Written by serenity | April 20th, 2014

Beberapa bulan lepas Shahz Jaszle pernah memberi kenyataan untuk berkahwin dengan tunangnya Redzwani Puteri. Walaupun Shahz pernah dilanda kontroversi ditangkap khalwat dengan wanita lain semasa masih menjadi tunang Redzwani dan keluarga sendiri telah menyatakan tidak menerima Shahz, Redzwani tetap mahu meneruskan hubungan dengan Shahz, mendakwa lebih mengenali lelaki itu.

Semalam, Shahz telah memuat naik satu gambar mesranya dengan seorang gadis yang nyata bukan Redzwani di laman Instagram miliknya.

 photo 917858_244335789101731_535121534_n.jpg

Gadis itu yang dikenali dengan nama Hanis Husna Nadzree juga memuat naik gambarnya bersama Shahz.

 photo 31f97bd0c7b311e3b9660002c9de5128_8.jpg

Dalam ruangan komen laman Instagramnya, Shahz mengakui Hanis Husna ialah teman wanitanya.

 photo Untitled.png

Hanis Husna juga turut meluahkan kata cinta kepada Shahz dan mendakwa Shahz telah memutuskan pertunangan dengan Redzwani Puteri.

 photo Untitled-1.png

Bagaimanapun, Redzwani telah meninggalkan satu komen yang memberi bayangan dia tidak tahu apa yang sedang berlaku.

 photo Untitled-2.png

Redzwani beberapa jam lepas mengakui dia tidak mengetahui apa-apa. Menyatakan sesuatu seperti itu adalah kejam untuk dilakukan, wanita itu turut meminta agar mana-mana pihak tidak bersimpati dengannya, sebaliknya pasangan Shahz dan Hanis lebih memerlukan simpati.

 photo Untitled-3.png

Redzwani turut mengucapkan selamat maju jaya kepada Hanis melalui Twitter.

Kini kita tunggu saja pengesahan rasmi dari Shahz dan juga mungkin penjelasannya mengenai apa yang telah berlaku.

P/S: Wanita China dapat 75, 000 followers di Weibo kerana menggayakan rekaan fesyen yang serius pelik

156 responses to Shahz Jaszle Akui Ada Kekasih Baru, Putus Tunang Dengan Redzwani Puteri

  1. cicakiut says:

    tak bleh pakai betul mamat hidung sumbing ni..

    0

    0
    • roy says:

      boleh thn perangan boye darat mamat ni

      0

      0
      • beyond my cursing words says:

        Aku mcm tak pecaya betul mamat bangang ni… u knw wat ‘Bangang, Buaya, ,watevr word yg Seangkatan to it” those word terlalu baik utk ko. U R BEYOND MY CURSING WORDS… ni spesis kes aidil RR pakai text sama teruk mcm dia. Ko canang 1 dunia.. fiance ko tak tau aper?…. Fiance bkn Gf oii bangang… “Fiance ko Haram d Pinang Org, ko putuskan dia mcm dia x da Maruah dr Segi agama..” wei aku nak maki ko sebakul kat sini tp x boleh … Aaaaaaaaa geramnyerrrr….wlpn parents fiance tak suka ko tp tak blh ke cara bermaruah nak putuskan dulu?… HANIS HUZNA=HANIZ SURAYA Ironicnyer

        0

        0
        • zara says:

          tak ader ker playgirl yg nak main2kan mamat ni ?? biar buku bertemu ruas baru lah best. Kasi ajar sikit.

          0

          0
        • beyond my cursing words says:

          Juz wonder.. mayb its true dat shah da putuskn scra formal but fiance tak tau aper2 coz her family afraid of she will running back to him…. no matter wat… ttp salah. Ko call jer tunang ko tu.. b4 u make any anncmnt 1 dunia u got anther gal dat as low as u.. Org yg tak bermaruah spt shah hnya layak utk pompuan tak bermaruah shj. Tp who knws 1 fine day… tak tau bila …. mrk d beri hidayah… TAPI klu ko tak putuskn lg & ko canang 1 dunia gf baru tu… bkn 1 bakul ko layak kn cursing tp berbakul2…. Wait n C respon ke 2 belah phk…. BOXER OH BOXER…

          0

          0
        • senah montana says:

          raja bomoh mn??? khidmat anda sgt diperlukan! sila tampar pasangan buaya bajet hot ni..dan jgn lupa upload g youtube. TQVM

          0

          0
        • beyond my cursing words says:

          Hik…hik..hik… senah luv ur commnt simple but hilarious.. huhuhu… kelakor gilerrr laa… tqvm

          0

          0
        • okie says:

          bagus lah dah putus..jantan macam ni kau tak payah dekat pun xpe.
          Nasib baik x kawen lagi kan..tu lah lain kali dengar nasihat keluarga.

          0

          0
        • Khairi says:

          awek dia yg baru tu mesti pompuan murah, dah tahu lelaki tu playboy nak jugak..bagus lah sama spesies…kahkahkah

          0

          0
        • sayasukagosip says:

          selere plak dgn si idung kdut ni…kes khalwat x setel lg…tunang putuskn x bgtw..kalo aku x kbulur laki gini..

          0

          0
        • ... says:

          rezwani??? baru ada akaiii.. mo dak tobat ???

