Written by AbangNara | September 22nd, 2014

Nampaknya kontroversi Shila Amzah dengan media Melayu yang tercetus baru-baru ini turut mendapat perhatian penyanyi nombor 1 Malaysia, Datuk Siti Nurhaliza. Umum mengetahui yang Datuk Siti mempunyai hubungan yang sangat baik dengan semua media terutamanya media Melayu. Sejak kemunculannya, tak pernah Datuk Siti memberikan komen yang kurang baik terhadap apa jua jenis liputan yang telah diberikan kepadanya oleh para media.

siti nurhaliza

Kerana sikapnya yang sentiasa tenang dan ‘cool’ itu, tak salah untuk Abang Nara katakan yang Datuk Siti merupakan salah seorang selebriti kesayangan para media. Memberi pendapat mengenai kontroversi yang melanda Shila Amzah, Datuk Siti menasihatkan penyanyi muda itu supaya berfikir lebih panjang sebelum membuat apa-apa kenyataan. Kata Siti:-

Siti sebagai kakak kepadanya di dalam industri, dia perlu sentiasa berfikir panjang dulu dengan sebarang tindakan yang dibuat. Artis dan media saling memerlukan. Mungkin apa yang berlaku ini, dia terlepas pandang. Kalau bukan dia yang tulis kenyataan sebegitu atau ada orang lain menulis pun, kena banyak kali fikir sebelum memuat naik sesuatu di laman sosial. Hal ini membabitkan artis dan media. Di mana dia bermula pun dengan bantuan rakan media

Malah Siti juga turut sama menegur segelintir peminat fanatik Shila Amzah selepas dirinya difitnah. Kata Siti:-

Siti sedar ada peminat fanatik yang tidak berfikir panjang dengan membuat andaian sebegitu. Siti sudah lali dengan keadaan begini. Memang ada masa peminat mahu mempertahankan artis kesayangan mereka dengan apa cara sekalipun.

Cuma dalam isu membabitkan Shila (Amzah) ini, Siti tak seronok apabila andaian yang dibuat peminatnya boleh mendatangkan fitnah. Siti komen balas itu sebagai peringatan dan teguran buatnya

shila amzah

Semoga Shila Amzah menerima teguran daripada Datuk Siti Nurhaliza ini. Anggaplah ia teguran seorang penyanyi senior kepada penyanyi junior. Memang betul apa yang dikatakan oleh Datuk Siti. Penyanyi dan media saling memerlukan. Kalau bergaduh, penyanyi juga yang rugi. Tak gitu? Apa kata anda? Sumber Berita Harian.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

111 responses to Shila Amzah Kena Fikir Panjang Dulu Dengan Sebarang Tindakan Yang Dibuat – Siti Nurhaliza

  1. Anonymous says:

    komen siti slalu merendah diri…xpnah tnjuk bgus…sb tu la kot die dihormati hingga kini..sb die pn pndai hormat perasaan org lain…

    0

    0
    • Bedah says:

      owhh phuwwleezzz laaa shila…
      sila ambil class untuk improve PR anda….

      0

      0
      • fanshilabodohsamamcmbedah says:

        ala bedah laki kokesyen, beranak kat prince court, pandai ckp 18 jenis bahasa, suka kutuk org miskin, ko pun kene amik clas PR jugak.. tak payah nak berlagak kat blog gosip!

        0

        0
        • melati says:

          Siti… Nasihat orang lain pandai…last2 dia yg rompak suami orang!!!!!!

          0

          0
        • Peminat Yuna says:

          Buat anak la dulu…sibuk duk nasihat orang. Podah la Siti. Poyo!!!!

          0

          0
        • Siti is stupid fucking cunt! says:

          Dear Siti, please enrol for an intensive English class for dummies.
          Your English sucks!!!

          0

          0
        • Anonymous says:

          siti is stupid blablabla…. anak sape la ni, mak ayah antar pegi sekolah omputih tp xpenah antar anak pegi sekolah ajar ckp elok,2 x memaki org… mak ayah x penah ajar ke pun?

          0

          0
        • Join Roti Kaya Please says:

          Butuh puki mak Nara…asyik melaga-laga orang. Blog cari duit haram kau kasi anak bini makan. Jantan dayus zakar bengkak ke dalam. Hak tuihhh mamat Kelantan. Haram jadah kah kau.

          0

          0
        • Siti Bakal Terkubur says:

          Pungkok lah Siti…cam bagus jerrrr…Siti oi Zaman ko dah nk pupus lah ..jaga lah Laki ko yg kononnya kaya lah sgt kan…semua ko nk tegor ..aritu KJ…Siti2 naper nk jeles kalau ader penyanyi Wanita lg kaya dari ko…kan???…Ader tk org2 bodo yg kater Siti lagi kaya dari Shila Amzah?????…hahaha..

