Written by AbangNara | September 15th, 2010

gambar anak serina chef wan

Jutaan tahniah kami ucapkan kepada Serina Chef Wan yang kini bergelar ibu kepada seorang bayi lelaki yang diberi nama Tristan Tareef O’luanaigh. Makna nama anak Serina Chef Wan ialah “lain daripada yang lain”.

Chef Wan yang turut berada di sisi Serina semasa kelahiran cucunya itu telah pun selamat melaungkan azan ketika itu. Berat Tristan Tareef O’luanaigh semasa dilahirkan ialah 2.85 kilogram.

Tahniah kami ucapkan kepada Serina, suami dan Chef Wan. Semoga semakin meriah keluarga Chef Wan dengan kehadiran cucu sulung ini. Kami doakan agar semuanya baik-baik belaka selepas ini untuk Tristan Tareef O’luanaigh.

P.S: Inilah kad kahwin yang paling sempoi pernah kami tengok.

114 responses to (TAHNIAH)Serina Chef Wan Kini Bergelar Ibu Kepada Tristan Tareff

  1. […] Panas, (TAHNIAH)Serina Chef Wan Kini Bergelar Ibu Kepada Tristan Tareff Submitted by selebriti on September 15, 2010 […]

  2. Neslo says:

    Untung beby ni… dapat mkn macam2 mase dok dlm peyot mummy…hehehe =)

  3. appledia says:

    Perrrgh nama anak tak henggat!

    • ali's cu' says:

      belit ledah ni nak sebut.seb bek anak laki2..kalu pompuan jenuh lak hsbnd nk angkat nikah nnti

      • Kiah Kongo Black says:

        Bengok lah kau orang kan. Nama simple macam tu pun susah sangat ke?

        Tu lah..mak bapak suruh belajar Bahasa Ingerris, kau orang asyik dok layan Astro Prima cerita hantu. Kan sekarang nama simple pun tak leh nak sebut. Lidah crammed dan jammed kan? Belacan dan budu terlekat kat celah gigi. Busuk siot…

        Melayu..melayu .. Berani mati nak jadi negara maju konon. Belajar mengeja dulu la.

  4. dah tak de nama kemelayuan lagi ke kat malaysia ni????????????????????????????????//??

    • pascual says:

      biarla..da bapak dia mat saleh.kan ada nama mlayu gak.tareef tu..

      • senduk kayu says:

        ok la tu..at least ade maksod.,.

        ADOO???

      • puterizarra says:

        bapak dia mat salleh pon da msk ISLAM kan…..at least biar la nama tu cam nama ISLAM ckit……..ni tak ntah pape nama anak….

        • Abby C says:

          Betullah puterizarra… kalau bapak dah msk islam…kan lebih baik nama ank senang nk di sebut… sbg contoh ikutlah nama nabi … Muhammad atau abdullah ker… kan lebih baikkkk….huhuhuhu….

        • lady says:

          nama anak dia ada mksudlah dlm bhsa arab mksudnyer lain dari yang lain.. lain kali blajar bhsa arab baru nk kutuk2 nama ank org. thanks

        • Asaha says:

          lek2 la…ntah2 nama tu maksudnya cukup cantik ker…ko ingat org islam siam, turki, india, cina pakai nama arab meayu ker?

        • castelo says:

          Ellow ustazah ko tu keluar dari kampung mana…?? kalau dh xtau makna dlm arab xpayahla nak pandai2 komen….

          mentang2 la keturunan diraja ” putrizara” hahahahaha

    • ali's cu' says:

      biala weh…2 anak dowg..lantok leey

  5. abangnara says:

    teringat kat diego tristan player MU suatu ketika dulu

  6. miss suka masak says:

    tahniah serina da dapat baby……

    suka tgk serina lam jalan2 cari makan…

    nyum2~~~~

  7. puteri says:

    apa nama tu..dop paham setarang

  8. aries_april says:

    “lain daripada yang lain”?
    mmg ni ke mksud dia bang nara???

    btw,congratz serina…

  9. hikhok says:

    terbelit lidah nak sebut nama anak dia haha

    • Miedie says:

      Tristan Tareef O’luanaigh (sebut beramai- ramai ikut ejaan Melayu…” Oh LOO-un-ee”!!)

