Written by AbangNara | December 3rd, 2010

shah jaszle

Confirm ramai perempuan-perempuan di luar sana yang kecewa apabila Shah Jaszle bagitau yang dia tak minat nak bercinta dengan awek Melayu. Tambah kecewa kalau anda tahu yang awek Shah Jaszle sekarang ialah awek Ukraine. Confirm cun gila beb. Model kat United Kingdom tue. Pergh… Confirm meletup tak hengat.

Kenapa Shah Jaszle tak suka awek Melayu? Ini jawapannya:-

[note]Saya pernah ada teman wanita Melayu tapi saya kena control sampai susah untuk saya libatkan diri dengan industri kerana cemburu yang melampau. Saya baru 21 tahun tapi dia asyik paksa untuk berkahwin. [/note]

Kalau kami jadi awek Shah Jaszle pun confirm ajak kawin cepat-cepat. Pakwe hensem tue beb. Sebelum kena caras ngan awek lain, baik nikah cepat-cepat. Baru orang lain takleh kacau. Tak gitu? Hehehe.

Dan berita baik untuk anda semua, rupa-rupanya Shah Jaszle dah clash ngan awek Ukraine dia tue. Si awek sudah balik ke Ukraine dan sebelum balik dah pesan kat Shah Jaszle supaya cari awek lain. Apa lagi? Kepada awek-awek Melayu di luar sana, marilah beramai-ramai try mengorat Shah Jaszle. Buktikan kehebatan awek Melayu padanya.

All the best kepada mereka yang nak ngorat Shah Jaszle. Kami doakan kejayaan andas

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

418 responses to Shah Jaszle Tak Minat Awek Melayu, Bekas Kekasih Orang Ukraine

  1. Salmah says:

    what a statement!

    0
    0
  2. dotdotdot says:

    muke dy mcm my ex bf

    0
    0
    • Syok sendiri says:

      yeker???? eeerrrk….buruknya bf ko…..hidung kembang n gigi jarang gak ker??

      0
      0
      • bunga says:

        eeee, kutuk2 rupa paras orang plak ko ni. Ko igt ko tue hensem/ lawa/cantik sangat ke nak kutuk2 orang. Die sendiri pun tak minta dijadikan macam tue. Ape ar. Cermin ar muka ko tue.

        0
        0
        • Syok sendiri says:

          amboi c bunga taik ayam ne…..of cos la kat dunia ne x smua perfect……itu hal aku la nak ckp ape… aku tau la ko big fan c Sah Leleh ne….ko pun cermin la muka ko….dah mcm taik ayam tu….

          0
          0
        • pascual says:

          Kot2 si shah ni saja wat cite yg dia pny ex gf org ukraine and model kat UK..Kot2 org dr bangladesh kata dr Ukraine.aku plik la dia kata ex dia model kat UK tapi xreti ckp english???

          0
          0
        • bunga says:

          Giler ape gua nak minat mamat nie. Lu yang frust menonggeng sbb kne rejek ngn mamat tue, lu nak kutuk2 rupe paras mamat tue pulak. ngaku je laaa. HAHAHA

          0
          0
      • pascual says:

        syok sendiri.lawak la u ni.tp i mmg stuju dgn u ckap.gigi jarang,idung kembang.ada hati ckp besar.kalo yg ckp tu ensem + tough tu aku bleh trima.blakon dala kayu.habuk pon xda.contoh mlayu bodoh.

        0
        0
        • Syok sendiri says:

          tau x pe pascual….heran aku….belambak melayu kat msia ne…tp nak juga org ukraine yg x pandai makan belacan tu……….entah2 Sah Leleh ne dlm bekerja demand tahap bumbung ne….oi Sah Leleh ukur baju d badan sendiri…. Jangan nak ukur kat badar kerbau mengandung 9 kembar pula….

          0
          0
        • silentgirl says:

          tu la..die blakon dlm asmara tu pon bkn pndai sgt..statement cm bagos! cm la ko tu xde darah mlayu..even klu ko xminat awek mlayu pon xpyh la sebok nk btaw..ko tu da la baru nk up..tp da bg statement poyos gle baban cm sume pompuan mlayu nk minat kat ko..baek aku minat hero malaya, fahrin ahmad! weee…(;

          0
          0
      • pascual says:

        syok sendiri aku ktawa guling2 baca komen ko.hahahaha.

        0
        0
  3. luvlavender says:

    xsume awek melayu mcm 2 la.ape daa

    0
    0
    • luvvender says:

      ko pon org mly..x yah la nk pasan bgus sgt..muke hensem x tahan lme le beb..jgn angkuh sgt..nant tuhan tarik blk bru tau..huhu

      0
      0
      • Syok sendiri says:

        Sah Leleh ne bukan pure melayu…mungkin pasal tu otak dia da tercemar ckit….mcm shit jer statement mcm tu…..buta kot dia ne…

        0
        0
  4. Amoi says:

    Choi…Idung die nampak pelik kan..espcially masa drama Asmara tuh…potong feel tgk drama tuh tym nangis..sbb indung die mantul sangat la….hehehe

    0
    0
    • Syok sendiri says:

      tau x pe…cik amoi…hehehe….lubang idung die kembang ckit…hehe…..jgn marah yer peminat Shah….kan nobody perfect…

      0
      0
      • Amoi says:

        betul betul…shah ni hemsem la juga tp nampak decent jer kat luar tuh ramai yg iras iras cam die btw i still prefer Remy Ishak wajah melayu deli yg mula2 nampak biasa tp bila da popular sikit baru nanpak kekacakan melayunya…
        Fahrin Ahmad tak ensem langsung…harap badan je mcm malik nor tp kuat menangis…

        0
        0
        • leman says:

          komen ko xbest,
          fahrin ahmad nsem siot.

          0
          0
        • public_enemy says:

          yeahhh!! i sokg! fahrin ahmad lgi nsem beb..

          0
          0
        • Syok sendiri says:

          lain org lain test….bg aku fahrin ne hensem la….wajah melayu asli….hehehe

          0
          0
        • silentgirl says:

          yes!! fahrin ahmad sgt hot hokaayyy! fahrin better than remy..die nangis pon bsebab wehh kalo pompuan syok sndri tu gle g tny soalan bdo kat mak org tu yg tgh sakit..

          0
          0
        • Amoi says:

          Choi…Fahrin Ahmad hensem ker????bole la kalo korang taste yg anak mak tuh…bg i xmacho la laki camtuh…berlakon tak seberapa..menangis tipu…ermm
          xencem la…yg encem mcm Remy Ishak, Hero citer Dottie tuh, even Dato’ K lagi encem dari Fahrin Ahmad si jambu tuh…opss sory la fan fahrin yer…

          0
          0
        • Amoi says:

          ye la wajah melayu asli bukit kepong kot…hehehe

          0
          0
        • silentgirl says:

          eiwww!! dato k..plz la. muke gatal…fahrin mmg blakon xsbrape dr kepelbagaian watak..die asek bwk watak yg same..xde perbezaan,sng cte watak die always watak yg baek2 n xmcabar sgt..compare to aaron aziz or adi putra..wehh, klu compare fahrin dgn aaron aziz n adi putra bole accept lg la..ini dgn dato k..poittttt!!

          0
          0
        • Muharam says:

          fahrin tuh ok la…yg penting jgn tgk ensem je..tgk luar dan dalam…plus…ilmu pelajarannya…ensem xble bwk ke mana tp..ilmu bawak smpi ke mati..ensem tuh kot eksiden terus xensem…kl ilmu?eksiden ke x..ilmu ttp de..