          0

          0
        • Fan Nora Danish Ada Klass says:

          Burit masam la siti puki. Cam bagos. Zaman kegemilangan dah berakhir. Jilat telur layut tok kay jer. Diam la betina Felda! Zaman kejatuhan dah tiba. Fuck uuuuuu, old bitch!

          0

          0
        • sereniti says:

          That stupid whore named Siti Nurhaliza!!!

          1

          0
        • Benci Siti Sejak 2005 says:

          dh knp dgn ct nie..asik mengaibkan org je..terimala knyataan..dh jodoh ko cm 2..jagala maruah diri ko 2 wei..aq tgk skrg nie ko dh cm perempuan yang xbermaruah ..asik2 post pic n cerita psl laki tua bangka ko aje..tolongla…ingat kt allah ckt..bwk mengucap..dlu mse kawen xtau ker laki ko 2 baik ker buruk..plz berubahla wahai ct. jadilah contoh ibu yeng terbaik untuk anak tiri ko…dh xpayah cbuk tepi kain org..jge ank pon dh ckup bagus. ade ke anak??? lalala

          0

          0
        • Fikir dahulu sblm berkata2... says:

          Bnyk komen maki hamun & mencarut. Malang betul parents mrk ini krn mmpunyai ank2 yg mulut dr api2 dr neraka & lidah2 yg akn tergunting olh gunting2 neraka. Ke2 artis ini sy tdk minat tp yg beri komen2 cubalah bersopan sikit. Memaki hamun mencarut itu maksiat. Teguran siti pun nampak matang & tiada unsur hasad dengki. Shila & phk pengurusan berdiam diri tanpa sbrang komen. Sesibuk mana pun, knpa tdk di gunakn scra effektif & effsn laman media sosial yg sgt luas jaringannya. Tiada alasan langsung & Phk Pngurusn yg profsnl hndaklah jwbkn bg phk shila.

          0

          0
        • Anonymous says:

          omg semua kene dislike! gila bodo fan shilaamzah!

          0

          0
        • Anonymous says:

          siap maki hamun org! anak sape yg jadi fan shila amzah ni???

          0

          0
        • minah jambu idop umno ! merah biru says:

          eh helo roti kaya puki mak ! kau dh kenape nk salah kn bang nara pulak ha ! sape laga laga kn sape ni ha sun kacang dal !! sape suroh kau masok kt blog ni kalau setakat kau nk maki2 orangggg aje ! gi brambos la kt roti kaya kau tu kenape nk masok kt sini ? siti ngan shila tu dorang punye pasal la ! yg kau sakit hati ngan bang nara cakap pasal klantan klantan ni sume apesal ! dh sendiri tu datang dari klompok benot nk cakap banyak huh !!!

          0

          0
        • Anonymous says:

          xbek ckp ct cm tu.lom rezeki dieq nk ank.n dh jodoh dieq ngn datuk k.
          sentiasa brsangka bek insyaallah ati tng.

          0

          0
      • Bedah says:

        Waktu kau nk kawin dgn Tok Kay naper x pikir panjang? Laki orang jugak ko gasak sampai cerai berai? Hipokrit betul si mandul neh…!!!!

        0

        0
        • Tok Kote says:

          Tok Tie…SPM gred 3….

          S0????

          0

          0
        • Ha!!! says:

          At least Shila x inject …Siti inject muka di Indonesia. Korang tanya la Kris Dayanti…semua wartawan Msia tahu.

          0

          0
        • Yuna The Best says:

          Peminat cT mcm dia juger. Kampung, uneducated low class and disgusting.

          0

          0
        • Anonymous says:

          mslh nya wartawan malaysia cover siti , sbb tu x kecoh sgt pasai inject tu. cuba kalau shila , salah skit je .. terus wartawan hentam kaw2 .. mcm sial

          0

          0
        • Nara Kaki Cucuk says:

          Blog tambah dosa… Im out!!!! Kekampungan giler.

          0

          0
        • Anonymous says:

          orang melayu mmg penuh hasad dengki , ada saja yang tak kena , buat ini salah, buat itu pun salah, mundur pun salah maju pun salah, aku bukan lah peminat shila amzah tapi aku tak paham kenapa org melayu sibuk cari pasal dgn dia, biarlah dia nak buat apa pun ,,, mmg betul kata org cina ” orang cina sibuk nak naik kan dia tapi org melayu pula sibuk nak jatuhkan dia. sudah sudahlh korang ni macam lah sempurna sgt, siti nurhaliza tu pun satu pls lah dia masih tak sempurna klu diimbas perbuatan lalunya .. tp dgn memberi nasihat dia menutupi aibnya sendiri sedangkan dia sendiri pun x berkemampuan nak kenang kisah silam nya itu..