      Tu pun susah sangat ke? nampak sangat SPM Bahasa Inggeris kau ‘F’ !

      Kah Kah Kah

  10. miss_pinky says:

    da mcm name kristian la plak name die.
    urmm.
    kot ad mohd kt pangkal depan tu ok gak kot.

    • cleopatra says:

      bila sebut tristan aku teringat trinity
      bila sebut trinity aku teringat illuminati
      bila sebut lluminati teringat pulak freemason dan konspirasi..hehe

      gurau je chef wan….tahniah atas pangkat datuk

      • futuremg says:

        The Welsh name Tristan means – Which means “bold.” This is the name of a legendary knight whose story of love for Isolde, his uncle’s wife, has been told in poetry by Tennyson and in an opera of Wagner

        -aku copy & pes dr Google

    • ali's cu' says:

      btolla aku setuju..mmgla mksdnyer ok tp sebutan 2 cam bnyik kristian sikit

      • GiGi says:

        ala, janji maksud die elok..same mcm name qistina, bunyi mcm kristian, tp maksud die cantik je dalam islam..so, jangan la nak kecoh2 sangat benda mcm ni…

  11. Nita says:

    Wohh nama baby tu… kang nak paggil cam na ni..taruk la Mohd ke kat depan supaya nampak cikit kemelayuannya..ermm apapun alhamdulillah semuanya dah selamat..chef wan pun dah jadi atuk.. hehe…TAHNIAH..!!

  12. open mind says:

    nak kahwin ni payah imam nk nikah .. name agak berbelit ..

  13. Reena says:

    Tahniah la..

  14. kueh raya says:

    TAHNIAH serina!:-)

  15. mutoh bejelanok says:

    NITA- orang letak MOHD sepatutnya sebab nak nampak Islam, kalau setakat nak nampak melayu, kasi nama Dollah, Salleh, Awang, ‘daniel aiman’ (tak kisah) lagi ori melayu.hehehe.

    apapun,tak salah kalau tak guna nama Arab, selagi mengandung erti yang baik dalam bahasa yang bersangkutan. (tapi nama tristan ni ada makna ke?)

    Tapi, lagi cun kalau ikut tuntutan Islam.

    Dilaporkan dalam hadis riwayat Abu Dawud bahwa Rasulullah saw pernah mengatakan, “Kalian akan dipanggil di hari kiamat dengan nama-nama kalian dan nama-nama ayah kalian. Karena itu gunakanlah nama-nama yang bagus.”

    tapi sebaik-baiknya gunalah nama-nama Rasul dan orang-orang shalih, untuk mengenang mereka, sehingga mereka menjadi teladan, dan si anak mengikuti jejak mereka.

    apapun, Tristan Tareef watever…moga jadi anak yg soleh;)

    p/s:jangan ingat ‘pak ustaz’ tak layan beautifulnara.kehkehkeh

  16. Nita says:

    O ko pak ustaz ekk… sorry la aku tak tahu laks.Apa lak maksud mutoh bejelanok ni pak ustaz..?

  17. Bestnye dpt baby… TAHNIAHHHH!!!

  18. nightmare says:

    mak comel anak comel
    chef wan lagi comel
    umie aida nyebok tu nape?
    tumpang glamer ke?

  19. emilda says:

    mak aiihhh….ustaz layan blog artis..mmg pon..kalo nak ikotkan coment2 kt dlm blog bang nara ni…mmg ramai ustaz n ustazahh…mcm2 hadis kang kua..kalo bab jahil2..mmg ramai akan kua ayat2 agama…beringat dan berpesan itu wajib..tp kadang2 ayat ntah pape…ketuk lebih dr berpesan.

