Written by AbangNara | February 26th, 2014

Nampaknya kemelut antara Sharnaaz Ahmad, Nisdawati dan Fauzi Nawawi semakin meruncing. Ketiga-tiganya percaya mereka berada di pihak yang benar. Terbaru menerusi Harian Metro hari ini, Sharnaaz mahukan Nisdawati dan Fauzi Nawawi meminta maaf kepadanya dalam seminggu. Seandainya gagal berbuat demikian, Sharnaaz akan menyaman pasangan suami isteri itu.
sharnaazAmaran ini dikeluarkan oleh Sharnaaz selepas keadaan menjadi semakin buruk. Kata Sharnaaz:-

Saya bagi masa seminggu kepada Poji dan Lisdawati untuk minta maaf secara terbuka. Mereka juga kena minta maaf pada mak bapa saya atas apa yang sudah berlaku.

Mereka sudah membuat cerita dan memburukkan keaadaan, sedangkan benda ini boleh diselesaikan secara baik. Bila orang panggil kita anjing kurap dan membabitkan ma bapa dalam kes ini, tahap kesabaran saya pun ada batasnya.

Kalau mereka tak minta maaf dan terus memalukan saya, tunggu saja saman daripada saya semaksimum mungkin.

Menurut Sharnaaz lagi, Lisdawati sering memburukkan dirinya di lokasi tanpa sebab lantas menyebabkan dirinya menengking pelakon wanita itu. Tambah Sharnaaz lagi:-

Saya terlepas meninggikan suara disebabkan perangai buruk Lisdawati yang memburukkan saya di lokasi tanpa sebab. Benda itu sampai ke telinga saya akhirnya.

Apabila kejadian berlaku, Fauzi pula berkomunikasi dengan biadab tapi dia tidak pula tunjukkan semua mesej itu. Sekarang saya tunjukkan semua.

nisdawati fauzi nawawi

Sharnaaz juga telah membuat laporan polis mengenai perkara ini. Nampaknya kemelut ini tidak akan berakhir dengan mudah. Pening kepala Abang Nara dibuatnya. Tak tahu siapa yang bersalah. Sama-samalah kita nantikan dalam masa seminggu ini. Mana tahu Fauzi dan Nisdawati akan minta maaf sekaligus menamatkan segala kontroversi yang berlaku.

P.S: Senarai kawasan catuan air di Selangor

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

135 responses to Sharnaaz Ahmad Dakwa Digelar “Anjing Kurap” Oleh Nisdawati Dan Fauzi Nawawi

  1. kiki says:

    semestinye abg JEBAT di pihak yg benar!!!

    • peeiiii says:

      rasakan….padan muka couple binawe ni….hakkk puiiihhhh

    • mart says:

      Kan gua da ckp..si nanas ni xkan xde sbb nk betindak cmto lg2 tehadap org peknen..

      Dlu si poji&nisda ni suke menyaman org..skrg rasainnn..

    • mira says:

      poyo pakai tudung pergi umrah mulut longkang…

      • peeiiii says:

        patut la isteri couple binawe kene darah tinggi…sbb kantoi dgn mulut puaka sendiri…cover malu buat crita sedey….hakkk tuihhhh

      • Kiah says:

        Apa alasan Nisdawatie buat begitu…?
        Takyah ungkit2 kisah orang.
        Suami kau pun bukan baik sangat pun.
        Pemabok je kerja…

    • Anonymous says:

      abag nara xpayah nak pening sangat la.. bukan nye sharnaaz g ngadu kat abg nara pun.
      ceduk dr harian metro je pun.
      yg sepatutnye pening polis la.. banyak la hal jenayah lain
      yg polis kene settle.
      org ni repot mcm ni. yg ni repot mcm ni. dh mcm anak murid ngadu kat cikgu dah.
      huhuhu

    • Anonymous says:

      msj yg panggil anjing kurap bagai xnak pulak tunjuk. msj sharnaz kemain canang satu malaysia. laki bini ni salah org la beb nak game. ni abg jebat taw! x gentar serangan dtg. mulut lisdawati yg mcm longkang pastu nak nangis bagai! kalau aku jadi abg jebat bukan setakat tengking aku cili je terus mulut. dia ni mmg mulut suke cari pasal! puihhh!!!

