Written by AbangNara | March 25th, 2014

Malam semalam, Perdana Menteri Malaysia, , Datuk Seri Najib Tun Razak telah pun membuat pengumuman mengenai insiden MH370.  Pesawat tersebut telah disahkan hilang di Lautan Hindi. Dengan pengumuman ini, seluruh dunia bersedih dan media sosial menjadi tempat perkongsian rasa terhadap apa yang telah berlaku.
mh370

Selebriti-selebriti tempatan juga mengambil peluang ini untuk berkongsi rasa sedih dengan berita tersebut. Kebanyakannya telah berkongsi gambar “hitam” menandakan kesedihan di akaun Instagram masing-masing. Kata-kata yang ditulis oleh selebriti-selebriti tempatan sangat memilukan hati. Antara yang telah berkongsi rasa ialah Nur Fazura, Siti Nurhaliza, Harith Iskandar dan ramai lagi.

mh370

mh370
mh370
mh370
mh370

Di kesempatan ini, marilah kita sama-sama sedekahkan Al-Fatihah kepada semua penumpang dan krew pesawat MH370 yang beragama Islam. Semoga mereka ditempatkan di kalangan orang yang beriman. Al-Fatihah.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

77 responses to Selebriti Tempatan Luahkan Kesedihan Susulan Berita Terkini Insiden MH370

  1. Bulat says:

    Herat breaking????? oh my english

    0

    0
    • tizz says:

      typo error la.. melatah sgt hang ni

      0

      0
      • miss ynwa says:

        tok ti daripada dan kepada laa bukan daripada daripada, no wonder spm jer…tiz comel jea typo kan…anyway nara cepat la update kisah anzalna selisih phm dengan izzue…ini kes sbb kak ongang takut izzue kene carassss ..kalau xnk bg sentuh2 berlakon, xyah bg berlakon duduk rumah same2 kelepet karipap jual depan rumah…puihkk

        0

        0
        • Noni suka jemput bawang says:

          Al- Fatihah kpd yg beragama islam dan takziah kpd non muslim.
          tak perlu salah kan sape2 dalam hal ni…kita tak tahu apa yg sebenarnya terjadi. Semoga kotak hitam dapat ditemui dgn segera..tu jelah harapan kita nak tahu apa sebenarnya yg berlaku…kenapa boleh melencong smpai ke lautan hindi…jauh tuuu, kesian nya Ya Allah. tak dapat bayangkan situasi masa tu. Semoga Allah permudahkan segala usaha mencari bangkai pesawat dan juga kotak hitam , Amin.

          0

          0
        • kambing gurun says:

          Dato Siti takat SPM pun pun harta berjuta.. ko ada.. puihkk…

          0

          0
        • conspiracy-theory mainan semata says:

          Kenapa sampai ke lautan hindi? ada satu konspirasi yang ramai org tak tahu. Pasal drone’s missiles(its a ground control) yang US nak sgt beli..tapi China pun nak jgak,and snggup bayar millions.

          kenapa MH370?-sebab kalau guna commercial flight,army xleh detect.
          siapa?-USA cepat2 amik drones and letakkn dlm mh370,diawasi oleh 5org ejen perisiknya (salah sorg ejen guna pasport curi yg hilang) dan ada ejen undercover jd penumpang.

          mcm mana?-kan semua tahu plane buat air turn back, tapi org xtau ke mana..dlm konspirasi US ni,ejen US (da hijack n matikan transponder,maybe dah dismantle n amik black box) arah pilot ke Diego Garcia, sbuah pulau pertahanan milik US..knapa stop by?utk amik drones simpan di sana..bekalan minyak plane mh370 dah nak habis..
          pilot diarahkan terbang tngglkan pulau dan akhirnya..hnya mnunggu masa crash akibat kehabisan minyak..penumpang sudah lama arwah disebabkan sistem elektrik dah dimatikan,no aircond..and low flying(high pressure menyebabkn tidak ckup oksigen).

          itu menurut drone’s conspiracy china-us..

          aku sndiri xpercaya lagi smpai jumpa bukti..bg aku,kalau jmpa black box-konspirasi tu tak betul laaa.. tp kalau sampai bila2 pun tak jmpa black box,maybe betul konspirasi tu.yg kesian mangsa2,tak bersalah langsung..wallahualam..pape pun takziah kpd keluarga Mangsa MH370..

