabar duk dengar statement sombong Hanez kat tv. sabar yang mencabar siapa sebenarnya?

        0

        0
      • Madam A says:

        Ooohhh … shhittt statement la anti hipokrit … x standardize betol apa yg ko ckp tu !!!

        0

        0
    • OLGA says:

      HANEZ NI BERLAKON CITER APE ?LOVE U MR ARUMUGAM KE??BTOL X I TULIS NI MAAF LA I TGOK DRAMA2 PPRT LAKONAN POMPUAN SUNDAL NI

      0

      0
    • OLGA says:

      KALAU JUMPA DIORANG NI HARUSLAH LUDAH BERJEMAAH BERAMAI RAMAI UOLSSSSSSSSSSS

      0

      0
    • noor asfarina abdullah says:

      jgn slhkan satu pihak,sometimes lelaki br nak kaya mulalah pasang perangkap,rasa kaya,yg menjadi mangsa tetap yg bergelar isteri,@ wanita,love is not only blind…. but blink-blink ..like star lelaki itukan egoise,hem ,, kpd Liyana Manan tabah hadapi kehidupan ini ..biarkan suami mu,pergi,peduli dng dia,jiwa dia kacau ,tengah syiok,,

      0

      0
    • Geli Pondan Lagak Diva says:

      Alamakkkk..si tua gedik2 lak nak bersuara!!! Ko angin nape???! Sakit hati ke tak de pompuan pn yg sudi goda ko duda monapause???! Diam2 sudah..tak yah cari publisiti murahan lak..ko jdi duta makanan2 ko yg tak berape sedap tu sudahhhh…PUIIIIIIIII!!

      0

      0
  2. hoho says:

    hoho..haha..huhu

    0

    0
    • Dela Rosse says:

      sgt kena komen tue ngn hanez..b4 nie minat sgt ngn die n slalu follow ac ig nk tgk latest gmbr2 die.tapi bile dh jd cmni rasa menyamph n yg laki tue pn sma gatal n b***oh..at least hrgai isteri slagi ade. shame on u la hanez..

      0

      0
      • zaia says:

        Jom kita berkongsi rasa menyampah!huhuhu
        Ada jgk artis lain lebih kurang mcm kes hanez ni tapi masih sedar diri,tau silap tau dah terbuat hal dengan suami orang so paling teruk pun tak mengaku dan keluarkan statement cover diri.
        Hanez ni yg buat org menyampah gile,dia lak lebih2 sangat,mcm nak cabar si isteri,cakap macam bagus sangat sedangkan kau yang buat hal,lepas tu siap nak ‘tembak’ balik dan suruh isteri bf pulak minta maaf,macam dia pulak mangsa teraniaya?
        Sendiri tahu kesilapan dan kejalangan diri sendiri tapi dia pulak yang lebih2 nak keluar taring dari memula sampai sekarang.
        Kau yang buruk menggurutu tu sedarlah,kau yang dah buat hal dulu dan buat onar, kau yang meneguk di air yang keruh so baik ko turunkan sikit hidung ko yang mancung palsu tu. Kau dongak tinggi sangat pun tak padan dengan diri kau tu. Muka tak ori(still takcantik mana),otak bongok,perangai teruk,hati busuk,maruah jalang,bercinta pun dgn lelaki ‘bukan pilihan’ dan kategori tak guna,kau tak layak nak mendongak2 key rendah sangat level kau nie…apa je yang bagus kat kau nie..so taring kau tunjuk tu orang pandang rendah je sebab level paling bawah so jangan nak tunjuk bagus sangat disaat kau sendiri yang salah.

        0

        0
        • Anonymous says:

          lihat dato ctk I dengar ramai org cakap ctk di timpa bala keneap dtk kkk kemalangan dat day di nz karma came back to them

          0

          0
  3. NADRAH says:

    WOW! Terbaik.

    0

    0
  4. Ben Whishaw says:

    Power Chef Wan power!

    0

    0
  5. awek comel says:

    ok, sokong 100%

    0

    0
  6. yanz says:

    lelaki yg baik untuk pompuan yg baik….lelaki jahat utk pompuian yg jahat..

    renung2kan…

    0

    0
  7. Nia says:

    watak jahat dia dlm drama2, sama jer dengan karektor sebenar dia…

    0

    0
  8. rara says:

    Padan muka kau betine xsedar diri!! Org xbodoh la nk menilai semua ni..kecuali peguam2 kau yg bodoh tu..teringin nk mkn duit haram ke? bela org yg bersalah?

    0

    0
  9. Det says:

    Sgt suka dgn ni statement…

    0

    0
  10. Fakta Perkahwinan says:

    Kepada kaum lelaki….Dont stay in a marriage if you want to act single….. !!!!!

    0

    0
  11. hanes langsuir says:

    PADAN MUKE HANEZ !!! GILAA BANGANG ABADI !

    0

    0
  12. Benci Perampas says:

    Betina ngan jantan sama jer 2×5…mcm ni punya jantan n betina bersepah …bagus bila chef wan komen mcm ni …aku sokong

    0

    0
  13. cempaka says:

    bagus jd cam che ta.ambik laki bujang.patut la dia x nak ambik laki org ..bagus che ta.xda pun nak sakitkan atie pompuan lain kan.

    0

    0
    • nana says:

      pompuan makan ati dgn che ta sbb jeles wedding dia sgt vasssss gitew. hihihihihi. tp x kisahlah kan, asal bukan laki org. this HS cheap slut deserve a dumbass guy.

      0

      0
  14. sitikus says:

    hanez suraya.. ini bukan drama. this is real life. so wake up lady.

    0

    0
  15. Anonymous says:

    NO WONDER LAH WATAK JAHAT MENJADI… HS NI XDE PRASAAN KE BILE ARTIS SUME TURUT PERLI2 DYE?

    0

    0
  16. princessAs says:

    Mr R yg patut dipersalahkan terlebih dulu… pasni abislah karier si HS…kecian…

    0

    0
    • peeeiiii says:

      kan dah bini mintak cerai lama…xcerai2 pun nak simpan…pastu cari jugak pompuan lain utk penyedap

      0

      0
      • cincinperak says:

        dia tanak ceraikan isteri dia sbb tanak isteri dia tuntut harta sepencarian, kena bagi 2.. pastu byk lagi yg isteri dia akan tuntut. sikit la harta dia tinggal.. kang HS tinggalkan dia pulak. tak dpt berfoya foya ngan HS hahaha. bangang punya laki. 100% dayus. . Masa hidup ssh, isteri bersama..dah kaya raya..isteri kene sepak.

        0

        0
        • Boikothanesgile says:

          Betul ckp cincinperak… Lelaki tu takut.. So skrg.. Jgn nk tangguh2 kn lagi… Hal ko 1msia dah tau….