  20. umie says:

    congrats…umie bila lg?

    • puterizarra says:

      si umi ni lagi satu kawen bkn main kat mekah tapi balik x ubah jgk perangai tu tetp mendedahkan aurat,,,,,,hang nk bagi sape tengok xde gamak nyer eden nak nengok nyerr……………….

  21. jas says:

    ‘Tristan’ skit2 g nak jadik sebutan ‘kristian’,,dah takde nama len ke?

  22. pingky says:

    tahniah……
    yg dukung baby tu bila pulok…..

  23. Amber says:

    Tristan Tareef O’luanaigh….

    Recorded in many spellings which are all loosely inter-related and including O’Looney, O’Lunney, Looney, O’Loonan, Loonan, Loonane, Lowney, Lunnen and Lunan, this is an Irish surname. The development is from the pre 10th century Gaelic O’Luanaigh or O’ Luanain, both having the meaning of the “descendant of Luan”, a personal name meaning the hound, and as such originally a nickname for a fast runner.

    Read more: http://www.surnamedb.com/Surname/O%27Looney#ixzz0zakImhoo

    Tau tak hound tu apa?

    elok selidik dulu nama tu asal dari mana… nama2 mat salleh byk berunsur kan Kristian …jgn sampai tersilap lahir nya Islam tapi di kaitkan plak ngan nama2 kurang elok ya….

  24. Mat Gebu says:

    Tahniah juga utk Serina dan suami serta Chef Wan….

  25. intan says:

    si umi ni tak da lagi ke isi? kawin bukan main grand….nampak gaya sama dgn Tok Ti…..ha..ha…muka pun aku tgk makin botok…tak da keasliannya

    • TABUAN says:

      hahaha! tau takpe… MUKA TU DAH BANYAK COCOK
      TAM SANA, TAM SINI…
      MUKA DAH TAK ORI..
      KAKAK DIA AJE YG TAK SEKAKI COCOK2 MCM DIA DAN DUA SAHABAT KARIB DIA TU.
      dulu dagu tak seruncing sekarang.
      DAGU SEKARANG DAH SERUPA DAGU FIR’AUN.. ! :(

  26. gosipgurl_fea says:

    yay comellnyaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!

  27. botak says:

    salah sebut nanti jadi Kristan….

  28. JustAThought says:

    Cuba disambut kelahiran dgn kegembiraan bukan kutukan hanya kerana nama tak mengikut spesifikasi ‘keislaman’ yg kamu semua cuba tegakkan. Takde hukum menyatakan haram menamakan anak sedemikian rupa. Yg penting didikan agama yg diterapkan.

    Jgn hakimi org sesuka hati. Nnt smpai giliran sendiri, mungkin anda letak nama lg ‘hebat’ drpd itu. Terus lupa suatu ketika dulu anda pernah mengutuk individu lain kerana benda yg sama. Renung2kan.

  29. mutoh bejelanok says:

    susah jugak kalau kias-kias eh..kan ada apostrophe (‘) tu..(‘pak ustaz’-bukan kerjaya sebenar;)..anyway,mana yg baik ambik le teladan..dalam berpesan pun banyak kaedahnya EMILDA..kadang-kadang kalau angin je, daun tak luruh, kena la goncang sikit..kadang-kadang ada yg kena ‘ketuk’ baru terkesan…hehe.

