Written by AbangNara | January 9th, 2013

Petang tadi telah pun berlangsung sidang media kedua Anugerah Bintang Popular Berita Harian 2012 (ABPBH2012). Pastinya semua selebriti berdebar-debar menantikan sama ada nama mereka tercalon untuk Top 5 bagi kategori masing-masing.

aaa

Agak mengejutkan apabila nama-nama besar seperti Tiz Zaqyah, Remy Ishak, Fizz Fairuz, Tasha Shilla, Anzalna, Nadiya Nisaa dan Syamsul Yusof tidak tercalon untuk mana-mana kategori besar. Walau apa pun ini adalah anugerah pilihan pembaca. Mungkin populariti mereka masih tidak mencukupi untuk dimasukkan ke dalam Top 5 untuk tahun 2012.

abpbh2012

Berikut ialah senarai penuh 5 finalis untuk kategori utama ABPBH 2012:-

Artis Baru Lelaki Popular
1. Aiman Hakim Ridza
2. Izzue Islam
3. Jimmy Palikat
4. Shah Iskandar
5. Taiyudin Bakar

Artis Baru Wanita Popular
1. Ainan Tasneem
2. Emma Maembong
3. Hanez Suraya
4. Nad Zainal
5. Wawa Zainal

Artis Duo/Berkumpulan Popular
1. Black & Malique
2. Hafiz & Adira
3. Jimmy Palikat & One Nation Emcees
4. Mojo
5. Sleeq & Najwa Latif

Penyanyi Lelaki Popular
1. Aizat
2. Black
3. Faizal Tahir
4. Hafiz
5. Hazama

Penyanyi Wanita Popular
1. Jaclyn Victor
2. Najwa Latif
3. Shila Amzah
4. Stacy
5. Yuna

Pelakon TV Lelaki Popular
1. Aaron Aziz
2. Adi Putra
3. Beto Kusyairy
4. Fahrin Ahmad
5. Johan As’ari

Pelakon TV Wanita Popular
1. Fasha Sandha
2. Izara Aishah
3. Nabila Huda
4. Neelofa
5. Siti Saleha

Pelakon Filem Lelaki Popular
1. Aaron Aziz
2. Adi Putra
3. Bront Palarae
4. Shaheizy Sam
5. Zizan Razak

Pelakon Filem Wanita Popular
1. Lisa Surihani
2. Maya Karin
3. Neelofa
4. Nora Danish
5. Yana Samsudin

Artis Komedi Lelaki Popular
1. Angah
2. Jepp
3. Johan
4. Nabil
5. Zizan Razak

Artis Komedi Wanita Popular
1. Aliza Abdullah @ Enot
2. Didie Alias
3. Jihan Raja Lawak
4. Noorkhiriah
5. Sharifah Shahira

Pengacara TV Lelaki Popular
1. AC Mizal
2. Awal Ashaari
3. Aznil Nawawi
4. Faizal Ismail
5. Zizan Razak

Pengacara TV Wanita Popular
1. Adibah Noor
2. Didie Alias
3. Fara Fauzana
4. Neelofa
5. Sharifah Shahira

Penyampai Radio Lelaki Popular
1. Ag
2. Faizal Ismail
3. Halim Othman
4. Johan
5. Nabil

Penyampai Radio Wanita Popular
1. Abby Fana
2. Dj Lin
3. Fara Fauzana
4. Linda Onn
5. Raja Azura

Tahun ini Abang Nara dapat rasakan persaingan yang sengit di antara Aaron Aziz dan Zizan untuk merebut gelaran Anugerah Bintang Paling Popular Berita Harian 2012. Apa pula pendapat anda? Siapakah feveret anda untuk setiap kategori? Sila tinggalkan pendapat anda di ruangan komen.

 

118 responses to Senarai Top 5 Kategori Utama ABPBH 2012

  1. idk says:

    Shila Amzah (Y)

    0

    0
    • Anak Ayam says:

      neloopak undi sendiri….hahaks
      sapela nk undi die….

      0

      0
      • Neelofa says:

        Menjadi “marketing skill” lofa kali ni.. biar la apa org nk kata… lofa peduli apa????

