Written by AbangNara | May 31st, 2013

Abang Nara suka betul dengan pelakon-pelakon wanita yang berubah ke arah kebaikan selepas berkahwin. Ini bermakna mereka menghormati maruah dan berusaha untuk menjaga air muka si suami. Salah seorang daripada mereka ialah Liyana Jasmay yang telah mendirikan rumahtangganya awal tahun ini.

liyana jasmay

Liyana Jasmay bakal menjalani penggambaran filem Sindiket arah Bade di mana ada babak yang wataknya dirogol dan memakai pakaian seksi. Apa yang membuatkan Abang Nara bertambah respek kepada Liyana Jasmay ialah kerisauannya mengenai babak tersebut sehingga dia terus meminta penjelasan daripada Bade. Kata Liyana Jasmay:-

Teruja dapat kerja semula dengan uncle Bade. Cuma mula-mula tu saya risau bila dapat tahu saya terlibat dengan babak rogol dan memerlukan saya pakai seksi. Sebenarnya masa sebelum kahwin pun, saya tak pernah bawa watak yang terlalu dark macam ni. Kalau ada pun masa berlakon dalam Castello, tapi yang tu pun biasa-biasa jer.

Saya memang dari dulu pun tak boleh kalau babak sentuh-sentuh. Apatah lagi sekarang, saya kena jaga hati suami. Berlakon tu belakon lah tapi tak boleh lah overboard, kan. Tapi bila uncle Bade terangkan yang masa saya lakonkan babak tu nanti nampak saja macam ada sentuhan tapi sebenarnya tidak, jadi saya okay dan terima. Untuk babak pakai seksi tu pun dia kata, saya setakat pakai skirt pendek, gaya macam orang pergi clubbing.

liyana jasmay

Kerisauan sebeginilah yang kita inginkan di dalam diri seorang isteri. Fikirkan suami di dalam apa jua perkara yang ingin dilakukan walaupun sekadar lakonan. Mana tahu selepas ini Liyana Jasmay akan lebih banyak berubah ke arah kebaikan. Yang penting, permulaan itu sudah ada. Tak gitu? Info asal MalaysianDigest.

P.S:  Adakah ini Toyota Corolla Altis generasi baru?

TAGS:
PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

44 responses to Sekarang Saya Kena Jaga Hati Suami – Liyana Jasmay

  1. Embun says:

    Ermm.. Ok.

    0
    0
    • kamelia says:

      pakai seksi tu pun dia kata, saya setakat pakai skirt pendek?
      – hmm sedih

      0
      0
      • minah jambu tukar kaler merah biru says:

        betol pe ape yg dia dh cakap kan ! setakat pakai pendek aje bukan kena selok ponnnnnnnnnn kannnnnnnnnnn !! kalau nk alim sangat jangan la gi tengok wayang ke pe kt panggong kalau ada cite yg macm sial ! tengok aje cite yg bentok keislaman ! kalau ada cite rempet2 ke pe boikot aje tk payah gi tengok nanti terpandang pulak pelakon seksi…..biasa lahhh bila dh terpandang pelakon seksi kt wayang pastu kutok maki hamun macm monyet ! ini lah kehidupan orang2 sekarang semua nk jadi alim kucing !!! macm bagos !!

        0
        0
        • Anonymous says:

          isk3, cakap tu bawak2 la mengucap sikit,,, ingat, aku dah jadi saksi kau kat dunia ni suka mengalakkan maksiat,, aku akan jadi saksi dekat akhirat, nk kuar statement tu jaga la,,

          0
          0
        • Mak jemah pemalu says:

          Fkirlah sebelm bercakap selagi engko rase ko beragama Islam…xsemestinya perlu alim untuk menegur…kita belajar sampai kita mati..jadi bila masa kita akan jadi perfect..tgu mati baru leh tegur?sedih…

          0
          0
        • cik pedas says:

          “setakat pakai seluar pendek, macam pergi clubbing”
          ayat ko kan macam good2 jer…macam sikit pon tak dosa..
          sakit hati aku bce ayat good2 macam ni

          0
          0
        • Miss A says:

          memang bagus pun. at least kami masih ade IMAN.

