Written by AbangNara | January 18th, 2013

Semalam Zed Zaidi menyatakan yang SENIMAN bakal membuat satu kejutan terhadap Patrick Teoh yang telah mengeluarkan kenyataan menghina Islam menerusi Facebooknya. Tunggu punya tunggu, hari ini barulah diketahui apakah kejutan tersebut.

zed zaidi

Rupa-rupanya SENIMAN telah pun membuat laporan polis terhadap Patrick Teoh yang merupakan ahli SENIMAN di Balai Polis Taman Melawati kira-kira jam 1.30 petang semalam. Kata Zed Zaidi menerusi Harian Metro:-

Isu hina Islam bukan perkara baru, tetapi kali ini ia membabitkan artis. Dia (Patrick) perlu tahu majoriti ahli SENIMAN beragama Islam, sekiranya dia tidak tahu maka dia perlu tahu sekarang.

Menurut Zed Zaidi lagi, SENIMAN sedang memikirkan hukuman yang setimpal terhadap Patrick Teoh atas kesalahan yang telah dilakukan. Bagi Abang Nara, ini satu tindakan yang sangat bagus oleh SENIMAN agar ahli-ahlinya tidak membuat kenyataan yang boleh menimbulkan rasa kurang senang di kalangan ahlinya. Good job SENIMAN dan Zed Zaidi.

P.S: Taman tema World of Warcraft di China yang sangat awesome!!!

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

45 responses to SENIMAN Lapor Polis Kenyataan Hina Islam Oleh Patrick Teoh

  1. boleh laa says:

    good job zed zaidi!

    0

    0
    • kucing kampong says:

      c patrick teoh ingat dia selebriti boleh condemn n hina ugama kite!!syabas zed zaidi gd job bro….!!!klo c old man ni di middle east lama da kena shoot!!!!desyooomm…!!!god gives u two ears n one mouth mr old man..hati hati ye mulot tu…be quite n listen lain kali k…

      0

      0
      • baby bb says:

        terima kasih zed zaidi. good job bro. cepat bertindak dan boleh diharap. diharap dengan ketegasan ini beri pengajaran pada org ramai. sebelum buat apa2, pk dulu.

        *semoga dengan pujian2 yg dterima xbuat zed zaidi bangga dan besar diri tetapi semakin bersemangat untuk berikan yg terbaik. kami sayang jed jaidi!! hee…

        0

        0
        • Juliana Banoss says:

          GERAM HOKEYH BACA STATUS PATRICK TEOH NIH

          kukukata.blogspot.com/2011/05/gambar-pasangan-gay-bersama-anak-anak.html

          0

          0
    • Selitone says:

      Ok… Laporan telah dibuat.. Harap ambil tindakan… dan PASTIKAN ada hukuman yang setimpal jika terbukti dia bersalah.

      Aku faham… Piliharaya makin dekat…. dan mungkin orang2 “di atas” takut kehilangan undi di “sebelah sana”. Tapi ini bukan calang calangnyer isu… Ini berkenaan Agama kita…

      Harap mana2 pihak jangan memandang mudah isu ini.

      0

      0
    • kipas siling dan kipas tangan says:

      bukan itu caranya seniman oi..
      menarik rmbut ditepung biarlah plhan2 agar. tpung tk berselerak. dn rmbut pun tak putus. cuba bwak berbincang dgn dia. apehal dia marah sgt dgn org islam..
      kdg2 org islam sendiri tak mau ikut ajaran islam sndri.. dn tk mahu tnjuk akhlak yg baik pda org kafir..
      ayat :
      ”Isu hina Islam bukan perkara baru, tetapi kali ini ia membabitkan artis. Dia (Patrick) perlu tahu majoriti ahli SENIMAN beragama Islam, sekiranya dia tidak tahu maka dia perlu tahu sekarang.”
      awak seniman.. mmg seorg islam.. tpi adkh awak mengamalkan khdpan islam scra sempurna?.. silalah rujuk pda ustaz2 pkra nih.. tk pyah nak bt kptsan sndri. ini soal aqidah. bukan soal ARTIS.

      0

      0
    • kamariah says:

      yg ni aku btl2 setuju…..aku dh meluat bile org hina agama Islam mudah shj utk dimaafkan…..kali ini NO NO NO……………ZZ jgn bg muke sm die….

      0

      0
  2. Menyampah says:

    Ha…padan muka u patrick teoh..tu la suka2 hina agama org…..

