Written by AbangNara | December 17th, 2012

Sebentar tadi, Shila Amzah telah pun mengumumkan di Twitternya yang dia sudah menerima lamaran daripada cinta hatinya, Sharnaaz Ahmad. Status yang dikemaskini kira-kira sejam lalu ini telah pun dipadam dan tidak dapat dilihat di “timeline” Shila Amzah.

shila amzah

Mungkinkah akaun Twitter Shila Amzah turut sama kena “hack” seperti yang dialami oleh Sharnaaz Ahmad? Hmmm. Tidak boleh dinafikan kemungkinan untuk perkara itu berlaku memang ada. Apa pun sama-sama kita nantikan penjelasan daripada Shila Amzah. Kalau benar akan berkahwin, tahniah Abang Nara ucapkan.

P.S: Video kanak-kanak didera

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

164 responses to Shila Amzah Terima Lamaran Sharnaaz Ahmad?

  1. makcik says:

    boo!

    0

    0
    • jembu says:

      Perlu ke? asyik berPropa jer korg.. nk kawen, kawen jer la.. x pyh nk berharu biru dgn twitter bagai.. kesian nd lala……

      0

      0
      • gatal boooo says:

        kawen je lah kalau dah gatal sgt booo…org dh angau tak boleh kata apa dah..tgk lah nanti kalau lepas kawen..shila org nasihat tak nak dengar…agak-agaknya shila tak pernah kena pukul atau cubit kot…sebab tu semuanya indah…sekali dia tendang kau..seminggu pun tak hilang lagi sakitnya..tinggal lebam, parut..ape-ape pun semoga bahagia korang berdua

        0

        0
        • Kak Cham Kuat Gosip & Tido says:

          percayalah kata2 kak cham ni.. lepas shilalas ni kawin dgn mat bangla tu kerjaya seni dia akan jatuh merudum! org yg suka kat dia kan benci, org yg benci kat dia akan bertambah benci..

          0

          0
        • Anonymous says:

          tp kalau tu jodoh die kite nk ckp ape?

          0

          0
        • atuk kpop says:

          biarkan aje…esok2 dh kahwin, sebulan dua manis la, klau sblm kahwin pn dh dipanggil ‘sakai’, lps kahwin nnt makan penampar & sepak terajang la jwbnya..xusah dinasihat2, xkan dia nk dengar, biarkan aje, dh kena penyepak nnt baru tahu langit tu tinggi rendah…ada mata tengok, ada telinga dengar…budak2 skrang mana nk dengar nasihat…

          0

          0
        • ting tong says:

          ikut pengalaman aku.. hubby aku dulu before married mmg panas baran org nye.. siap putus sambung semula lah..lama2 mengenali dia makin okeh..dan selepas kawen lagi okeh..mmg beza..takde mcm dulu.. Alhamdulillah dia nak berubah dgn sendirinya.. maybe masa bercinta ni setan suke hasut tu yg panas je..bila dah halal, makin baik..cuma Sharnaz ni tak tahu lah kerana setiap org berbeza sikapnya.. tapi dik Shila Amzah better hal camni takyah announce sgt, rileks je dulu..nati mcm2 org kata..tp for me lah, bila baca tweet shila ni takde pe pn sbnrnye, dia cuma share kegembiraan dia.. cuma bg masyarakat kita tak manis je la.. btw me hrp sgt kerjaya Shila Amzah lagi menonjol dari kisah cinta ikut cth mcm artis lain.. suke shila nye komitmen dan suara shila..

          0

          0
    • Anonymous says:

      skali lg nk kecoh.. huhh..!!! imej betudung, patut sopan sketlh dlm hal2 camni. baru lamar je der..! lainlh kecoh dh nk tunang or nikah teros ke..

      0

      0
    • Shananas Shilalas Kepala HotakHang says:

      MUNTAH. Yuck!

      0

      0
    • Selitone says:

      Padam balik?? Thehehe

      Hahaha… ni kes excited dilamar, dan on-spot terus beri pengumuman ler ni… sampai lupa nak bertanya pendapat ahli keluarga ler ni… hahaha.

      Adik berdua oii… Kot iyer pun, ikut ler prosedur sebenar… jangan hentam keromok jer… Bakal pengantin lelaki, hantar ler wakil… masuk meminang… bila dah ada perbincangan dari kedua keluarga… dan ada PERSETUJUAN… Baru ler bagi pengumuman…

      Ohhh… Korang nak kata “Haper pakcik Selitone nyanyuk ni..!!? orang sekarang lamar dalam phone jer… I do, U do… sudah lerr”.
      Pakcik selitone akan kata “Opah kauuu U do, I Do…!!!” kita ni Melayu… Islam…

      Cara melamar tu biar ler memolek sket. Ada prosedurnya… Perkahwinan ini satu langkah yang besar gitu… A big step for us, human. Dont make it cheap… jangan jadikan ia terlalu murah…

      Per pun… tahniah lerr… ND jangan lupa jemput semua downline… Hahahaha.

      0

      0
    • amoi says:

      ko ni biar betul shila?? dah pk abeh2 n bersedia utk dpt sepak terajang tiap2 ari?? ALLAH bg akal utk berpk, iktiar dan mintak padaNYA..Jodohkan yg terbaik utk diri kita…kalau dah terang2 nmpk dia panas baran, cemburu buta, ko ttp nak, aku jd pelik la…tp kalau itu dah jodoh ko, ALLAh uji ko dgn cara cmtu, aku xleh ckp ape..tp kita diberi akal yg waras utk berpk…ape pun, tahniah dari aku..(sebelum kawin manis la..lps kawin, sendiri mau ingat..xde manis dah..kelat jer..kot nnt ko nyesal kawin)..hahaha

      0

      0
      • wannabe says:

        shila, u deserve someone better..

