Written by AbangNara | February 10th, 2013

Sehari sebelum Shila Amzah akan membuat persembahan bersama Psy bersempena Program Rumah Terbuka 1Malaysia Tahun Baru Cina di Pulau Pinang, Berita Harian hari ini melaporkan berita kehilangannya. Menurut laporan tersebut, Shila Amzah telah hilang sejak enam hari yang lalu.

shila amzah hilang

Susulan kehilangan anaknya, ND Lala telah pun membuat laporan polis di Ibu Pejabat Polis Daerah Kajang jam 10 pagi semalam. ND Lala di dalam laporan polis itu memberitahu sepanjang tempoh kehilangan Shila, anaknya hanya menghantar SMS sekali sahaja untuk memaklumkan dia selamat dan berada di satu lokasi untuk menenangkan fikiran.
shila hilang

Namun begitu, ND Lala percaya anaknya masih berada di dalam Malaysia kerana MyKad dan passport Shila Amzah masih berada di dalam simpanannya. Sementara itu, Sharnaaz melahirkan rasa terkejutnya ketika dimaklumkan mengenai hal ini. Apa pun semoga Shila selamat dan akan buat kemunculan seperti yang dijanjikan di Pulau Pinang esok.

P.S: Bila kucing bandar balik bercuti di kampung

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

131 responses to Shila Amzah Hilang, ND Lala Buat Laporan Polis

  1. peah says:

    Ya Allah mcm mane boleh jadik mcm ni. :/ habis yang time video dia nyanyi lagu tu dia tenga kat mane? dia dah tekanan sangat ni. Will always pray for you dear :'(

    0

    0
    • Uiks.. Baca kat Bernama .. tengahri tadi polis sahkah Shila dah dijumpai semula..dah balik rumah http://www.xlupa.com/2013/02/polis-sahkan-shila-amzah-hilang-ditemui.html

      0

      0
      • Olga says:

        aku ingatkan bila dia duk canang satu Malaysia dia dh jd retis sejak dr kecik & membesar dgn persekitaran dunia hiburan dia dh cukup matang nak handle benda2 mcm ni! Rupenye kematangan dia hanyalah pada perkataan semata! Grow Up Shila! Masalah ko ni xde lah besar mana aku tengok, kalau kau fikir masalah ko ni besar sampai ko nak lari dr masalah, berpikir lah diluar sana berjuta manusia tengah mengahdapi masalah yg lebih besar drpd masalah ko yg sekelumit kuman ini! .

        0

        0
        • Mira says:

          Baru dapat tahu parlimen akan dibubarkan minggu depan… Bersedia.. Kemenangan Rakyat 2013!!!

          0

          0
        • Din says:

          dia nak g cari zizan la tu,
          tapi dia lupa yg zizan skang kat london,

          jadi dia sedih sangat, terus cover lagu ombak rindu sbb sedih zizan takde…

          #OK mengarut~

          0

          0
        • amoi says:

          Come on la shila…benda cmni jgnla smp sshkan makbapak dik oi…sian dorg sbb risokan ko…jgn sbb lelaki,ko jd bodo dik…kalau ko nk bwk diri,atleast sms makbapak sehari skali pon cukup utk tngkan ati dorg spy tahu ko slmt..ni ko diam je,kan dh sshkan ati makbapak ko…

          Skrg ni pttnya ko mintak pertolongan ALLAH..bkn ilangkan diri cmni..Aku hrp,ko dpt settlekan prob ni shila..bkn larikan diri dr mslh..klu ada jodoh x kemana..jgn disbbkan kecewa,ko sshkan ati makbapak ko..klu jd pe3 kar ko,x ke sedey makbapak ko?pklah..bkn budak3..w/pon bdk3 ko masi:-) dibwh jagaan makbapak ko ok!!

          Ape pon,aku hrp semuanya settle dgn baik..Allah sentiasa bersama hambanya…dugaan drNya tanda dia sygkan kita…

          0

          0
      • harry styles says:

        shila contohi lah taylor swift, dia dh byk kali putus cinta tapi tak beritahu kat org pun dia menangis sebaliknya dia bangkit buat lagu utk ex dia sehingga lagu tu dapat untung besar, shila kalau nk berjaya contohi lah taylor swift

        0

        0
        • life must go on, shila.
          running away does not help solve problems.
          be strong. mohon kekuatan dan petunjukNya.

          just my random thoughts –
          I sense something is not right. don’t you? pelik. tak masuk akal pun ada.
          whatever happened in her family matters, only them and God knows.
          Doakan yang terbaik sahaja.

          p/s: not bad Taylor’s new song, “I Knew You Were Trouble”. “cause I knew you were trouble since you walked in. so shame on me now. flew me to places I’d never been. now I’m lying on the cold hard ground, trouble, trouble, trouble!”

          0

          0
    • TANTE says:

      SHILA…adalah lebeh baek..awak gi mekah..mungkin lebih tenang disana… mungkin akan diberi petunjuk disana?…utamakan ibu dan ayah dahulu….

