Written by AbangNara | February 7th, 2013

Nampaknya percintaan yang terbina antara Sharnaaz Ahmad dan Shila Amzah berkemungkinan besar tidak akan berakhir di jinjang pelamin. Ini kerana, Sharnaaz memberitahu Sinar Harian yang dia telah membatalkan hasrat untuk masuk merisik Shila.
shila

Nampaknya Sharnaaz telah tawar hati dengan pelbagai perkara yang telah terjadi kebelakangan ini. Adakah ini bermakna hubungan mereka telah berakhir? Bagi Sharnaaz, dia enggan memikirkan perkara tersebut dan hanya mahu fokus pada kerja. Kata Sharnaaz:-

Saya tidak akan hantar rombongan merisik. Saya sendiri pun tidak tahu ke mana hala tuju hubungan ini. Saya tak pasti dan hanya berserah. Buat masa ini, saya hanya fikir kerja saja. Yang lain, saya malas nak fikir. Terpulanglah pada dia (Shila) nak buat apa sekalipun. Saya tak nak ambil tahu lagi.

shila baruShila Amzah sekarang sedang berseorangan mencari ketenangan manakala Sharnaaz enggan memikirkan tentang perhubungan mereka lagi. Berdoalah agar dipermudahkan untuk mendapat keputusan yang terbaik buat anda berdua. Kalau berpisah itu terbaik, pasti itu jawapan yang akan anda temui. Yang penting, kena redha dengan apa yang bakal terjadi.

P.S: Bila terlebih bayar road tax, parking pun macam boss

Baca Yang Ini Pulak:-

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

256 responses to Sharnaaz Batal Hasrat Masuk Merisik Shila Amzah

  1. hany says:

    dah sampai macamni,biar ALLAH jelah yg tentukan

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 136 Thumb down 1
    • ting tong says:

      simpati kat Shila … pengalaman mematangkan fikiran.. insyaallah kalau betul ada jodoh sure akan bersama jgk.. restu keluarga memang penting..

      takde restu keluarga tu yg kadang mcm2 hal mendatang..tengok pada skrg belum lagi nikah dah mcm2 hal..

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 138 Thumb down 2
      • Kak Melah says:

        Ya, berita paling gembira untuk tahun ini. Biarkan Shila mengembangkan kariernya dan impiannya. Kalau ada jodoh tak kemana. Kalau Sharnaaz seorang yg ‘bijak’ dia takkan menyekat peluang seseorang untuk berjaya melangkah kehadapan. Sama-sama kita renungkan…

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 159 Thumb down 12
        • Jemah binti Ayob says:

          Buat macam Yuna..tolak dan humban saja lelaki loser dan tak mendatangkan hasil cam gini.

          Jgn jadi macam Mak Jemah dik. Belajar tinggi-tinggi..akhirnya ke ceruk dapur terpaksa basuh baju guna tangan mcm Norish Karman. Sakit pinggang dan tulang belakang Mak Jemah ni weiii. Menyesal tak sudah. Sepatutnya Mak Jemah sekarang berada di Astro setaraf Datuk Haji Aznil Nawawi. Kerana cinta punah kerjaya. Listen…listen…..listen !!!!

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 201 Thumb down 16
        • Nyah Ketot Stailista says:

          Hidden due to low comment rating. Click here to see.

          Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 36 Thumb down 98
        • lola says:

          pengajaran nye di sini ialah.. bercinta biarlah berpada-pada.
          lebih baik mencegah dr mengubati..
          lps ni kalau shila bercinta lg jgn la over exposed sgt.. biasa2 sudah..
          bila dh terlalu over exposed parents you pun terpaksa over protected.
          jauh lg perjalanan dik..tumpukan pd karier dan family. balas jasa mak bapak dulu..

          semoga shila berjumpa dgn jodoh yg sesuai nnti…lelaki yg lebih memahami and gentleman.

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 134 Thumb down 4
        • Fadilah Kamsan says:

          ini semua pasal kes pukul produser tu la. kalau produser kau boleh pukul..tak mustahil suatu hari nanti kau akan pukul anak dan bini kau. lelaki kalau dah biasa naik tangan guna kekasaran…pattern dan modus operande ngan sama. berjaga-jaga lah anak2 gadis di luar sana.

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 142 Thumb down 4
        • Mira says:

          Hidden due to low comment rating. Click here to see.

          Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 42 Thumb down 171
        • UWEEK says:

          KO PEHAL XDE KENA MENGENA..ASYIK POLITIK JE

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 54 Thumb down 7
        • Yang terpantas itu adalah yang terbaik.

          Jika berpisah/bersama itu yang terpantas, maka itulah yang terbaik.

          Everything happened for a reason.

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 38 Thumb down 11
        • Anonymous says:

          berdoa lah pd Allah mintak petunjuk, buat solat istikarah. kalau kamu berdua ada jodoh, cepat atau lambat akan bersatu jua, tapi kalau dah tak ada jodoh masing2 kena terima

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 32 Thumb down 1
        • riri says:

          masing2 muda lg, apa kata kukuhkan dulu kewangan baru kawen, kalau atas dasar cinta jer tak jadi, sebab lepas kawen byk tanggungjawab

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 22 Thumb down 2
        • mira tu gila ker says:

          mira tu memang tak ada pekerjaan jer..?? rasa mcm dia online 24jam tunggu entry baru…lepas tu letak video pkr, nmpk sgt nak attention lebih, dah2 lah org semakin meluat tgk kau, geli lah tgk video pkr tu

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 60 Thumb down 10
        • Tipah Tak Tertipu says:

          Hidden due to low comment rating. Click here to see.

          Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 21 Thumb down 43
        • Ko Kesah says:

          pening kepala baca citer gaduh anak beranak nih..senang citer juz face to face dduk semeja berbincang, klu duk bercerita kt wartawan mcm ni sampai bila2 pun xabes makin meleret sampai org meluat, sebenarnya shila dah berhak buat keputusan sendiri dia dah 23 tahun ni dh boleh jd wife org pn, nak jadi penyanyi sampai bila gak mungkin sharnaaz ada perancangan sendiri utk masa depan mereka kita xtau n xlayak menghukum dia wpun Ko Kesah xminat pun sharnaaz..please duduk semeja jgn tunding jari mcm ni.

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 24 Thumb down 7
        • MissB says:

          BILA MAK BAPAK DAH XDE BARU KAU TAU SHILA !!! UR FATHER IS DOING THE RIGHT THING. SHARNAZ PANAS BARAN. KERAS KEPALA. KURANG AJAR. NAK FIL HORMAT DIA Y DAH OVERRRR?

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 34 Thumb down 2
        • CNN says:

          klu dah layan bakal mentua mcm 2 rupanya, mcm ne lak sharnaaz ni layan shila lpas kawen yer??

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 27 Thumb down 1
        • Juliana Banos says:

          pikir la memasak shilalat esok merana di kemudia hari

          kukukata.blogspot.com/2013/02/ekspersi-wajah-ketika-blow-job.html

          Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
        • lalalila says:

          dlm hal nie semua pihak kne bertolak ansur,baik bg pihak sharnaaz or ND lala..jgn nk ekotkn sgt ego 2..sharnaaz pn kne pndai la cri inisiatif sndri utk lembutkn hati org laen..jgnla terlalu terbuka bila mengakui sesuatu perkara..mgkin perkataan ”bakal isteri” die ade hak utk ‘kongkong’ buat ramai pihak tuding jari kt sharnaaz..spatutnye bnde mcm nie jdy sharnaaz dgn rendah dri kne la minta maaf…jgnlah cabar lagi kesabaran org laen..

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 11 Thumb down 1
      • Yaaaaaaasssssssss says:

        Patah seribu….hati muuuuuuuuuuuuuu !!!! hehehehehehehe

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 52 Thumb down 7
        • Zed Zeidi says:

          Saya tidak akan masuk campur. Kalau single saya pun nak juga. Tak salah kan?

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 41 Thumb down 0
        • mami jarum says:

          adoi sudah jatuh ditimpa lif. sesuai la muka mamak penang tu. hang gelojoh sangat……. pegang sana, raba sini, kepit sana, gesel sini kannnnnn ????

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 44 Thumb down 8
        • Anonymous says:

          bila difikir2 balik…puncanya kerana shahnaaz gelarkan shila sebagai bakal isteri…lalu digelar kurang ajar dan biadap.. masuk akal kah? sblom ni pun byk yg usha shila tp mak die x izinkan,tp bila shahnaz mak die bg plak sbb katenye shila da besar mase ni…tp bila budak tu menjadi dewasa n cuba tutup mulut2 org bapak plak x bg kawen…bile orang bercinta biaselah kesana kemari bersama tp kita plak yg berbulu mata,kita ckp baik kawen je…tp bila nk kawen mcm ni lak jadinya.. pasangan bercinta bergaduh biaselah…mmg..anak kena taat ibubapa…tp anak tu pun ade hati n perasaan..cakap mmg senang..cuba jadi kt kita? kalau ade berlaku pun mungkin keadaan x same..kita rasa pasangan kita baik,bercinta bagai nk rak, tup2 bapak x suke..mahu x stress..sebelom tu xde dihalang pun..

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 115 Thumb down 86
        • amoi says:

          Sharnaaz PROTES..nak SIMPATI kot..HAHAHAHA…ala, aku rasa, ko xnak merisik, seribu kali family shila bersyukur ttg perkara tu..

          Sharnaaz!! INI SEMUA POYOOOOO!!!

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 62 Thumb down 10
        • Tepuk Dada Tanya Iman says:

          Melayu..melayu..tu la suka sangat tengok drama Sinetron.

          Kalau benda sekecik macam ni tak boleh nak handle..apa pula benda besar kelak. Masaalah cinta masaalah budak2 PMR la. Tak payah nak sorak diri dalam almari. Semua orang mengalami/ ada masaalah. Selesai ngan cara elok, komunikasi dan memahami.

          Masuk Twitter dan media takkan dapat menyelesaikan apa2 masaalah. Kita ada Allah, tuhan, agama dan tatasusila. Kalau meraung macam mana kalau Allah tak restu, takkan menjadi.

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 36 Thumb down 2
        • Neelofah says:

          Anugerah Bintang Popular..milik Shila Amzah !!!!!!!

          Hot debate. What do you think? Thumb up 14 Thumb down 14
      • Juliana Banos says:

        Shilalat cari jer lah yang lebih baik, masih muda tumpukan saja pada karier, tak payah nak brchenta2 hati sangat tengah nih…..

        kukukata.blogspot.com/2013/02/ekspersi-wajah-ketika-blow-job.html

        Hot debate. What do you think? Thumb up 7 Thumb down 8
        • Anonymous says:

          simpati kt 2-2… pujangga berkata; “cinta harus di rebut & di pertahankan”.
          mmg kita kena dahulukn org tua sbb redho Allah t’takluk pd redho ke-2nya.. tp, jodoh tu sndiri kita pn kena cari. sy rasa dr 1 segi Sharnaz tk salah.. dia rasa Shila adlh wanita t’baik buatnya. jd dia p’tahankn. tp kluarga Shila pula mungkin rasa sebaliknya. berbaliklah pd agama. percayalah…; Allah adlh sebaik2 perancang..

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 23 Thumb down 2
      • suka Sabree Abu says:

        semua nak kasik heboh kat media..semua nak kasik heboh kat orang.
        manympah aku ngn lelaki ego ni..
        skrg shila, ko dah ad pilihan kn?
        tgglkan je laki cmni, ego, panas baran, xnk kalah, bajet bgus, lari bila ad mslh, kuajaq, xhormat org tua kau..
        ape lagi kau tggu shila oi

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 52 Thumb down 3
      • pengalaman keledek says:

        aku tengok kan (bercakap tentang pengalaman aku sendiri dan orang sekeliling) biasanya yg bercinta bagai nak rak dan kecoh 1 dunia, yg itulah takkan berakhir ke jinjang pelamin. ramai je yg dalam facebook kalau update status dui,,, aku sendiri geli bila baca. seolah2 mcm dunia dorg yg punya. last2 tengok bertunang dgn org lain, tup2 kahwin pulak dgn org lain. sama kes mcm anne ngasri. bagai nak rak dgn aliff aziz. tengok sekarang jodoh dgn siapa. jadi pengajarannya, bila anda bercinta, dunia memang indah tapi tak perlu berkongsi dengan 1 dunia. biar la diri tu humble kerana jodoh itu sesuatu yg sangat misteri, itulah kuasa Allah. sekarang siapa yg malu.. mereka dan keluarga mereka

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 118 Thumb down 1
        • betul tu dik non says:

          Org zaman sekarang selalu sgt nak pda kat internet.. over berbaby kat gamba and status. Shila awak tuh masih mude cuba la buat kenal dgn ramai lg org.. kenal la dgn lg dgn 10 org lg ke. Pastuh takyah la over expose.

          Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
        • tak sempat call hot pg td says:

          Shila meh akak kenalkan dgn abg kacak , stable dan bukan retis meh… first love tak semestinya last love. Akak ade dah couple 13 org br jumpe dgn org yg sesuai. Kalau kawin dgn org yg tak sesuai dgn family sgt tak best in a long run. Mude monkey love ni emo je lebih . Buek poning pala ajo nagis . Tp nanti nagis leh la kurus sket .. nanti naik lagi market

          Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 1
      • Mak Jah says:

        Ego gilaaaa shaarnoz ituuuuu… dah sampai tahap macam ni patutnya ko pegi jumpa ayah shilalas tu pegi mintak maaf. Tak kira la salah siapa pun. Belum jadi laki shilalas, dah nak tunjuk egooo. Mengalah la weeeii dengan orang tuaa. Takkan tu pun tak retii. Tapi aku rasa shila deserves someone better lah..

        Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 1
      • semua saya suka says:

        Hot debate. What do you think? Thumb up 9 Thumb down 2
        • ting tong says:

          hurmmm… sedey sgt kot cinta hati cakap camtu.. patut susah sng sama2.. pe yg terjadi sama2 sabar.. org tua pun bukan membenci cuma tak kasi menikah jer utk ms skrg..huhuh.. kalah cite hindustan camni.. tp tu lah kan..yg tahu betul2 cerita dan keadaan sebenar hanya mereka je.. kite ni hanya membaca je tapi tidak mengalami dan merasai pe yg mereka semua rasa..

          Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
        • cinta buta says:

          hahahahhahahah…adoi la….
          sampai cam ni sekali ke..drpd duk nyanyi cam ni
          baik muhasabah diri..baca Quran ke…baca Tafsir ke..lagi tenang dik.

          Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 0
        • tengku minah jambu merah / biru says:

          Ai sedih2 nangis2 pon leh sempat lagi nyanyi n main guitar !! shila shila apeeee nk jadi ngan kau ni ….abang shahnaz kau tu sayang ngan kauuuu dia tk kn tinggal kan kau dlm masa tedekat niiiii ape2 pon bawa berbincang baik2 yg kau pegi nangis tu nk buat happe !!!! dh terang2 iman kau ni tk berape kuat lah huh !!! jangan nangis kerana mateair eeeeeeeeeeeeeeeeeee malu lah minah jambu ngan kau ni shila ! kau ni nangis macm janda ilang laki pulakkkkk……..stop nangis ok !!!

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • kak timah says:

          yang shila gi wat video ni knpa nnti org lgi kutuk ckp mcm bdak2 blum mtang

          Hot debate. What do you think? Thumb up 9 Thumb down 1
      • Jejaka says:

        Janganlah macam satu drama Indon ni disebabkan terlampau sombong akhirnya dea terima balasan yg setimpal

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Liyana Lunia says:

      bagus lah, lelaki mcm ni memang idaman wanita. kurang ajar , biadap , ikut kepala sendiri, walaupun sharnaaz ni rasa dia betul, tapi dia takde hak nak cakap banyak atas urusan keluarga org lain. duduk dendiam dan berusaha untuk pulihkan keadaan bukan makin mengeruhkan keadaan. sekarang dah tunjuk betapa egonya dia dan salahkan shila amzah 100%. lagipun bagus lah kalau dh tawar hati

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 76 Thumb down 6
      • Juleha Perez says:

        Karier atau Cinta. Semua jawapan terletak pada Shila.
        Sila pilih dan tekan butang #1 dan hantar ke 1800-000-BolehBelah !!!

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 37 Thumb down 1
    • kamariah says:

      perkara ini akan bertambah buruk jika masing2 mahu memberi kenyataan balas..dan setiap kenyataan biasenye akan disalah ertikan…pd sharnaaz sepatutnya kamu tdk mencampuri hal peribadi kluarga shila krn kamu bkn sapa2 di dlm family mereka…kpd shila kenyataan kamu saya rs mcm x patut la jgk sb maksudnya sudah tb ms nya utk kamu membuat keputusan sndri sb kamu dh besar dh kononnya la n x nk dikongkong….trs terang yer ssh saya nk jelaskan dekat sini krn ia perlu dilalu sendiri oleh seiap individu itu…namum atas pengalaman saya dhl….wlupun saya dh besar dh blh buat kptusan sndri namun keputusan ibu bapa saya adlh yg pertama( bergantunglah dgn akal fikiran )…..dan shila 1 hr nti bl kamu sudah menjadi seorg ibu kamu akan fhm kenapa ibu bapa kamu buat bgtu pada kamu….dan kamu akan fhm sepenuhnya…

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 73 Thumb down 0
    • kakak neelofa says:

      lu ego lah mat!

      kalau btul ko sayang dia, ko hormat bapak dia, ko mesti usaha nk settlekan benda ni dgn baik!

      Ini bila dh jd kes teruk ko cabut lari!

      Shila, ahkak rasa ko dh boleh nmpk dah kan? ko sedarlah k…..Wali ayah kita, restu dan berkat smua dari mak bapak kita shila.

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 72 Thumb down 2
    • No Need says:

      abis 2, iklan Safi Balqis 2 cm ner??

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 103 Thumb down 1
    • alahaii.. says:

      shila beriya2 kata sygkan sharnaz.. tibe2 sharnaz kata malas nk pikir pasal shila.. alaihaiii.. kesian kat shila.. sndri mau ingat la shila oiiii…

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 59 Thumb down 0
    • missss says:

      Br dtimpa kesusahan dlm perhubungan ko dh lari nk bg statment emo2, dlm perkahwinan BANYAKKKK lg dugaan yg lbh hebat, bis tu ko x nk bik tau gak lah kalo anak bini dtimpa masalah? Mcmni ke sikap bakal ketua keluarga? Sentap wie bc statement ko kalo aku jd shila amzah! Shila, kami soh ko tinggalkn shanaz, ckp mmg sng lh, tp kdg2 benda yg ssh nk dilaksanakn tu lh yg akan menyelamtkn kau

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 14 Thumb down 3
      • like page hate sharnaaz says:

        Takde nyer shila neh nk tinggal abg sasa tu. Aku mmg tak gemar betul dgn mamat suara sengau ni. Dah la baran, kuang hajo, dasar jantan dah habih madu sepah dibuang..
        Lepas ni aku suggest ko berlakon watak baran je la sharnaaz. Mmg reflect dgn personaliti sebenar ko..

        Ptui 1000 kali!

        Hot debate. What do you think? Thumb up 11 Thumb down 2
    • Maria says:

      Patah Seribu kau Shila~~~

      Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 2
    • gegurl says:

      give-up sudah ye ualls? orite di tahun baru.. mulakan hidup yg baru.. azam yg baru.. kejayaan yg baru buat semua.. bab hati n perasaan letak ke tepi dulu… kalo dah jodoh xkan ke mana… kalo xjodoh xkan ke mana2… ;-)

      Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
    • Aurell says:

      Paham sgt cmne prasaan shila skrg nie..coz sy pn tgh hadapi mslh yg sma gak.parent x ske ngn bkal suami..coz kate nye pnas baran,keje pn x standing ngn sy.even skrg da tunang tp parent ngn tunang nmpk nye x ngam..tunang pn xnak ngalah.wat kras kpala..tp xde la smpi lwn ckp parent sy even dia kne hina mcm2….

      Hot debate. What do you think? Thumb up 10 Thumb down 2
    • Itik pap pap pap says:

      What was started so beautifuly… Ends up ugly..!!

      Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 1
    • unagi no sushi says:

      Shila dan Sharnaaz, semoga anda membaca komen sy yg tak seberapa ni.. Hanya secebis nasihat untuk hati yg sedang lara. Bercinta bukan bermaksud memiliki… Jika benar dia jodoh kita, maka apa jua halangannnya, dia tetap akan bersama kita. Tapi jika sebaliknya, tak kira mcm mana sekalipun kita berusaha, tiada jalan penyudah juga kecuali perpisahan… Jika kita benar2 sayangkan dia, kita pasti harapkan yg terbaik untuk hidupnya. Kita mahu lihat dia bahagia, walau sekalipun dia bukan ditakdirkan untuk kita. Sy amat memahami keadaan Shila. Bertabahlah, sekarang serahkan kepada Allah SWT, kerana hanya Dia yg Maha Mengetahui apa yg terbaik untuk hamba2Nya.

      Hot debate. What do you think? Thumb up 8 Thumb down 3
    • Amira says:

      Senang cerita, buatlah solat istiqarah, lagi afdal. Daripada pergi menyendiri tapi bila balik.. akhirnya.. “Sha tak tahu nak buat apa lagi. Keputusan di tangan ayah sha”

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
    • aunty linda says:

      Focus on your career first. Your future for international market and popularity is extremely bright. If you choose marriage then you would have to sacrifice your career but you are still young. Give yourself the chance to be yourself and when you feel you had enough, you will hear the calling to stop and begin a phase in life. Best of luck.

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
    • mata-mata says:

      hooohoooo,dah nak kawen bru nd lala nak halang?abes slma ni yg dok bkapel bagai siap CINTA HATI…TO CINTA HATI SAYA,awat tak halang??ini semua poyooo,nak pancing undi abp ler tu,gediks,baran,cm budak-budak jerr sume kat atas tue yayyyy

      Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
    • kaki sibuk says:

      hek eleh sharnaz ni la yg tak matured.. dah shila ckp dia nak masa pk yg terbaik.. bangang tahap dewa

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  2. locomoco says:

    kalau itu yg sebaiknya… redha kan saja lah…

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 22 Thumb down 0
  3. Manusia Bodoh says:

    Serahkan cinta tulus ke tangan takdir.

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 22 Thumb down 0
  4. AntiSharnaaz says:

    Yeay!!!!! Bagus la kalau cenggitu… boleh ai masuk line….

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 14 Thumb down 1
  5. Kak Ton says:

    Hidden due to low comment rating. Click here to see.

    Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 18
  6. Apernie says:

    Alaa.. bagus gak laaa…
    Cakap besar sangat… kena dugaan sikit dah kecut tarik diri..
    pondan betol.. dia rasa ego dier jatuh tu.. sebab awek lebih berjaya…
    pastu malu..sebab over protective sangat… tah apa apa…
    menyedih kan.. cakap jer besar …
    tapi.. loser hahahahaha.

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 59 Thumb down 3
    • fairus sulaiman says:

      aku rasa shila lagi malu besar kot, dia tu yang over ter lebih2.. dah la dia tu pompuan, muslimah bertudung pulak tu , tpi duk gedik canang Cinta hati, i love u ,cium tangan sharnaaz masa live di kaca televisyen, .. sekali xjadi kahwin . somoga jadi pengajaran la lpas ni ..kurangkan gedik , tingkatkan pitching vokal..

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 56 Thumb down 5
      • oh media says:

        Sebab tu dia x leh kawen…..sbb dia x matang ag….ape2 pun fokus pada kerjaya la shila….awk masih muda. Doa bnyak2….

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 13 Thumb down 2
        • fairus sulaiman says:

          umur 22 tahun , xkan xmatang lagi , diri sndiri yg cari penyakit, jakun kot

          Hot debate. What do you think? Thumb up 8 Thumb down 7
      • dewi says:

        shila yg over gedik lebih. skrg baru padan muka. dok gedik sgt cinta hati la mende,skang ko yg makan hati. pesanan ringkas, baik ko pegi pektis vocal kasi kaw2 since dh nk pegi international kan? pastu kalo bcinta lg pasni, diam2 sudah! toksah nak gedik sgt.

        Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 1
        • tengku minah jambu merah / biru says:

          agak nye ni cinta petama dia takkkkkkkkkkkk ????????????? kalau tk tkan dia nangis macm tesangkot2 gitu kan kalau lah psy tengok shila nangis cngini eeeeeeeee malu nye lah !!

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  7. momoktomok says:

    Hidden due to low comment rating. Click here to see.

    Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 26
  8. wawa says:

    yey! atlast… lelaki tak sedar diri ini menarik diri… dan tetap dgn ego taknak dtg merisik! tapi bagus jgk ego ko tu…selamat si shila.. haha

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 53 Thumb down 3
  9. chengah kiut says:

    elok la tuuuu

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 13 Thumb down 0
  10. YNA says:

    dah2 la…masing2 snyap sudah.xyah kuar sttment dh.ok…………..