          0
          0
        • silentgirl says:

          muharam..kbyakan artis pon byk spm je u ols..nk ckp ape? tp setahu aku, fahrin ni blaja kat uitm dlm Ijazah Sarjana Muda Undang2..woww!! da la ensem, bijak plak tu..hope fahrin dpt la pengganti yg sepadan dgn die dr sume segi..xmcm previous yg sorg syok sndri+mcm bagos..n sorg lg lupe daratan ble da famous..

          p/s: klu fahrin ahmad ngan lisa surihani pon ok gaks..cm ade link je dorg ni..dua2 pon blaja undang, n spoke person for garnier..(;

          0
          0
      • farapink says:

        betul la.. idong die cm “istimewa” sket.. kih..kih..

        0
        0
  5. Syok sendiri says:

    Gigi jarang kat depan, lubang hidung kembang…..nobody perfect!!

    0
    0
    • pascual says:

      Syok sendiri,aku teringat satu artikel kat nara yg ckap muka si Shah ni mcm CHUCK BASS cite GOSSIP GIRL tu.lawak2…..aku tak tau celah mana la ada iras CHUCK BASS.hahahahaha.

      0
      0
      • Syok Sendiri says:

        ooo yeker…for me x sama langsung! mcm langit dgn bumi…mcm taik ayam dgn kek lapis….akahs…..tkkn ko x tau pascual, org saje nak bagi si Sah Leleh ne senang ati……mcm kita juga masa budak2…..biar kita bodoh, mak bapa tetap ckp kita pandai kan2???…hehehe…

        0
        0
      • milix says:

        celah taik gigi dia kot..haha

        0
        0
  6. Muharam says:

    X gf die yg personaliti TV3 tu ke yg control sgt tuh? bf muke ensem kot..takut kena caras tu ajak kawen…

    0
    0
  7. afd says:

    kalO da diri tuh melayu ade ati nk org ukraine..tpi nk wat cm ne..taste org lelain..huhuhu..ciannn jew pompuan2 melayuuuu..kehkeh.

    konon da serik la tuh dapat awex melayu..tkpe..tnggu n lihat 6, 7 taun lgi bini dier org melayu ke bukan org melayu..bajet HOT tol…

    psttt..dier ni sape sebenarnye???pelakon ke??nape x penah tgk muke dier??ke pelakon tmbahan dok belakang2 jew????ishk2

    0
    0
  8. Kasih says:

    dlm xsuka awek melayu tu nnt lah yg akn jd suka… org kt xknl maka x cinta, xcb mana nk tau iyer x….

    papepon jodoh pertemuan di tngan Allah, xkira lah sapa atau dr mana, yg penting pegangan agama dan perangai nya…..

    awek2 melayu pun xkurang hebat nya ;)

    0
    0
  9. aku serius says:

    “statement rase diri popular sesangat”

    0
    0
  10. sukeatihaku says:

    leerr..x suke pompuan melayu ke??x pe..sbb dia ne pun mmg x sesuai dgn pompuan melayu..haha

    0
    0
    • milix says:

      pasan tolla die nih…xsemestinye org tgk tndenye suke..de gak org tgk tu sbb meluat…tu yg wat dia pasan awek mlayu tergila2kan dia sampai dia dh xminat kot…ntah bape kerat sgtla awek luar yg minat kat dia…uwekksss

      0
      0
  11. hajimaru says:

    ade ak kesah!!!..ko nk awek boyan ke bajau laut ke org asli ke..ada ak kesah…ko yg nk kawin…bkn ak dpt mkn nasi minyak ko pn..ha2

    0
    0
  12. anna says:

    statement of de year…

    masuk bakul sampah buang sendiri…

    biaselah kalo dah kapel2 msti nak kawen..x kisah la ko msh muda or dah tua..mungkin x-gf ingat ko ne lelaki paling macho n x sampai ati kalo pmpuan lain rampas..hahha

    awek ukraine??mmg soSIAL ja jwpnyer…

    pepon..nobody perfect!!

    0
    0
  13. abangnara says:

    alamak tajuk salah.
    tak minat sebenarnya.

    0
    0
  14. Tiffany says:

    bukan dia ni ‘dikatakan’ bercinta dgn maria farida ke?

    0
    0
  15. Reena says:

    Silap haribulan, sok-sok kawen gak ngan awek melayu.. siapa bilang gadis melayu tak menawan..tak menarik hati..tiada memikat..mat saleh pun ramai kawen ngan awek melayu. Yelah, taste memasing.

    0
    0
  16. ceee says:

    ahahahahahaha………..mmg la ajak kawin, elak maksiat ko tau!

    0
    0
  17. emilda says:

    tak suke awek melayu konon…mmg la x suke awek melayu dijadikan isteri…tp suke janda melayu…mcm maria farida tu..huhuhu….

    0
    0
  18. what the? says:

    weirdo.

    0
    0
  19. kurus says:

    yang bertanya tu yang cakap kenapa TIDAK MINAT?
    soalan tu yang cakap tak minat..
    dia tak cakap pon…saya tidak minat .
    dia hanya cerita masa lalu dia…

    Saya pernah ada teman wanita Melayu tapi saya kena control sampai susah untuk saya libatkan diri dengan industri kerana cemburu yang melampau. Saya baru 21 tahun tapi dia asyik paksa untuk berkahwin.

    0
    0
  20. Lolipop says:

    salam.. dikesempatan nie saya nak bertanyakan tentang dato’ azizul khamis… bole percaya ke dengan dia nie ha??? eh… korang kenal tak azizul khamis nie?
    dia paksa saya masuk bisnes MLM dia la….. ape tu…
    ads4bucks? ade yang berpengalaman tentang MLM?
    tulluuunnnnnn…….

    0
    0
  21. tepong says:

    Confirm ramai perempuan-perempuan di luar sana yang kecewa??????? sikit pon xkecewa.bluweekkk. tah sapa2 mamat ni

    0
    0
  22. detective conan says:

    ala nk wat mcm mana dah dia tak minat..itu keputusan hidup dia tak yah la nk condemn2 kutuk2 kata dia tak sedar diri ke apa..korang ni tak de keje ke yg ni pn korang nk bahan dia gak..

    0
    0
    • afd says:

      ishk…keje akoo bersepah ni..bajet nk siapkan ari ni..tpi macam x ciap je..asek dok refresh page ni jew..hahahahaaa….

      0
      0
    • amina says:

      Sokong. Semua orang ada taste masing masing. He’s just making a statement out of it. Tak minat doesnt mean he wont be marrying a Malay girl.

      Macam I, I tak minat lelaki rambut panjang. There, I said it. But doesnt mean I takkan kahwin dengan lelaki rambut panjang. Bak kata pepatah, kalau jodoh takkan ke mana.

      Its just a preference.

      0
      0
  23. qaesya amani says:

    perghh demand tinggi takmo orang melayu konon..mak bapak dia tu orang pe?bukan orang melayu?memang la kena bahan..pesal wat kenyataan gitu..tang idung mantul tu leh wat training main ping pong tak?kikiki…jangan mareeee…

    0
    0
  24. cikaro says:

    ade aku kesah…die tu xsedar diri ker org melayu…btl kate dr mahadir melayu mudah lupe…mcm ler bgs sgt….kite tggu n lihat jer…tup tup kawin prmpuan melayu kampung…

    0
    0
  25. awek melayu says:

    whatever……
    ade aku kesah?

