Written by AbangNara | May 5th, 2017

Akhirnya yang ditunggu-tunggu tiba jua. Anugerah paling berprestij di Malaysia iaitu Anugerah Bintang Popular Berita Harian (ABPBH) 3.0 kembali semula. Bakal bersiaran secara langsung pada 14 Mei ini, senarai top 5 anugerah ini telah pun diumumkan semalam.

abpbh3.0

Alif Satar dan Neelofa masing-masing mengungguli pencalonan apabila tersenarai dalam 5 kategori sebagai Top 5. Fuh. Memang power. Berdasarkan pemerhatian Abang Nara, kemungkinan besar Neelofa atau Fattah Amin akan bergelar Bintang Paling Popular Berita Harian tahun ini. Apa-apa pun, jom lihat senarai penuh Top 5 ABPBH 3.0:-

Artis Baharu Lelaki Popular
  1. Aiman Tino
  2. Haqiem Rusli
  3. Khai Bahar
  4. Tajul
Artis Baharu Wanita Popular
  1. Azira Shafinaz
  2. Elvina Mohamad
  3. Wany Hasrita
  4. Sweet Qismina
  5. Mawar Rasid
Pelakon Filem Lelaki Popular
  1. Alif Satar
  2. Izzue Islam
  3. Remy Ishak
  4. Syamsul Yusof
  5. Zul Ariffin

Baca artikel untuk senarai penuh:-

Pelakon Filem Wanita Popular
  1. Erra Fazira
  2. Fazura
  3. Nelydia Senrose
  4. Reen Rahim
  5. Siti Saleha
Pelakon TV Lelaki Popular
  1. Aiman Hakim Ridza
  2. Ashraf Muslim
  3. Shukri Yahaya
  4. Fattah Amin
  5. Syafiq Kyle
Pelakon TV Wanita Popular
  1. Ayda Jebat
  2. Janna Nick
  3. Mia Ahmad
  4. Mira Filzah
  5. Neelofa
Penyanyi Lelaki Popular
  1. Aiman Tino
  2. Alif Satar
  3. Faizal Tahir
  4. Khai Bahar
  5. Tomok
Penyanyi Wanita Popular
  1. Amira Othman
  2. Ayda Jebat
  3. Siti Nordiana
  4. Stacy
  5. Wany Hasrita
Artis Kolaborasi/ Duo/ Berkumpulan Popular
  1. Akim&The Majistret
  2. Bunkface
  3. Forteen
  4. Khalifah
  5. Projector Band
Artis Komedi Popular
  1. Abam
  2. Issey
  3. Jep
  4. Johan
  5. Zizan Razak
Artis Versatil Popular
  1. Alif Satar
  2. Didie Alias
  3. Ifa Raziah
  4. Zizan Razak
  5. Zulin Aziz
Pengacara TV Popular
  1. Alif Satar
  2. Mira Filzah
  3. Nabil Ahmad
  4. Neelofa
  5. Zizan Razak

Penyampai Radio Popular

  1. DJ LIN (Suria)
  2. Haiza (Kool)
  3. Ikhwan (Kool)
  4. Johan (Era)
  5. Radin (Era)

Kategori Online:

 
Gandingan Serasi Drama
  1. Alif Satar & Siti Nordiana (Dia Semanis Honey)
  2. Fattah Amin & Neelofa ( Suri Hati Mr Pilot)
  3. Raja Afiq & Niena Baharun (Sayangku Kapten Mukhriz)
  4. Sharnaz Ahmand & Ayda Jebat (Awak Sangat Nakal)
  5. Shukri Yahaya & Siti Saleha (7 Hari Mencintaiku)
Gandingan Serasi Filem
  1. Awie & Erra Fazira (Warna Cinta Impian)
  2. Izzue Islam & Juliana Evans (Alif Dalam 7 Dimensi)
  3. Keith Foo & Fazura (Langit Cinta)
  4. Syamsul Yusof & Nabila Huda (Munafik)
  5. Zahiril Adzim & Shera Aiyob (Juvana 3)
Personaliti Media Sosial
  1. Luqmanpodolski
  2. Makhlokmancho
  3. Mat Luthfi
  4. Nizam Rahman
  5. Vivvy Yusof
Artis Berpengaruh Di Laman Sosial
  1. Ayda Jebat
  2. Datuk Siti Nurhaliza
  3. Neelofa
  4. Nora Danish
  5. Zizan Razak
Artis Sensasi 
  1. Adira
  2. Elly Mazlein
  3. Fattah Amin
  4. Neelofa
  5. Uqasha Senrose

