Written by AbangNara | February 27th, 2013

Satu langkah yang bijak daripada Shila Amzah. Putus cinta baru-baru ini nampaknya mengajar Shila erti kesabaran. Buat masa ini, Shila enggan memikirkan soal cinta dan enggan merelakan dirinya dirisik oleh sesiapa sahaja.

shila risik

Berkata kepada Berita Harian, nampaknya Shila telah redha dengan apa yang telah menimpa dirinya dalam perhubungan cinta antara dirinya dan Sharnaaz Ahmad. Kata Shila:-

Setakat ini saya tidak akan benarkan diri saya dirisik. Bagi saya, jodoh, pertemuan, ajal, maut biarlah Tuhan yang menentukan. Kita tidak mengetahui jodoh kita. Andai yang bercerai pun boleh rujuk semula. Apa yang pasti, saya mahu memandang ke depan. Dugaan yang Allah beri nampaknya sama besar dengan rezeki yang dikurniakan. Saya perlu lebih realistik malah kini saya sudah nampak hikmahnya.

Baguslah kalau begitu. Memang setiap kejadian itu ada hikmahnya. Semoga Shila lebih fokus terhadap kerjaya. Lagipun Shila masih muda. Tak perlu terburu-buru dalam percintaan. Pasti suatu hari nanti Shila akan bertemu jodoh yang paling sesuai untuk dirinya. Sama-samalah kita doakan.

P.S: Misteri cahaya dalam terowong di Jerman

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

96 responses to Setakat Ini Saya Tak Benarkan Diri Ini Dirisik – Shila Amzah

  1. sha says:

    patah seribu hatiku…

    0

    0
    • Glamer Gilerrr says:

      Tak pyh la nk cari artis jgk wat laki… ko pk la utk masa depan ko

      0

      0
      • saya nak merisik awak, awak tak suka ke shila? awak bodoh. inikan mengelak maksiat.

        0

        0
        • ahkak mulut xde insuran says:

          kadang aku tak berkenan ngan cara shila nie…ko tu pompuan dik, sepatutnya jangan banyak bercakap yang menunjukkan kelemahan dan kebodohan diri sendiri…si sharnaaz tu dh sah2 la org menyampah sbb panas baran dia tu…ni ko pulak menambah rasa menyampah peminat2 dengan ayat2 meroyan ko tu….bawak2 la berdiam, byk lagi org lain putus cinta dan sengsara lebih teruk pada ko…xde pon nak meroyan bagai siap nyanyi2 lagi? untuk apa? untuk tunjuk kat dunia yang hati ko patah seribu??

          bukan tu caranya, sepatutnya ko muhasabah diri, tengok balik diri sendiri sebelum ni…..dengan keadaan ko yang sebelum nie dok ‘cinta hati’ sana, cinta hati sini…Allah maha besar, dan boleh tarik kebahagian hambanya dlm sekelip mata…tengok apa jadi kat ko….mungkin tu nikmat yang Allah tarik daripada ko sebab terlalu bangga dan menunjuk2 dengan cinta hati kesayangan ko……

          aku heran apasal ND lala bengang kat sharnaaz pasal nk merisik tak inform dia dulu sedangkan anaknya sendiri dah canangkan satu dunia yg si sharnaaz tu cinta hati dia….apa korang anak beranak tak pernah bincang ke pasal hubungan nie?? agak heran di situ……?? sharnaaz mmg salah sbb biadap tapi ko shila tak perlu nak hover sangat sampai peminat hilang respect…

          peace yaw!!!

          0

          0
        • Anonymous says:

          elak maksiat apanya kalau kau pun dia tak kenal? aparaaa

          0

          0
        • Anonymous says:

          dia ckp mcm tu je pon nk kena hentam mcm wat essay…. lantak die lah.. die x kutuk sape2 pun.. org bercerai boleh rujuk blik..betullah..kalau dah tuhan kate kunfayakun redha je lah kita ni pun…aptb

          0

          0
        • Kak Bee says:

          Pakwe..mungkin sampat 5- 10 tahun, keluarga sampai akhirat.
          Renung-renungkan

          0

          0
        • meens says:

          tayah la nak beresei bagai.kita ni org luar tak tahu apa yg betul2 jadi.sekadar media tokok tambah itu ini.kadang2 org muda tgh hangat bercinta mmg mcm tu.sbb tu org kata belajar dr kesilapan.mungkin dia terlalu agungkan sharnaaz sbb tu Allah nak uji dia.jgn salahkan sesiapa.yg penting biar la shila ambil ni sbgai pengajaran.kalau hubungan tu belum halal.jgn terlalu expose.everyone makes mistakes in life, It doesn’t mean they are bad. It means they are human.