    0
    0
  26. apa2 jer says:

    bajet ensem.. menyampah… huh

    0
    0
  27. Miss GaGa says:

    Ish ish.. mana boleh ckp awek melayu mcm tu.. Apa yang hbat sgt ngn awek mat saleh? Sbb putih melepak? Open minded? Padan la artis2 skg terlalu mudah utk bcarai berai, sbb pasangan tak menitik beratkan langsung soal hubungan… Bila kita nak amik kisah sket pasal dia, dah merungut kata kita control.. Aduyai, smoga persepsi terhadap perempuan melayu tu, diubah.. Seelok2nya, cari la yang beragama islam..

    0
    0
  28. blup says:

    bukan bgus sangat pun kan ….nak tunjuk aper awek melayu ..nak tunjuk body ker baru dia nak terpikat x perlu….jagn pandnag pada rupe x kemana pun nti

    0
    0
  29. detective conan says:

    klu tak kutuk, komen kena dislike ek???ish2..manusia…

    0
    0
  30. issabella says:

    what ever la shaz yg penting u happy……teruskn capai cita2 u hingga mencapai hasil yg baik kkkkkkk……..

    0
    0
    • pascual says:

      cite2 apa isabella?setahun dua tenggelam la si shah ni.blakon kayu.aku tgk iklan cite asmara tu rasa mcm nk tumbuk je muke dia.ksian kat msia.blakon dala kayu.ensem??jauh beza.shah,baik ko compare kan diri ko dgn plakon filifino or thailand..Jauh beza wooooo..aku xnk bezakan kn ko dgn plakon korea or japan coz teralu jauh jurangnya..laaaaalala.

      0
      0
      • issabella says:

        suke hati uuuu la PASCUAL nak ckp ape yng penting i dah memang minat kat dia x salah kn i sokong dia………..
        excuse me….

        0
        0
  31. Laz says:

    so kalo satu hari nanti dia kawen dgn minah melayu, nk kt pe ye? “dah jodoh, sy tarik balik kenyataan sy dulu yg sy xminat awek melayu”

    0
    0
  32. SWEET says:

    Alamak mamat ni perasan ensem pulak
    isk biasa2 je
    Hidung pun kembang
    Perasan nak aweks hidung mancung

    0
    0
  33. cikedi says:

    huhuuhu… awek melayu control?? tak semua laaaa….ada jerr skang ni yg dah berfikiran terbuka…tapi yg penting kalo control tu utk kebaikan apa salahnya..kebanyakan awek melayu ni islam..so kena la control apa yg patut..bukan semuanya boleh….

    0
    0
  34. Maimoon says:

    Pelik tgk rate komen yg ribu2 tu. Vote tk diri sdri ke ? Kui! Kui! Kui! Kui! Kui! Kui! Kui! Kui! Kui! Kui! Kui!

    0
    0
    • Kasih says:

      ya lah aku pon br perasan hihiihihi… selama kt BN ni first time aku tgk ada komen yg di like beribu2 lemon lah hehehe…

      ermmm tp logik ke?? sdngkan isu2 yg panas tu org bole like ratus2 jer kn maimoon…

      ni kira komen paling meletop la kan smp org like ribu2 tu hehehe…..

      0
      0
  35. aku says:

    ade aku kesah??bajet hensem la mamat ni…tak suka awek melayu p cari awek india ka bangla ka…hahahaha..nak cun2…blah la wey….

    0
    0
  36. Maimoon says:

    KASIH, sistem vote ni leh hack sdri kan? I know mmmm…

    0
    0
  37. vuvu says:

    aku yg seorg awek melayu ni pun x minat kt dia..
    apatah lg awek ukraine..
    btw, sape dia ni..?? hahahaha

    0
    0
  38. misspoco jahanam says:

    roooonnneeyyy…. r u there…. lalalalala~~~~ i tau post mana yang u cakap tue… who cares… dorang yang sentap ngan post2 kita… lalalala~~

    0
    0
  39. misspoco jahanam says:

    sape kisah…. dorang yang sentap ngan post2 kita…. lalalala~~ tak bleh terima menda2 yang benar…

    0
    0
  40. najmi says:

    wah statemnt tak hengat, jgn makan diri sudah

    0
    0
  41. ORANGE says:

    meluat gler dgn statement beliau.. tgk la 1 day dy akan dgn org mlayu.. huhu

    0
    0
  42. kongkang says:

    dia kapel dgn maria farida la wehhhh!

    0
    0
  43. ira says:

    macam sial statement!!!!!

    0
    0
  44. orang kampung says:

    ala..biar je la dia nk kawin ngn awek uganda skali pun..sok2 teringin nk sambal belacan cari jugak org melayu..

    0
    0
  45. rora says:

    like i care…

    0
    0
  46. mart says:

    Aik!!Dlu kan heb0h die mnt kat Shira my tv3 tu..Xjd plak ke?Ke aku y ketinggalan nie..Dlu bkn men beria2 ngan Shira 2..Shira 2kn ex gf Kamal Adli..

    0
    0
  47. jawaURBAN says:

    awek senegal minat x?

    0
    0
  48. ayu says:

    hahahaha…

    memang la awek ko ajak kawin, nak elak maksiat…itu tanda org beriman…kawin awal…ada hikmahnya ko putus ngan dia…mungkin dia dah bahagia jd bini org lain.

    taknak awek melayu pastu kene tinggal????hahaha…agk padan muka ko di situ….hahaha

    0
    0
  49. ayu says:

    aku yg melayu ni pun tak teringin dgn ko…minat pun tak…dahla suka peluk2 anak ppuan orang…walaupun lakonan tapi tetap dosa…
    orang camni ke nak dibuat laki?????

    0
    0
  50. ayu says:

    orang yg suka peluk2 anak ppuan orang ppuan orang camni ke kita nak wat laki??

    aku yg melayu ni pun tak ingin kat ko.

    0
    0
  51. pacat says:

    sape mangkuk shahz ni?

    0
    0
  52. pascual says:

    aries mmg la hipokrit besar..dala tu knon tunjuk baik tp mcm jhanam.

    0
    0
  53. Leo says:

    Otak sempit.. kalah adnan sempit.. haha..
    baru merasa awek kaki kontrol skit, trus judge yg lain pon same…

    0
    0
  54. Hagida says:

    ske ati ko la nk kwin ngan spe pon..ade aku kesah …CAK CAK CAK…HAHAHAHAHAHA…kuih bengkang ubi betol…

    0
    0
  55. hyde says:

    bukn nak bace sngt artikel ni, sekadar terpandang… buat awek2 mlayu, tak yah kecewa la statement mamat nih… sbb statmnt kite lg power; ADERRRRR AAAAKUUUUUUU KEEEEEESSSAAAAAAAAAAA?????????????????????????????????????? (pinjam statement hagida…huhu)

    0
    0
  56. hyde says:

    anyway….. sape mamat nih??

    0
    0
  57. miz coklelat says:

    wah statement brani mati nmpak dia ni hahahahaa….igt hansem sgt ke dia 2 smpai brani kuar statement cm2.awek mlayu la yg pling cntik n kaya budi bahasa ok.mmg la kne ajak kwen drpda wat perkara2 mksiat lg la dosa besar.mybe dia ni suke wat perkara terlarang kot 2 yg suke awek bkn melayu,bebas la ckit nk wat apa pn huhu

    0
    0
  58. Malaysian Lady says:

    What a stupid remark.Think before you talk.Jangan bangga diri sangat.