          0

          0
        • puteri says:

          As salam. .. Saudari. .. tolong jgn suka ckp org mandul. ..
          Allah belum nak beri rezeki anak kat siti…
          jgn nnt apa yg awak tulis di sini…
          terjadi pada keluarga awak

          0

          0
      • Siti Kian Reput says:

        Pungkok lah Siti…cam bagus jerrrr…Siti oi Zaman ko dah nk pupus lah ..jaga lah Laki ko yg kononnya kaya lah sgt kan…semua ko nk tegor ..aritu KJ…Siti2 naper nk jeles kalau ader penyanyi Wanita lg kaya dari ko…kan???…Ader tk org2 bodo yg kater Siti lagi kaya dari Shila Amzah?????…hahaha..

        0

        0
      • jemah lepat says:

        Shila ni mne nk ngaku kalah.. tengok kat ig dia. Sikit hanya peminat, kawan n etc yg mngenali diri dia. Dia ttp ego rasa dia betul. Xde skit pun minx maaf ke ape. Ni ayah dia pulak yg nk pulihkan hubungn shila ngn media. Kau yg buat panas, ayah kau pulak kene siram air kasi sejuk.

        0

        0
    • duchess zac says:

      tu lah kesian siti..terbalikkan nama diburukkan peminat shila…please la jgn Banding ct dgn shila…..jauh benar……shila me nyanyi meneran2 mcm nak break…erk sakit telinga dgr…biar lah peminat dia n dia sendiri rasa hebat sbb di sokong di china tu,..tapi bagi aku…xde apa yg nak dibanggakan..

      0

      0
      • puikkk says:

        korang dh lupe ke cmne siti ni rampas DK? kekeke..ke dh nyanyok…dasyat btl PR siti ni ea..smpi lupe sume org cmne die dptkan laki org dlu..puii

        0

        0
        • SimpliMandul says:

          Siti…penyamun suami orang. Cam sial nk tunjuk baik lak. Kimak!!!!

          0

          0
        • Siti Fucking Whore Liza says:

          orang melayu mmg penuh hasad dengki , ada saja yang tak kena , buat ini salah, buat itu pun salah, mundur pun salah maju pun salah, aku bukan lah peminat shila amzah tapi aku tak paham kenapa org melayu sibuk cari pasal dgn dia, biarlah dia nak buat apa pun ,,, mmg betul kata org cina ” orang cina sibuk nak naik kan dia tapi org melayu pula sibuk nak jatuhkan dia. sudah sudahlh korang ni macam lah sempurna sgt, siti nurhaliza tu pun satu pls lah dia masih tak sempurna klu diimbas perbuatan lalunya .. tp dgn memberi nasihat dia menutupi aibnya sendiri sedangkan dia sendiri pun x berkemampuan nak kenang kisah silam nya itu..

          0

          0
      • Anonymous says:

        Nara bangsat… Sial blog ni utk cari duit haram dgn buat dosa!

        0

        0
    • Anonymous says:

      yg ckp pasal siti peminat fanatik dia yg buduh,yang ko nak bengang ngan shila pulak kenapa??? fan siti pun bnyk yg bodoh, sama gak mcm fans si shila, dah tuuu lagi nak ngata org.. puiii!!

      0

      0
      • greenday says:

        tu la .. beza nya cuma media lebih d pihak siti .. tu yg menampakan shila n fan shila lebih teruk .. padahal fan siti lagi terok .. ko tengk je la komen sorang2 .. kalau dah diri tu nak cari salah org , mmg dapat la .. sape x buat salah kan .. cer cari kebaikan , lg bnyk laa

        0

        0
    • ramleeposmen says:

      Tok Ti, ko jgn sama kan Shilla dgn zaman ko trdahulu. Offcouselah waktu zaman remaja ko pun tak peta bercakap & ur fans were not extremely fanatic. Mungkin ko pun mcm dia klau ko ada sama level of education cam Shilla. Stop commenting on Shilla and play safe. Ur surroundings are being monitored by ur haters. So be watched out!

      0

      0
      • mikan says:

        maksud kau, makin tinggi level of education seseorg, makin bengang dlm berkata2 lah..sepatutnya makin tinggi level of education, makin pandai mengeluarkan perkataan, sebab fikiran dah terbuka. siti asal dr kampung, belajar tak tinggi pun PR lagi bagus dr shila..

        0

        0
    • pui2 says:

      tok ti la ni punca !! kn dah kecoh .. nasi tambah satuuuu !!! cepattt !!!

      0

      0
      • ddd says:

        Tp part penah boikot ngn media pasal xnak pakai skirt n xnk bgambar ngn lelaki tu mmg betul pon kan?

        Dlm rancangan ape tah ari tu rozie sndiri yg ckp…die pon ade ckp jugak… takyah nk bekap sgt la haihhh

        Shila mgkin ade yg x btol…tp aku ok je sbb mane ade org semuanya betul kecuali wartawan n media.. huhuhu

        0

        0
        • Maklumat anda salah. says:

          Sg sbg mrk yg tahu dlm dunia seni hiburan & media. Anda salah dr sudut maklumat tersbt krn media sememangnya tdk pernah memboikot Siti. Cuma ada wartawan yg agk trasa hati krn mrk ada tugasan dr phk atasan yg perlu di laksanakan. Prkara ini membuat reputasi mrk dngn phk atasan yg berikn tugas itu agak terjejas sdkit. Sy tdk menonton prgrm itu & sy tdk faham knapa phk Pengurusan Siti beri stmmnt yg mengelirukan begitu. Stakat tdk pakai skirt(bnyk lg pakaian yg sesuai) & tdk bergambr dngn llaki bukanlah prkara sukar bg wartawan krn alternatif lain masih bnyk lg.