          0

          0
        • korang bergangnam lah dengan shila ni. suara macam sembelit.

          0

          0
    • kamariah says:

      tabahkan hatimu shila…krn yg baik itu dtg dariNya
      dan yg buruk itu dr diri kite sendiri…
      setiap yg berlaku pasti ade keajaibannya…
      sesungguhnya Allah Maha mengetahui setiap
      sesuatu itu….

      0

      0
    • lovely says:

      nmpk kuat.. tapi dlm hati hanya tuhan yg tahu…. apa2 pun.. restu ibu bapa adalah keberkatan kehidupan dunia dan akhirat…

      0

      0
    • keledek says:

      Dah la tu bangang! tak payah panjang2kan cerita! wartawan ye la bertanya, ko cakap je no komen sudah la dik! cari publisiti murahan betol nak dekat2 abpbh ni. sick and tired la dgn cerita ko ni

      0

      0
    • DinDa says:

      nyampah

      0

      0
    • kak timah says:

      bila shila ngn sharnaaz kapel korang kutuk,bila dia dah putus pon korang kutuk jgak,ape sbnrnya yg korang nak

      0

      0
      • hok aloh says:

        nak dia diam duduk ontok2..waktu bcinta..canang sane sini…dh clash pon nk canang lg?? dah2 la tu…lek3 sudah…sok luse ade la jodoh nye..ayat x abih2 nk poyo~

        0

        0
      • keledek si mulut puaka says:

        kitorang nak dia zip mulut buat seketika. time tengah hangat dgn sharnaaz, tweet yg mengada2, chenta hati, i do marrying him etc, putus dgn sharnaaz, keluar video menangis berhingus dia tu, sekarang kluar statement lagi kata tak bersedia dirisik. dah putus baru nak kata tak sedia. dulu kenapa tweet kata i do marrying him? nampak sangat tak matang. nampak sgt keluar statement ikut rasa hati. tak ikut akal. bila wartawan bertanya, ada masa tu cakap je no komen. certain things better left unsaid.

        0

        0
        • Sweet minah jambu merah biru says:

          dh la tu keledek puakaaaaa jangan nk marah2 kn shila lagiii sekarang kn 2013 mungkin shila nk buat perubahan yg baru untok diri dia n fmili diaaaa kan …kite kasi dia seport laaaaaa baru la dia ada sikit semangat nk teros kn perjuangan dia sebagai anak seniiiii…..dh dh kite jangan marah2 dia lagi ok !!

          0

          0
      • Sweet minah jambu merah biru says:

        jangan nk tudoh minah jambu eh..minah jambu tk kutok shila ok..malah minah jambu seronokkkkkkkkkkkkkkkk bila shila cakap yg dia tknk di risik dulu hehe ..jangan main todoh todoh eh !! bwek !!!

        0

        0
    • joyah.. says:

      bajet hot letew..

      0

      0
    • matt says:

      aku b0saNnnnnnnnnnnnnnnnnnn…Next??

      0

      0
    • amor says:

      cara dia cakp tu mcm..jgn sapa pun cuba nak mengorat saya..sedangkan org cerai boleh rujuk balik membawa maksud..sy masih cintakan sharnaaz dan berharap akan berbaik semula..to shila..byk kan berdoa ea..kalau ada jodoh tak ke mana..buat masa skrg,beri masa utk diri awk dan sharnaaz bertenang dahulu..

      0

      0
      • me says:

        to amor,

        yes, sangat bersetuju dgn anda.
        based on ayat dia tu, nmpak sgt still menunggu dan berharap pada sharnaaz tu..haisshhh

        0

        0
    • stabilo says:

      dekat primadona haritu, ada tetamu jemputan tu yang kata kalau kita terlalu cintakan manusia tu sampai lupa cinta pada Allah, maka Allah tarik balik nikmat tu.okey,marilah kita sama2 ambil pengajaran ye. sesungguhnya Allah itu cinta hakiki.

