Written by AbangNara | March 3rd, 2012

Di kala ramai yang menumpang gembira dengan perkahwinan beberapa selebriti tahun ini, berita kurang gembira berkenaan perkahwinan Sharifah Aleya dan suaminya Muhammad Ashraf keluar di suratkhabar hari ini. Mereka berdua telah disahkan bercerai secara  baik dengan talak satu pada jam 10 pagi 29 Februari yang lalu.

sharifah aleya bercerai

Mereka berdua telah pun bernikah pada 8 Disember 2007 dan dikurniakan sepasang anak kembar iaitu Aza Ameena dan Asha Ameena, yang kini berusia dua tahun setengah. Apa pun takziah diucapkan kepada pasangan ini. Semoga penceraian ini tidak memberikan impak negatif kepada cahaya mata mereka.

[jetpack-related-posts]
PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

112 responses to Sharifah Aleya Sah Bercerai Talak Satu

  1. sarah_nina says:

    satu aje.. kesian anak2… hmmm

    0

    0
    • sengal... says:

      kesian…….nasib2…..

      0

      0
      • blacktie says:

        ntah haper le nk jadi… smoga dapat berfikir dengan tenang dan rujuk kembali demi anak2, bangsa dan agama..huhuh.. kawin ni bkn mcm tukar baju.. bosan aje buang, bosan je bakar.. tak pikio la kome nih.

        0

        0
      • ddddaswqqqq says:

        takziah,moga dua2 tabah dlm menjalani hidup yg akn mendatang

        0

        0
      • d says:

        terkejut aku dok scroll dr atas pica lisa mandi bunga igtkan sh aleya tetamu majlis, rupanya cite hal cerai la plak. semoga tabah

        0

        0
      • Your Boss says:

        Dah agak pun dari awal2 tak kan lama punye. Rupanye betul pun tafsiran. Kalau pmpuan ala-ala Over de Gedik..cam ratu romantika…org lelaki sebenarnye meluat lah dgr…sebab tu lah most org lelaki dlm kete cepat2 tukar station…geli dgr manja2 gedik2 tak bertempat ni!

        0

        0
      • ron says:

        ooo…ko la rupanye yg mendoakan jodoh org x kekal lm?? x guna…busuk ati..

        memey, lisa, ana rafali pon ko dh buat tafsiran ke?????

        0

        0
    • aduhai nye pon says:

      Alahai, memang kesian kat anak-anak. TAPI LAGI KESIAN KAT SH. ALEYA.
      Dia yang nak kena tanggung semua.

      Tanggung perasaan berpisah dengan suami. I mean, kalau tak sehaluan mana pun— perasaan sunyi hilang orang yang pernah bersama tetap ada.
      Tanggung perasaan memegang status janda di usia muda.
      Tanggung perasaan nak besarkan anak-anak yang masih kecil. Anak-anak nak buat perangai pun diorang tak faham masalah ibu.

      Anak pun patut dikasihani, tapi kan elok bagi comment yang tak menyalahkan ibu bapa tu sendiri —contohnya suruh rujuk sebab kesian anak-anak.

      Maybe they had tried their best, nak cerai bukan senang-senang ja kan?
      MAYBE WE SHOULD STOP BLAMING THE PARENTS.
      Doakan ja yang baik, insyaAllah.

      0

      0
    • adley says:

      haii org2 muda skrg nih xtau la pe nk jd..ape pun xbleh..
      sebelum kahwin x pk ker tggngjwb tu besar..dah bosan senang cerai…anak2 yg jd mangsa kurangnya kasih syg..

      0

      0
    • Anonymous says:

      doa terbaik buat diorang adalah rujuk kembali

      0

      0
    • mama mia says:

      aku peliklah, kenape separuh drpd pasangan artis kahwin pastu cerai, takot pulak aku jdnya, kesian lah golongan artis kalau camni.

      0

      0
    • Mrs Beauty says:

      Kita pun Xtahu apa hal yang sebenarnya terjadi. Memang kesian kat anak2 bila mak bapak bercerai…

      0

      0
    • ahboy says:

      haha..
      kalo satu knaper?
      kalo 3?
      bru sian anak2?