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

77 responses to Senarai Top 5 Anugerah Bintang Popular Berita Harian (ABPBH) 3.0

  1. fiqa alya says:

    KALAU BETOL LOFFATAH MENANG MACAM ANUGERAH MELETOP SAMPAH SEBELUM NI AKU BOYCOT ABPBH

    63

    1
    • Kimyap says:

      Nama p pon anugerah popular.. Sah sah nama dorg ngah top sekrg..

      19

      1
      • xerxes says:

        Ada lagi ke orang baca paper sampah ni? Asyik cium bontot umno dan pas je.

        12

        8
        • Lol says:

          Rasanya dah tahu pemenang kategori Pelakon TV Popular Lelaki dan Wanita…dan jugak Kategori Gandingan Serasi Drama…zzzzzzzzzz.

          16

          0
        • Pfttt says:

          Nasib baik kategori artis berpengaruh media sosial ada nama Tok Ti. Kalau tak, mau si lopak sapu jugak. Sekali tgk mmg dia sapu gak. Adoiii matilanak!!

          15

          0
        • NONI says:

          ABPBH….ANUGERAH BINTANG PALING BOLEH HANCUR.

          13

          0
        • aduhaiiii malaysia ku says:

          penyanyi paling popular..ayda jebat. kihx2

          6

          0
        • aura white ko.. says:

          penyanyi wanita yg sedih. nama2 besar x tercalon. nmpk pun tahu siapa gigih mengundi.

          13

          0
        • pak mat says:

          anugerah2 spt ni lh yg myebabkn kemerosotan dan kemurungan dlm industri seni tanahair. it is not based on merit but popularity. big deal la sgt.
          mcm mana industri msia nk berentap contohnya indonesia dan india? kalau mcm ni, negara ni confirm lah ditakuk yg lama. dan yg paling menyedihkn penyubang terbesar kemelut ni media2 besar spt astro dan berita harian ni lah. sedih tak?

          11

          0
        • Bila Kak Mah Berbicara says:

          i agree sgt dgn pak mat.. besok yg menang ni pakat2 kawin, anak berderet, jadi mcm fasha dan seangkatan dgnnya lah. gedembol..loyot.. hari2 gigih berselfie konon perasan muda remaja… pastu dik? budak2 milenial hijabsters otak mkn belacan ni sume vote org lain pulak yg muda2, single dan gedik. sorry, this so wrong in many levels. time to change…

          12

          0
        • Lalalala says:

          yes..ifa radziah tercalon.
          ko hado??

          2

          1
    • aihh says:

      errrrrrrrr…. x de sapa suruh ko tgk pun…. yang gi amik port kenapa?..
      typical komen melayu..

      0

      14
      • fiqa alya says:

        NI MESTI MACAI PENJILAT TAIK LOFATAH…

        9

        2
      • Anonymous says:

        popular tpi x da bakat….kesian nya.

        15

        0
        • senyum kambeng says:

          korang tengok lah nanti, bila nama diumumkan sbg winner, semuanya buat2 lakonan pementasan budak pmr…konon2 terkejut beruk. bangun pun slow je. pastu siap berucap terima kasih panjang berjela pada opah, jiran2, ustazah mengajar mengaji pun kalu boleh nk sebut. lucu kan awards dimsia ni. padahal sibuk promote dlm fb dan twitter suruh fans vote. adoi….