          0

          0
        • amoi says:

          what to say..dari dulu lg ramai dah nasihatkan si redzwani ni..tp x lut jugak..dia ttp nak dgn player tu…skrg ni terang2 depan mata kene tipu…baru tahu yg mana intan yg mana kaca…ape pun wani, idop ko lebih baik tanpa ada jantan mcm tu..xyah laa terima jantan tu dah wei…jgn la bingai sgt…hiskkkk

          0

          0
        • shahmil says:

          playgirl??? bagi jew eina azman. baru sepadan.

          0

          0
        • Fahrin Ahmad says:

          kah kah kah, kata nak kawin la apa la,
          bajet je lebih, mintak kaki betul mamat ni..

          0

          0
        • K.A.A says:

          gila kejam.. kesian tunang dia kot…

          0

          0
      • Aaron Aziz says:

        artis sendu putus tunang,
        krik3 la bunyi nya…

        0

        0
    • karin says:

      ntah2 perempuan tu adik hanez.. oops

      0

      0
      • mutiara says:

        betol redzwani puteri..buat ape nak bersedih dengan jantan macam ini..tak boleh jadi imam neh..takde ciri2..u bakal doc..u deserve better :)

        0

        0
        • dena says:

          celaka punya jantan!!!

          aku jarang bg komen macam ni…tapi bagi can la aku nak cakap gak kat jantan ni celaka…he deserve it!!

          0

          0
      • Neelofa says:

        untunglah pakai s5, saya suka jantan pakai s5..hihi

        0

        0
    • labu says:

      very the buaya darat..

      0

      0
    • gadis says:

      tba2 aku plak yg rsa sedih sbb pnah alami perkara yg sama..sabra je la puteri..what goes around comes around shahz..

      0

      0
      • sue says:

        kelak kan kene balik pada batang hidung die..
        ini hari dia.. xpe..biakan die dengan labu labunya dulu…

        0

        0
    • Olga says:

      HANIS TU POMPUAN KE JANTAN?????? NAMPAK HALKUM JE

      0

      0
    • Kak Timah says:

      LAJU JE KO UPDATE YE NARA,SLALU HARI MINGGU KO CUTI

      0

      0
    • Kak Peah says:

      ADOIIIIIIIII JANTAN NI XINSAF LAGI KE???????BILA LA NK INSAF MEMPERMAINKAN HATI POMPUAN NI,ELOK KAPEL NGN HAMIS SURAYA JE BARU BUKU BERTEMU RUAS!!!!!!!!!!

      0

      0
    • cerry berry says:

      Emmmmm….boleh geng dengan JOHAN ASHARI…
      sekian….

      0

      0
    • JogOnMekYah says:

      He is a stray DOG that needs to be castrated or put down! Jika tidak, akan terus menerus sniffing around bitches.

      0

      0
    • sotset says:

      Udah la tu redzwani puteri…..tinggal je mamat ni.lupakan dia.kamu tu bijak,berkerjaya,cantik…and this dude do not deserve you. He deserve a slap and punch in the face….real hard!!! Splash water in his face,like in korean movie.hahaha.damn i hate him so much.

      0

      0
    • Hanesz says:

      Org nama hanis atau hanez mmg perangai mcm pukamok. Kan kan… Putri, sila move on. Jaga nama baik kluarga, jaga hati mak kamu yg mngandungkan kamu 9bulan. Tu lebih penting. Mamat jazle kokodai terjelir tu pasti ada aids. Sb banyak sgt dh mngangkut betina. Hrp2 kantoi lg skali berkhalwat dgn pondan lak.

      0

      0
    • rapunzel says:

      bila family menghalang adalah sebabnya… tp ms tu cinta ko terlalu buta.. ko nmpk si shah ni jer.. tp alhamdulillah akhirnya Allah tunjuk prangai sbnr sebelum korg kawen… kalau da kawen xtau la nk ckp… uplod gmbr kt insta cption “bakal bini no 2 saya”… menangis xberlagu ko..

      0

      0
    • cik siti says:

      mohon cek air kencing dia nih. makan dadah kot? lelaki normal takkan la perangai gila mcm ni! heii geram aku

      0

      0
  2. ella kerinting says:

    nama hanis nie mmg perampas ke camne ni?

    0

    0
    • hanis sakinah says:

      Ouh tidakk.me also hanis.tapi saye bukan perampas..huahua

      0

      0
      • yoho says:

        haha,bahaya ko ni. dahla hanis,sakinah pulak tu
        hohoho
        good job hazwani,don’t waste your time on that loser

        0

        0
  3. Anonymous says:

    Dr dulu lg ko dh tau perangai buruk huduh dia ko nk jgk kannnnnnnn..skrg sndri mau igt la..skian trima kasih

    0

    0
    • ikan says:

      betul tu. hrtu kene tangkap basah kaw2 pun dok backing lagi. syukur la jadi lagi skali sebelum kawin. klu tidak kenyang la makan hati.

      0

      0
    • wow says:

      nk bt mcm mn cinta itu buta..org skeliling ckp pun xnk dgr sbb xnmpk..aku rsa byk yg pnah alami situasi mcm ni..apa2 pun pngalaman mngajar kita erti kehidupan :)

      0

      0
  4. lia says:

    Kesian la si Puteri ni.. ntah apa2 ko ni Shah

    0

    0
  5. minah kepoh says:

    Laki2 buaya ni kamu nak rebutkan, perasan hensem mainkn bnyk hati perempuan!!! Bagus sumpah dia p jahanam la!!!!!!