          0

          0
        • Anonymous says:

          cuma nak komen isu harta sepencarian. based on pengalaman kakak saya sendiri. peguam kakak kata, dalam menuntut harta sepencarian, harta bukan dibahagi dua sama rata. secara kasarnya memang dibahagi dua tapi secara tepatnya hakim hanya akan memberi 1/3 daripada jumlah keseluruhan harta bekas suami kepada bekas isteri. kalu jumlah harta suami 120K, maka isteri bukan dapat 60K, tapi cuma dapat 40K. lepas tu, tuntutan2 lain selain harta sepencarian, hakim akan tapis sebaik2nya. yang mana tak perlu/ x patut, hakim x kan luluskan.

          9 – 8 = 1

          0

          0
        • Anonymous says:

          masalah hakim syariah kat malaysia ni lelaki. hakim pala hotak. mmg la lelaki yg menang. dalam kes pembahagian harta mmg tak pernah adil. pasal tu la aku x suka faraid. perempuan selalu rugi dan kena tindas.

          0

          0
  17. Zubaidah says:

    Hanez, buat saya sekira awak amat menyintai Mr. R sangat….my point of view.. u should ask him to settle his problem with his wife first, at least orang di luar sana tidak menyalahkan awak. Once dia dah menjadi duda..you can do as what like
    Saya hairan orang lawak macam awak..kenapa pilih duda….the choice is in your hand

    0

    0
    • apple says:

      gud advice but u think relevant for this bitch?
      bcos what she wanted is money…beg2 LV, prada, hermes, channel, bla..bla..bla big house, big car, shopping paviliion bukan masjid jamek, fly business class, hotel 5-6 star, travel nu sana, london paris new york, itali bla…bla..bla..

      i knwq it becos im dying for this but i work hard for that, if dapat guy yang can afford dis, im so glad thanks to God, but setakat laki orang datang sorryy….my dignity is the most precious one!

      0

      0
      • haiks says:

        Sorry apple if i misjudged u.. but the way ayat u.. u not act like one.

        0

        0
      • Aida233 says:

        You’re “dying” for branded handbags, big cars big house etc? Kalau tak dapat big car big house u akan mati ke?

        Live life in moderation. Kesederhanaan. Kalau hidup terlalu living lavish, nanti kita tak boleh appreciate benda2 biasa dalam hidup.

        Anyways, it’s okay to dream big. Work in a MNC and you’ll get to fly Business Class. Go to premium outlets and you’ll get to buy branded handbags. If you can afford all the above, surely you can afford to rent a big house too!

        0

        0
      • orange is yellow says:

        urghhh..that bimbo dont deserve those 1st class cos she acting n belong to LOW Class, hence Classless…whatever! pfftttt!

        0

        0
    • Anonymous says:

      bukanlah. hs bukan cinta kat mr. r tu, cinta kat harta dia je.

      0

      0
    • Anonymous says:

      Hahaha…lawa ke????? Muka flat cm lempeng je. Harapkn kulit putih boleh la. Sblum ni x knalpn HS ni sape…Bila kluar kes ni br tau siapa HS!!!

      0

      0
  18. love chefwan! says:

    love chef wan forever!!!!!! agreeeee chef!

    0

    0
  19. yanok says:

    hahhaha, padan muko ko Hanez oiiiiii, Chef Wan da mula bersuara!! aku tgk jantan tu xhensem mana pon, muka mmg da mcm playboy aku tgk, sbb die kaya, si hanez pilih la dia……

    0

    0
  20. perempuan says:

    Chef Wan terbaekkkkkk!!! elok2 blh setel sesame dieorg da btukar satu malaysia tau.. semoga liyana manan bersabar dan fight for her rights!

    0

    0
  21. cik melly says:

    well said, chef wan!

    0

    0
  22. Anonymous says:

    sokong 100% kata2 chef wan…siap la ko hanez suraya…xde 1 org pn yg sokong ko…walaupun kekasih ko bdiri teguh d belakang…mmihak dan mbela ko…masyarakat tetap akan simpati terhadap liyana manan n anak2nya…..wat la sidang media bagai…pnjelasan itu ini…tp dalam fikiran masyarakat ko tetap perampas suami org….

    0

    0
  23. anti Slut like u..Hanez Suraya says:

    OH YES!!! i love yr comment Chef Wan!! Hanez Suraya is a such a BIG TIME SLUT and deserved to be condemnd!! skrg ni sepatutnya masa utk Hanez tarik diri, dan menyesali perbuatannya yg membuat maksiat dengan lelaki yg takde hubungan perkahwinan dgnnya..ambil gambar sambil punggung disandarkan betul2 pada kemaluan si lelaki, apa tu???? si jantan pulak letak tangan tangan betul2 sebelah dengan kemaluan si wanita..apa tu???? betina dan jantan gatal aje yg buat mcm tu..harapnya korang malu pada Allah..tak payah nak malu sgt bila org marah, bila isteri jantan tu Liyana Manan tegur di akhbar..kamu malu pada masyarakat lebih dari malu pada Tuhan???? kebodohan apakah ini???????? U’RE SUCH A STUPID SLUT!!

    0

    0
  24. segalanya says:

    Kenal baru beberapa bulan,di agungkan..isteri yg kenal 8 tahun,ibu kpd 2 anak diketepikan begitu saja.. macam mana?

    0

    0
  25. Jantan Dayus…Betina Gatal…sesuweeiiii laaa….

    0

    0
  26. anti Slut like u..Hanez Suraya says:

    OH YES!!! i love yr comment Chef Wan!! Hanez Suraya is a such a BIG TIME SLUT and deserved to be condemnd!! skrg ni sepatutnya masa utk Hanez tarik diri, dan menyesali perbuatannya yg membuat maksiat dengan lelaki yg takde hubungan perkahwinan dgnnya..ambil gambar sambil punggung disandarkan betul2 pada kemaluan si lelaki, apa tu???? si jantan pulak letak tangan tangan betul2 sebelah dengan kemaluan si wanita..apa tu???? betina dan jantan gatal aje yg buat mcm tu..harapnya korang malu pada Allah..tak payah nak malu sgt bila org marah, bila isteri jantan tu Liyana Manan tegur di akhbar..kamu malu pada masyarakat lebih dari malu pada Tuhan???? kebodohan apakah ini???????? U’RE SUCH A STUPID SLUT!! PERIOD.

    0

    0
  27. ikan buntal says:

    Cik hanez soraya y gatal p*** n jantan mcm indon sesat 2 mmg patut kna sound mcm ni.tp diorg sdar ke?lani tiap kali aku tgok laki aku msti tringat cite btina ni.harap sgt xde btina mcm ni kcau hiduo ktorg.