          10

          1
        • mat kay says:

          ada yg siap cium laki…tu lagi lah. kononnya confirm ..syurga sbb laki restu. kihkihkih.

          9

          0
      • Ali Zizou Zizou says:

        melayu2 otak selevel kerbau je yg gigih tekan.
        hish..kesian kan?
        mentaliti 3rd world sangt.

        5

        0
      • Anonymous says:

        nabila huda, dayang nurfaizah, xde?
        omg…seriously…gile babi punya anugerah.

        20

        0
        • anugerah sampah says:

          nabila & dayang kategori terbaik… yang ni kategori sampah. memang lah x ada nama dorang kat sini hehehe..

          17

          0
        • PakHamid says:

          ni anugerah cap unta dik. tengok la muka2 yg tercalon. semuanya jenis kepoyoaan.

          10

          0
      • Anonymous says:

        lopak mesti menang lah at least 2…
        fattah satu…
        ayda jebat satu…
        aiman tino..satu

        ni confirmed!!

        14

        0
    • lalaland says:

      Artis Baharu Lelaki Popular: Khai Bahar
      Artis Baharu Wanita Popular: semua xberbakat
      Pelakon Filem Lelaki Popular: Syamsul Yusof
      Pelakon Filem Wanita Popular: Siti Saleha
      Pelakon TV Lelaki Popular: Shukri Yahaya
      Pelakon TV Wanita Popular: Janna Nick
      Penyanyi Lelaki Popular: Faizal Tahir
      Penyanyi Wanita Popular: Siti Nordiana
      Artis Kolaborasi/ Duo/ Berkumpulan Popular: Akim&The Majistret
      Artis Komedi Popular: Johan
      Artis Versatil Popular: Zizan Razak
      Pengacara TV Popular: Nabil Ahmad
      Penyampai Radio Popular: DJ LIN (Suria)
      Gandingan Serasi Drama: Shukri Yahaya & Siti Saleha (7 Hari Mencintaiku)
      Gandingan Serasi Filem: Syamsul Yusof & Nabila Huda (Munafik)
      Personaliti Media Sosial: Vivvy Yusof
      Artis Berpengaruh Di Laman Sosial: Ayda Jebat
      Artis Sensasi: Uqasha Senrose

      #hopenihygmenang

      16

      1
    • mandi lanjey says:

      ape cara ko nk buat tanda boikot..?hahaha

      2

      1
    • che ta sg says:

      nk undi retis yg ada bakat je mcm si alif satar, tok tie, zul arrifin, faizal tahir, siti nordiana ataupun fazura. yg lain boleh syok sendiri..pergi mampos.

      21

      1
      • Radzi says:

        kan..drama serasi tu yg paling jijik giler. serasi kt mana pun entahlah.
        drama x logik, memperbodohkan penonto2 adalah….zzz.

        6

        0
    • mat sahdo says:

      yg tercalon byk retis2 yg hanyir2….

      7

      0
    • nursajat says:

      baguslah buat anugerah2 kelakar mcm ni. boleh lah aku kutok lepaskan stress kt tempat kerja chuols. suka nengok waktu red-carpet tu wey. muka sorang2 haiyooo.. mcm pergi majlis oscar lagaknya. berangan giler.. konon2 fefeeling angelina jolie, kendell jenner dan gigi hadid lah tu kan? padahal nok, dressing kebanyakkannya mcm tirai ropol2 standard umah opah aku je. butik may ling cheras lagi nmpk ber class!