      0

      0
    • Apa pun x bleh says:

      Cam rase bsalah plak.. dulu masa dioarang kwin aku penah bet ngan kwan aku jodoh dioarang x kan sampai 5 tahun pn… x tau nk wat pe ngan wit rm 50 tu nnt…

      0

      0
    • cik tipah says:

      Kesian kat anak2…

      0

      0
  2. kin says:

    emmm……

    0

    0
  3. ainaesther says:

    kesian anak mereka.

    0

    0
    • bujang says:

      Artis sekarang r/tangga x kekal……lepas ada anak cerai…..itu pun ada yg. masih lagi nak artis……macam mana lakunan
      macam tulah dunia realiti mereka ( bukan semua)….nnt. ada yg. marah aku pulak.
      Tapi inilah kenyataan.

      0

      0
      • shahrizal jambu says:

        terkezot nye aku.. baru pg jumaat lps tgk leya dlm NLKO.. tapi perasan gak muke dia mcm x ceria sgt pagi tu.. x mcm slalu.. dah jodoh derang x panjang, apo layi nak dikato..

        klu jodoh masih kuat, blh rujuk balik.. insyaAllah…

        0

        0
      • aku leerrr says:

        rse2 bukan artis jeQ… owg biase ponn da ramai yg bcerai berai,,,
        xcaye g tgOk statistik kt pejabat agama…. mmg mngejutkan.
        setan plg suke bile ade owg bcerai… takOttnyer~
        nauzubillah….mintak la djaOhkan.

        0

        0
  4. nini says:

    kesian kt anak2 tu jer…

    0

    0
  5. Anonymous says:

    Ksian ank diaorg

    0

    0
  6. purple says:

    kesian kt kid’s diorg..tak adew plak dgr diorg bgado or adew prob b4 nie..tup2 dgr bercerai dh..padahal aku hari2 dgr sore leya kt hotfm tu..ceria manjang..semoga tabah keluarga nie menghadapi..

    0

    0
  7. minah cun says:

    Takpelah,da takde jodoh..perceraian tu kan jalan terakhir..maybe dorang da berusaha mcm2 cara tapi jodoh sampai sini je..moga masing2 berbahagia..

    0

    0
  8. aja says:

    rajin browse blog leya, sungguh tak sangka. sedih pulak rasa

    0

    0
  9. sayasayangmamasaya says:

    dalam perkahwinan kena ada komunikasi, tolak ansur, percaya dan setia… menjadikan Al-quran sbg teras hidup adalah yg utama… kalau x de, pincang la sesebuah keluarga….

    0

    0
  10. icha says:

    spoil la ucapan abg nara..diorang baru cerai talak 1..ada harapan kg..doakan diorang rujuk balik..cara abg nara ckp tu mcm diorang cerai talak 3..aduhaii

    0

    0
  11. teeet says:

    jangan kata xde jodoh ok..so sad for their babies

    0

    0
  12. tina jr. says:

    La ila haillallah..terngucap sekejap aku..hai, apa la nak jadi artis M’sia sekarang ni..senang je kahwin cerai, kahwin cerai! Mcm xde value ikatan perkahwinan ni..sedih la tgk dunia artis sekarang ni…

    0

    0
    • Ms Nana says:

      Agreed with u tina jr.. skrg nie kalau bukan artis pun same je.. kawen-cerai tu dah macam takde makne.. nak kawen bukan main susah.. kumpul duit 3-4 tahun..jemput 3-4 kampung, wedding of de yer konon, tup2 kejap je dah cerai berai.. banyakkan tolak ansur,put a trust on your partner n berdoa semoga rumah tangga kita dilindungi oleh Nya.. anyway, really sad for them.. semoga leya n family tabah

      0

      0
  13. cidodi says:

    Kesian anak2..

