Written by Bella | September 1st, 2016

Sudah sah bercerai dengan Along Cham, Zila memberitahu beliau kini sedang fokus untuk mencari duit sendiri untuk menjaga anaknya.

Difahamkan Zila sudah pun mendapat pekerjaan disebuah pejabat yang dirahsiakan nama dan lokasinya oleh Zila.

Saya hendak kerja cari duit, hendak jaga anak. Saya tidak boleh bagi tahu (di mana saya bekerja). Saya kerja di pejabat.

Pada masa yang sama, Zila mengucapkan terima kasih kepada pihak media dan orang ramai yang sebelum ini mengambil berat terhadap dirinya selepas beliau mengadu mempunyai masalah rumah tangga bersama Along.

Zila diceraikan talak satu oleh  Along yang memfailkan permohonan perceraian pada Isnin mengikut Seksyen 47, Enakmen Keluarga Islam Negeri Selangor 2003.

Sumber Berita : Utusan Online

67 responses to Selepas Bercerai Zila Kini Ingin Fokus Cari Duit Sendiri

  1. Anonymous says:

    gud luck

    0

    0
    • lullabies says:

      dua2 ada khilaf..yag si suami busy mnjang xderr masa utk isteri sampy terabai ni mkn dea,,dua2 da move on,,kita doa jela yag tbaek tuk dowg,, hidOp jgn nk jady batu api sgt

      0

      0
      • Anonymous says:

        kalau dulu mungkin betul. perempuan yg pakai tudung antara yang baik2. tapi sekarang aku tidak percaya. maaflah..memang betul tudung rambut itu wajib. tapi apa maknanya kalau akhlak tidak dijaga…walaupun tidak pakai tudung, tapi kalau pandai jaga hati suami, jaga makan minum anak, pakai pun tidak menjolok mata..aku percaya ada keberkatannya sendiri.

        0

        0
        • SNFBM says:

          Yg pakai tudung, belum tentu masuk syurga tp yg tak pakai tudung sememangnye neraka jawabnye.. Pakai tudung ni tanggungjawab dan wajib

          0

          0
        • Anonymous says:

          Isteri kalau jaga makan minum anak/suami, pakai tak menjolok mata tapi tak tutup aurat, itu dah membiarkan suami jd dayus. Ada hadith sahih mengatakan Allah tidak akan melihat 3 golongan ini pd hari kiamat; org yg derhaka pd kedua ibu bapanya, wanita yg meniru gaya lelaki dan lelaki yg dayus. Tak payahlah buat perbandingan hukum wajib dgn mengatakan org pakai tudung tp perangai x senonoh, tak pakai tudung tp pandai jaga laki. Sbb tu ada syurga dan neraka. Hukum menutup aurat tu WAJIB, dah dijelaskan segala2nya dlm Al-Quran dan hadith.

          0

          0
        • SSS says:

          hurm….berkat tu mungkin ada… tp tenang belum tentu… yg wajib tetap wajib der… jgn memandai…

          0

          0
      • Anonymous says:

        lullabies boleh eja betul betul tak? sini bukan wechat

        0

        0
      • jija says:

        kena check jg salah suami

        0

        0
        • minah jambu say no to DRUG says:

          bini pon nak kena keluar bekejaa tkan nak harap duit lakii aje..sama2 keluar keja la cari duit untok masa depan ! jangan asek asek nak buat anakk aje memanjang..ada banyak anak pon perlu dut jugak..bini nak kena standby mana tau satu hari laki kasi cerai anak dh la banyak duit pulak takde mengarot kan …!!

          0

          0
      • saya says:

        maaf cakap.. kalau tgk dalam fb along ni klu dia gi mana2 mesti ada anak dan isteri… rasanya x timbul isu terabai ni… even klu dia post apa2 mesti dia tag zila… habis tu kalau x kerja keras sapa nak bagi makan minum anak bini dia? KORANG?????

        0

        0
  2. jiran sebelah says:

    boyfriend kau tak boleh sponsor ke?
    lain kali nak cari skandal, carilah jerung besar macam zahida rafik
    boleh goyang kaki pi london

    0

    0
  3. Anonymous says:

    all the best!
    ko kasi je la along jaga anak…lebih afdhol

    0

    0
  4. joe says:

    Cepat betul dapat keje di PEJABAT x sampai seminggu bercerai , skandal dengan kabel mana pulak ni ?

