Written by serenity | August 9th, 2017

Isteri kepada pelakon dan penyanyi, Aliff Aziz, Bella Astillah selamat melahirkan seorang bayi lelaki pada 8 Julai 2017. Bayi itu diberi nama Mohamad Ayden Adrean.

image

Kecomelan Ayden bersama ibu dan bapanya telah diabadikan dalam set fotografi oleh The Photolicious.



image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

63 responses to Sesi Fotografi Newborn Anak Aliff Aziz Oleh The Photolicious

  1. Anonymous says:

    comel nye baby… nie photoshot sebelum ke selepas kejadian karok?..

    5

    2
  2. ChickFlick says:

    Pls take care of yr family AA. Allah dah anugerahkan anak. In which for some Allah doesnt even grant. So be thankful and grateful.

    69

    0
  3. Nur Hayeesha says:

    Kan bagus…Nampak bahagia je..peduli la apa org nak cakap…janji jgn repeat past mistakes…be a better MAN my dear Aliff!!! #Alifflovers17

    9

    5
  4. pekerjaswasta says:

    Puihh menyampah,

    Senang jadi lelaki, menggatal dengan anak dara masa bini pantang, pastu kantoi, pastu mintak maaf wat ayat sedih insaf bagai, bini cair and all is well. Pastu dok kutuk si Pipah tak habis habis. Padahal ko yang heret tangan Pipah.
    Korang netizen semua pulak dok ‘ololo sweet..namo curang lagi k’. Yucks. once a cheater always a cheater.

    65

    1
    • KerjaKilangAis says:

      setuju namblasjutakali wahai pekerjaswasta..lol

      20

      0
    • Anonymous says:

      setujuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu………pompuan gak nmpak busukkkkkkkk….cheater still cheater…puiiii

      26

      0
    • budak praktikal says:

      alep mmg pandai mengaayat masa nak kawin ada interbiu radio dan tv cara dia cakap mcm insaf sampai aku pun cair lol..padahal aku benci dia dgn kes dia yg mcm2 sebelum dgn pipah….bayangkan laki burok pun pandai mengayat tambah lg laki ensem…bella ni pulak dan netizen tak nak terima hakikat laki dia tu dah mmg mcm tu sebelum jumpa pipah lagi…

      12

      0
      • Anonymous says:

        mmg betul la alif tu nak pr jer kut masa dia kononnya nak dgn anne dulu……gaya tak puas enjoy pun …tapi takpe alif kan suc..i laki kan suci asalkan tak digoda ….puihh…

        6

        0
    • Anonymous says:

      Kan.. Aku xtau apa beza dosa alif n fifah ni smpai alif die mcm tu je netizen maafkan. Afifah pun dh minta maaf. Anzalna pun dh minta maaf. But stil kena kecam 1 fmly.

      11

      0
      • hakikat hidup says:

        Orang lelaki buat salah orang cepat je maafkan. Kalau pompuan buat salah… semuanya nampak buruk aje. Mmg tu laa adat dunia. Perempuan ni banyak fitnahnye. Reality kehidupan dunia.

        8

        0
    • Anonymous says:

      setuju!!!!! ya allah jgn dikurniakan org sekeliling ku org mcm AA ni

      0

      0
    • nek tipah says:

      akhirnya mak jumpa org yg sependapat dengan mak.. ramainya wanita yg bila suami kantoi dok salahkan perempuan lain.. sedangkan suami awak tu dah buat perangai banyak kali.. mmg perempuan lain tu salah! tapi salahkan suami tu dulu! seronok betul jadi lali.. 2 2 dapat.. lepas kantoi mintak maaf konon cinta sesuci embun pagi.. ni mak ckp berdasarkan pengalaman keliling mak.. byk kali jadi bahu si isteri dalam masa yg sama tak faham macam mana isteri sanggup ditipu berkali kali..

      8

      0
  5. melati says:

    Aduiiiii byk nya Dosa , abg Nara buat ni….retis2 kokak tak yah lew Citer, dh ler berdosa besor kenal mangkok2 ayun ni….poninnnnnnn..

    1

    0
  6. melati says:

    Retis2 Kokak ni tak yah lew masuk ruangan ni……Berdosa besar kenal mangkok2 ni..!!!

    1

    0
  7. pekerjaswasta says:

    Puihhh menyampah,

    Aliff ko ni gatal curang masa bini pantang pastu wat sedih, mintak maaf, bini cair, all is well.
    pastu korang netizen ni pun dok puji la Alif konon mengaku kesalahan ape bagai. Ingat ye dia sama gatal je ngan Pipah yang bimbo. Sapa yang heret tangan pipah, sape yang ajak karoke.

    Once a cheater always a cheater.

    13

    1
  8. wekkkkkkk says:

    byk gmbr bayi tu kurang kain, patut umur hampir 2 bulan ni, pakai setokin, seluar pjg .sian mcm sejuk lak aku nmpak…bella kena bagi susu bdn byk2..bagi tembam lgi ye.