    0

    0
  14. senyum jangan tak senyum says:

    ramai yg komen..kesian anak-anak..tetapi pada akak lebih kesian anak-anaknya jika perkahwinan yang tak bahgia di teruskan..sebabnya anak-anak membesar dengan situasi dimana ayah dan ibu yang tidak bersefahaman lagi..Secara tidak langsung mereka akan menjadi saksi segala hal yang di tunjukkan oleh ibubapa mereka. Mereka akan membesar dengan satu tekanan perasaan jikalau ibubapa mereka masih meneruskan ikatan ini. Ramai pasangan sekarang ini tidak mahu bercerai atas alasan kerana anak…wlaupun hubungan mereka semaikin teruk..contohnya….1) suami pukul isteri..isteri diam sahaja sbb tak mahu bercerai kesian anak-anak…2) Isteri curang namun sisuami tidak ceraikan sebab kesian anak-anak nanti tiada org jaga.. dan lain-lain lagi..
    Disini secara tak langsung anak melihat di mana ayah memukul ibunya dan ibunya keluar ikut lelaki lain…Pendidikan tak normal pada anak-anak..
    Kesiannya anak-anak ini kerana ibubapa mempertahankan hubungan yg sebegini atas alasan kesian anak-anak…
    Renungilah…….
    Ajal Maut…Jodoh Pertemuan Allah sahaja yang Maha Mengetahui…doakan pasangan ini supaya bahgia di samping anak-anak daripada kita mengeluh baru kawin dah cerai…Itu semua kuasa Allah..tiada sorang pun dlm dunia ini berkahwin untuk di ceraikan..buat renungan dan tatapan…Akhir kata kita kena percaya pada Qada dan Qadar…wslm..minta maaf andai anda sensitif membacanya..

    0

    0
    • ape saje la... says:

      betul sangat2…tp bkn sume org blh brbincng tuk buat yg trbaik…byk juga psangn yg masih mneruskan prkahwinan walaupun hungan smakin tegang sbb tiada muzakarah…..pnceraian bukan brerti kesedihan semata2…

      0

      0
      • senyum says:

        de tgok semanis kurma yg episod lama2 nye…tak ingat tajuk hape…tp ustaz dan uztazah de berpesan..jgn rujuk or bersama tu niat hanya sebab anak2…pastu de lg ustaz nasihat..lupe la..adeii hehehe..itu je la dpt share..huhuh..

        pada Lea dan suami..hope tabah..semua de hikmah..hrp kasih syg antara mereka msh ada..dan kembali terjalin.. Insyaallah :)

        0

        0
    • Lydia Loom says:

      disagree, sebab, dalam kes perceraian ni, berapa persen je sebab jenayah macam pukul2 bagai…selebihnya adalah sebab “tiada persefahaman”, a.k.a. masalah komunikasi. Kes curang pun, biasanya bermula sebab masalah komunikasi. bila tak berkomunikasi mulalah cari lain.

      Orang zaman sekarang ni silap, kalau orang tu “jodoh dari Tuhan” mestilah dia sempurna dari serba serbi, takde kelemahan semua. Pastu bila ada kekurangan/perselisihan sikit mula la rasa “ni bukan jodoh aku kot” pastu berpisah. Sepatutnya jodoh tu memang tak sempurna pun, tapi dalam perkahwinan tu kita sempurnakan sesama sendiri. Apa kekurangkan pasangan, kita yang betulkan atau lengkapkan. Barulah sempurna…

      0

      0
    • Anonymous says:

      Jodoh pertemua mmg ditangan tuhan, tp pada masa yg sama Tuhan juga memberikan kita akal yg sama untuk berfikir, menilai fikir baik dan buruk..siapa yg mahukan perceraian, tiada siapa, dalam alam rumahntangga tidak semuanya indah sahaja ada pasang surutnya..bila berdepan masalah..dinasihatkan beristghfar..fikir apa yg buruk dan baik..bila silelaki menyatakn aku terima nikahnya..dan wanita bersetuju..itula janji kepada Allah s.w.t, yg kita akan cuba melayari masjid yg dibina dengan sebaiknya da tujuan semata2 kerana Allah..fenomena sekarang mudah melafaz dan meminta cerai sedangkan mungkin maslahnya tidak seteruk mana..sebelum membuat apa2 keputusan..ingatlah janji kita kepada Allah..