        0

        0
      • Anonymous says:

        ape yg kau ckp tu mcm kau pernah duk sebumbung ngan sharnaaz… mungkin jodoh die sbb tu org ckp ape pun die masih bertahan…tunggu je la pas diorang kawen baru kite tahu kite btol ke shila betol…kalaulah si shila tu betol yg laki die x seburuk yg org lain kate ape agknye plak yg org lain akan kate…hmm
        *mood nk bersangka baik je…sbb x kenal,,,bkn sedaramara aku pun..

        0

        0
      • bella says:

        kita ni sbg orang luar tak tahu apa yg benar2 berlaku.. cuba fikir positif. shila lebih mengenali ‘cinta hatinya’ itu lebih drpd kita. mungkin kita nmpak side buruk si cinta hatinya tu.tp shila nmpak side baiknya skali. kalau ikutkan hati kita yg membaca cerita2 mcm ni, mmg lah nmpak si cinta hatinya tu x sesuai nk dijadikan suami. tp kalau Allah dh jodohkan mereka berdua, kita org luar kena doakan jela yg trbaik.. kdg2 rasa mcm kesian plak semua org mendoakan mereka berdua ni cepat2 putus. smua org doakan shila kena penyepak terajang.. fikir yg positif2 jelah ye walaupun saya x suka pn budak berdua ni.poyo habis..haha

        0

        0
    • Anonymous says:

      Melamar sefaham aku, dan dari apa yg aku faham dengan Islam adalah datang dengan wakil keluarga ask the girl’s hand for marriage, bukannya tanya direct depan ppuan tu dan konon macho ‘will u marry me?”

      i do…bla bla bla

      tak tahu plak kalau sume org dah tukar ikut budaya barat…huhu

      0

      0
      • Anonymous says:

        melamar tu budaya melayu,,,proposed tu budaya barat…xde dlm islam pun… jgn salahguna perkataan islam tu..dlm islam,meminang,,,itu pun boleh trus kepada perempuan…yg rombongan2 ke ape sumer tu budaya melayu je yg menjunjung adat…no komen pada artis2 ni..mls nk layan..haha..just nk komen pada anon 9:46

        0

        0
        • happy meal says:

          ape ko merepek ni? melamar tu dlm BM..propose tu dlm BI..melamar tu same jela ngan minang..amende yg xde dlm Islam plak nye..kalo laki tu ajak kawen n pmpuan tu stuju, mmg technically dlm Islam dorang da tunang..buat2 majlis sarung cincin bagai tu adat MELAYU..

          0

          0
        • happy meal says:

          ape ko merepek ni? melamar tu dlm BM..propose tu dlm BI..melamar tu same jela ngan minang..amende yg xde dlm Islam plak nye..kalo laki tu ajak kawen n pmpuan tu stuju, mmg technically dlm Islam dorang da tunang..tunang tu bermaksud janji untuk kahwin..buat2 majlis sarung cincin bagai tu adat MELAYU..diulangi..ADAT MELAYU semata-mata

          0

          0
    • Anonymous says:

      Asal diorg cam suke buat kontroversi ek..dh terlepas twit baru nk ckp kena hack la ape la..pndai pulak sharnaz tu hack blk account dia dlm masa x smpai bbrapa menet *clap clap clap*

      0

      0
    • Anonymous says:

      alahai shila..meh kawin ngan abg meh… abg ni lg hensem dari shanaz, tak baran. malah manje…

      0

      0
    • hijau says:

      teringat cerita bukan bidadari dgn di bawah langitMu cerita dgn nora danish tu.harap2 jangan jadi macam tu huhu..

      0

      0
    • jora says:

      sharnaaz mamak penang jora! suka buat baguih! selalu berlakon gila perangai pun mcm org gila..

      0

      0
    • jxz light says:

      kalo makbapak ko x trima x jd gak… ke nk nikah di siam je….

      0

      0
  2. Anonymous says:

    naseb ko laaa shila… mungkin shila ni mmg jenis pompuan yg suke kene torture ngan lelaki. dia rasa kene torture ngan pasangan dia mcm satu pleasure. bunyinye mcm saiko kan? tp hakikatnye ade je pompuan mcm ni. ngeri siot

    0

    0
    • Anonymous says:

      pelik kenapa hal mcamni pon ko nak salahkan perempuan yang boleh accept lelaki panas baran. asal ko tak salahkan laki tu sendirik yang bersikap panas baran. and bukan sorang dua je laki panas baran lagi lagi zaman sekarang ni. tq.

      0

      0
      • Anonymous says:

        sbb, yg boleh mengubah nasib dia sindri dlm issue ni adelah shila sindri dow.
        dia ade je kuasa nak ubah nasib dia dgn menolak lamaran lelaki sakai tu. ade paham dow?

        0

        0
        • annoying says:

          laki-laki baran sedunia bakal membujang lapok kan diri mereka . giteww

          0

          0
        • Anonymous says:

          tp kalau jadi kahwin pun mknanya shila pun xde kuasa nk tolak ketentuan Allah..kau x tahu ke jodoh tu kt tangan sape? kot yer pun bergosip jgn la sampai lupa yg satu tu

          0

          0
    • Anonymous says:

      Mungkin hanya dengan shila, hati shaarnaz lembut. Who knows? Doakan yang baik baik sudah.

      0

      0
      • Anonymous says:

        lembut pebendanya…tengok twiter pun serammm…dah kawin siap la ko mkn penerajang.

        0

        0
      • anak malaysia says:

        bukan senang nak mengubah lelaki sayang. melainkan kalo laki tu sendiri ada usaha nak berubah. ego lelaki sgt tinggi.