      0

      0
      • iela says:

        shila, i know im not supposed to judge you as i am not perfct either. but jangan lah buat parents risau, dorang sayang shila and dorang pun dah tua. shila jangan lah kemaruk dengan lelaki sangat. ingat tuhan.

        and ada benda elok disimpan peribadi. shila dah besar, tau baik buruk. this is just an advice, take it or leave it

        0

        0
      • BUJANG. says:

        BALIK DARI MEKAH JANGAN NYANYI DAH, KAWIN DAN JADI SURI RUMAH PENUH MASA.
        TENGOK APA BAPA KAMU NAK KATA…..

        0

        0
    • toma rei says:

      ini semua POYO!!

      0

      0
    • Obe Gemuk says:

      Aku pon taktau nak kesian kat Shila or tak.. sbb nampak mcm cari publisiti je. Hope settle la cpt2 la… dan tolonglah jgn gunakan sgt media ni… nanti dari org suka terus org benci.

      0

      0
    • bbycumil says:

      shila dh blk dah..ade dlm bernama…btw ic pon bapak pegang ke?????

      0

      0
      • fuyyo says:

        BetoL2, Ic pun bapak pegang? Lain macam je. Semua org patut and have right to keep safe their own id card

        0

        0
      • aiena says:

        Ic mak bapak pgg tkpe itu….dia blum bkahwin so mk bapak die ada hak untk dia …so ko jgn wisau k….aku perempuan dulu aku pon cm tu …sbb aku pcayakan mak bapak aku n aku rasa slamat cm tu

        0

        0
        • kesian says:

          kau dah besar tua kalau ic pun tak reti jaga smpy mak bapak kau kena pgg ,cmna la bnda penting kau jaga nanti, haha kesiannn sure lingkup ..bagi aku tak normal prents pgg ic ,kot la bdk 12 thn mmg kena la prnts pgg. aku suspek prents shila ni control teruk sgt bdk ni smpy naik gila si shila .sbr laa .nsb prents aku tak mcmtu . strict pada perkara yg WAJAR di tegaskan , p/s pakcik si shila tu bkn skola lagi dah bsau pnjg . toksa la dok peram bdk tu smpy lemas

          0

          0
      • isha says:

        kalau bukan ada persembahan dgn PSY, takkan bapak dia buat laporan polis..anak 6 hari dah tak balik rumah, baru nak cari..?propa lebih..

        0

        0
      • BUJANG. says:

        HAI…..KALAULAH MACAM NI NAMPAKNYA X SEORANG PUN NANTI NAK AMBIK KO JADI TEMAN IDUP , TAKUTTTTTT….SHILA OI SEMUANYA DIKONGKONG.

        0

        0
    • kak timah says:

      wah dah mcm pilem drama pulak . .nanti wat filem shila amzah ceritaku mcm zaiton sameon tu k konfem MELETOP!

      0

      0
    • calculator says:

      Bila jadi hal gini mula la aku pikir yg bukan2… Apahalnya c shila ni sampai jadi gini? Putus cinta mcm kepala dhempap bumi plak. Nk sedih2 sangat xyah tunjuk kat public, nnti mcm2 spekulasi timbul… Sudah2 la… Baik solat istikharah, mohon petunjuk dari Allah SWT…

      0

      0
    • RASA MACAM DRAMA MELAYU SANGAT…BUAT MALU DEKAT ORANG SHANGHAI…DIORANG PUNYALAH DUK PUJA CHILLAH MEZAH NI…TAPI DIA PI BUAT PERANGAI

      0

      0
    • xxx says:

      POYO+TAK MATANG

      0

      0
    • pelik says:

      ape motif mykad n pasport nd pegang?

      0

      0
    • konpius says:

      pelik sungguh bile umur dah 23tahun tp Ic and passport still parents pegang..ND lala?

      0

      0
  2. anis says:

    semalam shila elok je buat persembahan kat kemaman.bapak dia senyum elok je.tak ada yang hilang pun

    0

    0
    • SF says:

      dia dah ilang seminggu dah .. means lpas dia balik dripada china dia terus lesap ..
      tapi aku heran dgan Nd lalat ..kalau dah 6 hari ilang, why tunggu hari yg ke 4-5 baru nak wat report ? ..something is not right here … mmber aku yg kerja dkat BH bagitau nd lalat wat report sbb takut Shila xdatang event , tu je.. dia takut shila terus ilangkan diri smpai xdatng event PSY .. .. aku x tau benda ni btol tpi kalau btol la , kesian shila .. jadi lubuk duit bapak dia , pakcik, xcukup kaya lagi ke perniagaan MLM pakcik tu ?

      0

      0
      • Motorola says:

        xbaik kau ni, dah selama ni shila amzah membesar pakai duit nd lala, dari bayi sampai la besar panjang dh de duit nak lari dari umah, lagi banyak duit hasil penat lelah nd lala abes banding shila.. ape yang mak ayah buat tak terbalas kot weh.. setakat nak compare shila baru menang award sikit, kau nak buat ayat konon nd lala nak duit shila tu, istighfar sikit..

        jangan nanti kau dah berduit, bila ayah kau carik kau, kau cakap ayah kau nak duit kau sudah.. memang anak xkenang budi , huh

        0

        0
      • BOLEHKAH SHILA NYANYI NGAN BAIK MALAM NNT.
        KALAU NANGIS2 BUAT MALU AJE…..
        BERAPA BAYARAN DIA DAPAT?.
        PENANG TU KAMPUNG LAMAN SHANAAZ…..SHANAAZ ADE KE MALAM NI.
        PEMINAT2 PULAK JANGAN LUPA JADI SPY NNT. TAYANGKAN KAT YOUTUBE…..
        KENCANG POKET DAPAT DUIT YE SHILA.
        AGAKNYA DUIT DIA PUN KENA KONGKONG JUGAK….KESIANNYA……
        TERINGAT KES AMELINA PENYANYI DANGDUT ……..

