Written by Bella | July 25th, 2016

Kisah Dato Red bersama Ruhainies sehingga kini masih lagi cukup hangat diperkatakan. Malah, ini bukan kali pertama Dato Red mencetuskan kontroversi dan spekulasi. Dahulu, beliau kahwin secara senyap dengan Adira dan ia turut menjadi perhatian ramai.

Apabila kes Dato Red bersama wanita lain hangat diperkatakan, ramai yang tertanya apakah perasaan isteri pertamanya Datin Red atau dikenali sebagai Syarifah.

Menurut Datin Red menerusi portal Utusan Online, beliau sudah cukup masak dengan perangai Dato Red dan kini tidak mahu lagi ambil pusing mengenai segala perkara negatif yang dikaitkan dengan suaminya itu.

Apa yang berlaku di luar sana biarlah suami saya sahaja selesaikan, dia yang mula cari masalah. Mengapa saya perlu pening kepala fikirkan masalah dia?

Saya tidak tahu pasal orang luar mengecam atau marah dia, yang pasti hubungan saya dengan dia bahagia.

Berbicara mengenai soal bermadu, Datin Red akui hatinya hancur saat Dato Red bernikah bersama Adira dan yakin bahawa madunya itu kini merasakan perkara yang sama.

Saya percaya kepada jodoh, selagi ada jodoh saya akan bersama dia. Soal bermadu, saya rasa mana-mana wanita juga sama. Macam mana hancurnya hati saya ketika dia berkahwin dengan Adira, mungkin Adira juga merasai perkara yang sama kini. Cumanya selagi dia suami, saya akan pastikan menjadi isteri yang baik buat dirinya.

Sebenarnya Datin Red juga jujur berkata beliau tidak mempunyai masalah sekiranya Dato Red ingin berkahwin buat kali ketiga.

Sering tampak tabah, Datin Red memberitahu anak-anak merupakan kekuatan untuk beliau terus hidup dan menerima segala ketentuan takdir.

Apa yang kuatkan saya adalah anak-anak, dan satu tip untuk hidup bersama suami saya ini. Jangan bebankan dia dengan masalah di rumah. Sebab itu sehari dua yang lalu, ketika satu Malaysia kecoh mengenai kisah Datuk Red dengan artis Ruhainies, bila dia pulang ke rumah sepatah pun saya tidak bertanya soalan yang sama.

Datin Red berkahwin dengan Dato Red  kira-kira 10 tahun lalu,pada waktu itu suaminya bekerja sebagai pemandu lori sayur.

Saya berkahwin ketika berumur 19 tahun, memang selepas 10 tahun tiada apa yang saya dapat rasakan selain sayang kepada dirinya mungkin juga sebab anak-anak. Kami mula mengalami kehidupan yang lebih senang sejak tiga tahun yang lalu, apabila perniagaan suami semakin baik.

Seorang wanita itu mempunyai tahap kesabaran yang agak tinggi tetapi jika seorang lelaki yang disayangi dan dicintai menghancurkan segala perasaan kasih dan percaya maka hati wanita itu boleh jadi sekeras batu. Hmmph, kami harap Datin Red kekal tabah dalam menghadapi segala dugaan.

Sumber Berita : Utusan Online

53 responses to Sekarang Adira Rasa Apa Yang Saya Pernah Rasa – Datin Red

  1. Orang Cerdik says:

    Oh Rozana

    Dimana bisjut & royi?

    Jejaka bangla menepis bayangmu
    Mengenang cerita saat bangla bersamamu
    Ada RM10K
    Masuki ruang hatimu

    Dimana RM10K
    Ingin aku mencari
    Ingin ku mengulang
    RM10K yang tertunda

    Masih adakah bisjut & royi kepadaku
    Masihkah engkau sayang kepada jejaka bangla?
    Dalam sendiri ku menunggu
    Datanglah jejaka bangla
    dengan RM10K

    Nak bisjut?
    Nak 10K?

    0

    0
    • taik susu dutch lady basi ????? says:

      marilah kita kentut berbau susu dutch lady basiiii !!!!!!!
      awww…awww !!!

      busuk tak ???