        0

        0
    • gigi emas says:

      Decision yg amat bodoh….kahwin jantan yg:

      1. Kaki pukul
      2. Masa depan yg malap
      3. Tak berpelajaran
      4. Hanya artis
      5. Loser

      0

      0
      • Anonymous says:

        pergh pandai betol kau predict masa depan orang kan? kenal betul kau dengan sharnaaz ni, kembar die ke? KAHKAHKAH

        0

        0
        • Anonymous says:

          bukan boleh ramal…tapi kalau boleh elak daripada yang kita perhati sekarang kita elak la…kemudian hari xtau juga….kadang-kadang kawin dgn ustaz pun ade yg psiko kita mana tau…tapi sehabis boleh elak le….

          0

          0
  3. Jojo jongang says:

    Ehhh i do do do do

    0

    0
    • fairus sulaiman says:

      dia ni bertudung tp perangai same gak cam dulu .gedik n immature. yg bezanya satu je .. datang majlis dh xpegang tngan dgan mamak nepal tu .. klau dulu siap berkepit lagi … berubah sbb trend kot .. tgok rmai bertdung,, dia pn nak jugak …

      orang klau btol2 brubah, jadi lah macam irma hasmie …

      jujur aku cakap aku lagi respect lisa surihani n diana danelle drpada dia ni .. wlaupn diorang x bertdung .. tpi perangai macam langit dgan bumi ..

      # fan lalat n mamak nak sembur aku, sembur lah .. i don’t give a damn .. LOL

      0

      0
  4. Mariana Kariana says:

    kawin la cepat2………elak org mengata….biasala ada bbrp org m’sia ni suka sgt mengata….

    0

    0
    • Anonymous says:

      org tak mengata kalau korang sendiri tak cari pasal…kawin cepat la weii..lepas tu dok diam layan laki. Meluat.

      0

      0
  5. cHinta hAty says:

    OWhh rEALLy???
    cOngratS 2 bOth Of u..
    ShAaRNAz,,jGn GANaz2 eA??
    KWaL EMOsi aNDa x_X

    0

    0
    • mak melah says:

      boleh eja betul betul tak dik? sebelum sharnaz lempang kau baru tahu erti kelakian sebenar

      0

      0
    • Anonymous says:

      sedih cikgu yg mengajar dia ni. tngok tulisan cenggini..

      0

      0
    • Menyampah says:

      hello chinta haty…ko leh tulis btl2 x…nti kalau bukan shanaz y panas baran..pengomen y kt BN ni y panas baran pulak baca ko pnya tulisan….agak dh x tahu tulis btl2 ke….poyo le….wat sakit hati jer baca ko pnya tulisan….

      0

      0
      • chOii laa ngkO!!! says:

        eHh..sUke aTy aQ LAa KAn??
        naRa pN XDe naK CKAp paPE,,kO PLAk NAk emO LBEy..
        zmaN MKin maJU,,jgN naK TerhegeH2 kaT BLAKng LAGi!!!

        0

        0
        • Anonymous says:

          ooo…macam ni rupanya tulisan org maju…ingat tulisan org zaman batu..

          0

          0
        • Mimi says:

          Adik ni mesti belum habis UPSR pun kan?
          Belajar dulu mengeja baik-baik dik, baru boleh join gosip eh.
          5 tahun kemudian adik baca balik tulisan adik ni pun adik malu.

          0

          0
        • Anonymous says:

          budak2 je buat tulisan cenggini..

          0

          0
        • xxxxxxx says:

          Lawak la tulisan budak tak cukup akal ni. Ada hati pulak nak jadi tukang komen..pergi sekolah la choiii..belajar ABC sampai khatam ye.

          0

          0
    • uno says:

      Ni tulisan berombak..
      budak sekarang ramai gemar..
      seminit gak la nak taip style gini..
      kah3

      0

      0
      • chOii laa ngkO!!! says:

        kaLAu kO HEgeh2 caM KUra2,,smiNit pN kO XMMpu naK TYpe ceNGGini!!!

        0

        0
        • Anonymous says:

          apa yg bangga sgt taip cenggitu….mcm tak cukup zat je aku tengok…huhu…

          0

          0
        • uno says:

          kah3..
          Bukan tak mampu.. sikit pun tak hingin.. haha .. sekali salah taip jenuh ko nak cek mana perlu besar mane perlu kecik..

          Kalau lah kura2 pandai menaip.. dia pun taknak taip macam kau nih.. Dia bantai gelak tengok tulisan kau ade lah… Pelik beno hahahaha

          0

          0
      • Kirana says:

        Free style lah konon kan.
        Cuba lah jawab exam guna macam tu, tengok dapat apa.
        Kihkih

        0

        0
  6. yUyU says:

    Doaku moga dikau bahagia dgn pilihanmu… :)

    0

    0
  7. Candlite says:

    I saw it..apa dah jadi?

    0

    0
  8. Anak nd lili says:

    Lebih baik mereka ni kahwin. Kini di puncak, takut di sebabkan hal-hal mcm ni, jatuh tersembam lak nnti. Prepare la dr segi mental n fizikal. Sebb awok da tau sharnaaz tu mcm mane bfore kawen lg. Gud luck!

    0

    0
  9. psyco says:

    teringat lak cite Bukan Bidadari..
    sharnaz psiko n cemburu giler..
    Adakah akn menjadi kisah benar?
    ekekeke

    0

    0
    • noona says:

      kannn.. aku pun rasa akan jadi kisah benar..