    • hijau says:

      lisda dengan fauzilah gengster yg sebenarnya…

    • havocc says:

      Mama zie, sila jgn meroyan bila perkara berkait dgn abg jebat…
      Terserlah kematangan anda dan paling pasti apa motif nak sgt dunia tahu jebat tu panas baran…cuba tenung blk ayat2 dkt IG dan twitter anda ibarat meludah kelangit kena muka sendiri…belajar redho ok…dah blk umrah dah pun..takut termakan kata nnt dpt lg baran dr yg ada..hmmmmmm

  2. yaya says:

    yg abg nara ni nak pening2 kepala kenape, ko buat je hal ko sendiri abg nara oi

    • NALIYA says:

      KLU DIA XNAK PENING WATPE DIA JD BLOGGER ARTIS. PE BNDA ARRR SEMBANG.. DIA HANYE MNYAMPAIKAN MAKLUMAT. KO TUE YG KLU XNAK PENING XYAH BACE BN NIE. ADA PHAM???

    • Lattalilattalitamplom says:

      biaq pi la kepala Nara yg pening..bkn kepala hang. Toksah dok kalut. Tak suka toksah dok bersidai kat sini..aptb

  3. saya ok jer!! says:

    betul ke cerita ni? hmm. sabar je la sharnaaz.. lambat laun akna tau cerita yang sebenarnya.. saya #TeamJebatFoo :)

  4. Glamer Gilerrr says:

    gaduh la puak2 ko… malas layan.. baik kita ambil tahu tentang brita kekejaman kat syria tu..

  5. mamot says:

    Hmphh, berentam je la artis Malaysia ni. Berlakon nye tak lah sangat.

  6. x paham aku says:

    Alahai poji ngan lisdawati oiii ko nak makan hasil duit saman ag ke??aritue da makan duit rita rudaini..nie skang nak tambah hasil dengan saman shaarnaz pulak ke?ape income belakon x cukup ke sampai nak guna cara nie utk tambah pendapatan..jangan la bagi makan anak-anak ( anak dalam perut ag) dengan cara gini..tak berkat oii..besok2 ko boleh wat banglo dengan hasil fitnah orang..

    • peeiiii says:

      couple binawe ni xsedar diri…diorg dah makin tua, makin tak laku…buat plak palat kat member2 artis….mcm nak berkerjasama nanti…

      sharnaaz, rita rudani still hot di pasaran walau mana buruk pun perangai…still produser & peminat ramai nak tgk….

      produser pun in future taknak gandingkan sesama diorg..end up couple binawe tu jugak yg rugi…to cover the damage cost dr perangai ahli neraka diorg harapkan duit saman menyaman la….

    • Anonymous says:

      tak dan nak makan duit rita.. dia dan makan duit nadia mustafar je kot kalau tak salah hihih

    • Jumbo Gajah Biru says:

      Alah..2 ketul ni bukannya ada duit sgt pun, slalu aku jumpa si Lisda ni sopim brg dapur kat econsave awana Cheras tu..aku follow jer dia..beli tupperware murahan doooo..aku yg bukan retis pun pakai tupperware..hak hak hak

  7. ain says:

    mmg patut pn abg jebat buat mcm ni. dh bc kat blog lain..live. ada benarnya kata abg jebat ni. klau dh brsikap kurang ajar mgkin jg patut di ajar. buku bertemu ruas. suka tngok nely dn sharnazz ni..pasangan secocok

  8. Mas Jebat says:

    dalam cerita pn si Lisda ni x abih2 cari gaduh ngn jebat. meluat tengok.

  9. mmmm says:

    Aku sokong si JEBAT ni. Kalau pikir logik lah takkan la tiba2 org nak maki ko tanpa sebab..mesti ko yg provok dia dulu kan lisda??

  10. Redvine says:

    dah agak dah mesti ade penyebab abg jebat naik angin…org mcm ni akan bertindak kalo membabitkan maruah diri & keluarga…hanya yg benar2 kenal abg jebat tahu personaliti dia…kepada suami isteri tu, kebenaran akhir nya terbongkar…hormat org dulu, baru org hormat kat kita…

  11. tak patot says:

    aku pon tak paham la laki bini ni.. lisdawati ni berapa kali je dah ada masalah dengan artis lain? takpe kite tunggu dan lihat siapa yang kenaaaa..