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 17 Thumb down 1
  11. gajah turbo says:

    Apakah kesudahannya??? Sama2 kita nantikan…:-)

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 14 Thumb down 1
  12. Dyn says:

    Hidden due to low comment rating. Click here to see.

    Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 16 Thumb down 54
    • Anonymous says:

      klau calon nye elok budi pekerti elok la disegerakan.. tp klau calon yg mcm kurang ajar ni.. takkan nak segerakan jugak.. rasulullah pun suruh cari calon yg baik2 utk di jadikan suami bkn ikut nafsu je..

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 80 Thumb down 3
      • zaza says:

        ntah Dyn nih..agak2 lah nk cakap pasal nih.. postive lah skit..

        Hot debate. What do you think? Thumb up 9 Thumb down 2
      • Dyn says:

        Hidden due to low comment rating. Click here to see.

        Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 23
        • alahai... says:

          dyn.. ko kata kot ni pon mcm ko tak pasti.. jodoh ni kita pilih bukan drpd keturunan jek syg ooii… selagi anak perempuan belum berkahwin ibu bapa masih ada hak ke atas anak tu.. mana la ada ibu bapa tak suka anak nak kawin dgn lelaki yg baik2..

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 12 Thumb down 1
        • Anonymous says:

          bkn maslah keturunan Dyn.. tp masalah perangai tu…
          tak kisah la ko anak seni ke anak bangsawan ke tp perangai tu bior la elok skit..

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 16 Thumb down 2
        • dyna says:

          Sape la ko tu dyn nak menilai keturunan org baik ke tidak…sama2 doa sudah la….

          Hot debate. What do you think? Thumb up 10 Thumb down 1
  13. samsul says:

    pengajaran utk korang berdua la weiii..jgn sesekali cerita hal peribadi kat public..xyah nak cinta hati sgt..lama2 org menyampah..skrg x jadi kan malu…:)

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 39 Thumb down 0
    • momok says:

      klu xngaku pun org nyampah gak..
      artis ngaku cinta org nyampah
      xgaku cinta org nyampah
      kata kwn je pun kenak hati budi org nyampah gak
      kata teman tp mesti org nyampah gak
      dorg kawin org nyampah
      dorg cerai pun org nyampah…
      rsnye yg xbtol tu …yg menyampah tu lah..kot

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 51 Thumb down 5
      • Anonymous says:

        tak jugak. just be honest. tapi berpada-pada la. kalau bercinta, mengaku je dalam perhubungan, kalau ada rezeki berpanjangan, ada. tu je. jangan over exposed sangat. diorang kena ingat yang diorang public figure, banyak mata memandang. tak boleh nak buat macam orang biasa, exposed kat tweet, facebook pun takde siapa pandang. lol.

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 16 Thumb down 0
      • Anonymous says:

        tak jugak. kalau tengah bercinta, just mengaku memang diorang dalam relationship, ada rezeki, berpanjanganlah. tu saja. tak payah nak exposed sangat. diorang kena ingat diorang ni public figure, banyak mata memandang. tak boleh la nak buat macam orang biasa, exposed kat tweets, facebook pun takde siapa kisah. lol

        Like or Dislike: Thumb up 8 Thumb down 0
  14. zmhakim says:

    Orang tua-tua cakap, nak petik bunga jangan sampai ditebang pokoknya…
    Dah besar panjang2, pandai2 la fikir macam mana nak atasi masalah ni.

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 19 Thumb down 0
  15. Kak Ton says:

    Alhamdulilah…bagus la tu ..Kak Ton restu keputusan Sharnaaz ni sebab Kak Ton tak nak lihat Shila merana di kemudian hari…Kita sumer akur Shila berhak memiliki seorang lelaki yg jauh lebih baik dari Sharnaaz….
    Buat masa ni kamu berdua harus fokus pada kerjaya jgn sibuk nk citer pasal cintan cintun ni…

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 36 Thumb down 2
  16. Wonka! Wonka! says:

    hurmmm glad to hear that…

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 18 Thumb down 0
  17. LILI says:

    dua2 sama panas baran..mcm manela nak harmoni

    Hot debate. What do you think? Thumb up 7 Thumb down 5
  18. lalalala says:

    Sudah2 la tu dok jaja kisah cinta..malu la cket..org lain pon da muak dgn kisah korang ni..skrg bcinta pon mcm ni..sok2 kawen cite lain lak kua..cerita yg xpernah habis..tutup2 sama benda yg boleh ditutup..xpyh bukak sgt..jaga aib diri n family sama..

    Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 1
  19. Anonymous says:

    teringat ayah yang kat umah tu..ibu sendiri cakap ayah jenis jaga anak2 dia dari mcm2 segi..kira over-protected la.mula2 tu rimas gak n rasa kelakar….tapi lama2 aku paham sebab ape…arwah atuk aku dulu lagi hebat…masa makcik2 aku kecik n remaja bila ade orang datang umah je semua anak perempuan xleh kuar menunjukkan muka.n xleh intai sape yg dtg.haha mmg kelaka dgr..tapi makcik2 aku jadi je orang yg berguna..bila pk2 balik, sebab ayah aku sayang anak2 dia.dia xkan nak bagi orang luar main2 kan family dia…pernah ade orang tanya kat ayah aku “bila nak anakk kau tu kawin..umur dah ok boleh kawin tu” ayah aku ckp “nanti2 la..biar dia kerja dulu” jadi sampai skang aku keje n skang parent aku tunggu aku kawin (bila nk kawin pon xtau.hahaha) jadi kalau shila rasa xnak kena over-protected tu mmg bengong la. sharnaaz still ko xde hak :p

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 31 Thumb down 5
  20. Bukan Tasha Shila says:

    Hari tu Shila Amzah ada tweet, kalau sekiranya Sharnaaz tu baik untuk dia, maka dekatkanlah. Kalau sekiranya tidak baik untuk dia, maka jauhkanlah.
    Ni dah semakin jauhlah ni.
    Maknanya, besar kemungkinan dia bukan yang terbaik buat kamu, Shila.
    Sudahlah. Takkan mati kerana putus cinta.
    Hilang kekasih, boleh dicari ganti, hilang ibu bapa, kek mano kau nak cari ganti Shila oi.
    Semoga tabah!

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 91 Thumb down 2
  21. miss mong says:

    itu la..kita ni hnya mmpu merancang tp Allah jua yg menentukan.ada jodoh tk kemana..
    moral of the story : cerita peribadi tk elok jaja sana sini

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 17 Thumb down 0
  22. abam sempoi says:

    haha..
    pada abam ND Lala tak salah menghalang perkahwinan kerana ayah mana yang tak nak lihat anak dia bahagia ? mungkin ada sebab ND Lala buat macam tue..

    perempuan yang baik untuk lelaki yang baik… mungkin masing2 takde jodoh.. jgn sedih shila.. insyaAllah jodoh anda akan dapat lebih baik daripada sekarang…

    p/s : sedih abam baca post tweet shila tengah2 pagi.. nampak sangat shila amat kecewa…

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 23 Thumb down 3
  23. Anonymous says:

    sbnarnya..perkara ni boleh dibincangkan antara kedua-dua pihak..kalo ckp kat media..satu malaysia taw..kekadang kat mulut ckp lain..yg ditulis lain..fikir2kanlah..semua dah dewasa…ni lah akibatnya kalo terlalu jujur…

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 2
  24. gigi emas says:

    Jantan tak guna………

    Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 3
  25. budak baik says:

    PATAH SERIBU HATIKU…!!!!!!!!!!!!!.KESIAN SHILA SABA YE JIKA ITU TAKDIRNYA PSTI ADE LRBIH BAIK MENUNGGU..PEREMPUAN BAIK UTK LELAKI BAIK..PEREMPUAN JAHAT UTK LELAKI JAHAT

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 13 Thumb down 1
  26. didi says:

    jodoh di tgn Allah.kalo ada jodoh xkan ke mana.anggap sume yg blaku ni ada hikmah nyer..

    Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 0
  27. triple j says:

    last2 shila amzah yg disamdolkan. beriya2 sangat mempertahankan si bf sampai melukakan hati keluarga, akhirnya bf boleh kutuk si gf kata taknak ambil tahu halnya, lantak pi dia la.

    kepada sharnaaz, lebih baik anda menumpukan pada kerjaya anda yg masih terumbang ambing tu, di samping minta maaf kat semua atas benda2 yg dah memalukan banyak pihak ni.

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 41 Thumb down 1
  28. lantak korang laaaaa says:

    SEPATUTNYE SHARNAAZ KENE FAHAM KEADAAN SHILA BUKAN MENUNDING JARI TERUS KE SHILA..LAU SAYANG KENE LA FAHAM..SHILA PALING KESIAN SEBAB TERSEPIT ANTARE PARENS N KEKASIH..SHARNAAZ PULAK DAH TAHU NAK ANAK DARE ORG KENE LA PANDAI CONTROL BARAN N EGO DEPAN MAK BAPAK DIE..DH BERTAHUN HIDUP PUN X RETI2 LAGI?? APE PUN TAK BOLEH..

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 29 Thumb down 1
  29. dedaun says:

    bg pendapat aku ND lala xpatut bg tau media yg dia marahkan sharnaz.. mentang2 la shila ni makin glamor.. org nak pinang anak dia pun tolak smpai satu malaysia tau.. sharnaz kan masih ada family.. mesti malu family dia.. takut nnti org takut nak pinang anak ko pas ni…kite kena ingat kita x selalu diatas.. sharnaz pula kena kurangkan ego sikit.. ubah perangai.. sian shila tersepit antara dua org yang dia syg…

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 53 Thumb down 38
    • budak_demok_dembam says:

      nape plak ND lala x patut bg tau media, sebab dia dah terlampau banyak berdiam la si sharnaaz tu pijak2 hak dia sebagai seorang bapa. si sharnaaz dok canang cerita itu ini kat media ko xnak pertikai plak. kalo sharnaaz ada family, shilla pun ada famili gak, kalo ko sanggup ker maruah keluarga ko dipijak2.kang kalo ND lala senyap, orang ingat dia xamik berat pasal anak dia.baru 1 statement ND lala bagi, terus ko nak salahkan dia.he have the rights since shilla is her daughter….

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 61 Thumb down 11
      • hanna says:

        tp sebelom tu shahnaz xbuat ape2 pun aku rase..die cuma ckp kt media die jaga shila kongkong shila sebab shila tu bakal isteri die..sebelom tu pun shila sendiri setuju shahnaz ajak kawen…ingat lg tweet pasal ‘proposed’ tu? so, betollah die ckp shila bakal isteri…kalau ndlala tak suka call shahnaz ckp la xsuke buat mcm tu,,kenapa nk jadi budak2 jugak ckp kt media sedangkan die bapak…tak nak call shahnaz call direct makbapak die..atleast semalaysia xperlu tahu pergaduhan n..statement demi statement kluar selepas kenyataan ‘biadab’ tu…mmg org tua nk yg terbaik..tp cara mcm tu xkena..die marah shahnaz ckp kt media itu ini tp die buat jugak..so, 2×5 lah kan?

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 33 Thumb down 16
      • harimau says:

        relax la ‘budak-demok-dembam’… emosional sangat.. haha

        Hot debate. What do you think? Thumb up 6 Thumb down 6
  30. tupai-tupai says:

    yeeyyyyy… tepuk tangan..

    Hot debate. What do you think? Thumb up 12 Thumb down 3
  31. iera says:

    pape pun kite tunggu & lihat….kite or luar xleh judge apa2..maybe nmpak sharnaaz kasar & agk kurang ajar..tp 2 bukan utk kite judge sapa dia…siti saliha aka shu(ruby) pun mula2 tkt gak ngan dia..tp bila btl2 br dia tau sapa sharnaaz yg sebenar & mention untung shila….so suma yg jd pasti ada hikmah…just doa yg terbaik utk sume org….masung2 kena muhasabah diri…3-3 pun ada silapnya…yg pntng cari penyelesaian di luar tnpa lensa kamera..a.ctaully minat kt hubungan dorg..tp apa2 pun btl…sumenya kena terima qada & qadar…& jgn kite suka2 menghukum org hnya dgn nmpak luaran shj….sbb kite bkn sebumbung dgn mereka…masing2 ada keluarga….so bila kite mengutuk antara 1 sm lain…cuba pk perasaan family mereka….peace no war……

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 16 Thumb down 0
  32. doremon says:

    aku bukan apa..just nak share pendapat..aku penah dengar satu ceramah agama mengatakan yang ibu bapa berdosa jika menghalang niat anak untuk berkahwin..sebab berkahwin boleh mengelakkan maksiat..isu dia dekat sini bukan N D lala xsuka sharnaz tapi sebab nak shila fokus kerjaya..dia mula tak suka bila sharnaz kata nak masuk meminang..bukan tak boleh kejar kerjaya kalau kita dah kawen pon kan? rezeki akan lebih bertambah selepas kita berkahwin..so semua pihak yang terlibat fikirkan lah jalan yang terbaik~

    Hot debate. What do you think? Thumb up 34 Thumb down 29
    • Anonymous says:

      nnti anak ko umur 18 ko trus bg kawin ek.. klau ada samseng masuk minang pun ko bg je…ye lah boleh elak maksiat pastu rezeki anak ko bertambah2…

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 44 Thumb down 7
      • Anonymous says:

        ko cakap memg la senang doremon…ko x ada anak…sok kau tahu la anak ko bila dh besar nanti karenahnya…eh sy lupa plk…doremon kalau ada anak x ada org nk sb dia kan DOREMON…..ANG…ANG…ANGGGG….