        0

        0
  3. ima says:

    kesian tgk shila. mangsa cinta. gittu.

    0

    0
  4. Primadona says:

    Balik lah shila. Sian mak bapak awak

    0

    0
  5. Mariah Kari says:

    Ini smua kerana CINTAAAAAAAAAAAAAAAA! yucks!!!!!!

    0

    0
  6. linda83 says:

    kata dh jmpa blik..tngahari tdi bca kt fb..ndlala dh jmpa shila blik…

    0

    0
  7. Same naseb says:

    Hati shila sape yg tahu…orang lain senang condemn jerk…alwayz pray the best for you shila….

    0

    0
  8. Hmmmph says:

    Cerita ni terlewat sikit. Dia dah selamat dijumpai dah pun.

    0

    0
  9. Anonymous says:

    knapa smpai nk hlang2 nie…aduhaiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

    0

    0
  10. eeaa says:

    mmg control anak sungguh bapak dia ni. IC n passport anak pun dia pegang? tu la shila. org suruh sekolah elok2 dok sibuk nak menyanyi. dah sah2 kerja diharamkan Tuhan. kejap je dah nmpk balasan. sama la dgn bapak dia pun

    0

    0
    • Iphoneuser says:

      Sedara/sedari, mmg patut dipegang jika itu yg terbaik! Dosa dia ayah dia tanggung, lagi2 anak dia penyanyi, dunia maksiat, mmg patut dikongkong, dia xizinkn anak dia kawin pun, jika dia tau lelaki tu xde ciri2 yg Rasulullah pbuh sarankn, mmg patut direject..

      0

      0
      • eeaa says:

        then yg dia gi galakkan anak dia jd penyanyi tu kenapa plk? dr kecik lg shila tu disuruh menyanyi. kalau bapak dia tau dosa pahala dia sendiri back off dr dunia hiburan n buat kerja yg halal. suruh anak isteri tutup n jaga aurat dgn sempurna. buat malu je

        0

        0
      • mak bedah says:

        hoiiii mangkuk….dah umo 12 tahun ke atas..IC kene pegang sendiri la…ape kejadah ND LALA nak pegang ic shila…abeh tu susah shila nak buat urusan itu ini..apa da…control pun berpada2 la

        0

        0
      • Anonymous says:

        Ko gi check akta mana yg kata IC org lain boleh pegang klau still x hilang upaya? Tuanpunya badan jer bleh pegang IC sendiri

        0

        0
    • Anonymous says:

      sume org ade cara die sndr. adik aku wlpn lelaki dan umo dh 17 thn pn ic dia mak aku pgg. dia sndr xnk pgg sbb tkt dia ilangkan. nmpk cm kongkong tp adik aku pcya dkat mak aku. nk pg plkn br dia mintak balik ngan mak aku. kite xkenal sape nd lala, shila yg sbnrnya.jd jgn nk ckp bukan2. kte doakan supaya hbgn mereka anak beranak akan jd baik. buat sharnaz, ko xkawin lg ngan shila, jd jgn nk lebih2. buruk2 bapak dia pn tu tetap darah dgg dia. kpd shila n nd lala, setel senyap2 sudah. nnt aib keluarga sndr jugak yg trkeluar.

      0

      0
  11. Zara says:

    Penin aku ngan cerita dak shila ni…

    0

    0
  12. Anonymous says:

    lari dgn sharnaaz ler tu… pastu kawin lari.. then shila muncul mintak maaf dgn parents sbb kawin lari.. STEREOTYPE sgt…

    Shila, ko jgnlah nak tambahkan lagi malu dan aib airmuka makbapak ko.. udah2la buat hal, sian makbapak ko tuh…. jantan boleh di cari, makbapak tak boleh dicari dowhh…..

    0

    0
    • peah says:

      engko cakap senang le sengal. cube ko dalam tempat dia. bayangkan ayah dan boyfren ko bergaduh dan bermusuhan. masing masing taknak mengalah. both ayah dan boyfren suka mengongkong. boyfren pulak panas baran perangai mcm harem jadah. si Shila ni pulak popular satu msia kenal. cuba ko bayangkan ko dalam tempat diaaaaaaaaaa. hadoyai

      0

      0
      • fairus sulaiman says:

        peah, kalau aku dkat tmpat shila , aku xter hegeh2 canang cinta hati dan post video nangis dkat youtube ..

        0

        0
    • Iphoneuser says:

      Masyallah fitnah, besarnya dosa ko dpt, bawa2 muhasabah, org mcm ko ni yg buat melayu tu mundur & islam tu lemah!