    0
    0
  59. mims says:

    ex gf kau ajak kawin lagi okay dari ajak kau wat maksiat. kau tak syg kt die dan nk elak dosa la kalau tak msti kau nk kawin dgn dia jugak..

    0
    0
  60. jedhijau says:

    sabaaarrr je lah….
    Ntah apa-apa ntah…
    Apa-apa ajelah……

    0
    0
  61. gosipgurl_fea says:

    kawaii!

    0
    0
  62. nazario says:

    die igt awek melayu pon nk kat die la.. ckit pon x heran,,. perasan ensem la 2… tuihla.. kepada syah lain kali nk cakap pikir dlu.. ko 2 br nk nek.. sok2 xdek job padan muke…nant bkn stakt awek ukraine xnk kawen ngan ko… org utan pon xnk kawen ngan ko ..huhuhu.. ne aku nk tnye bapak n datuk ko kawen ngan minah saleh ke.. model mne?

    0
    0
  63. dema says:

    ala perasan je lebeh, berlakon jadi jantan bodoh dalam asmara nak berlagak. aku kalau bagi free pun tak nak, aku sedekah aje kat sapa2 yang nak

    0
    0
  64. Dhia Widyan says:

    sabor je la…nk bg statement pon kne cermin2kan dulu diri anda…hahaha…bg aku dia ni pelakon gred C je,kaku…”walaupon rupamu xku kenal,tetapi lobang hidungmu tetap menjadi pojaannn hatikuuuu…hahaha”

    0
    0
    • hoooo says:

      tgk tak tari tirana last epidose??tersembuq air liur dia kat kepala wan shamila…mesti geli gila wan tu…dah kena samak kepala dia tu..bajet pelakon profesional…budak beringus lagi ni..hahahaha

      0
      0
  65. malaygirl says:

    kalau cintun ngan awek melayu, mestila awek tu nak kawen pasal pas bagi madu kat balak, wajibla kawen ( dunia zaman sekarang yg songsang- patut nikah dulu ), kalau cintun ngan awek bukan melayu (dalam kes dia nie off course non-muslim ), tak perlu gigih pikir nak kawen

    0
    0
  66. peri says:

    haaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

    weiii umur kau sama dengan aku…tapi kenape kau nampak cm da matang sgt??adoyai minah salleh x cm melayu…ape yg x same???18sx untuk dicakap…haha ak doakan ko bhg la kalu berjodoh ngn minah salleh yang x basuh berak ni…tu yg kenan ye..
    dah hilang minat sy dekat awak la abg asmara..kerana awk minat minah salleh yg jauh bezanya ngn melayu

    0
    0
  67. 2,3kucingberlari says:

    biaseee jeeeeee..xdelah hensem sgt,,,,,,

    0
    0
  68. peri says:

    chup chup…ntah2 die minat minah negro x???lagi dasat…

    0
    0
  69. laila junhyung says:

    mmmmmmmm…..ntah2 nnti kawen ngan owg mlayu……just wait and see……..^_^

    0
    0
  70. deana says:

    hensem ke?herm
    pada I biase je

    0
    0
  71. lalalala~ says:

    cuba gak bg statemanet “saya suka awek melayu yg boleh bimbing saya”….sejuk gak hati tgk nye…ni tak….tak minat awek melayu konon…hang tu bukan melayu ka???belum tentu semua awek2 melayu tergila-gila kat hang…kalau hang betol2 hensem..awek ukraine hang tu tak clash dgn hang la siot….nk pilih yg cun yg lawa cermin sket muka hang…tak payah nak memilih sgt…..cari lah yg boleh bimbing hang dan hang pun boleh bimbing dia…tak payah nk perasan sgt..huh~!!

    0
    0
    • LuSelipar says:

      Gua setuju sama Lalalalalala………….
      errrr….dia nih manyak duet kah….agak2 ada x syarikat kereta mewah, every weekend men Polo kuda sendiri harga 290,000, ada helikoptar putar-putar…kalo ada, xyah lah crk awek Mesia, try la tackle Pariz Helten kowt kowt dapaaaatttt…

      0
      0
      • GEGEH says:

        lu betul selipar…(luselipar)..hahaha….dia ingat dia mcm artis hollywood..bajet jejaka HOT….kepala hotak dia…hahaha…setakat berlakon asmara…tajuk pun tak leh blah..tp kena la dgn dia yg mcm mat bunga tu kan…geli ketiak aku kata tak minat awek melayu…lepas ni wat minah indon jadi awek kau…(BIBIK)…HAHAHHA

        0
        0
  72. jaado says:

    hehe..ngn awek mlayu kate tkongkong,ptus..ngn awek ukraine pn ptus jgak..xmnat awek mlayu,awek bkn mlayu xmnat die..ok lah tu..

    0
    0
  73. MsXyda says:

    kalo kawen pun ade org nk caras org caras gak..
    tp bodo la pompuan yang nak caras die nie.. cheap la dia ni…. potong rmbut pun pompuan yang bayarkan.. hahaha

    0
    0
  74. gades says:

    aduh…mmg le bla la mamat nie..myampah aku tgk..
    dy dari zaman skola tu xabes2 nak poyo..muke xdla nk hnsem sgt..tp bole la..
    dlu tym skola2 brcinte bagai nak rak dgn awek indon..tp cun gk awek indon tu..stu kls gn dy..amik kos +math..adik brdik dy xya nk cte r..sume brlagak cm dy gk..erghh..mympah aku..

    0
    0
  75. gades says:

    makbapak orang kampung je kawan2..duduk kat kampung melayu seri kundang..duk umah flat..ape daa..memilih sgt..

    0
    0
    • pascual says:

      DOK KAT UMAH FLAT KE?BKN AKU NK RENDAH2 KAN LA.TP GAYA DIA NI MCM HARTAWAN..MALUNYA AKU KALO JADI DIA.

      0
      0
      • ade aku kesah says:

        org cm pascual ni mana reti malu
        law reti malu dye tak la ckp ikut sdp rase mlt dye
        mulot longkang nyah…x kuasa mak huhu

        0
        0
        • ade aku kesah says:

          opss….tersentap lak…
          alahai …..
          ko taw ke aku pompuan ke lelaki ke nyah ke..
          buruk sngka sama buruk cm perangai lu..

          0
          0
      • misspoco jahanam says:

        walaweh…. meletooppp kita roonneeyy.. hye pascual… muuaahhh love ur coment

        0
        0
  76. topek says:

    jap jap sapa mamat ni? tak kenai pon. abang nara silap post ni.

    0
    0
  77. gades says:

    dy skola kt kundang..spupu kau dok mne?haha

    0
    0
    • GEGEH says:

      dulu sepupu aku kata dia sekolah kat rawang..sama dgn sepupu aku tu lah.aku rasa mamat yg dia cita..dia kata mamat ni bajet hensem dol…hahaha

      0
      0
  78. Deqnor says:

    Amboi…berlagak betul mamat ni…x minat gadis melayu,dia bukan org melayu ker??Kalau nak tahu,taik org putih lagi busuk tau (petikan di ambil dari penceramah terkenal)…so fikir2 kan lah

    0
    0
  79. lantak die la nk awek mcm mane pun..dah selera die..blom jumpe gadis melayu yg leh cairkan die kot..kekkee

    0
    0
  80. Mat_komando says:

    aleh p da mobok..
    lu ingat lu bagus sgt ker..??
    berlakon pun mcm KAYU…!!!