          0

          0
  2. Houp says:

    Budak-budak perasan diva…. mana nak ada nak pikir panjangnya, biasalah… belum matang…
    Bila ditegur, peminat bodoh backup plak…. tak ke manalah jawabnya.

    0

    0
  3. Siti sayang semua, betul ni tak tipu

    0

    0
  4. nok gebuzzz says:

    shila lepas ni kena berhati2 dgn setiap statment yg dikeluarkan….bak kate org dgn satu ayat boleh bergaduh walau pun perkara kecil…..harap shila lepas ni makin matang dan peminat fanatik tak payah la nak over sgt….

    0

    0
  5. Rima rashidi says:

    Shila ni anak org kaya ..
    Siti pulak anak bekas pegawai polis aje.
    Tu la tokti ni humble orgnya.
    Kalau shila tu mana la nk kalah kalau cakap .
    Semua dia yg betol.
    Hak puihhhh!!!

    0

    0
  6. ariefsempoi11 says:

    Satu2 nya artis yang berpendirian tinggi. Difitnah macam mana sekalipun, maklum balas yang diberi oleh siti tetap bertuturan sopan. May Allah s.w.t bless u dato siti nurhaliza.

    0

    0
    • maria says:

      saya sokong. sy tak pernah minat seorang artist pun, baik di Msia mahupun negara luar..tapi sy sebagai manusia biasa mcm anda semua akan selalunya tertarik hati dgn org yg menjaga adab sopannya..jadi kalaupun saya tak minat lagu2 siti nurhaliza, tapi adab sopan dan cara siti membawa diri dalam dunia artist yg penuh kepalsuan/drama/plastik, jelas menampakkan siti ni dididik dengan baik oleh mak bapaknya, dan siti mmg seorang yg berbudi pekerti, menjaga adab dan sopan dgn semua org..siti menegur pun dgn baik..ini yg sepatutnya kita lihat dalam diri setiap individu..tambah lagi Islam, kerana adab sebegini yg diajar Rasulullah SAW pada kita semua.

      0

      0
  7. ... says:

    ohhh.. tapi mok tie tak jelouse nohh shila success sampai ke china..

    lagi satu ! mok tie tlg nasihat shila jgn dok post pic gedik dgn laki bila dah kahwin nanti..
    kebahagiaAN itu lebih terasa walau tak menayang pada umum.. PEACE !

    0

    0
    • aaa says:

      Siti dah buat concert sampai ke London.

      0

      0
      • Anonymous says:

        siti buat konsert kat london org melayu je dtg tgk, shila fan dia bukan melayu kat china tu… tp papepun fan shila tetap bodo! sama mcm fan siti masa dia muda cam shila dulu..

        0

        0
    • Anonymous says:

      laaa laki dia punya pasal dia la,dah halal.yg dok kapel tak kawen2 tp klua pegang2 peluk2 tu ko x bising plak?bangang abadi.

      0

      0
    • Anonymous says:

      haha siti da smpai london da bangang oi. ko da kenape? menaip ikot sedap jari je. fanatik shilalaa. buduh.

      0

      0
  8. norli says:

    dhla..xpyhla nk burukkan org..cermin diri kita dulu sblm nk ckp psl org..lantak la dato ct nk rampas laki org or whatever..janji dato ct xkcu org…dh jodo dia cm 2…smu nie ketentuan illahi..jangan esk lusa kita plak yang jadi cm 2..take note..Allah maha mengetahui..k bye

    0

    0
  9. elsa says:

    tak tau la nk ckp ape.tkdela minat sgt dato ct ni.tp mmg x bole la nk benci die.myb sbb rasa respect kot kat die.dato ct ni jenis yg humble dgn ikhlas.bukan humble buat2 kot sbb tu ssh org nk benci die

    0

    0
  10. Ain Ridzuan says:

    Dulu aku minat Shila… tapi sekarang… hurmmm…

    0

    0
  11. Melati says:

    Pungkok lah Siti…cam bagus jerrrr…Siti oi Zaman ko dah nk pupus lah ..jaga lah Laki ko yg kononnya kaya lah sgt kan…semua ko nk tegor ..aritu KJ…Siti2 naper nk jeles kalau ader penyanyi Wanita lg kaya dari ko…kan???…Ader tk org2 bodo yg kater Siti lagi kaya dari Shila Amzah?????…hahaha..