      0

      0
    • Anonymous says:

      Tidak setuju- bagi pencerain yg semata-mata berlandaskan tiada persefahaman..cara dan jalan masih ada..mungkin beranggapan senang saja mengutarakan tp itula hakikatnya..ajal maut jodoh pertemuan ditangan tuhan..itula qada dan qadar..tp jgn lupa apa yg ditentukan boleh diubah jika kita percaya pd Allah dengan berdoa dan berusaha..sbb itu Tuhan kurniakan kita hambanya akal dan fikiran..dalam perkahwinan perasaan cinta yg dirasai lama2 akan pudar..apa yg tinggal jika pasangan tahu tanggungjawab dan realiti adalah kesefahaman toleransi..hormat menghormati..pasangan muda sekarang yg bercerai fikirkan bila tiada cinta itula persefaham yg tiada..perceraian yg berpunca dr sebab tiadanya persefahaman sgt2 merugikan..jangan cepat berfikir akan perceraian..( Saya sendiri mengalaminya..mula2 ego tidak dapat terima tp lama2 bila kita tahu indahnya alam rumahtangga dan sungguh rugi dunia akhirat jika bercerai…hilangkan ego fahami pasangan doa sungguh2 semoga perceraian bukan jalannya..alhamdulillah…akhir kata..fikir la semasak masaknya..ingat bukan senang utk menjadi ahli syurga..ego dan perasaan kena dikorbankan tp fikirkanlah akan ganjarannya..tenang disini hanya sementara..diakhirat nanti adalah segala-galanya..

      0

      0
      • :P says:

        senang cte kat loh mahfuz dah tertulis segala-galanya sejak dr azali lg..thn bila kwen,nga sape,bercerai atau x,rezeki,jodol,ajal maut dan segala2nya smpai x tercapai dek akal utk kita fkir..jd kte kne terima qada dan qadar Allah…mmg ade dlm surah yg mgatakan klo kite sndiri x ubh nasib kita,azali 2 xkan berubah,tp kalau kita dh berusaha..redha lah dgn ketetapan Allah..kita merancang..Dia yg tentukan.,smga leya dan suami bahagia dgn jalan yg dipilih..smga anak2 tidak diabaikan..

        0

        0
    • Elvi says:

      Taqdir boleh diubah dg ikhtiar, Allah memberi manusia akal utk berfikir mana baik buruk, jangan senang2 kata bermadu atau bercerai adalah suratan taqdir krn manusia itu sendiri menjadi sebab musababnya.

      2

      0
    • joyah says:

      betul tu senym jgn tak senyum… saya juga membesar dlm broken family… mula2 parent saya bergaduh, tapi tak bercerai, kononnya pertahankan rumah tangga demi anak2.. tp kami as anak2 amat2 tertekan, dgn parent yg asik masam muka dan bergaduh, sy selalu pergi sokolah dgn linangan air mata.. at last, saya dan abang dapat kekuatan, memujuk abah dgn mak supaya bercerai, jangan pikirkan kami, pikirkan masa depan yg lebih tenang… lastly my parent bercerai jua… kami turn seminggu abah, seminggu mak.. kami dapati, mak ngan abah lebih ceria, dan kami pun lebih aman… alhamdulillah, kami dapat membesar dgn baik… masa konvekensyen dan majslis perkahwinan kami, abah ngan mak sgt professional akrab bak tiada apa2 pernah berlaku…dan skrg abah dah pergi mengadap ilahi, baik mak atau abah, tak pernah berkahwin lain.. mereka bukannya pernah curang, tp mereka mmg tak serasi… sy amat menyokong apa yg senyum jgn tak senyum katakan…

      0

      0
    • sarah says:

      Betul, tapi effort orang sekarang untuk mengekalkan perkhawinan kurang. Keaadaan susah sikit, give up, cerai. Unless suami memukul atau verbally abused anda, kalau setakat tidak persefahaman biasa tu, belajar2 lah bertokenrasi, sebahagian dr pengorbanan menjadi ibu bapa adalah meletakkan perassan /keperluan anak2 melebihi diri sendiri. Sebagai guru, tiada satupun saya lihat perceraian ibu bapa membawa ‘ketenangan’ kpd anak2 murid saya. Ramai are so heavily affected. Jadi pikir2kanlah, jadilah ibu bapa yg bertanggunjawab, belajarlah menjadi dewas*.

      0

      0
    • Anonymous says:

      Ibubapa SELFISH je yg takle nak berubah. Anak itu amanah, patutnya jadi pendorong utk ibubapa memperbaiki diri. Buatpe nak simpan perangai buruk? Ikut nafsu binasa. Umur pun belum tentu panjang. Berubahlah.

      0

      0
  15. nana says:

    Doa yg terbaik utk mereka..