          0
          0
      • TANTE says:

        dah tu uncle bade nye pon……………yg tua mengalakkan… yg muda biler diberi galakan……………..zzzzzzzzzzzzzzzzzzz

        0
        0
    • miss pinky says:

      filem arahan bade ? mesti bosan filem arahan dia as usual, bila lah malaysia nak buat filem aksi mcm cite transformer ?

      0
      0
    • abg says:

      PAKAI LAH SEKSI MANA PON,BODY KO BUKAN MANTAP PON KERING MCM PAPAN PLAYWOOD JE XBERSELERA AKU TGOK, LAIN LAH KALAU NEELOPA PAKAI SEKSI BARU AKU BERSELERA

      0
      0
    • joey says:

      sentuh sentuh tak boleh, pakai skirt pendek boleh. elok lah. elok lahhhhhh.

      0
      0
    • Rita vs Ayu says:

      Ermmm.. Ok. Skirt pendek sahajo? sahajo okey

      0
      0
    • lala says:

      setakat pki skirt pendek… dunia2…

      0
      0
  2. miss watever says:

    ini semuaa poyooo!!

    0
    0
  3. norul says:

    semoga bahagia

    0
    0
  4. Anonymous says:

    baguslh kalau camtu.. moga 1 masa nanti, liyana terbuka hati untuk bertudung pulak.. manis je kalau bertudung macam dalam drama tu…..

    0
    0
    • minah jambu tukar kaler merah biru says:

      kalau dh bertudong tk payah lagi la nk berlakon…kate duit lakonan tu haram sepertimana ada satu pelakon tu cakapppp !! pelakon yg cakap macm gitu pon sama jugak 2×5 sepuloh dh banyak makan duit lakonan pastu bila dia dh bertudong dia boleh cakap pulak duit lakonan tu haram eeeeeeeeee hati kurang baik lah ini orang….

      0
      0
  5. sengal.. says:

    risau????…tp yg g buat nape…..

    0
    0
  6. aku baca kat atas macam ok, bagus, dia mcm dh berubah dan sedar, tp bila aku baca kat area bawah, mcm aku tertanya2, apekah pengarah ni nak kaut keuntungan semata2 saja, sehingga boleh memberikan idea memakai skirt (ala2 pegi clubbing)..dan liyana pun menerima nya, kalau ko betul nk jaga hati suami, sepatut nya skirt pun ko tak bleh pakai sebab masih menampak kan keseksian ko..kepada pegarah di luar sana kalau nk baut cerita, tolong la jgn rosak kan bangsa sendiri, mengarah watak yg bukan2, lepas tu nanti bila tersebar, ada saja jawapan nya “camera trick”..jadi yg video lucah tu juga di kira camera trick jugak la..Malaysia…Pleazzzzeeeee

    0
    0
  7. Jemah Jemato Jr says:

    Just Pakai Skirt Pendek mcm nak pergi Clubbing?..Takpe ker?..Sama jer la nyah oi..tetap gak x dapat jaga maruah suami jugak mcm tu…

    0
    0
    • minah jambu tukar kaler merah biru says:

      dh nama dia pelakon asal kn dia tk melampau sudah lah ! tkan dia nk eksen alim pulak macm si yatt n abby tu ! idop jangan hipokrittttttttttttt asek asek pompan or bini aje nk kena jaga hati n maruah laki bis laki ada jaga maruah bini ada ???? asek asek nk kena jaga lakiiiiiii aje huh ! jaga punye jaga punye jaga nanti laki pulak kawin lagi satu ..

      0
      0
      • sekadar membaca says:

        apalah masalah kau ni.. insaflah minah jambu tukar kaler merah biru.. kau org islam ke bukan?

        0
        0
  8. modjo says:

    ok…slow2 r…slow down…..thumbs up~

    0
    0
  9. m says:

    si kurus kering…-_-

    0
    0
  10. Rose Azadir says:

    Jemput masuk ke blog saya http://ibu2ahmad.blogspot.com untuk beli produk-produk Shaklee

    0
    0
  11. Mirai Suenaga says:

    ko pakai seksi camner pun org lain tak bernafsu lah tgk ko..

