Written by AbangNara | October 5th, 2011

Akhirnya, seperti yang telah Abang Nara jangkakan, kumpulan Sepah semalam telah dibubarkan secara rasminya. Namun kini Jepp dan Shuib bergabung untuk membentuk satu kumpulan baru yang diberi nama Sepahtu(SepahTwo).

sepahtu

Umum mengetahui yang Jepp sendiri baru-baru ini mengakui yang Mamat adalah punca perpecahan kumpulan Sepah. Maka dengan tertubuhnya kumpulan Sepahtu ini, diharap Jepp dan Shuib akan mampu memberikan yang terbaik tanpa gangguan daripada pihak lain.

Malah katanya kumpulan Sepahtu akan turut membuat album selain daripada tampil melawak. Itu satu peningkatan yang sangat bagus. Rasa-rasanya bolehkah gandingan Jepp dan Shuib mencapai taraf seperti Jozan? Apa pendapat anda?

Kredit berita kepada Teratakarmo.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

117 responses to Sepah Kini Sepahtu, Hanya Jepp Dan Shuib

  1. REaL Steel says:

    1st…..lalalalala

    0

    0
  2. mamabosan says:

    jgn r bandingkn jozan dgn sepah..msing2 de kelebihan dan kekurangan..hehe

    0

    0
    • Ain says:

      btul2…compare2 gini…x bek tau…

      0

      0
      • papa lagi bosan dengan Ain says:

        ntah…bukan nak kata yang sepahtu ngan jozan nak begabung bg jadi sejopahzantu…ni nak compare..aper laa..masing2 punya bkat n rzeki…

        0

        0
    • bola bola api says:

      biasa le abg nara ni kan batu api nak melagakan org….. biar lah jozan n sepahtu bersaing secara sihat…. dua2 berbakat dan ada cara masing2 untuk buat lawak….. yg pnting kita terhibur…..

      0

      0
    • triple j says:

      betul la tu sepah dulu ada kelebihan berbanding jozan iaitu kelebihan seorang ahli group berbanding jozan yg kekurangan sorang ahli group berbanding sepah. tapi la ni fair n square la kan.

      0

      0
  3. RilexKejap says:

    erm ok gak xde mamat 2…dia xde bntu sgt pown…

    0

    0
  4. BOBOB says:

    last!!!!! lalalalal

    0

    0
  5. Day says:

    nak tergelak jugak dengar nama tu…tapi sangat kreatif bro (FOLLOW Sepah-tu)….

    0

    0
  6. rina says:

    terbaik…. mamat memang tak diperlukan

    0

    0
  7. Mamat Rabun Sangat says:

    Jozan & Sepahtu terbaik!

    0

    0
  8. Siti Fatimah says:

    slack shuib tak ensem. ;p

    0

    0
  9. hantu gigi says:

    Rasa mcm jnggal plak bile tgok bdue je…wlopon mamat 2 tak bgune langsung tp bile tgok bdue mcm ni mcm pelik plak….pe2 pon wa skong lu due orng…

    0

    0
  10. Bang Wan says:

    InsyaAllah sepahtu gandingan Jepp dan Shuib sudah cukup untuk menghiburkan peminat2 di Malaysia, Lakonan Mamat tak sehebat mana. Nak tengok bagaimana Mamat nak survive dalam dunia lakonan tanpa Jepp dan Shuib. Pendapat peribadi saya Mamat hanya lebih sukakan kontroversi dan wanita. Shuib sudah berkahwin dan nampak kematangan beliau. Cuma Jepp perlu pandai kawal tuturkata kerana agak keras dan main lepas saja. Mujur Shuib bukan jenis simpan di dalam hati. Teruskan sepahtu

    0

    0
  11. wani says:

    terbaikkkkkk!!!! lagi bagus x da mamat tu menyemak je memang minat d ni je simamat tu buat menyemakkkkk je

    0

    0
  12. annanana says:

    rasenyer xde mamat lg ok kowt..g pn lawak mamat xde la best mane pn berbnding jepp n shuib…terbaekk

    0

    0
  13. aremad23 says:

    tu la org kalau da tinngi skit…lupe diri

    0

    0
    • sixem says:

      tinggi sbb ciptaan Tuhan..jgn pertikaikn psl tu..Lupa hanya dtg melalui Hati dan akal…:)

      0

      0
  14. SUKE ATI AKU says:

    OK LA 2…MAMAT BKN BEST MANE CONTROL MACHO JEW….MAMAT SORG2 MMG XBLEH PGI …

    0

    0
  15. asam pedas says:

    skali baca bunyik macam sepatu.. hehee.. tp ape pun jalan yg korang pilih, mudah2an berjaya.. jangan lupa diri, selalu kena pandang atas.. kita pun xelok nak kata buruk pada Mamat.. doakan dia baik jugak utk dia lebih bagus.. insya allah doa yg baik tu, Allah akan balas juga utk kita.. harap Sepahtu lebih success begitu juga Mamat… u go boyz

    0

    0
  16. sasuke96 says:

    jepp n shuib mmg best,mnt sgt ngn dieorrg berdua nie.. jepp cumil sgt :-)

    0

    0
  17. ayu says:

    lagi ok kot…mamat da bz nak pujuk fida…mmg bagus dia xde…hope jep n shuib akan menjadi lebih terbaik dari sebelum nie…orang johor mmg love mereka sgt2 la….

    0

    0
  18. shahziella says:

    bagus la..mamat mmg xlawak lgsg..

    0

    0
  19. Sue says:

    ms sepah umukan berpecah mmg sedih sgt..bila ada balik dgn 2 org je ni at least happy la jgk..tp kelakarnya derg bertiga tu mmg lain..walaupun jep n shuib mmg the best tp mgkn kita biasa ngn ada nya derg 3 buat lawak jd rasa cam kurang sesuatu je..apapun adanya sepahtu lebih baik dari sepah berpecah kan?

    0

    0
  20. namaakuM says:

    xpela kalau mamat takde pon..

    sebab aku pon minat si jepp dengan si shuib nie jek. HAHA

    0

    0
  21. ana says:

    klu ikut kan jep n shuib mmg terbaik lah…tp bile tengok lemang aidilfitri si bujang sepah kesian lak kat mamat….xpe lah mungkin xde rezeki korg b3….b2 lebih baik kot…pape pun untuk jep n shuib…buat yg terbaik….pada jep love you lahhh :))

    0

    0
  22. mak jemah says:

    aku suka bc komen2 kat blog abg nara sb nickname korang…..mcm2…lawak abeh….wakakaak

    0

    0
  23. siti aziz says:

    sedap nama tue…orang kalau dah berbakat…campak kat mana pun hidup..hi3…ape pun..semoga berjaya…memang suka kat jep ngan suib!! kih3….sepah yang lam sedap…sepahtwo akan datang moga lebih menyengat…he3…..

    0

    0
  24. melur says:

    sokong sepahtu!!!!

    0

    0
  25. apekny0nya says:

    aku s0k0ng glew ngan gr0up bwu sepahtu ni..xde si sengal mamat lagi aman..alau ade p0wn mnyusahkn je..aku dh syak dh mesti gr0up sepah yg dlu 2 brpecah sbb gara2 si sengal 2..si sengal 2 cb0k brcinta je..bla la!!

    0

    0
  26. kepala angin says:

    mamat xde pon dh ok..
    dye bkn bgus sgt..tp dpt awek cntik..
    untung badan..

    0

    0
  27. capik says:

    kompom lg mantaps nanti…

    0

    0
  28. Sedeynyerrr Haku Nengok says:

    Wahhhh sukenyeeee haku baca pasal nie….ingat dah bungkus tapi wat grup baru….cayalah!!!!!!tanpa mamat pun wa tetap sokong Sepahtu….buat mamat… kalau cik pidah plak blah tinggalkan kau, baru lah kau dok terkulat sensorang…rujuklah balik ngan adda itupun kalau dia mau laaaaaa…..

    0

    0
  29. ilikesepahtue says:

    mmg dah boleh agak shuib ngan jepp akan bergabung semule sbb dorg je rasenye yang hidupkan sepah sebelom nih.. gudluck sepahtu!!

    **klau korang perasan la kan tiap kali sepah menang award ke ape ke mesti mamat yg lebih2.. shuib n jepp rileks je..

    0

    0
  30. wahhhhh..akhirnyaaa..hope diaorang trus maju…dulu x minat sepah sgt sbb menyampah dgn mamat….tahniah sepahtu….!

    0

    0
  31. Black marissa says:

    gandingan berdua….hope terossss maintance lawak anda!!!

    0

    0
  32. mizznoty says:

    bgs ar jep ngn shuib..aq tetap sokong kowang..xde mamat bkn sepah xleh idup..ap2 pn terus maju ngan sepahtu..keputusaan yg kowang buat sgt bgs..sepahtu bleh saing ngan jozan..aq mint giler ngan sepahtu n johan.arap terus maju ea guys..