      0

      0
    • tengku minah jambu merah biru says:

      jangan nk tudok sembarangan kalau tk tau ape2…..kalau shila nk kawin lari ngan shsnaz buat ape dia nk nangis kt vdeo dia tu hari sempat nyanyi lagu ombak rindu lagi…apeeeeee la kau ni …shilaaaa ooooooo shila mana kau balek lah bapak u dn mak u merindui u n risau kan uuuuuuu…..u jangan nk kasi dorang sedih shila lagi pon u nanti nk buat persembahan ngan si psy tu kannnnnnn janji mesti di tepati shilaaaaaa…..lari2 ni jangan di buat main tau ! u ingat main lari2 ni kelakar ke pe !

      0

      0
    • ipoh girl says:

      komen macam baik je, macam dia tahu segala2nya especially ‘peah’. klu hang tu baik, hang doakan yg terbaik sudahla tak payah komen lebih2

      0

      0
  13. ikan siakap diternak kak cham/olga says:

    semoga Allah kuatkan semangat shila utk menghadapi semua dugaan ini..
    think positive shila..innsyallah everythings will be fine…

    0

    0
    • tengku minah jambu merah biru says:

      shila ni yg cari penyakitttttttt..betol2 bende ni tkde ape2 pon pasal dia ni tknk rilek asek asek cinta hati saya asek asek cinta hati saya ! ha ni lah dia pukolan cinta hati saya ! skarang dia dh susah kn mak bapak dia sampai bapak dia pak ND gi police station buat report …si shila ni pon satu kenape hubungi bapak dia kasi tau yg dia ada kt mana ….jadi orang tua tu tk bimbang ..ni tk dia buat senyappppp je tk nk kasi tau..sampai bila nk buat gitu ! kalau tknk balek jangan balek teros !! jangan nk susah kn orang tua huh !

      0

      0
  14. Anonymous says:

    cinta ALLAH laaa sayang… gi buat umrah…mungkin boleh tenang di rumahnya….

    0

    0
  15. Iphoneuser says:

    Mana ada hilang, nara ni pun, newspaper dah kuar pepagi, dia baru nk update..cuti cny le tu? Doakan yg terbaik la untuk shila ni, senang je nk settle-iman yg teguh..n sbg bapa, patut awal2 lg sekatlah aktiviti anak2 tu, biar apa org kata, sbb dosa2 shila ni dia tanggung, pada shila ( mcm dia baca), emosi tu gangguan suaitan, bykkn zikir n mengaji, jgn baca blog ni mcm org2 melayu yg xde kerja mcm kami ni..

    0

    0
  16. roselinda says:

    BODOH SHILA ANI…..INDA INGAUKN IBUBAPANYA YNG SUSAH HATI….UMUR MASIH MUDA……CUBATAH INGAUKN INDUNG ATU….BORING PLG KU KN MBACA..PASAL CERITA KMU ANI…….

    0

    0
  17. Hana says:

    bg sy..ibu bapa nk control pon ade tahapnya… dah umur 23 x bole nk kongkong sgt.. mykad pon nak pgang? kan kita pegi ke mane2 wajib bwk maykad..

    0

    0
  18. tengku minah jambu merah biru says:

    skarang shila nk salah kn sape? nk salah kn shsnaz? nk salah kn bapak shila bab tu shila lari dari rumah untokk tenang kn pikiran? jangan salah kn bapak shila ok…bapak shila sayang pada shila tu pasal dia buat macm tu sebab dia nak kn shila berjaya betol2 mencapai cita2 shila n bapak shila nak kn shila senang di masa2 akan datang bila dia dh tkde nanti ! shila nk kena pikir ni baik2 ok sementara mak bapak lagi ada shila mesti nk hepi kn dorang n bukan nk kasi dorang pikiran n susah hati …. bang nara tolong siasat kt mana shila berada sekarang.. lov u bang naraaaaaaaaa..

    0

    0
  19. tok says:

    surat kabau ni bukannya betul sgt … saja nak lariskan jerr …..Apa pon kpd ND LALA .. bagi jer la ank awk kawin .Satu malaysia dah tau yg ank awk bercinta bagai nak rak dgn si sharnaz ni siap bergambau pegang2 gitu .Buangkan lah rasa ego tu .Sebagai orgtua mengalah jer lah .Adat muda jiwa bergelora …. tengah bercinta hilang semua rasa malu .Dah kawin besok baru tahu ……..

    0

    0
  20. Hannah says:

    Sebab tu bila sayang someone, jangan sayang sepenuh hati. Macam ni la. Bila putus, susah. Lesson learned.

    0

    0
  21. Same naseb says:

    Xsabar nk tgk shila gangnam style dgn psy….jgn tgh gangnam style kuar ombak rindu plak

    0

    0
  22. Anonymous says:

    kita darjah 6 lepas dapat IC terus pegang sendiri kott. kenapa bpk dia pulak yg simpan? hmm.

    0

    0
    • Mama Bosan says:

      Kita pon sama gak, darjah 6 dpt ic terus pegang sendirik…form 3 ic hilang, kita buat ic baru pon sendirik gak…takde kita nak menyusahkan mak bapak kita. Mama rasa anak2 zaman dulu lebih pandai berdikari drpd anak zaman kini. Zaman mama dulu, kalau setakat problem cintan cintun monyet macam ni, takdelah nak larik2 umah…..wat malu diri sendiri jer!!!