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 20 Thumb down 5
    • stone kol said so says:

      Cakap senang..
      Cuba NOBITA nak kawin dengan adek GIANT..
      Tengok ko bagi ke tak, Doremon.

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 53 Thumb down 1
    • gatal tengkok mu says:

      Cakap senang ar doremon..
      Cuba kalo NOBITA nak kahwen dengan ADIK GIANT..
      Baru hang tau langit tinggi rendah..

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 15 Thumb down 1
      • diorm34@yahoo.com says:

        bapak aku jenis cenggini la, panas baran angkat tgn habis mak aku di kerjakan, aku adik beradik kecik2 lagi mak aku lari , ego takmo bagi mak aku jenguk padahal stress sb tak pernah jaga anak.., kawin lagi baru2 ni pun lari gak…., fobia aku nok , jantan tinggi suara je aku dah kecut perot.. ada je lelaki baik.., cam laki aku laaaaa…. hahahaha . menyampah tak :p

        Like or Dislike: Thumb up 8 Thumb down 1
    • doremon says:

      apa lah bahasa2 korg ni..nampak sangat tak matangnya..adoiyaiii..nama pun bagi pendapat..terpulanglah..hak masing2..aku cuma bagi pendapat :) assalammualaikum

      Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  33. BAGUS LER TU says:

    Kalau dri awal kaw buat kputusan mcm ni…xdenyer heboh satu dunia!…ade rezeki…kawin la korang…xde rezeki nk wat cmne…allah dh mnetapkn sume yg t’baik pde hmbaNya…
    #sorry to say..muke korang x sme…org kata klu muke sme,,ade jodoh..wallahualam…doakn yg terbaik buat korang..kesian plak ak tgk si shila tuh..sbr dik nunnnn..lps ni klu ade jodoh..kawin yptrus..xpyh cinta hati sgale bgai!..learn from lesson!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 6
  34. Anonymous says:

    shila,
    akak simpati atas apa yg jd kt relationship kau ni dik..tp pesanan akak utk kau…

    1.kau muda lagi dik..
    2.kau focus kn career kau dulu dik
    3.selagi kau belom kawen dan selagi mak bapak kau masih hidup,dengar lh ckp diaorg dik.
    4.nnt masa bak bapak kau dh xde,percayalah..TAKDE SIAPA YG AKAN KONGKONG kau

    dik,
    akak xckp sharnaaz tu teruk,jahat..tak dik..tp mana perginya adab dgn org tua kau?mana perginya hormat utk org tua kau?dicabarnya bapak kau..dimakinya kau kt twitter..itu contoh yg baik ke dik?ye dik semua manusia boleh berubah..tp xkan bila dh kahwin br nk berubah?kau sanggup tunggu?mcm mana mak bapak kau nk lepaskan anak dgn lelaki yg xtau adab?xtau hormat?

    dik,
    sblm kau dgn sharnaaz ni,kau xde pon mslh2 mcmni dik..jika ini salah satu cara utk naikkan diri sendiri dik,renung2kan..fikir nama keluarga dik..kau bkn nye org xkenal..org kenal..org sayang..

    pandai2 la kau pikir dik..kau ada otak..kau pikir..kau tau sembahyang..kau sembahyang..kalau kau nk berdoa,merayu,memohon..pada ALLAH dik..bukan kt twitter..sebagai seorang perempuan,kalau kita tunjuk lemah dimata lelaki,sampai bila2 pun kita akan diperbodohkan..biar hilang kekasih dik..bukan hilang mak bapak..

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 75 Thumb down 2
  35. paukaya says:

    klau ko tknak die SHARNAAZ ..aku ambik..hahahahahahaha..

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 12 Thumb down 2
  36. bagus ler tu says:

    Klu dri awal kaw buat mcm ni kn bgus….
    Allah dh aturkn yg terbaik utk setiap hambaNya…klu ade rezeki..kawin la korang…xde..mksudnye….bukan jodoh korang ler tu…
    #sorry to say..muke dorang lgsung xde iras2…org kata klu muke iras ade jodoh..wallahualam….doakn terbaik untk dorang….kesian plak ak tgk shila…lps ni da ade jodoh.kawin trus..xyah cinta hati sgale bagai dik nunnn

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
  37. milo says:

    sy rs dua2 salah.. Nd lala memang la bapa nkkn sesuatu yg terbaik untuk anak..tp kenapa dr dulu x halang kalau rs Sharnaz tu biadap..bwk kuar ank dia dh merata2 satu malaysia tahu apa sume..p event pon pegang2 tgn..kenapa x halang? yg nampak ketara bila Sheila menang award ni mula la nk hlg sebab nk suruh sheil atumpukan perhatian pd kerjaya.. sian sheila kena kongkong.dia bkn budak kecik mcm kita kenal dlu.ye la nti x glamer la nama ND lala lagi… dlm metro pon sheila tension ng family sbb terlalu kongkong..ND lala bimbg la nk lepaskan sheila sbb dr sheila diorg satu fmily boleh hidup senang n tumpang nama..sy rs sharnaz buat keputusan yg betul nkg merisik..kalau org lain yg kena halang mesti dh bwk lari kawin siam..kira sharnaz ni memang betul2 cintakan dan serious dengan sheila nk ke arah sesuatu yg lebih serius.tu pendapat je… hope diorg bleh berdamai dan happy ending! peace

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 38 Thumb down 19
    • Anonymous says:

      tak salah lah klau mak bapak nak tumpang rezeki anak..
      takkan bf je yg boleh tumpang kann

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 35 Thumb down 0
    • orca1604 says:

      ala kan shila dah bekerja..macam kita la bekerja ..bila dapat gaji mesti sebahagian duit gaji nak bagi parent kan..xkan nak simpan sendiri..mmg patut pon shila tumpukan ke karier dia dulu.bidang seni ni bukan boleh buat main..kejap sangat dia boleh naik…lagi cepat macam roller coaster menjunam jatuh..selagi tgh naik ni mestila family dia nak suh dia kumpul duit byk2 utk simpanan masa hadapan..mmg patut pon shila amzah bagi duit kat family dia.mak ayah dia dah pelihara dia dari dalam rahim mak nya sampai ke besar.berhabis duit, tenaga, jasa, air mata, dan lain-lain sebab dia..xkan seciput harta yang shila amzah dapat sekarang xboleh berkongsi ngan keluarga dia?kena kongsi ngan bf baru orang approve?bodoh pemikiran mcm tu.mak ayah kita bukan nak sgt duit tu..tapi bagi la mereka merasa jugak hasil titik peluh kita sedikit..xrugi pon.contoh: aku boleh je hidup sampai sekarang bila bagi duit gaji kat parent sikit (lagi berkat gaji tu sebenarnya).xkan shila amzah xleh kut?duit artis beribu dapat segenggam camtu je.kalah gaji pekerja biasa.rasa sharnaaz ni nak merasa gak gaji shila amzah ni.

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 11 Thumb down 1
      • hmm says:

        aku tak setuju dengan ayat ‘mak bapak bela dari kecik sampai besar,bila anak besar anak yg WAJIB balas budi makbapak’ aku seorang ibu..aku seorang anak..dulu pernah sekali aku terlupa nk bank in duit kt kampung..mmg terlupa ingatkan dah bg…pastu laki aku ckp aku tak bg duit lg kt kg sbb xde ‘remark’ kt checklist..aku tnye mak aku kenapa x cakap x mintak..die kate knape nk kena mintak,mak bukan tanggungan kamu..tanggungan kamu anak2 kamu nt..’ aku ckp lah yelah nk balas budi dah besarkan aku…mak aku ckp “itu bukan budi..itu kewajipan..tanggungjawab” kalau mengharapkan balasan dah jadi x ikhlas,berdosa sorang ibu besarkan anak2 dengan harapkan balasan.. jd sebagai anak yg reti bahasa kita akan tolong makbapak kita tp sbgai makbapak kita x boleh mngharap ape2 harta anak2..jgn kita fikir bila anak2 kita dah senang kita boleh mintak or tumpang harta mereka,,diorang bg ambil,,,org x bg diam lah..kalau diorang nk simpan utk diri sendiri pun biarlah..bukan refer kt kluarga di atas ye…secara umum..

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 15 Thumb down 2
    • MIMI says:

      Tak salah pun ayah ibu nak tumpang duit anak. Takde masalah. Anak wajib jaga kebajikan ibubapa sepertimana ibubapa menjaga mereka semasa kecil kan.

      BF tumpang boleh pula. Shanaz tu berlakon pun berapa kerat je, pendapatan belum tentu, silap silap Shila yang tanggung dia.

      Lagi satu, keluarga Shila ni kira berada juga kan sekarang. Lainlah dulu dulu hiduo susah. Sekarang dah senang, harap shila taklupa diri lah eh.

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 1
  38. Lelaki Ego x membawa bahagia says:

    Ala si Shahnaz tu smlm kata xnk ambik tau. Ni ari bercerita lagi…

    Dia cuma nak si Shila baca & rasa lagi tersepit & kehilangan. Jd Shila akan carik dia n pujuk bapak dia tuk terima Shahnaz yg xmatang n ckp xserupa bikin tu!!!!
    (iyolah cinta Shila itukan buta, sampai xnk dikongkong lg. Perempuan kalo dh syg…. Buto segalanyer!)

    Shahnaz bukanlah lelaki yg terbaik buat Shila. B4 kahwin dh nmpk sifat panas baran, mngongkong, tersasul kat tweeter & media, xhormat org tua, EGO ( ini lg bahaya!) n etc.

    Tlg la Shila jgn buto hati sgt. Family lg penting & bermakna.
    Shahnaz blh ceraikn ko n dia bkn mahram.
    Family?!… Adalah segalanyer. Baik buruk, mereka ada bersama….

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 37 Thumb down 1
  39. Cik Melur says:

    Perempuan juga yang merana…..Perempuan juga dpt nama buruk.
    Sebab tu kita pegang pesan org2 tua.
    Bercinta tu biar la berpada2.
    Sebab lum comfirm kita kawin dgn dia.
    Kalu da kompom jadi suami isteri….
    buat la all out pun.
    Org pun x kisah.

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 17 Thumb down 0
  40. Lisa says:

    dah sah-sah mamat nih kena tinggal sebenarnya… tu yang buat statement ala2 xnk ambil tahu… konon2 die lah yang x kisah dah dgn shiela tuh..padahal malu ler tuh…. nak kena clash dah…. bluweeekkk!!!!

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 15 Thumb down 3
  41. Tiyra says:

    Shila & Sharnaaz..kalau dh jodoh Allah takdirkn x kn ke mana..
    maybe skrg nmpak jln buntu & byk dugaan..
    tenanglah hadapi semua ni & jgn mudah melenting =)

    Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 0
  42. Sang Kerapu says:

    Nampak mcm mamat ni salahkan shila juga……

    Takkan nak buktikan cinta, ko suruh shila pun ckp bapaknya.

    Shila memang cool aje, walau penah kena panggil SAKAI !!!!

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 11 Thumb down 1
  43. Anonymous says:

    Padan muka hang sembang pung pang pung pang. Mat batak tengah emo lettew

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  44. fizzo says:

    tak habis habis dgn ‘saya taknak komen, saya tak amek peduli, saya tak amek tahu… bla bla bla’ you better SHUT UP!

    Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 0
  45. i says:

    sedih sgt apabila bgini akhirnya..kte srupa shila,last2 prempuan yg disalahkn..

    Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 1
  46. TopiPinkMakcikBedah says:

    shilaaaa……. kau layak dapat lagi ensem dan baik laa… sebab kau cantik…. brilliant…. so abaikan je sharnaaz yang baran & ikut kepala sendiri ni yeeee…….. aku tak minat kau pun…. tapi kau layak dapat lagiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii baik punyerr orang…… moga berjaya dalam hidup kau ye shila…..