    0

    0
  16. nana says:

    Doakan yg terbaik utk mereka..sedih sgt bila dgr psl isu perceraian esp yg melibatkan ank2..

    0

    0
  17. chentalove says:

    doakan yg t’baek untk mreka…
    so sad….

    0

    0
  18. harza_hadz says:

    patutla ari2 leya tak ke udara kejap.mayb selesaikan mslh perceraian ni kot..

    0

    0
  19. aku rase nak tampar jer eira syaziera dalam dingin lavenda asyik pakai kurung cotton n tudung depan laki n dlm bilik tido.. says:

    entahlah ape masalah diorg nih..kesian, tp nampak mcm leya jer yg kerja..husband dia katenye pemuzik bebas ke ape tah, tp x der pon lagu yg femes..agaknye leya yg tgung family..n tgung segala galanya..sabarlah..
    p/s: betuller nara ucap takziah, kalu kite terima berita buruk mcm tuh lah kite ucap..bercerai talak 1 ke 3 ke tetaplah berita buruk sgt…aperlah, nak tunjuk pandai tp x pandai, gi belajar lagi ler dik yer..

    0

    0
    • mcm ko bagus nk tampo org igt ko sape, lakonan jer bkn laki betol..ngokk says:

      x elok kita buat andaian, klu xbetol itu fitnah, dosanya lebih besar dari membunuh..

      0

      0
  20. teranglagibersuluh says:

    innalilllahiwainnailaihirojiun… harap2 dia n suami dpt berbaik balik. Mula2 dgr citer psl dorang couple dulu ms heboh dorang kissing. Pastu mak dia (cekgu petty) backup anak dia kata lebih kureng mcm ni ‘Kita skang mengamalkan masyarakat yg bkasih syg’. maksudnya x salah pon dorang kissing sbb itu cara nk tunjuk sayang. maybe dh biasa dgn cr hidup barat. pastu kuar pulak citer amani yg psl adegan panas dgn adlin dlm filem gubra kot(aku pun x pasti). msa tu kt talkshow AC disini. amani jwb, sbg artis/anak seni, dia akan meletakkan kerjaya seni ditpt teratas dan akan buat apa sj utk seni sbb kecintaan yg tlalu tinggi. pastu mak dia(cekgu petty) masa tu tepuk tgn kuat2.Aku tgk family dia nimmg bagus sbb bg moral support yg x henti2. and tahap moral support antara mereka tahap superb. pasal amani botakkan kepala dulu pun, leya bukan main lg naik hantu kalu dgr org kutuk adik dia. mmg aku kagum dgn ukhwah mereka cuma silapnye dia tak letak islam ditempat teratas. Dalam apa2 organisasi@ institusi pun, tmasuk institusi kekeluargaan skiranya cra hdup islam tidak diletakkan ditpt teratas, maka rapuhlah institusi tu. Tgklah byk mana institusi yg rapuh @ corrupt skang ni. sbb sumenye tidak blandaskan islam. wallahualam

    0

    0
    • Eikin says:

      Saya sokong sangat sangat. Kalau institusi kekeluargaan kuat tapi kekuatan agama pun rapuh, memang susah nak menjamin kebahagiaan hakiki. Tak guna dapat kebahagian hakiki didunia sahaja tapi untuk akhirat terumbang ambing. Nauzubillah mintak dijauhkan

      0

      0
    • adik-conet says:

      aku setuju sngt..klu nama Islam..tp x mengamalkan Islam itu sendiri mmg apa pun x boleh (bak kt JAMBU) ngeee..

      0

      0
  21. Anggerik Biru says:

    Masyallahhhhhhhhhhhh

    0

    0
    • daffodil says:

      Sebenarnya maksud kalimah “MasyaAllah” ialah ALLAH YANG MAHA AGUNG atau ALLAH THE ALMIGHTY.

      Mengikut buku “What Do Say” oleh Kathyn Abdullah, kalimah “MasyaaAllah” sesuai digunakan apabila melihat sesuatu yang menarik seperti melihat bayi atau kanak-kanak yang comel, ketika menjamah makanan yang sedap, terbau wangi-wangian dan sebagainya lagi. Pendek kata apa saja perkara baik eloklah kalimah puji-pujian ini digunakan.