          0

          0
        • karipap sardin says:

          @conspiracy-theory mainan semata
          kalau betul cerita kau ni…abis tu drones yg dorang nak beli tu ada kat Malaysia ker ?? macam mana boleh ada dalam MH370 ?? yg aku pelik kenapa satelit baru sekarang kesan berakhir kat lautan hindi ?? kenapa time org sibuk cari kat laut china selatan…satelit tak kesan ada kat laut hindi…agak pelik kat situ. Dari segi pilot plak…pilot tu orang yg berpengalaman, dia tahu kerja dia…apa yg patut dibuat jika berlaku kecemasan.. Aku rasa penumpang dalam tu yg sabotaj. penumpang dalam tu backrgound sorang2 bukan calang2..ada engineer, prof uni yg tahu se;ok belok penerbangan dan macam2 lagi.

          0

          0
        • anti conspiracy says:

          to conspiracy-theory mainan semata, tak payah nak buat theory kat sini..itu semata2 anggapan saja..realitinya belum tentu..so tak payah la nak nampak hebat kononnya dengan copy paste statement org lain atau guna pakai theory yg mostly baseless..tgk aje berapa byk akhbar dan tabloid luar negara yg bikin theory sendiri dan akhirnya ke tong sampah..even wartawan CNN pun ditengking suruh shup ut sebab manusia2 yg kau sanjung tu hanya hidup berlandaskan theory..oh please la!! btw, kau ni baru nak belajar hidup ke sampaikan tak leh nak bezakan theory and practic..tunggu kau besar sikit lagi, then u’ll understand what theory is all abt and whats better when we compare theory and practice..one can say million things in theory..tetapi practicalnya, apakah theory itu boleh menjadi kenyataan? sila tanya org2 yg dah lama hidup berbanding kau ye..

          0

          0
    • naruto says:

      ntah2 cina sama cina bergaduh dalam airplane, Malaysia plak yg kena.
      aku yakin pilot tak bersalah.

      0

      0
      • One Direction says:

        aku memang benci gilerrr dgn kpop, tak abis2 menyusahkan orang, konon kpop tu suci sangat..kpop tu fandom pondan paling bodoh jijik, yang suka sgt backup kpop tu jubur kpop? kepada kpoppers sila pergi mampus bersama idol kpop pondan, padan muka kpoppers uwekkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk

        0

        0
        • One Direction says:

          herat breaking?? Tiz Zaqyah salah seorang peminat kpop bodoh, kalau dah dengar byk sangat lagu korea oppa taik tu..macam tu lah ejaan english nya, englishnya sangat terukkk, Tiz Zaqyah boleh lah berkawan dgn kpoppers belajar mengeja english.. B-O-O-K ..book tu buku ya kpoppers…bukan nya oppa taik.

          0

          0
        • One Direction says:

          Tok Ti pun berterabur jugak bahasa melayu, Tok Ti ni peminat kpop jugak ke ? kalau dah jadi kpoppers memang bahasa nya sangat teruk, jaga2 Dato K..kan tak pasal bini kau panggil kau oppa..Dato K jangan biar kan bini kau jadi kpopper jubur lembu..uwekkkkk

          0

          0
        • geli says:

          hahhaha..aku asyik2 nak tergelak je dengan KEBODOHAN fan One direction sorang ni. beriya

          0

          0
        • Olga says:

          ONE DIRECTION BODOH,SEKIAN TERIMA KASIH!!!!