      0

      0
    • K.A.A says:

      shila nampak kuat…

      0

      0
    • mariah kari says:

      Aku nk share sikit apa aku dah alami spnjg idup ni. aku dlu mgkin terlmpau sygkan bf aku smp lupa syg Allah. Pastu Allah tarik bahagia tu, aku x sedar tp hati aku tedetik supaya aku tarik pelan2 syg tu smp dah xde rasa apa. tp nk jdkan cerita, takdir Allah, bf aku tu da jd tunang aku dah skg, itu pun lps kitorg break n after wat smyg istiqarah kitorg hbgn kitorg diikat. tp smp skg aku xmeletakkan dia plg teratas dlm hati aku. sbb aku dah dpt message Allah. Biar pencipta aku yg aku dulukan..br lah insan lain. tq

      0

      0
  2. bulan&bintang says:

    Pfft!! Alasan…

    0

    0
  3. duri says:

    BAJET HOT SAPE JE NAK RISIK SHILA KALAU DAH AWK TUE KE HULUR KE HILIR DENGAN CINTA ATY AWK DLU..ORG NAK BUAT MENANTU PUN PIKIR 10 KALI DIK OII..KALAU SEBB DUIT MMG RAMAI JE YG NAK TERIMA AWK..

    0

    0
    • Anonymous says:

      aku sokong duri 10 juta kali…..

      0

      0
    • Sweet minah jambu merah biru says:

      bis kau ingat shanaz nk kawin ngan shila sebab duit ??????? tolong sikit eh shanaz dia tk gitu punye orang ok ! shanaz dia iklas nk kawin ngan shila n nk ambek shila jadi bini dia cuma buat masa sekarang dorang belom ada jodoh…

      0

      0
  4. Kasut Tumit says:

    Bagus Shila ni, cpt dia recover. Kalau ada yg lebih baik kenapa nak simpan yg lama.. Moga ditemukan jodoh yang baik.

    0

    0
  5. der says:

    bagus la shilla..
    mana tau kan.. jodoh ko mmg dgn si sharnaaz tu…
    aku doakan yg terbaik utk ko..

    0

    0
    • DinDa says:

      matang la sket pasni shila
      pasni bercinta x payah la nak salam cium tgn bagai…
      mcm laki bini je..
      kalau laki bini salam till jannah…
      ni last2 till jahanam je..
      sory

      0

      0
  6. miss mong says:

    btl shila..jodoh ni sume Allah dh tetapkan.semoga kamu makin matang..

    0

    0
  7. hijau says:

    rileks shila…dato ct nak berjaya dulu pon macam2 dgaan yg kene die lalui…sabar k.njoy dgn khidupan anda, anda akan lebih matang suatu hari nnt.

    0

    0
  8. aleya natasha says:

    bagus la mcm 2…buat la aper yg tbaik…peace…

    0

    0
  9. dinpropa says:

    Ayat xley blah. Mcm laku sgt. laku keeeeee

    0

    0
    • eye cool says:

      laku pe nyer bdk nie….cara aku tengok duk mengedik2 dgn mamat tue cinta ati la bgambar duk mengesel2 badan la tunggu lagi paham2 sendiri la, rugi mampus sapa dpt dia, habis madu sepah di buang ada paham…xpaham lg xpa huhuhuhuhu….

      0

      0
  10. Anonymous says:

    Shahnaz tu bg mak yeeeee

    0

    0
  11. Anonymous says:

    masa umo aku lingkungan 19-24 aku ada bf.memang aku sayang sgt kat dia.family aku ckp dia x baik pun aku tetap pertahankan dia.nasib kami xde jodoh.skang aku dah ada suami yg memang jauh lebih baik dari dia.bersyukur sgt.time2 camni memang kita payah nak buka minda.bila kita semakin dewasa baru kita nampak hikmahnya.

    0

    0
  12. Anak Mak Dara says:

    cara bercakap tu macam ramai jer org yg beratur nak merisik….ermmm…

    0

    0
  13. TERUNA KAMPUNG says:

    Penangan lagu patah seribu.. shila amzah menangis tak berlagu..

    0

    0
  14. ................... says:

    bagus la mcm tu shila..tolong ayah dan ibu awak dulu…masa ni la awak nk balas jasa baik dia org……kalau kawin nti tanpa restu org tua…x seronok n x berkat…..