    0

    0
  12. Anonymous says:

    X ada artis yg buat Hal x adalah wartawan nk buat citer.x adalah gossip nk masuk melodi kang.artis dn wartawan sama2 memerlukan antara satu sama lain.wartawan jgn over sgt dn artis pon jgn konpiden sgt.peminat plk jgn trlebih2 bila nk sokong kerjaya satu2 artis tu.

    Dengor ceramah ustaz kazim lg best!!

    0

    0
  13. aku says:

    tak pernah minat pun dengan si shila ni..sulu tak suke2 pun masih lagi follow dia.tapi lepas banyak sangat cerita ‘kurang bijak’ ‘ayat2 pasrah’ dia tu meluat lak smapai skrg..lantak awak la shila..moga terus maju jaya..pandang sikit ke bawah kalau dah ada kat atas tu..ko pun bukan terus naik..sape yg naikkan ko selain usaha ko sendiri?

    0

    0
  14. USTAJAH says:

    SAYA SUKA DENGAN SITI (DATO) LEBIH2 LAGI BILA DIA DAH BERTUDUNG CANTIK SANGAT. SITI NI MACAM2 ORANG BUAT KAT DIA TAPI DIA TETAP COOL. KALAU KORANG NAK TAHU MACAM2 TU BOLEH GOOGLE YE. TAPI USTAJAH TETAP AKAN SOKONG SITI DULU KINI DAN SELAMANYA…

    MOGA SITI TERUS ISTIQAMAH DALAM APA JUA YANG DILAKUKAN DAN DIMURAHKAN REZEKI MEMPEROLEH ANAK. AMIN. USTAJAH DOA UNTUK SITI SEKELUARGA.

    0

    0
  15. wangbipuhhanhu says:

    orang melayu mmg penuh hasad dengki , ada saja yang tak kena , buat ini salah, buat itu pun salah, mundur pun salah maju pun salah, aku bukan lah peminat shila amzah tapi aku tak paham kenapa org melayu sibuk cari pasal dgn dia, biarlah dia nak buat apa pun ,,, mmg betul kata org cina ” orang cina sibuk nak naik kan dia tapi org melayu pula sibuk nak jatuhkan dia. sudah sudahlh korang ni macam lah sempurna sgt, siti nurhaliza tu pun satu pls lah dia masih tak sempurna klu diimbas perbuatan lalunya .. tp dgn memberi nasihat dia menutupi aibnya sendiri sedangkan dia sendiri pun x berkemampuan nak kenang kisah silam nya itu..

    0

    0
    • anoy says:

      Entahnya…ct kaya pun sbb dia usaha sendiri. Dah jodoh dia. Bekas bini tu pun dah bahagia dgn laki baru. Itu pun jodoh dia gak. Tuhan dah tetapkan. Pasal ct x di kurniakan zuriat pun yang korang meroyan pehal. Kuasa tuhan. Kalau tuhan nk bagi dia bagi. Rezeki ada mcm2 cara.. anak.. harta.. kalau ada anak berbelas pun tp kalau x solehah xguna gak. Sapa yg suka sgt mengata orang mandul.. kalau terkena kat korang.. baru tau. . Ok bai

      0

      0
  16. wartawan sentap says:

    Sori la…sbb kn weol…fan siti n fan shila gaduh…weol sbnar nye sentap ngn statmen shila…sbb btol la die ckap..weol pndai gosip je..psal cerai berai artia..ptus cinta artis…jahat kn weol…

    0

    0
  17. biasa says:

    kesian.. anda2 komen macam mati masuk kubur. kubur luas terang lg selesa n syurga pasti utk korg… Allahuakbar…

    0

    0
  18. Anonymous says:

    That stupid whore named Siti Nurhaliza!!!

    0

    0
  19. Nara says:

    Pungkok lah Siti…cam bagus jerrrr…Siti oi Zaman ko dah nk pupus lah ..jaga lah Laki ko yg kononnya kaya lah sgt kan…semua ko nk tegor ..aritu KJ…Siti2 naper nk jeles kalau ader penyanyi Wanita lg kaya dari ko…kan???…Ader tk org2 bodo yg kater Siti lagi kaya dari Shila Amzah?????…hahaha..

    0

    0
  20. x bias says:

    Dua-dua aku xsuka sbb kedua-duanya suka selfie..maaf yer..

    0

    0
  21. Siti the biggest liar says:

    Burit masam la siti puki. Cam bagos. Zaman kegemilangan dah berakhir. Jilat telur layut tok kay jer. Diam la betina Felda! Zaman kejatuhan dah tiba.

    0

    0
  22. Old cunt named CT says:

    That Stupid Fucking Hypocrite Bitch Named Siti. Shut The Fuck Up!!!!

