Written by AbangNara | January 23rd, 2014

Kehangatan Anugerah Bintang Popular Berita Harian 2013 (ABPBH2013) kian terasa. Semalam, majlis pengumuman senarai Top 5 untuk setiap kategori telah pun diumumkan. Kali ini, Zizan Razak mengungguli senarai dengan 5 kategori termasuklah 2 kategori online. Adakah kali ini Zizan akan berjaya membawa pulang anugerah Bintang Paling Popular pada malam 6 April 2013 kelak? Sama-samalah kita nantikan.

zizan abpbh2013

Apa yang mengejutkan Abang Nara ialah apabila terlihat nama Adi Putra di dalam senarai Top 5. Bukan menafikan kepopularitian pelakon ini, cuma selepas ABPBH2012 tahun lalu, Adi Putra telah pun melahirkan hasratnya untuk tidak lagi tercalon di dalam majlis anugerah ini. Adakah Adi Putra telah membuat “U-turn” secara senyap-senyap? Hanya dirinya yang tahu mengenai perkara ini.

adi putra

Antara nama lain yang membuat kejutan dan muncul di dalam senarai Top 5 ialah Ana Dahlia (kategori Pelakon Wanita Drama Popular), Akim (Pelakon Lelaki Drama Popular), Hazlin Hussain (Pengacara TV Wanita Popular) dan Ebby Yus (Artis Komedi Lelaki Popular). Apa pun, baca artikel ini sepenuhnya untuk melihat senarai penuh Top 5 ABPBH2013.

Artis Baru Lelaki Popular

1. Achey
2. Dazrin
3. Mikael Andre
4. Nomad
5. Waris

Artis Baru Wanita Popular

1. Atikah Suhaime
2. Chacha Maembong
3. Elfaeza Ulhaq
4. Hanis Zalikha
5. Zara Zya

Pelakon TV Lelaki Popular

1. Adi Putra
2. Akim
3. Izzue Islam
4. Johan As’ari
5. Shah Iskandar

Pelakon TV Wanita Popular

1. Ana Dahlia
2. Fasha Sandha
3. Neelofa
4. Raja Ilya
5. Siti Saleha

Pelakon Filem Lelaki Popular

1. Aaron Aziz
2. Adi Putra
3. Pekin
4. Shaheizy Sam
5. Zizan Razak

Pelakon Filem Wanita Popular

1. Erra Fazira
2. Lisa Surihani
3. Nora Danish
4. Siti Saleha
5. Yana Samsudin

Artis Komedi Lelaki Popular

1. Ebby Yus
2. Jep
3. Johan
4. Rahim Sepahtu
5. Zizan Razak

Artis Komedi Wanita Popular

1. Didie Alias
2. Jihan
3. Noorkhiriah
4. Sharifah Shahira
5. Siti Chubby

Penyanyi Lelaki Popular

1. Awi Rafael
2. Black Hanifah
3. Hafiz
4. Hazama
5. Shahir

Penyanyi Wanita Popular

1. Alyah
2. Najwa Latif
3. Shila Amzah
4. Stacy
5. Yuna

Artis Duo/Berkumpulan Popular

1. Altimet & Awi Rafael
2. Forteen
3. Hyperact
4. Stacy & Akim
5. Tasha Manshahar & Syed Shamim

Pengacara TV Lelaki Popular

1. Datuk AC Mizal
2. Johan
3. Nabil Ahmad
4. Nik Michael Imran
5. Zizan Razak

Pengacara TV Wanita Popular

1. Adibah Noor
2. Erra Fazira
3. Fara Fauzana
4. Hazlin Hussain
5. Neelofa

Penyampai Radio Lelaki Popular

1. AG
2. Halim Othman
3. Johan
4. Kieran
5. Ray

Penyampai Radio Wanita Popular

1. Abby Fana
2. Dina
3. DJ Lin
4. Fara Fauzana
5. Norshela Baharudin

KATEGORI ONLINE

Artis Lelaki Stailo

1. Adi Putra
2. Awal Ashaari
3. Karl Shafek
4. Nazim Othman
5. Shaheizy Sam

Artis Wanita Stailo

1. Fazura
2. Mizz Nina
3. Scha Alyahya
4. Yana Samsudin
5. Ziana Zain

Gandingan Serasi Di Layar

1. Aaron Aziz & Nadiya Nisaa
2. Aeril Zafril & Wawa Zainal
3. Azlee Khairi & Zara Zya
4. Zizan Razak & Siti Saleha
4. Izzue Islam & Tiz Zaqyah