    0

    0
  15. baby says:

    tak nak sudah , shahnaz pn dah tak ingin ngan kau shila , budget hot la tu , puiiiii

    0

    0
  16. doremon says:

    abg nara plisss bagi gosip yang lebih mencabar minda aku …boring gilerrr kt ofis ni :(

    0

    0
  17. fairus sulaiman says:

    Laen kali xpayah gedik2 sgat , siap tweet “Sharnnaz ahmad proposed me,and i officially announcing that I DO, marrying him ” last2 xjadi .. nak cover , cakap macam ni lah, xnak dirisik sape2 padehal mmg xde yg nak merisik pun lpas kejadian memalukan tu ..

    0

    0
  18. . says:

    patah seribuuuu…tu la..lain kali cipta lagu jgn y terlalu sedih sgt…kan dh terkena diri sendiri…..

    0

    0
  19. juwita says:

    bercerai rujuk semula? mmmm….what ever it is family come first..keberkatan tu penting dik utk kebahgiaan rmh tgga

    0

    0
  20. hijau kuning says:

    “Kita tidak mengetahui jodoh kita, andai yang BERCERAI pun boleh RUJUK semula” pe hal dgn hang nie shila bt kenyataan cmne,cm hang duk gegeh lg dan mamat tue…aduhhh pikiq la malu oiiii…cukup2 la tue

    0

    0
  21. saje suka-suka says:

    nampaknya lagu yang dicipta “Patah Seribu” memang btul2 terjadi kat Shila Amzah…hehehehe len kali cuba cipta lagu yang tajuk Bahagia hingga ke syurga ke.., Cintaku direstu keluarga ker…hehehehe, mungkin sejak dia announce tentang Chenta Hati Die mungkin ramai yang menyumpah dan menyampah kowt sbb terlalu open sangat… ini satu pengajaran yang amat baik buat Shila Amzah and lepaih nih kalau putus chenta hati pun toksah la dok wat video bagai…kesannya boleh sampai anak cucu esok tgk, lagu mana tok depa putuih chenta…ok’ Buat Shila Amzah wish u luck always’ pesan mak ayah jangan dok langgaq sbb depa makan garam dulu pada kita tau!!!….

    0

    0
  22. Pelik says:

    shila ni asyik bercakap jer….cuba la diam jer….x nk d risik pn nk bagi tahu…silap2 hb nti si shanaz plk balas awak pny statemnt….poyo btl la……dari bercinta smpi dh putus x sdh2 nk berckp jer…cuba berckp n buka mulut kalau awak dh berjaya…..cuba la awak ikut perangai cam tok ti tu….

    0

    0
  23. tgk je la says:

    Anak mak dara…dia tu artis…sape2 pn nk die..kau sape nk?????
    haha…

    0

    0
    • Anak Mak Dara says:

      kalo dia artis means dia luar biasa dari manusia biasa ke……so kalo artis berduyun2 org nak dan kalo bukan artis tak ada org nak ke? pakai akai la sikit…

      0

      0
  24. suka memehati says:

    Pendapat aku la..ni smua krana sharnaz dah undur diri dulu..shila plak bila dah tgk sharnaz undur diri & xlayan dia lg, baru dia blh sssuaikn diri dgn perubahan tu…org pun mesti dok nasihatkn dia, tgk, sharnaz pun dah x pedulikan kau lagi….bla…bla…then baru shila terfikir yg dia je tergedik2 kt sharnaz..sdgkn sharnaz xheran pun kat dia…

    Kesimpulannya, kena ucap tkasih kt sharnaz sbb jika dia masih cintakn shila ni & berusaha pertahankn hubungan mreka dah tentu shila masih meroyan sampai skrg..so, nmpk gentleman gak sharnaz ni..

    0

    0
  25. Anonymous says:

    Shila ni bercinta sampai lupa dunia…intan payung..cinta hati…semua keluar..x tahu nk simpan langsung…
    Bila dh berpisah plk wat video..sambil menagis….wat malu jer….
    yg x leh terima tu wat lagu tujukan pd shanaz plk….
    nmpk sgt la si shila ni yg terhegeh2……..

    0

    0
  26. Anonymous says:

    shila ni cantik pakai tudung cam tu…tpi pelik la knpa suka sgt pakai turban…lagi hodoh ada la….