    0
    0
  81. filania says:

    hu3x…aku x perasan lak jantan ni artis..igtkan pat mat jual tempe…btl2 muka cam pakmat jual tempe..yerla,,nk org asing…sbb perangai pun cam makhluk asing…!!! sesuai bangat!!!…berlagak xpadan ngn rupa!!…..

    0
    0
  82. mikan says:

    alasan tak kuat,.aku tgok lelaki2 lain yg lagi ensem dr dia ok je ngan awek malay dorang…eh bukan dia pnah bcinta ngan shera aiyob ka??tp dgr2 dah ptus..takkan dia ckp psal shera kot.jengjengjeng

    0
    0
  83. tah pe2 jer.. says:

    ada aku kesah ??bukan ensem pun…

    0
    0
  84. safira says:

    ntah ape2 ntah pak sanggup neh

    0
    0
  85. dalia says:

    kesian artis Malaysia, kena conform dengan peminat peminat macam korang nih. sampai kan taste diorang pong kena kutuk. Offensive sangat ke dia cakap tak minat melayu? salah ke apa dia kata pasal awek melayu? aku rasa 100% apa dia kata. Cuma dia naive je ingat peminat seni Melayu akan terima statement dia tu. Yang korang titiba rasa offended tu apahal pulak? Berapa ramai melayu ber couple and kawin dengan org bangsa lain. SUDAH LAH POYO KORANG NIH

    0
    0
  86. Hehe…Macam-macam statement yang keluar dari pelakon-pelakon muda sekarang..

    0
    0
  87. BumbleBee says:

    1st ly..sorry to say…Ada satu hari tu..aku tgh lepak kt mapley minum sorang-sorang, datang sorang pakcik nk share meja dgn aku sbb tgh ramai org. Aku pun xde hal bg dier duduk. Then dier start the conversation:-

    Pakcik: Kenal x Shah Jaszle?…
    Aku: huhhh…?? saper tuh?…
    Pakcik: Alaa yg jd pelakon utama dlm cter Asmara tuh..
    Aku: huhhh..asmara??(bertambah blurr). Sorry pakcik, saya x tau ape2 pun pasal cter yg pakcik ckp tu..
    Pakcik: Ye ker. Takderlaa just nk ckp yg pelakon utama tu anak pakcik..
    Aku: …owh yer (speechless jap, seb baik air yg aku minum pun dh abis…aku then minta diri utk cabut).

    moral of the story:
    Shah Jaszle, xyah nk ‘berlagak sgt’ psal personal life ko yg nk awek foreigners..x nak yg local kalo ayah ko sebok jual nama ko kt org Msia yg x tau pun ko ni exists…

    p/s: ibu ayah zaman skang ni cm rasa hebat plak kalo anak tu dpt jd artis…hmphhh~

    0
    0
    • gades says:

      hahahah…ko ddk minum katne?ayah dy mmg cmtu kot..gn sume org dy tnye..aku pun pernah kena jgak..nseb bek la aku ni knal anak dy kan..klau la aku ckap xkenal..xke malu bapaknye tu..y hkiktnye anak dy xdla pepular mane pun..adehh…

      0
      0
      • aries_april says:

        bee….
        :-)
        (snyum jab bca statement ko)
        really?malu wei klau orng x knl ank kta..that mean..ank dia xda la poplr sngt

        0
        0
  88. darwish says:

    korg tau x pe yg membuatkn si jaszle ni seksi???………..jawapnye…..edong die..believe it or not?..believe it..peace no war..hehe

    0
    0
  89. Jojio says:

    Keep it up Jaszle…
    Selera ko, ikut ko le….
    Yg penting selesa, damai, tenteram dan bahagia…

    0
    0
    • ade aku kesah says:

      btl3 …
      yg penting hepi

      0
      0
    • kacang cap ngan nyin says:

      mmg betol selera ikot memasing.. tp xase xpatot ker dier kua stetmen cm2… kok ye pon, xyah la trang2 ckp cm2… c jazle ni xkan xpk die bru nk nek. n ak ase peminat2 dier pon glongan melayu n pompuan… hurmmmm….

      0
      0
  90. lylyezora says:

    aku x kenal pn mamat nie…blakon entah apa2 citer, x popular lgsung ada ati nk bg statement mcm tue…
    aku tgk dia pn xde selera…bajet ensemlah tue…
    aku tgk idung dia pn mcm kena sabit byk pulak citer…hahahaha…

    0
    0
  91. ade aku kesah says:

    sdp nama ko nok…
    copy paste je la eg lu nama org

    0
    0
  92. villa says:

    erkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk

    0
    0
  93. aries_april says:

    is ok…
    :-)
    sndri mau ingt la….
    klau rsa dri tu brslh……..hope mnta maaf la..
    tkt x smpat ja…

    0
    0
  94. misspoco jahanam says:

    Kepada yg anti aku and sekutunya…..anti la sampai mampus! ada aku kesah??? yg penting aku bahagia….. g mampus lg baik la korg smua yg anti2 aku ne…. mcm shit jer korg smua ne…

    0
    0
  95. ade aku kesah says:

    i like……….
    kutuk org kaw2
    cm la bgs sgt..

    0
    0
  96. ade aku kesah says:

    hahahaa….
    kang ade lak bom atom kuar

    0
    0
  97. ade aku kesah says:

    phew…ayat ko x bleh blah siot….
    lek lu…
    dye cr idea nk up kasi pns line der…

    0
    0
  98. puteri PLNH says:

    aries?
    pa jdi?
    GTG…
    NZ dh ptng…i ada clas…
    nnt drop kat wall FB ya?

    0
    0
    • aries_april says:

      put…biasa la…ada langau bt tahi..
      ok..nnt i inbox kat FB u…take care of yr self….
      love u so much….

      0
      0
  99. puteri PLNH says:

    really?
    y still x brubah g dia ni?

    0
    0
  100. ade aku kesah says:

    dye pns ati..
    xder geng
    tu yg x in
    cube ade geng ( ade ke ?? )

    0
    0
  101. tOmEii says:

    xmint la shah jaszle ni….
    bkn hensem pn….
    berlakon pn kaku….
    sume arts aq xmint….(trus terg k)

    0
    0
  102. aries_april says:

    mna yg lain ni?
    krng mrh lak dia orng..kita ja lepak sni.h.hihihihih

    0
    0
  103. Kasih says:

    aduhhhh lawak2, gelak duling2 ni… hehehehehe…..

    0
    0
  104. SKULLLIFE says:

    P- PUKEK PASCUAL

    A- ARGHH.. DAH.LONGAR BEB!

    S- SEBAB SELAU KENA LOCUK !

    C- CHEAP SIAPA NAK RM0.50 SEN.!

    U- U OLS! KAT SINI ADA YG NAK TAK !

    A- AKU TAK NAK BEB! BERBAU LANSANG!

    L- LELONG JE PASCUAL MCM X DA MARUAH !

    0
    0
  105. Kasih says:

    mira, ayat ko xbole blah sis hahahahaha…..

    0
    0
  106. Elly says:

    Mak oii…prasannye jantan ni…mcm la muke dye hensem tahap gaban…geli jek…

    0
    0
  107. yula says:

    hahaha..nmpak sngat pocojd pocong n miss pocojahanam ni org yg sama dah tu buat2 ckp ehh..miss poco jahanam dah msk jg ker…gedizzz dol…bodoh tul org2 mcm ni..