    0

    0
  28. hermosa says:

    Thumbs up Chef Wan!!! Si HS ni teringin nak menang ABPBH tahun ni kot! Nak caras Erra Fazira punya story……………. #aptb

    0

    0
  29. chep yam says:

    Kite x tahu kedudukan sbnr.btl ke bini die baik entah2 sblm ni rmps laki org juge.kite x tahu kan.so jgnla menghukum org lain sesedp rase.yg c tue tu tulis dh mcm hilang akal pulak.sdrlah awk tu dh tue.tulisan anda menunjukkan anda bkn org yg berakhlak mulia juge.ak rse semua yg lemprkan kate2 penghinaan tu pon 2×5 jugak same syaitan..

    0

    0
    • Kepohci says:

      Oi Chep Yam! Ko si bimbo Hanez Suraya kan? xpn mak pak HS xpn adik ko yg ikut ko g Bangkok buat maksiat tu… Bimbo!!

      0

      0
    • aku adalah aku says:

      oi chep yam..
      lg bgus ada org mcm chef wan ni..plg2 dia buka mata org yg dia x hipokrit…
      org mcm hamez tu mmg layak d layan mcm sampah, xde fungsi…dh jd manusia haram dh dia tu..ada menyakitkn, xde didoakan..
      phhhuuii laa weh lau nk blagak suci..
      suci lg ke? ooppsss….

      0

      0
  30. Ikhlas says:

    Dengor tu pandangan org yg bpengalaman….rsa nk like bnyk2 kli komen tok chef….

    0

    0
  31. anil says:

    tabik !!!! chef wan…..tapi… jatuh cinta, dicintai,mencintai,nak kawin duda ke,nak kawin laki org(bermadu) tak salah cuma tunggu dan bersabarlah sikit…bagitau kat liyana you nak kawin lagi, lagipun liyana tak kisah pun you nak kawin hs…yg jadi tergempar sbb hs keluar cerita kat media,upload gambar lagi itulah punca sebenar org tau kisah ini….cuba selesai perkara ni belakang tabir…macam dato siti biarlah rahsia…bila dah sampai masa…. jodoh takkan kemana ….

    0

    0
  32. joyah says:

    dlm video jantan bo*oh tu kate kenal 20/12/2013 kan?
    aku pegi tengok instagram hanez gambar die ngn jantan tu dah 42 weeks..so bermakna dah lebih 10 bulan..gambar die berdiri celah kangkang tu pun jantan yg same!!!. mase becuti kat pulau perhentian…kenal 3 bulan ye?
    bodoh punye betina!! sudah2 la drama kau tuh…plastik gila! xnak mengaku…ingat semua org mlysia ni buta ke tak boleh nak siasat….
    last, biatch is always a biatch!!
    jantan sial, hidup kau mmg layak utk dpt pasangan biatch mcm tu…
    bye!

    0

    0
  33. ci to the pap says:

    *angkat spandok* tanda setuju kat chef wan!

    0

    0
  34. tak tau says:

    mantop skali chef wan… terkena atas batang hidung sndiri bru diorang nak sedar….

    0

    0
  35. antibetinakulitmenggerutuautawhite says:

    Respect la Chef Wan ni! i like this kind of statement..pure and tak fake! hapuskan betina muka kerutu ni!

    0

    0
  36. dewimalam says:

    Bravo Chef Wan!!!!

    0

    0
  37. taih gigi says:

    terbaiklah chef wan……………………..

    0

    0
  38. auntie JLo says:

    kalau dah nama artis sengkek macam Hamis Surayap nih,ada DUIT,abang SAYANG…. dasar artis gatal…keje nak mruntuhkan rumahtangga orang….yang jantan muka sendu mcm tu pun ko nak jugakkkk….part JANTAN tu,klu dah gatal sgt nak kahwin muda pun jgn la mhancurkan hati isteri….jgn ko ckp rtgga memang dah retak jadi alasan untuk mbuka kilang baru….dasar jantan tak kenang budi….jantan keparat

    0

    0
  39. Anti Perampas says:

    Sokong Chef Wan 100%.

    0

    0
  40. mira says:

    aku rasa mmg HS ni nak tak nak mau jugak Mr R ni..sebab dah tot..tot..sudah peluk2 bagai..pegang sana sini..adui..malangnya menjadi HS ni

    0

    0
  41. lks says:

    cmon chef wan xkan desperate nak mnang abph smpai nak publisiti camni…..lpasni ape lgi statement die….

    0

    0
  42. huh says:

    macam nak baling najis je ke muka jantan gatal miang tu ishhhhh!!!!!!!…astagfiruallahal’azim…

    0

    0
  43. TenKOROK says:

    sowang gatal telur, sowang lagi gatal bijik, meh sini pepek hanez biarku rodok2 sampai melecet, biar rasakan dirodok negro

    0

    0
  44. mak lampir says:

    mak sokong chef wan… selalu komen bernas dan tegas.

    mak nak pasang badan pakai singkat2 ketat2 g rampas mr R dari HS..
    klo die boleh berpaling ke betina lain kenapa bukan kat mak kan?????
    baru padan muka ko HS..

    0

    0
  45. na says:

    patut la X BF hanez dlu nyanyi kalau aku kaya… ;-)

    0

    0
  46. Bedah says:

    I loike!!! Menusuk ke kalbu!
    Hanez, ko ingat rakyat Msia ni sume bimbo mcm uols ke? owwhhhh phuwlezzzz

    0

    0
  47. aku bukan jalang says:

    Syabas chef wan. Pasni betina musibat puki gatal ni suruh chef wan pulak mntak maaf, ko ganyang jer mulut atas bawah dia. Dah merampas tur duduk jer la diam2. Ini bukan kes pertama artis betina caras laki orang tapi yang sorang ni memang nampak bongok. Dah maen dgn laki orang pastu suruh bini orang tu pulak mntk maaf kat dia. Bila kawen, ada anak perempuan, bila anak kau besar, ada lelaki berzina dgn anak kau, make sure kau pulak yang mintak maaf kt jantan tu tau.. Janji tau. Baru adil

    0

    0
  48. kebabom says:

    choichoichoi! hakak mmg la suke kalau si Hamis Churaya ni kne bom sbijik. Bia tahu pangkat seorang perempuan sbg isteri ni tersangatlah tinggi untuk hengko pijak noks. dulu elok je hengko tu ngan Awi Rafael yg sesame bujang ngan hengko. pas putus, jantan org yg ko kebas kan. yg c jantan R tu pulok gatal bebenor batang keladi hengko tu nak getik2 ngan keladi muda yg copycat fazura tu. nk yg kulit mlepak ngan cantik aje. dah tak ado nk memikir ank bini yg sah tu. sesedap bcuti sne sni persis2 hengko tu laki bini ye dak. yekyek la hakak tgk dik. very the muak la tgk pic bcuti tu. aiyyoo, tak sweet pun la. mak bapak ko pun ntah2 malu ngan pangai ko ni Hamis Churaya. kalau dorg sokong tindak tanduk setan ko tu, hakak tak tahu la nk kate ape kan. dah besar, pikir elok2. jgn asyik nk beraura white sgt. ops! *tiba2 lak* hehe..

