Written by Bella | June 9th, 2016

Filem Ombak Rindu yang ditayangkan pada tahun 2011 memberikan impak yang besar kepada penonton sehinggakan ada yang masih mengingati setiap jalan ceritanya sehingga kini dan tidak jemu menonton filem berkenaan sekiranya ia ditayangkan semula di televisyen.

Mendapat kutipan lebih daripada RM10 juta sebelum ini, pengarahnya Osman Ali ada meluahkan hasrat untuk membuat sekuel filem Ombak Rindu.

Berbicara mengenai perkara berkenaan, pelakon utamanya Maya Karin hanya akan bersetuju untuk membawakan watak Izzah semula jika heronya Aaron Aziz dikekalkan dan mahu skrip yang mantap untuk filem berkenaan.

Paling utama, saya juga akan menimbang sebarang lamaran berlakon filem itu dengan melihat kepada skrip yang mantap, selain pengekalan pelakon sama, terutama bagi watak Hariz (lakonan Aaron). Maknanya, watak Izzah dan Hariz itu harus dijayakan pelakon asal.

Maya tidak terlalu demand dan faham bukan mudah untuk Osman Ali mengolah semula jalan cerita didalam novel untuk ditayangkan di layar perak.

Soal sama ada saya akan menerima tawaran itu atau tidak bergantung kepada bagaimana Abang Osman mencantumkan cerita seterusnya, andai dua novel susulannya disatukan. Bagi menghasilkan karya untuk filem berdurasi 90 minit daripada dua novel, memang tidak semua bahagian dapat dimuatkan.

Filem sekuel ini pastinya takkan menjadi seperti novelnya. Sudah tentu jalan ceritanya akan diubah suai. Begitu juga jika pengarah memilih novel kedua untuk lanjutan filem ini. Ada banyak perkara perlu dititikberatkan kerana hak karakter milik penulisnya dan ia tidak boleh diolah sesuka hati.

Sudah tentu pemminat filem Ombak Rindu mahu Maya dan Aaron tetap menjadi bintang utama didalam sekuel filem berkenaan. Kalau benar projek ini akan jadi, tentu ia sekali lagi boleh dapat kutipan pecah panggung.

Sumber Berita : BH ONLINE

21 responses to Sekuel Ombak Rindu : Maya Karin Setuju Berlakon Watak Izzah Jika Aaron Aziz Masih Heronya

  1. Anonymous says:

    dah la tu…cari ideal lain pulak.

    0

    0
  2. Anonymous says:

    nanti mesti jdi meleleh…merepek.
    x payah lagi. masing2 dah tua.
    leave it alone la.

    0

    0
  3. N says:

    KAK MAYA LOVE U!!! (^__^)

    0

    0
  4. melati says:

    Nasib baik tak pernah tgk citer ni..!!!

    0

    0
  5. aku says:

    ape yg bestnyer citer ombak rindu ni?

    0

    0
  6. aku says:

    seriously ustazah berkemban ms sidai kain???

    0

    0
  7. Anonymous says:

    tak payahla..sambungannya xbest kalu ikut novel..kena sabotaj, MIA, jumpa balik tapi hilang ingatan..stereotaipnya

    0

    0
  8. X says:

    Alahai kisah kemaruk celah kangkang je yg berlumba2 nak sambung,nak sambung ke pengalak pembuangan bayi.asyik buat kisah meleleh air peprk je.makcik2 kecewa dengan laki buncit,hitam,merokok je kerjanya,yg suka layan citer acacah cinta suci murni.

    0

    0
  9. saa says:

    Can the industry stop producing stupid, mindless crap, shitty malay movies. The malays should be extremely ashamed for these movies belittle their intelligence and mental capacity. But then again it is a reflection on the state of education level we have in this country which basically is going down the drain. Malaysia is producing more and more dimwitted, arab wannabes whom are just too enthralled with cheap entertainment…more so when the story centers around poor stupid kampung muslimah damsel being sold and raped. I am quite sure alot of the ustazs after wacthing the movie, might say to themselves (in their feeble brain of course), hence the chosen ones will set you free and back to the path of righteousness, I will make you my number 4…..end.

    Just stop it ok, just admit it malay movies suck big time and they are just retarded

    0

    0
  10. Anonymous says:

    Maya sekali lg nak rs pelukan AA ke?syok agknya berlakon mcm tu..

    0

    0
  11. Shhh says:

    dh tk relevan lah watak izzah dn hariz bg kt dorg..mmg dorg berbakat..tpi bgi peluang org lain..tpi jgn bagi pelakon muda…kalo nk cri pelakon muda yg bagus2..tpi aku rasa tk yah lah sekuel ni..mesti bosan..teater Ombak Rindu aku dgr tak best…uqasha tk reti bawak watak tu..so buat pa nk buat sekuel lgi..tak da idea dah ka…bosan tul aku tgk..penerbit malaysia ni..tk da citer lain ke..kt tv pun adaptasi dri novel..kt filem pun sama,,

    0

    0
  12. huh says:

    yes…sya setuju dgn pendpt semua di ruangan ini.
    memang dah x sesuai dh mereka ni berlakon ala2 romantik or whatever..
    sebb semuanya berumur 40an….memang x sesuai lgsung.
    juga jln ceritanya ntah pe2 ntah jauh beza dgn dlm novel.
    mula2 cerita ni ditayangkan,..sya pun mcm teruja nk tengok..but bila tgok para pelakonnya…errmmm sorry..memang x minat.
    ok..mcm drama “Teduhan Kasih”, “”Bukan Kerana Aku Tak Cinta”, Memori Cinta Suraya” dan yg baharu lepas ialah drama “Dia Semanis Honey”. bukan nk compare..tapi lihatlah bgaimana seseorg pengarah@penerbit menonjolkan pelakon dan menghayati watak2 mereka.
    benarkah Ombak Rindu mengutip sebnyk tu..? Osman Ali perlu buka mata. If rosyam nor atau che ta diangkat berlakon bersama pun…sya tak yakin ada org yg akn meminati lakonan romantik mereka…sebb masing2 dh berusia 40an..
    kita tgok shja..AZURA pelakon asalnya JAMAL ABDILLAH digandingkn dgn neelofa dan ning baizura..filem tu langsung xde sambutan,..sebb apa?..pengarahnya bukan org yg sama,..pasangan pelakonnya pun bukn org yg sama..tdak mencerminkn kisah AZURA yg sbnar.
    Jadi….x payahlah yer nk sambung balik filem@drama ni.
    jika anda kaki baca novel, seorg yg berjiwa sastera..pasti korg tahu utk membezaknnya.

    0

    0
  13. anon says:

    filem bosan..

    0

    0
  14. X says:

    Seronok tgk filem melayu meleleh,yang masuk panggung pun bukan nak tgk sangat.nak layan sambil beromen.mesti panggung bau anjing kalau lepas tayang filem melayu meleleh mcm nie.

    0

    0