  12. NALIYA says:

    SAMAN..???? ITU YANG PALING DISUKAI OLEH PASANGAN SUAMI ISTRI NI… KAN MMG HOBI TGGU ARTIS MENYAMAN DOWG. CARE DAPATKAN DUIT BILE DH X BAPE LAKU KAN… BOSAN AKU DGN KISAH SUAMI ISTRI NI. ISTRI ASIK GADO DGN ARTIS LAIN,SUAMI SIBUK KISAH SKANDAL DGN BETINA. PASTU KONON ISTRI TETAP MEMPERCAYAI SUAMI. PIUUIIHHHH!!! HUH!!

  13. macam2 hal la says:

    fauzi ni tua dh tpi berakal2nye tak jugak..dari dlu suka cari gaduh..laki bini ni sme je..

  14. mmmm says:

    Aku sokong si JEBAT ni. Kalau pikir logik la..takkan la orang nak maki ko tanpa sebabkan…ni mesti ko yg provok kan Lisda..??

  15. cili padi says:

    kerana mulut badan binasa….hati2lah dgn kata2 jgn sampai terguris rasa, nah inilah padahnya….pakai nampak saman jugaklah jawabnye……ape rasa pasangan sendu ni kalau kene saman???selalunye die menyaman org….

  16. ntahapapa says:

    ituler version yg sebenarnya…hehe..hanya org di set jer yg tau…couple propa…psstt..poji…lau berani ce tnjuk the whole msg la der….masa tu baru kita kira mau lawan atau mau kawannn..an annn

    • Anonymous says:

      xleh tunjuk katanya. sebb dh jadi kes polis.
      kes polis apenyer??
      polis pun malas nak masuk campur.
      takut kantoi la tuh dye yg cari pasal mulut mcm haram!
      hahahaa

  17. themightydingdong says:

    ekceli, kawan aku pernah nampak poji ni ke kelab malam. tapi whatever la kan. tapi yang tak syoknya si poji ni miang wehhh, kuat meraba..digomolnya nenen & bontot ppuan2 kat situ.. kalau tipu kawan aku maka tipulah aku. takdo niat nak fitnah ogehhh uolls

  18. sotong hitam says:

    poji pernah ckp yg RR berperangai mcm budak2…..hmm what abt him??? perangai die mcm org yg berakal ker??? ni mesti dh terpijak air kencing bini die sbb tu same meroyan mcm bini die yg nak show off like dioranglah ‘couple contoh in malaysia’… hidup mereka penuh kepura2an….

  19. baby says:

    tgk internew lisdawati yg konon2 nages smpi menitis airmata mmg btol2 menyampah.. xkan la org tu nk serang membabi buta tnpa sbb… ko yg kacau singa tdo.. mn singa tu x bgn… ko yg beriya2 kuarkan statement pasal kes ni kat media sbb ko takot sharnaz yg buka mlut dlu… sharnaz pd mulanya mendiamkan diri bila media tanya tp bila ko da lebih mn org tu x hangin….

    #sokong abg jebat

  20. Anonymous says:

    Dulu terpikir knp lisda nak kahwin dgn si fauzi yg perangai buruk ni. Lupanya memang sehati sejiwa perangai. Memang sepadan.

  21. saya says:

    Kalau nak cari gaduh, kontroversi, publisiti & bla bla bla, tak yah la nak heret sekali mak ayah abang adik kakak nenek atok ape la bagai…
    Heret diri sendiri sudah la….

  22. qm says:

    couple nie kat luar pun mmg kurang ajar..sombong..belakon mcm baik sgt padahal perangai…..nak senyum ngn peminat pun mmg tidak mungkin lah,alasan ‘saya rabun xnampak ade org senyum pada saya’…

  23. mamaqeqe says:

    Hmm x abis2 kes diorg ni.dulu ngan rita…pastu ngan nadia…ni sharnaz plak…agak nye dwet saman yg menang lps2 da nk abis kut…???

  24. itik gembo gembo says:

    • MS ARROGANT says:

      To Sharnaaz, I respect you a lot.. You did a good job for your defense and truth. Insya Allah you will be at the right track and will win this case.

    • Anonymous says:

      jangan sentuh wa punya family!
      i lap u abg jebat.. ooo.. melting……..