      0

      0
    • Glitter85 says:

      I rasa bapak dia memang suka control Shila kot atau dia memang lupa Shila tue dah besar panjang. Bapak dia kena tengok Dr. Phil.

      0

      0
  23. miss dombol says:

    wahai shila…tidakkkah ko ingat saat ko bru nak naik dulu…bApAk!! ko yang setia meneman ko kemana saja..bApAk!! ko yg terpaksa menempel muka ke stesen2 tv dan akhbar utk promote ko…tapi bila ko sudah besar ,bru jumpa jantan mamak baran!!! yg ntah mana keturunan kuang AjArRR!! ko sudah pandai mau buang mak bapak ko ya shila!!!! ko tak ingat saat mak bapak ko vote ko bgai nak rak time ko kt OIM!!!???…..klu sedih sgt pn tak pyh nk upload video bgai !! kau masih muda byk jantan diluar yg lbh baik boleh dicari!!kes ko ni sama dgn budak2 pompan bodoh di dlm akhbar je aku tgk……bla r ko shila!!!!!!!!!!!!!!!!

    0

    0
  24. Kuda kayu says:

    Shila how old r u?y ur ic n passport still parent u pegang??

    0

    0
  25. aku says:

    Mengada2 sungguh!!!

    0

    0
  26. ikan masin says:

    Tak abis abis lagi ceta mereka ni…merisik la, lapor polisl la, berdebat la..tu semua poyooooo

    0

    0
  27. mak bedah says:

    tadi tengok MELODI..tibe 2 terpikir..kalau ND LALA pandai didik anak …anak dia tentu tak jadi penyanyi…tau pulak dia yang kene jawab kat akhirat..tapi kenapa bagi Shila menyanyi?? ermmm ND LALA ngan SHARNAAZ sama je POYO!!!

    0

    0
  28. kak jah says:

    Ic pun bapak pegang adoyai.. ‘Overprotected’ ssgt! Shila amjah jgn kawin smpi bebila yaa nnti xde sapa nak bagi duit makan kat family engkau. Ntah pa2 nd lala

    0

    0
  29. ikan masin says:

    Tiada ceta lain ka abang nara!

    0

    0
  30. ikan masin says:

    Banyak artis di luar sana mengahadapi dugaan..tetapi tidak macam shila hamzah over gile pulaaaa..

    0

    0
  31. Lily says:

    mungkin dia stress..

    0

    0
  32. kak jah says:

    Nd lalalalalalala. Nama pun nak bajet glamour. Tadi kat melodi pun ckp pnjng, xda 1 pun aku rasa ada point, bajet baik sgt. Anak2 pompuan dia smua jdi pelalak. Dah tu adek2 shila ni kat twitter amboi mengutuk bagai kat sharnaaz. Kuawang ajaq, hal org dewasa nak cmpor, dediam sudey.Kata baek sgt, didik anak sndri dulu bfore ckp anak org kurang ajar.

    0

    0
  33. nor says:

    Buat Shila, banyakkan berdoa dan solat hajat, mudah2an segala urusan dengan Sharnaaz dipermudahakan. Buat ND Lala, apalah nak control anak sangat, bukan ke Sharnaaz nak buat cara baik, lagipun bertepuk sebelah tangan takkan berbunyi…. Sama2 suka, kita sebagai bapa jalan terbaik adalah meredhai mengikut Islam. Sharnaaz tu bukannya jahat sangat cuma panas baran, Insyallah yang tu boleh diperbaiki…..

    0

    0
  34. Anonymous says:

    okay, serious dah makin naik menyampah. ye, tau la awak ada masalah. tapi bukan orang lain pun takde. even ada yang lebih teruk dari tu. but just because you’re an artist, jangan la ambil kesempatan and jalan mudah. through media, for example. buat apa, kan dah lagi kerohkan keadaan. nak jadi famous, ada certain things kena sacrificekan. jangan ingat nak fun and best part je.

    0

    0
  35. Amier says:

    Dey ape da!!!…macam macam cite lak kebelakangan ni…. terpengaruh gambat tamil ke?

    0

    0
  36. Amoi Comel says:

    Dia ni memang gedik pun. Last 2 years jumpa dekat Megamall Kuantan, beli cokelat kat Watsons sambil terkinja2 kat kaunter…
    Menyampah… Aku memang tak minat dia ni, elok le IC n passport daddy pegang, sebab dia ni ‘buas’ sangat. Pak Lala tu mesti tau apa yg terbaik untuk si gedik ni

    0

    0
  37. noraabas says:

    kak jah..jgn dibicara cara org lain mendidik anak2…kita lihat saja keluarga sendiri..ada mata lihat..ada telinga dengar..ada mulut..tuhan suruh kata yg baik2 saja..