      0

      0
      • Pekerja Gomen says:

        Sape la kita nak hukum Adira…
        Nak kata ini karma kepada dia..
        Kita tahu ke apa yg dia alami??

        Dulu dia kawan pengkid.. semua hentam dia kerana lesbian.
        Dia bercinta ngan Hafiz…. hafiz bertumbuk ngan Pengkid..
        Semua salahkan Adira… Hafiz tinggalkan dia..
        Salah Adira..

        Lepas tu dia bercinta ngan Pemuda UMN0 tu…
        Bujang… tapi gatal… main kayu 3 berapa kali belakang dia..
        Last sekali jantan tu goda Elizabeth Tan,
        Dia berundur… Aku bleh bayangkan perasaan Adira masa ni..
        Kalau aku jadi dia… aku akan pk..
        “Baik jadi lesbian, laki tak reti jaga hati langsung.”
        Tp Adira jauh lebih matang. Akhirnya dia pilih kahwin ngan DR
        sbb dia dah pasrah je.. walaupun tanpa cinta.
        Sbb dia percaya dengan jodoh dia..
        Bercinta ngan laki bujang pun… kalau asyik melukakan hati apa gunanya.

        Malangnya… ujian untuk Adira ni mmg tak habis2..
        Lelaki yg dia fikir jujur dan akan membahagiakan dia..
        Takde beza pun ngan laki bujang gatal miang ngan ex tunang dia..
        Kalau dia tau ending camni… dia pun tanak kawen ngan DR ni.

        Lagipun Datin kawen ngan Dato dulu pun… kisahnya lebih kurang kan?
        Jadi tak perlulah jatuhkan hukum kat Adira..
        Kami pun tak pernah tempelak Datin…
        Pasal rasa ex wife Dato Red dulu…

        3

        1
        • Peace says:

          Adira banyak kali bercinta dan gagal. Yg kta tahu dgn hafiz, alif aziz, shahrun ada lagi kot..ntah. Kalau bnyk kali terjadi cmni kta tak boleh salahkan lelaki 100% mungkin kekurangan nya dari kta sendiri yg kta tak tahu. Dari segi percakapan, attitude cara kta melayan pasangan dan sbgnya. Kta sendiri je yg dpt mengubah nasib kta dan berdoa.
          To women out there please belajar memahami lelaki jg jgn harapkan lelaki je yg phm kta.

          0

          0
        • cpah says:

          berapa kali nikah dah si red ni? siapa bagi dia datuk? kata baru senang 4 tahun kebelakangan. niaga apa?

          0

          0
      • petai says:

        Pekerja gomen hamoi banyak info
        Awak spy adira ker?

        0

        0
        • asampodeh says:

          datin red masih dgn laki dia yg gatal tu sbb jantan tu yg buat biz, separuh biz tu nama datin..tapi datin tak pernah umur buat kerja @ meniaga..kalau dia tinggalkan jantan gatal tu sapa plak nak kasi duit nak suap makan dia n anak2? tu sbb dia bertahan..cuba kalau datin ni bijak sikit lagi, dah tentu2 jantan gatal ni dia tinggalkan..muka jantan ni pun mcm kueh apam balik aje..

          0

          0
    • Anonymous says:

      yg untung korang rasa sape

      0

      0
  2. taik susu dutch lady basi ???? says:

    sebelum aq berak semalam…
    aq kentut padu tauuuu… bau susu dutch lady basi gituuuu…
    lepas berak… kentut dah tak padu lahhh…

    0

    0
  3. lela says:

    datin red jugak yg cool..lg memahami suami, siap xnk peningkan suami ngn masalah lg..tp apa dato’ tu balas..satu ari nti klu si dato ni xde apa2 dh, duk teringat blk mesti menyesal..tu pn klu ada hati perasaan lah,skrg ni layan nafsu je lah kejenya..ye lah org tgh berduit skrg..
    sbb tu bila berdoa jgn mintak kesenangan,duit,harta.pangkat je..tu semua dunia..mintaklah kebaikan dunia akhirat sekali, mintak keberkatan rezeki sekali bukan hanye duit yg mencurah2, mintak diperbaikkan akhlak sekali..

    si dato’ ni xsedar agknye org tgk kebodohan die skrg ni..iq pun low,tgk dr cara bg kenyataan pun dh tau..tu lah bru merasa kaya dr xde apa2..biasanya yg dr xde apa2 ni la yg tergila pangkat datuk tan sri semua..org yg betul2 layak kdg2 tolak je tawaran pangkat datukship ni semua,sbb org2 mcm ni values dia lain..tp bkn semua perangai cmni..sedarlah ni sbnrnye ujian kekayaan, xsemua org blh tempuh dgn baik..