    0

    0
  49. Wani says:

    i rasa Mr.R ni mesti xbape nak pandai if he choose Hanez Suraya bcoz, semua kronologi since beginning Hanez yang carik pasal dgn ex-wife Mr.R ni, kacau personal life org. Sampai gambar anak org pon nak post kat your instagram, then ckp Mr.R duda before the case is over… Kan BODOH, if saman babe, orang amik kenyataan you jea, you yang kena bayar his wife… betul kan???

    0

    0
  50. lancu says:

    Well said!!! respect chef wan 100%!!! emang dasar betina gatal & jantan dayus x sedor diri…hah ni makan dia!!
    Chep yam ni msti betina HS tu @ si R blady fool tu kan…hei chef wan tua2 berisi, cerdik ok, very educated, bkn mcm korang & lawyer2 tu semua damn stupid!!!

    0

    0
  51. naruto says:

    Sat2 g si betina jalang ni soh chef wan plak mintak maaf secare terbuke!hahahaahaha
    once a bitch, always be a bitch!~lalalalalalal

    0

    0
  52. najwa says:

    Lepas ni Hanez buat PC lagi.. suruh Chef Wan mintak maaf pulak
    Sudah la Hanez bimbo.. ko mmg dasar betina gatal

    0

    0
  53. Anonymous says:

    lawyer pon sama bodoh sanggup amik kes yg sah2 xbleh menang.kata peguam syarie tp x pakai tudung.dia pon pompuan xkan xleh rasa apa yg kak liyana rasa..yg penting dpt duit client . nak fight kt court pon xkan menang punya!!

    0

    0
  54. laila haris says:

    lawyer pon sama bodoh sanggup amik kes yg sah2 xbleh menang.kata peguam syarie tp x pakai tudung.dia pon pompuan xkan xleh rasa apa yg kak liyana rasa..yg penting dpt duit client . nak fight kt court pon xkan menang punya!!

    0

    0
  55. KEKASIH FAHRIN AHMAD says:

    I SOKONG CHEF WAN .. TAPI KALAU DALAM KES NI HANEZNGOK NI YANG MENANG MEMANG BANGANG LA UNDANG2….

    0

    0
  56. Mastura says:

    ni makannye…..
    http://jinulin.blogspot.com/

    0

    0
  57. BUKAN HANEZ says:

    AKHIRNYA AKU KOMEN JUGAK. BEST BACA KORG SEMUA. SGT BERNAS. DAN AKU TAK SEBELAH KAN SAPE2. TO HANEZ KALAU DARI AWAL KO TAK CAKAP PAPE PASAL DUDA OR YG SEWAKTU DENGANNYA ORG TAKKAN PANDANG KO SEHINA INI. KALAU LAH KAU DIAM JE DULU BILA ORG TANYA KO APA STATUS BAKAL SUAMI KO XDE JADI CAMNI BEB. BIAR LAH ORG TAHU DIA LAKI ORG TP KO DIAMKAN SAJA AT LEAST NMPK LAH KO HORMAT SIKIT MASALAH RUMAH TANGGA MR R TUH. INI SEKEJAP DUDA SEKEJAP LAKI ORG. TERLAJAK KATA HANEZ OI. AKU SIMPATI DGN KO. AKU PUN POMPUAN WEH. AKU PENAH ALAMI MENDA NI. SAMPAI CHEF WAN PUN KOMEN. ISH3

    aku harap korg setel cepat2. to liyana sabar eh. kepada semua mari kita doakan yg kita tak jadi seperti ini. minta dijauhkan.

    0

    0
  58. sapu bersih says:

    elok la tu. pasni Hanez saman Liyana. lawan kat court, Liyana counter saman, menang pulak. “bakal suami” tolong bayarkan saman.

    Liyana tuntut harta sepencarian dan nafkah secukup2nya pasal rasanya lepas ni xdanya nak dibagi dah nafkah anak tu. Kira siap2 sampai anak tu cukup umur ke. tinggalkan ferrari tu je kat laki dia…

    baru la kita tgk benar2 tahan ke idak cintan dia tuu….

    0

    0
  59. Julia says:

    Garu hanez punye tuuttttttttt ngan kulit durian.. Confirm hilang gatal.

    0

    0
  60. Anonymous says:

    Lepas ni if ada cite lakonan betina ni, taknak tgk. Tlg jgn amik betina ni berlakon!!!!! Biar jantan tu tanggung semua expenses betina ni.

    0

    0
  61. sue says:

    Hooohoo!! When Chef Wan speaks, everyone listens. Walaupun ada org anggap ayat2 Chef laser, pedas tapi, are they wrong?! Nooo!!! Far from it! Tepat & padat! The truth hurts. So face it! I agree on the level of respect that many of us lack nowadays mcm Chef Wan pointed out. Thank you for speaking up, Chef. Kalau tak crystal clear lagi, x tau ler.

    0

    0
  62. Anonymous says:

    bagus chef wan…sy sokong…haaa..pas ni ad retis lain lagi x y berani bersuara..tok ti ap mcm berani bersuara x?????????padan muka ko betina sundal…

    0

    0
  63. Beras Nasional says:

    Dan… pemenang anugerah Bintang Paling Dibenci tahun ini adalah…..

    HANEZ SURAYA!!

    *tepuk tangan*

    0

    0
  64. Anonymous says:

    caya la chef wan…aku suka beno klau chef wan ni komen…dia kalau komen memg x ad selindung punya..dia berani…biasanya ap y dia komen memg bernas…

    0

    0
  65. Anonymous says:

    Good word Chef Wan. I like

    HS is desperate.

    Dah 29 takut jadi andartu…lagi pun nak tunjok Awie yang dia dapat businessman
    Hasil bini dia.