        P/s : thank abang nara coz support lofa at beautifulnara :-)

        0

        0
      • Hans Issac says:

        Its not about bakat but POPULAR.. Neelofa mmg popular pun 2012.. Kalau dah mmg rezeki dia buat apa nak sangkal.. Lain kali undi dan jgn berdengki..

        0

        0
      • Kipas Payah Mati Neelofa says:

        tahniah neelofa mohd noor di atas kejayaan anda merangkul 3 tempat di top 5 abpbh.. pada yg mendengki terima la realiti dan kalau rasa neelofa tak layak kenapa biarkan undinya mengatasi undi anda sendiri..

        0

        0
      • sis says:

        jaga2 hans isaac da mngganti kan tmpt “kipas mati neelopak” kt dlm blog ni..kt mne ko sign up jd fc dia? haha

        0

        0
      • Kak Cham Kuat Gosip & Tido says:

        yeayyyyyyyyyyyyyy! akhirnya Izue Islam tercalon! harus kak cham borong paper 1 lori musim ni utk undi Izue! Taste sangat! kpd calon2 lain dh boleh tarik diri awal2 mcm tok tie!

        0

        0
      • i'm not a monster says:

        zizan, aku sokong zizan….aku undi ko byk2 zizan, dont worry zizan

        0

        0
      • Anonymous says:

        nelofa…..cetttt…ratu kontrovesi bole bnyak dpt pluang…..perhhhhhh…bkn rezeki dia pun……smua dia mnang trofi pun aku ttap tk suka pmpuan ni,,,,tk minat langsung…..

        0

        0
    • DURA says:

      Kenapa si neelofa ni sampai 3 kategori top 5 nya???? betul ke bohong??? nampak sgt undi sendiri.. beli bella vita dia dpt berita harian yg dh siap undi nama sendiri.. euwwwwwww…

      0

      0
      • Olga says:

        Ramalan Aku :

        Retis Baru (L) : Aiman
        Retis Baru (W) : Embong
        Retis Duo : Black & Malique
        Penyanyi Lelaki : Hafiz (terang2)
        Penyanyi Wanita : Yuna (sorry shilak)
        Pelakon TV (L) : Haron (boringggg)
        Pelakon TV (W) : Pasak lagi (walopun kurang drama & sibok preggy)
        Pelakon Filem (L): Jijang (bye2 mat haron)
        Pelakon Filem (W) : Lisa Surikayu
        Retis Komedi (L) : Johan
        Retis Komedi (W) : Didie GaGa
        Pengacara Lelaki : Jijang
        Pengacara Wanita : Fafau lagi (boringgg)
        DJ Lelaki : FBI lagi (sepatutnya Johan))
        DJ Wanita : Fafau lagi (double boring)

        *Bintang Paling Popular : Embong… eh silap2… YUNA!

        0

        0
    • shahz says:

      telah kukatekan dulu.. neelofa mesti dpt top 5 utk pelakon tv n pengacara.. tpi ramai yg dislike.. cube tgk balik entry yg abg nara keluarkan pasal neelofa aritu.. (end of december).. tpi utk pelakon filem, x sangke pulak neelofa dpt jgk..hehehe
      rozita che wan x dpt plak top 5 pelakon tv.. hmmm.. hanez suraya x layak dicalonkan utk artis baru sebab dia bkn pelakon baru.. alyah mcmmane x dpt masuk top 5 ni..
      lain2 mcm afiq muiz x dpt top 5 utk artis baru lelaki.. heran gak..
      shaheizy sam & yana x layak utk artis duo?
      raja azura x dpt pengacara tv.. heran gak..

      0

      0
    • narin says:

      narin pilih zizan sebab narin suka dia buat lawak, eh naper neelofa tu tercalon dlm wanita popular film ? bukan neelofa tu watak pembantu jer ker berlakon film, citer azura tu x masuk erh sebab citer tu boringgg, yg lain semua okeyyy layak bertanding

      0

      0
    • kipas siling dan kipas tangan says:

      woit woitt,, nnti kipas mati neelofa dtg.. keh3.. aku mnnti khdrinnya…

      0

      0
    • kipas siling dan kipas tangan says:

      betto lahh.. semestinya betto..