    0

    2
  4. Melor says:

    Ni baru isteri sebenar.. bermula dgn susah, dan terus tabah bila di uji dengan kekayaan.. fuh.. cer tanya if bini 2 3 nak tak kawen if masih lagi pemandu lori. Such an inspiration!

    0

    1
    • bangkit wahai wanita says:

      diam n tak membiarkan perangai laki berleluasa buruk pun boleh jadi inspirasi? berani krn benar n tegakkan hak wanita n hak anak anak yg masih kecil seperti jiperjuangkan mengikut sunah. ikutkan telunjuk laki nanti mkn hati cepat mati laki hepi tambah lagi n lagi n lagi n keadaan anak anak mcm maner?
      aku geram dgn wanita yg x tau hak mereka, laki sng pijak kepala.

      0

      0
      • lava says:

        hilang lah title datin tu nanti. ko ni pun, takkan tak paham

        0

        0
        • Anonymous says:

          Betul tu. Datin ni tenang sebab datuk kaya nk masih bagi duit….siapa nak hidup susah kan?

          0

          0
        • busut says:

          Betul tu. Datin tenang sbb datuk kaya n masih bagi duit. pompuan mana siapa nk hidup susah kan…

          0

          0
        • Najib says:

          Dia isteri pertama…selalunya isteri pertama setia sehingga ke hujung nyawa….lagipun dia kahwin dgan si red ni dari dia jadi drebar lori sayur…jadi harta benda dan kekayaan bukan pilihan dia

          0

          0
        • DatinRed puashati jadi barua says:

          Kau galakkan dato red pegi kacau ruhainies juz to spite adira. Kau tak sedar kau penyebab terjadinya fitnah atas ruhainies. Datin red dah jadi Barua Red.

          0

          0
    • Kipas Senyap says:

      Betul tu….kalau dia ni masih pemandu lori nak ke arits kat dia? Kesian tgk isteri pertama dan anak-anak tu. Sudah2 la cari publisiti, dato Red. If I were you I will get red-faced at my kids…satu hari nanti bila diorang dah besar dan faham, you think they will look up to you?

      0

      0
  5. bangkit wahai wanita says:

    diam n tak membiarkan perangai laki berleluasa buruk pun boleh jadi inspirasi? berani krn benar n tegakkan hak wanita n hak anak anak yg masih kecil seperti jiperjuangkan mengikut sunah. ikutkan telunjuk laki nanti mkn hati cepat mati laki hepi tambah lagi n lagi n lagi n keadaan anak anak mcm maner?
    aku geram dgn wanita yg x tau hak mereka, laki sng pijak kepala.

    0

    0
  6. el says:

    datin red ni pon bukannya isteri pertame pon,

    0

    0
    • innaz says:

      ntah….datin red pun perampas….elok lah tue….bini first yg susah bersama..sbb datin red lah bini first kena cerai…aishhhh..saja je diaorg nie buat gosip sbb nk lakukan drama diaorg……jalan citer drama pun bnyak yang tak btl…hanya yg ddk area kg dato red je yang tahu…..

      0

      0
    • hehehe says:

      ohh…yeke…patutlah die rileks je..rupanye datin red pon perampas…sbb x berapa dgr pulak psl isteri dato red yg dulu….hehehee

      0

      0
  7. za says:

    Adira…Adira nak tak kawen dgn pemandu lori sayur ???
    PS : Abang saya pemandu lori sayur.. die bujang lagi..