    0

    0
  23. Mr. Right says:

    watever la pendapat korang..tp untuk aku perkara biasa kesilapan dalam khidupan.. shila mgkin ada pendapat tersendiri knapa dia terasa hati ngan media.. media pun mmg la dorg yg menaikkan nama shila tp kisah shila sblum ni dorg bikin duit pun belambak jgk.. sikit ksilapan xperlu dperbesarkan..kita sebagai mnusia mana ada yg sempurna..kita ja yg rasa diri kita sempurna tp sbnarnya tidak..datuk ct nk tegur tak da masaalah tp sebaiknya diam lbih baik..lg bnyk kenyataan lg bnyak fitnah dan debat..sbb kedua-dua artis ni ada peminat tersendiri…kbai…

    0

    0
    • bobo says:

      ala, ko peminat shila mmg lah akan backup shila…walupun smua tahu perangai budak2 shila.aku xminat la shila tp tak smpai hati plak smpai nk pggil dia dgn panggilan x baik, taknak juga maki bapa dia nd lala tu…aku cuma tak suka perangai shila, suka buat kenyataan bukan2.dari dulu lagi begitu. bak kata kau, lagi banyak kenyataan lagi banyak fitnah.datuk ct takdela suka kluarkan kenyataan. cuma skrg dia berbunyi sb nama dia dh kena fitnah.takkan dia nk diam kan je.kalau kau kena fitnah, ko nak biarkan je nama bersih kau diburuk2kan tanpa penjelasan??

      0

      0
  24. izzy says:

    dua2 x berkenan!
    tp lately shila and her FANS sgt2 menjengkelkan!

    0

    0
  25. antishit says:

    Artis ngan peminat tegarnya sama2 xmatang. balik g skolah la makcik2 uii. xminat langsung shila ni,dlu yala.. tp skng dhmuak dgn kontroseksanya.. BOSAN!!

    0

    0
  26. Ct pelacur alaf moden says:

    dh knp dgn ct nie..asik mengaibkan org je..terimala knyataan..dh jodoh ko cm 2..jagala maruah diri ko 2 wei..aq tgk skrg nie ko dh cm perempuan yang xbermaruah ..asik2 post pic n cerita psl laki tua bangka ko aje..tolongla…ingat kt allah ckt..bwk mengucap..dlu mse kawen xtau ker laki ko 2 baik ker buruk..plz berubahla wahai ct. jadilah contoh ibu yeng terbaik untuk anak tiri ko…dh xpayah cbuk tepi kain org..jge ank pon dh ckup bagus. ade ke anak??? lalala

    0

    0
  27. peah says:

    Shila ni baru nk popular dh cri pasal ngn wartawan…but siti maintain jaga relationship dia dgn wartawan…d sini dh nmpk beza effort shila n siti utk berjaya…sya x minat dua2…tpi i respect siti sbb blh jaga rezeki dia wlau zmn dia dlu lain dri zmn shila…

    0

    0
  28. kepada org yg suke mncarut says:

    org yg komen siti puki,punggok,jilat itu ini,bodoh dan byk lg la sbenarnya org yg same je tulis..ape ke bodohnye ko ni ko sje je kn konon2 nya ramai la tu yg x suke kt siti sbnrnye ko sorg je..ko igt pengkomen kt dlm xtau ke?bodoh la ko ni..ko ade mak ayah x?ko pnh buat ngn mak ko ke?

    0

    0
  29. nurie says:

    klau mulut & jari senang2 taip keluar b*rit, p*ki, P*ngkoq.. mcm x ingat mak bapak hang buat hang pn kot celah tu… hang ahli syorga?? komen semua dr org yg sama je tu. kalau dh meluat tgok org update ape2 kat IG etc xpayah la follow.. hang kot yg sibok jaga kain org..

    0

    0
  30. al amin says:

    asal nk ckp siti bodoh pulak…korang n shila tu yg bodoh sebenarnyer..ade otak kene pk..bkan letak kat jubo…

    0

    0
  31. Anonymous says:

    Org yang mencaci dgn kata *** tu memang bukan salah ibu dia mengandungkan dia…

    0

    0
  32. Anonymous says:

    MTV awards under Asia category, Yuna yg calon dari Malaysia kan so mmm tepuk dada tanya selera ler….

    0

    0
  33. Intan Permata says:

    SubhanAllah rase takut and terkejut bace komen2 dalam nie semua… X baik kita dok mengata org… Kita bukan sempurna mana… Walaupun masing2 ade salah, kita jangan lg dok menambah panas nyer satu isu tu dengan komen2 yg saya rase sangat……urm…x taw nk ckp cm ne…korg pk sendiri la yer…. :) Pape pon, jgn disebabkan artis, kita plak dapat dosa dok mencaci org….

    0

    0
  34. my nama says:

    Kenapa korang punye bahasa terlampau tinggi sangat..sampai aku sendri pon x fhm..bhse korg tu cerminkan dri korg mcm mana..cakap lucah bagai..korg ingt korg perfect sgt ke..ak x minat shila dgn ct..tp kate2 korg tu..ntah laa..truk sgt.