    HS and Mr R ingat pakai lawyer dia pehak benar lag…..you both ate badtard macam
    CW ckap Musibat…its true

    0

    0
  66. Anonymous says:

    wat pengajaran juga pd retis pompuan y lain tu…jgn suka kebas laki org…kalau kebas laki org pn smpi bila2 ttp akn d panggil PERAMPAS wlpn dgn bekas isteri laki tu dh baik sekali pn..org ttp akn memandang serong..kalau nk cari duda pn biar dia org tu btl2 duda…

    0

    0
  67. Anonymous says:

    nama2 perampas y x akn hilang dlm ingatan…wahida…fasha..faezah..tok ti..memey..zareema..kinot n ad lagi x sy lupa…

    0

    0
  68. tukangkomen says:

    HS nie bukan nya tak cantik. dia antara selebriti yg top top meletop. cantik bukan main lagi. yang tergila sangat kat Mr.R tu dah kenapa ? bukan hensem pun. isteri sendiri tak dijaga dengan baik. lagi ada hati nk kawin lain ?? berbelit-belit cerita HS nie. kjap A kjap B esok2 Z terus. yg pntg, lelaki baik untk wanita yg baik. dan LELAKI JAHAT UNTUK WANITA JAHAT :) tu je sebenarnye nak ditunjukkan dr kisah HS nie.

    0

    0
  69. Hidung Operate says:

    Gigih betul hanez padam setiap komen negatif kan ig dia… yelah, dah kurang aktiviti lakonan kan..so byk masa utk padamkan semua kata2 makian kat ig… tp.. wlu berpuluh kali ko padam pun hanez… ia tak mampu padamkan paparan sikap sebenar ko yg dah bersepah2 kat blog2… x mampu nak padam ingatan perangai ko dlm kepala2 orang ramai..dan yg paling ko tak mampu… nak padamkan dosa ko … mgkin ye..ko x salah… tp dr segi gambar…dan bukti… kebenaran tidak dipihak ko.. aku cuma harap… tuhan tu tunjuk kebenaran sebenar… x baik aniaya org..memutarbelit kebenaran… Allah ada Hanez oiiii

    0

    0
    • mia says:

      mesti dia dah berangan boleh jadi lady at leisure. shopping2 kat london paris holiday memanjang. posing2 post kat ig hahaha.. gigih la kau memadamkan post kat ig tu..

      0

      0
  70. Bekas Peminat Hanez Suraya says:

    Salam, saya sebelum ini adalah peminat Hanez Suraya tapi setelah apa yg sy dengar dr kedua2 belah pihak saya mmg menyesal kerana pernah meminati Hanez Suraya. Tak sangka buruk betul perangai awak nie. Sblm ni dlm statement ckp duda. Thn kalo btul dia suami org akan berundur diri. N now u nk Liyana Manan tu minta maaf dgn u. HallooO org x bodoh la kalo wat press conference pn ko dtg ngn laki org tu. Nmpk sgt kemaruk duit.
    Ntah2 peguam tu pn jantan tu yang bayarkan. Meluat plak tgk. Apa nak jadi zaman skrg ni., ade duit je sume boleh n maruah pun sng2 tergadai. Memalukan sungguh.

    Yang jantan lak sedar la sikit ko dlu pernah susah same2 dgn dia n skrg bila dh pakai ferrari n ade duit skit senang2 je nk tendang bini. Bro cermin skit muka lu n fikir la agak2 kalo lu xde duit Dia tu nk ke kt lu bro. Pas dh senang cam tu je lu buang bini lu yg pernah susah n senang dengan lu dulu. Hurmmmm sedih n memalukan igt Allah s.w.t tu tgh menguji kita n senang2 je DIA nak tarik blk pe yg ko ade.
    Sedar la bro…. Gua pun lelaki gak tp apa yang lu dh wat dkt bini lu mmg kejam.

    Sorry to say la Hanez Suraya jgn berlagak n wat2 xbersalah. Agak2 la kalo mamat tu xde duit u nk ke? Dasar mata duitan laki org pn jadi ea. N igt kalo skrg dia boleh wat bini dia cam sampah dkt u nnti pn dia leh wat lg teruk. We will see. Tuhan itu Maha Kaya & Maha Adil. Kt tgk nanti. N satu lagi Dato Chef Wan apa yang anda katakan mmg betul saya setuju 100%. xsedar diri betina cm ni. Malu la . SAYA SANGAT2 MENYESAL KERANA PERNAH MEMINATI HANEZ SURAYA AND LEPAS NI JGN NAK SAMAN DATO CHEF WAN PULAK SEBAB STATEMENT DIA MEMANG BETUL. UNTUK MAKLUMAN SEMUA KALAU ADA CERITA YANG MELIBATKAN PELAKON YANG BERNAMA HANEZ SURAYA SAYA AKAN BOIKOT DAN TAKKAN TENGOK LANGSUNG .

    Dengan Tulus Ikhlas,
    Bekas Peminat Hanez Suraya.

    0

    0
    • Anonymous says:

      Terbaik bebbbbb! Minah nie mmg tk sedar diri langsung. Bajet gila, mentang2 dia cantik dia igt dia boleh dapat segalanya? Sorry to say la, skrg time kau tgh cantik mmg si Romie dayus tu nak kt kau. Cuba kau dh tua berkedut nnt silap haribulan kau pulak kena balik mcm yg kau buat kt Liyana tu. Tak tahu malu. Dh rampas laki org tu kau boleh pulak nk suruh org tu mintak maaf kt kau. Kau ingat kau siapa? Diva?! Rupa kau tu pun belum tentu lg kekal lama. Allah nak tarik bila2 masa pun boleh. Buat2 la bertaubat. Konon nk pertahan maruah, tp time kau pergi bercuti kt Bangkok dgn laki org tu siap berpeluk bagai tu padahal belum ade ikatan yg sah lg mana pulak maruah kau time tu? STUPID…………

      0

      0
  71. Soimah says:

    Ku benci betul minah ni berlakon tak seberapa hampeh..kontroversi je lebih
    macam tak ada maruah langsung zero
    ambik ko..kan dah kena dgn chef wan ..luv u chef wan :) kini dan selamanya

    0

    0
  72. Miss Troll says:

    Mesti leww nak carik yang adeww ferrari, sebab nak compete ngn Fazura. Esp skrg fazura ada bf omputih. Hurmmmmm!!

    0

    0
  73. malisa says:

    haha si jalang hanes sudah private ig dia la…. x sanggup la tu..dlm bilik menangis ..panggil romen utk diromenkan .. kaki mabuk patutla cakap x konsisten..paling kesian lawyer dok sebelah romen alahai sebab duit n tumpang glamer..ada ke org nak amik servis ko eh robiah

    0

    0
  74. O_o says:

    dalam setiap masalah rumahtangga selalu yg di salahkn adalah perempuan… tak kisah la si isteri atau si perampas.. kalau daa dasar perampas tu memang tak tau laa nak cakap ape.. sbb prmpn ni ade 9 nafsu.. masalahnye.. lelaki yg ada 1 nafsu 9 akal ni kenapa ehh tak boleh nak befikir dgn baik.. kalau berharta sket sibuk laa nak menggatal sama dgn betina2 mcm tu.. kalau isteri kurang sket sbk laa nak cari yg lain.. LELAKI jenis mcm ni memang patut hidup nye terlungkup aje dgn ape yg dia buat… pastu daa terlungkup jgn wat muke kesian nk meraih simpati plak..