      0

      0
    • Hans Issac says:

      Sis.. ini bukan anugerah bakat tp ini anugerah bintang popular.. popular la neelofa ni sampai mampu membuat ko membenci dia dan breastnya kan?

      0

      0
      • i'm not a monster says:

        poyo betul hans isaac ni….hans isaac mana x tercalon ker…? x femes lah tu x tercalon…muahahahhah

        0

        0
    • sis says:

      @hansissac da tau da ko pemuja breast dia. eh x la bkn benci tp cuma x paham tp btl la ko ckp,anugerah ni based on popular. ak kena mengaku gak lopak femes gler, kt mne2 dia asik tonjol breast dia supaya lelaki2 desperate kt luar 2 jd fans dia. congratz hans isaac ko tmsuk dlm fc dia. da sign up nk jd presiden?

      0

      0
    • bella vita says:

      yeayyy! berbaloi we all dikerah kene vote shari 500 okehh… ahaks! jgn tak tau.. yg penting dpt payment. kau ado?

      0

      0
    • MiiQii says:

      Go Go Jaclyn , kalah kan penyanyi2 sendu yang laen (kecuali Stacy)

      0

      0
    • fazura the gundeks says:

      bodoh. lopak mmg popular tahun lepas, bukan cam fazura sendu. gigih pencacai dia puji2 dia kat nara, last2 tak tercalon pun ABPBH. sah2 sendu. pencacai2 beruk yg dok puji2 dia tu org yg sama je, komen byk2 kali.

      padan muka korang. hohohoho

      0

      0
      • jooles evans says:

        setujuuu.

        kalau bukak BN, mcm fazura tu superstar sgt. peminat dia or dia mmg rajin puji2 dia kat sini pastu kutuk lopak. realitinya lopak mmg popular sbb tu TV3 sambung kontrak musim kedua dia nona, rating naik.

        and realitinya fazura mmg tak popular, sbb tu tak dapat pun masuk senarai top 5. paling nyampah bila fazura kalah peminat dia dok lobi kononnya fazura lg layak menang hot chick awards yg nara danish menang tu. tak payah nak poyo la, mmg ORANG RAMAI dah pilih ND janda anak satu jd hot chick.

        pastu aku suspek BH sendiri yg cantas tasha awal2. dengar cerita undi utk dia tahun lepas sebenarnya lebih dari aaron aziz. bygkan orang undi dia lebih dari aaron aziz! nampak sgt undi diri sendiri. tahun ni datuk ikan bakar dah nak bengkrap, tak dpt sponsor undi TS.

        0

        0
    • genia says:

      remy remy remy remy…even ko x msk list top 5…ko tetap antara hero terbaikkkkk…….

      0

      0
    • jenah says:

      bagi aku bukan semua top 5 tu femesss…..remy ko tetap terbaekkkkkk….ramai minat ko..cuma malas undii …peaceeeeeeee

      0

      0
    • kak timah says:

      kah kah kah mana tasha shilla penari tiang jamban dgn anzalnyah tu???????????????padan muka korg kalah ngn neelopak . . neloopak dah beli 1 kontena surat khabar taw smpai dpt 3 pencalonan,setakat satu lori xmain lah . . .hahahah

      0

      0
    • Kipas Payah Mati Neelofa says:

      padan muka tasha shilla!!!!!!!!!!!!! boooooooooooooo tasha shilla

      0

      0
    • 6:19 pm says:

      Nadiya Nissa xcukup vote masuk top5??. rasa dia lagi ok kot utk Pelakon TV Wanita Popular then lofa. lalala

      0

      0
      • sally says:

        sory ye NADIYA NISAA tak cantik sebab tu ler tak popular ……….. kesian tak dpt masuk top 5 ABPBH 2012 walaupun dah jadi heroin Adam dan Hawa mesti NN rasa dia dah popular dpt berlakon dgn AARON AZIZ.

        0

        0
  2. mahaguru says:

    neelofa?