    0

    0
  27. hummm says:

    abg nara ni kat facebook nyer profile picture gmbr save gaza..tp dlm blog bn ni ada iklan McD…pah guano tu…

    0

    0
  28. Tok Kadi says:

    Mungkin ada org masuk merisik kot…tu yg dia bgtau mcm tu… Ataupun dia nak shanaz tahu..dia takkan terima siapa2… mungkinlah kot…

    0

    0
  29. alysa says:

    save gaza save jugak… janji duit masuk kan abang nara….hahahah

    0

    0
  30. Miss A says:

    Macam mane nak berkat, perhubungan tidak mengikut Islam. Kan Allah dah kate, jodoh tu di tangan Dia !

    0

    0
  31. rombau says:

    aku 1st….. lalalalal….

    0

    0
  32. reen says:

    kn ke shahnaz da cncel ke nk pnang awk shila? so , nape ada lg ayt “ta benar kn” tu? haha , lain la shahnaz pompang2 lg bt stetment na pnang awk? dia kn da diam , kamu je msh melalak , dlm lagu la , media la , skali besok shahnaz kuar stetment “siapa yg na pinang ko” baru ada akal , huhu ,

    0

    0
    • Dolton Bibiyana Layola Al-Muslem says:

      maybe dgn lelaki lain kot yg nk minang dia…kau pun sengal tak hengat…mcm pprt

      0

      0
  33. insan senasib shila says:

    aku paham kenapa die buat statement mcm ni….sbnr yer sifat memberontak yg cuba die tonjolkan tanpa menyakitkan hati sesiapa….cukup sekadar sakit hati sendiri n kepuasan diri sendiri….cukup-cukup la seksa diri sendiri mcm ni….aku dah pernah aku buat semua ni shila n hakikat yer tetap sama…..aku tau mcm mn prasaan ko sbb aku juga pernah buat bnda yg sama….ngalah pada jodoh yg xkesampaian…..tp nasib Allah sygkan aku n wat aku sedar n ngalah dgn mak ayah sbb die org tau apa yg terbaik utk aku….kalo dah tertulis jodoh tu ngn org yg kite harapkan, mmg xkan kemana pn…..tp jgn la seksa prasaan sendiri mcm ni sbb ianya ibarat mengalahkan mak ayah dalam kite xsedar…….

    0

    0
  34. SHARNAZ GILA KENTANG says:

    “sedangkan yang bcerai pun boleh rujuk balik…” aiii lain macam aje ayat ko tu shila… ko mmg nk c shanaz tu rujuk balik kan?

    0

    0
  35. hijau says:

    ingat la shila, setiap apa yg berlaku pasti da hikmahnya..
    Sudah2 la mengadu kat media pasal cinta kamu 2.
    sebaik2nya mengadu la kpd Allah S.W.T..

    0

    0
  36. xxx says:

    kenapa korg nak cakap mcm2 kat dia pasal dia terhegeh2 la apa la? ske ati dia la. perempuan kan mmg dilahirkan utk memilik sifat kasih sayang yang mendalam. so kdg2 mmg amik masa yang lama kalau nak move on and go on life tu. lagi2 si sharnaaz tu kan first love dia. first time dia kapel dgn mamat tu, of course laa dia syg gila2. korg ingat senang ke nak lupakan first love? poyo gila korg ni -.-

    0

    0
    • bibi says:

      1st love tgkorak hang , dah haziq fikri pemain bola sepak tu sape? ex dlu lah , siap pluk2 sakan lg ….hua3

      0

      0
  37. Mirai Suenaga says:

    Sudahlah Shila. Macam la ramai sangat beratur nak kan kau macam org beratur nak ambil aiskrim Baskin Robbin free. Puiii…
    Perasan sangat…

    Shila ni jenis pompuan yang suka show off!

    0

    0
  38. Anonymous says:

    alah… sebab duit la jadi mcm.. dulu ok je pak dia bg kawan gn mamat panas baran tu.. dah menang siap kontrak juta2 terus jd mcm2 ye.

    0

    0
  39. Dolton Bibiyana Layola Al-Muslem says:

    sekor2 bagi komen mengalahkan datuk dr fadzilah kamsah padahal nan hado SRP tah2 xlepas…

    diri sendiri tu tgk dulu sebelum tunjuk pandai nak nasihat org…very pprt

    0

    0
    • Miss A says:

      Dato Fadzilah Kamsah bukannya Ulama’ yang patut di contohi. Kita menegur sebab kita se – AGAMA

      0

      0
    • SHARNAZ GILA KENTANG says:

      tetibe plak SRP x lepas, apa kes? pdhal ko x pass kah3.