      Jadi pengunaan MasyaAllah ketika berhadapan dengan situasi yang tidak baik atau kurang baik seperti yang dinyatakan di atas adalah salah dan tidak sesuai. Sebaliknya lafaz yang sesuai pada ketika itu ialah “Astagfirrullahhalazim” (Aku memohon ampun kepadamu Ya Allah) ataupun “Innalillah” (Kepada Allah kita kembali).
      (rujukan: http://www.zakiyusof.com/2010/05/penggunaan-masyaallah/)

      0

      0
  22. neelopaks says:

    asal aku x terkejut????

    0

    0
  23. Eikin says:

    Artis ni kerjanya memang kawen cerai je ke? Kalau ditanya mesti cakap dah tak ada jodoh. Senang je cakapnya. Cuba fikir dari satu sudut yang penting, fikirkan anak anak, baru nak membesar dah kurg kasih syg, nanti dah besar dia salahkan mak bapak pulak. Kan cerai ni perkara yang paling di murkai oleh Allah. Kalau tak tutup aurat pun dah dosa ni kan pulak bercerai. Renung renungkan dan selamat berubah :)

    0

    0
  24. ibu abdullah says:

    salam, mula-mula kita suka sama suka, then cinta sama cinta then cinta tukar jadik kasih sayang – saling menyokong saling membalancekan dan melengkapi antara satu sama lain- rumahku shurgaku – cian, ini tak terjadi pada pasangan ini. tak cukup cinta, tak cukup ikhlas, tak ade rase nak berkorban kepentingan peribadi demi orang tercinta, oh cian cian – me? married for 20 yrs alhamdulillah.

    0

    0
  25. Wawa says:

    Ingatkan Pn Fatimah pandai ajar anak. Hua hua hua

    0

    0
  26. Wawa says:

    Ingatkan Pn Fatimah pandai ajar anak. Rupa-rupanya tak ke mana pun. Hua hua hua.

    0

    0
    • huwaa waaaa says:

      jahak ngat mulut mu wawa

      0

      0
    • Anonymous says:

      jgn cakap camtu..lepas kawin mak bapak dah lepaskan tanggungjwb diorang.orang tua cuma pemerhati dan blh memberi nsihat je.terpulanglah pd anak2nye.nasib orang kite dah tau dek oi…nasib kite x tau lagi mcm mana..

      0

      0
  27. hehehe says:

    tah lar artis nie …blh dikatakan hampir setiap bln ada jer yg bercerai…

    0

    0
  28. aku yg sedih..... says:

    ape nak wat.dh nasib badan.bila dh bwk bbincang pun x leh, g kaunseling pun x leh gak, last2 CERAI.mungkin ada hikmah disbalik musibah ni.takziah wat leya.kuatkan semangat demi membesarkan 2 anak ini.amin….

    0

    0
  29. sokdah says:

    Hopefully kedua2nya dapat menyelesaikan masalah dengan lebih bijak .. yang menjadi mangsa permasalahan ini of coz anak2 yang sedang membesar dan memerlukan kasih sayang kedua ibu bapa … buang sifat ego dan tanamkan sifat pemaaf dan cuba perbaiki diri selaku kita insan yang tidak lari dari membuat kesalahan .. harap2 mahligai yang dibina selama 5 tahun tu dapat bersatu kembali … Aminn…

    0

    0
  30. meow says:

    klau dah bercerai pon maseh bole jadi ibu atau ayah yg baik pd ank2 …

    0

    0
  31. aku rasa macam mau tampar muka bf ku kerana suka ati buat akaun fb atas nama aku says:

    kesiannya

    0

    0
  32. bukan nama sebenar says:

    hamba terkezut biawak…

    0

    0
  33. poyo says:

    Ciannya aja ngan acha.. Mesti sllu tanya mana daddy. Sad..