Watak Jahat Dalam Drama / Filem Popular

1. Datuk Rosyam Nor
2. Hanez Suraya
3. Izreen Azminda
4. Nabila Huda
5. Sofi Jikan

Artis Berpengaruh Di Laman Sosial

1. Datuk Siti Nurhaliza
2. Nora Danish
3. Shila Amzah
4. Yana Samsudin
5. Zizan Razak

Chef Selebriti Paling Popular

1. Chef Amran
2. Chef Anis Nabilah
3. Chef Nik Michael Imran
4. Chef Sherson Lian
5. Chef Wan

Aksi YouTube Paling Popular

1. Parodi Sayang (Bobo)
2. Parodi Gwiyomi (Nora Danish)
3. Anak Tomok OIAM Merajuk (Tomok)
4. Macam Cantik Je Macam Comel Je Versi Nasyid (Amar)
5. Mengajar Kanak-Kanak Riang (Mat Luthfi)

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

69 responses to Senarai Top 5 ABPBH 2013, Zizan Razak Ungguli Pencalonan

  1. sue says:

    kalau bobo menang Aksi YouTube Paling Popular aku memang xtau apa nak jd dgn Malaysia

    0

    0
    • Shhh says:

      Betul tu…lbh baik aku pilih anak tomok itu

      0

      0
      • Mr Kangkung says:

        bobo ke bodoh??????????

        0

        0
      • kucing kaler kuning says:

        pelakon tv lelaki popular kenapa lah sendu sgt..
        adi putra, johan ashari, shah iskandar <<<<<—- aku menyampah giler dgn 3 org tu…aku harap Izzue Islam yg menang.

        0

        0
        • Lembu Gemok says:

          apsal banyak kategori cam artis2 yang dah tak popular pon ada…yang sendu dan sendawa…especially artis tv lelaki/pompuan, penyampai radio tu…kategori online tu lagi nampak fresh dr yang lain..aku suka kategori watak jahat…style…watak jahat harap nabila menang…heheh..sbb banyak citer dia jahat…especially teduhan kasih…terbaek jahatnya~

          0

          0
    • miss m says:

      ABPBH ni pada aku.. lebih kepada popularity daripada quality, aku boleh cakap abpbh ni, it more like Teen’s choice award. buat ape popular tapi tak berlakon tak bagus?

      0

      0
      • Manusia biasa says:

        Nama pun Anugerah BINTANG PALING POPULAR BH. Bukan Anugerah Bintang Paling Berkualiti. Anugerah mcm ni lebih kepada peminat yg pilih. Sbb dorang yg gigih beli suratkhabar BH & vote. Pernah haritu saya terbaca somewhere, ada org post keje part time selama 2 hari. Gaji dlm RM30 sehari untuk 4-5 jam. Kerjanya adalah tolong menanda/vote dkt suratkhabar BH ni artis yg mereka dah tetapkan. Suratkhabar semua dah disediakan.

        0

        0
    • insanhina says:

      mat luthfi best !!!

      0

      0
      • Mud says:

        matluthfi yg akan mng.. pasal video dy berkualiti.. video yg buat org berfikir.. vlogging bukan pasal nak popular mcm sesetengah org… n one more thing video dy “mengajar kanak2 riang” ni sgt osem.. vote matluthfi!!

        0

        0
    • Olga says:

      NORSHELA BAHARUDIN TU DJ RADIO MANA?????SENDU SGT UOULSSSS!!!!!!!! PAK CIK AZMAN MANA????XKAN XTERCALON TOP 5 KOT?????NI MESTI BINI MAT YO RASUAH BERITA HARIAN NI KAN

      0

      0
    • Olga says:

      LINDA ONN DIGUGURKAN DAN DI BOIKOT OLEH BERITA HARIAN KES XBG PUBLISITI KAHWIN HARI TU,DAN DI GANTI DGN NORSHELA BAHARUDIN!