    0

    0
  6. miss j says:

    setuju dgn puteri..sorry for them not for her!
    steady puteri…..

    0

    0
  7. Anonymous says:

    Cheap man only for cheap women!!! Dh tau jantan tu perangai tak senonoh…masih ada perempuan2 bodoh yg tergila2 berebutkan jantan tu…so nmpk sgt yg jantan n betina ni sama je taraf…yg jantan tk layak jd Suami dan yg betina tk sesuai jd isteri…jd biar betina murahan dan jantan murahan ni bercouple supaya tak menyusahkan org2 yg mmg ikhlas nk membina rumahtangga…tapi 1 je Dlm byk2 perempuan murahan yg gila kan jantan gila seks ni yg plg bodoh si tunangnya…jd semua tak pyh nk bersimpati dgn tunangnya tu…cz nanti si jantan tu dtg merayu blk dia Akan membodohkan dirinya sekali lg Utk Menerima si gila seks tu…tak abis2 drama mrk

    0

    0
    • MATA HATI says:

      Salam @Anon 9:02am…betul tunangnya ‘BODOH’ spt yg awk ckp tu, salah satu tanda Allah masih sayangkn tunang itu d perlihatkan Kebodohan Ptri Redwani pd diri sndri hnya bersikap setia tdk kena tmpt. Mungkin dia ikhlas only ALLAH SWT knws sbb itu ALLAH tunjukkn kejahatan Shah dngn ” Lbh jelas lg ” spy tdk d teruskan hubungan itu , shah tu tak layak utk dia. Tanda murkanya ALLAH SWT d perlihatkan Kebodohan yg Shah lakukan sndri 1 dunia. ‘Bodoh’ awk itu tafsiran manusia shj. Sila lihat dngn ‘Mata Hati’ bkn akal yg tdk d kelolakan dngn iman. Smua manusia buat silap termsk Putri. InsyaAllah dia mungkin belajar krn dia berpelajarn. Ini adalh nasihat org arif agama bkn aku. Aku gi kuliah dia jer. TANDA JAUHNYA ALLAH SWT DR KITA bila TIADA EHSAN D HATI lg TERHDP SAUDARA KAMU D TIMPA MUSIBAH wlpn itu kesilapan kecilnya yg setia tak kena tmpt berbanding Shah Jatuhkn Maruahnya sbg Pompuan yg HARAM d pinang dlm masa Pertunangan. Guru ngaji aku nasihatkan bkn aku. Aku x pena kena tp sian. WALLAHUA’LAM.

      0

      0
  8. zue says:

    Hehh…!!!!mcm hensem sgt je mamat ni…yg baik2 je utk kamu puteri

    0

    0
    • Sipolan says:

      Hairan betul, siShaz ni bukanlah hensem, hidung dahlah kemek petak, perangai buruk….tapi masih ramai perempuan bodoh yang tergila2 kat dia. Mmg sah bodoh.

      0

      0
      • saya ke? says:

        ayat manis cam guleee kot..

        0

        0
      • madam says:

        Sebab dy RETIS..salah satu tanda dunia nk kiamat di mana manusia lebih memilih dan mengagung-agungkan celebrities aka artis ( artis – perkataan y malaysia pakai utk industri ni) drpd kembali kepada keagungan Allah

        *kalau mamat ni org biasa jumpa/terserempak kat tepi jalan ade org nk rebut???
        puuhhleeezzeee pffftt

        0

        0
  9. lolazil says:

    Heii mmg wtf la si mamat nii

    0

    0
  10. minah kepoh says:

    Bnyk sdh mangsa laki2 hidung belang ni, buaya darat.. c hanis ni bakal2 jd mangsa jg la nti ni..pas d tebuk n d kikis nti d tinggal jg la mcm mangsa2 sblm dia…

    0

    0
  11. Redzwani putri really dont need such a jerk, nasib la dah xde pape, she’s a princess already, bakal doctor, cantik gila pulak tu, kaya, baik hati, sanggup bagi peluang kedua kat lelaki yg kena tangkap basah lagi, maybe dia bukan bodoh, cuma everyone deserve a second chance and she gave it to him!!!

    dasar x kenang budi shah jazle ni… mmg sesuai dgn perempuan2 hidung kembang & xberpelajaran macam hanis ni haaa…

    0

    0
    • Anonymous says:

      nasib baik benda ni berlaku sebelum mereka kahwin. lepas ni agaknya shah jazle takkan dapat perempuan mcm puteri ni. yang sanggup bagi peluang kedua lepas ditangkap khalwat.

      0

      0
  12. .... says:

    Halkum????

    0

    0
  13. babygegurl says:

    setia kan mudah.

    0

    0
  14. HukAloh says:

    Berapa banyak perempuan ko main sentuh? Perempuan murah je yg hingin kat dia ni.