    0

    0
  3. Sememangnya NEELOFA yang akan merampas status Bintang Paling Popular Berita Harian 2013 sampai 2020 !!!!! Selamanya Lofa! xoxo

    0

    0
  4. lola says:

    Walawei… Neelofa smpi dua kategori tercalon…tgk x byk pn dia brlakon…xpe la , da rmi yg undi dia..ye dakk…tp t klo x menang, jgn nk melenting pulak yee…mcm yg dia prnh wat kat tasha shila dlu…

    0

    0
  5. Nureza Aida says:

    dah dia beli paper sendiri. Ha3… Meh kita tuduh dia macam dia tuduh Tasha Shila dulu

    0

    0
  6. Neelofa, Fasha Sandha, Shila Amzah, Tasha Shila <————————– inilah antara mereka2 yang sering dibenci orang2 di luar sana yang bakat mereka yang lebih haus di aidilfitri! Walaupun mereka dibenci, namun bakat mereka dalam bidang masing2 sangat hebat! Masing2 memiliki kehebatan tersendiri! Tengok jelah job yang mereka dapat, MASYUKKKKK!!!

    Kau? Nan hado.

    0

    0
    • aya says:

      fasha sandha ad bakat weh..ko buta ke ape. tasha n shila ok la..tp lopak? ko je la kot yg nampak breast dia.. oops silap nk tls bakat td trtulis “breast” lak.. tp mmg btl pon

      0

      0
      • Mesti dada kau macam lapangan kapal terbang kan?

        0

        0
        • sis says:

          pe kaitan ngan ak lak? bengong ke ape..ak ckp psl dia mmg x de bakat asik menonjol breast je dpn tv. tp btl la kn ko just nmpk breast dia je drpd bakat dia.. besa r fans lopak mmg kategori laki2 desperate @ pompuan2 yg kuat mngampu..sedey ak tgk org yg x reti menilai bakat lakonan lopak ni..isk isk

          0

          0
        • Hans Issac says:

          Sis.. sekali lg saya kata kan yg ini anugerah bintang popular dan bukan anugerah bintang bakat.. lg satu.. x penat ke sis mengata breast neelofa dr komen atas sampai ke bwh??? Sis ada breast ke xde ni????

          0

          0
        • narin says:

          to Hans Issac, eeeee…gatal betul hans issac ni tanya gurgurl sis tu ada breast ke tak…. jgn mimpi neelofa dpt bintang paling popular, berlakon out, mengacara out, semua out

          0

          0
        • Hans Issac says:

          Narin.. bkn gatal.. dah tu sis gugurl ko duk jaja breast neelofa dr komen atas sampai bwh tu bkn lagi gatal ke narin? Biar la neelofa berlakon or mengacara tak best pun janji dia popular.. ini anugerah bintang popular bukan anugerah berlakon or mengacara best ke tidak bestnya..

          0

          0
  7. Tak Leha says:

    yes..wohaa..my peberet artist neelofa tercalon 3 kategori beb..vote for neelofa..

    0

    0
  8. embok ketum says:

    Rasa2, ramai lg artis lain yg lebih layak

    0

    0
  9. Prince Noob says:

    tak kisahla sapa menang, tapi tolong la pilih orang lain utk kategori penyampai radio lelaki perempuan dgn pengacara perempuan tu, bosan gila orang yg sama, macam la takde orang lain lebih bagus dari mereka

    0

    0
  10. Nampak tak kehebatan Lofa? Hanya satu filem je dah boleh TOP5!!! Begitu gempak aura yang Neelofa ada! Anzalna? Kambuzz ke dalam tanah!

    0

    0
  11. mia says:

    Izara Aishah… you go girl.. izara the best!

    0

    0
    • anne says:

      top 5 ni pun sbb undian online…sah2 duk kerah kerabat die suh undi byk2….hahahhaha….tu laaaaaaaaaaa….lain kali jgn kate kt org…nt org kate kat kau balik….tahun ni kalau kau menang pun org akan tetap ckp kau menang sbb beli berita harian selori…hahahha

      0

      0
  12. mbaukm says:

    Nadia Nysa???

    0

    0
  13. kiteje says:

    zizan…go go zizan! always support you.