          0

          0
        • one direction bengong says:

          ONE DIRECTION kau ni dah kenapa bengong…..

          0

          0
        • Leave A Comment says:

          bodoh jugak kau ni ye..menunjukkan kebodohan kau tahap buku lali bodohnya..sikit lagi tahap bawah kaki la kalau kau masih terus menerus membodohkan diri mcm ni..apa kaitan benda2 bukan2 yg kau sebut dgn issue MH370? ke kau ni retard? lahir sebagai bayi terencat akal ye? OKU la ni ye..ko sebut kpoppers semua gay boy, aku tak deny..mmg nampak sebijik gayboy pun..tapi ada beza ke dgn one direction??? one direction pun semuanya jantan2 gay..2×5 je la…ok dah dah, pi main jauh2 pi..jgn menyibuk kat sini..semak aje website nara dgn budak2 terencat mcm kau ni..

          0

          0
    • Anonymous says:

      heran

      0

      0
    • Olga says:

      NASIB BAIK HERAT N BUKAN HEROT,APASAL NARA X EDIT?????

      0

      0
      • One Direction says:

        eh mak cik Bolga. edit mengedit bukan keje Nara, keje Nara print screen je. dah artis tu bodoh tak kan sebelum tweet tak baca dulu. gile attention lah tuuuu.

        0

        0
        • Olga says:

          HOI ONE DIRECTION SKRG NI TEKNOLOGI DAH CANGGIH SEMUA BNDA BLEH EDIT LA KO JE YG XTAU,NMPK SGT KEMARUK DGN BAND GAY ONE DIRECTION KAU TU,SAMPAI XTAU TEKNOLOGI BARU PUIHHHHHHH

          0

          0
        • One Direction says:

          kan aku dah cakap..keje Nara hanya print screen, buang masa nak edit tweet orang lain..apa kes nak edit tweet orang lain.

          0

          0
  2. Anonymous says:

    Hanez sundal xda ckp pa ka?

    0

    0
    • raof yusof says:

      kenapa sampai begitu sekali bahasamu..

      besar mana pun kesalahan seseorang bukan menjadikan diri mu maksum dan lebih mulia..

      kita sendiri tak sunyi dari melakukan kesalahan..

      0

      0
    • Anonymous says:

      masha Allah…tk baik ckp org lain sundal..mmg die tk baik tp kalau itu dh ketentuan ..siapa kita sesama manusia nk mengadili org lain…kalau die jahat, baik doakan dia utk bertaubat,,lagi afdal kan?

      0

      0
  3. nok gebuzzz says:

    semoga Allah melindungi umat2 nyer….,dah takziah kepada keluarga penumpang & anak kapal MH370.

    0

    0
  4. herat says:

    herat???

    0

    0
    • Anak Dara Tua says:

      typo for “heart”. at a time like this do we really need to go there? really?

      *PC scheduled at 12.30 pm. Do not forget!

      0

      0
  5. will.i.am says:

    pengakhiran yg tiada bukti..sukar utk diterima… kita dipaksa utk terima semua ni.. what so sad.. like a games…hardest games…now it game over.. close the case dan terima semua berita yg hanya disah kan oleh pihak luar??? dont close ur eyes people… al fatihah…

    0

    0
    • Sipuden says:

      the case not even close yet..M’sia dh buat mcm2 cara dalam misi SAR ni..selagi kotak hitam tak ditemui..kita takkan taw apa jadi..pencarian masih belum berakhir..semua org tgh bersedih..kita org luar yg tak de kena mengena dgn kes ni pn turut merasai kesedihan keluarga penumpang pesawat malang tu..so people..please..don’t put any blame to anyone..#DoauntukMH370

      0

      0
      • krooh says:

        nak cari kotak hitam konon ko pudin bangkai pun tarak jumpa lg..