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 11 Thumb down 1
  47. Fuzzywuzzy says:

    From the beginning diorang ni bercinta sakan, memang i have expected this kind of problem will appear. Bukan mendoakan keburukan shilla, tapi terlalu banyak, terlaluuuu banyak PDA – public display of affection ; masa bercinta. too much publicity. yg media suka jual / heboh cerita2 ni – lakukan surat khabar/majalah katanyaaa; yg blogger suka update kisah percintaan – utk banyakkan followers katanyaaa; and couple ni plak suka show off kisah percintaan – utk banyakkan org berdoa kebahagiaan diorg katanyaaa.

    tanpa sedar, ramai jugak yg tak suka & mengutuk & menyampah that this kind of story is given extra publicity by the media. Rasullullah sendiri tak suka kita heboh2 kan pertunangan; until kita dinikahkan. Ni bercinta apatah lagi.

    Dah takleh nak reverse balik masa.
    Kalau dari awal diorg (and all future celebrities; including myself and all of u readers) mengawal level exposure korg terhadap PDA ni – insyaAllah hubungan tu lebih manis.

    Pasal org kata sharnaaz ni rude lah, biadap lah etc- i think apa yg u all baca & tone sharnaaz masa di-interview mesti lain. Tapi biasalah manusia, lebih suka judging dari pergi bercakap sendiri dgn org yg dilabel tu. wallahualam.

    peace yaw!

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 21 Thumb down 1
  48. yayas says:

    Tahniah utk ko shanaz..inilah keputusan ko yg plg bijak..angkat kaki dulu agar shila tidak menjadi anak derhaka kepada ibubapanya…utk shila xpayah nak susah2 pikir lg..u stay with ur parent..this is the best 4 u…

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 10 Thumb down 0
  49. ms says:

    bida nya perangai

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  50. huahuahua says:

    da sampai mcam neh dia malu kan kau..kalau ko maseh nk berEpilog, monolog syahdu syahdan lagi.then,there must be something wrong with ur head my dear..pk sket diri sendri..maruah ko.dia tarak pon, ingt bapak ko ade.family ko ade utk support ko..laki ape mcam neh..ko yakin dia akan jga maruah kau lepas kawen? jgn harap lah..neh statement neh mesti sebb ko dok hebah yg ko sygkan dia bagai kt twitter ko tu..lagi la besar kapla dia.dia igt ko mati kalu dia tarak.buka mate luas2 deq..dia da malu kan ko mcam neh..ko masih nk jilat kaki dia ke..c’mon..u’re far more better than that.stkat jantan camneh.tidak la ko kerugian sekiranya memilih keluarga berbanding dia…

    Hot debate. What do you think? Thumb up 6 Thumb down 4
  51. Anonymous says:

    bagus la sharnaaz… cari je orang lain mungkin bukan jodoh kau dgn shila tu.
    muhasabah diri dan cuba ubah sikit perangai kau tu. aku tau niat kau nak merisik tu baik tapi cara tu tak betul. ND Lala pun dah reject kau dalam paper. Habis satu malaysia tau. Family kau pun dah malu dengan kenyataan si ND LALA.. So jagalah air muka keluarga kau plak. Kesian kat diorang. Hubungan kekeluargaan tu penting. Kita bukan saja berkahwin dengan pasangan kita tapi seluruh keluarganya. lagipun keluarga shila tu dah terang-terangan tak suka kan kau. Klu aku jadi family kau, aku tak nak pegi meminang si shila tu. sbb dah tahu layanan si ND LALA…

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 14 Thumb down 0
  52. Minah tumpang duk Penang says:

    X payah duk frust sangat la Shila weyyy..mamat2 Penang ni sembang 10, 1 saja boleh ambik percaya. Baguslah dah berpisah..kalau x org lain makan nasik ko makan penampaq hari2. Baran x tentu hala. Dgn pompuan jer berani.. wekkkkkkk

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 17 Thumb down 3
    • Anonymous says:

      mamat2 penang? kot kau yang nanti makan penampaq.
      xsemua mamat penang macam tu.

      Hot debate. What do you think? Thumb up 5 Thumb down 11
      • Mentari Keemasan says:

        aku rasa berul jugak apa yg ‘Minah tumpang duk Penang’ cakap. mungkin tak semua tapi ramai jantan penang jenis baran dan penipu yg aku jumpa, kat ofis aku pun jantan penang jugak yg problem. suka berhutang dan tak reti nak bayar balik, selalu cuti dan curi tulang, bila kena tegur dgn boss pastu bad mood dan marah2.. better buang kerja je jenis laki penghutang, malas n baran camtu

        Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  53. Mami Rokiah says:

    Shila nak oi! La ni hang balik dari tmpat pertapaan hang tu pi jumpa mak pak hang mintak maaf. Ingat restu mak bapak sangat bermakna. Kalau sekali mak bapak ada tersimpan hati yang luka terhadap anak, orang kata hidup ni buat apa pun macam serba tak kena. Pi balik na chek…

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 13 Thumb down 1
  54. Marilyn Monroe says:

    Daripada kata-kata you tu macam you kembali single lah kan? Nak joinnnn… Kita kawan dua nak?

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  55. kasturi says:

    jumpa shila dengan sharnaz ari tu before Shila menang asian award kat sekitar bukit bintang… pada saya mereka sangatlah sweet couple.. kalau tengok sharnaz bercakap dengan Shila punyalah romantik…. saya tegur dorang tp takdelah pulak si Sharnaz tu tiba2 maki hamun.. dia senyum siap tanya lagi saya ni dari mana… saya rasalah Sharnaz tu bukan lah panas baran seperti yang di sangka… dia cume terlalu menyayangi Shila sehingga dia tersalah langkah…

    Hot debate. What do you think? Thumb up 21 Thumb down 13
  56. zaza says:

    aku dah agak dah..si MIRA vangang nih tetap nak masukkan video politik..bajet org akan terikut lah sgt!! mentang2 lah blog nara nih ramai org komen, org tengok…ko amik kesempatan FREE dgn letak video nih..pleasee la..abg nara..please remore MIRA vangang nih..mesti ramai yg sakit hati kan dgn dia nih..

    Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 2
    • mira kawan nara says:

      nara takkan delete sebb tujuan nara memang nak bagi org benci kat aper yg di pos oleh mira.

      Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 0
  57. cinta antara benua says:

    To Sharnaaz,
    bg aku kalo ko betul suka n sayang shila, ko mesti akan sabar menempuhi dugaan ini bersama dia, menjaga aib shila n family dia..menerima teguran dengan baik.. yang penting melindungi ati org yg ko syg dari terluka.. tapi statement2 ko yg aku baca di media, selalu menunjukkan sebaliknya.. masih penuh keegoan, menunding salah pada org lain bukan pada diri sendiri (xsalah minta maaf wpun kita rasa kita xbersalah andai dengan meminta maaf itu bole menjernihkan keadaan) ..lastly, hargaila pasangan ko kelak seperti ko syg n hormat ibu ko sendiri..belajar itu dulu..sekian

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 15 Thumb down 1
  58. my boo says:

    aiyoooo baru dijentik sikit dgn ujian dah mengalah…ni betul2 serius nk ngan shila ke tak?kesilapan dorang g citer terbuka kt media n balas-membalas.rasanya nd lala tak berdiam diri before ni.maybe dh byk kali dia personally ‘sound’sharnaaz tp mamat tu yg x phm bahasa n masih nk bercerita mcm2 pasal hubungan nye dgn shila.shila ni still budak2..mmg patut d protect oleh parents.skrg ni baru nk start sukses so maybe nd lala rasa blom masa yg sesuai utk dikahwinkan..budak bila disogokkan dgn janji2 indah mula la rasa nk fly..ati dh berbunga2 dgn sharnaaz.sharnazz kongkong pun tak kisah..sharnazz panas baran pun tak kisah…cinta punye pasal gamaknye.diharap shila kotakan janji nye kt email yg dihantar..takkan kecewakan mak ngan abahnye.dia muda.byk lg lelaki yg lebih baik bakal bertemu.so relax dulu.bertabah lah menghadapi dugaan idup

    Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 1
  59. Anonymous says:

    bosan la cter shila amzah n sharnaz nie..org klu dh angau bercinta kentut pn bau wangi.klu dh gatal sgt nk kawen bg jer la kawen lps tue die nk kne pukul ker nk kne kongkong ker xbley nyanyi ker biar die rse br tau langit tue tggi ker rendah..dh ckp mak bpk xnk dgr sgt..bosan cter nie abg nara..cari cter lain la..cari la cter mne2 artis yg menang award ker xpn artis mne2 yg wat keje amal ker ape ker..gosip murah mcm nie xyah la..sume nie kampen nk menang ABP kut..

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 1
  60. ida says:

    doakan yg terbaik untuk Shila & Sharnaaz

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  61. SHILA MEROYAN says:

    Sbenanye elok dikawinkan 2 ekor bangang nie. sama bangang! shila pun bangan lari rumah, malukan mak bapak. siap post dlm twitter lari rumah xnk dikongkong mak bapak. Yg si Shahnaz mmg terkenal dgn kebodohannya yg xsudah2. Get a life la wei both of you. sampai cte sua dalam pun nak pung pang2 kat media. Bodoh! Lelaki baik untuk wanita yang baik.. Lelaki jahat???? lu pk la sniri!

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 18 Thumb down 3
  62. iza says:

    shila..
    jodoh tu rahsia Allah..teruskan perjuangan dalam karier shila dulu..sharnaaz tu, kalau dah jdooh, akan kahwin jugak satu hari nanti..
    so sekarang kosongkan kepala..jangan stress2..dan jangan sekali2 salahkan parent dalam hal ni..mereka hanya nak yang terbaik..rata2 komen kat sini, semuanya menyokong shila..so, be strong..put ur trust in Allah..
    good luck dik..!

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 1
  63. Anonymous says:

    BOSAN SUDAH……

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  64. Propa jap says:

    Dulu si nd lala ni, restu je hubungan diorg, dah lepas c shila ni femes, menang award sana sini, baru terpikior ke pak cik??

    Camtu la manusiaaaaaaaaaaaaaa.

    Hot debate. What do you think? Thumb up 7 Thumb down 12
    • Anonymous says:

      bodoh, pakcik tu terpk sbb nampak perangai sebenar si shanaz tu.. benggong propa

      Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 1
    • dik temah says:

      bukan nd lala tu xbagi kawin langsung, dia kata tunggu la dulu shila ni bina nama. jadi artis ni kejap je femes, pastu xlaku dah. die nak la shila ni jadi berjaya dulu. sharnaaz ni xsaba sgt kenapa. tunggu la kejap, xkan xmau tgk girlfriend sendiri berjaya. kan?kan?

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 1
  65. ida says:

    kita tunggu part yg seterusnya……jeng…jeng….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  66. miss taken says:

    Tahniah sharnaz kerana telah memudahkan shila utk buat keputusan tinggalkan ko…
    Harap2 mata hati shila terbukak luas2 bahawa sharnaz ni memg x layak utk dia, shila jadilah anak yg solehah dan kecapilah kejayaan terlebih dahulu, semoga anda mendapat jodoh yg lebih baik…

    Hot debate. What do you think? Thumb up 9 Thumb down 1
  67. awek kilang says:

    tak de la mnat sgt shila ni.. tapi law aku jadi shila aku x nak sharnaz tu coz statement dia bg ND lala slaku bapak shila kurang ajar kot.. ko nak khwin ngan anak.. apa bapak dia tu bukan wali ke kpada anak tu.. mana mai anak kalau bukan dari mak bapak dia.. dari situ pon dah nampak sikap shanaz mcm mana.. masa becinta tu tak payah la beria sgt.. law dh kawin nak beria mcm mana pon x pe lah.. even artis pon ade je diam2 bercinta tup2 kahwin..

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
  68. Anonymous says:

    yeyyyyyyyy padan muka shahnazz mat bangla

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 1
  69. Deva says:

    lelaki gentleman mesti tahu hormati bakal bapa mertua. kalau tak kerananya u think sheela boleh ke tahap ini ke. kalau ND Lala mengelak itu bermakna ada sesuatu yg tak kena dgn u. why not u belajar ambil hatinya dulu. To sheela cinta boleh di cari tetapi ibubapa? Fyi kenyataan sharnaz adalah tidak matang malah membuat sheela lebih pening pendek kata mengeruhkan keadaan.

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
  70. Anonymous says:

    TAWAR HATI? NYAMPAH NYAH….