      10

      0
    • aaakulahhh says:

      antara yg aku mintak x menang…
      1.Vivvy Yusof
      2.neelofa
      3.fattah amin

      tlg la..2 & 3 tu…kalau menang utk kategori drama famous n neelofa utk pengacara ok la..tp yg no 1 tu…tlg tlg tlg jangan kasi menang…cringy nk mampus minah perasan ni..
      konon2 berjaya n lawa la apa…ko anak org kaya duit mak bapak lagi..perasan no1 di Malaysia…FUC-K u VIVVY

      9

      2
  2. erk says:

    anugerah berprestij? eeee biar betikkkk

    gandingan serasi (drama) tu…yg no 3… aduyaiiiiii entah sapa laaa yg plh tu

    9

    1
  3. Kimyap says:

    Eh nama fasha sandha x sangkut ke? Kawan kawan jutawan die lupa nk undi kot..heheeh.. Bdw tolong jgm penyanyi popular menang kat ayda jebat.. Jangan jangan jangan..

    17

    1
  4. Pemerhati says:

    Eh nama fasha sandha x sangkut ke? Kawan kawan jutawan die lupa nk undi kot..heheeh.. Bdw tolong jgm penyanyi popular menang kat ayda jebat.. Jangan jangan jangan..

    2

    1
  5. mantao says:

    aku rather vote ayda jebat dari si lofa tu

    18

    3
    • Kimyap says:

      Aku baik undi lofa dari di ayda jebat tu.. Lagi cantik, lagi nampak bijak, lagi pandai amik peluang untuk improvement.. Tapicdua dua gedik dengan laki.. Hehe

      4

      11
  6. wekkkkkkk says:

    artis seksi x ada ke…”sensasi” je ada..aku pun x tau nk terangkan apa sensasi…yg sebenar2 nyer.

    ‘penyampia radio..

    kenapa kool ada 2 nama
    kenapa era ada 2 nama

    siaran dari radio saluran melayu lain kn byk lagi…
    mcm TAK KENA JE

    10

    0
  7. macam-macam says:

    harap2 penyanyi wanita popular tu siti nordiana dpt…heeeeeee

    27

    0
  8. wekkkkkkk says:

    UNDILAH PADA KUALITI..BKN POPULARITI…UNDI PADA YG BETUL2 ADA BAKAT..BUKAN PADA PARAS RUPA CANTIK..

    TAPI CALON2.
    ADA TAK DLM MALAYSIA NI TERSENARIA BAYARAN PALING MAHAL..
    Kalau “holly” and “bolly” ada..knapa “M’sia ni x mau sebut…
    Di sini hanya : tgok populariti 80 % …kualit 20%…jadi itulah yg menangkan..populariti.
    Jadi ” yg beli dn tanda” tu pun terpaksa je…di paksa tanda 1-5..pilih la.
    Cuba di no 1-5 …………………..(kosongkan) . Biar pembaca dn pembeli tulis…pas tu baru undi. Rasanya 1 pun tarak

    7

    0
  9. nok gebuzzz says:

    dah tentu la lofatah yg menang…dah tentu undian peminat,mesti la fans dyorg dah bertungkus lumus mengundi…

    artis2 yg ramai Fans mcm lofatah,ayda jebat,mira filzah,izzue islam mmg senang la nak menang….

    lagipon Anugerah undian peminat ni xd ape sgt nak di banggakan berbanding pilihan juri.cuma dpt menaikan nama,harga dgn rating dyorg.

    10

    0
    • lilo merah says:

      Mira Filzah tu acah2 wanita terakhir..menyampah plk tgk die.. Pastu Pengacara Tv popular.. mira ade TOP5..defakkk btol la.die kayu kan mengacara..mcm org x de perasaan

      14

      0
  10. Akak peah says:

    Gambit x dak ka..