    0

    0
  8. deep says:

    Cik Adira,,sepupu saya pemandu van sekolah…awak nak tak kawen dgn die…jadi isteri ke-3…

    0

    0
  9. sentap says:

    serius ckp…lawa dr adira mayat hidup ni..kifarah tuk ko adira…dlm ati datin red..padan la ko..rasa lak apa aku rasa….kah kah kah…baru nak fefeeling manja2 laki dah buat hal…

    0

    0
  10. NEUTRAL says:

    comel la anak2 diorg. tambah yg laki buat peace tu. semoga menjadi anak2 yg soleh & solehah. semoga anak2 ini menjadi penyeri & pembela buat ibu.

    0

    0
  11. Anonymous says:

    isteri 1st kate sekarang datin red rasa ap yg sy rs bila dato red kawen adira.. bila jtuh hati ngn ruhainies datin red kate skrg adira rasa apa yg sy rs.. pusing2 tang tu jgk..sama je

    0

    0
  12. Mak esah kg tanjung says:

    knape x abis2 nk bang adira pulak??cuba perhatikan balik sape yg paling cool?datin red ni klu hati mulia sgt dok diam sudah…x abis2 mcm nk tunjuk betapa sucinya hati dia tu, upload status memerli padahal adira relek je x ckp apa pun….dapat pulak laki 3 suku ni, suka upload gmbr bini lgsung x jaga hati adira…tp adire tetap relek je…to adira, i mndoakan buka hati u utk fail perceraian je la…cari je jantan lain, lgsung x berbaloi nk hdup dgn jantan camni…biar la dia hdup dgn bini dia yg gila glamer gak ni. PEACE!

    0

    0
    • Anonymous says:

      haha..kalu xtahu apa2 baik diam..dato red ada kuarkan statement nak kawin 3 boleh datin xkisah tapi adira kena tengok angin dia dulu kalu nak bincang..so dah ada hint kot adira tu camna..btw i sokong pun kata datin nih coz my sedara pun cakap benda yang sama..datin dah pernah rasa sakit masa dato kawin ngan adira so dato nak kawin kali ke3 datin dah xde rasa giliran adira plak merasa

      0

      0
    • nice says:

      eh yang adira tu terus tukar username IG taw..tang mana yang cool nye mak esah hoi

      0

      0
  13. X says:

    Dulu tak cakap pun,skng bila dah ada point,jgn lepaskan peluang.luahkan apa yg terbuku dihati…

    0

    0
  14. Sue says:

    I see.. Depa kahwin sgt muda.. & baru ja hidup senang.. Haih dasar laki X guna! Dah jaya sikit, berjaya sikit, dh Ada title yg entah dtg dari mana, nah mula lah rasa confident sikit utk pancing seramai pompuan yg boleh. Kena faham, kalau Datin minta cerai X salah tapi mungkin beliau rasa sgt insecure sbb anak ada 3 org, dah dia kahwin masa 19 tahun, pelajaran pun X tinggi mana utk dpt kerja yg gajinya cukup utk seiisi rumah, nk business kena pulak start dr 0. Jadi demi anak, diam & tahan jer lah. Yg adira ni u should have known better. Kahwin lepas berapa minggu ja kenal. Nah skrg pikir ler nk buat camna. To Dato red, aku harap hang dpt pancing someone mcm Rita Rudaini, batu tau langit tinggi rendah! Kasi ajar laki ni cukup2! Hah, ambik ko!

    0

    0
    • greenfingers says:

      memula dulu nyampah gak ngan rita, tp lelama pikir balik rita tu lah sbnrnya bukak mata kaum pompuan sume utk juangkan hak sbg isteri. Jantan melayu ni byk dididik lain dari yg Islam ajar. Jantan melayu ni igt kawen tu sekadar puaskan nafsu serakah ja, klu tak suka cerai! n igt lps cerai boleh goyang telur!. Aku nampak ngan mata kepala aku sorg nenek marahkan cucu lelaki dia nk tlg dia lipat kain dgn alasan tu keje org pompuan. Hamboi makcik, hang igt pompuan ni dilahirkan utk jadi maid suami dia ka? Haa.. dari bnda kecik cmtu la jantan2 melayu ni belajar. Bukan semua la, tp byk cmtu, asik2 pompuan ja kena korbankan diri.