    0

    0
  14. missa says:

    sape yang korang rase akan menang???

    0

    0
  15. siti says:

    beto kusyairy for the win!!!!

    0

    0
  16. shahz says:

    kene la terima hakikat yg peminat2 kat luar sane ramai yg suke neelofa n most of them maybe x penah bukak pon or x tau blog abg nara ni.. sekian..

    0

    0
  17. pelangi senja says:

    Aq xphm knp ramai org yg xpuas ati kt lofa..aq nie bkn laa peminat dia..tp xdela smp kutuk2 dia..one thing yg aq suka psal lofa nie ialah dia mcm no fcuk jerk kalo org xsuka dia..dia still wt keje dia n trus maju ke hdpn..n aq tgk dia bijak mngatur pjalanan karier seni dia..tp pape pn,dia mmg blakon out..tp kalo jd host,she’s good..aq rsa org ramai pn tau lofa kalo hosting dia bgus..tp apakan daya..manusia kalo da xsuka kt ssorg tue..mende baek pn nmpk buruk..

    Suka fasha sandha masok top5..tiq n tasha sila krgkn merokok kalo korg rsa nk masok blk top5 next year..

    0

    0
  18. benci lofa says:

    najwa latif saing dgn jac?mcm langit dgn bumi
    neelofa tlglah bberlakon pon mcm kayu muvie die setakat azura je tu pon xsmpai sejuta.pleaselah bkn bagus mane pon.undi diri sndr lebih

    0

    0
  19. JHudd says:

    Mari kita reramai undi Nabila Huda, memang dia layak menang, hanya masa menentukan, popular dan yang penting dia berbakat, bukan setakat propa jer lebeh mcm yg lain tuh.

    0

    0
    • Mael Lombong says:

      Aku sokong sgt2 harap2 Nabila pulak menang. Kak Engku plak menang caras Fafau n Zizan caras FBI yg lawak tak jadi kat AJL ari tuh.

      0

      0
      • bananaz says:

        FBI bukan lawak x jadi lah… cheryl yg sengal x dpt nk tangkap lawak dia… kalo Ally Iskandar yg jd partner dia mesti best~

        0

        0
  20. Noks says:

    Stuju… Mak lg suke Anzalna… Lgpon muka Anzalna lg byk kt TV. Tp xpela Anzalna… At least Anzalna dh trkeluar dr suspek undi diri sndiri

    0

    0
  21. dharma harun al-rashid says:

    aku nak undi najwa latiff hanya kerna…untuk dia heyyyy untuk diaaa…..

    0

    0
  22. Audi GoMoks says:

    Cepat abg nara buat kempen undi Nabila Huda, nak tengok dia menang pulok thn nih

    0

    0
  23. Undi beto says:

    Untuk pelakon tv lelaki popular…. Jom undi Beto Kusyairy….biar kalah Aaron mcm dia kalah ngan Fizz Fairuz last year….caiyok!!!

    0

    0
  24. Jay Ar says:

    nabila huda…???? wey tolong…la 1000x aku lebih rela nelofa…!

    0

    0
  25. lala says:

    walaupun aku tak minat muzik Yuna, tapi aku rasa dia bakal menang artis paling popular. Aaron aziz auranya utk tahun 2012 dah kurang sikit. Zizan pun ada potensi, cuma kebanyakkan yg rajin htr borang ni makcik2 suri rumah dan anak dara baru kenal dunia, so most probably, si Yuna tu yg akan menang artis paling popular.

    Wonder la, kalau Siti tak penah tarik diri daripada ABP, agaknya Yuna mampu tak nak kaut penyanyi paling popular daripada Siti.. just wonder. tapi Siti pandai, tarik diri masa tengah kat kemuncak.

    0

    0
    • laki says:

      yuna pernah kalah dah ngan siti dlu mse first tme dy tercalon…
      tapi memang x dpt disangkal, siti memang artis paling bijak mngatur strategi.. !! still on the top wlau da 17 tahun..

      0

      0
  26. Melati says:

    Takda Tasha Shila la eih..

    0

    0
  27. lala says:

    yg penting, RCW takde dalam senarai. so takyah la nak expose sgt kat red carpet ye, anda tidak tercalon dalam senarai akhir.

