Written by Bella | June 12th, 2017

Sehingga hari ini kontroversi Shukri Yahaya yang didakwa meminta foto lucah daripada seorang wanita bernama Sarah Danielle masih hangat diperkatakan. Ironinya, semua ini berlaku ketika namanya sedang meningkat naik menerusi drama Andainya Takdir. Sarah sekali lagi telah memuat naik beberapa bukti termasuk bukti panggilan video beliau bersama Shukri.

Masih menerima pelbagai persoalan bukan sahaja daripada peminat malahan keluarga beliau sendiri, Shukri sekali lagi dengan tegasnya menafikan segala dakwaan liar tersebut.

Shukri juga akan mengambil tindakan undang-undang sekiranya isu ini terus berlanjutan.

Saya tidak mahu terlalu memikirkan sangat mengenai cubaan pihak terbabit yang membusukkan nama saya. Bagaimanapun, situasinya ketika ini seperti saya melakukan kesalahan besar.

Kalau boleh saya tidak mahu panjangkan perkara bodoh itu dan terheret dengan kebodohan yang cuba dilakukan pihak terbabit.Bagaimanapun, sekiranya ia berlarutan, baru saya mengambil tindakan sewajarnya.

Jika tidak bersalah kebenaran pasti akan terbukti juga satu hari nanti. Harap Shukri kekal tabah menghadapi ujian ini.

Sumber Berita : Harian Metro

22 responses to Shukri Yahaya Akan Ambil Tindakan Jika Wanita Dakwa Digoda Terus Sebar Berita Palsu

  1. Corse 848 says:

    Kalau aku la..aku terus report polis..ni melibatkan maruah..melibatkan perasaan isteri, keluarga..xde aku nk pikir2 pasal nk bg org famous….lelaki pasti akan buat kesilapan..dgn kesilapan itu la akan menyedarkan dia..dan akan bertambah baik kemudian hari..

    18

    0
    • eh says:

      sarah ni pulak kuar statement baru , cakap yg semuanya benar belaka ..
      mcm xnk caya yg sy bersalah tp , since sy xde pun cakap bulat2 yg tu bukan dia rasa pelik pulak .. hmm apa pun berubahla , hargaila isteri tu baik2

      4

      0
    • KELING BERBULU says:

      KAT TMPAT KJE KU, AKU SLALU JUMPA JNIS LAKI INNOCENT MCM SY NI, INNOCENT DIAM2 DOK MELUCAH TGOK PORN, HAHAHHAHAHA! IGT YG INNOCENT XDE NAFSU KE? WEKKK, ASIK NAK UGUT JE, UGUT2 MANJA KE SY ? JUST MAKE REPORT TRUS JE LAH, BYK BUNYI PLK

      13

      0
  2. Sila lapor says:

    Apasal pula wanita tu nak busukkan nama you…takkan lah saja2 memfitnah orang tanpa sebab…so memang tak logik..

    Pi buat polis report ada orang guna nama kamu create wechat untuk tengok boobies pompuan…kalau berani lah..

    25

    0
    • pembenci Bella says:

      Eh bodoh, ko ni betul2 bodoh ke buat2 bodoh? Alaaaa aku mmg tak dapat la nak explain benda2 mcm ni kat orang buta IT. Benda yg pakai video dan gambar org ketika video call atau bertext tu d panggil SCATFISH la bodoh. Benda ni dah sepuluh tahun dh wujud. Kalau ko tak pecaya ko pegi omegle.com, tinder.com atau apa2 je app yg ada videochatting. Berlambak2 video justin bieber, drake, usher kat sana org pakai scatfish org lain. Ko ingat justin bieber ada masa nak video chat kat tinder omegle ni semua? Haalaaa nak jadi keyboard warrior lah sgt tapi bodoh.

      12

      8
      • eh says:

        pembenci bella

        oiii ko tu yg bodoh scatfish taik anjing lah

        sy sndiri xberani nak nafikan apa2 bulat2 ko plak beriye mcm anjing menggelupur

        5

        3
      • Sherry says:

        Catfish la hahaha. Bukan Scatfish hahahah

        5

        0
      • Anonymous says:

        Kalau tak dpt explain apa2, diam la ngok. Org2 mcm kau ni lah yg buat laki miang berleluasa. Konon akaun fake la, fishcake.com bagai lah. Pdhal diri sndr miang. Bila org reveal, org2 mcm kau ni gelabah monyet terlebih. Puiii

        1

        0
  3. opah maheran says:

    SY xyah main ugut2. Trus je buat report. Berani kerana benar, takut kerana salah. Sekarang ni ada 3 kemungkinan;
    1. SY mmg salah. G mintak pic bebukn budak tu
    2. Pompuan tu buat fitnah. Rerajin beno g mengedit semata nk wat cerita palsu.
    3. Ada jantan buas yg menggunakn identiti SY utk menggoda fans bengong.(jgn triggered, bkn semua).
    Yang SY pon mcm fokus sgt nk slhkn bdk tu, nape? Tak trfikir lgsung ke kemungkinn ketiga tu.