    0

    0
  15. larahati says:

    Hahaha..sama kes dengan ex tunang ak..sebijik..mmg ak bodoh dulu sbb leh brtunang dgn jantan murahan mcm tu..akhirnya ak yg merana..ak pon mcm redzwani jgak
    Bg die peluang atas dsar maruah keluarga prlu dijaga..lg pon nk dkat trikh kawin.tp kalo dh buaya ttp buaya..xdpt bngkai cium pon jdi..nk jd kn cerita kantoi lg dgn betina lain siap ak leh trdengar peebualan die ngaku ak ni member je..wtf!!..jantan mcm tu xlyak buat laki.. n n0w ak heppy giler sbb tnggalkn die.finally ak jumpe lelaki yg 360 darjah berbeza dgn sikap buruk die..alhamdulillah..life is karma.. shah akn dpt balasannya jugak..

    0

    0
    • adik oi says:

      180 darjah la, baru opposite. Kalau 360 maknanya patah balik, back to square one.

      0

      0
    • anti s says:

      weh sameeeee dgn kwn aku weh, bf die dlu studi oversea lg la die kat sni ramai minat pn tak layan! punye la nk jg hati si bf yg kwn skola katenye. kwn aku tu stok wani ni la, cunz pandai baik gile thp tak phm- kt kwn pompuan la. skalik kwn aku pnh nmpk bf die blk sni je mata keranjang weh, stok tuka pomp tak terkire dh. takut gile nk gtau kwn aku ni, skali ha skrg aku dpt tau pts trus dh pueh hati aku :)

      tp siries kwn aku cam wani ni la, kire semuuuuuuuuuua ada baik nk mampos tp tula. sebab baik pg setia sgt satu hal lak, baik sangka sgt kt bf.

      0

      0
  16. Anonymous says:

    elok sgt a buat muka mcm tu..

    0

    0
  17. tatitu says:

    Serius ada halkum… laki ke pompuan ni?? Tettttt….

    0

    0
    • diva why bother says:

      bole jadi dia ni lelaki. tengok insta dia.. member dia banyak pondan aww aww

      0

      0
      • minah jambu merah biru says:

        tk jugak lah ! tk semesti Nye pompan ada halkom dia bukan pompannnnnnnn ! mak cik minah jambu dia pon ada halkom dari kecik …skarang dh kawinnnnnnnnnnnn…. dh 6 pon anak diaaaaaaa…anak2 dia pon dh kawin semua n dia dh ada cucu…

        0

        0
  18. Anonymous says:

    apabila semakin jauh dari islam sudah hilang sifat malu..rasa rendah diri, bongkak. perasan diri tu bagus sangat.. bajet..bajet..

    0

    0
  19. anon says:

    dah tau diri tu spesis buaya kenapa gatal sangat beriya2 sangat nak bertunang? lepas tu dah dpt yg baru, yg lama buang mcm sampah. ko ingat ko tu bagus sangat ke? lepas semua pengorbanan dia nak mempertahankan ko yg tengah malu kena tangkap basah boleh pulak ko cakap ‘you dont know what i have been through’ ye. mcm banyak sangat pengorbanan engko utk relationship korang. cakap nak kawin terus tapi at the same time tengah syok usha si hanis ni. bodoh tahap dewa la engko ni Shah. lepas ni aku confirm engko akan tinggalkan budak kecik ni pulak, ye la kan baru 18 tahun masih syok dpt artis suam2 kuku cam ko ni. dah kena batang hidung sendiri baru la nak cakap Shah ni itu la ini la. benci beno aku nengok engko ni. kaki betina, sangap ke ape ntah aku pun tak tau la.

    0

    0
  20. Hanya Aku says:

    takpelah Puteri, it shows that he is not good for u
    u deserved someone’s better
    what goes around comes around
    but i like ur replies..so classy!

    0

    0
    • true awakening says:

      i think your family doa for you so that u get the best.
      that is why this happened
      sometimes a rude shock is necessary for us to accept the truth.
      thank all who doa for you.
      you will be able to see the wisdom.

      0

      0
  21. Anonymous says:

    shahjazli ni memang suka malukan diri sendiri ke?
    aku rasa sesapa yg jadi ex shahjazli ni pun akan rasa simpati kat shahjazli ni.
    trying too hard.

    0

    0
  22. abc123 says:

    tunang dia mesti menyesal gila sbb back up si player ni dulu… sbr la dik nonnnn… si retis sendu ni x abis2 ngn pompuan..berlakon x ke mana pon.. xphm aku nape ade pompuan masih terime dia ni, dah sah2 dah playboy thp dah kne tgkp khalwat but still ade org nk dia.. xphm aku.. x phm..

    0

    0
  23. Confius says:

    Shaz u ni gila gosip murahan ke…lbh byk gosip murah dari tunjuk bakat lakonan yang baik…actly u nak jadi pelakon or nak jadi badut…kes mahkamah lum habs nak wat cite baru..

    0

    0
  24. cik piNgu says:

    ak ingt lps dia nampak kesungguhan puteri tu dia akan berubah.. tapi tak! kesian tunang dia..

    harap dia tabah, itu lebih baik dari jadi suami dia then makan hati ngn pangai lelaki buaya ni.

    0

    0
  25. senyum simpul says:

    Itulahh..dulu lps kes khalwat,kuorga syazwani reject si shah leleh ni..si syazwani yg hegeh2 ketagih kat mamat ni.ntah apa2 la budak2 skrg.rupa jgk yg di tagihnya..skrg,smpai tahap camni si shah leleh ni balas kat dia..kalo pasni duk ulang jgk ayat “saya lebih mengenali shah”..taktau la aku syazwani oiii…terima lah hakikat yg si shah ni kaki betina.taste dia bkn mcm nko…budak belajar dan tak vogue.cuba terima hakikat yg cara hidup korg brbeza.jgn duk byg muka dia jer smpai lupa aspek2 lain yg patut nko ambik serius dlm mncari calon suami.u get me or not ?