    3

    3
  11. mak c kina says:

    dlu org masih blh terima dia popular sbb dia bgs..abpbh skrg popular tp xde kualiti..undian dr peminat yg berhabis duit tp xde hasil pape pun

    11

    0
  12. Anonymous says:

    Rasanya nak banding Fattah dgn Syafiq Kyle jauh beza dari segi lakonan. Lakonan Syafiq lebih feel, lebih real. Moga ada rezeki Syafiq this time

    24

    0
  13. Anonymous says:

    tlg laa jgn si mamat jambu patah zakar tu y menang…lg galak dia nti buat gosip cinta tergantung..lopak air dh lepas pasni dgn fantanzura pulak…eeiiii….cinta lokasi je memanjang…BAKAT???suam2 kuku…dn aku xnk dgr lagi suara sumbang dia kat radio..kot2 laa klu dia menang…kembang tekak…

    2

    2
  14. anon says:

    tokti tu nak menyelit jugekkk uishhh

    4

    3
  15. Anonymous says:

    2.Fattah Amin & Neelofa ( Suri Hati Mr Pilot)
    3.Raja Afiq & Niena Baharun (Sayangku Kapten Mukhriz)

    XLEH BLAH……

    7

    0
  16. Anonymous says:

    anugerah cap ayam v2.0

    4

    1
  17. Oldtown says:

    Kn ada dah award sensasi dg berpengeruh d laman sosial lebih byk lh ni org kuar masuk buat ceta2 d laman sosial,pot aku heran iya byk2 plakon artis d msia ni dr atas smpi bawah nama org2 tu jugak nama yg sama terutama zizan

    2

    0
  18. Lily says:

    Ni kan popularity vote…cara peminat dorang menghargai artis pujaan mereka…biarlah. setiap artis ada yg suka & pastinya ada yg tak suka. Percaya pada rezeki nescaya tiada rasa busuk hati ataupun bahasa inggerisnya sour grape. Terimakasih.

    2

    1
  19. Anonymous says:

    kelakar anugerah ni. bodoh pun juga.

    5

    0
  20. Anonymous says:

    Berita Harian la pulak…akbar sampah.

    2

    0
  21. sajat says:

    anugerah…pooookieee!!!

    4

    0
  22. Anonymous says:

    memang hancing la anugerah ni. sama mcm meletop. next???

    4

    0
  23. anonymous says:

    lofake kaya dia boleh beli undi, bayar jer suruh org buat kerja undi dia untuk menang abph, seperti yg sudah2 sanggup beli berita harian RM20K untuk menang

    2

    1
  24. Anonymous says:

    gamaknya fan club gigih mengundi k tengok retis mereka naik pentas. sangat la pathetic nya negara ku ini.

    4

    0
  25. Anonymous says:

    meletop- anugerah cap ayam
    abpbh- anugerah cap kapak.

    7

    1
  26. Jom Berhuhuhu says:

    bersiap sedialah pengusaha2 butik2 tempatan… buat baju gown ketat, baju sapu lantai ropol2..kain kembang payung mcm beauty queen tahun 90an gitu. huhuhu.

    4

    0
  27. emanon says:

    beto aku mana? sengal lah list dia… abph sengal tak mcm dlu

    10

    0
  28. Anonymous says:

    senarai calon dipilih masuk list mcm nk target org tertentu jer menang… org2 dalaman punye keje… lopa dah pasang kabel org2 dalaman sama spesis kelantan.. dah siap2 borong paper… harap anugerah undian ler merasa naik pentas… segi bakat sebakul dgn retis xde value..

    1

    0
  29. afadsfg says:

    undi pakai newspaper lagi ke or online.. aku nak undi faizal tahir jea..

    5

    0
  30. aaakulahhh says:

    antara yg aku mintak x menang…
    1.Vivvy Yusof
    2.neelofa
    3.fattah amin

    tlg la..2 & 3 tu…kalau menang utk kategori drama famous n neelofa utk pengacara ok la..tp yg no 1 tu…tlg tlg tlg jangan kasi menang…cringy nk mampus minah perasan ni..
    konon2 berjaya n lawa la apa…ko anak org kaya duit mak bapak lagi..perasan no1 di Malaysia…FUCK u VIVVY

    1

    3
  31. Selena Gemas says:

    SIAPA MENANG “ARTIS SENSASI” BAPAK MALU WEIIII HAHAHAHAHHAHA

    1

    0
  32. intan says:

    perlu ke asing pelakon tv dgn filem..
    bknnya belakon 1 cerita je setaun

    0

    0
  33. luqs says:

    luqman podolski ??