    0

    0
  28. biskutoreo says:

    i vote 4 beto kusyairi….!such a good actor!

    0

    0
  29. biskutoreo says:

    i vote 4 beto kusyairi!such a good actor!

    0

    0
  30. lulu says:

    sukanya tasha shila tak tercalon..yahoooo!

    0

    0
  31. Anonymous says:

    dlm bnyk2 kategori tu y x pernah berganjak cuma penyampai radio jer..persaingan x hebat langsung la..kalau FBI n Fara menang sekali pn sb dh x ada sape lgi y nk lawan dia..kata orang tu kita undi dia wat syarat jer n bukan popular sebenarnya dia….halim osman y kertu tu pn masuk sekali….

    0

    0
  32. Anonymous says:

    tak suka lofa. yg sokong dia ni of coz org senegeri dia je. org lain tak berkenan pun.. gedik … wuahahahha. :P

    0

    0
  33. Anonymous says:

    pd aku tahun ni aura AA cam dh kureng sikit la…aku pn dh x berapa minat dia…zizan n beto plk cam ada pontesi utk naik…nabila berlakon best jugak..apa kata kita undi dia…walaupn fasha kurang berlakon tpi aura dia ttp ada sb dia berlakon best n x cam lofa….

    0

    0
  34. Haliza Misboon says:

    Haliza minat Nasei Bilal Kann.. fufular haper… tetiap ari kuo tiwilesen cite tanah kubo.. nape xletak nama dia.. kalu masuk nama dia haliza misti vote.. Afundi 500 Nasei

    0

    0
  35. Ayam Afrika says:

    Bila cite pasal anugerah popular, kita kene fikir yg anugerah ni bukan semestinya artis yg paling kita suka, kdg2 artis buat kontroversi atau selalu berada di tv utk iklan, filem, drama dan termasuk radio jugak.

    Tahun ini byk saingan sengit, x mcm tahun2 yg sudah. Personally, bg saya Bintang Paling Popular kali ini ialah…………Johan!

    Kalau yg selalu dgr radio ERA hari2, mmg xnak miss dgr lawak Johan. X termasuk dlm MLM 2012.

    Maybe sepatutnya bintang paling popular ialah…USTAZ AZHAR IDRUS. Tp namanya xde dlm mana2 top 5.

    0

    0
  36. bolradhabol says:

    tahniah siti saleha….no gosip2 tp bakat yg menyerlah…
    aku antara yg gigih gundi die sbb tau dia antara yg berbakat…
    semoga diamenang utk kategori drama tu…go salehaaaaaaa go

    0

    0
  37. oct1883 says:

    apa hak?? ooo.. remy ishak…..

    0

    0
  38. iqa_manje says:

    rita rudaini belakon drama lagi best tau dr neelopak

    0

    0
  39. PutihSalju says:

    hope nabila huda menang pelakon drama popular..sebab taun lepas byk drama2 dye n best2 plak tuh…go Abil!!!

    0

    0
  40. Jemah Jematon Jr says:

    Bg Kak Jemah la kan…(based MEMANG paling popular n MESTI MENANG)

    Artis Baru (L) : Izzue (Nampak sgt ramai peminat..tgk la nanti)
    Artis Baru (W) : Wawa Zainal (Dah wat iklan ni makin laris rezeki ko)
    Artis Duo : Sleeq & Najwa Latif (Mmg popular)
    Penyanyi Lelaki : Hafiz (Comfirm x de org lain leh menang)
    Penyanyi Wanita : Shila Amzah (SHILALat akan pasti berjuang tuk minah ni)
    Pelakon TV (L) : Aaron (Nak sgt Beto yang menang)
    Pelakon TV (W) : Fasha (TETAP.. x de nama lain akan pandang..x tau nape)
    Pelakon Filem (L): Zizan (ramai Akan Vote die)
    Pelakon Filem (W) : Yana (Byk sgt Supporter die dlm senyap2)
    Artis Komedi (L) : Jep (PALING LAYAK OK)
    Artis Komedi (W) : Didie (Tp jihan makin menyerlah lak skrg)
    Pengacara Lelaki : Ac (Tolong lah jgn Aznil or Zizan- x layak ok)
    Pengacara Wanita :Fafau (Tp Nak adibah Menang)
    DJ Lelaki :Johan -Die yang BERSUNGGUH menghidupkan suasana pepagi
    DJ Wanita : Farah (Tiada Saingan) -Tp dina lagi best kot…

