Written by AbangNara | April 7th, 2013

Nampaknya ramalan Abang Nara memang tersasar untuk Anugerah Bintang Popular Berita Harian 2012 (ABPBH2012) kali ini. Shaheizy Sam telah berjaya bergelar Bintang Paling Popular kali ini dan merampas kembali gelaran tersebut daripada pemenang tahun lepas Aaron Aziz.

shaheizy sam

Jutaan tahniah diucapkan buat Shaheizy Sam atas kemenangan ini. Juga diucapkan tahniah kepada semua pemenang. Walaupun ada beberapa kejutan, kebanyakan pemenang adalah mereka yang telah memenangi kategori masing-masing untuk beberapa kali.

sam
Semoga kemenangan ini akan menjadi pembakar semangat untuk terus meningkatkan prestasi masing-masing. Nantikan gambar red carpet ABPBH2012 selepas ini. Tahniah sekali lagi. Apa pula pendapat anda tentang ABPBH2012 kali ini?

56 responses to Shaheizy Sam Rangkul Anugerah Bintang Paling Popular Berita Harian 2012

  1. lee says:

    Tahniahhh… fair lady sbjik….

    0

    0
    • sinister says:

      tahniah sam…
      awak memang layak.
      keep on being humble n down to earth…
      i love u sammmm..
      pls jgn terima offer lakonan yg tah aper2 ek… mcm filem ngongkrong…

      0

      0
      • Neelofah says:

        Ketot dan tonggek…. menang! Hurmm….. :(

        0

        0
        • Fakta says:

          Paling tak sangka ….Nabila Huda.
          Paling terover….Didie Alias.
          Paling menyampah….Nenek Rozita Che Wan…
          Paling gembira tak menang………Neelofa !!!!!!!!!!!!!!!

          0

          0
        • Papa love you says:

          Tahniah sam! U deserved it! Such a humble person like you will always be REMEMBERED ! “Keep attitude low to the ground, Keep aiming high like to the sky!”=D

          0

          0
        • Papa love you says:

          Tahniah sam! U deserved it! Such a humble person like you will always be REMEMBERED ! “Keep attitude low to the ground, Keep aiming high to the sky!”=D

          0

          0
      • MelePAS says:

        Neelopak tak menang…hahaahahahahaaha

        0

        0
    • Anonymous says:

      tahniah… sam, awak suka fafau ek? seriously we all terkejut malam tadi. kalo gitu, kawen la cepat.

      0

      0
    • anon says:

      -nara mmg tersaasar jauh giler babiiiiii punyer la… ade ke ramal neelopak bole mng?? benggokk loo

      0

      0
  2. Anne says:

    TAhniah sam

    0

    0
  3. onie says:

    sukenye….

    0

    0
  4. minat sam says:

    he deserve the award. penampilan dia mmg down to earth. sweet giler dia dgn mummy dia :)

    0

    0
  5. kiah enon says:

    aku 1st……….

    0

    0
  6. Mira says:

    Bersama-sama Pakatan Rakyat!

    0

    0
  7. abc says:

    tahniah sayang!

    0

    0
  8. kiah enon says:

    1st………………

    0

    0
  9. ayarusmadu says:

    ha.ha..1st korang berebut sgt amik kau …ada aku kisah???

    0

    0
  10. lee says:

    Fair lady sbjik.. tahniah.

    0

    0
  11. kiah enon says:

    first………………….

    0

    0
  12. shaheizy sammy says:

    untung laa sape yg jd bini sam. dia ni very sweet n nice.

    0

    0
  13. ayarusmadu says:

    aku 1st…ha..ha berebut sgt ada aku kisah??

    0

    0
  14. kiwi says:

    tahniah sam dan pemenang2 yang lain

    0

    0
  15. hitam says:

    tahniah sam..

    0

    0
  16. saya says:

    love u 2..he3..aku suke sam menang!sgt2 syg mummy dia n x blagak walaupun mng.x mcm sstgh org yg tcalon byk jer da rs diri 2 bgus sgt

    0

    0
  17. hello says:

    tahniah sam!!
    suke sam sbb selalo je rendah diri!!