    • peeiiii says:

      ko balun jer fauzi couple binawee tu sharnaaz…buat legal…anak jantan bertembung anak jantan…suruh polis jadi saksi….aku pun nak tgk gak silat fauzi lahanat tu…jgn bunga jer lebih

  25. sapiah says:

    ape pun abg jebat di pihak yg benar..kami sokong abg jebat..suka tgk shanaz couple ngan nely sepadan sgt..

  26. azreen says:

    sharnaaz ni kemana saja dia pegi, dia akan cari gaduh ke apa?

  27. kukucagu says:

    sblom2 nie si laki bini nie duk asyk report sana, nak saman org je kan keje die…kali nie padan muka…baru berakal… si sharnaz nie plak saman die…sblm nie asyk die je kan nk saman org….

  28. sajebosan says:

    Pernah jumpa Lisda & suami dia ni dkt giant batu caves. Dalam giant pn pakai sunglasses. Kemainnn. Takde sape nak serbu ko amek gamboo heh. Jumpa dato siti dkt publika lg rilek takde beria nk tutup muka bagai. Nampak ke pilih sayur pakai sunglasses gituuuu oi. Nak pilih tomato teramik apple plak kang :P

  29. ima says:

    mane ade org gler yg nk mngamuk tnpa sbb..

    love jebat.. ^_^

  30. MS ARROGANT says:

    Wow… segala penjelasan Sharnaaz telah terbukti, Syabas Sharnaaz.. Org yg berada dipihak yg benar akan dilindungi.. Pada suami/istri yg mencanang keburukkan Sharnaaz, ingatlah ALLAH swt tu maha tahu dan maha adil.. So, fikir dulu seblum nak bambu org lain.. Pendek kata, pegi la minta maaf kat keluarga Sharnaaz dan Sharnaaz sendri supaya keadaan tak menjadi keruh. Utk Sharnaaz, apa yg awak lakukan utk kebenaran adalah sangat professional dan saya tabik kat awak..

  31. Bedah says:

    2/3 tahun lepas Bedah pernah terlanggar kete dkt parking (biasa lah driver pompuan).. Kete Kia Sephia je kot.. Tp masa tuh Fauzi berkepit ngan pompuan lain, yg jelas bukan Lisdawati…

  32. Aku pelat says:

    Aku dah kata…mesti ada benda yg mangkuk dua ekor ni dah buat. kalo x, xkan le abg jebatku ini tetibe naik angin xtentu pasal…klu aku jd sharnaaz, aku cili2kan mangkuk dua ekor ni…puii!!

  33. samsul says:

    dari dulu aku mmg menyampah tgk poji ngan lisda ni..belakon bkn hebat sgt pon..phuiiiiii

  34. Anonymous says:

    lisdawati ni semenjak kawin selalu keluar kes gaduh/saman.. dulu kes saman pelakon nadia mustafa.. rita rudani pun dwrg ada saman jugak ke? uusshhh… pas ni nk saman shanaz plak.. kayo la komee..

  35. Hakim Kassim says:

    Kes No.3
    Akta Hak Asasi Manusia 1985
    Kanun Keseksaan

    Fakta Kes:
    En Poji menggelar Sharnaaz Anjing Kurap
    Nisda memburukkan Sharnaaz di set penggambaran
    Sharnaaz mengaamuk

    Berikut adalah Kronologi kejadian, dan ini Ulasan saya selaku Hakim Negeri
    Kehadapan,
    Sharnaaz, Poji, Nisda

    Udah2 le tu, malu la kat Anjing-anjing luar tu
    Kalau nk marah pon ,jgn smpai libatkan Anjing. Mereka punmakhluk Tuhandan ada maruah

    Petisen “Saman Malu” dr Persatuan Anjing-Anjing Malaysia pun saya dah dapat.

    Korang saman sama sendiri, anjing pula saman korang kan dah rugi di semua pihak?!

    Jadi saya sarankan korang berdamai, mintak maaf secara terbuka terutama kat Anjing! Terutama sekali ko Poji, Minta Maaf kat Anjing2 Kurap tu! Dorgtak berdosa dalam cerita ni tau! & kalau berjumpa mereka salam cium tangan.