      0

      0
  2. lia says:

    confirm bobo dah start plan nak pakai baju apa nak buat rambut style mana. why why whyy. why do we keep making stupid act like that famous? kenapaa

    0

    0
    • miss yna says:

      confirm rambut belah tepi die buat..trademark uollllssss

      0

      0
    • topot says:

      gyomi nora ni macam org cacat terencat aja aku nengok. popular ke. ke sebab ada orang dalam ek. pelakon filem wanita patut nya – umie aida, noorkhiriah, nabila huda, salina salibi, pelakon zaiton sameon nama tak tahu. ni baru lah bagus kualiti. pelakon yg berkualiti selalunya mesti kurang popular korang perasan tak. perasan tak.

      0

      0
  3. melati says:

    Zizan katek ni boleh tercalon? buta ker juri2 ni…dressing dah lah macam org asli jumpa cincin..

    0

    0
  4. semua sendu says:

    majority artis sendu yg tercalon…hehehe..kelakorrr laa….abpbh ni dah x releven baiii…..

    0

    0
  5. melati says:

    kenapa Malaysia ni calon org cam Zizan Dressing cam gampang, dah lah tahun melawat Malaysia tahun ni , buat malu Malaysia jer ader artis macam ni.

    0

    0
  6. dena says:

    tak faham…. chef pon masuk abp?????????????

    0

    0
    • masak with hati with iman says:

      kan?kenape ek?mungkin ade pompuan icip icip tu kot?ataupon sbb diorg ni pon masuk tv so tergolong dlm selebriti.
      klo mcm tu pembaca berita paling hot pon leh join abp kot? ker guane?
      please bg alasan yg kokoh k.

      0

      0
  7. melati says:

    Hoiiii industri Malaysia tlg lah cari Manusia bertamadun sikit, ni Zizan ni ader Pelawak yg ber emosi? selamat kan lah industri Malaysia ni jgn lah pilih si katek ni ….Malaysia ku…B. Harian tolong lah suruh Zizan dressing elok2 sikit sebelom bergambar…macam indon keje kontrak plak aku tgk dia punya dressing.

    0

    0
  8. im yours says:

    undi johan rajalawak

    0

    0
  9. aptb says:

    Pelakon TV Wanita Popular : Neelofa tercalon???…utk 2013 lps crta apa ek dia blakon…mcm xperasan je…klu ada pun xbest….huhuh

    0

    0
  10. shahz says:

    wah.. mengejutkan jgk list yg masuk top 5 kali ni.. pelakon tv wanita mcm nabila huda, tizz zaqyah, nellydia senrose n nad zainal nape x blh lepas ar? 2013 byk gak drama derang berlakon yg cecah high ratings.. penyampai radio wanita cik piah sinar fm x lps? aku minat dia.. hehe.. artis komedi wanita siti chubby to sape ek? sori x kenal..

    0

    0
  11. nice says:

    yeay ! matluthfi90 top 5 abpbh-aksi utube paling popular..tapi tapi apesal bobo pun top 5,arghhh

    0

    0
  12. Anonymous says:

    haaaa..bobo masuk…gile ap…baik undi anak tomok y comel tu…eh nape hek ramai retis sendu y tercalon..penyampai radio plk si halim tu dh bercendawan le..x de org lain ke…tentg zizan plk..aku x berapa minat dia le..cara dia bercakap mcm orang mabuk pn ad…menyeleweh gitu…tpi kan nasib baik retis hinggap tu x tercalon…bestnya cite samarinda retis hinngap tu y berlakon dh abis..aku langsung x tengok pn cite tu…membosankan…ni mlm aku tunggu cite samarinda baru y ad fasha sandha berlakon..