    0
    0
  108. syasya says:

    tak kisahlah… awek melayu ke omputih ke atau ape tu awek ukrain asalkan dia pandai ajar tentang agama islam kat bini dia satu hari nanti, sudah… jgn dia jd mcm agama bini dia dah…. sama2 lah kite tgk…

    0
    0
  109. aries_april says:

    u ni darling…cam tu lak ek?
    :-)
    xda point ek nk ckp?
    bkn krna ko bang nara dpt income…

    0
    0
  110. jeanie says:

    Overrated actor…dulu girlfren melayu dia over-protective kot ..whateva lah ..Tapi he’s not drool-worthy to me…takde lah hensem..

    0
    0
  111. Ulat Sutera says:

    ape la korang ni nk gduh2 bagai..meh ni dgr cite aku yg benar sbnar2nye..mamat asmara ni mmg ada something special wif maria farida..kwn aku nmpk diaorg ni kat OU jln pegang tgn..klu kwn je x kan pegang2,rapat2..ptutnye rengang2 la kan..haha

    0
    0
  112. GEBUGENDUT says:

    NAK POMPUAN UKRAINE..!!! SAPE LER POMPUAN MALANG TUE YG DPT DIA .. ATOK SAYE LAGI ENSEM DARI DIA LAR.. TOUGH LAGI.. :P

    0
    0
  113. ade aku kesah says:

    eley ckp org xde life..
    ko tu bgn tido trus ngamuk kt BN
    pe cer..
    mak tak kuasa nyah…..

    0
    0
  114. ryo2x0 says:

    taste masing2x..aku pon krg berminat ngan lelaki melayu..tp xperlu la nk kecoh2x kot

    0
    0
  115. spoil says:

    shah jaszle nie ckp pkai idung, suke2 kmbang suke2 kencut. . klo 1 ary nnt kaw kwin gk ngn awex mlyu. .aq mmpu trgelak erw. . poyos ajew. !!! brlakon x la hbat mne . .* aq nie ckp owg erw. .aq lg la x pnah br lakon. .hahaha

    0
    0
  116. biskut cocobi says:

    ala ade sumber yg boleh dipercayai dia ni couple ngan maria farida saje jer tak mengaku…maria farida tu melayu ke org putih?melayu kan…sjer jer la dia pun mcm la keturunan bkn melayu yg nak eksyen sgt…

    0
    0
  117. kentang putar says:

    ek eleh – mcm hensem sangat – piiiiiirahh mabukkk

    0
    0
  118. Kecik says:

    Oi…sedar la oi…batang ko tu kecik…mana boleh kasi puas itu orang putih…udah la…ptui

    0
    0
  119. bajet ensem says:

    ceh…stakat awek ukraine nk kecoh..camle bagus sgt..

    0
    0
  120. jenglot says:

    AKU KNAL EX-GF ANG SHAH JAZSLE..dia skrg keje ngn media prima..ang jgn dok wat cerita dia dok asyik ajak kawen ja..

    0
    0
  121. gaga says:

    siapa SHAH JAZSLE ni?…..penyanyi, pelakon, lawyer atau pemuzik?….

    0
    0
  122. Ulat Sutera says:

    dia la mamat Asmara yg skrg ni tgh berasmara dgn maria farida..haha

    0
    0
  123. misz_SilenT says:

    bgga sgt la mamat ne..x bawa ke mna ensem ko 2,da msa kta akan buruk jua.wt pe la nak cari awek cun melecun lau hati x cantek..cri la awek yg ati baik n solehah, sjuk jua mata memandang..bahgia dunia akhirat =)

    0
    0
  124. mudy says:

    kelakar pulak rasanya..statement mcm ni pun semua nak melenting..ikut dia la nak awek bangsa apa pun, hatu punya suka..lain la kalau dia cakap ‘aku tak minat perempuan islam’ tu mmg patut melenting beramai2..lol

    0
    0
  125. wanz says:

    Ah yang pompuan2 nak kutuk2 dia apasal pulak? Dia punya pasal la sapa dia nak suka. Selama ni kalau artis2 pompuan (dan most of the orang biasa) prefer lelaki mat salleh tak apa pulak. Lelaki melayu tak romantik lah, tak itu lah, tak inilah. Pastu kawin mat salleh tak sampai setahun dah cerai. So kalau lelaki melayu pulak kata dia prefer minah mata biru, terima je lah ye. Kalau u ada choice, lelaki tak boleh ke?

    0
    0
  126. anne says:

    ohohohthai

    0
    0
  127. syikin says:

    INGAT DIA NI HENSEM SANGAT KA?????????

    0
    0
  128. RiRi says:

    dh nama pn bercinta mesti la de control..huhu..pe la..

    0
    0
  129. linah says:

    mudah-mudahan dipertemukan jodoh yang baik.amin….

    0
    0
  130. lInda says:

    kahkahkah…betul ke awek org ukraine? ntah2 cakap english pun tak reti ada hati nk awek ukraine. tu sbb kene tggl kot sbb sekor cakap itik sekor lagi ckp ayam….

    0
    0
  131. gayah moden says:

    i da x mnt plak kat jaszle nie…tp xleh plak nk bnci.,kte nie umatnya yg kerdil d dunia.,xbek nk bnci2 org.

    0
    0
  132. Y says:

    statement bodoh,xminat melayu la konon,yg ko tue bkn hasil dr benih anak org melayu ke?nk ckp kasi lapikla bro, muka ada tp otak cm tin kosong pun nk wtper,de awek ukraine igt hebat ke?nie msti sbb awek tue senang dpt tue pasal ko suka,awek melayu nie still tau batas sbb tue ajak ko kawin cepat dr asik wt dosa…bgs pe pompuan cmtue lehla bimbing ko yg hampir terpesong tue agaknye..pirahh…

    0
    0
  133. asya says:

    Atok aku ensem lagi.
    xyah kapel la kalau xnak kene control~
    bwek~

    0
    0
  134. Annedesilva says:

    Hallooo everybody..
    hangatnya kat snie…
    ape cer korg nie??
    komen sbb shah jaszle ke komen pasal korg???
    panjang bebenorr….
    ayat jgn ckp la…
    mencarut marut sumenya….adoiiaii..

    0
    0
    • Roooney says:

      Tu lah, kalau takde miss poco dengan ariel april i am sure BN ni akan jadi lebih aman.

      0
      0
      • Roooney says:

        So dia orang lama, maksudnya apa?

        Cuba lah terangkan sikit sebab penerangan kau itu hanya akan memperbodohkan poso dan ariel. Hahahaha.

        Seperti mana aku memperbodohkan FOP oleh misssukamasak sendiri macam tu lah yang engkau akan memperbodohkan diorang berdua.

        So tell me darling, apa maksud kau dengan orang lama tu? :)

        0
        0
      • Roooney says:

        Jangan salah kan Shah Jaszle apa bila dia tidak memilih gadis Melayu sebagai pilhan hati.

        Mungkin gadis Melayu zaman sekarang agak Kuno, Kampung, tak reti nak berfashion, sangat keanak-anak kan, tidak matured, tidak pandai dan berani membuat keputusan, not being dominant, lembik macam lalang, tak ada usaha nak cantik kan diri, hari hari pakai tudung stok yang sama. pakai tudung stok yang sama selama 5 hari, rambut kepala berbau masam sebab tak bertukar tudung, fashion tudung lilit yang membosan kan, tak ada usaha nak pergi gym untuk cantik kan badan, sekeping, very plain dan membosan kan, so maybe sebab sebab tu dia cari budak Ukraine kut.

        0
        0
      • pic says:

        cam bagoss ja c roneey ni poney nie..