    23

    0
    • Acah2 report says:

      Ntah..dia main acah2 ugut plak…kekonon dia dipihak benar lah tu.asal acah2 nk report jer..dia ingat org akan anggap dia betul.kau ingat rakyat mesia bodoh bengap sangat ker nk pikir?budak tu bkn cakap guna airliur.. bukti kukuh lah bengong..

      Udah2 ler tu syukri..bwk2 mengaku jer ler..

      12

      0
      • Anonymous says:

        same la mcm kes Fizz Feruz tu kan… kalau akak jadi FF @ SY, akak terus je saman, dgn niat nk bg pengajaran. bukan pasal lapa duit. da cnfm2 boleh menang saman tu, sebab bende tu korg mmg xbuat. watpe nk tggu kalau ppuan tu wat pendedahan lagi?? da ckup2 la pendedahan yg die buat tu mengaibkan name korang (FF & SY). lain la, kalau mmg korang wat bende tu, tu yang takut nk amik tindakan undang2. xkira sama ada kecurangan dieorg ni betul atau tak, akak bersimpati dgn nasib yg menimpa Almy & Tya. #dugaanrumahtangga

        0

        0
  4. Anonymous says:

    Kalau aku..terus report je polis..gila ko…maruah tu…ni dok lengah2..kata malas layan benda bodoh..ni bukan perkara bodoh…BERANI KERANA BENAR

    10

    0
  5. hassu says:

    alaaa sembangg….dah betul ngaku je lah.aiyooooo…die video call dgn awak…muke awak…suara awak…xkan hantu kot ..LOL

    12

    0
  6. Anonymous says:

    Lawa jga budak perempuan tu mcm underage sweetie gitu..klu Iman tak kuat boleh guyang inul jga…di buat nya…

    2

    1
  7. Rara says:

    Kalau takde angin takkan pokok bergoyang..model kot mst la kau nk layan…mengaku je la ekh!

    5

    0
  8. Anonymous says:

    cantik giler minah tu.Rasanya minah tu tak menipu,sebab cam tu punya cantik,skali minah tu petik jari,seratus mari wooo.

    11

    2
  9. cubamelihatkebenaran says:

    sembang kentut la korang ni! suka hati dia la nak bagi amaran dulu. masuk mahkamah bukan senang. naik turun kes bodoh macam ni. lepas tu selesai luar mahkamah. ak tgk ayat SY tu saje nak pancing tgk pompuan ni mcm mana sbb tgk gambar mengedik. Laki2 kalo x usik mengusik, memang x sah. kadang2 saje biar pompuan ni jauhkan diri dari dia, tu mintak bukan2. kalo pompuan tu bagi gambar, memang saje bagi rezeki kat SY. Tu sebab la SY bye2 dulu. Pompuan ni x puas hati SY xnk layan dia lagi. Semua ini poyo! Puihhh!

    1

    6
    • ayoo says:

      saje nk try ?? so bg ko sy tetap suci maksom ahli syurga la ek wlupun dia yg gatal pegi try2 pompuan tu .

      dia dm mintk id wechat pmpuan xsalah, mintak gmbr bogel x salah , ajak jumpe n makeout buat maksiat pun xsalah .

      kebenaran najis apa yg ko nampk ni ??

      9

      0
      • cubamelihatkebenaran says:

        tu ak ckp dia saja2 mintak, tengok2 pompuan ni balas. Masalah sekarang betul ke SY buat? Kenapa pompuan tu tak report polis cakap SY buat gangguan seksual ke atas dia? Kenapa nak aibkan SY begitu rupa? Kenapa x laporkan perbuatan SY kepada isteri? Dlm gambar chat yg dia upload, agak2 kalo SY x say bye2, adakah dia still akan layan SY? aku x suka mention dosa pahala sesuatu hal sbb hal ni pun x jelas. Jika SY buat zina, sila datangkan 4 orang saksi. kalo xde, itu fitnah namanya!

        3

        6
        • ayoo says:

          ape bende yg ko ni meraban x tentu harah ni

          bile pulak si sy tu say bye bye , dia bersungguh ajak jmpa nk makeout cium bgi lagi adelaaa .

          ko ni budak skolah ke ape pemikiran mereput sgt ni ? bende senang nk paham tp belit sana belit sini sbb nk defend jugak artis kesayangan .

          udoh ler dek .. bg la bukti jelas depan mata skalipun klu ko da taksub dgn artis , die berak bg makan ko pun ko ckp rasa coklat

          5

          2
  10. Anonymous says:

    macam betul je SY

    0

    0
  11. kau says:

    MCM GOYANG JER JANTAN NI

    0

    0

Leave a Comment

Optional