    0

    0
    • Anonymous says:

      nak tau juga ..keje pejabat tu mulia ke? ko keje mana2 klu perangai tak ubah … tak guna juga kan.. ape daaaa…

      0

      0
    • Anonymous says:

      dah rezeki dia dapat keje pejabat..
      sapa kite nak pertikaikan rezeki dari Allah

      0

      0
  5. Keje bank says:

    Cepat bebenor dia ni dapat kerja…. pelik binti ajaib

    0

    0
  6. terpijak taik says:

    Pompuan melayu muslimah sekarang tau tutup kepala je, peraggai macam setan, masak tak reti, malas jaga anak dan laki, mulut macam longkang dan personal hygiene teramatlah kotor. Saya geli tengok pompuan muslimah melayu yg kebanyakan hypocrite. Orang yg tak pakai tudung lebih mulia daripada pompuan bertudung. Nak kahwin pun cari lah yg tak bertudung

    0

    0
    • saadon says:

      pandai nak hina org pakai tudung jahat, dont judge from the cover

      0

      0
    • noname says:

      ko punya komen memang betul2 terpijak taik la…puiii!!

      0

      0
    • A B C D says:

      Kerana nila setitik rosak susu sebelanga..sabor je lah..yang penting senyum slalu..=)

      0

      0
    • Anonymous says:

      mmg terpijak taik betul la ni ye..patut la meroyan..sabor je la..org lain kawin berlaki,..ko dah kenapa dik meroyan…choiii!!!

      0

      0
    • Anonymous says:

      Lu apa hal ni..lu ni agama apa?lu cakap sama aku sekarang..don’t be racist la!!!

      0

      0
    • Muslimah melayu says:

      Ko ni lelaki ke bapok ke pompuan gila?kalau berani ce bg ig ke fb ke takpun no tepon terusla..ada wasap kan?nak tgk gamba ko lelaki ke pompuan?”muslimah melayu kbykn hipokrit”mak awak muslimah melayu ke dok? Emmm…main taip tak guna otak kaa..

      0

      0
  7. Anonymous says:

    Tengok kat sekeliling korang. Perempuan yang pakai tudung mcm mana pemakaian mereka. Tudung kepala memang pakai tapi baju ketat ikut badan. Bonjol atas bawah. Seluar legging tayang bontot, kaki besar kaki kancil. Yang pakai jubbah muslimah katanya tapi masih juga pakai jubbah yg melekat kat badan. Cubalaah pakai tudung tu baik baik sikit. Lepas dari dada. Tutup bentuk gunung 2 bijik tu. tak payah nak berpesen sangat. Ni tak…buat bonggol tudung tinggi tinggi. Nak org kata tu haram, masih jugak nak buat. Alahai….pompuan muslim bertudung tapi telanjang…

    0

    0
  8. Anonymous says:

    Lepas ni start upload gbr comel2 comel, buat duckface, jelir jelir lidah, edit muka ala ala Korea, pakai contact lens warna warna, buat mata terbeliak…kekonon comellah sangat…tapi yg menengoknya nak termuntah.

    0

    0
  9. Amoi manja says:

    AMBOI terpijak tahi..namapun tahiiii.
    Agak2 le menghina org…

    0

    0
  10. Anonymous says:

    Masak kemas jg mkn minum semua tanggungjawab suami…..jgn diikut adat2 nenek moyang belandaskn agama ye…..apa ko ingat semua pakai tudung tu perangai cm setan agak2 sikit statement tu

    0

    0
  11. Anonymous says:

    Anak djaga oleh along..cri duit mendenya..xpyhla susah2..nsb along ni xmcm awie..kalu x, confirm mkn penangan trus zila ni..

    0

    0
    • Anonymous says:

      Kalau dia nak jumpa anak dia, kena pakai duit jugak, nak belanja makan anak dia ker.. takkan nak mintak duit along…

      biar lar dia keje nak cari duit..

      0

      0
  12. Anonymous says:

    aiyooooo…cam selamba jer minah ni..cam xde perasaan malu..ko kena tangkap khalwat kot…!!! kalo aku la…ni aku ckp kalo aku la kan…aku akan mendiamkan diri sehingga ke akhir hayat…sbb apa?? sbb aku dah buat salah…!!!