    0

    0
    • ikan says:

      setuju. tak payah la thegeh2 lagi kat jantan camni. carikla yang dari awal sayang ko bebetul. jangan cari yang asal boleh je. sbb klu dah kawin nnt lagi susah. ingat manusia boleh berubah? mmg la boleh, tapi susah. nak ubah perangai sendiri pun susah, ni pulak nak harap orang lain.
      si hanis ni tak salah. die pun tgh high hopes tu, tengah berbunga2, tak pun kena tipu.

      0

      0
    • Anonymous says:

      it’s redzwani okay. fyi, redzwani sgt vogue. nape ko nak marah2 die pulak? ko pehal?

      0

      0
  26. Hanis utk geli2 tu batang shah je. says:

    Redwani,
    Terrpaksa jugak kecian kat ko, shahjasli kantoi khalwat tapi still nak back up tunang yg bangan abadi tu..
    Sayanglah konon..
    Ape cer kena tinggal jugak in the end..
    Pandang sebelah mata pun xnak dah..
    Tak malu ke kena tinggal selepas ko penat memback up si bangang tuh??
    Simpan ckit kebodohan ko tuk anak cucu..

    Shahjasli,
    X boleh nak ckp apa ar babe..
    Ko mmg playboy..
    Menyampah tahap dewa..
    Kat rumah mana plak ko nak bantai budak baru ni, senang ckit kitorg panggil jais..
    Playboy2 ko tapi kebanganang ko tetap terserlah..
    Pilihlah pompuan lawa ckit..
    Kalau x pun pilihlah anak dato, itupun kalau anak dato kat ko..
    Anyway simpan ckit kebangangan untuk anak lelaki ko nanti..

    Hanis,

    Biar muka hodoh tapi jangan bodoh!!

    0

    0
  27. minah propa says:

    hanya minah bodoh saja yang nak jd gf dia nie….bekas org nie…eeee……tgklh nanti x lama mesti break….caya lah….

    0

    0
  28. housekeeper says:

    hahahha si jantan buaya ni mmg dasar buaya x bleh jinak… time aku keje hotel dulu, budak2 housekeeping kecoh sbb jumpa spender laki kaler merah dlm bilik sorang retis pompuan ni. yg klakar nye jantan ni lah yg duduk sebilik ngn retis tu. x kan main fashion show berdua je kan dlm bilik hahahaha

    0

    0
  29. zalna says:

    Nyah ke gf baru dia ni..apesal ada halkum?

    0

    0
  30. meleis says:

    Alahai shahz huru haranya idup ko. Si hanis nj bayar kan minyak keter kau jugak ke?

    0

    0
  31. mail lambung says:

    ape la ayat yg dia pkai nk adjust pompuan2 ni..ke pompuan yg dia jumpe smua jenis tkde otak..sbb tu bleh sangkut dgn jazli ni

    0

    0
  32. Rosmerah says:

    Eleh…lepas ni aku tau. Mesti si Shah scandal ni ckp si hanis ni peminat die, shiok sendiri dgn die. Puteri..puteri…you are a wise woman. Give him up to those bitches that need him more. Bangkai kalau di tutup sembunyi pun tetap bau busuk.
    Macam maner die nk step baik tetap akan terbongkar suatu hari. Show him you can do much better Puteri. Muka sepuloh sen ni jagan layan!!!

    0

    0
  33. ente says:

    Dulu tengah syok dilamun cinta mana ‘nampak’ semua nasihat keluarga. Kadang2 kena lalui sendiri kesilapan itu then barulah faham kenapa orang tua/keluarga mengata begini, mengata begitu. BTW, life must go on. Ada hikmahnyer tu. Rekod menunjukkan dia bukanlah lelaki baik utk dipegang sebagai suami. Maybe ex fiance tu tenang2 ajer sbb separuh dari dirinya rasa lega kerana tidak perlu lagi mempertahankan mamat yang perangai tak boleh blah ini. All the best kpd gf shah yg baru ini. Kita tengok sampai mana tahannya.

    0

    0
  34. choi says:

    buat cmtu kt anak2 dara org.. x kisah la ade dara ke x ke.. tp anak2 org tu.. x takot ke die nnt anak2 pempuan die pn org buat bende same.. sikit pn xde pikir panjang ke ape..

    0

    0
  35. […] awal Beautiful Nara pagi ini menyiarkan sekeping gambar Shahz Jaszle dengan seorang gadis baru yang dipercayai merupakan teman […]

    0

    0
  36. Aema Shahz says:

    Padan muka… redzuani puteri ni dulu pernah bertunang ngan seseorg…..dek kerana Shahz ni die sanggup putus tunang.. so inilah dikatakan KARMA.. hambik kau

    0

    0
  37. mhz says:

    Aku tak terpanjat kalau satu hari mamat ni kena belasah or kena santau..kalau dia dpt AIDS pun bagus jugak

    0

    0
  38. mimi says:

    1.bukan skali mamat ni buat hal.
    2.tapi masih ramai perempuan gilakan dia.(sudah pasti ada wang.)
    3.belum kena buku dgn ruas…karma
    4.tunang dia pun bodoh dh kena tangkap khalwat pun percaya habis.
    5.just leave them…buang masa srmua orang,termasuk nara..