      0

      0
      • lara_hati says:

        kalau jadi kisah benar, pengakhirannya…huh sadis…si lelaki ape jadi? huhu, tapi lagi sedih…kehilangan ibu…so doakanlah yang baik2 pada mereka…In sya ALLAH, tapi kalau boleh shila ko istikharah la dahulu(klu dah oklah)…

        0

        0
  10. lalala says:

    xde pun tweet shila..dah remove agaknya

    0

    0
  11. pemerhati bebas says:

    Hak mengamuk hack Sharnaaz Ahmad
    Hak hak haktuiii

    0

    0
  12. ace says:

    hati-hati!!! ..>.<

    0

    0
  13. aku tak suke couple shila sharnaz says:

    ape kejadah budak shila dgn sharnaz ni asik update twiter lepas tu padam. nak update update jelah. tanak sudah..gedik betul. esok2 sembang akaun kene hack plak..

    0

    0
  14. Anonymous says:

    AKHIRNYER SAMPAI JUGAK JODOH BETINA BIRAAAHHH DENGAN JANTAN BARANNNN.
    BAGUS LAH CEPAT NIKAH..
    SENDIRI GATAL SENDIRI GARUK….
    :))

    0

    0
    • Anonymous says:

      tgok pada bahasa kau, kau pun bukannya elok sgt..so tak payah la nk mengata org …xde beza pun ngan kau tu…dah mcm kau kate kt diri sendiri dah

      0

      0
  15. says says:

    Hampa ni JODOH DI TANGAN TUHAN mungkin itu jodoh mereka tak payah nak kalut . kita cuma doakan sahaja kebahagian mereka .

    0

    0
  16. Pengirim berita says:

    wuuuu ~ mekasih abg nara sebab publishkan hal ni. nseb baik sy online tadi mase Shila post. boleh cepat2 email kat abg Nara.

    0

    0
  17. maktom says:

    eemmm mybe shanaz ni baik kot…that y la shila syg kat die,…semoga cpat menikah dapt elak kan dosa & kurg kan dosa pembaca bn ni dr mengumpat :)

    0

    0
  18. Ape je.. says:

    Hohoho…kalau dah jodoh tak ke mana…yang penting mereka bahagia… Amin… :)

    0

    0
  19. Ape-ape je.. says:

    Hohoho…kalau dah jodoh tak ke mana…yang penting mereka bahagia… Amin… :)

    0

    0
  20. stella says:

    esok confirm minah ne ckp ‘sory acc kna hack’ .. Puiiii ! !
    Makin lma makin tk suka minah ne ! !

    0

    0
  21. Hacker acc twitter Shanaz says:

    I do ? hmmm… tkut lama2 jdi i didnt… ko nk mnyerah pd jantan singa tu shila? Sedih hidop ko!

    0

    0
  22. junita says:

    nmpknye ko mnempah neraka!!!!!!!

    0

    0
  23. Anonymous says:

    Nraka kebrpa tu??

    0

    0
  24. hoi says:

    haih,mcm budak2 baru bercinta.

    0

    0
  25. rose are red says:

    Shila brtudung alhmdulillah..tp dia ttp mnusia biasa cm kite semua..de buruk baiknye..sekurg2nye dia da krg stu dosa.

    0

    0
  26. BURIT SHILA says:

    memey lapo pelir dah nie .. huhuhu

    0

    0
  27. Jemah Jematon Jr says:

    Shila..bakat anda sgt besar…12 tahun anda menanti peluang utk menjadi bintang popular dan terbaik…kenapa anda seakan-akan mahu memusnahkan dan menutupi kejayaan anda dgn kegedikan anda bercerita tentang kekasih dan cinta..Fokus Shila!..anda masih muda..jgn sia2kan perjlnan seni anda…Kami,rakyat Malaysia amat meluat dgn kegedikan anda yang makin hari makin menjadi seolah-olah nak show off sgt anda sedang berbahgia bersama Bf anda(typical Malay girl )…jadikan DD dan FD sebagai rujukan….Malah Beyonce juga tidak menhebahkan percintaannya bersama Jay z sblm stabil mengecapi kejayaan…sayang sgt shila…anda semakin dipuncak..kami mahu dengar kisah kejayaan career anda..bukan kegedikan percintaan anda..

    0

    0
  28. Anonymous says:

    org xkn mengata kalo dyeorg ni x show off sangat.. artis lain pun bercinta jugak. tp xder jd buah mulut org sgt. better kawin jelah untuk elakkan dr timbulnya fitnah dan perkara x elok.

    0

    0
  29. shila n sharnas suka gila glam says:

    jd aku harus ckp ‘wow’ ke dgn tweet mcm ne ?? pasangan yg salu mntak kena puji !!! puuuiiii !!
    sesuai la tew queen n king propa !! murah sgt !

    0

    0
  30. stella says:

    ni sbnrnya nk raih undi utk ABP nxt year … mna la tau kot boleh mng retis paling fofular … sbb tu create hal2 murah mcm ni .. sharnas pon tolong sma create cerita kna hack gara2 jeles … kot2 laa klau si shila ni mng nt , maka berkumandang laa ucapan tuk ‘cinta hati saya’ secara kuat2 ..
    dh biasa sgt retis create citer kontrobesi mnjelang ABP …

    0

    0
  31. Lagubestbest says:

    A’a.. nape diorang tak kawin je skrg ea? Ke berapa umur diorang?

    0

    0
  32. Anonymous says:

    Kesian nd lala..dugaan sungguh dpt anak dara sorang mcm ni..
    Shila kesian la kat keluarga ko..jagalah airmuka diaorang…
    Aku rasa lepas kawin lagi hebat kisah rumahtangga korang…
    Jangan jadi kes polis sudah…nasihat aku satu je..sebelum kawin masuk kelas muay tai!