    0

    0
  38. kak kepoh says:

    kesiann kau kak shilaa.
    saboo jelaaaahh yer.
    cerita dia sekarang, redha Allah terletak pada redha Ibu Bapa. kot engko tak dapat keredhaan mak pak ko kak. tak tenang kang hidup ko :)
    engkooo kena ingat kak, Allah tu dah tentukan segala galanya. DIA lah perancang yang terbaik kak.

    lagi satu kak, aku ni suka benorr nengok engko berdua dengan shanaz.
    tapi bila dah jadi mcm ni, jujur lerr aku ngabo kan nya, aku meluat dengan korang.
    bercinta public? putus pun public? haiiilaaaahhhhh. buat2 berbincang yer kak

    semoga Allah melindungi ko kak.
    ko kena fikir apa benda kau buat pun, please back to basic. Allah is here. in our heart :)

    0

    0
  39. xXx says:

    Assalamualaikum.
    Ada lebih baik hal2 dalaman keluarga dibwak berbincang dn bermuzakharah. Jgn buka pekung di dada dgn mencanangkn melalui bahan2 media. Kurang manis bila diketahui umum. Kepada si anak jgn terlalu ikut perasaan…kpd ayah dn ibu perkara begini boleh dielak sekiranya Ada pantauan sedari awal. Itu hanya pendapat saya…selebihnya wallahualam.

    0

    0
  40. rara says:

    aduii.. xhabis2 ker minah nih??? dah2 lah shila buat perangai nye.. blik2 lah kat rumah,, xpayah gilakn publisiti sngt.. mak bapak kat rumah risau tuh,, awak dh besar ,, tlg fikir dgn cara yg matang ..bkn mcm ni.. dlu minat ngn awk, skrng ny dh menyampah.. mentang2 dh famous buat prangai plak.. awk ingat sikit smpai bila awk mampu bertahan dlm bidng seni ni..awk tu smkn hari smkn tua.. ramai artis baru yang muncul skrng ny.. dgn prngai bdk2 cam ni confirm 2,3 tahun lagi awk dh xlaku dlm bidng seni ni..kerana cinta jd cam ny, grow up dear..sy bkn ape,, ala.. sharnazz tu xlayak utk awk..awk mampu dpt yg lbih baik tau..awl2 putus mmg lah skit,,lame2 kesakitan tu hilang jgk..ingt mak bapak yg membesarkan awk..enth2 esk buat kemunculan mengejut,, nak bgi surprise lah konon.. hurh,, grow up dear..

    0

    0
  41. Wan Z says:

    Can’t the father leave her alone? She’s big enough to decide for herself….something wrong la dgn ayah dia ni.

    0

    0
  42. keledek panas says:

    xpyh la nk ckp shila ke bodoh, nd lala ke, shaanaz ke.. korang bukan kat tempat dia..korang taktau dalaman dia cane..nd lala for sure dia nk yg baik untuk anak dia.. bkn saje2 nk halang. ad la sbb dia tu. shila plak dia syg both. lagipun kita taktau cane shaanaz jg dia..mungkin baik.. dengar je shaanaz ni pns baran. kalu betol panas baran tnpa kebaikan dan ksih syg tak mungkin la shila sanggu tahan dengan dia. perempuan ni hati dia lembut beb.xleh d lukai. tapi aku harap kau tabah la shila.. mintak doa dengan Allah . semoga d permudahkan segala benda

    0

    0
  43. azdee says:

    alahai..cinta bebudak..blum matang..

    0

    0
  44. eeaa says:

    shila frust tak dpt jd menantu Tan Sri kot? dengarnya sharnaaz tu anak Tan Sri Bashir Ahmad. big boss Malaysian Airport Bhd. Try la check betoi ke idak.

    0

    0
  45. Anonymous says:

    kalau betul dah matang sangat, nak kahwin sangat, then prove it. kalau ada problem sikit dah lari, public bagai, macam mana parents nak confident dia nak kahwin? kalau ayah aku ni mau dah kena penampar sebijik dua.

    0

    0
  46. akirakaede says:

    strategi nd lala nak jual balik tak pun comeback album ke?..kalau budak tu nak lari,takkan tinggalkan dokumen penting kat nd lala?..salah satu strategi nak menaikkan nama shila amzah atau membenamkan terus karier dia ke apa bapak dia ni?..cuba kurangkan statement pada pihak media dan pada pandangan aku,meraih simpati bahawa dia betul2 prihatin dan sayang shila padahal takut lubuk duit terlepas.tak membangun industri sungguh cerita picisan ini..

    0

    0
  47. Anonymous says:

    no komen

    0

    0
  48. Kak Limah says:

    Kalau sesiapa yang kata N D Lala tu kongkong anak, mungkin korang belum jadi mak bapak lagi… takkan nak biar dia buat pilihan sendiri.. memangnya dia belum matang

    0

    0
  49. hoi says:

    alah,banyak la ko punya cerita ni shila.meluat pulak aku

    0

    0
  50. amoi says:

    Shila…ALLAH bg otak utk manusia berpk…berpklah dgn sewarasnya dik…

    Firman Allah, maksudnya: “demi sesungguhnya Kami menguji kamu dengan sedikit perasaan takut (kepada musuh) dan lapar (dengan berlakunya) kekurangan harta benda dan jiwa serta hasil tanaman dan berilah khabar gembira kepada orang yang sabar.” surah Al-Baqarah: ayat 155

    Firman Allah,maksudnya:
    “Apakah manusia itu mengira bahawa mereka dibiarkan mengatakan ‘Kami telah beriman’ sedangkan mereka belum lagi diuji? Dan sesungguhnya Kami telah menguji orang-orang yang sebelum mereka, maka sesungguhnya Allah S.W.T. mengetahui orang yang benar dan orang yang dusta. “Surah Al-Ankabut: ayat 2-3.