    0

    0
  33. akusaaaaappaaaaa says:

    good…..terus kan !!!…i like lahhhh Jepp Dan Shuib

    0

    0
  34. Cik Ketom says:

    Eloklah Mamat tu keluar… dah tak pandai bawak diri so eloknya diundurkan aje.

    0

    0
  35. mamat sepah says:

    daripada 100% hanya 5% je effect bila mamat keluar sepah…hihiih

    0

    0
    • budak botak says:

      mungkin 0.5% sahaja…

      0

      0
    • mamat-planet of the apes says:

      0.0000000000000000000001% jer…

      0

      0
    • xde effect 0.01%pon klu c mamat 2 kuo……still mantop n 100% lawak shuib n jepp……korg berdua mmg JAybee la bro…….mamat 2 mcm org kmpong msok bando,lpe diri trussss……….adusssssss,sory mat ngate lu,nk bg lu sedo ckit……t dh terhantuk bru sedo dh payah der…….gudluck sePAhtU….

      0

      0
      • aku INgt baeKLa saNGat c MAmatni,MSe mnang RAja LAwak BKn MAen TAkbir LAgi……”PAde MAk Ayah,MAmat Xdpt BG maK aYAh SeguLuNG IJAzah,Tp MAMAt dpt BAnggekan MAk AYAh dgn Kemenangan INi,TAkbirrrr…..LAst2,die YG OUt dek Kejokan GUrlZ yg XcantEk MNe 2……INgt BRo,Sok LUSe Xtaw pe JD?JGn JD DuDA Xpress Without MArried….huhuhu,paham2kanla ea deR ayt LAst gUA tu……

        0

        0
  36. ima says:

    ok r diaorg, lgpun mamat dia 2 bisu dalam pape persembahan so ok gak dua org aja

    0

    0
  37. kucing says:

    mamat tu dah lupa diri la tu, tgk la mesti dia x berjaya pasni.. confirm

    0

    0
  38. dewi says:

    Elok jugak takde mamat. dia bukan kelakar pun. sebok menempek je dlm sepah dulu. tak penah aku gelak bile mamat try nak buat lawak. setuju sgt shuib gabung dgn jep! atleast kita masih boleh tgk lawak jenaka dorang. to mamat, ajakla fida buat group dgn ko. SESUAI sgt. eh tapi fida kan marah kat ko? hahaha, kesian la ko ni mamat.

    0

    0
  39. Tiya Nea says:

    Saya sangat suka Mamat is out of the picture. Sebab dia tak laa lawak sangat pun. Yang selalu buat lawak and managed to buat orang ketawa pun Jepp and Shuib jek. Mamat selalu jadi kayu jek. Huhu. I’m sorry, Mamat! =P

    So, to Jepp, manisnya kurma itu… And to Shuib, tanjak boboy! Hee~ =D

    0

    0
  40. tenok handsome says:

    taniah sepatu kerana bergabung semula.. ko org mng terbaik!!

    0

    0
  41. Shuib adik Jepp says:

    dengar cerita mamat nk tubuh kumpulan baru jugak.. Kumpulan SAMPAH.. ahlinya x tahu la mamat ngan Fida ke, ngan sampah sarap ke…

    0

    0
  42. surat kabar lame says:

    Tetap sokong Sepah walaupun tanpa si mamat poyo..Sepah Best !!!! Hidup Sepah !!!!

    0

    0
  43. cik hot sentap says:

    shuib dengan jepp memg gabungan yg terbaik..aku memg minat 2 orang nie dari rajalawak lagi..all the best sepahtu!!!

    0

    0
  44. yeke says:

    EMMM….MAMAT XDE LAGI BAGUS…DIA BUKAN LAWAK MAANA PUN…DUA ORG AHLI NIE X CEKUP…DIORG YG BT LAWAK NYE…MAMAT TU TUKANG SELIT AJE..SEPAHTU!!!!KAMI SOKONG ANDA…LAWAK ANDA BEST!!!! MAMAT JUAL SATE LA LEPAS NIE MAMAT…

    0

    0
  45. Peminat Sepah says:

    YEA YEA!! Sepah ade balik, SEPAHTU (two)…. Bolehla, takde lagi Mamat poyo tuh!