    0

    0
    • ntah apa apa says:

      mimi..sory aku kena betulkan point ko no 2 tu. ada wang??? weh dia pakai viva cabok kaler kelabu jerklah wehhh..seyes aku tak tipu. bkn kete pinjam.bkn kete jiran dia.bkn kete apak dia..tp kete dia. tu je yg dia mampoo kot. masa dgn gf dia yg first tu..apa ntah nama dia…pelakon gak. merasa gak la pakai merc awek dia. tp tak tau la aku lau dia dah tukar kai BLM lak ke kannnn skg nih…puihhh

      0

      0
  39. serena says:

    Haha…padan dgn muka redwani. Dulu keluarga dia dah putuskan tunang dgn mamat mata keranjang ni, dia yg terhegeh2 nak berbaik semula sngt. Dah tau sah2 jantan ni mmg kaki betina, duk tunggu wat ape lagi. Haa…ni dah kene tendang baru tau. Nasib baik belum kawin lagi, tapi walau ape pun kamu tetap dah dimalukan. You were dumped by him…Once a cheater is always a cheater. Perangai mmg takkan berubah punya sampai tua pun. Aku dah jumpa ramai jantan2 tak guna mcm ni. Sampai beranak pinak & rambut beruban pun buat perangai jugak. Lelaki mcm dia ni suka wat main2 & berpoya2 je tak suka diikat. So redzwani bersyukurlah bnyk2 yg kamu belum sempat berkawin dgn dia…

    0

    0
  40. ijal says:

    budak baru nk up..phuiii
    malu aku ngn kaum aku sndri ade prngai cm ko..

    0

    0
  41. anon says:

    Padan muka redwani…….Shah ni perasan dia artis/selebriti, walaupun suam2 kuku tapi ramai perempuan2 kat luar sana yg berbaris menunggu dia.Wat ape dia nak bersama dgn tunang dia yg pendek & tak lawa sedangkan dia rase dia blh dapatkan perempuan lain yg lebih lawa. He is not husband material. Tapi dlm kebodohan redwani ni l do feel sorry for her…..yelah dah kene dump mcm ni, malu jugak…

    0

    0
  42. missV says:

    Aku mmg nyampah ngan bangang ni start dr die couple ngan mira liyana 2,so dah terbukti apa minah yg kne tangkap basah ngan die ni ckap kt press n mahkamah 2 btol lah kan #hanya Allah yg blh bg balasan yg paling setimpal utk mamat kokodai ni

    0

    0
  43. shahz taik says:

    takde ke org yg lebih bangang dr sakai ni? Muka pun cam longkang

    0

    0
  44. aelin says:

    baguih lah…dear wani….jgn kembali pd nyer..sdh terang2 gambar sbgini menunjukkan dia dh de yg lain..tolonglah tabah n cekal hati buat kali ini…jgn kembali kpd lelaki yg terang2 melukai n mendustai hubungan kalian…

    0

    0
  45. KANGKUNG says:

    tak matang lagi ni puteri. huhu, baru nak enjoy, tak sesuai lagi nak pegang title SUAMI. :).
    kesian dekat shah ni.
    btw, puteri lagi cun.

    0

    0
  46. BRONOKSSSS says:

    terserlah kebodohan kooooooo

    0

    0
  47. struktur hidung tak simetri says:

    dah la hidung tak berapa simetri celaka ni. kenapa la ramai mangsa dia.
    perasan hot. aku syak dia lumur ayat pengasih ni.

    0

    0
  48. baby says:

    http://skylnk.co/wLpnSd cara boost like page facebook anda 500 like dalam satu hari.. terpulang cara anda menggunakannya. Mungkin boleh dapat 1k sehari. Percuma tidak ada caj. Cuba dan lihat sendiri..

    0

    0
  49. brat2104 says:

    Hanis Husna perempuan. Bukan pondan. Sepatutnya dia baik. Tak payah la nak chop dia perampas ke apa ke.. orang tu belum kahwin pun lagi. Kalau dah kahwin, ha.. panggil la dia apa pun, aku x kisah dah. Cuma 1 je aku kesal. Hanis ni muda sangat lagi.. huk3

    0

    0
    • aku says:

      bodoh sgt ko ni. dah tu kalu aku rampas pakwe/makwe ko,ko panggil aku ape? kalu rampas suami org,tu pmpuan jalang namenye
      hanisni akal xde,dah sah-sah llaki buaya darat. mentality budak2, berangan dia mampu ubah bad boy…esok lusa minah ni hancuz for sure

      0

      0
  50. hanez langsuir says:

    Aku rase si Mamat Poyo ni Pemakai lah weh.. muke huduh…. ayat manis die mampu mencairkan wanita2 yg kehausan… ayat manis di selangi ngan bacaan2 kut… mmg senang la nak tundukkan pompuan.. padahal muke ensem.. pelik lah

    0

    0
  51. apa daa says:

    banggang nya yg duk salahkan pompuan tu ( pihak ketiga) entah2 kali ni jantan keparat ni jd mangsa !!!!

    padan jugak muka bakal doc tu … memalukan kaum jerk… family ko mula2 dah suh putus time jantan ni kena tangkap khalwat… ko banggang nak jugak jantan bodoh ni.. percaya jugak jantan nih…

    weh mana mak si jantan nih yg sebok back up sgt anak jantan dia nih… makcik anak makcik sakit… sakit jiwa tahap kronik ni…

    0

    0
  52. Aku kenal says:

    Budak ppn gile glamer n mamat perasan ensem,dua ada motif tersendiri.Sorang nak popular kapel ngan artis n sorang nak cr tmpt lepas nafsu.