        0

        0
        • Sipuden says:

          i cakap selagi kotak hitam belum ditemui kita takkan taw ape yg jadi..bukan i ckap cari kotak hitam..please read carefully sebelum nk kondem org ye krooh..(gelengkepala)

          0

          0
  6. EnglishTeacherMakanBelacan says:

    Aiyayai…..Words by our Malaysian celebs, ladies and gentlemen… *sigh* Abg nara saje jer pilih tweets dgn ig drpd artis-artis kita yang english not feeling well mcm nak tunjukkan kelemahan artis2 kita jer?

    0

    0
    • Anonymous says:

      tizz tu dia typo lah…
      fazura, lisa, harith iskandar ok jer english dorang aku tengok.

      0

      0
      • EnglishTeacherMakanBelacan says:

        Hah yelah..sama mcm pembinaan ayat bahasa melayu pun artis melayu type “bersepah”. Ni lah artis2 yg diagung-agungkan komen “You’re my idol!!”..pffttttt~

        0

        0
  7. mizz cerry says:

    Walaupun aku xda kena mengena dengan anggota keluarga Pesawat MH370 tapi hati aku tetap sedih dan menangis bila baca tentang kejadian tersebut….
    Sesungguhnya kematian ada di mana2 sahaja….
    Wahai artis2 yg banyak kontroversi bila lagi nak insaf???…
    Xambil iktibar ke tentang kejadian tersebut….

    Takziah buat semua keluarga penumpang beserta anak kapal….:-(

    0

    0
  8. batubelah says:

    berat mate memandang berat lg bahu memikul. takziah kpd fmily ank2 kapal dn penumpang MH370… sekurang2nya ade berite dimana pengkhirannye kedudukan pesawat tersebut dr kite x tau langsung di mana lokasinya.. ;(.

    0

    0
  9. ade aku kesah says:

    takziah…tp nape lps je abes election bru nk kua cite ni ye?airplane missing pn after trial DSAI..just saying je..

    0

    0
    • m care says:

      please put aside your just saying about politic issue and think carefully..think wisely before you express your just saying word anywhere..

      0

      0
    • otak- otak sedap di makan says:

      @ade aku kisah
      malaysia tunggu report drpd australia lah..pergi lah tgk media conference australia..tak kan australia pun nak tunggu lepas election kajang jugak…bodoh lah kau ni…tak abais2 kaitkan dgn politik….dalam airplane tu ada perlbagai jenis negara…kita tak tahu apa yg berlaku.

      0

      0
      • apa pun tak bley says:

        Aku setuju ngan ko.. die mmg bodo botingkek-tingkek.. Semua nk dikaitkan ngan politik.. saliwol kaliwol maliwol..

        0

        0
    • Cik Kiah says:

      Tolong simpan ‘just saying’ kau tu. Tolong hormat perasaan keluarga mangsa! Kalau betul sekali pun ‘just saying’ kau tu simpan untuk kau sorang. Tolonglah ini bukan masa untuk spekulasi ke apa. My aunty was one of the passenger. Walau pun makcik. Bila baca benda mcm ni aku sendiri rasa stress dan depressed apatah lagi mak ayah husband dan anak2 dia baca. DAN bila kaitkan dengan politik mcm apa ‘just saying’ kau ni aku rasa NAK MUNTAH! nyawa, politik. Come on!!!

      0

      0
  10. Anonymous says:

    al fatihah to all muslim in the MH370. kpd maira,,ur aunty laura ,barbara, uncle ambrose and ur nenek always be on ur side..RIP to ur daddy

    0

    0
  11. nor says:

    Our pilot is not guilty..indeed he’s a hero..trying his best to save the passengers. Stop spreading all the ridiculous theories. Al-fatihah for the muslim and RIP for the rest. #prayforMH370

    0

    0
  12. Olaf says:

    salam takziah dari sy…sgt sedih kan…lagi2 bila ahli keluarga dia org keluar kt tv..aku y tengok ni pn dh mengalir air mata..ini kan plk dia org..berat mata memandang..berat lagi bahu y memikul…harap dia org semua tabah menerima dugaan y hebat ini…sesungguhnya setiap kejadian y berlaku mesti ad hikmah d sebaliknya…

    0

    0
  13. Uhlala says:

    Ada hikmah di sebalik yg berlaku. Ayuhlah wahai umat islam semua, ikut perintahNya, tinggalkan laranganNya. Dunia semakin tua dan dunia hanya sementara.