    0

    0
  13. loyalmalaysian says:

    aku malu dengan orang Islam sekarang…rogol, khalwat, cabul nak sendiri, dadah, skandal laki bla bla bla…semuanya orang Islam…complete package…nak tunggu Malaysia ditimpa bencana mcm negara lain ke? baru nak sedor…

    0

    0
    • nok nok nok says:

      buat saudara atau saudari,

      jangan malu dengan saudara seagama*jika anda islam*
      cubab fikir secara rasional, khalwat tu terjadi memang khas untuk orang islam sebab agama lain takde khalwat. mereka boleh melakukan sex bebas juga tiada penguat kuasa agama. Dadah tu dimana2 pun ada. jika anada datang ke Switzerland, kerajaan mereka siap sediakan tempat khas untuk penagih2 ambil dadah. rogol disemua bangsa berlaku sebab semua manusia ada nafsu. mugkin dari kalangan agam islam jumlah agak tinggi kerana Negara islam tidak sediakan rumah pelacuran seperti dinegara lain dimana bila lalaki disediakan tempat khas untuk melempiaskan nafsu. juga mungkin kerana di barat mereka biasa melihat adegan lucah serta pakaian menjolok mata bagi kita adalah satu kebiasaan bagi mereka.

      0

      0
  14. Anonymous says:

    apsal asyik kuar citer pompuan nie mcm meraih simpati jer ek??
    dia kena tangkap khalwat kot!
    kena tangkap masa tu bini org kot!
    layak ke ko nak berbunyi pompuan. patut sembunyi dlm jamban la woi!

    0

    0
  15. lebih says:

    tengok wartawan melodi tu pakai tudung hitam blause kuning.hihi

    0

    0
  16. kukumalu says:

    nampak tak fail kaler hijau yang die bawak tu?…

    baru balik dari temuduga la tu.. kebetulan terus dapat keje..

    kesian kat Zila ni.. semoga ade sinar baru

    0

    0
  17. hcubeshop says:

    hidup harus diteruskan!!!Harap Zila kuat menempuh ujiannya

    0

    0
  18. Jep Sepahtu says:

    mungkin di dapat kerja di pejabat JAWI?jeng jeng jeng

    0

    0
  19. Anonymous says:

    Masa buat perangai tak mahu fikir panjang…kalau tekad nak berubah buat betul2..demi anak

    0

    0
  20. marissaAqilah says:

    aku pernah juga di tangkap khalwat. sama macam zila. aku menyesal kemudian aku bertekad untuk buat maksiat di rumah org tua ku sahaja. bukan lagi di hotel budget. alhamdulillah, clear. ORG TUA ku sporting. aminnn

    0

    0
  21. el says:

    tunggu masa iddah. nikah lah dengan bf die tu, takkan dah kene tangkap khalwat putus begitu sahaja

    0

    0
    • X says:

      Laki tu nak pepek je.nak tanggung anak bini dia lg.Pempuan tu bagi je kot.suka2.Murah sngt skg.Blanja lagu je dah dapat.

      0

      0
  22. Aida says:

    enuf la everyone .. hopes she learn her lesson, dia pun muka dah cukup tebal kena tenyeh. lepas ni dia akan rasa sendiri akibat perbuatan nya, sekejap saja allah tunjuk .. aku tgk kisah dia pun rasa takut, rasa insaf sekejap.. harap tak leka macam dia. sekarang dia tahu bukan senang nak cari suami yang baik, bujang, yg berkongsi hidup dan anak sama2. Not easy to start life all over again, to earn respect from family and people around her, even nak cari kerja, cari duit sendiri tak senang. Apapun, give her a chance .. apa yang dia terkhilaf, kita semua pun boleh belajar .. tak kena pada kita sedap bercakap .. doa lah baik-baik utk semua .. termasuk dia .. kesian juga tgk dia dlm video tu ..

    0

    0
  23. J says:

    Setuju dengan Aida. Zaman skrg Allah tunjuk sekejap je. Aku sendiri yg mengalami. Kalau pk logik mmg tak logik. Tp banyak kali Allah tunjuk. Yg penting kena sentiasa berdoa.