    0
    0
    • minah jambu tukar kaler merah biru says:

      elehhhhhh di dh pon kena sondol ngan laki hensem diaaaaaaaaaaaa …badan dia keding2 pon laki dia suka pe…..laki dia sayang lagiiiiiiiiii huh !

      0
      0
  12. minah jambu tukar kaler merah biru says:

    ye la mesti la nk ambek n jaga hati laki n tk boleh berlakon sembarang2 tau…laki u tu hensem macm muka mat jepon u mesti nk kena jaga hati dia betol2 kalau takkkk minah lain rembat tkde malaon yg boleh tolong u tauuuu…..liyana tknk bertudong ke macm artis2 lain yg dh berlaki teros dorang bertudong ?

    0
    0
  13. nina says:

    liyana.. pastu nko ckp.. “”percayalah cakap kak ton”

    0
    0
  14. mak dara says:

    Eleh nak tunjuk baik plak.contohilah fasha sandha:-)

    0
    0
  15. Azra says:

    Honestly lah kan, kalau betul2 risau dia takkan buat lngsung..x ckp dia isteri x baik, but statement tu mcm pelik..kalau respect awal2 lgi tolak bila baca skrip..x kn x tahu kena berlakon scene mcm tu from the beginning? Sorry, just ckp logic skit..hehe

    0
    0
  16. kak piah says:

    stetmen dia ni macam mengada-ngada lahh…nk jaga hati suami kononn…poddahh cit…

    0
    0
  17. deopinion says:

    jg perasaan.. jglah maruah suami.. jgn smpi org ckp llki awk tu dayus…

    0
    0
  18. unname says:

    bukan ke dosa isteri suami yg tanggung? so baik la pikir masak2 sebelum nak buat benda cam ni.

    0
    0
  19. Fish Fairuz says:

    nk jga ati suami….ngn Allah cmana pulak? pergghhh…

    0
    0
  20. ramosa says:

    lantak dia..badan kering bagai tu dia punya hal…ko x payah nak kutuk2 bdn org mana tahu keturunan ko gemok mcm tong drum atau anak ko kering mcm sotong kering?hahaha..igt la kita duk mengata org,bikin sakit ht org 1 hr balasan akan jth balik atas kepala kita….

    Luv LJ

    0
    0
  21. barley oat says:

    ketepikan Pencipta, namun melebihkan suami dan lebih malu dgn kata2 org..statement mcm ini tidak seharusnya keluar dari mulut mana2 org Islam..jadi kalau tak perlu, tak payahlah keluarkan statement kerana akan mengundang kebencian org..

    0
    0
  22. wak dogol says:

    As Muslim, Liyana Jasmay tak malu ke beri kenyataan macam ni? Saya pulak yang malu baca..jgn terlebih malu dengan masyarakat atau suami..malu lah kepada Allah..diberikannya macam2, namun gagal bersyukur dan gagal tunduk kepadaNya..suami Liayana Jasmay juga patut malu..kerana gagal membimbing isteri..

    0
    0
  23. K POP ADALAH BODOH says:

    ni namanya statement nak kasi laku filem baru dia esok2..dia ni bukan bodoh piang tak tahu mana betul mana salah..kalau dah watak mcm tu, dah sah2 la ada adegan merapu, berpakaian mcm tah apa2 dan yg pastinya menambah dosa..takkan la dia bodoh sgt tak faham kannn..so, ini statement pelaris filem baru dia aje..supaya korang2 ni semua datang tgk dan pastikan betul ke dia pakai skirt pendek? ada adegan rogol? camana lah adegan rogol tu ye? dan soalan2 lain yg sewaktu dengan nya..

    0
    0
  24. mak jah says:

    aku tengok budak ni.. kejap belajar.. kejap shooting.. betul ke dia belajar.. grad sama nagn orang lain

    0
    0
  25. Betik says:

    kepalahotakkaw liyana~

    0
    0
  26. Anonymous says:

    Kenapa lepas kawin kena tanya suami, sblm kawin tak pulak tanya mak bapak?

    0
    0