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  71. Anonymous says:

    sharnazz ni x sedar diri! selama ni rasenya dia yg banyak kuarkan statement kat media. sekali ND lala kuar statement dye nak meroyan.. rasenya selama ni nd lala pendamje perangai sharnazz kat anak dye.. dah x tahan tu yg dia pun luahkan kat media.. sharnazz ni dye kuar statement kat media boleh! org laih x boleh!! ape punyer perangai la…

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 10 Thumb down 0
  72. anjer says:

    shila lupakan la si shahnazz tu, tak guna punye budak, tak hormat orang tua, pengecut cakap je pong pang, poorahhhhhhh….

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 1
  73. Tereterebozu says:

    Cinta tak selalu bersama jodoh..tp jodoh akan sentiasa kekal bersama cinta.
    serah kan urusan ni pada Allah.kalau jodoh korang tertulis sejak azali lagi..insyaAllah Allah permudahkan segalanya buat korang.tabahkan hati n byk kan doa ea shila..

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  74. ............. says:

    Shila…tumpukan pada karier u jer…..soal cinta tolak tepi dulu….kalau ada jodoh x kan ke mana….tpi akak x berkenan la kalau shila ngan shanaz….

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  75. Anonymous says:

    suka sama suka n last jadi macam ni….mungkin dah tak dak jodoh..

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  76. Anonymous says:

    kisah bercinta diorang ni boleh buat drama ni hehehe

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  77. hurmm says:

    pada pendapat hurmm okla sharnaaz tu ckp nk shila jd bkl isteri. dh selalu keluar mjlh peluk bagai. dpt award pun tq cinta hati bagai. i love u semua bila org tnya. xrasa malu ke wt cmtu tp bla sharnaaz nk wt bnda baik bg hbgn tu halal xnk plak. kalau Nd lala btl xnk bg ptt bgtaw shila awal2 dia xsuka n jgn over sgt kt media. sian kat 2,2 ni. apa2pun kalau dh jdh xkemana. mmg akan prob la kalau family xrestu.

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  78. cahayachenta says:

    saya cukup tak berkenan lelaki macam ni… terlalu ego…

    kalau betul2 nak dan pada masa yang sama mendapat tentangan dari ibu bapa perempuan tu, sepatutnya tak perlu la nak tunjukkan lagi ego dan keras kepala… kalau betul2 merasakan dia layak menjadi menantu mereka dan suami yang baik, buktikan…

    takda ibu bapa tak nak lihat anak perempuannya bahagia… mereka cuma nak terbaik je untuk anak perempuan mereka… sebab itu mereka payah nak lepaskan anak perempuan diorang…

    aku boleh bayangkan apa perasaan shila… mesti sedih bila tau macam ni… dah pernah rasa macam ni cuma dalam kaedah berlainan…

    sabar je la yang mampu dikatakan… insyaAllah yang terbaik akan muncul juga

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  79. Lalola says:

    Kalau ada jodoh tak kemana.. Masig-masing ada kekurangan.. Perbaiki kelemahan masing-masing, mohon restu ibu bapa, dan solat istikharah.. Selebihnya, biar ALLAH yang tentukan..

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  80. sharnaaz bengong says:

    kehkehkehkeh org mcm ni ko nak buat laki shila?
    rentikan la…. ramai lg yg lagi baguih drp anak mamak ni.

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 1
  81. MUMMY BENGANG says:

    DULU SHILA NI TERHEGEH2 & TERGEDIK2 SGT PERANGAINYA KT SHARNAZ NI..KONTROL LE SKET PTUTNYE..SKG SHARNAZ TARAK MAU AMIK TAU HAL SHILA..SO SBG PEMPUAN BIAR JUAL MAHAL..SEBELUM NI JUAL MURAH SGT

    Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 1
  82. Anonymous says:

    Sharnaz ni nampak baran…ade je org xpueh ati kat dia…mesti poyo mamat ni tapi ayat maneh kat shila..ntah ape sgt budi dia kat shila..jgn tgadai body sudehhhh!

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  83. ISMA says:

    Kepada Shila Amzah dan Sharnaz, seandainya hubungan anda tidak sampai ke jinjang pelamin, redha lah dengan ketentuan Illahi. Itu bermakna mungkin ada jodoh yang lebih baik untuk anda berdua yang telah Allah tentukan di atas sana.

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 1
  84. Orchid says:

    Tak payah nak simpati kat si Shila ni. Alhamdullilah………hopefully mata dia celik, tengok lah jenis apa lelaki ni. Sekali lagi nak memalukukan Si Shilan family. Tak nampak ke??? Sengaja nak mengerohkan keadaan yg tengah tegang bukan dia nak menyejukan. Terang2 dia tahu si perempuan ni gila habis kat dia, he purposely buat statement yg akan membuat si perempuan tu tak keharuan. Jahat punya jantan. Hati tak baik…….baru sikit kena goyang dan unstable. Macam ni nak teraju keluarga dia nanti??? Dia tu sebenarnya nak jadi Manager si Shila tu……..di dah nampak siperempuan Ni boleh buat duit lebih dari dia…….buta betul mata si Shila ni. Bila dia menang kat China dan tv China memperkenalkan ND Lala, dia mendapat tepuk kan yg sangat gemuruh. Bangsa asing pun tahu menghargai jasa dan kesusahan seorang ayah. Tapi bila dia sebut ‘chinta hati saya’ kat AIM, Ya Allah ya tuhan ku menyampah dan meluatnya satu Malaysia……….

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  85. nor Leda says:

    sharnaaz.. muka ngan mulut sama jek, busuuuuuuuukkkkk

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
  86. izah says:

    Pada seorang ibu dan ayah..selamanya anak mereka tanggungjawab mereka n lebih2 lagi yg belum berkahwin. kalu dh berkahwin pun..parents takkan lepas anak macam tu jer. Dari jauh mereka akan sntsa melihat dan memntau anak mereka dan kalu salah atau terjatuh..mereka akan menolong. Pada ayah dan ibu selamanya anak perlukan pertolongan mereka dan tolonglah anak2 jangan nk selfish n egois sgt. dan menantu yang tak boleh anggap mertua mereka seperti ibu bapa kandung mereka, tak layak mgata cinta sepenuhnya pada isteri/suami. Tolonglah…jangan biar hati ibu bapa menangis kerna mereka hanya mahukan yang terbaik utk kita selamanya.

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  87. RARA says:

    elok sgt la tu..
    hang dh buat taik kt bkl pak mentua hang
    mmg xdpt r kn..
    tlajak perahu boleh diundur cheewahhhhh!

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  88. Mimi says:

    Patutnya Shanaz ni yang larikan diri.
    Bukan Shila.
    Shanaz ni nampak sangat ego melangit

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  89. ikan siakap diternak kak cham/olga says:

    untuk sharnaaz, siakap harap anda carilah wanita yg lebih sempurna. bukannya shila tak sempurna, tapi mungkin ada seorang wanita yang terbaik utk sharnaaz. sesungguhnya Allah menimpakan ujian ini kerana ada hikmahnya.
    p/s mesti shila skrg stress memikirkan kemelut ni. lagi2 sharnaaz dah tak nak peduli pasal dia… doakan yg terbaik utk shila and sharnaaz.

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  90. Sharnaz perasan hensem nk mampos says:

    Celebration and congratulation !! Tahniah c-la !!! kah3!!

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  91. Syah says:

    Kemaruk sgt nk kawin..Rileks dah la..Bawak bincang dulu ngan ND Lala..Nie x..Heboh satu Malaya kate nk dtg risik..Risau sgt Shila tue terlepas dari tgn..Kalau bgtau cara elok, ND Lala jawab dgn cara elok..Ini style pun kurang ajar dgn org tua..Pikir la Sharnaaz..Kasi malu diri sendiri saja..Rasenyer kalau jadi kawin mau teruk shila nie kene kongkong..Pikir masak2 beb..

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
  92. saya lalala... says:

    takpela shila… anggap jela takde jodoh… dia tak sungguh2 pun dalam hal ni… biarlaa dia nak merajuk bagai… awak balik kepada ibu bapa.. anggap semua ni pengajaran… Allah tahu yg terbaek untuk awak…

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
    • tengku minah jambu merah / biru says:

      sape cakap shila tkde jodoh ngan cinta hati dia ! sape cakap ! oooooooo kau yg cakapppppp huh !!!! itu kn semua tuhan nye kuasa nk kasi shila jodoh ngan si shahnaz ke tak !! yg kau pandai pandai cakap yg shila tkde jodoh ngan shahnaz apesal ?????? sekarang kn dorang lagi problem mesti la shila ngan shahnaz tu stressssssssssssssssssssssss !!!

      Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 6
  93. x says:

    Banyak “cerita” di sebalik kisah ini..

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  94. Anonymous says:

    Saya rasa dalam hal ni Shaarnaz yang x matang..Patut dia tu jaga mulut..Kita ni orang Melayu yg beragama Islam..Ikutlah adat resam..jangan terlampau lantang sangat bersuara. Shila tu masih ada mak bapak..Memang hak mak bapak dia control Shila sebab dia belum lagi bergelar isteri pada sesiapa..

    Like or Dislike: Thumb up 8 Thumb down 0
  95. nenek pokok togeh says:

    2 la len kali jgn na dok cinta hati saya la..i lap u la…pengajaran wat smua..len kali bercinta snyap2(ofcourse la ngan restu makbapak) x yah na tunjuk2 kat twitter,pesbok,myspace,bbm…tgok raja nazrin sedar2 dpt bini mcm audrey hepburn tuh…very low profile..sory le ya nenek kuar tajuk kjap…

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  96. Geena says:

    Hah.. bunyi mcm satu ugutan, dia tau Shila pasti lemah dan pilih dia…kuatkan semangat dik Shila. Baik Shila redha dulu. Nak capai kejayaan mmg byk dugaan. Doa kami mmg sentiasa mengiringi Shila…

    Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 0
  97. aku benci sharnaaz says:

    Kepada Shila Amzah. Tinggalkan je lelaki yang pentingkan diri sendiri nih. Takder pekdahnya.

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  98. geli says:

    semua nak kutuk2 sharnaz je… ingat shila tu baik sgt ke? dah tentu haram kalau perempuan menyanyi.. bapak ape tu biarkan anak perempuan dia menyanyi?? nnti kat kubur bapak ko jugak kena seksa tau sbb anak dia nyanyi..

    Hot debate. What do you think? Thumb up 9 Thumb down 11
    • mahaguru says:

      kenapa laa org dislike komen ko? benda basic dlm islam kot. betul la ape si geli ni ckp. aduhaii… mcm ni la, benda haram diagung2kan

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  99. sliper kaca says:

    dalam hal ni semua ada salah masing2.xpayah nak tundingkan jari sebelah pihak ja.masing2 kena la bertolak ansur.ni masing2 nak ikot kepala masing2 macam ni la jadi.ND lala xpatut gunakan media untuk protes tindakan sharnaaz.c sharnaaz tu nk merisik ja pon.bukan nk teros nikah anak kau yg smpai kau cakap xikut adat tu.adat nk plak kau ikut.tp dr segi islam xkan la kau xboleh pikir.niat dia baik apa nk merisik anak kau.kalau xsuka bincang la elok2.xbg c shila kawin skrg pon time merisik tu xbule bncg ke?ni x..amek jalan mudah gnakan media.kau tahu nak jaga maruah kau ja..abeh mak ayh c sharnaaz tu xda maruah ke?yg c sharnaaz pun satu,lancang sangat.dah org tua shila tu tgah hot kau xpayah la simbah minyak lagi.cool sudah la.bila keadaan dah reda kau bncang elok2 dgn fmly shila.jangan la tunjuk kau tu kurang ajar even kau tengah marah pun.c shila ni plak, kalau kau dah tahu ayah kau xsuka pilihan kau tu, slow2 la kau cuba rapatkan dorang.jangan ikut hati sangat even aku pun tahu bnda ni susah nak kawal.aku pun boleh cakap ja sebab aku xbrada kat tempat kau.x aku pun xtahu apa tindakan aku kalau aku jadi kau.semua orang boleh bercakap dr apa yang dorang nampak tp untuk rasa apa yang kau rasa xkan semua boleh rasa apa yang kau tengah alami sekarang.kepada ND Lala, sudah2 la tu.restu ibu bapa memang penting tapi kalau Allah dah tetapkan jodoh anak kau dengan c sharnaaz tu kau sapa nak lawan takdir tu.ustz pun ada cakap, kalau anak nak kawin, mak / ayah xpayah la lebih2 bantah..yg nak kawen c anak.doakan yang baik2 sudah.perkahwinan tu benda baik knpa mesti nak halang.kpda sharnaaz dan shila kalau dah jodoh korg xkan ke mana.cubalah berbaik dengan ibu bapa kedua2 belah pihak.stop tunding jari sesama sendiri.tapi jangan pernah lupa tanpa ibu bapa kita tak mungkin kita ada kat sini sekarang.

    Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 2
  100. missdizzy says:

    She is better off without him cos judging by his actions and his (self confessed) hot temper, it may even lead to physical abuse (sekarang dia nak main tarik2 nie untuk mengacau mental Shila boleh dianggapkan sebagai emotional abuse). Kalau benar dia sayang pada GF, macamana sekali pun takkan senang2 nak lepaskan and gunakan ayat ‘malas nak fikir’. He sounds like a controlling a**hole to me

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 15 Thumb down 0
  101. Anonymous says:

    U heard tat shila..jawapn dah terbukti..kalu dia benar Syg Dia Akan Minta Maaf Dan Pujuk ko…ni Dia Dh Tunjuk ego tinggi Dia…ko berundur Jak shila sblm Ko Lbh Terluka…kami Sebgai peminat mendoakan kebahagian Ko..tp yg Buat Keputusan ko sendiri..fikir La Secr waras Jgn Ikut Hati ?

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  102. Arjuna Kasih says:

    jahatkah aku kalau ak rasa gembira utk pihak wanita supaya fokus pada pekerjaan dan cari lelaki yg lebih baik. harap2nya dua2 belah pihak move on dan maju jaya wpun dok bersame

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 1
  103. mak jah says:

    ELOK SANGAT LA SI SAIKO NI DAH TAWAR HATI. EK ELEH MACAM LA ORG NAK DIA SANGAT SIAP CAKAP DAH TAK MAU AMIK TAU PASAL SHILA.
    KO YANG TERHEGEH2 CAKAP NAK RISIK LA, BAKAL BINI. DALAM SEKELIP MATA KO CAKAP KO DAH TAWAR HATI.

    KO MEMANG LELAKI YANG SATU MALAYSIA TAK MAU JADIKAN MENANTU!

    SHILA, ELOK LA DIA TAK NAK KO. KO BOLEH KEMBANGKAN KARIER AND JADI LEBIH KAYA!

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 1
  104. SHILA HAMZOH DOL MAT says:

    ELOK SANGAT LA SI SAIKO NI DAH TAWAR HATI. EK ELEH MACAM LA ORG NAK DIA SANGAT SIAP CAKAP DAH TAK MAU AMIK TAU PASAL SHILA.
    KO YANG TERHEGEH2 CAKAP NAK RISIK LA, BAKAL BINI. DALAM SEKELIP MATA KO CAKAP KO DAH TAWAR HATI.

    KO MEMANG LELAKI YANG SATU MALAYSIA TAK MAU JADIKAN MENANTU!

    SHILA, ELOK LA DIA TAK NAK KO. KO BOLEH KEMBANGKAN KARIER AND JADI LEBIH KAYA!

    Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 0
  105. :) says:

    Perkahwinan tu saling melengkapi. Pernah dgr tak? Kalau sorang boros, kena sorang lagi jimat. Kalau sorang banyak ckp,sorang lagi byk diam. Perkara yg baik kenapa di halang. Kita tak tahu masa depan tu mcmana. Kalau dah sampai jodoh, berdoa jelah yg terbaik. Lepas tu biar dia sendiri yang rasa akibat dari keputusan yg dia ambil sendiri. Tak payah lah nak kongkong sgt.

    Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 1
  106. :) says:

    buang yg keruh, ambil yg jernih..maaf-bermaafi tu kan elok..semua org bahagia..

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  107. kisah seorang biduan says:

    Faham perasaan shila. Sygkan seseorg tapi tak dapat restu. Terpaksa memilih nak kahwin awal atau holdkan sekejap demi kehendak keluarga dan tuntutan kerjaya. Bukanlah mudah. Mungkin naluri itu sedia utk berkasih ttpi keadaan sebaliknya. Shilah…sesungguhnya menjadi bintang berkelipan cemerlang itu ada harga yg tinggi perlu dibayar. Kadang2 anda terpaksa mengorbankan perasaan sendiri demi org lain. Mudah2an halangan ini ada hikmahnya dan bila jodoh yg baik sampai akan dipermudahkan akhirnya.

    …mestipun kau tersenyum
    Namun tak seorang pun tau
    Apa isi hatimu
    Tatkala kau lagukan..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  108. hagu says:

    saya bukan nak sokong sharnaz dgn shila ni..tapi saya pelikla dgn kenyataan ND lala ni..dia ckp dia yg akan disoal hingga akhirat nanti sbb shila tanggungjawab dia..mmg la betol,tapi kalau dia kawenkan sharnaz n shila,dah tentulah shila dah jadi tanggungjawab sharnaz plak..kan syurga seorg isteri di bwh tapak kaki suami..dpd dia biarkan anak dia berkepit sana sini tanpa ikatan yg halal,lebih baik dia kawenkan je..dia pun nnt x byk dosa dgn kelakuan anak gadis dia n cinta hati dia tu..saya rase kalo shila x menang aritu,mesti dia da bagi kawen da..tapi sbb anak dia dah berjaye skang,2 yg jadi mcm ni..dulu mase selalu berkepit,sibuk org suruh kawen je skang bile nak kawen da mcm2 halangan plak..harap mereka sume lebih matang berfikir..

    Hot debate. What do you think? Thumb up 7 Thumb down 8
    • Thumbelina says:

      Helo, nak tanya sikit, keadaan sekarang nie macam mana ye? Mereka dah kahwin ke? So, maksud ND Lala tu, mengikut keadaan dan masa sekarang atau yg sewaktu dengannya. Selagi Shila belum jadi isteri Sharnaz, dia akan menanggung segala dosa bahkan bleh diheret ke neraka tau kalau nanti anak tu di tanya kenapa buat dosa, dia akan jawab sebab ayah dia tak pernah tegur, jadi Allah akan masukkan si ayah sekali ke neraka walau sepanjang hayat dia selalu beramal dan buat baik.

      Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
    • jambu says:

      ape ke bodo nye statement..ko mesti xde anak kan..ko ade nnt baru ko tau

      Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
    • Lagubestbest says:

      Sharnaaz bukan jutawan. Rasanya kalo sharnaaz join MLM nd lala, msti dia bagi peluang sket kot.

      Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
    • hakkktuii says:

      hagu.. klu aku tpt nd lala pun..bila tgk sharnaz ni kuhang ajorrr..dprd nak restu hubungan diorg terus tak jadi restu.. tak jadi menantu lagi dah jadi hantu.. baikkk tak payahhhhh..

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  109. hohohorlick says:

    aku pernh rasa mcm mana cinta tak direstui. Parent aku tak suka
    dengan “chenta haty” aku tu. Dia pun tau parent aku tak suka dia.
    Tapi tak ada lah menggelabah mcm sharnaaz nie. Bersabar tu kunci segala-galanya.
    Jgn bertindak melulu. Tuhan tu ada. Bersabar dan doa supaya dibukakkan pintu hati orang yang tak suka kita tu. Usaha la sikit ambil hati keluarga perempuan tu. Sekarang Alhamdulillah Allah Maha Berkuasa. Parent aku dah boleh terima dia. Then kalau ada jodoh ada lah. Berserah segalanya pada Tuhan.

    Sharnaaz, cara kau tu dah silap.

    Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 0
  110. Anonymous says:

    bottom line….utamakan kerjaya dulu….cinta blh dtg dgn sendirinyer…..cinta bkn menjamin kebahagian dan cinta juga bkn satu yg hakiki kecuali cinta pada yg SATU…..
    sy pernah lalui putus cinta…..dan sy amat bersyukur kerana ia terjadi…..memang perit laluinyer ketika itu….tapi pedih hanya seketika….percaya pada takdir……jgn sbb lelaki kita membelakangkan ibupaba….byk kes kat luar…pompuan buang keluarga demi cinta….akhirnyer sang lelaki tak pernah menghargainyer…..NOT WORTH IT…kalu lelaki tu benar2 tulus dan ikhlas dia akan berusaha utk mengambil hati parents kita walau macam mana sukar sekali pun……perkahwinan bukanlah pengakhiran dlm sebuah hubungan dan bkn jaminan kebahagiaan……

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  111. Anonymous says:

    memang takde orang yang perfect. maybe mamat tu ada something yang buat shila tertarik. and perempuan bila dah sayang, memang sayang betul. faham jugak la shila tersepit. tapi dia kena ingat orang lain perangai buruk tak tunjuk kat public. mamat ni dah terang-terang malukan shila & family dia in public. kena la jaga maruah sikit even dah sayang sangat.

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
  112. Mira si tail barut BN says:

    Mira please lah jangan buat orang marah. Ker sajer nak orang meluat dengan video tu…ko tail barut UMNO. Untuk mendatang kan orang marah ke? Professional lah sis…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 2
  113. catherine zehta says:

    Simpati buat shila.. tetapi tindakan dia memberitahu status nya, ” saya tak mahu over-protected lagi” didalam tweeter menjadikan bapanya jadi serba salah nanti..ibu bapa adalah darah daging kita..mereka sanggup berkorban dan sanggup buat apa sahaja.. rasanya last2 nanti, ibu bapa yang mengalah kerana sayangkan anak, kerana tak sanggup tengok anak sengsara, derita.. tambahan tindakan shila yang menjauhkan diri seketika ini akan menambah rasa serba salah ibu bapanya..
    Hmm..saya jadi kesian pulak tengok ibu ayah shila…
    Kekasih hati pulak, tidak paham..malah menunjukkan sikap yang tidak menyenangkan hati bakal mertua..bukan nak mengkondem tapi cara penggayaan kata2 bicara bahasa kita menunjukkan keperibadian kita..(kebanyakkanlah bukan semua)…kalau shila seorang bijak dan peka, dia akan tahu menilai dan membuat pilihan yang tepat.. in sya Allah..
    Harap semua nya baik2 saja buat shila..
    Peace..

    Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 1
  114. Thumbelina says:

    Pernah ada teman lelaki seperti ini. Apabila kemahuan dia tak ditunaikan atau diikut, ugut nak putuskan hubungan. Keputusan bodoh yg dibuat masa tu, merayu tuk diteruskan hubungan. Alhamdulillah, tak sampai kawin ngan dia. Hubungan putus ditengah jalan. Sekarang, bila terkenang semula, memang kesal ada hubungan dengan dia.

    Moral of the story, kalau Sharnaz betul2 syg ngan Shila, dia sepatutnya memberi ruang kpd Shila utk mengembangkan karier antarabangsanya yg baru bermula. Walaupun telah merancang nak merisik, bertunang, nikah, kahwin n soon, Sharnaz tidak sepatutnya mementingkan diri sendiri. Sharnaz, put yourself in Shila’s father shoes. Nanti kamu juga akan jadi bapa, pada masa ketika kehidupan anak perempuan kamu baru nak naik dan berkembang, then dtg lelaki yg kamu memang nampak baran, nak ikut kata sendiri and do what you do now at her father, WHAT WILL YOU DO? TEPUK DADA TANYA HATI.
    SHILA, you have nothing to loose. Shila menentang keluarga, shila yg akan kehilangan keluarga, dia biadap dengan ayah Shila, but he still have his family. Sebenarnya, Tuhan nak tunjuk pada Shila, ada yang lebih baik Tuhan sediakan untuk Shila selepas nie. Memang pahit sebab kasih sayang ti dah ada, tapi bila Shila redha, Shila akan nampak THE SWEETEST thing daripada semua ni.

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
    • min says:

      sharnaaz nak merisik je dulu, kawen belum tentu tahun ni.. dia nak pastikan shila tau dia serius dlm perhubungan.. mmg dia x kawal perkembangan karier shila. biasalah, baru nak happy agaknya si shila ni dgn orang yang betul2 dia suka n cinta.. umur2 tgh darah muda la sakan nak bercinta, nak berkepit.. semua orang pernah rasa zaman ni.. cuma lambat atau cepat.. mungkin shila tak berpeluang nak bercouple2 sebelum ni, asyik bersama keluarga and bz dgn show.. kite patut doakan yang terbaik buat mereka berdua..amin.

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
  115. neelofa kentut busuk says:

    serius..aku mmg meluat dgn shila.tp bla da jd mcm ni kat die,,aku simpati sgt.tp ape2 pun,parents is d best thing in d world.jgn lukakan hati mereka.sebak aku dgr citer dorg ni.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  116. Aku sebatang kara says:

    Sharnaaz kalau couple ngan Siti Saleha sangat secocok!!!