    0

    0
  75. KEKASIH FAHRIN AHMAD says:

    CIANNYE KAT HANEZ..CHEF WAN PUN TAK SUKA DIA…

    0

    0
  76. shaa says:

    maruah letak kat bontot pastu org mengaib kau kau ngamuk! bimbo!!

    0

    0
  77. lks says:

    ayoo kes rumah tangga pon nak kcoh ker x profesional sttle blakang2 suda lar…

    0

    0
  78. aku adalah aku says:

    alaaa…Ferrari beli kt showroom kt langkawi (save cost), bolehlaa…
    lau dh kjaya awl nya call girl…sampai sudah laa dgn kjaya ko tu weh…

    0

    0
  79. Cookies says:

    Lawyer si Hanez nie mirip muka Noh Hujan tapi version perempuan la. Seiras kan.

    0

    0
  80. Stop stealing, work harder and you can hit on the Oscar. “no matter where you’re from, your dreams are valid”.

    0

    0
  81. SITI SEPAT says:

    LA…NI DUTA AURAWHITE NI?KULIT AKU TENGOK MACAM KERTAS PASIR JE?

    0

    0
  82. Anonymous says:

    Gitu lah tok wan…
    tepuk sebelah tangan xakan bunyi tok wan…
    tanggung jawap lelaki yg bergelar suami sgt besar sebenarnya tp ada yg teralpa sbb kenikmatan dunia yg sementara..semua tu ujian utk tuan punya diri dah teladan kpd kite yg mendengar & membaca.

    0

    0
  83. bekas x mr s says:

    weiii, perasan peguam hanez tu yang tak pakai tudung tu, muka mcm noh hujan.

    0

    0
  84. hamba says:

    sakit hati plak tgk lawyer tu..mende mcm ni pon xbleh pkir ke sape yg salah..

    0

    0
  85. BoikotSiHanes says:

    Ak rase xde org berpihak pada ko lah hanez… Si jantan tu je kot.. Lawyer tu terpakse sbb dah keje n manager die pun tgk muke mcm malu n terpakse… Sian ko!! Kalo ko kak ak.. Perrhhh malu seh nk kuar umah n g keje… ko tunggu jelah puan Liyana tu tuntut harta sepencarian… Selalunorg kate from nobody to somebody… Nie akan terbalik.. From somebody to nobody… 2011 isteri dah minx cerai… Tpi xcerai.. Then tahun lepas minx lagi… So u can see.. JANTAN tu takat isteri die amik harta sume… Sbb bukan hak die… Xsaba nk tau hal selanjutnye… Sy harap Liyana buat tuntuan harta sepencarian!!

    0

    0
  86. kuntum says:

    mgkin jantan & betina tu ada jodoh..yg xbaik akn dapat yg xbaik..liyana xda jodoh dgn suaminyaa sbb prangai buruk..

    0

    0
  87. hamba Allah says:

    Setuju dengan Chef Wan

    “Lelaki yang baik, untuk perempuan yang baik dan sebaliknya”. Ingat Romie nanti kau nak tanggung dosa Hanez tue, muka tu nanti mati makanan ulat je.

    0

    0
  88. minah jambu merah biru says:

    padan muka hanez si chef wan kesayangan minah jambu cakap dia betina gatal padan muka !! lain kali dh tau jantan tu laki orang jangan main rembattt aje !!! kalau u tk tau dia laki orang tkpe laaaa ni dh tau dia laki orang eh makin dia nk kawin pulak ngan jantan tu sengaje kan !!! helo hanez biar u kawin lambat asal kn u tk rembat laki orang huh !!

    0

    0
    • hah says:

      aik !! bkn ko selalu backup hanez ke minah jambu ? mentang2 la idola dia dok backup liyana , terus ko brpaling tadah eyh ?? haha .. papepun aku setuju komen ko .. hanez mmg betina perampas ..

      0

      0
  89. zaia says:

    OMG abg nara!
    tergamak menganak titikan saya.
    i’m done with this! bye!
    .
    :
    :
    :
    :
    :
    :
    :
    xD xD

    0

    0
  90. apa yg Hanez suraya mahu tentu sahaja kekayaan dan kemewahan sebab tu sanggup hancurkan rumah tangga orang.

    0

    0
  91. Follower chef wan says:

    hahaha..padan muka kena ngn pakcik aku..pakcik go..pakcik..
    sbb tu dia private yer instagram dia..sbb dh kena maki ngn chef wan..tau pedas..hot..n spicy kan..amik je cili API chef wan kt dapur tu tenyeh kt mulut ngn cipat busuk dia tu..berenyam sgt..

    0

    0
  92. Hampas Seriau says:

    Si Romi tu x geli ke cium pipi dia yg bejerawat meggerutu tu? Bagus2 pipi LM halus gebu…

    0

    0
  93. Bajet Retis says:

    What goes around comes around Hanez Surya. Sekarang uols di atas mana tau minggu depan ke lusa ke uols will hit rock bottom.

    0

    0
  94. sir chief be careful with my heart says:

    teringin nak tityfuck hanez.

    0

    0
  95. mulan says:

    dengar cerita lelaki ini…gaji pekerja pun 3 bulan tak bayar…

    0

    0
  96. […] Si Betina Pun Gatal, Dah Tahu Laki Orang Masih Mahu Bermain Api – Chef Wan (133) […]

    0

    0
  97. Zain Sardin says:

    betul laa jugak kata2 chef wanna nih tapi ckp camner pun si hanez gatal nih dah tak mau dgr ckp org dia nak gak jantan somi org

    0

    0
  98. hanez suraya cheap gerutu says:

    pemenang pelakon dibenci ialah hanez suraya dalam drama projek memikat suami orang!!! ( sound effect ong kedek kedek)

    0

    0
  99. benci hanez! says:

    hahahaha….thumbs up to chef wan untuk komen beliau yang memang hottt!!
    hanez tu still perasan yang dia on the good side and the wife was totally wrong? what’s gone into her fuc*&ng head??!!! gloomy sangat dah kot nampak ferrari and panamera….seriously??!!

    0

    0
  100. bodoh tk bole di ajar. says:

    Hanes ni tak takut ke si mamat ni lebeh tayang dari berduit. Dah syok2 dia buat ko jatuh cinta dgn dia slowly2 ko dpat tau si mamat banyak kelengtong berlagak bab nak rasa pepet dia aje. Berutang kiri kanan.Kan selalu macam tu.