    End Story

  36. aku kayoo.. says:

    mula2 saman nadia mustafa.. pas tu kes dgn rita rudani, skrg nk saman shanaz plak.. adoii.. dh berumur, matang la sikit.. dh mcm budak tadika.. sentap je nk report polis.. adusss

  37. matahari says:

    RESPECT!! inikalilah..baru kene buku n ruas ;) org gila je ngamuk xtentu pasal..
    kata org kalau tak ada angin, masakan pokok bergoyang. to poji n lisa bwk2 muhasabah diri ye!! peace yo! go JEBAT

  38. cute says:

    si poji kenalah pertahankan perangai buruk lisda…
    sbb time perangai buruk poji…lisda pertahankan…
    dua2 mangkuk nie sama jaa..
    lisda nie nmpk ja lembut…mulut mcm longkang…
    kalau dh semua artis dia gaduh..kat sini boleh nampak sapa yg teruk…
    berhenti2 laaaa berlakon lisda oiiii…meluatttt….

  39. sweet butterfly says:

    da dengar 2 pihak,baru taw sape betol sape salah..mmg patut pun lisda kena maki..kalo mulut mcm tu..ape laaa….

  40. Anonymous says:

    dlm hal ini kita x tahu y mane btl n y mane salah…tpi si shanaz tu wlpn panas baran..tpi kalau x ad org usik dia..dia x akn melalak..wat poji n lisdawati tu cuba la jaga perangai n mulut tu..lagi2 lisdawati ni kn sdg mengandung…kali ni baru kena buku ngan ruas..selalunya dia suka menyaman org..kali ni dia akn d saman..mesti nadia n rita ketawa sampai terguling2 bila baca pasal laki bini ni…dlu dia kata nadia fitnah dia..haaaa..skg ko plk fitnah shanaz ye…dunia skg ni bulat lisdawati…kalau ALLAH nk balas x yah tunggu d akhirat kelak…

  41. love jebat says:

    Memang dah agak….x kan lah abg jebat sajer2 nk marah…go sharnaz..go sharnaz

  42. Anonymous says:

    buku bertemu ruas ..
    abg jebat mmg hebat! kasi ajar skit itu pompuan ..

  43. MrMABZ says:

    Duit menang saman dah habis lew tew..dah la xdpt BR1M..nak beli brg baby lg..kene la saman menyaman..

  44. hafiz says:

    Allah tu maha kaya,tengok dekat nak pergi umrah Allah tunjuk sikit-sikit kebenaraan NYA..Lisda ni dgn suami dia si poji harap anda berdua bertaubat,dah ramai orang yang kamu aniaya. Asyik makan duit saman yang tak berkat. SUBHANALLAH HOPE DAPAT HIDAYAH SUAMI ISTERI NI, NAK JEJAK KAKI KAT RUMAH ALLAH PUN MASIH BERANI FITNAH DAN MENIPU. Bagus tindakan shanaaz tu, dia pun tak bodoh nak serang perempuan , SO lisda harap anda bertaubat dengan airmata menipu tempohari. Nauzubillah moga dapat hidayah laki bini ni masa DISANA..!

  45. abang cute says:

    mak aih lengan kau jebat….gerun aku nengok nyer….insyaAllah yang mana betul yang mana salah akan diketahui jugak…kita tunggu dan lihat je lah…

    btw makin suka pulak nengok si Jebat ni..dulu macam menyampah jugak time kemelut dengan Shila..tapi lama2 kita sendiri dapat tau, Sharnaaz ni macam mana org nya..

    Jantan sangat kau Jebat…abang cute suka…hakhakhak

  46. O_o says:

    sesuke jek nak samakan manusia ngn anjing kurap.. walaupun anjing kurap kat dunia jek.. kat akhirat nanti anjing kurap tak dihisab.. len laa manusia berhati bangkai lagi rendah martabatnya dr anjing kurap di mata dan mindaku…

  47. Damia says:

    abam jebat sabar ye..dorg dah hbskn sume duit saman ari tu sbb tu nk carik isu…duit br1m dpt pown xcukup..sbb tu laa…hahahahha ..sayam abam jebat ku …. :p

  48. veee says:

    wah abg jebat coollll

  49. meow says:

    sikit2 nk saman. kalau dia openly kata dia memaafkn pihak yg panggil dia anjing kurap; org akan lagi respek berganda2 dengan dia. mentality like kindergarten schooler.