    0

    0
  53. HusnaHusna says:

    Husna husna da makin advance pula engko skrg ye,kapel artis pula da.Agak2 berapa lame kali ni?

    0

    0
  54. senduk berapi says:

    Tu la puteri, dulu sebok sgt back up jantan ni sampai sanggup membelakangkan keluarga, akhirnya kau dpt dah pengajarannya. Pergi melutut mintak mahap kat abg kau tu.

    0

    0
  55. hanis suraya says:

    aku baru jumpa shah jaszle nie beberapa minggu lepas. dia shooting kat tempat aku utk drama baru dia kot. dia bwk minah nie la.sexy weh cakap dgn korang minah nie. dia panggil “b” masa kt set tu. tp aku bkn knl sgt shah jaszle nie, tunang dia pon aku tak cam mukanya. so i tot minah nama hanis nie la tunang shah jaszle tu. rupanya bukan. tu aku mcm terkejut nampak kt nara nie shah jaszle putus tunang padahal past few weeks dia suwit nk mati kot dgn minah nie. ahahaha shah jaszle ayat mmg manis seh. thorbaik

    0

    0
  56. wak lu says:

    Tahniah shah jaszle!

    0

    0
  57. shahz playboy says:

    mamat kacang hazel ni memang playboy sejati..dah puas dengan maria farida,miera liyana,puteri redzwani dgn senangnya cari awek baru pulak..setahun dua lagi minah ni pun bakal ditinggalkan jugak..tengok je nanti siapa mangsa seterusnya…dasar playboy

    0

    0
  58. Pirahhh says:

    Kecoh lebih. Ntah2 batang besar tutup pen jer. Hmmm…

    0

    0
  59. Kiki lala says:

    Patut dlu shera putus dgn mamat nih…agak ya dh tau buaya darat

    0

    0
  60. kasi ajar betul2 says:

    typical mamat MAN WHORE!! Needs to be taught a lesson by a bitch!! Please anybody. Kami akan tepuk tangan nanti sorak ramai2.

    0

    0
  61. weng weng says:

    anak sapo lah yang malang nii..??

    0

    0
  62. cik piNgu says:

    aku harap sgt si puteri tu jgn bagi muka kat jantan keparat nih.. awk tu cantik, bakal doktor, jgn buta cinta.

    0

    0
  63. Hantu Kum-kum says:

    Ngape mata aku nampak pompuan ni macam gah jer halkumnya ?

    0

    0
  64. Mat k says:

    makwe ni elok berada dlm dakapan aku je. bukan kau shah, bukan kau…

    0

    0
  65. apa-apa jer says:

    apa lah… tuhan da kurniakn rupa elok g wat memek muka mcm tu?
    bajet comel ke wat muka cm tu? phuii!!!!

    p/s: tok moh sila tampar lelaki bangang ni dgn penangan penampar buaya tok!!!

    0

    0
  66. Biskut says:

    Org kata kalau dh cinta, kita sanggup buat apa2. Bf buat masalah pun kita sanggup maafkan berkali2. mungkin ni cara Tuhan nk tunjuk kat puteri ni jantan ni mmg tak blh pakai dh. move on puteri. ramai lagi laki kat luar sana yg jauh lebih bgs dr dia ni….

    0

    0
  67. naruto says:

    Jantan hidung babun nih pun ramai sgt pompuan nak ehhh~
    haiyooooo bro, lelaki murahan mmng sesuai tuk pompuan murahan gk.
    pasnih law kne tangkap Khalwat lg pls xpyah pakai boxer or pape lg. tnjuk ckt perangai kebabunan anda..

    0

    0
  68. Anonymous says:

    Leave him and move on Redzwani Puteri! Go Go u can do it!!!

    0

    0
  69. ladies says:

    Raja segala boya yg ada di darat ni mamat ni la ..
    Ya ampun .. melakukan sesuatu tanpa berfikir perasaan org lain ..
    So, jgn salahkan sesiapa jika 1 Malaysia percaya awak mmg bersalah dlm kes khalwat lepas walaupon awk x mengakuinya .. Awak sanggaaattttt tak boleh stay dgn seorg perempuan shj !!!! bullshit khas utk awk Shaz !!!

    0

    0
  70. ciktt says:

    Bertunang dgn org lain,berkhalwat dgn org lain..bercinta dgn org lain.sgt jarang berlaku.