    0

    0
  35. minah jambu idop umno ! merah biru says:

    siti ni pon satu aleh aleh aje nk masok campor pasal si shila ! diam tk boleh ke mulot tu ? asal ada artis bertudong buat hal adeeeeeeeeeee aje dia nak kacau daon ape ni ! kan dh kena maki ngan si peminat2 sume padan muka lu !!

    0

    0
    • Aril says:

      Salam… Bukan siti..nk masuk campur…tp peminat fanatik shila yg menfitnah siti…..siti ada hak untuk komen balik,,,,,, harap faham….

      0

      0
  36. siti kaki kebas laki orang says:

    cikkk sitiiii wan kembang..wulpss..siti ni macam2 ekh..dulu ada hati nak nasihat menteri.kau tu sp nak nasihat orang?takyah cakap banyak,duit gaji kau melalak depan2 org ramai tu halal ke haram ekh?just curious.kahkahkah..nasihat orang laju je die ni,sama laju ngan rampas laki orang..opsss..,ku tampor kang.

    0

    0
  37. Anonymous says:

    Apalak maki dgn peminat.. kalo kena maki tu dgn penyampah bukan peminat hina le ko yg komen tu….

    0

    0
  38. Tengok time pon dah tau. Orang yang sama tukar nick. Sah-sah kawan2 atau sedara mara yang terlalu overacting membackup retis hingusan ni. Kalau budak2 tu.. budak2 jugak la..

    Abg nara : next time masukkan IP address diorg skali. so boleh tgk saper yg sepuluh kali komen tapi tukar nickname…

    BTW : I ade gambar retis ni masuk pertandingan menyanyi masa dia darjah 3. Kalah dengan Zehra Zamri and Erna Eliyana. Tapi ayahnye tak puas hati terus tanya pengadil kenapa anak dia kalah. (Bukan fitnah tapi citer betul sebab I di tempat kejadian)

    0

    0
  39. Xooyoy says:

    Tak pernah minat shila amzah sejak dia mula menyanyi dari darjah 1 sehingga sekrg. She’s a nurtured and learned singer. A singer who learned singing through classes. Nothing like Siti who is naturally talented.

    0

    0
  40. Agasi says:

    Sadisnya ayat-ayat hangpa kan…kalau pengomennya adalah wanita…x malu ker nak sebut2 barang sendiri…apa nak jadilah…dunia akhir zaman….Kalau dah berjaya tu alhamdulillah tapi tak perlu kot nak memperlekehkan orang lain…tak semua orang suka kita dan tak semua pula yang membenci…adat dunia…Terlibat dengan industri hiburan ni kita kena cool dan tak cepat melatah…daripada kita sibuk dan mempersoalakn siapa yang lebih baik antara ct dan shila rasanya persoalan yang paling penting, kena pastikan penaja konset pada malam tu …. kerana dia bersabit dengan halal dan haram. Setiap daripada kita telah tertulis skrip kehidupan masing-masing…kita hanya pelakon yang melakonkan watak yang diberikan…ingat qada dan qadar …memang betul siti pernah hangat dengan kontroversi mengenai perkahwinannya…tapi mcm mn mrk handle permasalahan tersebut…lagi pulak masing2 dah bahagia kot…shila mungkin buat salah dengan memberi statment tanpa usul periksa tapi sepatutnya berperanan lebih bertanggungjawab dalam mententeramkan fans nya….jangan over sangat…jangan terlalu memandang rendah pada orang lain..kang jatuh tersungkur hingga tak mampu nak bangkit terus…

    0

    0
  41. […] penyanyi nombor 1 Malaysia, Datuk Siti Nurhaliza turut sama telah memberikan pendapatnya mengenai kemelut yang melanda Shila Amzah dan media Melayu. Hari ini juga, Abang Nara menerima satu email daripada seorang pembaca BeautifulNara yang agak […]

    0

    0
  42. Joyah says:

    Dlu aku suka dgn shilala nih…tp biler dh glamour xsuka plak. sbb dia lupa diri. haishhhh. Bab buat konsert tue…compny judi no 1 you all. smpikn.mufti kelantan kata HARAM titik peluh dr sumber haram.. ker shila nih xtahu haram halalnye…so aku ni berhak buat pilihan nk suka dia atau tidak…ko org pun fikir scara rasional bkn emosi.

    0

    0
  43. Ade aku kesah says:

    rata rata peminat shila amzah tu semuanya biadab,.kesian shila amzah punya peminat ug kurang hajar…ohh lupa..sbb terikot “role” modelnya iaitu shila amzah

    0

    0
  44. Anon says:

    Aku bukan fan shila, in fact tak pernah minat pun kat dia. Tapi kenapa siti ni selalu sebok. Dulu sebok nak tegor menteri, pahtu tegor artis2 lain pulak. Dia ni mesti perasan dia bagus or ramai peminat. Honestly, aku tak pernah suka dia ni. She shud mind her own business. Takyah nak mengada2 nasihat org or tunjuk pandai sb dia ni mmg tak pandai pun. Dia ni sepatutnya gih bertapa dlm gua je, takyah keluar2 . Naik bosan asek2 muka dia je. Siti…..just get lost.