    0

    0
  14. Anonymous says:

    sdg sebuk cite pasal pesawat d BN..ad jugak pengomen hati itam y komen terkeluar dari landasan..tang hanez la..pasal k.pop la..ap la ko org ni..sush sgt ke nk doakan dia org y telah tiada…x kira la dia org tu org putih ke..itam ke..cina ke…lain le kalau nk kutuk hanez tajuk cite pasal dia..ni kan cite pasal pesawat y hilang…x ad kena mengena pn..

    0

    0
    • One Direction says:

      hati kau tu putih sangat ker ? blog ni sape2 pun boleh komen, ikut suka hati aku lah nak komen pasal apa pun, yang kau sibuk sangat tu kenapa ?

      0

      0
      • one direction bodoh says:

        how i wish yang ko yg sepatutnya ade dlm MH370 tu one direction terencat otak. kesian sangat kt ko nih

        0

        0
        • Directioner says:

          laaa…dia complain pasal kpop bodoh tu je, bukannya kutuk MH370 pun, memang betul apa yg one direction tu cakap.. kpoper tu bodoh, benci aku tgk kpop..dgn baju bling2, pakai mekap, yeksssss nak muntah tgk GAY.

          0

          0
  15. ONE DIRECTION ATTENTION SEEKER says:

    kesian one direction ni. bawak2 la bertaubat.

    0

    0
  16. lihat says:

    comel tweet siti!

    0

    0
  17. firasha athelia says:

    Saya ingin mengucapkan takziah kepada keluarga penumpang dan krew pesawat mh370 semoga mereka sentiasa berada dalam rahmat allah

    0

    0
  18. Tak habis-habis teori konspirasi says:

    sesape juga yg asik nak kaitkan MH370 dgn teori2 konspirasi bagai tu korang tlg hentikan blh tak? meluat sungguh nak baca.. China tu dh sampai tahap blh bina & launch spaceship sendiri, dah boleh hantar robot ke bulan dh pun. Kalau takat nk buat drone2 tu diaorg blh bina sendiri je. tak payah nak seludup2 merata hala sampai naik MAS. yg penting skrg ni korang tu yg pandai sgt mereka reka konspirasi itu ini tu, korang ada inisiatif tak nak tambah ilmu pegi belajar tinggi2 utk tlg majukan negara & bangsa ni??? kalau takat nak jadi pak karut kedai kopi ja, baik korang diam lg bagus!

    0

    0
    • cookies says:

      orang melayu yg betul2 aku respect ialah angkasawan negara kita Dato Sheikh Muszaphar Shukor dan Dr Faiz Khaleed. Melayu lain patut contohi dorang utk berjaya. paling cikai pun ada teknolongi sendiri. macam kat negara China…FB, Twitter dorang block, dorang guna Weibo. banyak lagi teknologi lain dorang buat sendiri. Aku rasa ramai org melayu ingat China tu cap ayam…tapi org melayu kita ni lah sebenarnya cap ayam..pemalas, jenis yg memalukan negara memang ramai..spt mat rempit dan retis2. tak ada faedah satu sen.

      0

      0
      • kusssssmangat says:

        kau mungkin tak banyak membaca..kau respect pada syeikh muzafar? biar betul?! sila baca siapa sebenarnya dia dalam misi ke angkasa tersebut…sila baca sebelum beri apa2 kenyataan..sekian terima kasih.