    • ntahapapa says:

      cik meow oi..dia bukan mintak direspek pun. dah terang2 dia kata dia bukan nabi. bukan malaikat (wpun mmg sifat tu yg harus dicontohi) dia manusia biasa jerkk..yg ada tahap sabar..yg meletup bila dicabar..kira sedang elokkk la tu dia kata dia mintak maap dgn si lidah biawak dua ekor tuh..so noww…hak dia plakkk la kan utk dpt kata maap..dia bgi OPTIONNN KOT kan..KO NK MINTAK MAAPPPP KER ATAU KO NK AKU SAMAN KO. ha ko paham tak cik meow oiii. xyah plastik saaaanngatt lah an an annnn

  50. mulut celupar says:

    love you abang jebat….tgok muke pun boleh tahu perangai poji ngan lisda..xde duit nok…lisda, u tgh mengandung,jage lah ckit perangai tu,ei, nnt xpsl2 ank kuar ikut perangai buruk u berdua..

  51. Anonymous says:

    Dalam hal ni x tau la sape tul sape salah. Tapi lau tgok dari raut muka, rerasenye Lisda wat hal dulu kot. Mungkin memang dia x kecoh tp klu x jaga mulut, asyik dok ngutuk org, sapa pun akan panas lama2 kan…dah berhijab, ke Mekah tah bape kali, beristighfar dan macam2 kebaikan yg dibuat memang elok, tp jgn sampai sume tu tercalar kerana x jaga perkataan hingga mengguris hati org lain. Kata nak g Umrah lg nemankan Lana nordin, jgn g sesia je.. bertaubat dulu dan mohon maaf sebelum g sana. Ingat anak dalam perut tu.

  52. lulu says:

    nisda aka lisda ni da berbaik l0m ngn si rita ni??

  53. fifi says:

    lisdawati ni sibuk dok ckp org lain anjing kurap..yang dia berlakikan anjing kurap tu x sedor pulak…

  54. Popcake says:

    tiada angin, masakan pokok bergoyang ye dak? kalau Lisda tak provoke Sharnaaz, takkan si Sharnaaz boleh “trip”? think…

  55. Fahrin Ahman says:

    Erm, abg da lama perati kau jebat. mkn taste pulak lama2. abg mesti sokong kau. nnt kalau free calling2 la tau. abg pon da lama duk sorang je ni

  56. TehoAisIkatTepi says:

    yeay!..sharnaaz dah bersuara..walaupun saya tak minat sapa2 pun kat sini, tapi saya boleh rasakan yg sharnaaz takkan buat kecoh kalau dia tak diusik dulu yg melampaui batas..sharnaaz ni jenis lelaki ‘jantan’..bukan jenis lelaki lembut2 yg suka buat hal/banyak mulut/suka kontroversi..tgk cara sharnaaz handle masalah dia sebelum ni pun kita boleh agak jenis manusia mcm mana dia ni..tapi kalau lisdawati dan fauziah nawawi tu mmg couple yg banyak mulut, kaki gaduh, dan lain2..so, bercakap satu pihak saja membuat org tertanya2..now sharnaaz dah buka mulut, nilaikan sendiri..saya lebih percaya apa sharnaaz cakap compared to cerita air mata lisdawati..apa motip lisdawati bawa sampai ke media benda remeh mcm ni? dan saya tak nampak pun SMS sharnaaz berbentuk ugutan..saja bikin kecoh? or nak dapat peluang file saman malu? apa ye? saya kurang nampak motip lisda dan suami melainkan kebodohan mereka saja..

  57. Anonymous says:

    bini-bini ku gangster jatuh kepada lisdawati(si kaki gaduh).tak padan dengan membuyung.

  58. Manusia bukan Wali says:

    Cuba tengok cara Lisda bagi keterangan dan cara Sharnaaz bagi keterangan. Beza kan? Cara d Sharnaaz mmg betul2 nampak real dan jujur. Clear dan jelas. Cerita pun takde teragak2. Spontan keluar dr mulut dia.Mata dia pandang straight pada wartawan masa story tu.

    Bandingkan dengan versi Lisda. Nampak teragak2, dan tak clear apa yg dia nak cakap. Tak tau apa point dia.

    Mungkin dr situ kita blh tahu siapa di pihak yg benar.