    0

    0
  46. yea yea !! says:

    nie yg bes nie .. nseb mamat over kluar …

    0

    0
  47. love sepah says:

    terbaik!!!!jep n shuib yg hidupkan sepah…kalu harapkan mamat..sepah xkan kemana…makanya, penarikkan diri mamat dr kumpulan sepah mmg tindakan yg baik utk hidupkkan lg n majukan lg kumpulan sepah…kalu mamat ade lg, kemgkinan gosip2 dia boleh jejaskan reputasi sepah…sblm ni pon, ramai menyamph tgk acting mamat yg ala2 over bila act…xnmpk idop..xnmpk sempoi..tp nmpk mcm dibuat2 utk gelakkan peminat…sory mamat..aku ckp bnda yg betol…bila ko xde…nama sepah akan lebih popular…n sepah popular pon bkn disebabkkan ko..tp disbbkan kesugguhan jep n shuib…semoga ko maju dgn dunia ko yg rabun tue…mgkin dgn cara ni, ko baru kenal erti sahabat bila jep n shuib da xberdamping ngan ko….sukses bro!!!rezki ade dimana2…bakat yg ko ade..mgkin hnya sesuai utk ko sndiri, tp bkn dgn sepahTWO….

    0

    0
  48. suka says:

    aku dari maharaja lawak aku tak suka mamat tu coz tak menolong group lansung….mmg xder function pun….blik2 2 oreg ni jer yg byk ckp.,…anyway gudluck sepahto…

    0

    0
  49. Lagubestbest says:

    Mesti mamat rasa jelez pasni. Tapi nak wat cmne, kalo nak tutup rezeki, biar la dia sorang je yang tutup, jgn kaco rezeki rakan sendiri lak.

    0

    0
  50. karl lagerfeld says:

    mmg patut si mamat tu keluar pon. dia paling sampah dalam sepah. muka tak ensem pastu tak kelakar langsung. menang duit aritu sbb suib dgn jepp buat lawak jer. dia jadi pak pacak or prop jer boleh la. pasni kalau ada producer nk pakai org buat tiang lampu or jadi beruk ke dia sesuai la

    0

    0
  51. yatt says:

    suka2..shuib n jepp memg best!!

    0

    0
  52. pEANgIkUT SEpAh says:

    mamAt tU mMG gMpUnK . . MuKE X eNseM pOWn . . kerEK leBiH . . bEle jaMbanG DH mcm BErOK . .

    0

    0
  53. seposen says:

    elok nye sepah ni dr dulu tggal dorang bdua..
    mamat 2 da mcm sleeping partner je. mcm xde fungsi.
    dia xde pon xksh.ckp pon tgagap2 je. lawak xjgk. untung la dia dpt tempias duit hasil juara maharajalawak. tp yela..rezeki kan..

    0

    0
  54. ainaminatjepsepah says:

    goodl luck jep and shuib !

    0

    0
  55. aina says:

    good luck jep and shuib !!

    0

    0
  56. mantikulaz says:

    korang 2 memang best….
    SEPAHTU BOLEH!!!!!!

    0

    0
  57. HAMBA ALLAH says:

    MAMAT PADA AKU MMG XDE EEFECT EVEN DORG JADI JUARA MAHARAJA LAWAK PON MAMAT XMENYERLAH LANGSUNG HARAP NAK MENONJOL/OVER LEBIH2 JE MASA DINOBATKAN JADI JUARA.. TERUSKAN JEPP DAN SHUAIB KORANG SEBENARNYA YG MENGHIDUPKAN KUM.SEPAH BUKANNYE SI MAMAT YANG POYO TU YANG TEROVER SGT TU..

    0

    0
  58. ape pun x boleh says:

    semoga bertambah lawak di masa akan datang…

    0

    0
  59. mysara says:

    SEPAH takkan terjejas langsung tanpa Mamat. Go SEPAHtu!

    0

    0
  60. bagus la tu..memang dua org ni je yg kelakar..mamat xde pun xpe..bole pegi jauh dorg ni.. terbaikk

    0

    0
  61. gulagula says:

    MAMAT TAK DER PON KORANG LEH HIDUP… MAMAT CAM LAH LAWA SANGAT…

    0

    0
  62. cik madu says:

    suke!suke!sukeeeeeee mamat xde!!!!!jep & shuib terbaikkk!!!

    0

    0
  63. bungaku says:

    BAGUS !!! kan best if jep and shuib jer…mmg power and malah kalah jozan…apa pun, “Baek punyer

    0

    0
  64. suke jepp says:

    entoh lerrr…aq mmg dari dulu lg x suke ke mamat 2..wat serabot je..npk mcm menyemak pon ader..die rase sepah x blh hdp kalau xde dyer kot…nie ko try la hdp sorg2 mamat,gn lawak ko yg ntah pape 2…sepahtu terbaeqqqqqqqq=)

    0

    0
  65. triple j says:

    mencadangkan agar Mamat counter balik dengan bergabung dengan Amir Raja Lawak, dan since nama sepah takleh digunakan, buat group nama baru yg seakan2 serupa iaitu Sampah!