      0

      0
    • Sweet minah jambu merah biru says:

      eh cakap baik baik sikit eh ! maceeeeeeem la lu tu bagossangat ! biar la dorang nk komen ape pon asal kn dorang hepi sudahhhhhhhhh…

      0

      0
  40. Mat K says:

    sepatutnya begini.
    jgn biarkan diri anda didekati maksiat.

    0

    0
  41. Anonymous says:

    dulu bila nk maju dlm muzik..mak bapak bg dorongn..baru je nk bjya dah pndai nk bcinta hati..asl mng je..sbut cinta hati..pdhl mak ayh yg bsush payah slami niee..
    mmg bapak dia x marah nk bcinta..yg bapak dia marah bila sharnaz melangkaui batasan..kluar kenyataan macam2..seolah2 shila dah jd milik dia..shila tu pompuan ..ank org,,,bkn ank kucing..bila kluar cerita mcm2..mak bapak dia yg malu..mana nk ltk muka gn sdara mara..paham la skit prsaan mak bapak..jgn bila bcinta..smua yg pkwe bt smua btl..in love sgt2 dahhh..

    shila kn bru sgtt nama nk naik lpas mng kt china aritu..itu jgk impian shila slama nie kn,.jd fokus laaa…nape nk kwin plk..slama nie nk bjya sgt..smpai kt u tube tu muka dia jer nyanyi cover lgu org..skrg dah ada pluang guna la sbaiknya..

    pastu bila jd kecoh..si sharnaz pon naik kecoh gak..lau bg stetmn x hengattttt..cara bckp tu x btl..mcm tu ke bckp dgn bapak cinta hati awk..bckp mcm lan todak ckp dlm juvana..perli sna perli sni..bikin pns je ati bce..kita yg bce pon skit ati..nikn pulak nd lala sndri..lau btl dia syg shila..sharnaz x kn mgeruhkn keadaan..sbliknya..rendahkn diri..bg ruang shila pujuk bapak dia dulu..ini x..tahu nk hangin jerrrr..

    bila dah putus..shila plk p bt video..ckp rindu mak ayh..tp lgu tuju kt sharnaz..mrayu2..lau aku jd mak ayh dia malu wehhhh..

    skrg nie cipta plk lgu..bgus la anda bgkit..x trus mngis..itu sy puji..tp nape p bt lagu seolah2 cinta thlg..hayati lirik tu..anda seolah mylhkn dunia..sbb mghlg cinta korg..motif..
    nk ckp makbapak u hlg laaaa…mesti kecik hati fmly u dgr knnn..jgn nk memberontak sgtt..kita nie dulu maka bapak yg pimpin smpai bjya..mmg mak bpak x slalu btl..tp janji allah..lau kita dgr ckp mak ayh..x kecikkn hati mereka..insyaallah..bjaya dunia akhirt..

    ambil ikhtibar serina ank chef wan dulu..bgduh gak gn bapak dia..sbb cinta..bapak dia mrh bkn sbb x bg bcinta..bapak dia mrh sbb umur muda lg..blaja pon x abis..dah matang nt kwin la nk kwin ponnnn..itu je sbnrnya harapn makayah..xde mk ayh nk tgk ank hancur..pcaya laaa..

    0

    0
  42. sasuki says:

    dia ni gila nak kawin sangat ke….asik cite kawin je….ni dah wajib kawin dah ni.nd lala selamatkan la ank ko ni.

    0

    0
    • Sweet minah jambu merah biru says:

      huh ! minah jambu sampai skarang lom kawin tkde pe2 pon malah semakin hepi tkde byfrnd pasal tkde sape yg nk laranggggggg hepening kan haha….seronok nokkkkkkkkkkk !!

      0

      0
  43. Gincu says:

    lately ni, Shila bergambar satu pesen je mulut/bibir dia. style mulut kepit. tak cantik langsung. konon nak ala2 korean girl? tak sesuai!

    0

    0
  44. Anonymous says:

    si gincu mesti ko senyum nampak gigi semua kan.. mesti hodoh hahahahahah

    0

    0
  45. jullydadywangsamajualimaju. says:

    aku stuju sgt dgn gincu…hhahahaa..memg ye pun,,shila pas ni cari la pakwe cina lak.