    0

    1
  34. ohyeah.. says:

    aku pangkah undi pilihan raya jer…

    0

    0
  35. Abc says:

    Harap neelofa menang semua kategori yang tercalon

    0

    5
  36. macam-macam says:

    Artis Baharu Lelaki Popular: Khai Bahar / Aiman Tino
    Artis Baharu Wanita Popular: x kenal semua….tapi rasa Mawar Rashid dapat
    Pelakon Filem Lelaki Popular: Syamsul Yusof / Zul Ariffin
    Pelakon Filem Wanita Popular: walaupun x tau filem apa yg diorang ni belakon tapi
    rasa Siti Saleha / Nelydia Senrose dapat
    Pelakon TV Lelaki Popular: suka Shukri Yahaya,, tapi rasa macam patah amin yg
    dapat..almaklumler ramai peminat..hahaha
    Pelakon TV Wanita Popular: Janna Nick / Mira Filzah
    Penyanyi Lelaki Popular: Faizal Tahir
    Penyanyi Wanita Popular: Siti Nordiana
    Artis Kolaborasi/ Duo/ Berkumpulan Popular: Akim&The Majistret / Khalifah
    Artis Komedi Popular: Johan / Jep
    Artis Versatil Popular: Zizan Razak
    Pengacara TV Popular: Nabil Ahmad
    Penyampai Radio Popular: Johan (ERA)
    Gandingan Serasi Drama: Shukri Yahaya & Siti Saleha (7 Hari Mencintaiku) /
    Alif Satar & Siti Nordiana (Dia Semanis Honey)
    Gandingan Serasi Filem: Zahiril Adzim & Shera Aiyob (Juvana 3)
    Personaliti Media Sosial: Mat Luthfi
    Artis Berpengaruh Di Laman Sosial: Datuk Siti Nurhaliza
    Artis Sensasi: Elly Mazlein

    0

    0
  37. macam-macam says:

    Artis Baharu Lelaki Popular : Khai Bahar @ Aiman Tino

    Artis Baharu Wanita Popular : Mawar Rasid

    Pelakon Filem Lelaki Popular : Syamsul Yusof @ Zul Ariffin

    Pelakon Filem Wanita Popular : Siti Saleha @ Nelydia Senrose (walaupun x tau
    ape je filem yg dorang nie berlakon hahaha)

    Pelakon TV Lelaki Popular : Shukri Yahaya @ Syafiq kyle (tp rasa patah amin yg
    dpt ni….hahaha)

    Pelakon TV Wanita Popular : Janna Nick @ Mira Filzah

    Penyanyi Lelaki Popular : Faizal Tahir

    Penyanyi Wanita Popular : Siti Nordiana

    Artis Kolaborasi/ Duo/ Berkumpulan Popular : Khalifah

    Artis Komedi Popular : Jep @ Johan

    Artis Versatil Popular : Zizan Razak

    Pengacara TV Popular : Alif Satar

    Penyampai Radio Popular : Johan (Era)

    Kategori Online:

    Gandingan Serasi Drama : Alif Satar & Siti Nordiana (Dia Semanis Honey) @
    Shukri Yahaya & Siti Saleha (7 Hari Mencintaiku)

    Gandingan Serasi Filem : Zahiril Adzim & Shera Aiyob (Juvana 3)

    Personaliti Media Sosial : Mat Luthfi

    Artis Berpengaruh Di Laman Sosial : Datuk Siti Nurhaliza

    Artis Sensasi : Elly Mazlein

    tekaan dari aku..sekian…hahahahah =P

    0

    0

Leave a Comment

Optional