    Allah uji kita,tanda dia sygkan kita…so,doa byk3..bkm lari dr masalah..huhu

    0

    0
  51. kiah says:

    Apa lak IC si bapak yg pegang? Over kontrol ler tew

    0

    0
    • tembelang nd lala dah nampak…sampai ic anak pun control….agaknya benda lain umpamanya money macam mana agaknya ye….huh anak pak cik pun manusia gak..ada perasaan….layannnnnnnn………………..

      0

      0
  52. qwertyuiop says:

    At the first place, it’s nd lala’s fault. Sharnaaz nak merisik, biar la dia merisik. Kalau tak suka, cakap dengan dia terus tak perlu buat statement dekat paper. Padan la muka bila jadi camni

    0

    0
  53. Cik Peah Tak Kemaruk 1st says:

    peah dh meluat nk komen…mmg hebat drama swasta shila…..MEMALUKAN KELUARGA!!

    0

    0
  54. TopiPinkMakcikBedah says:

    mula2 rasa macam nd lala betol tapi semua ni drama propa je…. menyampah bedahhh…!!! bedah tak suka la cita lagu ni… takdaq cita lain ke melainkan depa?? sikit2 shila?? nd lalalalala… nenas…. eeeeee…… bedah menghalang diri bedah dari membaca teruih kisah depa… tapi bila refresh je page abang BN, terpaksa bedah menatap drama depa lagi….. adoiiii bedah dulu berjuang demi cinta takdaq sampai lagu ni hebat…. ingat cita bedah boleh buat telemovie… tapi shila dah potong bedah….. tak suka bedah tau ! menyampah ! meluat !

    0

    0
  55. Glitter85 says:

    Since when parents is allow to hold children IC and passport? She is not 18 anymore. Obviously her parents is overprotected. I don’t like Sharnaaz, but I don’t like the way her parents controlling her. That is simply wrong.

    0

    0
  56. nadia says:

    waah

    0

    0
  57. Anonymous says:

    Aik… umur da msuk 20 an pun still larik dri umah.. hahaha… ade cara lebih baik lagi nak selesaikan masalah dik.. masalah bukan untuk dihindari tapi di hadapi.. peace yoo…

    0

    0
  58. pesanan says:

    kepada nd lala. elok berbincang satu meja n minta pendapat n reason nape boleh or kenapa xleh. hope jgn keruhkan lagi keadaan n doa supaya ia dipermudahkan.

    shila amzah, jgn bersedih sb ini adalah la ujian allah. kite kene redha. ibu bapa sentiasa nak terbaik untuk anak die. mungkin ada sb yg terperinci kenapa nd lala buat cm tu. mungkin kamu rase mcm dikongkong. bapak anda lelaki. he knows evertg n lagi pengalaman lebih dari anda. mungkin die nak anak die berjaya dgn career anda dahlu. mana bapak xsyg anak. mungkin cara die buat kamu xleh accept. tp naluri seorang ibu bapa sgt kuat. lagi berkat kalau kite jangan membelakangkan nye. sb diorg la satu2 yang jaga anda dari anda di dlm perut sehingga anda jadi skg.

    utk shaarnaz. kau lelaki . even kau lelaki pun kau perlu respect bakal mak or bapa mentua ko. cara kau tu kalau aku jadi nd lala pun aku pun xnak. ada ke ko hentam bakal bapak mentua ko kat media mcm tu. klu aku jadi kekasih ko pun aku pun marah. ko nak ckp ko laki. jadi gentle. sbnar nye ko yg xgentle. xhormat mereka. cara kau tu kawal skit emosi. jgn terlalu cemas dlm sesuatu bende. percaya qada dan qadar. jgn terlalu mengokong. sblm kahwin dah mcm gitu. mana bakal mak n bapa mentua nak terima. as a lelaki kau kena pandai. sb mungkin kau x rase skg mcm mana nd lala rase. nt ko dah jadi bapak n nak jadi wali baru kau tahu mcm mana

    0

    0
  59. ribut says:

    sebab lelaki sanggup lari..hakkkkkkkkk tuiiiiiiii..bengappp tul..sok2 kawen kena cerai..lari cari sape..parents juga kan.. guna otak la shilaaa oiii.org lain pun becinta juga..frustt juga..tapi tak de la meriah mcm ko ni..dah la laki ko syg sangat tu jenis biadab.. klu laki jenis asyraf muslim ok la juga..kesian juga kat ko..dah la ko tak khawin lagi chenta hati ko tu dah meroyan..kutuk bapak ko..tu pun ko masih buta kaa..klu aku..mmg aku tunjai2 kepala ko.. bengaaappppppp… ingat sikit susah org tua ko tu..bukan aku tak penah baca kisah org tua ko susah dia mcm ne..skrg..ko pula wat hal sebab jantannn…huhuhuhuuuhuuu bengappppppp…

    0

    0
  60. amanworld says:

    Shila ni patut mntak nasihat serina ridzuan dulu pn cinta dia terhalang oleh papanya chef wan

    0

    0
  61. Salmah says:

    Kenapa ayah dia nak pegang IC n passport dia? Dia bukan budak kecik lagi, tolong jangan kongkong camni, kesian sangat, dia dah dewasa, saya sedih sangat baca cerita shila ni :(

    0

    0
    • tengku minah jambu merah / biru says:

      bapak shila pegang pasport dia supaya dia ni selamatttttt dn tk kemana2 pahammmmmmmmmmm ! pak ND ni dia tknk la anak dia si shila ni kalau ada ape prblem asek asek nk lari aje !!! ni nasib baik dia lari kt malysia kalau dia lari kat cape town nanti dia sangkot ngan jantan negro pulakkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk !! nk elak kan kawin ngan si shanaz kawin pulak ngan negro ha camana !