    0

    0
  13. ct says:

    anugerah paling bodoh & tak lagi relevan —>vote abpbh

    0

    0
  14. kak long says:

    pada malam 6 april 2013 kelak???? hey mimpi ke ape???? 2014 olredi!!! b4 publish check la betul2!

    0

    0
  15. Anonymous says:

    anugerah tak berkwaliti, tizz zakyah, nellydia senrose, nur fathia tak tercalon ke pelakon tv wanita popular? hairan….yang tercalon nama nama yang tak best pon, dalam drama mane yang mereka berlakon pon tak tahu nellofa…?pleaselah dah lama tendang ke laut

    0

    0
  16. kaki kentut says:

    Aku ni kaki drama jugak.. tapi memang tekejut bila tengok top 5 Pelakon tv wanita???
    Bru hari ni aku knl Raja Ilya. lma2 ni aku x penah nmpak pun dye. lps aku search bru prsn dy ada jd plakon pembantu tv.Si Ana Dahlia pun artis suam2 kuku. mana pergi Tiz Zakyah? Nellydia Senrose?Nad Zainal?Nabila Huda?Tasha Shila?Nur Fathia?Rita Rudaini? Hanez Suraya? dyorg ni lg gempak! Memang aku perasan tahun lps Rita byk kluar Tv.. Si Neelopak pun tercalon.. cte ape ekh?

    0

    0
  17. Anonymous says:

    if neelofa sampai menang… confirm botol sampah melayang keatas panggung….. ntah berape banyak agak ah berita harian diborong sampai berlori lori same neelofa.

    0

    0
    • tak says:

      kau ni pandai pandai je lah.. dah org undi tak kuasa neelopak dr us nak hantar surat khabar vote diri sendiri.

      0

      0
  18. nok gebuzzz says:

    aku harap pengundi tahun ni jgn la undi org yg sama jer menang…,lagi 2 si fafau tuh!!aduhai….

    0

    0
  19. Anonymous says:

    Zizan t’calon Pelakon Filem Lelaki Popular gak???
    filem lakonan die 1 pun xminat nk tgk…sori

    0

    0
  20. Kak tipah says:

    mana remy ishak? mana azlee khairi? johan ashaari belakon kayu pun boleh masuk -.-“.
    Pelakon tv wanita mana nad zainal? mana nelydia senrose? mana fathia? neelofa belakon drama apa wei?

    0

    0
  21. Anonymous says:

    siti chubby tu lawak kott ! haha

    0

    0
  22. imzan says:

    kenapa senarai top 5 nye tak cukup popular. di manakan tiz zaqyah tok kategori pelakon tv popular?? ana dahlia??? raja illya??? popular sangat ke??? kategori lain bolehla diterima

    0

    0
  23. miss wewen says:

    Betol laa..kategori pelakon drama wanita mcm ntah pape jer..tiz,nabila,nellydia,rita,fathia,tasha shila lg popular kot..adoila tkjut tgk nominies nih

    0

    0
  24. Anonymous says:

    Nape Nadiya Nisaa tak tercalon top 5 pelakon wanita popular drama tv………Nadiya Nisaa heroin paling cantik jelita, paling hebat , paling popular sekali kat Malaysia…….hanya dia layak n sesuai digandingkan dgn hero-hero kacak n tampan……….

    0

    0
    • group taik kucheng tak puashati says:

      kalau nama takde tu maknanya org tak berapa minat lah. drama high rating muka keluar tv setiap hari pun kalau org tak minat nak buat camana kan. pelakon baru sekarang banyak yang takda aura. nak undi pun letih.

      0

      0
  25. bawang putih says:

    Knp xde encik mimpi utk artis baru plg popular?dia best ape..

    0

    0
  26. minah jambu merah biru says:

    mintak2 johan lah yg dapat ABPBH kali ni ….lov u johannnnnnnnnn god bless ‘

    0

    0
    • minah jambu merah biru says:

      Ebby yus dia pon bagos n kelakar ..lakonan dia pon bagos..