        0
        0
      • peace not war says:

        ayak mata aku baca komen aries, seriously
        tak sangka things can turn out to be this way
        aku slalu singgah bn utk santai2…tgk2 kalau ada komen yg lucu2…rasa terhibur….tidak kurang juga yg informative….maklumlah aku agak noob dlm bidang ni…

        apepon harap pihak yg bersengketa bawalah berdamai
        anggap saja teguran2 yg diberi sebagai tanda kasih dan prihatin…bukan nak tunjuk baik etc.

        aku dpt rasa aries ikhlas..coz.when it comes from the heart….it will go straight to the heart too…

        will miss you aries thou i don’t know you that welll…

        0
        0
      • MerpatiPutih says:

        aries…always pray for u…

        0
        0
  135. poco o poco ney kitak tek

    iboh gago ngan sidak nok
    jaie ia kmk ttp nyokong ktk..
    mun da nangga nok pelik ia
    kmk ia..

    0
    0
  136. Queen Cobra says:

    Aku ingat aku jer yg pasan hidung dia pelik..Wkakakaa…

    0
    0
  137. Rin says:

    apa ke hal ni beb, ksian ngn cite shah jaszle ni..
    aku x phm, apapon hnsem sgt ke shah jazzle ni..
    ya andooiiiii…?!

    0
    0
  138. kioh says:

    alamak aiiii…ko niee….tang hidung,,,,memang buruk bebenor….cakap lebih….~~~!!!

    0
    0
  139. sr.subzero says:

    2 mggu lps aku teserempak ngan shah jazzle ni tgh mkn kat resroren ikan bakar kat kelana jaya ngan MARIA FARIDA.. cam geli geli pun ade ekekekee.. x la smart bebenor shah ni..muke melayu biase biase jer…

    0
    0
  140. Roooney says:

    Jangan salah kan Shah Jaszle apa bila dia tidak memilih gadis Melayu sebagai pilhan hati.

    Mungkin gadis Melayu zaman sekarang agak Kuno, Kampung, tak reti nak berfashion, sangat keanak-anak kan, tidak matured, tidak pandai dan berani membuat keputusan, not being dominant, lembik macam lalang, tak ada usaha nak cantik kan diri, hari hari pakai tudung stok yang sama. pakai tudung stok yang sama selama 5 hari, rambut kepala berbau masam sebab tak bertukar tudung, fashion tudung lilit yang membosan kan, tak ada usaha nak pergi gym untuk cantik kan badan, sekeping, very plain dan membosan kan, so maybe sebab sebab tu dia cari budak Ukraine kut!!

    0
    0
    • Roooney says:

      HOI bedebah!

      Aku bukan kondem lah, aku sekadar memberi nasihat lah bingai oi!

      Kau ni pun salah sorang perempuan sekeping a.k.a lonely girls yang pakai tudung stok sama ke?

      Well i bet your peribadi is very lame ass boring kan? Like tak tahu nak sembang apa dengan guys kan?

      Like omg, sebab tu lah Shah Jaszle cakap macam tu sebab ada nya orang macam kau, totally!

      0
      0
    • well… for me, klu hebat sgt berfesyen, jadi dominan aka queen control atau lantang bersuara tak guna gak sbb sebaik2 perhiasan di dunia adalah isteri yg solehah bukannye hebat berfesyen atau lantang menyanyi menghiburkan lelaki yg bukan muhrim

      0
      0
      • GadisMarikh says:

        Sangat setuju! Tapi baca statement ni (tu pun kalau dia laa yg buat statement)..doesn’t really bothers me pun. Not even a pinch. As much as guys, we girls look into quality men as well. Yang beriman…because i want to be guided.

        0
        0
        • Kasih says:

          gadis marikh, setuju sgt2… yg i nk cari pun biar yg beriman dan boleh jd pembimbing i dan anak2 nnt….

          wat apa kalo suami ada rupa tp dlman yg kosong, wat apa kalo suami kaya tp ilmu akhirat nya kosong….

          yg penting ilmu akhirat, sbb lelaki yg beriman akan mempertahankan maruah si isteri ke jln yg diredhai Allah…

          0
          0
        • Syed Hakim says:

          sokong apa yg kasih tulis ni… biar cari yang beriman agar dapat membimbing kerana lelaki kan ketua keluarga jadi perlu lengkapkan diri dengan segala imlu dunia dan akhirat agar seimbang…

          0
          0
    • abg asmara says:

      hamboi2..ni ko ckp pasal si shah ke atau ckp pndangan ko sndiri ni? hmm wateva lah. sebenarnya x salah pn dia nk minat awek bangsa apa pun..cuma dia x patut lah ckp mcm tu..dia kn artis, ada peminat.apa pula pminat pminat2 dia akan ckp (tu pn kalau ada pminat).diam2 simpan dlm hati je sudah

      0
      0
  141. isk isk isk bebudak ni… makin menjadi2..
    Tgk le sok2, terjumpa sesame sendri, terjatuh hati smpi terbernikah, baru le tahu langit tinggi rendah…
    korang jgn memain, ‘urusan’ Allah ni anything can happen…annnnnnything…. hingga tak tercapai akalmu…

    0
    0
  142. Annedesilva says:

    sah2 la korg ni sume tak 1 Malaysia…
    sana menyalak..sni menyalak..
    kawan2 ape kata kita wat dunno jek dgn roonet nie?
    kang berenti la dia menyalakkkk..
    lg layan lagi teruk…

    0
    0
  143. ehh dok layan komen2 korang gaduh2 ni lupe laks nk komen psl mamat Shah Jaszle nih…
    oooo tak minat awek melayu erk SHah, katelah mcm2 time ni, sok2 klu jadi le cam akak.. yg kite tak nak itulah yg Allah jodohkan utk kite. akak tak kate kat org lain, sendri punye pengalaman dik oii. konon akak nk org kg atau negeri sendri, smpi dr blaja hingga keje xlayan org luar. klu kenal pun just kawan2. last2 Allah punye kuasa, amik ko… la ni hubby akak, bukan saje org luar negeri, skali dapat yg seberang laut sana tu, siap agama ngan bangsa pun berbeza..se’pakej’ tuh lengkap perbezaannya.. so nasihat akak kpd si Shah ni, kite hanya merancang tapi Allah yg menentukan… peace no war :D

    0
    0
  144. misspoco jahanam says:

    Annedesilva…….anda pun sedang menyalak sama ke tue… oooppppsss……..

    0
    0
  145. misspoco sucks says:

    huuuuu…santapan rohani di pagi ini…hebatnya…makin ramai yang menyalak nampaknya…haaa miss poco suka sgt berceramah kannn….nie dah ramai yang ceramah tamau ceramah kerrr???

    0
    0
  146. apo says:

    gila like sndr

    0
    0
  147. RiRi says:

    sume lari topik dh…huhu

    0
    0
  148. Rooney says:

    Yang penting, semua post aku dah kena delete.

    Hahahahahah..

    0
    0
  149. sape sape la says:

    Muke bajet hensem…awek melayu pon ramai yg lawa2,manis2,ayu2….xnk awek melayu…ukraine model uk konon..kalau terer nk speaking london xpe gak..ni berterabur,baik xyah..

    0
    0
  150. kacang cap ngan nyin says:

    mak aih! stetmen xhengat… cam hampeh, ko 2 bkn melayu ker? mak bapak ko pon bkn melayu ker? xminat awek melayu konon…. geli mat ak dgr… jgn nnti kawen ngan awek melayu sudah… time 2 aku kompem ko kne kutuk kaw2 punyer. uweks~~~~~ prasan!