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 1
  117. yudiliya says:

    Harap kedua2 mereka mengambil pengajaran atas apa yang berlaku ke atas diri mereka ini…
    Dan dari pengalaman ini akan mematangkan mereka jikalau ingin bercinta..
    Jika terjadi sesuatu yang tidak diingini hendaklah ditangani dengan cara berhemah

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  118. siti saleha says:

    x kuase ku nyah….sharnaaz aku x nak

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Aku mmang gila says:

      Siti saleha, I love u…like sotong rebus masak dngan jntung pisang.. Mmnag sdap, minum air kpale mudah… Wow.,, shila love mamat nepal.. Good yeahhh.. Mamat nepal skit hati dngan shila..also good…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  119. JHudd says:

    Kesian shila dan sharnaz nih, tu laa byk sgt media attention nih pon susah, kalo dok berahsia pon reporter asyik nak korek tanya semua, lain kali reporter tanya jwb jer no comments abis citer, ni kan dah jadi macam ni, siapa yang malu?….

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  120. Lelaki sejati says:

    Aku dah agak dah…mreka ni mmnag x ade jodoh…sebab aku yg smmangnye orng pdan dngan shila. hehehe…Mamat nepal ni jodohkn je dngan minah indon..bleh jdi indonepal hahahaha..

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  121. me says:

    2 2 pihak sebenarnye salah…pihak si bapa nya..nape dh last2 ni bru nk memberontak?bila si shila tu dh feymes, nama dh naik…sume xbleh..masa awal2 siap tgk lg anak tu berpeluk sakan..kalau dh xsuka nape xtolak dr awal lg perhubungan si anak tu…ni x..time anak dh berjaya, dh kaya, dh ada nama…sume dh jd xbleh…mmg bapa nk yg terbaik untuk anak2..tp npe dr awal lg cegah…..si anakplak…terlalu meng war-warkan….duk cinta hati saya la…ap la…tu la..org ckp..jgn terlalu over dlm sesuatu hubungan..abih dicanang nye sekampung…renung2 kan dan selamat beramal

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  122. emma mengelembong says:

    dah bosan citer dorang ni, next please! abg nara bukak la citer pasal chico dan tattoo gabannye…

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  123. HUAHUAAA says:

    LOL….SEKALI KAU XHINGIN…10X KALI LA SHILA XHINGIN…
    PIRAAAHHHHHH !
    1 PERGI….100X YG DTG…>.<

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  124. dewi says:

    kalo shila pilih bangla belengas ni, memang dia patot menang award perempuan paling bodoh dan buta. tp pedulik hape kan? kalo dh die pilih,lantak la. perempuan baik utk lelaki yg baik. perempuan jahat utk lelaki yg jahat. so kalo shila pilih bangla ni jugak,dh tau la pompuan jenis ape die ni. DAH LA NARA,STOP LA KISAH DORG NI NAK MUNTAH DAH TENGOK!

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 1
  125. ijah says:

    shila hamzah mesti patah seribu…seperti lagu dia sendiri….:-(

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  126. iejah says:

    shila hamzah mesti patah seribu…seperti lagu dia sendiri….:-(

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  127. shh says:

    Memgla silap sharnaaz bgtau kt umum nk dtg merisik…npe nd lala xbg merisik sdgkn sblm tu sharnaaz blum lg lwn ckp nd lala…n silap nd lala bgtau kt media tolak risikan sharnaaz….spatutnya bincang elok2 ms sharnaaz merisik,bincang dua2 belah keluarga…klu ms merisik tu ckpla kne tolak ke x,nk tgguh smpi brapa tahun pun blh

    To sharnaaz:kne blaja kawal marah…esk2 klu dh kawin,byk lg dugaan dtg,dgn ank2,dgn keluarga…blja mematangkn diri…bile ckp secara berhemah mgkin tdk mendtgkn fitnah

    Smoga berakhir dgn pengakhiran yg baik :-)

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 1
  128. Anonymous says:

    Sharnaaz nie kan gangster, mana ND Lala nk suka… Sapela yg suka kalo ank dia kawin ngan gangster. Ikut kata kwn aku yg gangster jgk, Shila ni xtau Sharnaaz nie gangster. Pilihan mak ayah tu adalah yg terbaik sebenarnya..

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  129. mkbs says:

    huhuhuuuu….Shila yg memulakan semuanya….cinta hati bagai…sana sini cinta hati…confident sangat. Tengok apa dah jadi?…. kasihan.

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 1
  130. Twitter SHila says:

    Abg nara..cepat la post video shila menangis2 di twitter tu..

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  131. ssshhhhh.. says:

    akhirnya..berpisah jgk korang..settle jgk mslh korang..
    pas nie x de lg lah kan cite psl korang nie kan..??

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 1
  132. coco jumbo says:

    harap shila jgn update status frust sudahla… membawa diri ke hujung dunia utk tunjuk kekecewaan dgn kenyataan shanaz. Lelaki dah ckp gitu..so fhm2lah..move on.. tak yah update apa2 dah… focus pd career aje. Cari balik peminat yg telah menjadi haters…good luck shila! byk yg perlu dibuat utk tarik perhatian peminat kembali…

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  133. bingit says:

    huuhhhh..sape suruh ko saranaz..ko kuhang ajoooorr..klu aku tpt nd lala pun aku reject ko.. panas baran.. to all artis.. moral of the story.. tiru la mcm farid kamil dan dd.. rasanya hampir 90% org tekejut dgn hubungan diorg,.tup2 wat penguguman nak khawin.. dik non shila.. klu nak becinta pas ni..senyap2 sudah.. tak yah mention chenta hati saya.. terima kasih chenta hati saya.. huuuuuhhhh..wat org nyampahhhh..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  134. rosesrozana@yahoo.com says:

    Anonymous February 7, 2013 at 3:07 pm~ MAI LERRR KALAU BERANI..!!!!

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  135. Roundtable says:

    Dah ler tu shila…baru diuji dugaan macam tu shanaaz dan mengalah…kalau betoi chinta…mestilah dia sanggup redah apa jua rintangan..nampak sangat lemah jati diri..keluar le dari persembunyianmu wahai shila…pandang ke hadapan…kariermu baru bermula bermula untuk bersinar jangan biar malap kerana hal remeh temeh…usia masih muda usah dipersia…somebody..yang lebih berkualiti pasti ada buatmu…

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  136. Roundtable says:

    Si Mira yang sibuk ngan politiknye tu aku rasa nak cari publisiti murahan…kalau nak popular cepat ngapa guna blog ni…mana blog PKR?.opppps….lupa blog tu tak popular.,.

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  137. I says:

    Haa ni la org cakap tak berkat. Anda2 sekalian, takde maknanya sbb bercinta boleh berkepit sana sini, buah hati bagai..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  138. lalalalala says:

    BAGUS

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  139. singa lapaq says:

    itulah yang sebaiknya…tak gemor cara budak laki2 tu

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  140. Karipap Panas says:

    Betul lah..jangan lah rombongan merisik dulu,tunggulah situasi terkawal baru fikir lagi apakah tindakan yg sepatutnya di buat. Harap besabar menumpuh dugaan ini..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  141. mudin says:

    klau dua2 meledak nak kawin .. biarkan lah .. knapa nak halang .Menghalal kan hubungan adalah pekara yg suci .Masa akan dtg adalah kuasa tuhan ….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  142. zip zap says:

    tak yah ko nak sedeh shenaz bhai ni xmerisik ko shilalalaala oiiiii….lelaki berangin lagi moody ni jangan kata nak jadikan laki…jadi kawan pun xlayak dooooo….tak kan kena sumpah jd anak dare tua kalu xkawin ngan mamat bajer bagus ni haaa…ND lala…silalah buat kenduri doa selamat…..anak dara anda dah selamat…

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  143. Mak Jemah solid pinggang kerengga says:

    sedih bila dengar citer anak sgt degil dan taknak dengar cakap parents sendiri, mesti hancur luluh perasaan hati parents. org skrg dah lebih berani dan terbuka dalam membuat keputusan wpun kdg2 tu boleh disifatkan ‘melawan cakap parents’. Nauzubillah

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  144. tengku kulop says:

    ni la sebab budak pempuan zaman sekarang banyak lari dari rumah..nasib baik sharnaz bukan org lombok..

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  145. Hmmm says:

    Aku pun pnah lalui cinta yg ditentang famly sbb bapak aku pun someone yg b’pengaruh.exactly pd umur sma mcm shilla.jantan tu pnah ckp famly aku keturunan anj**g & b*bi pun still aku syg jantan tu.tp time tu aku pnah t’baca yg kalo kita sggp tgglkan sesuatu yg kita syg krn kita tau dia menyimpang dr jln Allah,in shaa Allah Dia akan gantikan dgn sesuatu yg lebih baik utk kita.10 bulan aku nangis stiap ari & depress smpai berat trun tggl 37kg ja.alhamdulillah,aku b’jaya harungi & skrg segala yg pahit tu mcm mimpi ja.bg aku,shilla upload video nangis2 ni hanya akan memalukan diri dia di masa akan dtg.masa akan b’lalu,dia akan jd matang.tp video tu akan terus b’tebaran.nnt dah ada zuriat pun,dorg akan tgk & mgkn akan malu dgn ketidakmatangan ibu dia.nk ngadu,ngadulah pd Allah.Dia Maha Mendengar walau sehalus2 suara.publish video & statement ni hanya menambah aib.xpasal2 org bleh buat mcm2 telahan tentang famly kita.bkn mcm ni caranya nk dptkan moral support.

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  146. Cik Peah says:

    Hmmmm….sedih tp sempat lg nyanyi tuuu…adoyai Shila..klu kau betul2 nk penyelesaian mslah kau ni bknnye merayu2 melalui lagu mcm nie lawakla plk peah tgk…Baikla ko solat merayu2 kat Allah,Peah jamin 1000% Allah sgt suka hambaNya merendah diri mohon pertolongan dariNya….Sure bila ko mtg skit lg mesti ko malu ng perangai ko buat skg nie..

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  147. bk says:

    Hubungan tidak sepatunya terlalu di expose, kesilapan awal yang sangat besar, now ap sudah jadi.. harap dapat cari jalan sewajarnya n jadikan ia sebagai pengajaran, jangan terus bagi statement, fikir dahulu

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  148. bini shanaaz says:

    sejak mula dorang kapel aku dah xbkenan dah….pastu dok cinta hati cinta hati..sudahnya patah hati! berpada2 lah nk bcinta ponn..

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  149. Anonymous says:

    Kamu dikurniakan akal dan fikiran..maka berfikirlah apa yg terbaik..semua insan memerlukan cinta..anggap semua ni ujian.cinta yg terbaik adalah cinta pada allah..ia takkan putus hingga mati..malah hingga kita di bangkitkan..cinta pada manusia adalah keperluan diri atas dunia..pada ibu bapa shila..dah ada org suka kenapa tak berbincang baik2..kalo tak nak shila kahwin awal..boleh bagi tempoh..so pihak lelaki faham la..shaanaz pulak tak boleh ckp cm tu..kalo marah sekali pun..kena sabar..ckp elok2..susah2 sgt shila kawin ngn aku jer lar!!..wakakakakaka

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  150. Anonymous says:

    Mak saya ckp , jgn suke menunjuk nunjuk. mcm ni laa jd nyee. Hubungan tak halal tp dh menunjuk nunjuk. takpe laaa nk wt cmne. tp xyh la menagis bagi 1 dunia tahuu, memalukann je. org lain bcinta lg teruk putusnyee. menangis sbb allah x balas cinta kita lg bagus kak shila. menagis la pd Allah bukan pd camera. veryy poor.

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  151. Arnab says:

    Shila tu dh konfuse nk pilih makbapak or sharnaaz tu, tp yg jantan tu ego tinggi terus rasa tercabar…klau betul2 ko nk anakdara org tu ko ckp la baik2 ngn bapak dia..ni mcm menyimbah minyak tanah ke api tengah menyala…lagi la org tua tu menyinga..shila tu lebih kecil hati ngn sharnaz tu…aku pun shanaz tu poyo je lebih…berlakon pun over

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  152. tumpang lalu says:

    zizan single lagi ke…?

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  153. sakurachan says:

    org brckp mmg snang.kes shila ni pernahbtul2 trjadi dlm hidup sakura.ingat snang ke nk melalui smuer nih.lg2 artis.malu nk ltak muker kt maner.lg2 kalu dh syg.sabar shila.ader hikmah di setiap kejadian.mungkin bkn skrg hati terubat.mkn masa skit.tp lamer2 ull be fine.mungkin org lain lbih memerlukan.Allah maha adil.we deserve better remember:)ingat org yg bahagia skrg,bblum twntunh akan bahagia selamanya.jgn nk mencaci sgt.ujian anda akan tiba bila2 masa.dan maser itu mungkin kita akan rs lg bahagia drpdnya:)

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0