    0

    0
  24. sam says:

    kena tangkap jakim mungkin dah di rancang sbb nak push Along supaya jatuhkan talak. tgk cepat betul kes cerai ni dah settle. apa2 pun benda dah berlaku. time to look forward and build a new life. selama ni pun zila dah korbankan career dia utk Along. berilah dia peluang perbetulkan hidup dia dan utk dapat kembali anak dia.

    0

    0
    • entah says:

      career apanya..jangan kata suam suam kuku suam pun tak career dia ni…career dia mati sendirik bukan sebab berkorban untuk along,orang lain dah kawin beranak pinak elok je career…yang bab beri dia peluang tu aku setuju,takkan nak pulaukan dia plak semua orang ada buat silap kan..

      0

      0
  25. Opisgurl says:

    Apa perlunya dia nk highlight dia keje kt PEJABAT?
    Hahahahaha

    0

    0
  26. sentap says:

    mana jantan yg kena cekup ngan ko tu…mntk la dia sponsor ko..buat pe susah2 cari kje..pejabat mana la yg nak amik ko ngan kes ko tu…

    0

    0
  27. sahabat says:

    perkara sudah terjadi.. dugaan allah datang melanda kepada sesiapa sahaja.. kuat atau tidak untuk kita melaluinya.. mmg apa yg berlaku seperti jelas kamu yg bersalah.. hakikat, pengisian jiwa, punca2 hanya Allah, kamu dan suami aje yg tahu.. tk semestinya org yg punya kisah hitam dimasa lampau tidak punya masa dpn yg cerah dan tempat disisi Allah. syurga atau neraka hanya Allah yg menentukanya.. yg menghina dan mencaci semoga allah hindar kamu dari dugaan yg kamu tk mampu kamu lalui.. setiap cacaian ada bahagian masing2.. jd pekakan telinga, tebalkan muka untuk terus bina hidup baru.. biarlah apa org nk kata, kerana bukan mereka yg memberi kamu makan, atau menolong kamu bila kamu dalam kesusahan.. hakikat manusia mmg suka melihat manusia lain terus jatuh. sedangkan di alam kubur nanti malaikat akan bertanya siapakah saudara2 kamu?.. semua org islam adalah besaudara. Zila, kamu adalah saudara seislam kepada org2 yg mencerca dan mencaci kamu.. di padang masyar nanti allah akan bertanya kepada mereka yg mencaci.. apa bantuan yg kamu beri kepada saudara kamu yg susah dan sesat di dalam hidupnya.. dgn bangga mulut mereka akan menjawab.. cercaan ya Allah.. rasa2 pas ke nk masuk syurga? hidup jgn suka menghina dan mencaci org.. benar dia salah tugas kita mmbimbing dia kejln yg lebih baik.. itu juga dakwah..

    0

    0
  28. melati says:

    ok lah…janji jgn buka Tudung macam Uqasha Senrose…!!!..walau pun Uqasha Senrose ni bukan Ibu Tunggal , tetapi perjalanan hidup dia lagi Teruk & memalukan kaum Hawa…!! walau pun marah dgn Bakal tunang tapi jgn lah marah dgn hukum Agama.!! bakal tunang Uqasha Senrose Bahtera dia tercabut kena tiupan angin, mungkin sesat lew tu…sabar lah Uqasha Senrose baru 6 purnamajew ko dah buka tudung..!!! cadangan saya Uqasha Senrose belajar lah bercakap dgn Kucing sebab kucing bekalan ko di hari tua Uqasha, nanti tak lew kockp sorang2 bila tua nanti… kucing boleh menemani ko ..!!! heheheehee

    0

    0
  29. Anonymous says:

    Setiap org mmg x sempurna hidupnya….tapi jgn lh kita anggap selamanya akn terus bgitu…buruk baik hidup harus d teruskn

    0

    0
  30. peminat adnan sempit says:

    SEMOGA SI ISTERI AKAN BERTAUBAT..

    0

    0
  31. PEMINAT ZILA AF says:

    BOLEH X NAK KENAL ZILA KIH3….

    0

    0
  32. Anonymous says:

    nak tanya atas ap terjadi layak ke dia dpt hak penjagaan??

    0

    0
  33. AF says:

    Hak jagaan kekal anak dapat pada along…rujuk akhbar

    0

    0
  34. shafidin says:

    X usah men car I kesalahan orang lain,doa yg terbaik lgi elok muhasabah diri selalu?

    0

    0