    0

    0
  18. nomiya says:

    tahniah sam…

    0

    0
  19. Mak Jemah says:

    kelazz kau Sam. itulah rezeki org yang sentiasa humble. tak berlagak. seriously you deserved that award :)

    0

    0
  20. saya says:

    Walaupun jepp tak menang tp aku suka sgt2 sam yg menang..memang dia sgt layak..drpd zizan tu..

    0

    0
  21. divaz_sha says:

    MAEL LAMBONG patut menang…sumer on9 vote die menang

    0

    0
    • Anonymous says:

      mael lambong dah terlambong kat lombong leeeee…

      0

      0
    • ff says:

      zizan patut menang?? Online vote tue merapu giler weyh..artis asia popular?? hahahahaha..walhal menang 1 kategori utama jer.. itupun Johan yg patut menang sebenarnya..pftt..

      0

      0
      • mak jemah 2 says:

        btul tu..ak confius..nape la zizan bole menang artis asia popular….apepn JOHAN lagi layak untk menang artis lelaki komedi…

        0

        0
  22. Roundtable says:

    Sam anak yang hormat dan utamakan ibunya.sebab tu doa dan restu ibu boleh memberi rezeki kepadanya atas kehendak Allah.

    0

    0
  23. ilmu putih says:

    tahniah sam….memang layak menang…suka suka sgt…

    0

    0
  24. Anonymous says:

    zizan on line leh laa mng…ats surat kabor..lupekan laaa…sori zizan dulu i minat u skg tak kot…sbb kdg2 cam bosan laa tgk u…bende yg same je…same laa ngn johan tu…sori tu peminat jozan…

    0

    0
    • betol3 says:

      mmg betol pon..same je..kadang2 da sampai rase bosan..johan pon mcm tak de idea laen nk buat lawak..same je n kadang2 over..sory la peminat johan…

      0

      0
  25. Shhhh...... says:

    gimana sih sam yag muka soya bean nie bley menang?? Belokn macam busuk-busuk bleh menang plak, ni mesti mak dia, zizi izati and bung mokhtar undi sepuluh lori nie,tu pasal bleh menang..

    0

    0
  26. jejailani says:

    congrats sam….kecil2 cili padi..hehe btw, neelofa tak menang apa2 ye..hehe bukan ke dia kata dia boleh beat fara fauzana utk kategori pengacara wanita popular??hihihihi

    0

    0
  27. Panda 2013 says:

    Congrates Sam!! I minat gler kt u.. Ingat lg i time tue, i ade group assigment, then kena cari plakon.. then kitaorg dpt you.. them time u isi borang, kitaorg keep minta maaf sbb byk bnde nk kne isi.. then, u ckp, ala its okayla.. nie mcm jwb SPM jer.. u so best gler & humble gler.. I Love You!!!

    0

    0
  28. mak c kina says:

    aku lbh suke sam menang dr AA…hahaha….tp yg aku heran,mcmne si lopak tu xsangkut 1 award pn blh jd top 5 bintang popular…mksd aku,dlm kategori lain pn undi xbyk,tp blh lepas undi bintang popular…

    *ps:yg penting dia xmenang pape pon…so jgn bajet bgs ye…

    0

    0
    • rita raidanun says:

      Anwar Abrahim? dia tercalon ke??

      0

      0
      • awek kulim says:

        I LUV SAM….!!!! sam mmg pelakon bkualiti… x poyo n x bajet mcm sstgh artis, trutamanya lopak ketiak hitam….. hahahaha.. aku manusia yg plg gmbira bila lopak x dpt ape2 pn… wah3…

        0

        0
  29. Linzy Longkang says:

    Pehal retis2 mesia atas stage acceptance speech atau presenters terpekik terlolong cam org hilang anak nih? Mic tak cukup kuat ker tak dengar? Nampak sangat syok sendiri tak tengok Grammys atau Oscar ker belayar camner org buat, kata prestij, kalau wakil pon ckp lah siapa seme, aduhhhh tak buat rehearsal ker? Nak bergambar salam seme amik lah dulu award tuh jgn biar org tunggu atas stage buang masa jekkk, alahai awards show mesia oiiii dah masuk 26 kali samer jekkkk bosanlah

    0

    0
  30. shila hamzah kalahkan yuna says:

    Tahnia sam kali ke 2 menang ABPH…Zizan patut layak. mungkin rezeki tahun depan zizan pula kan…

    0

    0
  31. Dolton Bibiyana Layola Al-Muslem says:

    aii…kau baru tau artis mesia nih low kelas?… feling2 menang oscar padahal english pun xpass…

    0

    0
  32. Anonymous says:

    Alhamdulillah..keikhlasan Sam masak utk 100 org supporters beliau makan Tuhan bayar dgn kemenangan..murah rezekinya..btw,Sam mmg pemurah, sgt baik, sentiasa humble..dia sememangnya layak..terbukti bakat seiring populariti!

    0

    0
  33. zzzz says:

    abpbh kali ni mmg booooooring…tp result abpbh mmg puas hati kecuali Artis Baru Lelaki Popular – Aiman Hakim Ridza. rasenye kategori ni izzue islam lagi layak kot..aiman ni belakon tak de feel…AA pon rasenye tak yah la mnang jgk..ombak rindu tu bkn best sgt pon..cite lame sampai 80 episod tp hambar n sterotype..sory peminat adam hawa…

    0

    0
  34. zzzzz says:

    sam mmg layak……sgt2 layak…org Malaysia da pndai menilai…kalau tak sikit2 aaron aziz..padahal aaron aziz tu bknnye buat ape sgt pon..biase je..

    0

    0
  35. hoho says:

    suka sgt sam menang…dia memang layak pon..paling suke sbb dia ngan mak dia baik sgt..nmpk sweet je..hope dia akn berjaya dunia akhirat. :)

    0

    0
  36. Anonymous says:

    neelofa nie student cemerlang spm dari mrsm – 10A’s…tapi tak smbung blaja….at least biarlah lah ada diploma@ dgree…paling cikai pun sijil….nie lpas abih blaja, trus jadi artis…..jd arits berguna tkpe gak…tp hancus…..berlakon kayu, mengacara pun cm tunggul kayu…..nk jdi model pun, dressing baju standard kain pasar mlm….poyos dgn kontroversi murah je…..award pun tak penah dpt…jgnkan award terbaik, popular pun tak menang…….hahahahahahahaha…….didie alias dressing cm haram mlm td pun dpt award…at least dia leh wat komedi…..blah la ko neelopak….malukan org mrsm jek….balik kampung potong getah la ko…

    0

    0
  37. minah jambu 24jam mengadap compter says:

    zed kn dh cakap kelmarin pemenang mesti lah anak Malaysia dn bukan dari pendatang Singapore tol tak ? artis macm Aaron adi putra dn lain2 artis Singapore yg stay kt Malaysia n main pilm tu berhenti lah berharap untok menang sebarang anugerah tkan boleh menang punye walau pon popular dari artis Malaysia tetap tidak akan kasi menang ingat itu ! sebab Nye dorang takot nanti zed akan kritik lagi dengan kate2 dia yg macm sial tu. jadi pelakon2 Singapore yg dh PR di Malaysia ada rumah ada kereta ada duit ada makan keluarga bahgia ada bini jambu laki hensem sudah lahhhhhh lupa kn pasal anugerah anugerah ni semua buang masa aje ! lov u Aaronnnnnnnnnn lov u Adiiiiiiiiiiiiiiiii !!

    0

    0
  38. Anonymous says:

    Kesimpulannya ape pun org cakap kutuk bagai, Sam ni dah terbukti menang pelakon terbaik ASEAN dlm rekod org kedua yg menang lepas Allahyarham P. Ramlee dan sekaligus bintang paling popular sekali lagi..jutaan tahniah utk beliau..sememangnya layak..

    0

    0