    0

    0
  46. akakkk lagi malam niii... says:

    “Andai yang bercerai pun boleh rujuk semula”.. aikk bunyik mcm nk rujuk balik je… meh sini.. aku doakan ko shila hamzah dpt kawin ngan sharnaaz.. nk sgt kan???? pehni ko tgk.. selalu.. eh, bkn selalu.. mmg takdir pon.. kalo dh sblom kawin ada sikap negatif.. x kira pd yg jantan atau yg tino ni.. bapak dh kata JANGAN! ko nk jgk.. ko rasa la lepas kawin nnt.. walo pon parents ko terima dgn redha.. mesti akn bermasalah nnt.. pastu tgk la yg jantan ni panas baran.. esok jgn jd ani mayuni.. buat report polis.. muka lebam2 kena terajang.. org mcm shila ni.. kita ikutkn aja.. tp esok lusa.. dh kena sesuatu.. insaf la dia tu.. nyampah lak aku aiihh!!
    skg ni pon.. si sharnaaz.. lek2 la dulu.. diam la.. esok lusa kalo ko jadik kawin ngan shila tu.. x malu ke ko? nk brdepan ngan in law ko tu.. bodoh nk mampos!! sampai mn ko nk tunjukkn ego ko tu?? puuiiiiihhh la!!

    0

    0
  47. inderaputra says:

    Aptb.

    0

    0
  48. lulu says:

    nampak cam si shila ni nak berbaik semula je ngan shahnaz, siap buat statement org cerai leh rujuk balik, ape2 jela

    0

    0
    • janda sial says:

      bebabik tkpo asal kan pandai jago diri aku dulu pong maceh shilo gok ado lelaki nak pineh tapi aku tolok sebak dio takdo kejo tetak aku tolok

      0

      0
  49. mak hj ah soh buta says:

    eh ada ke orang nak buat bini lepas satu malaya tahu kau gila kt jantan tu? lari sana sini? perangai bapak kau yg ala ala alim tapi jahil tu? ish ishhhhh malulah sikit sebelum mengaku diri tu laku

    0

    0
  50. Hullahoop says:

    Mulut dia ni tak cantik. Nipis sangat. Kalau senyum nampak pelik. Make up artis Shila cuba outline bibir dia atas sikit b4 bubuh lipstik supaya nampak tebal baru balance.

    0

    0
  51. […] Satu langkah yang bijak daripada Shila Amzah. Putus cinta baru-baru ini nampaknya mengajar Shila erti kesabaran. Buat masa ini, Shila enggan memikirkan soal cinta dan enggan merelakan dirinya dirisik oleh sesiapa sahaja. Berkata kepada Berita Harian, nampaknya Shila telah redha dengan apa yang telah menimpa dirinya dalam perhubungan cinta antara dirinya dan Sharnaaz Ahmad. Kata Shila:- Setakat ini saya tidak akan benarkan diri saya dirisik. Bagi saya, jodoh, pertemuan, ajal, maut biarlah Tuhan yang menentukan. Kita tidak mengetahui jodoh kita. Andai yang bercerai pun boleh rujuk semula. Apa yang pasti, saya mahu memandang ke depan. Dugaan yang Allah beri nampaknya sama besar dengan rezeki yang dikurniakan. Saya perlu lebih realistik malah kini saya sudah nampak hikmahnya. Baguslah kalau begitu. Memang setiap kejadian itu ada hikmahnya. Semoga Shila lebih fokus terhadap kerjaya. Lagipun Shila masih muda. Tak perlu terburu-buru dalam percintaan. Pasti suatu hari nanti Shila akan bertemu jodoh yang paling sesuai untuk dirinya. Sama-samalah kita doakan. Sumber: beautifulnara […]

    0

    0
  52. lane says:

    xpyh baca pnjang2 statement shila tu, ckup dua ayat pertama yg bercanggah satu sama lain. klu pcaya jodoh Allah tentukan, knpa xterima dirisik.. jodoh tu bukan bila couple, tp bila da jadi suami isteri.. klu da org risik, ko terima, bila da kawin, tu la nmanya jodoh, Allah tentukan… shila patut buat statement,
    “sy pcaya jodoh Allah tentukan.klu ada yg merisik, sy akn solat istiqarah. jika Allah bg ptunjuk baik, maka saya terima. xmau da couple2 ni.”

    0

    0
  53. Cik Comel says:

    Sape nak risik kau? Perasan bagai pompuan ni!

    0

    0