    0

    0
  66. suka says:

    AGAK-AGAK MAMAT KALO BACA GOSSIP YANG DIE X DIPERLUKAN MESTI BERBULU KAN.. 2 LA KO SUKA SGT GOSIP2 LAGAK MCM STAR. SO SEPAHTU ALL THE BEST N MAMAT CIAN KAT KO

    0

    0
  67. Batak Sakan says:

    mmg aku tggu2kn ape kesudahan kes sepah nie tp jwpn yg korg bg sepah mmg aku ske sbb aku nie peminat korg….aku harap korg boleh bg yg terbaik lawak2 melayu tanpa mamat jonggos tuh…hahahaha….lg pn mamat tuh x funtion sgt dlm kumpulan sepah jepp dgn shuib lg best…ape pn aku doakn sepah two meletup aku nk tgk cite2 lawak yg korg berdua berlakon k…lantak kn mamat poyo nie nk berbulu ke ape…konon top kot bt gosip murahan mcm tuh puuuiiiii……

    0

    0
  68. hafisvr4 says:

    gua sokong lu bro, kalau nak cerita lawak klik kat nama gua john,gua update hari2

    0

    0
  69. Chubby Supersweetlollypop says:

    Saya suka giler kat jep klu mamat tak de pun tak kisah..
    jep di hati hehehehe ;p

    0

    0
  70. menyampah i says:

    ape2 la…nyampah i

    0

    0
  71. meeradriana says:

    baguslah..
    buat apa nk simpan benda yg busuk ni tul x??
    jepp ngan shuib pun dah cukup bg aq..
    go sepahtu..

    0

    0
  72. donna-donni says:

    haha..teringat masa Sepah mula2 menang RL, si Mamat yg over beria2..menangis bagai..kotla dea yg bnyk menyumbang…gewlii tol!..time meng ML pun sama..elok sgtla xdek si mamat tu,harap lawak tempelan aje.xdek lg bgus…keep on the good humor Jepp n Shuib.

    0

    0
  73. mami jarum says:

    lagi bagus kalau mamat x ada . dia ada pun mcm x ada jewp :P . lagi best Jepp nan Shuib :DD love u alll !!!!!

    0

    0
  74. Waniey Shaari says:

    doakan yg terbaik utk JEP, MAMAT dan SHUIB. aku tak pernah salahkan sesape sb dorang tetap yg TERBAIK. salah orang senang aje nampak. tapi salah sndr?? takpe larhh MAMAT oiii.. SEPAH FRIENDSCLUB msh ada. thanks sb kekalkan JANJI anda bersama kami. biarlah rakan2 anda teruskan kehidupan. bukan tak bermakna peminat MAMAT takde. kita tetap sokong JEP dan SHUIB. anyway,thanks for the information about SEPAHTU. =)

    0

    0
  75. ani says:

    keh.keh.keh.keh….mmg best lah lwk kau jejari…aku suka sgt….he.he.he,he,he ….kelakar lah!…Lwk kau lagi power dari mamat tu…

    0

    0
  76. killer mamat vs destroyed fida says:

    aq rse mamat sorg diri pown bgos,leyh lwn dgn fida….
    lwk mamat atau lwk fida,spe yg brkesan? hihihi… kompem2 kena buang….

    GO SEPAHTU
    jepp and shuib rock never dies

    mamat,aq nk nasihatkn kt ko,supaya ko sdr diri lps nie…. scre jujurnya,ko kena fkir msk2,sblom ko wat keputusan nk brcinta ke ape ke yg pnting karier ko dlu,ataupun smbung study ke…. lgi best…. nie x cri awek2 cun kt luar sne,ape cntik sgt ke awek2 yg kt luar,mamat klau ade jdoh,xkn kemne mamat,truskn hidop n brdoa jer…. igt D.U.I.T : Doa,Usaha,Ikhtiar,Tawakal…. igt x ko ckp : mak ayah mamat x dpt bgi skalung ijazah,tpi nie aje yg dpt banggakan mak ayah…..

    aq igt lgi ayt ko tu..
    aq rse ko ptot brtaubat nasuha….. taubat sungguh2…. lps insaf dn taubat,bru ko thu…. yg org lbih syg kt ko,jika ko brubah….

    rj lwk 3,juri dh ckp da….klau korang kuar dh brjye kt luar sne,jgn lupe diri…..,jgn brpecah…..
    aq respect kpde Ibu Fauziah,Zaibo dn Shamsul Ghau2…. dorang yg ckp tau…

    0

    0