    0

    0
  34. dato minah jambu 24jam mengadap computer says:

    kenape bercerai pulak ni ? dulu hepi2 je kawin ..sekarang dh cerai pulak ! ni mesti si aleya ni terlampau english education ni tol tk bang nara……

    0

    0
    • englisss punya pasall.. says:

      aku rasa pon camtu..hahaha.mana tak cerainya,time gaduh pon dia bantai skeaping englisss,maki hamun laki dia pon in englissss.anak menangis pon dia selawat ikut englisss gamaknya..mmg tensen tahap gaban la laki dia.masuk lam kuorga cikgu patimah tu,rasa cam masuk dalam kuorga diraja england.melatah pon in englisss agknya.huahahaha

      0

      0
      • Anonymous says:

        ape kene mengena org tu pandai speaking ngan diorg bcerai..korang kalau ye pun dengki dgn diorg yg english edukesen, jgn la tunjuk kebodohan, apa kata korang masuk je english communication class ke ape, kurang sket kebuduhan korg ni…

        0

        0
  35. Teepah says:

    adik2 Sh Aliyah dan suami..muhasabahlah diri..mungkin ada kekurangan pa pasangan..tapi mesti kelebihannya..settlekanlah yg remeh temeh..kesiankanlah permata hati kalian..mmg 5 thn pertama berumahtangga ni, masa utk mengenali pasangan anda + hati muda masih panas

    0

    0
  36. Mrs Beauty says:

    Allah maha mengetahui segalanya, Mungkin ada hikmah di sebaliknya..

    0

    0
  37. Elvi says:

    Penghasilan artis kurang berkat itu pasal perkahwinan atau perniagaan selalu hancur..!

    0

    0
  38. Joe says:

    Duit penting dalam perkahwinan…betul tak aleeya? tak percaya, pergi tanya nabila, maria farida, dira. Lelaki mestilah bertnggung jawab, bukan wanita yg mencari duit. Lelaki yg patut buat.

    0

    0
  39. aini says:

    moga.rujuk smula

    0

    0
  40. Mira says:

    Sebab tu eden x kawen lg. Kumbang mmg beribu, tp yg berkualiti tu hampir impossible nak jumpa. tgkla bdk laki skrg, dari sekolah dah malas, mcm mana nak memimpin keluarga. buat baby je pandai, cari duit x reti. patutla allah bagi tanggungjawab menghasilkan zuriat pada ibu sebab lelaki mmg x layak utk membesarkan manusia.

    0

    0
    • ibu says:

      kesian ko..dah tak kawen lg toksah ler nk buat alasan camtu..geli kau..

      0

      0
    • kasih says:

      laki aku elok jerr…..xprnh plk xcukup duit….dah la x kawin …duk ckp bkn2 plk….

      0

      0
    • Anonymous says:

      hurmm ni kata2 org yg nak tutup kekurangan diri..adakah anda andartu?? kesiannye sbb kau low self esteem, sbb tu kau buat kenyataan mcm ni.. sighhhh..

      0

      0
  41. azin says:

    Mmg jodoh allah tentu kan…tp yg buruk dtg dr diri kite sindrik…..kite berusaha mencari kesilapan diri agar tidak berulsng kali melakukan kesilapan yg sama…..mereka ada alasan tersendiri untuk berpisah….pasangan mane yg berkahwin akan memohon cerai sedang kan mereka berkahwin atas dasar suka sama suka

    0

    0
  42. abbyiwan says:

    sangat terkejut..selalu layan blog leya..gk macam takde masalah jer..sweet jer rumah tangga diaorang…apa dah jadi??semoga masing d berkati oleh ALLAH..semoga kita dalam keredhaan NYA..

    0

    0
  43. just me.. says:

    prnah dngar hadis yg lbih kurang camni..pkahwinan yg berkat adalah yg rendah maharnya..so if tgok artis2 ni kat situ dah nmpak silapnya..tu xtengok lg pgaulan bebas sbelum nikahnya..sgt2 la mnyedihkan..solat istikharah nk pilih pasangan?? wallahu a’lam..

    mmg hdup rumahtga ada psang surutnya..pngalaman sndiri pernah mhadapi saat rmahtga dilanda badai stlah 10 thun bkahwin angkara suami curang dgn kkasih lama..rasanya andai x bfikir pnjang & mngikut kehendak hati ni..mmg hancurr dah.. tp bila kita mletakkan agama sbagai panduan..betapa Allah & Rasul sgt bencikan pceraian..nk pikir ke arah tu pun takut..wpun yg blaku sgt pahit utk dtelan.. berdoa je lah xhenti2..moga Allah tjukkan jalan..ssungguhnya semua hati2 ni milik Dia..Dia yg mampu mbolak-balikkan hati2 manusia.. Alhmdulillah stelah bjaya melepasi ujian tu, hbungan kami btmbah baik dr sebelum2 ni..Alhamdulillah syukur sgt..