    0

    0
    • bonda says:

      sgt jarang tapi sy pun pernah lalui,… my ex hasben… sbb cerai ngan orang lain… pahtu becinta pulak ngan orang lain, tangkap khalwat ngan orang lain, kahwin pun ngan orang lain.. dari tarikh cerai sampai die kawen baru, semuanya terjadi dalam tempoh masa 6 bulan… xsangka kan.. upenyer ramai llk jenis ni kat dunia ni.. skrg ni dah kwen pun.. dengar cite stok aweks masih lagi ramai… wallahu alam

      0

      0
  71. Mak Jemah Havoc says:

    bagi kt mak jemah la, sedap ni

    0

    0
  72. minah jambu merah biru says:

    kalau dh suka sama suka kawin sudahhhh jangan nk banyak cakap lagiii ! ape guna banyak cakap tapi habok pon tkdk ! bila dh kawin kalau tk sehaluan boleh cerai kan senang bukan Nye susah sangat ni perkara….saje aje orang2 yg dh berkawin ni nk remeh temeh kn perkara n kasi besar besarkan perkara yg mudah senang n hepening ….

    0

    0
  73. bobcat says:

    hanis ni lelaki ke pompuan? halkum lebih besar dr boipren la… kihkihkih

    0

    0
  74. Puter Bunia says:

    Trust me… lps ni statement shah:- “we jz gud friend”… Hanis :- ” acc sy di hack”…redzwani putri :- “hanya sy saje yg kenal tunang saya’… At the end they back to their own ‘normal life’ … hurmmm… #aptb#

    0

    0
  75. cecibo says:

    tabik spring dgn mamat nie, alaa awek2 social kl nie come and go jee, apa ada hal…

    0

    0
  76. truely says:

    PEREMPUAN TU ADA HALKOMLA U OLLLSSSSS!!!!!!!

    0

    0
  77. saya ke? says:

    dulu siap kate nak kawen larikk….
    jgn pasni ade yg ngadu kene buang keje psl si jazli ni dah le…

    0

    0
  78. anugatal says:

    anu laki ni lom kena potong!

    0

    0
  79. whassup says:

    Satu je aku nak tulis… PADAN MUKA REDZWANI PUTERI!!!!! Kahkahkah! bertepuk lah kau sebelah tangan! Padan muka kau hari tu degil..kan jantan tu dah buat hal!

    0

    0
  80. Melati says:

    Siapa kah mereka ini? tak kenal ..no komen.

    0

    0
  81. akukomenkaubaca says:

    #Redzwani Puteri, nmpk X yg Allah tu syg anda?
    (^_^)

    0

    0
  82. Boye kokedai says:

    Inilah boye darat yg patut dapat penampo kokedai dr Tok Bomoh 1 msia tu…
    Jauhnye boye ni terlepas…. Boye hidung sumbing ropenyer….
    Wakakakakkakakah ;p

    0

    0
  83. Reena says:

    Bersyukurlah sebb Allah tunjukkan kebenaran sblm kawin wahai PR. Lepas ni xyah la nak back up pelirboy ni lagi sbb jelas he’s beyond control. Sok kalau dah kawin sesia je buat majlis when in the end kena cerai. U deserve someone better. Paling penting jangan jadi anak derhaka pasal jantan x guna ni. Ingat, suami boleh diganti (kalau suami tu baik, jgnlah), ibu bapa & keluarga hanya satu sampai mati.

    0

    0
  84. ntohlerrr says:

    Selepas ni keluar

    “hanis sebenarnya “adik adik” dia cuma kawan baik kami sahaja. Macam mana nak kahwin lelaki sama lelaki” SJ

    “saya lebih kenal tunang saya” RP

    0

    0
  85. siti apola says:

    kau dengan Johan Asabi boleh geng. shameless!

    0

    0
  86. tralalala says:

    Si puteri ni tak sedar diri yg dia ni bkn taste jantan tu. Dia ingat ni cerita drama ke, bad boy suka sweet2 girl gituuu kekdahnya. Dah la pendek, muka berminyak, berjerawat, lubang2.

    0

    0
    • Mardy says:

      Ko ni ckp mcm ko ni Miranda Kerr, muka cantik bersih, takde lubang, tinggi lampai. Bak sini gamba ko aku nak tengok cun sangat ke ko ni nak mengade2 mengate org lain.

      0

      0
      • tralalala says:

        Eh, apasal ko sentap lebih? Ko puteri eh, eh, eh. Ke ko tukang kipas bontot dia yg lebar tu?

        0

        0
  87. neyna says:

    ada gak pmpuan yang nak laki yang sememangnya, yang confirmnya buaya darat ye. pelek aku.

    0

    0
  88. kertu says:

    aku rase redzwani ni pon 1 bodo sebakolnye , da dlu laki ko da kene tangkap khalwat pon ko trime gak mamat bodoh melimpah2 ni. dah skrg mendapat la bile jantan xgune ni post gamab dgn betine len plak, so sape yg bodoh??? ko la redzwani … ! n yg mamat boya ni xyh cakap la, aku rase 1 dunia pon taw la perangai baghal mamat ni ..

    0

    0
  89. girlzz says:

    Harap jgn lah di ikut perangai mamat yg perasan hensem sgt ni..buaya darat..jadi manusia biar berguna sikit..Hidup ni jangan suka sangat buat orang susah dan sakit hati…nanti padah yer pada diri sendiri..

    0

    0
  90. […] juga nak belajar. Pasti ayat yang digunakan amat power dan mampu meruntun jiwa. Untuk makluman, Shah Jaszle kini sudah putus tunang dengan Redzwani Puteri dan mempunyai kekasih baru bernama Hanis […]

    0

    0
  91. […] Kini kita tunggu saja pengesahan rasmi dari Shahz dan juga mungkin penjelasannya mengenai apa yang telah berlaku. – Beautifulnara […]

    0

    0