    Bintang Paling Popular..Keep my word…mesti ZIZAN RAZAK

    0

    0
    • zainol says:

      adik aku pun suka tengok dia berlakon dari artis lama yg lain walaupun dia baru berlakon…adik aku cakap izzue berlakon lagi baik dari aaron aziz…

      0

      0
  41. Ustazah Rock says:

    Biar ajelah korang nak gaduh pasal Neelofa. Gaduh sampai tarik-tarik rambut pun, dia memang dah masuk top 5. redha itu pasghah.

    ustajah tak kisah. janji ustajah nak undi jepp je banyak2 sebab jepp pandai tiru ustajah. i loikeee.

    haaa semputtt~~~

    p/s : Jepp semakin hari semakin kachak uolls!

    0

    0
  42. reeza says:

    Izara best jugak nora danish pun tak kurang hebatnya….

    0

    0
  43. ice lemon tea says:

    hope black, nabila huda ,zizan dan beto menang. Kbye

    0

    0
  44. Izaura says:

    MOJO!!!!Yeayyyy tercalon gak Aweera..hope bley menang!Da pnh mng artis baru terbaik AIM 2012, semoga mengulangi kejayaan…sedey mojo kalah juara lagu..hukhukhuk…

    0

    0
  45. reeza says:

    Suka tengok nabila huda berlakon…vote!!!!

    0

    0
  46. pengkritik says:

    Suka Sgt2 NADIYA NISAA tak tercalon ABPBH 2012 MUKA TAK CANTIK LANGSUNG NAK JADI HEROIN rupa juga penting bkn bakat je……tentu NADIYA NISAA rasa dia akan menang pelakon drama wanita popular 2012 lepas jadi heroin ADAM DAN HAWA…………

    0

    0
  47. perhatikan jer says:

    i nk zizan menang…….zizan!!!!!zizan!!!!!zizan!!!!!

    0

    0
  48. dian says:

    go BETO go!

    0

    0
  49. The truth says:

    Satu je yg aku heran dr dulu.. Nape duo comedian mcm Jozan x bole tercalon utk kategori duo/ berkumpulan plg popular? Kalo ade, sah la jozan yg kaut anugerah bintang plg popular tu..

    0

    0
  50. khai says:

    aku nak jepp sepah menang tuk pelakon komedi.. dia yang paling layak k. jozan mybi tahun ni dah kurang sengat sikit.

    0

    0
  51. abilsuhaimi kegemaranku says:

    nape ramai nau fans lopak yg menyalak kt sini? shuhh shuhh. semak la.

    0

    0
  52. Anonymous says:

    menyampah sgh2 baca kenyataan Nadiya Nisaa dlm BH kelmarin yg dia tak kecewa tak tercalon top 5 ABPBH 2012 walapun drama Adam dan Hawa menjadi fenomena ,dia tak pernah terfikir pun nak dicalonkan utk kategori popular dan dia tak suka ambil twaran yg byk pd satu masa serta jenis selektif dlm soal skrip kerana enggan menerima watak stereotaip nampak sgt tak ikhlas,hipokrit dan penipu padahal dah tak ada tawaran sebgai heroin selepas drama Adam dan Hawa……..suka kenyataan Siti Saleha thn lepas yg dia kecewa tak tercalon top 5 ABPBH 2011 padahal masa tu drama Nora Elena juga menjadi fenomena………

    0

    0
  53. cue eimah says:

    ZIZAN RAZAK THE BEST!!! :)

    0

    0
  54. maria tunku sabri junior says:

    INI PILIHAN MAR ;p
    Artis Baru Lelaki Popular
    1. Aiman Hakim Ridza

    Artis Baru Wanita Popular

    2. Emma Maembong

    Artis Duo/Berkumpulan Popular
    1. Black & Malique

    Penyanyi Lelaki Popular

    4. Hafiz

    Penyanyi Wanita Popular

    2. Najwa Latif

    Pelakon TV Lelaki Popular

    3. Beto Kusyairy

    Pelakon TV Wanita Popular
    1. Fasha Sandha

    Pelakon Filem Lelaki Popular

    5. Zizan Razak

    Pelakon Filem Wanita Popular

    4. Nora Danish

    Artis Komedi Lelaki Popular

    5. Zizan Razak

    Artis Komedi Wanita Popular

    4.Nurkhiriah

    Pengacara TV Lelaki Popular

    4. Faizal Ismail

    Pengacara TV Wanita Popular

    5. Sharifah Shahira

    Penyampai Radio Lelaki Popular

    2. Faizal Ismail

    Penyampai Radio Wanita Popular

    4. Linda Onn

    0

    0
  55. yayang says:

    ni plak ramalan aku…..

    Artis Baru Lelaki Popular
    5. Taiyudin Bakar

    Artis Baru Wanita Popular
    3. Hanez Suraya

    Artis Duo/Berkumpulan Popular
    1. Black & Malique

    Penyanyi Lelaki Popular
    4. Hafiz

    Penyanyi Wanita Popular
    1. Jaclyn Victor

    Pelakon TV Lelaki Popular
    3. Beto Kusyairy (bosan dgn pak ajis)

    Pelakon TV Wanita Popular
    3. Nabila Huda

    Pelakon Filem Lelaki Popular
    5. Zizan Razak (bosan dgn pak ajis)

    Pelakon Filem Wanita Popular
    4. Nora Danish

    Artis Komedi Lelaki Popular
    3. Johan

    Artis Komedi Wanita Popular
    2. Didie Alias

    Pengacara TV Lelaki Popular
    2. Awal Ashaari

    Pengacara TV Wanita Popular
    1. Adibah Noor (tgk super spontan mmg best)

    Penyampai Radio Lelaki Popular
    4. Johan(tiap pagi nak g kje mcm org gile ktw sorg2 dgr die bckp)

    Penyampai Radio Wanita Popular
    5. Raja Azura

    BINTANG PALING POPULAR ZIZAN RAZAK….

    0

    0
  56. amiya says:

    harap-harap yana shamsuddin menag…

    0

    0
  57. mak jemah says:

    Retis Baru (L) : haruslah Izzue Islam
    Retis Baru (W) : Wawa Zainal lah….lawooo
    Retis Duo : aku teka mojo menang
    Penyanyi Lelaki : Hafiz dah sah2 dah
    Penyanyi Wanita : nak stacy….mampooo??
    Pelakon TV (L) : AA la…aaon aziz walopon x bape nak minat
    Pelakon TV (W) : fasha sandha masih berpeluang x?…like her
    Pelakon Filem (L): nak adi putra boleh??
    Pelakon Filem (W) : mak jemah pilih MAya Karin….
    Retis Komedi (L) : zizang la kowtt
    Retis Komedi (W) : kak laddy didi laaaa
    Pengacara Lelaki : awal pon ok…
    Pengacara Wanita : Fafau laaa sapa g
    DJ Lelaki : AG la taget aku kalini…fifie sukaaaaa
    DJ Wanita : sharifah shahira pon boleh

    *Bintang Paling Popular : jeng jeng jeng aku nak hafiz

    0

    0
  58. bantal busuk says:

    6pak nye ramai yg tk suke neelofak tuh.. aq pon tk suke die gak. menjual rupe semate2 pdhal bkt tk seberape.. yg pntg aq tk nk die menang.. aq teka zizan razak menang.. asik2 aaron aziz jerk.. bg r kt zizan lak.. artis baru lelaki popular aq nk izzue islam!!
    aq hrp zizan razak dpt bintang plg popular…

    0

    0
  59. 'Adinda Biskut says:

    saya rasa zizan .. sebab dia layak merangkul bintang paling popular. harap2 artis duo pemenang dia sleeq n najwa latif.. coz lagu mereka lain daripada yang lain

    0

    0