      0

      0
      • minah jambu merah biru says:

        untok ktgri chef popular pulak..chef Sherson lian yg popular ngan masakan 5 rencah 5 rasa …dia bukan saje popular dengan masakan Nye tapi dia juga popular dengan kehenseman Nye

        0

        0
        • minah jambu merah biru says:

          untok watak jahat popular pulak tk lain n tk bukan sape lagi kalau tak si sofi jikannnnn…watak jahat yg di berikn memang betol2 jahat ! tahniah !

          0

          0
  27. zul says:

    mana nabila huda benci benci benci sia2 aku habis duit besekang mata tanda untuk artsi peberet aku,,nabila huda… sakit hatilah gini benci2 taknak tengok

    0

    0
  28. ABCGH says:

    senarai pencalonan artis yg dah muak:
    1.lisa surihani
    2.aaron aziz
    3.zizan
    4.farah fauzana

    asyik tercalon je.dah muak.klo best xpe gak

    0

    0
  29. ayam den lapeh says:

    pelakon filem wanita popular. erra tu tak payah lah buat semak aje. berlakon pun kelaut. nora danish lagi lah semput. kalau berlakon filem titanic dgn teman tp mesra maybe boleh menang. saya bagi taik bintanggg. sib baek ada yana dgn lisa surihani.

    0

    0
  30. layann aje la.. says:

    ABP ni politik je lebih.. sume yg menang nanti bkn yg betul2 pun.. dorg dh choose sape yg dorg nk bg menang.. mcm fizz fairuz dlu pun klu korang nk tau, bkn vote tinggi.. tp mmg dorg dh pilih.. ade je agenda disebalik.. hurmm. BH n media prima memang sucks

    0

    0
  31. Bulu roma says:

    Entah ape2 plakon tv wanita. neelofa?Ana Dahlia?Raja Ilya? popular k 3 org tu? jrg pun kluar drama tv. APBH ptut sekat dlu pcalonan awal kpda yang lyk, xde la jd mcm gni? Rita rudaini, emma maembong n Nelydia Senrose lg top kot! Si Rita tu blambak drama thun lps..

    0

    0
  32. sadas says:

    PELAKON KOMEDI LELAKI POPULAR nama Nabil x lepas top 5 ? Ebby Yus ngan Rahim Sepahtu xleh bla

    0

    0
  33. datin says:

    pelakon tv wanita popular… selain dari fasha, yang lain tu tahap popular yang macam mana eh? ke aku yg missed? bukan ke pemilihan kerana popular di TV/drama? yang layak tercalon: nabila/nadyanissa/tiz zakiah/rita rudaini/nelydia senrose, sebab drama drama dia orang semua high rating.

    0

    0
  34. . says:

    ZIZANG BOSANG! nexttttt!

    0

    0
  35. NALIYA says:

    bising2 watpe…jd cam aku xyah tgk lgsung. boikot arr!!
    dowang peduli ape pasal sape yg menang..yg penting rating penonton tv meningkat.leh wat duit. yg bodoww2 kat luar tue nyampah2 pn ngadap gak tgk. bingit tol aku!

    0

    0
  36. […] Senarai Top 5 ABPBH 2013, Zizan Razak Ungguli Pencalonan (63) […]

    0

    0
  37. amira says:

    kenapa xde shuib sepahtu dalam artis komedi lelaki popular…PASTU TETIBE ADE RAHIM SEPAHTU PLAK!!!!!!APE CITER

    0

    0
  38. […] Senarai Top 5 ABPBH 2013, Zizan Razak Ungguli Pencalonan (65) […]

    0

    0
  39. […] Senarai Top 5 ABPBH 2013, Zizan Razak Ungguli Pencalonan (66) […]

    0

    0
  40. amyrah says:

    undi matluthfi laa…matluthfi lagi best daripada bobo kut!!bobo yng pondan dan ntah pape…video yng MENYAMPAHKAN manusiia..aku pulak rasa ERRRR geli…
    baik lah video matluthfi berkualiti dan ada maknanya…kenape lah bobo tercalon??yang lain tu okey laa,betul tak?

    0

    0
  41. Farhana cute says:

    Akhirnya stacy dan akim menang…. Alhamdulillah…

    0

    0