    4

    2
  9. Ex-Amnet Forumer says:

    Knowing Aliff, Bella may have her hands full to put up with him. Tak semestinya pasal pompuan, tapi pasal lain-lain hal jugak. But then again maybe not. Maybe he will gradually change sbb dah ada tanggung jawab.
    Bella mungkin tak secantik Fifah, tapi Bella tak bermekap mcm Fifah..

    3

    8
  10. Bella Nabila says:

    Bella… Saya percaya kenapa Allah tentukan Aliff jodoh buat Bella… Moga dugaan dan segala cabaran alam rumahtangga ini adalah tiket untuk Bella ke syurga.. Moga sentiasa terus tabah dan memaafkan.. Allah swt x uji jika anda x mampu utk laluinya…

    4

    0
  11. Mma8 says:

    Comel…

    2

    0
  12. LELA says:

    B.A.N.G.G.A.N.G

    0

    1
    • jadoe says:

      ko nih dah kenapa?! doakan aje yg terbaik buat mereka… tiada manusia yg sempurna dan tiada manusia yg terlepas dari melakukan kesilapan dan kesalahan… sdgkan Nabi SAW mengampunkan umatnya inikan kita manusia biasa… semoga AA mengambilkan insiden ini sebagai satu pengajaran dan buat Bella redha dan sabar dgn setiap ujian dan dugaan dariNya… mungkin ada hikmah disebalik kekusutan yg berlaku…

      1

      0
      • xyz says:

        kenapa nak doakan yang terbaik untuk AA dan Bella ja? Kenapa terus kecam Pipah sedangkan dia pun dah minta maaf. Apa beza dosa Pipah dengan Aliff? Aliff yang ajak Pipah berkaraoke time wife dalam pantang.

        1

        0
    • LALOK says:

      kasihan… masa cikgu BM mengajar, dia tidur dalam kelas. Maka itu, nak eja bangang pun tak reti.

      2

      0
  13. Anonymous says:

    bella comel.. anak dorang hensem.. bawak2 setia la lepas ni alif oii.. focus kat family je.. xyh nak curang sana curang sini sangat.. hmmm k cau ;)

    1

    0
  14. chefwan says:

    tunggu 2 tahun lagi..panjat tangga mahkamah syariah.,,,,,pakai spek hiram besaq besaq…. creature like alip batang berjuntai ni can never change….

    2

    0
  15. melati says:

    tukar Citer lain plak Nara oiiiii… !!!

    1

    0
  16. Anonymous says:

    tgok story ig bella..dia bercakap nampak matang ..tak menggelabah..chill relax,…

    4

    1
  17. Idalea says:

    Kalau pakwe Pipah tu dayus, Bella pun dayus jugaklah ye.
    Baru adil.

    7

    0
    • Anonymous says:

      bella tu bongok..dia cakap alep berubah sbb pipah..padahal alep tu dr dulu mmg mcm2 kes…ngadap jela laki tu ..ensem kan…jadi boye pon takpe…lg pon mn org akan slhkan laki

      8

      0
  18. fifi says:

    Baguslah… Dah kawen sila belek isteri & anak2 ye. X yah la bz membelek pempuan lain…

    2

    0
  19. Eerrrrrrr says:

    Kesian pompuan singapore yang ada anak ngan aliff kan. Kalau la anak dia yang kat sana pun di sayang macam ni. Mesti sejuk hati perempuan tu. Buat perempuan tu, bertabahlah dalam hidup demi anak you. Didik anak you jadi insan yang berguna. Selalu berdoa semoga you dikurniakan jodoh dan kesihatan yang baik. Amin.

    2

    0
  20. Ros says:

    Dan abg nara sebagai jantan menyokong jantan x gune ni, maka marilah kite baca kisah retis suam2 kuku ni utk 6 bulan akan dtg. haha keloseran nara semakin teruk.

    1

    0
  21. Minah Kilang says:

    Bella terima aliff semata mata sebab anak. Seorang ibu mahukan yang terbaik untuk anaknya…walaupun dia terseksa..Bila dah jadi ibu ni dah tak fikir kebahagiaan diri anak diutamakan..semoga aliff berubah dan tolong hargai bella dan baby..

    3

    0
    • hahahahhaha says:

      tu bodoh namanya. but I know people will claim it as “berkorban”

      sorry to say, aku tak gemar benda macam ni.
      aku tahu ramai akan kecam statement aku..
      aku dengan suami berpisah lepas dapat second child.
      masa tu ramai marah aku sebab kata aku tak fikirkan anak.
      tapi aku tahu ape aku buat, kalau aku nak anak aku bahagia, aku kena bahagia.
      aku tahu aku tak boleh lupakan,untuk hari kejadian,hari ini and future.
      aku maafkan tapi lupakan tu susah.
      so what for depan anak2 okay, tapi dalam hati.
      im working for better -untuk aku untuk anak2.
      but yes aku dengan bekas suami so far ok je, still boleh jumpa, raya rumah mentua segala cuma mungkin kami tak boleh stick as suami isteri but we work together to be a good mom and dad for our kids. bukan dia tak penah nak ajak back together, tapi nampaknye aku belum lagi. Alhamdulillah anak2 makin faham. and takde paksaan diorang nak duduk dengan siapa.. its up to them. lagi pun rumah kiteorang tak jauh sangat pun.