    0

    0
  33. amy says:

    hello everybody…sukahati dia la nak announce ke xnak ke, dia nak kawen ke, nak terlangkup terbalik ke…yg korang susah sgt knp? komen mcm2 bagai nak rak mengata org..kalau tak suka jgn baca okey…dia nak menggedik ke apa ke..tu dosa dia..dia yg tanggung..tak payah la korang nak tambah dosa korang dgn mengata mcm mcm..org nak kawen pun korang bising, org yg dah kawen pastu bunting pelamin pun korang bising..ntah apa apa la korang ni…agaknya korang ni jenis APTB kot….

    0

    0
    • hoi says:

      aku paling suka statement “kalau tak suka,jangan baca”.duhhh,kalau tak baca mcm mana nak tau suka ke tak.bila dah baca baru boleh kita nilai dia mcm mana.pastu “tu dosa dia..dia yg tanggung”.ni lg satu statement typical malaysian.bila kita nmpk org buat benda tak betul,dh jd tanggungjwb kita utk tegur.bukankah kita khalifah Allah di muka bumi ni.kena tegur.selemah2 iman adalah tegur dlm hati.but the way tegur tu kenalah ikut syariat.itu je salah pengkomen2 kat sini. tak gitu dek non oi.

      0

      0
  34. Somprang says:

    Propa mcm maylowbee

    0

    0
  35. dina says:

    gedikyer perempuan ni….xsabar la tu….huhuhu

    0

    0
    • apa2 aje.. says:

      bagus ler tuh..kalau dah tak tahan n dah tak boleh tahan nafsu tuh baik kawin jer..wajib..pahala pun dapat..

      0

      0
  36. kikikikih says:

    mmg gedik jek minah ni..cukup laa die gedik dpn mata aku sndiri..suka lagu die,tp diri die,,,den x sko!

    0

    0
  37. Audrey Hepburn says:

    Can anybody PLEASE tell them to keep everything to themselves??? Please…everything about relationship should a secret between both of them, even though they are public figures.

    0

    0
  38. samsul says:

    dua2 bangang and gediks…semua nak bg tau kt public pasal dlm kelambu xnk bagi tahu plak..bodoh!!

    0

    0
  39. Anonymous says:

    nt jd mcm cite shahnaz belakon tu sepak teranjang bini dlm cite tu

    0

    0
  40. takeiteasy says:

    pandai sungguh manusia nak kata kat org gedik bercinta la terhegeh2 latapi time depa dok bercinta dulu pun sama gak dok tergedik2
    time ampa cinta pun sama gak x yah nak kata kat org lain
    yg shila umum pn kat akaun twitter dia yg ampa sakit hati tu apasal??
    rasa meluat xyah la tgk twitter shila
    klu boyfren ampa melamar ampa2 ni sama gak akn canag 1 dunia kata da kena lamar dgn org syg la blah blah blah
    x paham sikap manusia

    0

    0
    • Anonymous says:

      Hang jer buat cam tu eh.member2 aku okey jer tak ada de pun publish kat fb bagai.kalau ada member wat macam tu mampuih tak geng weh sebab yer poyo doooh.macam dia sorang jer ada pakwe malu la wehhhh.

      0

      0
      • hoi says:

        betoi.member aku pun takde yg jenis canang kat social network pasal relationship diorg.jenis yg suka mencanang ni jgn harap aku nk geng,terus block je.haha.

        0

        0
    • ting says:

      ntah..mana ada…mesti dia ni kaki gedik gakk ni sebab tu ckp camtu..hahahahaha..the big mistake shila ni ialah die lupa die ni public figure. come on la…xmature lgsg

      0

      0
  41. PIKIR says:

    x abs2 ag ke cte dieorg neh..???nek bosan argh!!!
    org len pun bercinta gak tapi x de poyo mcm dieorg neh..
    buat announcemnt kat anugaerah planet hari tue seolah mcm laki bini plak nak majok2..
    matang lah sikit kakak abang oi…awak berdua belum kawen lagi…
    jgn lah nak tunjuk sangat…pikir dgn matang lahhh

    0

    0
  42. tot says:

    kalau betol sanaz panas baran…mungkin Allah dah temukan AIR yang dapat menyejukkan die.yes!mungkin shila orangnye….sape kita nak propaaa sangat..

    0

    0
    • Hah says:

      Yer betul kalau itu dah jodoh…
      Tp biar cara laluan yg betul..belum apa2 dah cium tangan ( lelaki ni saja bodohkan shila, jenis jantan yg akulah JANTAN sialllll.) kerja nak concure pompuan jer…
      N kalau permulaan nyer idak ada kejadian hamukan dari bf….come on lah…dah ko pilih pompuan dari dunia seni..ko kena terima hakikat dia ni sosial ( i meant kena berduet , bergambar ngan jantan2 lain jugekkkk )

      Aku tak pasti ko ni lelaki or pompuan…kalau pompuan..no wonder talian NUR di tubuhkan…mentang cinta sanggup lah kena sepak teranjang…
      Kita kahwin ni nak hidup bersama berpanjangan..kalau ingat cinta jer…tak kemana…setahun dua leh lah sabar, masuk ke tahun 3 ( if ada luck , ntah2 tak sampai 1 bulan kahwin dah makan penyepak)

      Sejujurnya , aku pernah bcinta ngan seorg model yg panas baran nak mampus, aku fikir, kalau fikir hensem , cinta ..aku takkan ke mana…aku larikan diri dari dia..alhamdulillah…aku bjumpa ngan lelaki yg aku rasa sgt2 berlemah lembut dalam apa jua cara sekalipun ( mmg ni yg di tuntuupt nabi muhammad s.a.w, sbb nabi kasihkan pompuan…nabi tak pukul pompuan ) n my x pun dah married, n suprise….mmg bini dia kena pukul pun…no idea!