    NITA- mutoh bejelanok tu pun takde makna dalam bahasa arab, ianya sekadar prosakata berbentuk reciprocal altruism & spontanious combustion.

    p/s : perhaps,abangNARA kena masukkan plugin emoticon,strikethrough & italic untuk mudah di bezakan mana perkataan yg sarcastic,mocking,cynical dan sewaktu dengannya…hehe

  30. eddy harris says:

    korang ni..orang dpt anak pun nk ngumpat..biar la nama anak dia apa pun..yg penting kita doakan dia jadi org islam sempurna bila besar nanti…yg kita2 ni belum tentu dh cukup amalan..henti2 kan mengumpat k.. sama2 kita renung2kan dan selamat beramal

  31. MisS PocO says:

    saya pnh duk semeja minum ngan borak2 ngan serina ni…time tu kat Kuala Tganu…

    papon TAHNIAH serina…dpt baby…
    tp asal nama baby tu lain mcm je…hehe…

  32. Mayhem says:

    ‘Tristan’ tu nama berasal dari kaum Celtic. Ia bermaksud ‘Tumult’ atau dalam bahasa Melayu kita ‘kacau-bilau’ atau ‘huru-hara’.

    Itulah akibatnya kalau dah jahil tapi tak mahu bertanya…

  33. katak kodok says:

    Penyibuk juga korang nak cakap mcm2 pasal nama anak org? Anak korang apa nama? Ada makna mcm tu ke? Klau nama ak korang pakai nama nabi sekalipun tp perangai mengalahkan setan, penagih, pengedar dadah buat apa? Apa sekalipun nama org tu tapi klau perangai dia baik, takde masalah…..Aku tgk nama org melayu skrag makin byk nama omputehnya tapi korang tak kisah pun… Alih2 nama ak Serina ni korang nak bising2…. Sengal betul…
    Apa2 pun… Tahniah pd Serina & suami, Chef Wan, Chef Riz sebab dpt anak, cucu & anak buah baru. Harap2 generasi Chef Wan ni akan mewarisi kehebatan memasak dia plak…

  34. apasal bila kawen omputih bangsa kita dengan bangga nya menamakan anak- anak ikut nama dia org samapikan tiada satu pun di selitkan nama asal usul bangsa sendiri… aku contohnya walaupun beragama lain tapi nama asal nenek moyang tetep dikekalkan dlm penghujung atau awal pangkal nama anak2 bak kata org tak lapuk dek hujan tak lekang dek panas

  35. bella luna says:

    name aku nabila..ok x?hahahaha….sje nk sibuk…

  36. Umie Ashyraf says:

    Tahniah buat serina, suami, chef wan & famili… Moga anak serina nanti menjadi seorang muslim yg sejati & anak yg soleh, amin…

  37. lalai says:

    kalau taruk nama islam or nama melayu pun, tapi sekadar nama je..tak guna jugak…! islam sgt ke org yg mak bapak taruk nama muhamad??… yang nama nur or siti pun, blonde gak…..!!lalallaa

  38. idapeja says:

    tahniah la serina..aku pn bakal jd ibu bulan depan tp masih duk tercari2 name anak.jenuh sebenarnye cari name anak ni sebab name ni la yg akan mpengaruhi hidupnye nti..apepun sumenye bergantung pd niat n didikan kite sbg ibubapa…

  39. ilhamny says:

    tahniah serina..dan buat2 org2 diatas..tak payahla nak pertikaikan nama anak2 orang..tahulah ibu bapa dia meletakkan apa yg terbaik buat anak dia..
    entah, anak dia nanti akan jadi manusia yg lagi baik dari anak kita..

    kita pun x tau nanti anak kita akan jadi apa…

  40. As the person who has health is young so the person who owes nothing is rich.

  41. Alisia Cate says:

    Only want to say your article is as tonishing. The lucidity in your post is simply striking and i can assume you are an expert on this field. Well with your permission allow me to grab your rss feed to keep up to date with incoming post. Thanks a million and please keep up the a uthentic work.

  42. Well, this was kind of boring but whatever.

  43. porno izle says:

    Thanks for sharing, please keep an update about this info. love to read it more. i like this site too much. Good theme ;).