      tapi dalam kes alif dengan bella ni aku rasa dah diorang stick nak macam tu then oklah, cume tak best bila orang boleh accept alif even dalam kecaman but still tak boleh accept pipah and harshly cursed afifah, evendo dua dua menggelabah ayam nak pergi karaoke sama. cehhhh. yang sorang memang dah sedia maklum playboy tahap lorong taib, sorang lagi bodoh ikut cakap produksi bila dah macm ni ko ingat produksi nak back up kau. diorang lepas tangan je dik non.

      4

      0
  22. Soryyyyy says:

    Setuju..alip mmg dr dulu mcm tu..bkn hanya berubah lps jmpa pipah. Lg 1..betul ke bella terima alip sbb anak..ke utk diri sendiri..? Mmg la syg sbb suami kan..tp jgn hanya nk salahkan pipah..dh sah2 laki ko mmg camtu dr dulu. Ko yg buat report polis sbb cedera..lps tu ckp buau report sbb ada gangguan org ke3. Fikir la sikit..klu ntah apa la si alip tu ayatkan pipah..xkan jadi punya kes g karok tu.

    6

    0
  23. Siti says:

    Seronok la korang kan..bahagia. Yg si pipah kena hadap la semua caci maki org. Yg lelaki..dh mintak maaf..org terima je. Lps tu suruh pipah bg statement..dh bg..komen plk.. Lps tu amik gambar happy family konon2.. Elok la..

    7

    0
  24. Annisa says:

    Salam semua & especially to Abg Nara. Mulanya aku tak nak bg komen pape pn psl hal rumahtangga AA & BA. Tp bila dh bc mcm2 yg korang tulis, aku rasa kesian pla dgn dorang ni. Korang ni, klu pn nak puja artis kesayangan atau nak kritik sbb bencikan artis yg korang tak suka jgn smpi nak mencarut, menjatuhkan maruah org lain, menghukum ikut suka hati korang atas perbuatan & tindak tanduk dorang tu, melabel yg bkn2 & smpi kadang2 tu blh cetuskan rantaian fitnah yg blh buat hal ni lebih rumit.
    Klu korang beriman kerana Allah korang kna ingat
    1. Setiap perkara yg terjadi tu kerana qada & qadar Allah SWT. Aku yakin Allah SWT bg ujian ni kpd AA & BA spaya jd teladan bt kita. Sbb mngkn perkara yg sama berlaku di sekitar kita cuma tak suma org tau & dpt pengajaran sbb lingkungan perkenalan yg terhad. Bila dah terjadi pada psgan spt mereka ni, suma org akn nmpk mn yg tak patutnya, mana silapnya & mana jalan baik utk mneyelesaikan masalah & paling utama; jalan untuk mengelakkan perkara sama drp terjadi pada kita.
    2. Soal jodoh, Allah SWT dah tentukan utk setiap manusia jauh sblm kt dilahirkan lag. Begitu jg panjang pendeknya jodoh itu. Aku yakin Allah SWT dah tentukan dorang ni berdamai. So jangan pertikaikan. Kita doakan saja yg terbaik buat mereka. Allah SWT lebih tau sama ada perpisahan atau kekal bersama terbaik buat psgan ni. La Tahzan.
    3. Bila seorang itu membuat kesalahan & menyedari kesilapannya kemudian dgn rendah hati membuang ego meminta maaf kepada semua sdgkn kesalahan tu cuma terletak pada isteri & keluarga mereka saja, siapa kita utk tetap menghukum AA. Kita hanya pemerhati dan pembaca. Tak perlu la sampai nak ckp yg bkn2 apa lagi nak buka aib org. Cuba letakkan diri kita atau saudara mara/sahabat handai kita dlm situasi yg sama; apa perasaan korang?
    4. Kita tak tahu apa sebenarnya yg terjadi so ada baiknya kita biarkan suma pihak yg terlibat selesaikan suma hal ni sesama mereka. Kadang2 hal2 sebegini blh diselesaikan lebih awal tapi disebabkan bila dah terlalu ramai yg bg ‘their 2 cents opinion’ perkara jadi rumit.

    Aku bkn peminat, penyokong atau membenci AA/BA & AN. Juga bkn ahli keluarga mana2 pihak. Aku hamba Allah SWT yg tak nak korang yg sama mcm aku cma skadar pemerhati dpt dosa kering.

    Peace No War. Islam itu indah.

    0

    0
  25. Ketiak harum says:

    Bella dh habis pantang ke???

    0

    0
  26. sepaun says:

    comel.. semoga membesar menjadi anak yg soleh & berjasa kepada kedua ibu bapa :)

    0

    0

Leave a Comment

Optional