    Apapun, Allah Maha Mengetahui.

  59. geram!! says:

    wooo…kalau aku jadi lis n poji aku nk berpindah ke planet lain da… malu sgt eh, konon2 dia nk saman si SA tu..tapi terbalik, sharnaz serang la pape la, padahal ko yg mulekan, x than siap ckp mngigil2..padahal SA ckp siap boleh sooting smpai abiss, pastu tunjuk msg SA seketul jer, ko x tnjuk lak msg2 ko yg lain….. byk retis laen back up SA, sume retis lain tahu mulut ko puaka n busukkk….sesuai la ko laki bini… eeee mnyampah aku ngn ko bedua nih. ok sekian

  60. yan says:

    x takut ke waktu mengandung ni nak gaduh2 .Nanti baby dlm perut yang kena kurap lak.waktu mengandung ni kena jaga sgt2..

  61. Anti hipokrit says:

    Buruk benor perangai si laki bini ni. Tengok gaya pun tau mmg perangai kaki melaga2kan orang, hati busuk, mulut jahat. Patutnya masa mengandung tu banyakkan berzikir kak oii, bukan mengata orang. Laki kau pun bukannya baik sangat. Kaki Betina !!

  62. minah jambu merah biru says:

    huh ! lisdawati laki bini ni ada hati nk cakap shahnaz tu anjing kurap ! bila beranak nanti anak tu keluar macm anjing baru tau eh ! kenape biadap sangat mulot tu ! namaaaa aje pakai tudong tapi mulot cm sundal ! muka macm muka pompan baik2 padahal padahal padahal ! hipokrit ! jangan nk eksen baik sangat lah ! nk mintak orang kesian nangis2 kononnnnnn poodah ! kite boooooolayaaaaaan huh ! laki bini sama aje suka cari pasal ngan orang !! si laki pulak tk tau ujong pangkal bini punye hal pastu nk mesej2 shahnaz yg bukan2 ! takot bini ke pe macm mat yo huh !! ape bini cakap anggok anggok geleng geleng ke pe !!

  63. Miahaha says:

    Arrghhh GIGIL aku tgk ko lis/nis dawati!!! Next plz….

  64. Miahaha says:

    Arrghhh GIGIL aku tgk ko lis/nis dawati!!! Go and get life la…mentang si jebat ngah top..ko sebuk nk create issue tah pape…and anak2 korang tgk je kelakuan korang laki bini…

  65. tukang tengok says:

    huh! tiga-tiga pun sama je… yg A tak pandai jaga lidah, yang B tak pandai jaga isteri dan jaga diri sendiri, yg C tak pandai kawal emosi… asyik nak baran je kerjanya… panas baran tu kan sifat yg syaitan suka… pantang kena jentik terus nak baran… Nabi kena lempar tahi pun takde tengking or balas balik perbuatan yang sama. so conclusion semua sama je perangai tak bagus untuk jadi contoh. cakap lebih kang ada pulak yg reply…. ITU NABI, MEREKA NI BUKAN NABI… tp tak salahkan kalau belajar mencotohi nabi… kalau tak dapat buat yg besar, jaga lidah, jaga perlakuan dan tindakan pun dah kira okla tu. dua2 bikin serabut tambah kerja polis, patut pihak polis tu bg tazkirah sikit masa mereka ni semua buat laporan….

  66. lagubestbest says:

    Mungkin Lisda ni jenis orang yang mulut puaka cakap lepas. Orang sabar je ngan mulut dier, dan selalunya orang macam ni terlepas sebab orang tak membalas sebab tak sama level ngan dia je (mungkin sebab orang tak banyak mulut macam dia, atau dia perempuan, lagi senior, lagi up dll). Tapi lama-lama meletup la juga sorang dua yang tak tahan. Masa meletup tu segala kesan terkumpul yang ditahan berbulan-bulan akan keluar sekaligus, so mulalah nanges bagai minta simpati. Memang ada manusia macam ni di kalangan kita. Kalo terkawan dengan orang macam ni, elak dari terserempak setiap kali nampak bayang atau sabar jela.. anggap je ‘dah memang perangai dia’ tak boleh repair dah.