      Org ramai kesian shila as pompuan not her…kesian wooo..kalau apdot laki jenis kaki pukul…keturunan MAMAt lak tuh…darah panas….

      0

      0
  43. ND LaLaLa Lai Lai LaLa says:

    Tak berapa berkenan aku dgn budak Shaarnaz tuh. Tapi Shila dah kemaruk sgt nak kat dia. Apa nak dibuat eh?

    0

    0
  44. Abdul Muiz says:

    tengok tu.. bapa dia dah bersuara… Heheheee

    0

    0
  45. SH vs Kaki Pukul says:

    Kesiannnnnnnnnnnnnnn….Tu je yang boleh di cakapkan. Abang lah sangat, sok dah kene sepak terajang bangang jd nye.

    0

    0
  46. . says:

    kisah benar BUKAN BIDADARI akan berlaku d antara shanaz n shila…kita tunggu…..

    0

    0
  47. Jemah Jematon Jr says:

    Kejayaan merangkul anugerah Lagu Terbaik di AIM ditutupi dgn isu “Cium Tangan BF”, Kejayaan merangkul anugerah Penyayi Wanita Terbaik ditutupi dgn isu “BF mengamuk di Twitter akibat gurauan (GEDIK) Shila di pentasm mengenai kekasihnya..Shila…sedarlah..x guna anda memenangi sesuatu anugerah kalau berita kontroversi melitupi kejayaan anda…bagaimana manu terus maju seperti Datuk Siti mahupun Ziana Zain kalau inilah perangai anda..Berapa lama lagi peminat mahu memberikan anda peluang membaiki diri dan terus membuat kesalahan…anda sudah besar dan boleh berfikir…jgn jdkan kekhilafan yang terus menerus itu sbg alasan…buang “Gedik” anda,anda pasti berjaya..All out dahulu 2-3 tahun ni membina kerjaya tanpa kontroversi…sampai masanya,peminat sendiri akan Membuka Hati @ menggalakkan anda menamatkan masa bujang..jgn sia2kan perjuangan 12 tahun anda ya -ikhlas dari peminat yang masih bersabar dan hampir meluat dgn anda

    0

    0
  48. ina says:

    jgn prcaya….ntah2 yg ni pun kna hack jugak

    0

    0
  49. Anonymous says:

    laki aku pun pns baran jgk…sgt2 pns baran….lps kawen dah bole control ckit2…skrg dh 6 taun aku kawen, pns baran dia kdg2 dtg jgk tp sbg isteri kene la pandai handle. tp x pernah la aku kene sepak terajang

    0

    0
  50. :) says:

    biarlah dia nak pilih siapa pun..
    selalunya org yg panas brn ni,time dia mrh,mmg mrh gile2..
    tapi bila dia syg, dia syg giler2 juga..
    kalau korang jd perempuan, mesti korg pun lembut hati..
    doakan je yg tbaik utk diorg..

    0

    0
  51. ntah pape ntah says:

    auwwww,shuuuuuuwitttttnyeeeee kena propose bagai. ada aku kesah?!
    aku ni kalau ada terselit kisah percintaan utk artis2 ni boleh terima lagi,tapi kalau dah slalu,nk muntah pun ada.orang suka ko sbb bakat.bila dh asyik kena hidang pasal kisah cinta kanak2 ko ni,terus rasa taknak minat.sorry shila,you just lost a fan and hello abang anuar zainnnnnn :D

    0

    0
  52. meluat tengok muka Shaarnaz says:

    jgn nak berlagak baran sgtla Shaarnaz ! cuba bertemu dgn org yg lagi baran, baru ko rasa !!

    0

    0
  53. Kenapa "Cik Doh" sgt kau ni? says:

    belum dapat sayangla.. bila dah dapat nanti, tersilap sikit jadi kain buruklah jawabnya kena terajang n belasah…

    0

    0
  54. sha says:

    I rasa twiter shila kena “hack” jugak hahhahaha…

    0

    0
  55. Anonymous says:

    org yg nmpk gentleman, baik bagai sebelum kawen pun blum tentu btul2 baik pas kawen nnt. at least yg dah nmpk sebelum kawen ni, kite yg nak jadik psgn hidup diorg ni ade peluang nak pikir balik.kalau rasa bole handle & bole terima seadanye…ape salah nye. Jodoh tu rahsia Allah

    0

    0
  56. Anon says:

    Hm.. All I can say is that., she deserve better..

    0

    0
  57. Din says:

    sheila terima lamaran sharnaz????? ohhhh tidakkkkk… aku x setujuuuu…

    0

    0
  58. Aku kah haa??? says:

    Org lainpn bcinta jugak..xdela nk menunjuk sgt..dok pong pang pong pang kt twitter..mlm anugerahpn asyik dok cinta hati saya..lama2 nti org meluat..bila org da meluat paham2 je la..kesian kt ND Lala,dpt ank yg cengkini gedixsnye..da la btudung tp perangai sama je..buat malu jela..da bhijrah tu kena la jaga adab..da kena tegur dgn zubir dulupn mcm xserik2..over sgt la diorg ni..taw la byk mng anugerah kblkngn ni..jgnla mjatuhkn maruah diri hanya krna mamat nepal tu..huh!

    0

    0
    • Tony says:

      Org Nepal lagi hensem dari Shaarnaz nih.. muka tak leh blah Shaarnaz ni.. pernah jumpa mamat ni kat KLCC muka poyo giler, takdelah hensem pun !