    0

    0
  3. Jojo says:

    Itu lah (Patrick Teoh), nak comment tak pakai akal. Kan isu dah jadi besar sekarang, mana kau nak lari, satu malaysia dah baca status kau. Dah tu tak sadah diri, kau tempat kau tinggal kan ramai orang islam, mana otak kau letak masa comment tu? Otak letak dekat kaki. Kita tunggu cerita selanjut nya..

    0

    0
  4. Legend says:

    Artis2 melayu islam sendiri dah ramai yg hina islam….pakai seksi2 sampai nampak lurah tetek.

    0

    0
  5. kak timah says:

    i pesssss ke???????law xfirst akak nk terjun laut lah

    0

    0
  6. kak timah says:

    pas ni ambik tindakan utk artis pompuan yg pakai seksi plk k meluat tgok

    0

    0
    • Ratu minah jambu merah/ biru says:

      bang nara skarang baru poukol 6.10 petang kenape jam yg kt atas tu dh terlebih time diaaaaaaaa….ishhhhhhhhhhhhhh sengaja ke pe ! bang nara cek la dulu time tuuuuuu

      0

      0
      • Mulut Sudu says:

        Ratu minah jambu merah/biru tu pon nak kecoohhhhh lebihhh!!!!! Mesti ko tesentapppkan! da gi sana masak tuk anak laki mu! Daripada ko meroyan x tentu pasal kat sini kang aku bagi pelempang pulo!

        0

        0
  7. bikin panas says:

    aku x puas hati dng dj hotfm sape tu chat (betol ke aku eja) adeke mlm tu boleh dia ckp “rileks la sume.. patrick pun dh minta maaf ” rileksss?? oh apakah???

    0

    0
  8. Anonymous says:

    iya la legend…cam artis kesayangan abg nara si lofa tu…….

    0

    0
  9. ikan siakap diternak kak cham/olga says:

    thumb up!!! utk seniman…. kalo dh mnghina islam, siakap mmg tak ble sbr tau…
    biar lps ni jd pngajaran utk artis non-muslim yg lain…
    kalau nk tweet tu biar la fikir2 dlu…

    0

    0
  10. Anonymous says:

    bagus zed zaidi…tang ni aku sokong…semua orang tak kira bangsa atau agama kena sedar sensitiviti agama ni…kebebasan bersuara dan mengeluarkan pendapat jangan disalah guna…terlajak perahu boleh diundur, terlajak kata terima lah akibatnya…lps ni zed zaidi jalankan tanggungjawab anda memantau pakaian artis wanita Malaysia pulak…sakit mata kengkadang tgk cara dorang ni dressing…
    *hehe, org salu kata klu sakit mata jgn tgk, tp kita kan ada mata, kenala guna..

    0

    0
  11. nazrul says:

    garangnye zedzaidi ni….takut mak..! ape2 pon, keewwlaaasss ko nyahhhhh!

    0

    0
  12. Spongebob says:

    kawan aku si Patrick pun pandai hormat agama orang daa . . .

    0

    0
  13. ikan siakap diternak kak cham/olga says:

    lagi 1….siakap nak bg nasihat kt retis2 pompuan kt m’sia ni…
    kalau boleh pakai la sopan ckit..
    kat wordrobe assistant tu pula, cuba la sediakan pakaian yg more sopan n tertutup…
    kita tngok pon sng hati…kan!kan!kan! go for vanidah imran!!!!hikhikhik…tetibe….

    0

    0
  14. Pelik says:

    padan muka dia..tu la masa nk tweet otak letak kt lutut…bila dh wat salah senang2 plk nk mta mf…boleh blah la lu apek…..

    0

    0
  15. BUNGA says:

    benyawa seniman ade zed…
    padan muke ko petrik!!!
    orag bole hormat agama ko,ko x bole hormat agame org laen..
    GOOD JOB ZED~
    xde istilah rilex ble bab agama..
    setuju jgk cadangan pasal artis wanita dan pakaian…
    rancangan DREAMSGIRL patot MENGHARAMKAN PEREMPUAN MELAYU & ISLAM SEBAGAI PESERTA…xde beza mcm pakai bikini!

    0

    0
    • Nilah says:

      Itulah akibat bila ibu2 beragama islam yg mendidik anak2 pompuan tak tutup aurat, bapak2 pun suka anak buat freeshow..jd bangsa lain pun ingat islam kita remehkan…
      Kalau kita titikberatkan agama kita…takdernya berseluar pendek..even bercuti bersama keluarga, tak pernah di buat org islam…. Tp kalau dah jahil tuh…mungkin dah biasa, or wajib berpakaian gitew.