    0

    0
  45. Mimosa says:

    Pengomen2 yg tak suka siti ni bukan semuanya peminat shila, just tak suka siti yg bizi bodi perasan bagus je. Siti ni semua benda nak sebok, mcm dia tu dah perfect…. Dia ni patut gih layan laki tua dia je drp duk menyebok hal2 org lain…

    0

    0
    • Jaga Laki? komen x relevan .... says:

      Jwpn cepu emas utk @mimosa. Benar kata awk tak semua tp MAJORITI adalah fans shila. Nasib baiklah sy tak minat dua2nya. Dr komen fans shila kbnyakkan dr mrk yg masih remaja. Jk nak tahu sifat2 remaja yg kurang berfikir & kurang bijak bila beri komen yg tdk berasaskan fakta krn mungkin kurang maklumat & tiada pengalaman hidup. Kasihan tngk remaja spt ini krn ramai remaja2 di luar sana cuba melakukan perkara2 yg berfaedah spt kerja2 amal & sukarelawan. Jk nak br komen pun berasaskn fakta bukan andaian2 melulu. Cthnya komen awk yg kurang bijak suruh Ct jaga suami dia padahal dia juga adalah seorg Penyanyi.

      0

      0
  46. lia says:

    Assalam..
    kepada sesiapa yang sibok pertikai JODOH & ANAK dato’ Siti ni memang tak percaya pada kada’ & kadar dari Allah. Rezeki, jodoh & ajal maut kan di tangan tuhan..

    0

    0
  47. kak wok says:

    dua-dua pun akak tak minat…silah amzah akalnya kurang emo yg lebih..siti pulak bajet bagus…kalau fikir dulu sebelum buat apa2 kenyataan media tak ada la kecoh isu dia tegur yb kj dulu…emmphh dua2 tak leh pakai la! cakap kasi serupa bikin boleh?

    0

    0
  48. kimi says:

    apa lak kene mengena kisah hidup ct ngan apa yg dia ckp ni?? apa kebodohan yg korang tulis ?? amik laki org la mandul la omputih tak bagus la… kejadah haram apa korang merepek? ni sah2 org yg sama tp tulis nickname byk kali…bahahah. bodoh!!! ct sebagai senior x salah pun nak tegur. bkn dia maki shila pon. dia pun baikje ngan shila tu. aku pun x benci shila pun. tp mngkin ada tindakan shila yg nmpk kurang matang skit. apa salahnya ditegur? bukan caci maki ciptaan Allah. Rezeki jodoh maut semua Allah tentukan. bawak2lah istighfar… mak bapak ko ajar benda cmni ke selama ni?? haih la…kesian!

    0

    0
  49. manusia says:

    Ct bkn berlagak nk tunjuk baik..nak nasihat..tp dah peminat shila yg memula nk ‘transfer’ salah ke ct nape? nak kaitkan plak..dengki ke? ct tegur secara umum je..mane2 artis baru boleh gunapakai..kl rs nk bangga2 sgt dgn media cina tu..pe kata dok china je? Melayu mudah lupa. 1 lagi, kl nk komen tu..komen ikut tajuk la..xpyh nak kaitkan dgn laki org la..mandul la..apesal suka sgt nk attack peribadi org? kamu tu sempurna sgt ke?

    0

    0
  50. tokti ni lupa diri ke haper hak tuiii
    dgn babah shila, dia panggil abang nd
    tup tup dgn shila, dia ckp sbg kakak
    aper nate mu

    0

    0
    • kimi says:

      panggil abg nd pun nak kecoh ke? laaaa nampak sangat takda benda nak tulis. apa la teruk bebeno kamu ni. tu kan tanda hormat. abg nd sebab nd lebih tua dr ct. bahasakan kakak sah2 la ct lebih tua dr shila. takkan tetiba nk pggl nd tu pakcik plak… kalo tua sgt nd tu xpelah juga. sudah2lah tu cr salah org yg tak salah… mentaliti teruk btol!

      0

      0
  51. sid says:

    I want to go drink ‘tea on the cup’, with my charming ‘nipple’ on my cheeks ok….. peace….

    0

    0
  52. sid says:

    Ada seseorang kenalan i, pergi sekolah hanya sampai level 6. Itu pun tak pass. Tak pernah pergi sekolah menengah. But his spoken english is quite acceptable.

    0

    0
  53. Damai says:

    Allah benci hambanya yang suka memaki, cerna, hina, mencarut sesama manusia. Takutilah neraka!Sesungguhnya kasihilah sesama manusia.

    0

    0
  54. Damai says:

    Janganlah memaki, mencarut, menghina sesama insan.
    Takutlah pada API NERAKA balasan ALLAH!

    0

    0