      0

      0
  62. chawo says:

    kaw ingat kaw budak kecik lagi ke nak ilang2

    0

    0
  63. mah says:

    Sharnaaz pi minang siti saleha lah…tok sah kacau anak nd lala..penat org bela anak hang nak ckp ikut sedap….nd lala pun takut nak berbisan dgn mak pak hang…..shila tengok hang perlekeh bapak dia pun dia kecut …dah puas panggil nd lala baru nak panggil uncle …pas tu senyum2 mcm perli..gila ka pa hang ni…syarat sah nikah ialah waras tau….grow up first…

    0

    0
  64. beb says:

    give her space lah!.. tak semua ibu bapa betul jgk kadang2

    0

    0
  65. sazirasya says:

    Knplah nk kepoh2 sgt nie.. just doakn yg terbaik je utk dyeorg….

    0

    0
  66. rah says:

    Olga, u r rite….my mum has cancer..di gaza, dibumi afrika…lapar mati tak makan..buang duit rakyat bila polis kena campur, lain lah mcm late william lau..berbaloi…jgn lah mengada2 sampai sedih pun sempat menyanyi kat you tube…i dnt hate u shilah but u give ur parents w orry…nanti u ada anak u tau lah why they do all these…by average std, i think u hv good parents , mana ada parents sempurna …u r good in your field but intelligence wise, i think there s room for improvement..

    0

    0
  67. minah says:

    the new drama queen…

    0

    0
  68. Ayumi says:

    Shila..pasal kes dengan Sharnaaz ni la ayah dia pegang ic dgn passport. Salah salah kang dia gi kawin lari siam ke mana ke, kan lagi susah. Baik beringat, cerdik ayah dia. Itu ayah yang baik, anak je yang masih tak sedo sedo diri lagi..Shila, berhati hati la, ramai peminat nak lari dari U..Ayumi pun dah tak minat Shila, baik minat Najwa Latif..

    0

    0
  69. mizz says:

    skgni hati dia tgh dilanda ombak tak surut2…kang dah bole bernafas taulah dia nak cr balik jalan hidup…bdw for sure bila shila dlm keadaan normal nti pasti dia akan gelak sndr dgn apa yg dia dah buat…trust me…siap tgkap leleh dlm utube…ok dik u have to be careful with ur step…mmg ssh bila u stuck in the middle tapi life is like a spinning wheel…

    0

    0
  70. madam casper says:

    Umur 22 tahun tapi bapa dia still pegang mykad dia?? Mmg ND Lala ni control si Shila ni ..kesian…

    0

    0
  71. Mat K says:

    shila, kawen dgn abg je senang.

    0

    0
  72. tiez says:

    Ingat2lah, susah senang baik buruk kita mak bapak kita akan terima dengan tgn terbuka. orang lain akan suka kita semasa kita senang, cantik, ada nama, sihat, ada duit tetapi semasa kita susah, sakit terlantar, dah jadi cacat, miskin, banyak masalah , ada org luar nak tolong, nak jaga, nak rawat, nak bagi makan kalau bukan mak bapak kita. Walau sehina mana ank mereka, mak bapak ini akan kutip balik anak ini dan jaga. itu sifat ibubapa yang sentiasa berkorban untuk anak2. dulu ms bujang saya tak faham kenapa ibubapa terlampau nak ambil tau pasal anak2 tetapi setelah menjadi ibupaba, sifat itu akan datang sendiri..dan masa ini baru kita faham. kalau belum terlambat ibubapa masih ada kita boleh la menebus balik kesilapan lalu tetapi kalau tak sempat, ibubapa dah meninggal macam mana? Masa tu baru nak menyesal…dah tiada guna. Oleh itu selagi ada masa bersama mereka, jagalah hati mereka sebaiknya, kalau ada cara mereka yang kita tidak suka cakap cara berhemah, lemah lembut. Ingat Allah akan meredhai kita jika ibubapa meredhai kita.

    0

    0
  73. Anonymous says:

    kenapa ayah dia yang nak pegang i.c dia.. lain mcm lah… kalu passport, it’s okay… tp i.c? tak mungkin shiela takot nak pegang sendiri.. handphone mahal2 boleh jaga… (teruknya ayah dia, kalu betollah..) over control sampai tahap hold the i.c

    0

    0
  74. sengal jew lari maam sjxndeh

    0

    0
  75. ape ni lari smpai ke ke kemaman ..so ridicilous..tak faham cik..rasenyar shila cri balak lain tak yah plih sharnaaz tu..yang lgi stu cek mrah ni sebab nangis kat youtube and then ombak rindu tak reti beterus terang mcam bdak bdak..so please be profesional shila amzahhhh so i do no what you thinkk!!!!!

    0

    0