      0

      0
  59. iamtrullypropa says:

    ni propose kat twitter ke cane? mungkin hacker yg tweet… Q_Q

    0

    0
  60. acha yahya says:

    bang nara.. dorang mmg da tunang la dgr citer..
    hang tak caya, hang pi tanya org penang..
    lepaih tunang tu shila pakai tudong..
    cer siasat cer siasat.. LOL

    0

    0
  61. Nurazuwa says:

    Jodoh pertemuan itu semua ketentuan Allah, jika ditakdirkan dengan suami panas baran, buatlah amalan seperti yang saya lakukan

    1. Setiap kali basuh beras, baca surah Al-Fatihah tujuh kali
    2. Sembahyang hajat setiap malam dan doakan supaya Allah melembutkan hati suami, jauhkan sifat amarah dalam hatinya, tanamkan kasih sayang dalam hatinya.

    Hanya Allah yang boleh merubah seseorang, kita sebagai hambanya hanya perlu berusaha dan bertawakal kepada-Nya. Insya-Allah nampak perubahannya jika diizinkan-Nya

    0

    0
  62. halimah j says:

    alaaa…mula2 memang la x cukup…pastu nanti takot tak habis je..yg taw2la, yg x taw buat palaaa….

    0

    0
  63. Jemah Jematon Jr says:

    Lagi satu shila..tolonglah guna designer yang dapat meremajakan penampilan anda…Fesyen anda terlalu sarat dan berat untuk digayakan…anda sejak sejak dulu selalu memakai pakaian yang menampakkan anda tua dan matang sblm usia..pada usia remaja ni,simple n trendy menjadi pilihan..bukannya baju yang rohana jalil or Zaiton Sameon pon boleh guna lagi buat show…take note.

    0

    0
  64. nor says:

    laa..ingt kn dh bertudung ok la perangai tuuu….rupanya setll GEDIKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKK lg..come on laaa…aku lg respect lisa tu yg reti jaga kesopanan beliau even tak bertudung… baru je nama naik..dah busuk balik…come on la shilaa… ko buat org sume meluat tahu tak…bukan ko sorg je ade bf..and bkn nye si sharnaaz tu HERO MALAYA Pun yg ko nak cinta hati setiap masa depan org ramai. baru je nak minat ko pas ko menang kt china..dah jd menyampah balik. maap la.

    0

    0
  65. pelik says:

    PELIKNYA KT SINI…KECOH GILA WALHAL BARU PROPOSE JE PUN..
    AND AND AND SELAMANI DUK KEPIT KE SANA SINI TP RUPANYA SI SHARNAAZZ NI LUM AJAK KAWEN KE??? SO APA AKAN JD KLU SHARNAAZ XPROPOSE?? DAH PEGANG2 ANAK DARA ORG PASTU PANGGIL SAKAI RUPANYA BARU SKRG ADE NIAT NAK AJAK KAWEN? COME ON LA..DONT MAKE IT CHEAP SHILA. PATUTNYA ONCE DIA DAH SENTUH KO DULU, MMG DIE DAH AJAK KAWEN DAH PONNN. KO ADA RUPA BKN LAKI TU SORG JE…..ZZzzzzzzzzzzzzz…

    0

    0
  66. ting says:

    TOLONG la buang perangai gedik anda tu shila amzah. muka cantik. suara sedap..tapi syg seribu kali sygggg perangai gedik still ada…………………

    0

    0
  67. Musib says:

    Aku kesian kt ko ni dek. Sore sedap tapi orang nyampah. Berubahlah. Jangan nunjuk sangat ABANGLA ko tu.

    0

    0
  68. shila buta mata says:

    Aku rase die dlete twit die maybe sbb mak bpak die x stuju kot..cbe korg pkir ek..ada ke mak bpak snggup anak dpnggl sakai? Mak bpak pun x maki ank cmtu..last skali bgi alasan akaun kne hack..nsib la ko shila kawin ngn mamat tu..tkt ko ‘bahagia’ mkn penampar je nanti..kesian bpak ko glamor kan ko dlu..siap pkai nama mcm2 shila techno etc..wat pnt jga ank dpat plak ke mlut buaya

    0

    0
  69. Ratu minah jambu merah / biru ori says:

    misal nye shila ada jodoh ngan shahnaz kawin lebih baik shila berenti je lah menyanyi ok pasal nanti si shahnaz akan buat hal ngan shila jeles tk tentu pasal…..biar si shahnaz je mati matian cari nafkah buat shila…….shila stay aje kt rumah tk payah lah nk sebok2 nyanyi..

    0

    0
  70. tamaraogi says:

    betine gtal ni nk kwin pun kecohh

    0

    0
  71. jurai jemarai says:

    Biar kan la dorang ni…kata org cinta itu buta. Kdg2 org2 ni nk tunggu kepala dh pecah berdarah, baru la nk sedar.

    0

    0
  72. booooo says:

    Sy benci shila amzah gedik 4ever!!!!!

    0

    0
  73. duk baran baran pa wey says:

    baran baran la..kena penampar jepun sedas pastu demam kura baru nak jadi lemah gemalai kot..

    0

    0
  74. kawin jelah Labu.. kecoh je ! says:

    kita pakat2 tengok jelah nanti.. twitter kan ada dan artis kita ni kan suka main2 kat twitter… mesti ader ler tu nanti yg nak diheboh2kan supaya org ramai tahu.. maklumlah artis… apa yg di buat mesti nak diberitahu pd semua orang… nak nama dan nak famouslah katakan… cepat2lah kawin korang ni.. kalau korang ni jadi kawin, nak jugak tahu apa yg akan berlaku kat korang nanti lepas kawin… tak sabar nunggu korang tulis citer korang pas kawin kat twitter pulak !!! kalau elok kitaorg tumpang gumbira, kalau sebaliknya pandai2 korang lah nak hidup…. Gaduh+gedik+buat itu buat ini+bercinta+merajuk+pujuk+melamar+nak kawin = perlu ke nak kecoh2 / bgtau org?? korang tak canang pun org akan tahu jugak dah namanya public figure…

    0

    0
    • drama spektra baru says:

      yes. setuju..kita pakat tengok apa kesudahan cinta si penyanyi ni dengan ‘the beast shaarnaz’ ni. geli hati aku tengok dua2 ni

      0

      0
  75. Dayang says:

    belum sah jadi suami dah bebas nak maki hamun menyumpah seranah.. kalau dah kawin nanti camanala agaknya, jgn jadi bola sudahla boleh ditendang diterajang sesuka hati…. Nauzubillah

    0

    0
  76. Lina says:

    eiii seram!