  67. anon says:

    Lisda ni siap menangis lagi nak raih simpati. Pelakon lah katakan. Pd hal mulut dia yg jahat duk mengata org. Hai….mengandung pun wat perangai jgk. Kalau dah berkali2 bergaduh dgn org, maknanya dia ni mmg tak betol. Laki bini samseng. Tapi si laki lagi pulak nampak mcm gengster playboy…..muka jahat. Dah elok pun dia berdua ni berpasangan, dua kali lima je perangai.

  68. Anonymous says:

    yg mak si shilalat tak abis2 melalak kat twitter perli2 shaarnaz ni pehal? makcik oi, sudah2 lah…kang abg jebat libas kangggg

    • mama_zieroyan says:

      Yerlah, asal ada isu berkait..mukalah sindir itu..sindir ini..mcm nak sgt buktikan pd dunia yg die tu suci ler sangattt…sok terbalik dpt menantu lg baran baru ada akai.

  69. Dla says:

    haiiihhhh….. tak abis2 lagi ke isu dorang ni??? boring la….. abang nara, topik lain plssss…….

  70. pokemon says:

    lisdawati+poji=anjing kurap,

  71. ligand says:

    yeayy!! abg Jebat!!! saman je diorg suma tu

  72. MissLenses says:

    Statement POJI yang tak boleh BLAHhhhhh….

    Cerita macam dia sendiri ada kat tempat kejadian…. Kalau dah pelakon tu memang pelakon lah…. Kalau dah mengigil2 tu macam mana boleh habis shooting pulak??
    Pooorrahhhhh…!

    Ni lah contoh artis yang hidup dengan cara hidup guna duit saman bagi makan anak bini…!! Kalau dah tak laku tu… tak yah la berangan nak jadi heroin… Menyampah betoi…

    Jangan ingat orang tu kasar je gangster.. apa punya statement… Penang Mai memang la lagu tu… Hang apa tau…!!

    Tak padan dengan bini dok mengandung… kalau kena sumpah.. nanti kot keluar anak bersengkang… baru hang tau…!! Bawak la bertaubat… kalau dah kata orang anjing kurap… tengok la anak ko keluar nanti… Ingat sekarang Allah swt bayar cash!

    #tetapsokongJebatFooPenangMai

  73. pojibabi says:

    poji+lisdawati=anjing kurap

  74. boboi says:

    STATEMENT LISDAWATI: DI SERANG KETIKA SHOOTING, DALAM KEADAAN MENGANDUNG, LEPAS TU BT KUAR MEDIA NAGNGIS2, PEMBOHONG BESAR

  75. Anonymous says:

    meremang bulu roma tngok vdeo sharnaaz tntg isu dimaki anjing kurap…org x akn marah der klu xde yg cri pasal…..tmbh2 lgi prmpuan tu mngndung…..aku klu mak aku kne maki babi ,anjing kurap pon aku barannn…ko pon sedarla dri tu mngndung,mulut jgelah pompuan……apsalll..ko ingt ko prgnant org x leh marah ko laaa…puiiihhhhhh…ape ko ingt sume yg ko wat btulla……………banyak cntik muka ko….pastu ko leh lak yer propa mnggigil ler bagai,naik drah tnggi laaa…..nak tgelak der aku bce…aku akan sokong sharnaaz…….blah la suami isteri niii

  76. mami penang says:

    Lisda tu embawak budak….kahkahkah… ini mami penang mau sokong sama shanaz.. go shanaz go!!!!….

  77. nonama says:

    aku pun kalau orang cakap belakang and panggil aku anjing kurap..ngata mak pak aku…memang aku hangin seluruh badan.. nahas orang tu aku kijekan…same goes here…bak kata pepatah melayu kerana mulut badan binasa..wateva la lisda n poji…org tak caya korang pun…kpd shaanaz…tabik to u sbb menyahut cabaran poji cek otak…mmg hensem otak dan empunya otak….cheers!!!

  78. Emiera says:

    “Bukanlah seorang mukmin jika suka mencela, melaknat dan berkata-kata keji.” (Direkodkan oleh Tirmidzi dengan sanad sahih)

  79. […] kemelut yang melanda Sharnaaz Ahmad, Fauzi Nawawi dan Lisdawati berjaya juga diselesaikan. Rasanya dekat 3 bulan juga timbul salah faham antara mereka. Siap Sharnaaz Ahmad pergi buat […]