        0

        0
        • Sad But True says:

          TO kusssssmangat.
          kau cakap senang lah, cuba kau bagi tahu sape sheikh muszapha ? ckp sekerat2 buat apa ? kau nak ckp dia pelancong angkasa lepas gitu ?? kalo pelancong sekali pun..bukan sebarang org boleh pergi sana, kalo tak cukup pengentahuan, KO dulu lah sebelum berlepas.

          0

          0
        • trulysadbyyourstupidity says:

          Sad But True, kau ni pemalas membaca laa..ramai org Msia mcm kau ni..tu pasallah..lain kali baca dulu siapa dia..bukan mintak org spoon fed kau setiap kali..apapuntakbolehlahkauni!

          0

          0
        • apa daaaaa says:

          @ kusssssmangat …support lah org melayu kita pergi space. kau ingat bodoh2 macam tu jer pergi sana..???? kena jalani ujian pelepasan..kena training dulu and etc. Tgk negara china…walaupun org cakap cap ayam, tapi dorang support each other. kenapa tidak kita…. bangsa lain meneroka teknologi…bangsa melayu sibuk meneroka politik 24jam. nak kata ahli parlimen tidak…apa salahnya belajar sains, dapat juga ilmu..boleh majukan negara kita.

          0

          0
        • Sad But True says:

          TO rulysadbyyourstupidity & kusssssmangat
          laaaa…aku tanya sape sheikh muszapha kau tak nak jawab ker ?
          jawab lah aku nak tahu..kalo kau tahu share lah kena org yg tak tahu ni.

          0

          0
        • kak timah says:

          kusssemangat
          amboi kutuk sheikh muszaphar…kau tu layak ke pergi space.?
          kalau gov yg biayai kewangan biar lah sebab kita kat malaysia tak ada teknologi tu. atleast ada warga Malaysia, org islam, org melayu pergi space…
          p/s: kak timah tak baca buku tapi kak timah baca blog/website sains and technology.

          0

          0
        • Aliff says:

          Sheikh Muszaphar pergi sana bukan saje2, dia pergi buat kajian utk bawak balik Malaysia, dia pun ada tunjuk cara2 sembahyang kat space sana.

          0

          0
    • Tok Ti Dah Tak Glam says:

      budak yg cakap conspiracy theory tu sebenarnya baru tgk cerita yg tom cruise berlakon tu..terover suka tgk drone..tu yg sikit2 drone tu..hahahaha..tak masuk dek akal punya theory..hahahahahahaha..kot ye pun nak gunapakai statement org lain (china’s conspiracy theory katanya) kurang2 pun guna akal sendiri..bukan main angguk aje semua benda..cuba la belajar jadi bijak sikit!!

      0

      0
  19. […] Selebriti Tempatan Luahkan Kesedihan Susulan Berita Terkini Insiden MH370 (51) […]

    0

    0
  20. mariam kampung pantat says:

    pandai pajura speaking london. walaupun xhabis skolah

    0

    0
  21. Miss M says:

    salam to all muslim..

    1) Statement Tizz tu mmg sah2 la typo error, tak perlu kot hentam dia..remeh..
    2) Saya nak membetulkan sebutan salah oleh Dato Siti
    ** ramai rakyat Malaysia Islam silap sebut ayat “Innalillah”..jelas nampak kesilapan di byk blog/FB/tweet,etc..jadi kita belajar sebut ayat ini dengan betul ye..

    SALAH –> Innalillah hiwainna lillah hirojiun

    BETUL –> Innalillah hiwainna ilaihi rojiun

    ** semoga bermanfaat buat semua.

    0

    0
  22. apa pun tak bley says:

    Biase la tok ti khen.. nk tunjuk die tu alim sangat.. konon nk jadik org pertama yg tweet le tur..Dah tak sempat nak semak ejaan main hentam keromo jerk.. Len kali belajar bersabar sikit yer..