    0

    0
  101. autarsingh says:

    bagi aku…lantak ko lah…sendiri buat sendiri tanggung la…! apa aku peduli psl ko..bukan boleh byr aku punya hutang…selebriti…gi mampus sama lu la…kah..kah..kah..?

    0

    0
  102. lili says:

    yg sebelah hanes suraya tu cam muka noh hujan la pulak…ha ! ha!

    0

    0
  103. hantu raya tok chai says:

    Kalau ada kes aku xkan amik peguam berdua ni…

    0

    0
  104. Anonymous says:

    betina kabaret + jalang bertemu dengan jantan haprak…memang sesuai benar..

    0

    0
  105. Sunflower says:

    Chef Wan pun bagi komen pasal kes ko ni hanez..ish3..hah berani x nak suruh chef wan minta maaf kat ko sebab kata ko BETINA? ko ingat ko perfect? x penah buat salah? nak suruh orang minta maaf kat ko..nak saman orang..ko yang patut muhasabah diri minta ampun pada tuhan..aku pelik chef wan sebagai seorang lelaki pun boleh faham perasaan seorang perempuan..ko pulak yg x faham perasaan perempuan dan sanggup sakitkan hati perempuan lain semata-mata kerana seorang lelaki..

    0

    0
  106. akutengahwatesaimen says:

    Jantan pakai rantai… konfem cetek agamanya + haneez jahil = terbaik

    0

    0
  107. Cikgu Best says:

    Alaaaaaaa hanez oiii. .noh hujan sebelah awak tu pun lagi cantik hokayyyy..
    Jangan nak meroyan buat statement camtuh

    0

    0
  108. akutengahwatesaimen says:

    Jantan kalau pakai rantai…konfem cetek ilmu agama + haneez jahil = terbaik

    0

    0
  109. yaya aryuni says:

    naktergelak aku nengok muka peguam diorang tu….mcm terpaksa pun ada…

    0

    0
  110. aiaffa says:

    Kalau aku kayaaa…lalalalalalalallaaaa…macam ade hint je lagu Awie Rafael ni kalau dihayati betul2…

    0

    0
  111. izza says:

    Sat2 g ni hanez mula la buat statement:
    A) sy terima segala kritikan..sy hormat pendapat beliau
    B) sy akan saman beliau kerana telah memburuk2 muka sy
    C) sy akan buat press LAGI SEKALI utk menjelaskan kekusutan
    D) elehhh.. sy kan dah kata sy x takut balasan or hukum karma.. sy ada mr.r, keluarga dan PEMINAT yg masih menyokong sy

    0

    0
  112. Anonymous says:

    aku rasa si hs ni tau mr. r dia tu x mau ceraikan bini dia. tu yang dia cakap kat public kata mr. r tu duda. nak paksa jantan tu ceraikan bini dia la tu. pastu amek gambar ngan anak2 puan liyana nih konon nak tunjuk yang puan liyana ni x tau jaga anak. yang dia lebih rapat ngan anak2 org tu.

    0

    0
  113. hanes suwey says:

    peguam tu pun sebenarnya kenkawan mereka juga…
    lagi-lagi yang muda tu, kan pernah bercuti sesama.
    Yang tua tu pulak…alahai…kena sogok la tu…(sepatutnya lagi tua lagi phm hal rumah tangga orang).

    0

    0
  114. keksedap says:

    Saya memang sokong kata2 chef Wan tu……. memang padan kat si hanez tu pompuan gila rete pantang tengok lelaki berete laju je nak kebas. Lepas pada ni saya dah tak nak tengok lagi lakonan si hanez tu dan tak nak lagi beli aura white dan nak boikot terus. Muka tu pun bukannya cantik sgt peha besor batang kelapa masih nak pemer ke. Yang si lelaki tu muka serupa penyangak dah kenal langsung halal haramnya, gi berpoya2 dengan pompuan lain isteri dan anak tinggal kat rumah. Pas tu nak cakap dalam media yang dia lebih utamakan anak2. Porahhhhh……….. Bertaubatlah kubur kata mari rumah kata pergi……… saya benci diorang berdua ni yang propa aje…….

    0

    0
  115. MAKDARA says:

    I cam dah bosan disajikan kisah derang nih… nak mengutuk sangat tak berani… i ada anak dara, anak saudara..takut2 kalau i mengutuk suatu hari terjadi di kalangan keluarga i sendiri…cakap/menulis memang senang..kita cuma mampu untuk planning dan membentuk anak2 untuk menjadi yang baik tapi cinta kadang kala membutakan perasaan….

    I cuma mampu berdoa kepada Liyana, Hanez, Romie dan keluarga mereka yang terpalit sama dalam kontrovesi ini.. Semoga dipermudahkan penyelesaian kekalutan ini dan Puan Liyana mendapat sinar kebahagiaan di masa depan dan mendapat hak2 yang sepatutnya.
    Semoga Romie dan Hanez di sentuh hati mereka dengan keinsafan dan di jauhkan keegoan di hati. Harta segunung tidak menjanjikan kebahagiaan..

    0

    0
  116. Zai_arkitek says:

    kepada yg suka sangat laki org fikir2lah sebelum nak buat keputusan… sebab.. satu hari nanti tak mustahil anda pun akan menerima nasib yg sama.. ingat Allah tu ada, Dia juga maha mendengar dan maha melihat setiap geri yg kita lakukan.. Dia juga maha adil… jgn kita lupa bahawa doa orang yg teraniaya.. doanya sangat termakbul.. bila sampai masanya.. baru kita tahu.. macam mana perasaan isteri dan anak2 yg di tinggalkan..oleh suaminya.. kepada haniss suraya.. fikirkan perasaan perempuan(isteri mr.R) dan anak2 yg masih kecik bila kasihnya dirampas.. cuba letakkan diri anda di tempat mereka.. macam mana perasaan bila suami dirampas oleh perempuan lain.. fikir..fikir. jgn jadi bodoh dan jgn mudah ikut perasaan dan juga kata iblis.. kerana mereka memang seronok bila sesuatu berlaku..suatu hari nanti kita juga yg menyesal.. ramai lagi lelaki2 yg ada diluar sana cari lah yg betul2.. cari lah yg boleh membimbing anda, dan boleh menjadi imam dlm keluarga.. itu resepi bahagia.. sayang.. kalau ikutkan nafsu.. bodohlah anda kerana hidup kita bukannya nasib tapi pilihan.. ingatlah apa yg berlaku itu adalah pilihan kita sendiri bukanya nasib… bila dah jadi itulah pilihan yg anda buat.. esok2 jgn salahkan org lain kerana itulah pilihan yg telah anda buat semasa hidup…. utk hidup yg berkat jgn lupa solat 5 waktu… barulah kebaikan datang kepada anda….semoga Allah memberi hidayah.. kepada aniss suraya..