    Ksimpulannya apa2 kputusan jgn tlalu ikut kata hati..mohonlah ptunjuk..kadang2 kita dberi ujian spy lbih dekat dgnNya.. cuba check tgok klu kita dtmpa msalah, mcm mana hbungan kita dgn Allah..?? =)=)=)

    0

    0
  44. […] Di kala ramai yang menumpang gembira dengan perkahwinan beberapa selebriti tahun ini, berita kurang gembira berkenaan perkahwinan Sharifah Aleya dan suaminya Muhammad Ashraf keluar di suratkhabar hari ini. Mereka berdua telah disahkan bercerai secara  baik dengan talak satu pada jam … Continue reading → […]

    0

    0
  45. Dwen Rasid says:

    Bila bercerai?

    0

    0
  46. sweet32 says:

    ya allah…

    0

    0
  47. h says:

    sllnya org bercerai sbb tak de anak..tapi skrg ni..tgk org ada ank pun bercerai gak..yg tak de anak maintain je…mcm2 reason kalo dah tak suka

    0

    0
    • Anonymous says:

      aku pon x phm dgn zaman skang yg x de anak nak anak.. bile dah ade anak lps tu kembar lg pon nak cerai gak.. klu aku lah itulah syurga dunia aku.. bile dah di alam sane blom tentu kite dpt hidup bersama..

      0

      0
  48. sebok jerr says:

    band suaminye tu manada nyawa lagi..nitrus erkk? alaa biasa la kalau asik pempuan cari rezeki n laki xde effort nk cari duit, kat sana la punca perpisahan bermula

    0

    0
  49. bkn siapa2 says:

    kalau rasa perceraiyan tu jln yg terbaek…. kalau boleh d elakkan, elakkan lee, semoga cinta kalian bersatu kembali.

    0

    0
  50. Jeng jeng jeng says:

    AKu rasa lagi baik kalau artis just cari suami/isteri yg bkn dari kalangan artis. Asal ada kerja tetap tak kira gov/swasta (hujung bln sentiasa ada gaji). Dugaan jadi artis ni ,bila hari2 dah biasa ada duit, tup2 terkena musibah ( job takder, duit pun down) dari sini ler masalah dia org start.. Aku bukan ckp golongan artis ni tak bagus tapi hidup sederhana lagi berkekalan..Cth mcm amy mastura, liza abdullah, Azhar Sulaiman)

    0

    0
  51. kasut putih says:

    Kita boleh bercakap apa saja, yang menanggungnya bukan kita. Berat bahu yang memikul, cuma yang empunya diri je tau..

    0

    0
  52. NenekBurberry says:

    harap depa rujuk balik
    sebab sesuatu yang hilang tu akan dirindui..
    apapun welcome to the club…

    0

    0
  53. Haruru says:

    Haaa…ni mesti masa depa kawen, mesti ramai yang cakap, “tak lama lagi cerailah tu…”. Jangan kawan-kawan cakap macam tu. Nanti kalau ada artis kawin, kawan-kawan kena cakap macam ni, “tak lama lagi, dapat anak lah tu…”. haaa, tak de lah nanti depa susah-susah nak dapat anak.

    0

    0
  54. Anonymous says:

    Tak terkejut pun..dah agak dah…

    0

    0
  55. Reena says:

    Bila tak serasi bersama..jwbnya…

    0

    0
  56. apa nak buat, dah takdir begitu. tapi bercerai secara baiklah ye. tak macam jimmy shanley….

    0

    0
  57. zuraidah says:

    cubalah ajak rujuk kembali demi puteri-puteri anda.

    0

    0
  58. […] Cerita Artis Selebriti hari ini, Di kala ramai yang menumpang gembira dengan perkahwinan beberapa selebriti tahun ini, berita kurang gembira berkenaan perkahwinan Sharifah Aleya dan suaminya Muhammad Ashraf keluar di suratkhabar hari ini. Mereka berdua telah disahkan bercerai secara  baik dengan talak satu pada jam … Continue reading ? […]

    0

    0