    0
    0
  151. Cherrina says:

    alah..kontrol ke loose kontrol ke terpulang pd org nye lah encik shah jezel ye..bkn sbb org melayu ke..org india ke..klu ko nak awek melayu yg wild giler n tak kaki kontrol tahap leh ajak 3sum pun ramai..ko je yg tak pandai carik

    0
    0
  152. EngkoMmgSial says:

    ish2…statement cam sial….g kawen ngan kambeng la kalau mcm tuuu

    0
    0
  153. leyna says:

    skg abg dah ad syg.. haha so kpd awek2 dluar sna jgn mimpi k..~ grrrr
    the winner- MARIA FARIDA

    0
    0
  154. zullwell says:

    huahaha3…. kalau aku, aku tinggalkan awek cengitu….

    0
    0
  155. orangkacak says:

    Awek Melayu yg minat mamat ni mmg bodoh.

    0
    0
  156. cutey says:

    eleh x main awek melayu konon nk speaking pon x reti lulus setakat spm jerk wt perk x der class langsong

    0
    0
  157. Anti Hipokrit says:

    Shah Jaszle ni jenis perasan hensem siot dan jenis bangang kot! Dia ingat dia dan awek idamannya tu sempurna sangat ke? Belum cuba belum tahu. Banyak yang kawin dengan orang asing(barat) yang tak kekal lama – bercerai. Sebab masing2 tak satu tujuan bila dah kawin. Sebelum kawin memang nampak indah saja – konon awek asing jenis boleh dibawa berunding tak macam awek melayu. Itu cuma kulit sahaja sedangkan isi dalaman penuh kepalsuan

    0
    0
  158. Dania says:

    Hello ! Plezzz la … U nak mix , sdgkan U xmix pon …. I yg mix nie xhairan nak cari lelaki mix …. Pilih jea ape yg ade kt dpn mata …. Jgn nak memilih sgt … Tuhan tu maha mengetahui … Ape yg kita tanak tu la , yg kita akan dpt nnt …. So kalau ade awek melayu minat U , U except jea la ….. I ni dpt Pakwe melayu jugak … tp ok jea …. Ish3 , Asmara2 ….

    0
    0
  159. MuJE says:

    sape die ni?

    0
    0
  160. misz wokk!!! says:

    pe ar owg media nie, sangke bebukan plak kt shah nie..
    ermm, xbaek menabur fitnah tau, satu ary nnti tuhan blas balik perbuatan kowg nnti bru tau,..

    0
    0
  161. antiJeruk says:

    jupe org yg salah mmg la…cube ko jupe org yg betul…ko xjupe g ‘gadis melayu yg sbenar’..silap2 aribulan yg pakai kain batik 24jam pon ko leh mabuk asmara..=)

    0
    0
  162. jijit says:

    errr….siapa shah jaszle ni? Penyanyi ker pelakon? Popular ker? Tak kenal la melayu-melayu sampah berangan homputih!

    0
    0
  163. shera says:

    handsome? hidung lembang je aku tengok.. huhu

    0
    0
  164. Uncle Lee says:

    tak kesah la awek ukraine ke, asalkan ade [email protected]@t untuk dijolok.

    0
    0
  165. nana says:

    yekks!bukan hensemm…berlagak gile mamat ni! mcm bagus!

    0
    0
  166. babu says:

    Mamat yang perasan awek dia orang ukarim tu sebeno nye.. PERASAN MELAMPAU….. Dah lah Kulit hitam….. muka cam tak mandi….. jalan2 kat Ampang Point, Maria nak pegang tangan tp tepis2… apahal lak nak malu… tul la tu awek dia org ukarim… Maria kan Putih cam minah saleh… Klu jalan dua orang, cam taik cicak…. sorang putih sorang hitam…

    0
    0
  167. Awek aku org Kenya…aku xkecoh pon

    0
    0
  168. jjj says:

    weh jgn nak berlagak…ape die pike hensem sangatkah die 2…mmg lah muke die ade mix2 siket…but hidong pon sebesa kapall cehhhhhh…

    0
    0
  169. antihipokrit says:

    Hentikanlah mengangung2kan sesama manusia!

    Artis2 ni adalah manusia hipokrit… langsung x blh dibuat teladan!

    0
    0
  170. pinkrose says:

    piiiiraahhh…nak tya..ensem ke dia ni..piiiraaahhh belakon pun baru terkial2 nak naik dah demand konon…
    xpayahla nak buat statement mcm 2 kot ko 2 byk duit pangkat dato’ ke hape ke xpe arr gak…

    0
    0
  171. EN says:

    Mak aih…..cam xleh blah je…perasan hot betol…Aku tgk gak cite Asmara tu berkali-kali tapi xde pun terpaut ngan kehenseman ko tu… (yeke ko ensem??)

    0
    0
  172. lavender78 says:

    maner nyer nak kawin dulu…playboy mana suka diikat2. kawin tu membataskan pergaulan mrk. bila berstatus bujang senang ler nak merenyam. sy fkir dia sendiri kot yg buat awek dia merana, bukan dia merana sbb awek. tgk jer maria farida tu, penat nak tepon pompuan nie pompuan tu kalu gosip timbul, peluk kis kis orang lain tak hengat. awek mana tak makan hati dan panas hati wei???

    org mcm nie, jgn harap dia akan stick to one girl only in his life, with this attitude, i dont think so. saper nak jadi gf dia kena aware sikap dia. kalu rasa tak blh terima jgn teruskan. kalu rasa blh tahan hati tgk dia merenyam silakan.

    muka cantik/badan cantik – tak kemana akhirnya

    0
    0
  173. daddy says:

    setahu aku ppuan ukraine ni memang famous d eropah – dari mana dtg nya pelacur2 bab negeri miskin maa.

    0
    0
  174. nona says:

    sapa bilang gadis melayu tak menawan…ni kira kes ludah dilangit ,jatuh kat muka sendiri!!!

    0
    0
  175. NABA says:

    NAPE ASYIK CITER SAL IDUNNG DYE JER?? TK A KMIK SGT..SKET TU ADA A…

    0
    0
  176. soley2 says:

    eleyhhh kate aweks melayu kuat cmburu…skrg awek ‘mix’ die tu lagi kuat cmburu..mlenting pasal gossip bf die bercium ngan pompuan len..pe cer? poyo!

    0
    0
  177. tasya says:

    ala shah jasle ni dulu budak kolej komuniti.. tu pun xabis..budak kolej komuniti ni.. kelayakannya hanya lulus bm je utk msuk.. so phm2 sendiri lah..

    0
    0
  178. disini says:

    kcian aku tgk ko…..aku rser pemint ko tu smua melayukan… 00000.00001 peratus je kt mlaysia ni….aku rser lpas ni 10 peminat pun ko xdpt kumpulkan…em ko gi la berlakon kt zimbabwe plak…xpyhlah ko nk hdp pompuan mlayu agi…

    0
    0
  179. apepownxpew.. says:

    statement paling bodoh pernah aq baca.. ke artis lelaki ini dh perasan ensem sgt n dh bertukar bangsa nk wat statement cam tu???
    wahai en shah jaszle… sedar la dri… keturunan awk asal nye mana.. setakat mix skit2 tu x yah la poyo… belajar la utk menerima dan matang.. jgn tambahkan lg bilangan artis yang buat statement macam x pernah pergi sekolah.. biar la de ilmu nk wat statement tu ek…

    0
    0