      Nak tanya – if anak kita kurus sekeping mmg di halalkan eik berbikini,berseksi dgn alasan, anak akak kurus so pakai seksi pun tak nampak seksi .- …boleh eik? -( aku tahu tak boleh saja buat2 tanya..coz aku tau ada org akan baca ) pls sampaikan ..jgn bila dah ada bangsa lain menghina islam …kita serang derang tp bila kita drumah..pakaian anak2 kita sama jer ngan pakaian anak pompuan mereka…malah lebih teruk..sbb kita islam…wallahuallam…

      0

      0
      • hello says:

        Ni la tau psl agama sendiri je..if korg xtau,agama kristian pon xboleh la pakai baju seksi2..kat college methodist pon dieorg xkasi la pakai skirt atas lutut.Agama kristian mana boleh minum arak,pre-marital sex or ada anak luar nikah..agama dieorg & kita ada sikit persamaan.

        0

        0
  16. Let me speak..let me speak... says:

    Bagus tindakan ko zz, penipu besar lah, kata tak tahu or tak sedar hina agama islam…kita pun tak hina dia nak makan …., ni dia sesuka suki hina/ persendakan agama kita.

    Kan nanti ada pulak yg jahil buat komen…

    Tanya hal ibadah kita cukup sgt ker melenting ngan patrick…

    Ni nak bagitahu..jahil atau tidak sesorang tu, bukan masanya nak sibuk amik tau sekrg…yg penting kita rakyat/ umat islam bersatu hati…bg hukuman yg setimpal kat cina tua nih..

    Ni negara malaysia, negara islam ( walau ramai pompuan berbogel atas jalan )pls show me ur respect…

    Listen..listen..listen…show me ur respect.

    0

    0
  17. slay says:

    saya secara tetiba-tiba menyokong zed zaidi…sbb dia tegakkan Agama Islam..chaiyok2 tp kes artis2 masalah macam zarina jolie jolie or pendatang asing kena teruskan merotan mereka ye hehe

    0

    0
  18. ayam gemuk says:

    sebernanya artis islam sendiri pun menghina agama islam jugak , pakai seksi2 , pegang2 , tak ke menghina tu ? ZZ teruskannn !!

    0

    0
  19. Anonymous says:

    luka disebabkn pedang jika dibalut akan sembuh..TETAPI jika luka akan disebabkan kata2 akan kekal diingatan sepanjang hayat…

    0

    0
  20. AAB says:

    Good job Zed Zaidi…
    Jgn ingat dia bole senang2 mintak maap lepas hina agama Islam…

    0

    0
  21. marc says:

    good job. and tq

    0

    0
  22. Anonymous says:

    Bkn nk pertahankan Patrick,mmg wajar kita marah org hina agama kita.Tapi bila kita tgk gambar artis wanita berpakaian separa bogel,peluk peluk,pergaulan bebas,hiburan melampau,kita rasa biasa ajer.Taklah pulak kita report polis ke jabatan agama ke,tak gitu.Patrick jd mcm tu sbb dia artis,dan itulah yg dia nampak selama ini pada diri seorg ISLAM selama ini.Itulah imej ISLAM yg dia kenali dan ketahui.Jadi bila ada larangan yg menyuruh seseorg berkelakuan sopan,dia anggap org itu adalah ekstremis agama.Dia menghina islam dgn perkataan tapi umat islam sekeliling dia menghina islam dgn perbuatan.Mana lagi dasyat?
    Tak payah ZZ nk jd hero masa ni jer,isu pelakon wanita separuh bogel dah lama timbul,didiamkan ajer.Siap back up lagi.
    PS:Post nara bwh ni baru cerita psl cium dahi dan dukung Ady Putra n RR.Tanak report polis?

    0

    0
    • christine says:

      Jangan jadi bodoh.. Kalo org islam ade buat salah mcm pakai seksi or mencuri ke ape itu dosa die dengan Allah.. Kite doakan die dpt hidayah..kes patrick ni die secara lisan menghina islam.. Kalo non muslim len bace dan percaya kate2 apek tu x ke rosak imej islam? Sebab tu tindakan patut diambil.. Kalo kite diam non muslim anggap muslim lemah dan bole diperlekeh kan.. Even dalam clause perlembagaan hak bersuara jangan smp menyentuh isu kaum dan agama.. Kite menghukum utk mengajar bukan membunuh!!!