      0

      0
  15. Anonymous says:

    Kalau dapat laki begini cepat2 kaut hartanya ….. itu baru bijak….. suruh beli rumah, beli tanah, beli kebun, beli kedai, yang penting asset, jangan minta untuk kecantikan

    0

    0
  16. Anonymous says:

    Ntahlah… Aku rasa dua laki bini ni sama2 sewel. Propa lebih, kalah pelakon.

    0

    0
  17. Anonymous says:

    wlupun dh pangkat dato, tp muka jantan ni still muka drebar lori sayur..wtf!!

    0

    0
  18. mahligai cinta says:

    ni antara c0nt0h, kesetiaan wanita d uji saat si lelaki tidak mempunyai apa2, senang ckp waktu susah n xd kenali dan kesetiaan lelaki d uji ketika dia memiliki segalanya (kemewahan) ,, kepada mana2 perempuan, kalau dpt elak, elakkn lah dr bhubungan dgn suami 0rg, kalau dah tau status berkahwin, elakkn dr melayan, urusan kerja tu urusan kerja gak batas pergaulan kena jaga, ingat lah you play drama you get karma

    0

    0
  19. Anonymous says:

    siapa isteri pertama dato’ red ni.?

    0

    0
  20. mawar suhaila says:

    betul la bagai dikata..

    kesetiaan seorang lelaki diuji saat dia sudah miliki segalanya… isteri, kekayaan, kesenangan. Waktu susah dulu, setia sehidup semati. Dah senang,…. *sambunglah sendiri.

    0

    0
  21. mambang tanah says:

    Jenis lelaki mcm ni, kalau bukan adira pun, dia akan tetap kawen dgn org lain gak. Tetap akan menduakan isteri dia. Dah mmg jenis lelaki miang. So xblh juga nak ckp salah Adira ke apa ke. Untung jd lelaki kan, sbb bila hal mcmni timbul, yg dipersalahkan masyarakat ttpla perempuan. Yg lelaki jenis menggatal merata, ttp ada yg pejam mata

    0

    0
  22. karl says:

    aku je ke rse yg dato red ni ambik gambr mcm budak yg baru knal smart phone, poyo giler, bjet handsome, muke mcm nak mintak kaki!!!

    0

    0
  23. kau says:

    RASE KAN…SABAR TAU DATIN

    0

    0
  24. cpah says:

    Jadikan kisah drama “Dato Red dan Madu madunya” sebagai pengajaran kepada semua. Mungkin kajian boleh dibuat untuk tajuk apa beza kaya dan berpendidikan dan kaya tapi tiada pendidikan. Kaya dan berpendidikan sibuk melipat gandakan usaha mengekalkan apa yang ada. Kaya tiada pendidikan sibuk buat drama murah dan melipat gandakan jumlah anak.

    0

    0
  25. mrhanafi says:

    dah nama jodoh …kita nak cakap apa lagi..yang sebaiknya kahwin lebih bukan untuk nafsu semata-mata..

    0

    0
  26. Anonymous says:

    Paling menyampah dgn org bergambar mcm gbr no. 1 dia tu. Muka bergambar minta penyepak je. Dah tua Bangka kubur kata mari rumah kata pergi pun budget cute mcm budak tak baligh lagi… bahlol punya melayu.

    0

    0
  27. DJ says:

    Tgk muka Datuk tu pun dh tau mmg jenis tak bole tgk dahi licin sket. Tak faham why Adira nak jgk kawin. Kesian Datin Red, susah payah hidup pd awalnya, laki baru kaya sket dah nk berpoya2. Camtu la lelaki. Suka lupa diri..

    0

    0
  28. DJ says:

    Tgk muka Datuk tu pun dh tau mmg jenis tak bole tgk dahi licin sket. Tak faham why Adira nak jgk kawin. Kesian Datin Red, susah payah hidup pd awalnya, laki baru kaya sket dah nk berpoya2. Camtu la lelaki. Suka lupa diri…

    1

    0
  29. Juju says:

    Bukan dia pon sama ker? Bekas bini dato red bercerai kerana dia…

    2

    0