  44. I have wanted to write about something like this on my blog and this has given me an idea. Thanks.

  45. Just thought I would comment and say great theme, did you create it yourself? It looks excellent!

  46. When I click your RSS feed it puts up a bunch of trash, is the malfunction on my side?

  47. Keep working, nice post! Just what I needed to know.

  48. wellness says:

    May I post part of this on my blog if I include a link back to this website?

  49. Just thought I would comment and say great theme, did you design it for yourself? Looks great!

  50. Thank you, wonderful job! This was the thing I needed to get.

  51. yatie oshin says:

    tahniah serina. didik anak tu agar jd anak yg soleh. anak mata merah ke, biru ke, hitam ke, coklat ke…janji ahlak baik. Nama tu saja yg agak susah sikit nak sebut…mungkin skrg ok, but later Pak Imam yg berpeloh nanti…. pangkal Mohamad rasanya lg sedap..apa2 pun anak amanah Allah. once again tahniah…

  52. Hi there, just became alert to your blog through Google, and found that it is truly informative. I’m gonna watch out for brussels. I will be grateful if you continue this in future. A lot of people will be benefited from your writing. Cheers!

  53. Hello There. I found your page using msn. This is a really well written page. I will be sure to bookmark it and return to read more of your useful info. Thanks for the post. I’ll certainly return.

  54. I’m a little surprised at how interesting your content is. I think you should make an ebook out of this information. Thank you for sharing.

  55. Hello, you used to write magnificent, but the last several posts have been kinda boring¡K I miss your great writings. Past several posts are just a little out of track! come on!

  56. Allegro.pl says:

    There are definitely quite a lot of details like that to take into consideration. That could be a great level to convey up. I offer the ideas above as general inspiration however clearly there are questions just like the one you carry up the place the most important factor shall be working in trustworthy good faith. I don?t know if finest practices have emerged around things like that, but I’m sure that your job is clearly recognized as a good game. Each girls and boys really feel the impact of only a secondís pleasure, for the remainder of their lives.

  57. Awesome post over again. I am looking forward for more updates.

  58. Great post. I was checking continuously this blog and I am impressed! Very useful info specifically the last part :) I care for such info a lot. I was seeking this certain information for a long time. Thank you and good luck.

  59. Would you be concerned about exchanging hyperlinks?

  60. Me personally together with my girl have been pondering concerning this particular matter. Still the thruth is, people cannot trust things composed in the web.

  61. Eric Brodi says:

    Very nice article and right to the point. I am not sure if this is in fact the best place to ask but do you people have any thoughts on where to employ some professional writers? Thx :)

  62. jeux mario says:

    Thanksfor the nice blog. It was very useful for me. Keep sharing such ideas inthe future as well. This was actually what I was looking for, and I amglad to came here! Thanks for sharing the such information with us

  63. Brooke says:

    A good friend of mine recommended I might like this website. He was totally right. This post truly made my day. You cann’t imagine simply how much time I had spent for this info! Thanks!

  64. ???? says:

    Good day webmaster, I’m eager to know the information about web design. Your site is very informative on this issue. Would you mind writing more about this? Thank you.

  65. Good blog post, I have saved this internet site so hopefully I’ll discover more on this subject matter in the future!

  66. I just added in the Rss on my small RSS readers, it’s very good to study your site.,,

  67. Wow! This could be one particular of the most beneficial blogs We have ever arrive across on this subject. Basically Excellent. I’m also an expert in this topic so I can understand your hard work.

  68. Great post, I believe website owners should acquire a lot from this site its really user friendly .

  69. dlyanic says:

    Hi there, You’ve done an incredible job. I’ll certainly digg it and personally recommend to my friends. I am sure they will be benefited from this website.

  70. Hey there! Do you know if they make any plugins to protect against hackers? I’m kinda paranoid about losing everything I’ve worked hard on. Any recommendations? Bless you!

  71. Hi There,Very nice post. I just came upon your site and wished to say that I’ve really enjoyed browsing your blog posts. After all I’ll be to enjoy more and I hope you continue to write again soon. A Very Nice Work ! Thank you.