      0

      0
  23. Mrs. Sobri says:

    yg sy pelik tu, kenapa org agama lain sukaaaa sgt hina agama Islam? kita yg org Islam ni pon tak pernah nak hina agama lain. kenapa laa sengkek sangat fikiran org yg bukan Islam ni… ustaz sy pernah kata org yg bukan Islam ni ‘batang kayu’ jer kt akhirat kelak. semoga Tuhan jer yg dpt balas apa yg patrick teoh ni cakap k…

    0

    0
  24. syahila says:

    Tindakan yang bernas dari Seniman dan Zed Zaidi. Tetapi Zed Zaidi perlu beri penekanan juga kepada artis2 dan pengarah2, tentang gaya lakonan artis yang sekarang ini dilihat semakin berlebih2 , contoh seperti mendukung dan berciuman. Mmg itu tujuan untuk menghayati watak. Tp rasanya tk perlu terlebih sgt, aksi ciuman tk perlu kottt. Jadi saya sarankan Seniman membuat garis panduan bg artis2 islam, ini bertujuan menjaga nama baik artis serta islam itu sendiri.

    0

    0
  25. hidup zed zaidi says:

    bagus zz! mamang padan muka pathetic yang tak sedar diri tuh! patut kita kesi heboh besar besaran buat pengajaran kpd yg lain kalau diaorg nak terlebih nak bukak mulut kurang ajar diaorg pasal agama islam.. mana org2 pas? kenapa tak kecoh pasal benda ni? pelik betul la ni kes sharifah zohra yang di perbesar besarkan padahal di lagi teruk and jauh lebih kurang ajar

    0

    0
  26. wiwi says:

    Nak ketawa pun ada… bila orang hina islam…. marah…
    Tapi apa yang islam suruh adakah artis ni ikut, contoh pakaian, kekadang melebihi artis barat, lakonan pun dah xada halal haram, konon nak menjiwai watak yg diberi. Fikirlah sebelum bertindak

    0

    0
  27. waaw says:

    mmg patut kita condemn si PT ni.. tp kadang2 dlm urusan seharian kita sendiri menyebabkan agama kita di hina.. kita sendiri membawa imej yg tidak selari dgn tuntutan agama.. dan kita sendiri setakat tau solat, puasa, zakat dah rasa cukup islam.. kita pun tak berusaha nak fahamkan org dgn agama kita. org kafir masuk islam kita panggil muallaf.. org ISLAM yg tak nak belajar agama layaklah di panggil MUMALAS.. bak kata UAI..

    0

    0
  28. Artis pun sama says:

    Ambil tindakan jangan terhadap Patrick saje..Ambil juga tindakan terhadap artis Islam (kononnya industri seni ni mostly Islam). Seksi snan sini, pegi clubbing, minum arak mostly korang Islam juge..Soo sedar dirik juga la, mostly salah korang artis Islam juge..

    0

    0
  29. syg melayu (islam) says:

    masa nilah ISA berguna. betapa sshnye nk kawal mulut semuaorg yg bodoh kt malaysia ni. nilah hak kebebasan bersuara yg korang nk.. kebebasan tu bagus hanya bila perlu. tp still akn ade barua yg xtahu jaga mulut bole sebabkn huru hara. ni baru sikit.dlu isu si barua peribahasa tuh. lama2 ko duk ikut mulut ko je nak bercakap xle jadi gaduh ke sesama bangsa/AGAMA kita? melainkn ko mmg nk kena pijak dgn cina lpas minta maaf bole terima lah.”IYELAH SEMUA ORG WAT SILAP KN?” “ORG MELAYU MUDAH KENA PIJAK KN?”SEDIH AKU..
    satu bnda baik pasal org melayu ni mudah kesian/memaafkn pdahal cina tu ckp maaf sbb nk perbodohkn kita je.. bodoh la kalau korang masih nk cina tadbir malaysia ni. iyelah nak hak sama rata kn?
    isu bawani tu aku tgk lama giler org duk gaduh2. isu ni? xramai brani tulis kt status ni kan nk pertahankn..knp malu nk tegakkn agama sendiri? walahualam

    0

    0
  30. babe says:

    same jg dgn agama ISLAM..jangan nak m’hina agama lain terutama agama yang BUKAN ISLAM…

    0

    0
  31. […] SENIMAN Lapor Polis Kenyataan Hina Islam Oleh Patrick Teoh (44) […]

    0

    0