    0

    0
  77. slay says:

    haha siap la kau kawin ngn rimau kurap tu eeeee

    0

    0
  78. kalipmusa says:

    shila techno hahahaha

    0

    0
  79. Anonymous says:

    x sesuai, cari laki lain la, kang x pasal kes dera

    0

    0
  80. SANG PENCINTA says:

    OFFICIALY, IM NOT UR FAN ANYMORE SHILA !!!

    0

    0
  81. Mimi says:

    Hari tu tak silap aku ada keluar Berita Awani kot diorang nak kahwin lagi dua tahun.

    0

    0
  82. samsul says:

    makin bertudung makin gedik minah ni..mcm die je yg ada bf alahaiiiiiii kecoh betul la

    0

    0
  83. ada aku kesah says:

    aku meluat btol asal buat ucapan mesti ada cinta hati…naik trauma dh aku dengar pkataan tu…huh..menyampah..udah2lee kawin terus abih cite…org pon xdenye nk kutuk2 dah

    0

    0
  84. neelofuck says:

    depa dua ni belum matang lagi,law kwin terburu buru konpem cerai berai

    0

    0
  85. dyna says:

    FIKIRLAH MASAK MASAK SHILA…LAKI TU PANAS BARAN…BELUM PAPE DAH PANGGIL AWAK SAKAI…ISH…KALAU BETUL DIE SAYANG MARAH MCM MN..DIE X KAN MAKI AWAK…

    0

    0
  86. KarenLily says:

    Shila Shila..why being so childish? Perangai mcm budak2 la die ni, fikir la dulu ape2 die post akan jadi bualan orang, then nak padam, mesti sbb dah kena hentam kan? Look Shila, we know u are happily in love but you punya statement, perangai tak sama dengan imej yang dibawa, bertudung, in fact I feel u were better without the tudung earlier. And fikir dulu sebelum nak buat apa2 la, jangan pakaian dan penampilan saja matured, tapi kepala langsung tak matured lagi. And what’s the issue dengan Sharnaaz maki hamun u kat Twitter? Is that the ‘guy’ you want to marry? Hmm, I hope la for your sake he will be good to u after u guys dah kahwin. Maybe Twitter posts pun akan berkurangan lepas tu. Jangan terlebih excited la mydear..I pelik betul la u ni, ur dad is a legend, please learn from him ok. Take care & all the best :)

    0

    0
  87. cinta hati wwwweeeeekkk says:

    asal ko bahagia sodahla shila oiiiiii

    0

    0
  88. Raja minah jambu merah / biru ori says:

    apeee punye jantan si shahnaz ni maki hamun shila kt twet !!!! darah maseh naik lagi ke ?? su shila tu dia macm cinte minyet kebudak2an lagi kepala hotak dia belom nk pikir ok ke tk ok jantan macm shahnaz ni ! maseh blom terlambat lagi kalau shila nk ambek keputusan untok putus atau pon tunggu kepala hotak shila betol2 matang n dh bersedia……kesian mak bapak shila dorang nk tengok shila bahgia n hepiiiiii n shila jugak nk kena hepi kn mak bapak shila…….jangan nk hepi kan mateairrrrrrrrrrrr je !!!! sikit sikit cinta hati sikit cinta hati huh mengarot !!!! kalau shila cakap cinta hati ye lah mak bapak saya tkpe la jugak ! ni tk cinta hati dia si shahnaz muanas tu huh !!!!! kt atas katil mesti ganas ni huh !

    0

    0
  89. tepuk dada tanya selara says:

    shila nie terlalu mengharapkan shaanaz…sedangkan dia tau yg dia tgh top skrg…jagalah tngkah laku cket lps menang bsr kat china dlu….mcm datuk ct menang dlu…nie x tgk kat twitter berperang dgn shaanaz…siap war2kan planet award dpn artis2 indonesia n singapore yg shaanaz bf dia…fikir diorg mcm famous sgt…tercengang jer taufik artis indon tu ari….klu aku jd shila….malu doh…

    0

    0
  90. shila suka sharnaz says:

    korang perasan tak… tiap kali shila menang, mesti sharnaz akan komen. seolah-olah dia tu tulang belakang kepada kejayaan shila. oh come on sharnaz. kau baru kenal shila baru berapa bulan, sedangkan shila dah menyanyi selama 12 tahun. nampak sangat laki ni suka tumpang glamer.

    0

    0
  91. saja baca says:

    Yerlaaa… rasanya si Sharnaz ni nk tumpang glemer shila amzah kot..

    0

    0
  92. justinziq says:

    hello.klaw nk kte kak sha mcm tu lbih bek jmpe dpn2.nie ckp men boh jerk.engt kowang 2 da perfect sangat ker…len kli klaw nk kutuk atau caci owg 2 cermin dri dulu.x tkot ker klaw tibe2 kak sha nk saman kowang.ah time tulah kowang nk berbaik mintak maaf ngan die.by the way kak sha just ignore what they talk about u.i will always be your admire until 4ever

    0

    0