    0

    0
  117. mira says:

    Aku tunggu zarema zainal sindir hanez ni,hahahahaha

    0

    0
  118. rina says:

    biar lah allah yg hukum mereka itu lebih baik..
    macam yg chef Wan ckp.. yg baik akan jumpa jodoh yg baik.. dan begitu lah sebaliknya… mana kaum perempuan yg suka main rampas² ni pulak.. sendiri mau ingat lah…. one day dia(si jantan tak guna) akan tinggalkan awak jugak.. sepertimana dia tinggalkan isteri dia….
    kita lihat kan dan doa kan yg terbaik…

    0

    0
  119. Fazes says:

    Aku sokong komen chef wan.. Dah taw Suami org buat apa lagi ok nk tergedik-gedik??? Lama knl atau tidak itu bukan masalah. Yang masalah skrg dia status laki orang!

    0

    0
  120. Ahmad says:

    Pompuan mcm ni kaki kikis harta. Biarkan dia kahwin. Kita tgk smp bila dia Kekal. Aku x sabar nk tgk jantan ngn betina ni kahwin. Dan x sabar nk tgk dia bercerai! Kak Liyana Jgn mengalah!!!!

    0

    0
  121. Rizal says:

    Dah terbukti Pompuan ni Jahat! Kalau baik xdanya dia nk terkepit celah kangkang jantan yang bukan muhrim! Sah-Sah Dara pun xda!!!!!! Klu la laki tu mcm aku xda kete mewah Ada ko pandang???? Tolong jawab

    0

    0
  122. mulut celupar says:

    kalu jumpe dua ekor ni,aku ludah berkilo2 air liur kt muke…!! sokong chef wan 100%…bebanyak retis Malaysia perampas suami orang, hanez adalah artis paling xth malu, bangang, so cheap…gelojoh, xsedar dr ( suruh bini org minta maaf ), bodoh, gatal, dan seangkatan dgn nya. ROMIE, KO DGR CNI BAIK2, KO MAIN2 KN LIYANA, XLM LG KO AKAN HIDUP MERANA!!.

    0

    0
  123. ANONYMOUS says:

    Peguam hanez tu bukan kawan dia ke? Bagus la tu, peguam dia pun smoker and drink. Bagus sgt lah membela nasib org yg memang dah terang2 salah amek laki org. Semoga Allah mengampuni dosa kalian. sudah2 la tu hanez dgn kontroversi sana sini. buat2 lah bertaubat. ingat Allah lagi bagus.

    0

    0
  124. staycool says:

    Kalau bini plak yg prangai cam haprak cm ne ek? Contohnye abaikan tanggungjawab, abaikan mkn, mnum & pakai suami, suami kne masak sndri, kne basuh bju sndri..& si suami tu rse dok serumah pn sunyi sepi mcm x de seorang yg bergelar bini di sisi dia. Bole x bercinta ngan laki org yg memerlukan tempat mengadu, teman, soulmate.. & pmpuan lg sorg ni sanggup bermadu sbb pkkan kebaikan life suami org tu sbb kasih dan syg kan dia?

    0

    0
    • xusui says:

      maaf ye….sikap seorg isteri bergantung kpd. suami. kalau si isteri berperangai ‘haprak’…maknanya suami x pandai didik isteri la…kan dlm islam dh ajar..n lagi satu…kalau suami mampu cari maid, buat apa nk di suruh si isteri buat keje rumah pulak? apa2 pn berbalik pd agama yg kita pegang..

      0

      0
  125. jantan haram says:

    chef wan dengan aznil pun ramai yang nak.
    betina macam si jalang ni ramai yang mengimpit. tapi chef wan dan aznil jenis yang layan. bukan macam jantan haram ni.

    0

    0
  126. Xusui says:

    tak faham org zaman sekarang ni…yg si lelaki nk kan si isteri bertafaf ‘5 bintang’ tp diri sendiri x sendiri pn mcm longkang. yang si perempuan pulak..x tgk kiri kanan dh….asal poket penuh je…jalannn…tggu la turn ko plak kena…br tau langit tu tinggi ke rendah

    0

    0
  127. Kak ani teluk intan says:

    Kalau dh gatal sgt crila yg bujang..jgn runtuhkan masjid org…..kamu patut membina masjid bukan meruntuhkan

    0

    0
  128. been there says:

    dun be sad n cry no more.Divorce is a blessing sometime..kdg Manusia lupa ALLAH MAHA MELIHAT LAGI MENGETAHUI….was there 21yrs ago…ex makan segala ikan yg ada di depan mata termasuk kakak ipar saya. Beribadah kpd Allah ada lah yg paling tenang sekali…now i hv a better life than him…anak2 dah besar n supporting me, ada cucu, gd menantu etc n he gigit jari.

    0

    0
  129. Artis sendu says:

    Bosan dgn artis senduk ni, belakon cam Rosmah, ade hati nak berlagak diva. Ko hengat ko Mariah CAREY. Bagus Chef wan ko laser kan je molot die ni. Byk sgt hisap. Sendu

    0

    0
  130. Sabri Ali a.k.a Nick says:

    Why with Hanez Suraya? I don’t like Hanez Suraya!

    0

    0
  131. julajulibintang3 says:

    Well done Chef Wan-pompuan tu memang gatal tumbuk je Sambal Belacan lumur kat atas bawah dia baru hilang gatal sukakan laki orang – tengok muka dia pun meluat-Berlakun pun tak la seberapa.So Chef Wan apa lagi siapkan sambal belacan cili api tuu

    0

    0
  132. sape jee says:

    jgan lah kcau rumah tngga org lain.. tak baik..

    0

    0
  133. heru says:

    Sungguh laki-laki yang sangat tidak bertanggungjwab, sudah ada anak istri tapi masih juga mencari perempuan sebagai pemuas hasrat duniwai. apa tujuan saat dia menikah awal.yang perempuan juga tidak memiliki perilaku yang baik, bagaimana rasanya jika laki-laki dia yang diambil oleh perempuan lain.

    0

    0
  134. iiiman72 says:

    hamboii…
    sedap yea ko chef wan sama kan perempuan tu sbg betina….
    mulut ko tuuuhhh, ayam bertelor pun bole kalah , ko tau….?

    0

    0
  135. […] Si Betina Pun Gatal, Dah Tahu Laki Orang Masih Mahu Bermain Api – Chef Wan (203) […]

    0

    0
  136. princessvleia says:

    Patutle awi rafeal pun angkat kaki

    0

    0