    0

    0
    • proudmalaysian says:

      saudara apa pun tak bley, jgn cakap mcm tu..Tok Ti ke siapa ke, kita semua manusia, ada buat silap..kamu pun mungkin salah seorang yg menyebut Innalillah secara salah..jadi belajarlah sebutan yg betul..kalau kamu mmg menyebut sebutan yg betul selama ini, alhamdulillah..jadi ambil positif apa yg dikatakan Miss M tu..Lagipun Miss M pun ada menyebut yg sebutan salah ini merupakan kesilapan yg banyak dilakukan masyarakat Malaysia, termasuklah Tok Ti..Jadi Miss M membantu beritahu sebutan yang betul seperti dalam Surah Al Baqarah Ayat 156..Miss M tak minta pun kita semua mengutuk Tok Ti..jd bersangka baik kan lebih bagus :)

      0

      0
  23. guli pecah says:

    tak akan ada kata dpt mengungkapkan perasaan sedih ini walau tk kenal siapa, namun atas dasar perikemanusiaan, sama2lah kita doakan utk MH370…
    rest in peace…good bless..AMEN

    0

    0
  24. awey says:

    tokti ni merepek sungguh
    ada ke daripada daripada???
    pastu plak, prasan jer sejak jadi besan tiri ni puiii

    0

    0
    • OMG says:

      kamu pun silap disitu..kalau kamu belajar tinggi lagi sikit, kamu akan faham apa maksud daripada tu..nak guna kepada pun boleh (lebih tepat), tetapi bila diguna perkataan ‘daripada’ pun mempunyai maksud..kerana setiap perlakuan manusia adalah dgn izin Allah..kalau Allah tak izin, makanya tak berlakulah ia..jadi apabila diucapkan ‘daripada Dia kita kembali’ tetap bermaksud yg betul..sebab daripada Allah la yg memberi izin kita kembali kepadaNya..hatta izin utk mati juga Allah yg berikan, Allah yg tentukan..

      jadi tak payah lah beri komen yg negative..typo error itu biasa..tak perlu nak dihigh light kan pun..kerana manusia normal akan faham apa maksud penulis..dan kebetulannya ayat penulis masih lagi berada dalam linkungan ayat yg benar maksudnya, jadi kamu hanya menunjukkan kurangnya ilmu kamu sendiri..so, be positive okay!

      0

      0
  25. Aku says:

    Takziah untuk keluarga anak kapal dan semua penumpang MH370.

    0

    0
  26. pak cik bedah says:

    ada sebab kenapa semua ini terjadi, so guyss please we as islam ambil pengajaran why all this happened to us ! Allahuakbar !

    0

    0
  27. Syamsul says:

    kenapa Malaysia tak hantar kapal ke lautan hindi cari MH370 ??
    memalukan betul, airplane milik Malaysia tapi kau biar negara lain cari…ye memang dorang bantu, tapi Malaysia ni apa fungsi, tunggu berita dari operasi SAR macam org bodoh, kapal ada simpan buat taik apa weh. Tentera laut kita simpan buat apa, disaat negara kesusahan kau simpan kapal buat harta, memalukan betul !!! Japan, Korea pun hantar kapal ke lautan hindi walaupun tak ada kena mengena. Mustahil Malaysia tak ada kapal, kalau tak ada memang memalukan, atau tentera laut tak cukup pengalaman ? time ni lah kau pergi cabar diri kau kat lautan hindi tu. Malaysia ni kalo diserang musuh, musuh smpai kat KLCC dulu baru nak bertindak.

    0

    0
  28. […] Selebriti Tempatan Luahkan Kesedihan Susulan Berita Terkini Insiden MH370 (73) […]

    0

    0
  29. […] Selebriti Tempatan Luahkan Kesedihan Susulan Berita Terkini Insiden MH370 (73) […]

    0

    0
  30. […] Selebriti Tempatan Luahkan Kesedihan Susulan Berita Terkini Insiden MH370 (75) […]

    0

    0